Dodaj do ulubionych

Pocianowa passa trwa - hurtem 2 kreski: raz dwa!

• olcialew1 Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:39
      Dziewczyny nawet nie wiecie jakie te Wasze kciuki maja zlota moc smile) Dzieki
      bardzo!!!! Szyjka z 3 cm na 4 cm smile)))))))))))))))))))))))))))))))))
      Wyniki protein i innych badan w poniedzialek a jakies tambakterie dopiero za 2
      czy 3 tygodnie.
      Moja awantura wtorkowa pomogla bo porobili dzisiaj wszystkei inne wymazy, nie
      tylko te o ktorych mowili wczesniej. Jak weszla lekarka to powiedziala, ze
      dzisiaj w nocy snilo jej sie moje usg, i dobrze zamierzam ja tak caly czas po
      nocach straszyc smile) Lezec mam dalej dalej, na razie 2 ty. ale zanosi sie do
      konca ciazy. Nie powiem, ze jestem z tego powodu szczesliwa ale jak trzebqa
      przybic doope do wyra to trzeba. Najwazniejsze, ze sa tego skutki. Na razie
      mysle sobie o tym, ze nastepne 2 tyg. do nastepnej wizyty, pozniej sie okaze co
      dalej.
      To bylo egoistycznie a teraz ide poczytac.
      Buzka i dzieki za trzymanie kciukow.
      • fantaisie Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:41
        Olcia, leż!!!! kiedy się tyle wyleżyszsmile))) korzystaj i jużsmile)))
        A na poważnie super, że szyjka się wydłuża!!!!!!!!! i niech robi to dalej!!!!
        Buźka
        • megi.1 Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:47
          Super, że szyjka dłuższasmile))) Leżenie nie jest może przyjemne, ale jak pierwszy
          raz utulisz Julcię, to od razu zapomnisz o tych nieogodnościachsmile)))
        • chrumpsowa Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:48
          Olcia super wiadomosci!!! Oby tak dalej smile A Ty lez jesli lekarze kaza!!!

Kasia ja to mysle, ze to te modlitwy pomogly smile
          • yskyerka Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:51
            Olcia, pięknie! Oby tak dalej! Leżenie - wątpliwa przyjemność, ale chyba
            nie masz wyjścia.

A ja właśnie oglądałam jakiś durny film na Polsacie, bo chciałam spróbować
            wygrać nowy telefon w Plusie. jak się pojawia ich baner reklamowy, trzeba
            wysłać sms-a i liczyć na to, że sie zmieści w pierwszej czterdziestce (chyba).
            No i jak ta głupia liczyłam, że mi się uda. Ale już wyłączyłam telewizor
            i wracam do pracy.
            • chrumpsowa Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 23:06
              a ja mam nowy tel. i fajnie, bo moge sie z malzem widziec za grosze jak jest w
              pracy wink tzn. przez ten tel wink Ale i tak teskno mi do mojej starej, poczciwej
              nokii... Te nowe tel. maja tak skomplikowane oprogramowanie, ze juz nie w tym
              tempie smsy wysylam ;/

Megi ja uwielbiam nabial i wspolczuje, ze nie mozesz jesc...

A ja dzis przebimbalam dzien i nic nie zrobialam...
              No, przeprosilam sie z nowa Galeria Potraw i juz zeberka sie marynuja na jutro wink
              • olcialew1 Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 23:27
                ZOSKA jest, hurraaaa!! I wznosze toast woda, tym razem bombelkowej brak.
                Calkiem wymiarowa z niej panienka.
                Wiatm wakacyjna Megi z Mikim, fajnie Wam pewnie bylo, co ?
                Ciekawe jak tam u Cytrusi i Motyli? Czy ten Pociek wie, ze nam do stycznie
                zadne dzieci nie potrzebne?
                Yskyerko dzieki za linka,buzka. Tylko nawet jak cos bedzie tutaj to bez recepty
                i tak tego nie kupie a znajomego poprosz zeby przywiozl Nospe i bede sobie
                lykac.
                Melba dzieki za wyjsnienie z Nospa.
                Widze, ze Misi udziela sie atmosfera pociana. Misia moze tak w styczniu razem z
                cala reszta ??
                Mam nadzieje, ze mamTadka na skrzynce, jak nie to bee gebuche drzec.
                Kasiu0606 bardzo dziekuje za modlitwy, widac ze dobre wtyki masz tam na gorze.
                Yskyerko ten kuzyn pozno sie przyznal, ze bedzie tata, to juz 5-ty m-ac ciazy.
                Ant dobrze, ze tylko nogi ogolila a nie glowe.
                Balbinko dobra masz pamiec, tewst mial byc we wtorek ale okazalo sie, ze ktos w
                biurze zamowinia nei zrobil I nie bylo tego calego do pobierania, tzn ten
                probowki z czyms w sroku zeby moj wymaz tam wlozyc. Miedzy innymi o tym byla
                rozpetana awantura na caly gabinet I chyba przez to zrobili mi dzisiaj wiecej
                niz powinni.
                Ide konsumowac mezowska pomidorowke z nieobrana marchewka smile I dalej czytac.
                • yskyerka Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 23:30
                  Olciu, w jego wieku też pewnie bałabym się do tego przyznać. wink
                  Od ojca dostał taki ochrzan, że teraz pewnie przez kilka dni
                  nie będą ze sobą rozmawiać.
                  • fantaisie Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 23:32
                    Uciekam spać!
                    Yskyerko, a tak w temacie młodocianychsmile to u nas jest właśnie afera bo 14-latek
                    zrobił dziecko 20-letniej paniencesmile)))
                    Dobranoc
                    • yskyerka Fantaisie 10.11.06, 23:45
                      No to będzie problem, bo właściwie to ona powinna pójść siedzieć.
                      Za seks z dzieckiem do 15. roku życia grozi prokurator.
                      • kasia0606 Re: Fantaisie 11.11.06, 00:30
                        Widzicie o jakiej porze mam dostepsmile)

Za wszystkie i zawsze, codziennie i co niedziela!!! Ola sie smieje ze powinnysmy
                        po kilka razy przez kosciol biegacsmile))

a Nowinki z tego tygodnia porzadnie opite, wiec pocianiatka musza rosnac na
                        chwale rodzicom, a fasolki ladnie rozwijac. Slyszysz Melba? Bedzie dobrze!
                        Pa.
                        • olcialew1 Re: Dobranoc 11.11.06, 00:59
                          Chrumpsowa Ty jak chcesz to sobie zaprzestan staran ale tak jak pisalas u
                          Ciebie i tak wiadomo co i kiedy. Idz do lekarza, niech przebada w kazda strone
                          I bedzie wszystko wiadomo. Buziaki dla Ciebie za te 18 cykli.
                          Melba u mnie na kreskowych testach kreska nie byla nigdy jakas mocna, moj M.
                          uwierzyl dopier jak pojechal i kupil taki digital test i bylo napisane
                          PREGNANT. Moze tez sobie taki kupi I bedziesz spokojniejsza.
                          Jutka ja tam nie bede wypominac ale fluidkow ciazowych to chyba od Ciebie nie
                          bylo, co? smile)) Chyba ze cos przeoczylam to przepraszam.
                          Fantaisie ja ide spac ale dla Ciebie buziaki sle zebys je miala od samego
                          rana. Monia Ty masz torpede w dupsku czy tylko silniczek?
                          Fantaisie 14-sto latek dziewczynie, ktora ma 20 lat ??? Toz to gwalt jest,
                          tutaj ona poszlaby siedziec z urzedu.
                          Do jutra.
    • olcialew1 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 03:17
      Chodzi mi tak mniej wiecej, znalazlam na internecie cene 6,50, czy to jest
      standardowa cena? Pytam poniewaz nie chce sprawiac klopotu temu znajomemu i jak
      kosztuje duzo wiecej to wplace mu kase na dostawe wczesniej zeby nie musial
      duzo wykladac.
      Dzieki.
      • megi.1 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 06:06
        No to przejmuję wartę nocną po Olcismile))

Co do nospy to cena właśnie coś koło 7zł jest.

I tak wogóle witam w sobotęsmile
        • megi.1 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 07:59
          Czytam poprzednie wątki, jestem na półmekusmile
          • megi.1 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 08:15
            Aaaa i zapomniałam WAm napisać, że Agan z malutką już od wczoraj są w domkusmile))
            • chrumpsowa :)))))))) 11.11.06, 08:40
              A ja dzis wstalam tralala wink

Super, ze Agan juz w domu. Mam nadzieje, ze Tadzik szbko wydobrzeje i Bebelek
              tez bedzie mogla juz wyjsc ze szptiala.

Czy ja jestem pierwsza w so? wink
              • chrumpsowa Megi 11.11.06, 08:41
                czy to Twoj synek tak Ci nie pozwalal spac w nocy? Wspolczuje, no ale pewie nie
                masz juz zadnych zaleglosci jesli chodzi o forum...
          • ant25 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 08:41
            Moje stado jeszcze śpismile
            Ja tez sie wyspałam, lubie weekendysmile

Olcia baaaaardzo sie ciesze, ze lezenie przynosi zamierzony skutek, wiec lez i
            czytaj nas czy ksiazki, szybko zleci, czego sie nie robi dla maluszkasmile

Fantaisie Ty masz chyba dynamit w d.....jak ja chciałabym miec tyle energii
            ilez to rzeczy mogłabym zrobic....
            A tak dla ciebie moje dziecko twierdzi ze ma włoski i pokazuje mi 2 milimetrowy
            meszeksmile juz raz sobie sama plastry depilujace z połki dorwała i wydepilowała
            czesc brwi tylko tak mało proporcjonalniesmile
            Ja nie wiem musze chyba do piwnicy chodzic na zabiegi kosmetycznesmileinaczej
            patrzy i powtarza w najmniej odpowiednim momenciesmile

Misiu, moj tez z rozrzewnieniem patrzy na inne dzieci ale jak sobie przypomni
            darcie naszej wszelka ochota mu mijasmile) my bylismy na skraju wyczerpania
            nerwowego, jak dochodziła godz,18.00-ta to doszło do tego ze mnie sie rece
            trzesły z nerwów bo ona jak w zegarku od 18.00-tej do 22.0 darła sie w
            niebogłossy az z tego zmeczenia padała, nic nie pomagało, masaze kupa badan,
            kapiele, cieple pieluszki, suszarki do włosow na ogrzanie brzuszka, nic
            widac ze ja cos wtedy bolało a my nie moglismy jej pomoc i to było najgorsze.
            Pamietam jak po 2 miesiacach takich krzyków gdzie i my nie wyrabialismy i
            miedzy nami zaczeło sie dziac zle podałam Małej esputicon ale nie w dawce 1
            kropelki a w chyba 5 i o dziwo podziałało za 20 min przestała płakac. No ale
            nie mogałm jej serwowac takich dawek codziennie. I herbatki, scisła dieta i
            inne kwiatki wierzcie mi przetestowałam wszystko, nic nie pomagało.
            i jak minał magiczny 3 miesiac odeszło wszystko, jaki spokoj zapanowałsmile)))
            ale w pamieci pozostało, mnie mniej ale on ma pamiec policyjnąsmile

No i całe szczescie ze nogi sobie ogoliła, podpatrzyłą mnie skubana i mowi no
            ale przeciez mam kujki na nogach nie moge tak wygladac smile)))
            Całe szczescie ze to taka w miare bezpieczna golarka ale i tak sobie w brode
            pluje za nieostroznosc......

no i wstali lece ....
      • yskyerka Olcia 11.11.06, 09:37
        A może lepiej, jak ci załatwimy recepty na no-spę forte? Jak Melba nie będzie
        mogła wystawić, to skombinujemy od lekarzy kilka recept. Forte ma dwukrotnie
        mocniejszą dawkę w opakowaniu, a kosztuje ok. 5 zł.
    • yskyerka witam w sobotę 11.11.06, 09:38
      Megi, współczuję pobudek o tych barbarzyńskich porach. Jak było na wakacjach?
      Miki już się przestawił i czuje, że wrócił do domu?

Fajnie, że Agan z małą są już w domu. Czy to maleństwo dostało wreszcie imię?

Chrumpsie, wcześnie ci się udało wstać. smile
      • ant25 Re: witam w sobotę 11.11.06, 09:46
        O Agan juz w domciu, szybciutkosmile pewnie teraz trwa narada rodzinna jakie
        bedzie miec imiesmile))i pewnie imie wybierze brat, bo rodzice beda zbyt zajeci
        debatowaniemsmile
        • jutka7 Re: witam w sobotę 11.11.06, 10:13
          dzieńdoberek smile)

Olcia, jakie dobe nowiny nam przynosisz!!!! świetnie, ze leżenie przynosi
          efekty, leż więc i odpoczywaj smile

Antuś, mało optymistyczna wizja, az mi się włos zjeżył smile) no ale mała
          naśladowaczka wynagradza teraz wszystkie wcześniejsze problemy smile kujki miała,
          suuuper! smile)

Fantaisie zdradź co tam po cichu wciągasz wink)) no bo skąd wziąć takiego powera
          każdego dnia????

A ja dziś się normalnie nudzę smile)))) nie mam pomysłu na spędzenie dnia smile to
          znaczy mam, ale nie mam ochoty na to co powinnam robić smile

ciekawe kiedy Jaania się odezwie, wróciła już przecież smile Jaania, halooooooo!!
          • fantaisie Re: witam w sobotę 11.11.06, 10:32
            hej, hej!!
            łapię chwilę w czasie gam(ach te sobotytongue_out) Nacia daje czadu, że aż miłosmile)))
            Ja tylko cmokam, że usta do przodu to będzie lepszy dźwiękbig_grinDDD

Ale super, że Agan już w domusmile))) i ciekawe czy już się kłócą o imięsmile))
            strasznie wytrwali są....

Ja wiem, że to jak gwałt, ale na szczęście to tylko akcja na naszej wsi, ciekawe
            jak się skoczy(ona ma już dziecko 6letnie)

Antuś, to masz gładką Laskę w domusmile)) ciekawe co się będzie działo u Was w domu
            za parę lat??? aż żałuję, że nie mogę zajrzeć w przyszłośćbig_grin

Marudzia się integrujesmile))

Potwors w objęciach mężasmile))

Chrupsik dzisiaj poranki zaliczasmile

Megi z Mikim dają czadu o porankubig_grin buzi

Jutka się nudzismile Kochana, wpadaj do mnie podzielimy sięsmile

Gdzie Jaania????????? Zuza??????????

Balbince padł wczoraj netsad a szkoda.... super ma te butki!!!!

Paweł mówi, że ja jakieś prochy łykambig_grin a prawda jest taka, że łapię energię od
            dziecismile))) ciągnę z nich jak smok!!!!! wysysam z nich co się tylko dasmile

Ciekawe jak Bebelek z Tadzikiem?

Olcia nospa jest tania jak barszczsmile wyślemy kontenersmile)) Marudzia ma w tym wprawęsmile

Yskyerko, ja chyba mam jakieś zaległościsad gdzie jedziecie???

No dobra, koniec tego dobrego, czas wziąć się za "Pana" ależ to zabrzmiało....
            buzi
            • althea35 Re: witam w sobotę 11.11.06, 11:04
              Witam sobotnio!

Ale paskudna pogoda... jak tylko wygladam za okno to sie gorzej czuje...

Super, ze Agan z malenka juz w domu! Ciekawe kiedy sie zdecyduja na imie?????

Monia, 20 latka i juz ma 6 letnie dziecko??? A teraz ma niewiele starszego
              tatusia drugiego dziecka?? No to jest jazda!

Ant, niezla aparatka z twojej Ameli!

Potwors pewnie cala szczesliwa w objeciach mezasmile Teraz ze 3 dni nie zajrzy
              zamin sie nim nie nacieszy.

Megi biedna jestes z ta dieta! No ale czego sie nie robi dla takiego slodkiego
              malucha. Ja wlasnei wciagnelam dwa jajka na sniadanie myslac przy tym, ze w
              styczniu to nigdy nic nie wiadomo, wiec sie musze najesc na zapassmile

Olcia, suepr ze jest poprawa!!!! Oby tak dalej, nawet jesli mialaoby to
              oznaczac lezenie do konca. A nawet jesli to kolo 34 tc juz ci pozwola
              wstacsmile)))

Althea
              Nasze maleństwo... jest juz taaakie duze
          • jaania77 Witajcie!!!! 11.11.06, 10:46
            o raju, ale się za Wami stęskniłam!!!! jeszcze nic nie zdązyłam przeczytać!!!!!
            Gratulacje dla Bebelków, Aganów i Pitu Finków!!!!!!!!!!! Witam na świcie ich
            dzieciatka!!!!!!!!!

Jutka!!!!!!!!!! Ty wiesz co!!!!

Melba - moge gratulowac????

Jak dobrze wrócić do domu....Mąz stęskniony przywitał mnie kwiatami a potem
            zabrał na kolację, o raju jak ja sie za nim stęskniłam!!!!!!!!

a teraz zaczynam czytac, nie wiem ile napłodziłyscie przez ten czas....
            • melba7 Re: Witajcie!!!! 11.11.06, 11:13
              a ja dopiero wstałam i nadal jestem spiącauncertain
              Tadeusz jest czarujący, a tęcza ...optymistycznasmile
              Mimo to za gratulacje na razie dziękujęsmile
              Olcia, ufff...powinnas zmienić nicka na Olciależsmile
              Z rp na Nospę nie ma problemusmilezresztą, może będą mieli w mojej hurtownismilebedzie
              jeszcze prosciej.
              No i dzis muszę popracować-sunia mojej przyjaciółki, która chodziła z nami na
              balangi, kiedy byłysmy licealistkami-łatwo policzyć,że ma 700 lat.Ma też
              niestety chore nerki.Muszęja popłukać trochę...
    • althea35 Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:03
      Właśne dostałam od niej sms, ze bilirubina wzrosła wzrosła i nastepny test w
      poniedzilek. Kasia ma dola...
      • melba7 Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:05
        Oj....
        • chrumpsowa Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:08
          Wlasnie zajrzalam sad Ech biedna Kasia...
          • chrumpsowa zoltaczka 11.11.06, 12:12
            no wlasnie zainteresowalo mnie CO powoduje te zoltaczke i oto jakie info
            znalazlam, moze sie przyda naszym przyszlym mamom:
            5 INFORMACJI O... żółtaczce noworodków

* Żółtaczką nazywamy żółte zabarwienie skóry, spojówek i błon śluzowych
            spowodowane zwiększoną zawartością bilirubiny we krwi.

* U zdrowych, donoszonych noworodków żółtaczka występuje w 60-70%. Pojawia się
            zwykle w 2.-3. dobie życia i trwa około 10-14 dni. U noworodków urodzonych
            przedwcześnie pojawia się ona w 80%, jest bardziej nasilona i trwa dłużej.

* Żółtaczka niemowlęca jest wyrazem zaburzeń adaptacyjnych wątroby i ma
            charakter przejściowy, związany z niedostatecznym metabolizmem bilirubiny w
            organizmie noworodka. Zazwyczaj nie jest powodem do niepokoju. Stężenia
            bilirubiny szkodliwe dla maluszków zależą od dojrzałości ich organizmu, doby
            życia i choroby podstawowej. Nadmierna żółtaczka często towarzyszy bowiem
            niedotlenieniu, zakażeniu, konfliktowi serologicznemu.

* Podstawową metodą leczenia żółtaczki noworodków jest fototerapia. Polega ona
            na naświetlaniu ciała specjalnym światłem, co powoduje powstanie fotoizomerów
            bilirubiny, które są nieszkodliwe i łatwo wydalane z kałem i moczem.

* Najskuteczniej można zapobiec żółtaczce poprzez częste przystawianie maluszka
            do piersi. Wczesne i częste oddawanie smółki pomaga obniżyć poziom bilirubiny we
            krwi.
            A tu zrodlo, mozna zapytac lekarza:
            www.mamotoja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=47
            No i chyba trzeba myslec o nazwie nowego watku
          • megi.1 Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:19
            Biedny Tadzik i Kasiasad((

Altheo lepiej najedz się tej kapusty kiszonej którą dorwałaś, bo alergii mam
            nadzieje, że maleństwo mieć nie będzie a przy krmieniu piersią kapusta będzie
            przez jakis czas zakazanasmile

Ciekawe jak Pituś i Zosia się czują, no i jak tam początki krmienia piersią.
            Mam nadzieję, że wszytko świetnie dziewczynom idziesmile
            • althea35 Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:38
              Jakis paskudny ten dzien... jakas jestem dzisiaj taka nie do zycia.

A przy karmieniu to chyba na poczatklu najlepiej wyeleinowac jak najwiecej, a
              pozniej wprowadzac stopniowo... jakos to przezyje, wazne zeby male chcialo cyca
              ciagnac... bo co ciagnac to chyba bedzie mialo, skoro moja mleczarnia juz
              zaczyna produkcje.
              • yskyerka Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:53
                Szkoda Tadzika. sad Kasia to się pewnie bardziej martwi tym, że będą musieli
                dłużej zostać w szpitalu, niż samą żółtaczką. W końcu to bardzo częsta
                przypadłość.
                • chrumpsowa NOWY WATEK 11.11.06, 13:12
                  tak sie rozkrecilam, ze nowy watek zalozylam wink
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=51976998

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka