olcialew1 Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:39 Dziewczyny nawet nie wiecie jakie te Wasze kciuki maja zlota moc ) Dzieki bardzo!!!! Szyjka z 3 cm na 4 cm ))))))))))))))))))))))))))))))))) Wyniki protein i innych badan w poniedzialek a jakies tambakterie dopiero za 2 czy 3 tygodnie. Moja awantura wtorkowa pomogla bo porobili dzisiaj wszystkei inne wymazy, nie tylko te o ktorych mowili wczesniej. Jak weszla lekarka to powiedziala, ze dzisiaj w nocy snilo jej sie moje usg, i dobrze zamierzam ja tak caly czas po nocach straszyc ) Lezec mam dalej dalej, na razie 2 ty. ale zanosi sie do konca ciazy. Nie powiem, ze jestem z tego powodu szczesliwa ale jak trzebqa przybic doope do wyra to trzeba. Najwazniejsze, ze sa tego skutki. Na razie mysle sobie o tym, ze nastepne 2 tyg. do nastepnej wizyty, pozniej sie okaze co dalej. To bylo egoistycznie a teraz ide poczytac. Buzka i dzieki za trzymanie kciukow. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:41 Olcia, leż!!!! kiedy się tyle wyleżysz))) korzystaj i już))) A na poważnie super, że szyjka się wydłuża!!!!!!!!! i niech robi to dalej!!!! Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:47 Super, że szyjka dłuższa))) Leżenie nie jest może przyjemne, ale jak pierwszy raz utulisz Julcię, to od razu zapomnisz o tych nieogodnościach))) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:48 Olcia super wiadomosci!!! Oby tak dalej A Ty lez jesli lekarze kaza!!! Kasia ja to mysle, ze to te modlitwy pomogly Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 22:51 Olcia, pięknie! Oby tak dalej! Leżenie - wątpliwa przyjemność, ale chyba nie masz wyjścia. A ja właśnie oglądałam jakiś durny film na Polsacie, bo chciałam spróbować wygrać nowy telefon w Plusie. jak się pojawia ich baner reklamowy, trzeba wysłać sms-a i liczyć na to, że sie zmieści w pierwszej czterdziestce (chyba). No i jak ta głupia liczyłam, że mi się uda. Ale już wyłączyłam telewizor i wracam do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 23:06 a ja mam nowy tel. i fajnie, bo moge sie z malzem widziec za grosze jak jest w pracy tzn. przez ten tel Ale i tak teskno mi do mojej starej, poczciwej nokii... Te nowe tel. maja tak skomplikowane oprogramowanie, ze juz nie w tym tempie smsy wysylam ;/ Megi ja uwielbiam nabial i wspolczuje, ze nie mozesz jesc... A ja dzis przebimbalam dzien i nic nie zrobialam... No, przeprosilam sie z nowa Galeria Potraw i juz zeberka sie marynuja na jutro Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 23:27 ZOSKA jest, hurraaaa!! I wznosze toast woda, tym razem bombelkowej brak. Calkiem wymiarowa z niej panienka. Wiatm wakacyjna Megi z Mikim, fajnie Wam pewnie bylo, co ? Ciekawe jak tam u Cytrusi i Motyli? Czy ten Pociek wie, ze nam do stycznie zadne dzieci nie potrzebne? Yskyerko dzieki za linka,buzka. Tylko nawet jak cos bedzie tutaj to bez recepty i tak tego nie kupie a znajomego poprosz zeby przywiozl Nospe i bede sobie lykac. Melba dzieki za wyjsnienie z Nospa. Widze, ze Misi udziela sie atmosfera pociana. Misia moze tak w styczniu razem z cala reszta ?? Mam nadzieje, ze mamTadka na skrzynce, jak nie to bee gebuche drzec. Kasiu0606 bardzo dziekuje za modlitwy, widac ze dobre wtyki masz tam na gorze. Yskyerko ten kuzyn pozno sie przyznal, ze bedzie tata, to juz 5-ty m-ac ciazy. Ant dobrze, ze tylko nogi ogolila a nie glowe. Balbinko dobra masz pamiec, tewst mial byc we wtorek ale okazalo sie, ze ktos w biurze zamowinia nei zrobil I nie bylo tego calego do pobierania, tzn ten probowki z czyms w sroku zeby moj wymaz tam wlozyc. Miedzy innymi o tym byla rozpetana awantura na caly gabinet I chyba przez to zrobili mi dzisiaj wiecej niz powinni. Ide konsumowac mezowska pomidorowke z nieobrana marchewka I dalej czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 23:30 Olciu, w jego wieku też pewnie bałabym się do tego przyznać. Od ojca dostał taki ochrzan, że teraz pewnie przez kilka dni nie będą ze sobą rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: Melduje sie po wizycie. 10.11.06, 23:32 Uciekam spać! Yskyerko, a tak w temacie młodocianych to u nas jest właśnie afera bo 14-latek zrobił dziecko 20-letniej panience))) Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Fantaisie 10.11.06, 23:45 No to będzie problem, bo właściwie to ona powinna pójść siedzieć. Za seks z dzieckiem do 15. roku życia grozi prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0606 Re: Fantaisie 11.11.06, 00:30 Widzicie o jakiej porze mam dostep) Za wszystkie i zawsze, codziennie i co niedziela!!! Ola sie smieje ze powinnysmy po kilka razy przez kosciol biegac)) a Nowinki z tego tygodnia porzadnie opite, wiec pocianiatka musza rosnac na chwale rodzicom, a fasolki ladnie rozwijac. Slyszysz Melba? Bedzie dobrze! Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Dobranoc 11.11.06, 00:59 Chrumpsowa Ty jak chcesz to sobie zaprzestan staran ale tak jak pisalas u Ciebie i tak wiadomo co i kiedy. Idz do lekarza, niech przebada w kazda strone I bedzie wszystko wiadomo. Buziaki dla Ciebie za te 18 cykli. Melba u mnie na kreskowych testach kreska nie byla nigdy jakas mocna, moj M. uwierzyl dopier jak pojechal i kupil taki digital test i bylo napisane PREGNANT. Moze tez sobie taki kupi I bedziesz spokojniejsza. Jutka ja tam nie bede wypominac ale fluidkow ciazowych to chyba od Ciebie nie bylo, co? )) Chyba ze cos przeoczylam to przepraszam. Fantaisie ja ide spac ale dla Ciebie buziaki sle zebys je miala od samego rana. Monia Ty masz torpede w dupsku czy tylko silniczek? Fantaisie 14-sto latek dziewczynie, ktora ma 20 lat ??? Toz to gwalt jest, tutaj ona poszlaby siedziec z urzedu. Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 03:17 Chodzi mi tak mniej wiecej, znalazlam na internecie cene 6,50, czy to jest standardowa cena? Pytam poniewaz nie chce sprawiac klopotu temu znajomemu i jak kosztuje duzo wiecej to wplace mu kase na dostawe wczesniej zeby nie musial duzo wykladac. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 06:06 No to przejmuję wartę nocną po Olci)) Co do nospy to cena właśnie coś koło 7zł jest. I tak wogóle witam w sobotę Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 07:59 Czytam poprzednie wątki, jestem na półmeku Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 08:15 Aaaa i zapomniałam WAm napisać, że Agan z malutką już od wczoraj są w domku)) Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa :)))))))) 11.11.06, 08:40 A ja dzis wstalam tralala Super, ze Agan juz w domu. Mam nadzieje, ze Tadzik szbko wydobrzeje i Bebelek tez bedzie mogla juz wyjsc ze szptiala. Czy ja jestem pierwsza w so? Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Megi 11.11.06, 08:41 czy to Twoj synek tak Ci nie pozwalal spac w nocy? Wspolczuje, no ale pewie nie masz juz zadnych zaleglosci jesli chodzi o forum... Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: Ile kosztuje Nospa? 11.11.06, 08:41 Moje stado jeszcze śpi Ja tez sie wyspałam, lubie weekendy Olcia baaaaardzo sie ciesze, ze lezenie przynosi zamierzony skutek, wiec lez i czytaj nas czy ksiazki, szybko zleci, czego sie nie robi dla maluszka Fantaisie Ty masz chyba dynamit w d.....jak ja chciałabym miec tyle energii ilez to rzeczy mogłabym zrobic.... A tak dla ciebie moje dziecko twierdzi ze ma włoski i pokazuje mi 2 milimetrowy meszek juz raz sobie sama plastry depilujace z połki dorwała i wydepilowała czesc brwi tylko tak mało proporcjonalnie Ja nie wiem musze chyba do piwnicy chodzic na zabiegi kosmetyczneinaczej patrzy i powtarza w najmniej odpowiednim momencie Misiu, moj tez z rozrzewnieniem patrzy na inne dzieci ale jak sobie przypomni darcie naszej wszelka ochota mu mija) my bylismy na skraju wyczerpania nerwowego, jak dochodziła godz,18.00-ta to doszło do tego ze mnie sie rece trzesły z nerwów bo ona jak w zegarku od 18.00-tej do 22.0 darła sie w niebogłossy az z tego zmeczenia padała, nic nie pomagało, masaze kupa badan, kapiele, cieple pieluszki, suszarki do włosow na ogrzanie brzuszka, nic widac ze ja cos wtedy bolało a my nie moglismy jej pomoc i to było najgorsze. Pamietam jak po 2 miesiacach takich krzyków gdzie i my nie wyrabialismy i miedzy nami zaczeło sie dziac zle podałam Małej esputicon ale nie w dawce 1 kropelki a w chyba 5 i o dziwo podziałało za 20 min przestała płakac. No ale nie mogałm jej serwowac takich dawek codziennie. I herbatki, scisła dieta i inne kwiatki wierzcie mi przetestowałam wszystko, nic nie pomagało. i jak minał magiczny 3 miesiac odeszło wszystko, jaki spokoj zapanował))) ale w pamieci pozostało, mnie mniej ale on ma pamiec policyjną No i całe szczescie ze nogi sobie ogoliła, podpatrzyłą mnie skubana i mowi no ale przeciez mam kujki na nogach nie moge tak wygladac ))) Całe szczescie ze to taka w miare bezpieczna golarka ale i tak sobie w brode pluje za nieostroznosc...... no i wstali lece .... Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Olcia 11.11.06, 09:37 A może lepiej, jak ci załatwimy recepty na no-spę forte? Jak Melba nie będzie mogła wystawić, to skombinujemy od lekarzy kilka recept. Forte ma dwukrotnie mocniejszą dawkę w opakowaniu, a kosztuje ok. 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka witam w sobotę 11.11.06, 09:38 Megi, współczuję pobudek o tych barbarzyńskich porach. Jak było na wakacjach? Miki już się przestawił i czuje, że wrócił do domu? Fajnie, że Agan z małą są już w domu. Czy to maleństwo dostało wreszcie imię? Chrumpsie, wcześnie ci się udało wstać. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: witam w sobotę 11.11.06, 09:46 O Agan juz w domciu, szybciutko pewnie teraz trwa narada rodzinna jakie bedzie miec imie))i pewnie imie wybierze brat, bo rodzice beda zbyt zajeci debatowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
jutka7 Re: witam w sobotę 11.11.06, 10:13 dzieńdoberek ) Olcia, jakie dobe nowiny nam przynosisz!!!! świetnie, ze leżenie przynosi efekty, leż więc i odpoczywaj Antuś, mało optymistyczna wizja, az mi się włos zjeżył ) no ale mała naśladowaczka wynagradza teraz wszystkie wcześniejsze problemy kujki miała, suuuper! ) Fantaisie zdradź co tam po cichu wciągasz )) no bo skąd wziąć takiego powera każdego dnia???? A ja dziś się normalnie nudzę )))) nie mam pomysłu na spędzenie dnia to znaczy mam, ale nie mam ochoty na to co powinnam robić ciekawe kiedy Jaania się odezwie, wróciła już przecież Jaania, halooooooo!! Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: witam w sobotę 11.11.06, 10:32 hej, hej!! łapię chwilę w czasie gam(ach te soboty) Nacia daje czadu, że aż miło))) Ja tylko cmokam, że usta do przodu to będzie lepszy dźwiękDDD Ale super, że Agan już w domu))) i ciekawe czy już się kłócą o imię)) strasznie wytrwali są.... Ja wiem, że to jak gwałt, ale na szczęście to tylko akcja na naszej wsi, ciekawe jak się skoczy(ona ma już dziecko 6letnie) Antuś, to masz gładką Laskę w domu)) ciekawe co się będzie działo u Was w domu za parę lat??? aż żałuję, że nie mogę zajrzeć w przyszłość Marudzia się integruje)) Potwors w objęciach męża)) Chrupsik dzisiaj poranki zalicza Megi z Mikim dają czadu o poranku buzi Jutka się nudzi Kochana, wpadaj do mnie podzielimy się Gdzie Jaania????????? Zuza?????????? Balbince padł wczoraj net a szkoda.... super ma te butki!!!! Paweł mówi, że ja jakieś prochy łykam a prawda jest taka, że łapię energię od dzieci))) ciągnę z nich jak smok!!!!! wysysam z nich co się tylko da Ciekawe jak Bebelek z Tadzikiem? Olcia nospa jest tania jak barszcz wyślemy kontener)) Marudzia ma w tym wprawę Yskyerko, ja chyba mam jakieś zaległości gdzie jedziecie??? No dobra, koniec tego dobrego, czas wziąć się za "Pana" ależ to zabrzmiało.... buzi Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: witam w sobotę 11.11.06, 11:04 Witam sobotnio! Ale paskudna pogoda... jak tylko wygladam za okno to sie gorzej czuje... Super, ze Agan z malenka juz w domu! Ciekawe kiedy sie zdecyduja na imie????? Monia, 20 latka i juz ma 6 letnie dziecko??? A teraz ma niewiele starszego tatusia drugiego dziecka?? No to jest jazda! Ant, niezla aparatka z twojej Ameli! Potwors pewnie cala szczesliwa w objeciach meza Teraz ze 3 dni nie zajrzy zamin sie nim nie nacieszy. Megi biedna jestes z ta dieta! No ale czego sie nie robi dla takiego slodkiego malucha. Ja wlasnei wciagnelam dwa jajka na sniadanie myslac przy tym, ze w styczniu to nigdy nic nie wiadomo, wiec sie musze najesc na zapas Olcia, suepr ze jest poprawa!!!! Oby tak dalej, nawet jesli mialaoby to oznaczac lezenie do konca. A nawet jesli to kolo 34 tc juz ci pozwola wstac))) Althea Nasze maleństwo... jest juz taaakie duze Odpowiedz Link Zgłoś
jaania77 Witajcie!!!! 11.11.06, 10:46 o raju, ale się za Wami stęskniłam!!!! jeszcze nic nie zdązyłam przeczytać!!!!! Gratulacje dla Bebelków, Aganów i Pitu Finków!!!!!!!!!!! Witam na świcie ich dzieciatka!!!!!!!!! Jutka!!!!!!!!!! Ty wiesz co!!!! Melba - moge gratulowac???? Jak dobrze wrócić do domu....Mąz stęskniony przywitał mnie kwiatami a potem zabrał na kolację, o raju jak ja sie za nim stęskniłam!!!!!!!! a teraz zaczynam czytac, nie wiem ile napłodziłyscie przez ten czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
melba7 Re: Witajcie!!!! 11.11.06, 11:13 a ja dopiero wstałam i nadal jestem spiąca Tadeusz jest czarujący, a tęcza ...optymistyczna Mimo to za gratulacje na razie dziękuję Olcia, ufff...powinnas zmienić nicka na Olciależ Z rp na Nospę nie ma problemuzresztą, może będą mieli w mojej hurtownibedzie jeszcze prosciej. No i dzis muszę popracować-sunia mojej przyjaciółki, która chodziła z nami na balangi, kiedy byłysmy licealistkami-łatwo policzyć,że ma 700 lat.Ma też niestety chore nerki.Muszęja popłukać trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:03 Właśne dostałam od niej sms, ze bilirubina wzrosła wzrosła i nastepny test w poniedzilek. Kasia ma dola... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:08 Wlasnie zajrzalam Ech biedna Kasia... Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa zoltaczka 11.11.06, 12:12 no wlasnie zainteresowalo mnie CO powoduje te zoltaczke i oto jakie info znalazlam, moze sie przyda naszym przyszlym mamom: 5 INFORMACJI O... żółtaczce noworodków * Żółtaczką nazywamy żółte zabarwienie skóry, spojówek i błon śluzowych spowodowane zwiększoną zawartością bilirubiny we krwi. * U zdrowych, donoszonych noworodków żółtaczka występuje w 60-70%. Pojawia się zwykle w 2.-3. dobie życia i trwa około 10-14 dni. U noworodków urodzonych przedwcześnie pojawia się ona w 80%, jest bardziej nasilona i trwa dłużej. * Żółtaczka niemowlęca jest wyrazem zaburzeń adaptacyjnych wątroby i ma charakter przejściowy, związany z niedostatecznym metabolizmem bilirubiny w organizmie noworodka. Zazwyczaj nie jest powodem do niepokoju. Stężenia bilirubiny szkodliwe dla maluszków zależą od dojrzałości ich organizmu, doby życia i choroby podstawowej. Nadmierna żółtaczka często towarzyszy bowiem niedotlenieniu, zakażeniu, konfliktowi serologicznemu. * Podstawową metodą leczenia żółtaczki noworodków jest fototerapia. Polega ona na naświetlaniu ciała specjalnym światłem, co powoduje powstanie fotoizomerów bilirubiny, które są nieszkodliwe i łatwo wydalane z kałem i moczem. * Najskuteczniej można zapobiec żółtaczce poprzez częste przystawianie maluszka do piersi. Wczesne i częste oddawanie smółki pomaga obniżyć poziom bilirubiny we krwi. A tu zrodlo, mozna zapytac lekarza: www.mamotoja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=47 No i chyba trzeba myslec o nazwie nowego watku Odpowiedz Link Zgłoś
megi.1 Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:19 Biedny Tadzik i Kasia(( Altheo lepiej najedz się tej kapusty kiszonej którą dorwałaś, bo alergii mam nadzieje, że maleństwo mieć nie będzie a przy krmieniu piersią kapusta będzie przez jakis czas zakazana Ciekawe jak Pituś i Zosia się czują, no i jak tam początki krmienia piersią. Mam nadzieję, że wszytko świetnie dziewczynom idzie Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:38 Jakis paskudny ten dzien... jakas jestem dzisiaj taka nie do zycia. A przy karmieniu to chyba na poczatklu najlepiej wyeleinowac jak najwiecej, a pozniej wprowadzac stopniowo... jakos to przezyje, wazne zeby male chcialo cyca ciagnac... bo co ciagnac to chyba bedzie mialo, skoro moja mleczarnia juz zaczyna produkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Wiesci od Bebelka 11.11.06, 12:53 Szkoda Tadzika. Kasia to się pewnie bardziej martwi tym, że będą musieli dłużej zostać w szpitalu, niż samą żółtaczką. W końcu to bardzo częsta przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa NOWY WATEK 11.11.06, 13:12 tak sie rozkrecilam, ze nowy watek zalozylam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=51976998 Odpowiedz Link Zgłoś