Dodaj do ulubionych

Rocznik 1972 - czy są dziewczyny?

20.11.06, 14:36
Witajcie,
przeglądam to forum i widzę różne roczniki a naszego nie. Czy jesteście
mamusie (obecne, przyszłe lub oczekujące)? Ja jestem z czerwca, mam 2-letnią
córcię i obecnie staramy się/nie staramy o drugie.
Odezwijcie się.
Pozdrawiam
Agathea
Obserwuj wątek
    • alena30 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 20.11.06, 18:38
      Witaj. Ja jestem oczekująca na pierwsze, może się uda za niedługo smile))
      Pozdrowienia na rówieśniczki.
      • basia.z Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 20.11.06, 22:12
        Ja też jestem, wpadłam na chwilę, ale zaraz uciekam na fora dla ludzi o IQ
        powyżej 100, bo mnie te: tempki, staranka, kijanki, żołnierzyki, przytulanka
        ginki i zafasolkowania przyprawiają o mdłości raczej nie ciążowe. Mam wrażenie,
        że pojęcia seks i plemniki są tu nieznane.
    • aba1122 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 20.11.06, 21:12
      Ja jestem mam 8 letnią córkę i od trzech m-cy bezskutecznie staram się o
      rodzeństwo dla niej.
    • beatka-st Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 20.11.06, 21:12
      Witam.
      Też jestem z rocznika 72. Mam juz jedną córeczkę, ma prawie dziewięć lat.
      Staramy sie o drugie, ale jak na razie same niepowodzenia. Mam za sobą 2
      poronienia. I zielone światełko, ale coraz krotsze cykle, nie wiem dlaczego???
      Przed ostatnim poronieniem miałam 28 dniowe cykle, a od kwietnia tego roku , po
      poronieniu, coraz krótsze, teraz 23 dni cyklu.
      Pozdrawiam serdecznie Beata.
    • ewa19711 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 21.11.06, 00:02
      Witam!Ja jestem co prawda rocznik 1971 ale myślę ,że to nirdużą różnica, dlatego
      pozwam sobie na wpis. Mam 13-letnią córkę i jestem w 40 t.c. Udało sie po 5
      cyklach starań.Teraz ma być synek ale zobaczymy- myślę ,że juz
      niedługo.Pozdrawiam wszystkie mamusie i starające sie po trzydziestce!!!
    • aba1122 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 21.11.06, 08:01
      Ooo to trochę ,,wiekowych,,Nas się stara!
      Ja w tym m-cu zakupiłam testy owu , zobaczymy czy coś pokażą ?
      • irossa Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 21.11.06, 08:31
        Witam,
        jestem z rocznika 1972 i jestem w 23 tygodniu ciąży, mojej pierwszej ciąży.
        pozrdawiam wszystkie oczekujące i starające się przyszłe mamy
        • agnesa-72 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 21.11.06, 14:19
          ten sam rocznik 72 i bardzo wcześnie się starając mam obecnie 18 -letnią
          córkę,13-letniego synka i jestem w 36 t.c. To ostatnie dzieciątko to napewno
          rozpieścimy na maxa,bo tyle rąk do bawienia.
        • dorotka.k1 Re: Irossa 23.11.06, 20:12
          Zapraszam na forum Marcówek 2007, bo chyba Cię tam nie widziałam
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40480
          Ja też rocznik '72 smile
    • agathea Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 21.11.06, 23:21
      Witajcie,
      No i jestem w ciąży. Wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreski! Zapraszam
      zainteresowane dziewczyny na wątek "sierpień 2007".
      • kahaja Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 26.11.06, 10:57
        Witam!!!!! Zrobilam test 24.11, dzis powtorzylam - sa 2 kreski!!!!!! HURA!!!!!
        Jestem rocznik 72 mam synka - 11 lat!!!!!
        Pozdrawiam seredcznie
        jak mam wejsc na watek sierpien 2007 - dopiero dzis sie tu zalogowalam a kompy
        to nie moja mocna strona
    • kasian00 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 22.11.06, 09:35
      Witam!
      Też jestem z najlepszego rocznika czyli '72 z lutego.
      Jestem w pierwszej ciąży i w stczniu mam urodzić córe.
      Coraz bardziej jestem przerażona że będę mamą (a było tak fajnie-cisza, spokój)!!!!
      Pozdrawiam rówieśnicesmile
      • agathea Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 23.11.06, 14:25
        Oj będzie zmiana!!! nie ma się co oszukiwać to zupełnie inne życie niż we
        dwoje. My to bardzo przeżyliśmy a mi przyzwyczajenie się do nowej sytuacji
        zajęło blisko 2 lata. Właściwie dopiero teraz zaakceptowałam (chociaż też nie
        do końca) swoje nowe życie. Najgorsze dla mnie było to, że sporo czytałam o tym
        jak pielęgnować maleństwo i sporo takich technicznych porad a w ogóle nie
        natknęłam się na artykuły ani w ogóle tematykę psychologicznych zmian
        zachodzących w matce i związku po urodzeniu pierwszego dziecka w tak późnycm
        wieku (miałam wtedy 32 lata). warto przygotowując się do macierzyństwa
        skoncentrować się właśnie na tym, pielęgnacji człowiek się szybko uczy ale
        siebie na nowo już nie.
    • aba1122 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 22.11.06, 10:55
      Ale Wam zazdroszczę że jesteście już w ciąży , ja co prawda mam 8 letnią córkę
      ale teraz staram się o rodzeństwo dla niej , tylko coś od trzech m-cy nie
      wychodzismile a Wy długo czekałyście na efekty?
    • ikaes Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 22.11.06, 11:52

Ja jestem z października 1972 - mam dwoje dzieci 4-letniego synka Frania i 5-
      miesięczną córcię Basię. Pozdrawiam.
    • ilonab21 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 23.11.06, 12:09
      witajcie!!! Ja jestem z marca 72. W styczniu moja pierwsza córka skończy 15
      lat!!!, a za tydzien urodzi mi się druga!!! Nawet nie wiecie jak się cieczę!!!
      Już nie mogę się doczekać. Żałuję tylko, że tak długp czekałam z planowaniem
      drugiego dziecka. Trzymam za was kciuki i pozdrawiam.
    • mich_b Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 23.11.06, 13:00
      Cześć
      Jestem z lutego 72, mam córeczkę półtoraroczną. Obecnie staram się o drugie
      dziecko, najlepiej synka. Pierwsza ciąża udała się za piątym razem, obecnie po
      odstawieniu małej od cycka staram się już drugi cykl. Niestety gin kazał
      przerwać na 1 msc ze względu na małe zapalenie.
      Znów czuję się nakrecona "ciążowo". Okropne to jest , ciągle o tym myślę, zajdę
      czy nie zajdę.
      Pozdrawiam Was serdecznie
      • tamara011 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 23.11.06, 16:19
        Cześc dziewczyny,
        Jestem co prawda 71 ale mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do grona.smile
        Też sie staram o baby, choc mam już dwóch duzych chłopców.
        Zmieniłam męża i chcemy miec dziecko. Pierwsza próba zakończyła sie poronieniem.
        Byłam zadziwiona, bo poprzednie dwie ciąże udały mi się książkowo.
        Może to sprawa wieku.Bardzo chcę tego dziecka ale ciągle sie boję, że albo sie
        długo nie uda i trzeba będzie zakończyc proby ze względu na "podeszły" wiek,
        albo znów poronię, albo bedzie chore...Nie macie takich obaw??
        Moja gin mnie uspokaja że kobiety rodza w roznym wieku ale niepokoj zostaje.
        Wiem co ma na myśli mich_b, tez sie nakrecilam.
        Pozdrowienia
    • papuga_5 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 24.11.06, 01:07
      Jestem tez troche starsza, bo 70 rocznik. Mam synka 3.5 rorcznego i jedna nieudana ciaze, bo poronilma
      3 miesiace temu i teraz mamy zamiar znowu sie starac. Wiadomo tez mam duzo obaw po tym co sie stalo,
      ale chcialambym jeszcze raz sprobowac. Lekarz mi mowil ze mlode kobiety tez maja duzo poronien.
      Najbardziej sie martwie ze mi dlugo zajmuje zeby zajsc w ciaze. W pierwsza zachodzilam 9 miesiecy, w
      nastepna 1.5 roku. A wiadomo chcialabym zajsc szybko.
    • aba1122 Hej papuga 24.11.06, 09:14
      Witaj
      Ja tez staram się obecnie o drugie dziecko aktualnie czwarty cykl zobaczymy co
      przyniesiesmilemam 8 letnią córkę a o drugie podobnie jak ty staram sie z duszą na
      ramieniu bo w pierwszej ciąży miałam konflikt serologiczny,4 transfuzje itp
      więc też strasznie się boję, w ogóle targają mną takie emocje że czasami nie
      wiem jak sobie to wszystko ogarnąćsmilewiem jedno na 100% muszę spróbować i
      zaryzykować żeby potem nie żałować-ale strasznie się boję.
      Pozdrawiam.
    • ilonab21 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 26.11.06, 09:24
      Dziewczyny jedno wam powiem. Jeśli zakodujecie sobie w głowie, że koniecznie
      chcecie zajść w ciążę i kochając się myślicie tylko o tym, to wierzcie mi ( a
      przerobiłam to na własnej skórze) nic z tego nie będzie. Działa psychika.
      Podejdźcie do tego na luzie. Co będzie, to będzie.Ja starałam sie ponad rok.
      Już straciłam nadzieję, mówiłam , że jestem za stara. W końcu ginekolog
      powiedział mi kilka nieprzyjemnych słów i proszę. W ciągu dwóch miesięcy od
      wizyty zaszłam w ciąże i jestem już w 38tc. Kobitki ,wrzućcie na luz. Trzymam
      kciuki i pozdrawiam.
    • papuga_5 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 26.11.06, 14:05
      Wierze w to co mowisz zeby wrzucic na luz, ale jakos mi to teraz nie wychodzi. Poprzednim razem jak
      stwierdzilam ze juz chyba nie zajde i trudno, to wlasnie w tym cyklu zaszlam. Ale teraz nie potrafie do
      tego tak podejsc, tak bardzo chce ze juz chyba obsesyjnie o tym mysle, przez caly czas czuje ze mam to
      w glowie i czuje ze znowu nic nie wyjdzie jak wtedy kiedy sie miesiacami staralam, nie moge sie
      wyluzowac.
      • tamara011 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 26.11.06, 15:06
        Zgadzam sie w stu procentach. Wielokrotnie slyszalam, że kobiety zachodza jak są
        na luzie a nie kiedy w czasie sexu myslą tylko o tym by zajśc.
        Z pierwszym dzieckiem udalo mi sie za drugim podejściem, z drugim za czwartym, a
        teraz natychmiast. Prawie nie wierzylam, że zajdę a jeśli, to że dlugo to potrwa
        a tu taka niespodzianka. Myslę, że poroniłam bo cos bylo nie tak z tym dzieciątkiem.
        Podobno we wczesnym okresie 50% ciąż sie roni. I często kobiety nawet o tym nie
        wiedzą.
        Dziewczyny, mam apel: Więcej optymizmu. Przeczytajcie wszystkie posty i ciekawe
        czy będziecie miały takie wrazenie jak ja. Smutek!!!
        A przeciez dzidzie robi sie raczej przyjemnie.
        Ciekawe ktora z nas pierwsza zajdzie?
    • netka6666 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 27.11.06, 08:52
      Jestem z maja '72. To moja pierwsza ciąża. Nie starałam sie jakos specjalnie o
      zajście. Po prostu w styczniu odstawiłam tabletki. tydzień temu po tym, jak
      nie mogłam się doczekać okresu zrobiłam test. I wyszły 2 kreski. Druga jeszcze
      nie taka wyraźna ale jest. W sumie mam za sobą 3 testy i wszystki z 2 krechami.
      Ciesze sie strasznie. Jutro idę do lekarza i boję się, że powie mi, że nie
      jestem w ciąży. Choc testy i moja senność mówią chyba same za siebie. Pozdrawiam
      • tamara011 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 27.11.06, 09:43
        No to super! Gratulacje! Jesteś w ciaży , nie ma sily. Wreszcie cos
        optymistycznego. Ciesze sie razem z Toba.
    • aba1122 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 27.11.06, 09:50
      Cześc dziewczyny
      Napewno macie rację z tym odstresowaniem się ale same dobrze wiecie że nie jest
      prosto przestać myśleć! u mnie nie jest tak ze cały swiat kręci się wokół
      zajścia, mam córkę , budowę domu na głowie w przyszłym roku komunie córki i tak
      naprawdę to mogłabym jeszcze z rok z tym zachodzeniem poczekać żeby nie
      kąplikować sobie życia w przyszłym rokusmilemyslę że problem jest w tym ze nie
      umiem czekać!wszystko chce mieć już, teraz ,tak jak zaplanowałam i już wiem że
      tak nie jest że nie da się niczego planować że życie samo za Nas planuje i
      trzeba cierpliwie czekać:w pierwszym cyklu starań też byłam pewna że jestem w
      ciązy po dwóch następnych odpuściłam teraz czekamsmile tylko zastanawiam się ile
      mam czekać? ze względu na swój wiek max dwa cykle jeszcze , tak sobie założyłam
      i idę do ginka, jestem ,,za stara,, na to żeby nie myśleć o ciąży , jakbym
      miała 25 lat to pewno umiałabym się jeszcze wyluzowaćsmile
      Pozdrawiam WAs
    • misiek25 Re: Rocznik 1972 - czy są dziewczyny? 27.11.06, 13:15
      Ja 1971, ale październik, więc sobie pozwoliłam odpisać...
      Mam 4 latke w domu i w brzuszku drugą córcie, na którą czekamy w styczniusmile
      M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka