Dodaj do ulubionych

Sierpień 2007

21.11.06, 23:08
Witajcie dziewczyny,
szukałam na tym forum ale chyba nie ma jeszcze wątku sierpniowego, więc zaczynam.
Wczoraj zobaczyłam 2 krechy na teście, to moja druga ciąża. Dwa lata temu też
byłam sierpniówką - moja mała urodziła się 20 a to nowe maleństwo ma termin na
2 sierpnia. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
Piszcie inne mamy sierpniowe.
Pozdrawiam
Agathea
Obserwuj wątek
    • lee_a Re: Sierpień 2007 22.11.06, 08:28
      agathea, jestem! kalkulatorek mi pokazuje 2 sierpnia wink ja miałam owulację 7
      listopada, strasznie chciałabym mieć z tobą kontakt, ty już jesteś mamą z
      doświadczeniem, a ja będę się wszystkiego uczyć na własnej skórze... no a nasze
      dzieci to prawie że bliźniaki, bo poczęte chyba w tym samym dniu, prawda? jutro
      robię drugi dla pewności, ale czuję się już jak mama... strasznie się cieszę.
      • agathea Re: Sierpień 2007 22.11.06, 13:42
        Aleeeeeeeeeeeeee się cieszę i oczywiście wielkie gratulacje. Czułam przez
        skórę, że dołączysz do sierpniówek ale nie chciałam zapeszać. Mam wizytę u gina
        8 grudnia. Mam nadzieję, że do tego czasu wszystko będzie OK i że przez kolejne
        9 miesięcy będziemy tu w stałym gronie.
        • lee_a Re: Sierpień 2007 22.11.06, 13:47
          jutro rano zrobie drugi test i dzwonie umowic sie do gina. trzymajcie sie... a
          ja mam pytanie, czy moge pic slaba kawe rozpuszczalna z mlekiem? nie wyobrazam
          sobie rozpoczecia dnia bez kawki
          • agathea Re: Sierpień 2007 22.11.06, 17:02
            Wiesz co, ja jestem zwolenniczką nie przejmowania się nadmiernie (oczywiście w
            granicach rozsądku) - i sądzę, że słaba rozpuszczalna ani Tobie ani maleństwu
            nie zaszkodzi. W końcu to nie alkohol ani papierosy. Ciąża to fizjologia i
            naprawdę nie jest jej łatwo zaszkodzić zwykłymi rzeczami codziennego użytku.
            Generalnie zasada taka - jeśli mnie nie szkodzi to nie zaszkodzi i dziecku. Są
            oczywiście wyjątki od tej reguły (ale tak naprawdę to zależy od indywidualnego
            przypadku). Najlepiej skonsultuj się z ginem co wolno a czego nie w Twoim
            przypadku.
            Pozdrawiam
            Agathea
      • kahaja Re: Sierpień 2007 26.11.06, 11:08
        Hej witam!!!!!! - moje malenstwo na 05.08!!!!!!! Jestem juz mama 11 letniego
        cudownego chlopaczka!!!!! Dzis zrobilam po raz 2 test - tak dla pewnosci!!!!!!
        no i 2 krechy!!!!!!! Ale sie cieszymy!!!!!!!!! pozdrawiam
      • marzena9964 Re: Sierpień 2007 26.07.07, 20:34
        Cześć dziewczyny. Ja mam termin na 20 sierpnia. to moje pierwsze dziecko. tylko
        mam mały problem. mam w moczu białko i bakterie. czy to groźne . brałam 7 dni
        antybiotyk: augmentin, ale nadal mam złe wyniki. jeśli któras to miała to
        proszę o radę.
        • luizka.s Hej sierpnioweczki? Odliczanie sie zaczelo ;-) 02.08.07, 12:41
          Czesc! Jestem z Poznania, termin mam na 15.08 i juz codziennie zastanawiam sie
          czy to juz czy nie... A Wy? Pozdrawiam goraco
    • scarbonka Re: Sierpień 2007 22.11.06, 12:41
      Dziewczyny, ja jestem sierpniówką 2005. Moja Anielka urodziła się 19.czyli
      prawie tak jak córka agathei. Chociaż po cichu bardzo chciałabym do Was dołączyc
      to na razie składam Wam najserdeczniejsze życzenia spokojnych szczęśliwych 9
      miesięcy i cudownych małych sierpniaków. Mnie przyjdzie jeszcze pewnie troche
      poczekac.
      Pozdrawiam
      • agathea Re: Sierpień 2007 22.11.06, 13:43
        Dziękujemy za życzenia i czekamy na Ciebie.
    • aja84 Re: Sierpień 2007 22.11.06, 13:06
      Cześć dziewczyny. Ja w niedzielę zrobiłam tesy i wyszły dwie kreseczki (testowa
      co prawda jaśniejsza, ale zawsze), potem zrobiłam jeszcze dwa i też pozytywne.
      Bardzo się cieszę. Jeżeli lekarz potwierdzi, to wyliczyłam sobie, że na
      początku sierpnia będzie termin.
      Już raz byłam w ciąży, ale poroniłam w 18 tyg. Było to w czerwcu. Mam nadzieję,
      że wszystko teraz będzie dobrze.
      Pozdrawiam smile)
      • agathea Re: Sierpień 2007 22.11.06, 13:45
        Witaj,
        musi być dobrze - jedno poronienie już wystarczy (limit wyczerpany). Wszystkie
        będziemy trzymać kciuki za Twoje maleństwo.
        Ja też raz poroniłam a potem urodziłam zdrową super dziewczynkę. Wszystko
        będzie OK.
        • aja84 Re: Sierpień 2007 22.11.06, 16:30
          Dzięki agathea smile
          też mam taką nadzieję.
          Mam nadzieje, że będzie nas coraz więcej
          • lee_a Re: Sierpień 2007 23.11.06, 08:27
            zrobilam drugi test - kreska gruba i wyrazna, dzwonie dzis do gina. A za rok to
            nasze bąble to juz będą całkiem duze dzieciaki, prawda dziewczyny? Pozdrawiam
            serdecznie i zycze milego dnia
            • aja84 Re: Sierpień 2007 23.11.06, 11:13
              Oj, nawet sobie nie wyobrażasz, jak bardzo bym chciała, żeby wszystko tym razem
              było dobrze.
              lee_a gratuluję grubej kreseczki smile)
              Już się nie mogę doczekać, kiedy będę miała duży brzuchol, a małe będzie fikać
              koziołki
        • fanta-girl Aja!!! 01.12.06, 16:04
          Ja jestem tegoroczną sierpniówką! smile
          Bardzo nam fajne forum wyszlo, mam nadzieje, ze tez bedziecie takie miec babki smile

Ale nie o tym.
          Miałam podobnie - ja poroniłam rok temu w maju.
          12 tydzien.
          Doł max i myslalam, ze sie nie pozbieram.
          A potem bach i juz mam moja dziewuchę cud piękoności smile)

Powodzenia życzę smile
    • agathea Re: Sierpień 2007 24.11.06, 08:21
      Witajcie,
      jak tam wasze objawy - u mnie się nasilają mdłości. Wczoraj byłam ze starszą
      córką u lekarza i pod szpitalem spotkałam neonatologa, który ją odbierał. Miło
      sobie pogawędziliśmy i już go umówiłam na sierpień, hi, hi. Czy to jakiś znak?
      Pozdrawiam
      Agathea
      • lee_a Re: Sierpień 2007 24.11.06, 08:27
        hej, mnie wczoraj bolal brzuch, a dzis pod dystrybutorem na stacji benzynowej
        zaczelo mnie mdlic... no to nam sie zaczelo. Agathea, jak to jest z wyborem
        lekarza, poloznej itd? ja jestem umowiona do ginekologa, ktorego polecila mi
        przyjaciolka, ale z tego co wiem to on nie pracuje w zadnym szpitalu w moim
        miescie. Wiem, ze lepiej zeby ginekoog prowadzacy mogl byc przy porodzie. Jak
        jest u ciebie?
    • lolka11 Re: Sierpień 2007 24.11.06, 10:39
      Witam w klubie,

To moja druga ciaza. Corka ma 5 lat. Mamy termin na 3 sierpnia.

Pozdrawiam
      Dorota
      • lee_a Re: Sierpień 2007 24.11.06, 11:53
        witamy w siernioweczkach smile zycze nam wszystkim duzo zdrowia i cierpliowsci
    • aja84 Re: Sierpień 2007 24.11.06, 11:33
      Cześć dziewczyny. Zapisałam się do lekarza na 5 grudnia. Kazał mi pójść na USG
      na początku grudnia. Pojdę 4 grudnia.
      Ja takich typowych objawów ciąży nie mam, tyle tylko, że wczoraj poszłam spać o
      20, tak mi się chciało. Ostatnio tak mam. Czy to może być objaw?
      pozdrawiam
      • lee_a Re: Sierpień 2007 24.11.06, 11:52
        ja wczoraj poszlam spac o 21 wink sennosc to chyba jeden z czesciej wymienianych
        objawow wczesnej ciazy. Ja mam wizyte 30 listopada, czy to nie za wczesnie? W
        gabinecie lekarza jest ultrasonograf, czy myslicie ze od razu bede miala
        zrobione USG? Jak powinnam sie do tego przygotowac?
        • aja84 Re: Sierpień 2007 24.11.06, 14:35
          Mi lekarz kazał iść wcześniej na USG, bo chwilowo u siebie nie może zrobić.
          POwiedział, że dzięki temu ustalimy wiek ciąży (mam nieregularne cykle).
          Dziś jak dzwoniłam do lekarza, do którego pójdę na to usg, to powiedział, że
          będzie to usg dopochwowe i że nie muszę mieć pełnego pęcherza. I tyle. Więcej
          przygotowywać sie nie muszę do tego usg. Mam nadzieję, że już coś będzie widać.
          lee_a musisz koniecznie napisać po wizycie jak wrażenia i czy było coś widać na
          usg smile))
          • aga2212 Re: Sierpień 2007 24.11.06, 14:37
            Witam!!!
            Wszystkim dziewczynom gratuluje a ja wczoraj zobaczyłam dwie kreseczki i termin
            mam na 27 lipca
            pozdrawiam
            aga
            • agathea Re: Sierpień 2007 24.11.06, 16:34
              Aga,
              zostajesz z nami czy przenosisz się na lipcówki. Mam Cię dopisać do rankingu?
              • aga2212 Do agathea 24.11.06, 19:50
                Jak mnie przyjmiecie co zostane u sierpniówek bo nie moge znalesć lipcówek to
                mnie dopisz
          • lee_a Re: Sierpień 2007 24.11.06, 14:53
            ja znam wiek ciazy - i wiem ze moja ciaz bedzie jeszcze bardzo malenka... bo w
            dniu wizyty to bedzie 3,5 tygodnia. Nawet nie wiem czy w ogole jest sens robic
            usg. no ale o tym zadecyduje lekarz wink pewnie ze wszystko opisze. dzis juz
            uciekam, zycze milego weekendu wszystkim mamuskom wink
    • agathea Ranking 24.11.06, 16:35
      Dziewczyny pozwoliłam sobie zrobić ranking oczekujących sierpniówek. Jeśli
      kogoś pominęłam to z góry przepraszam i proszę o przypomnienie daty porodu.

Agathea 02.08.2007
      Lee_a 02.08.2007
      Lolka11 03.08.2007
      Aja84 ?

To tyle na razie. Czekamy na kolejne mamusie.
      Pozdrawiam
      Agathea
      • michola1 Re: Ranking 26.05.07, 18:52
        Ja dopisuję się do rankingusmile
        Termin mam na 1.08 (z USG).
        Niestety nie zapisałam tej jednej jedynej miesiączkisad A że miałam bardzo
        nieregularne cykle więc różnie z tym terminem może być. Póki co mam ogromny
        brzuch, przytyłam 11 kg, a na ostatnim usg wychodził mi termin na 28-29 lipca. I
        bądź tu mądry.
        Ania 31tc + Oleńka (26.09.2000) + Michaś (02.07.2002)
    • lee_a brzuch 25.11.06, 17:04
      dziewczyny, czuje sie opuchnieta, musze miec rozpiety guzik od dzinsow jak
      siedze. przeciez brzuch mi jeszcze nie rosnie, prawda? czy to moze miec zwiazek
      ze zmianami hormonalnymi?
      • lee_a Re: brzuch 25.11.06, 18:41
        a no i jeszcze boli mnie brzuch tak jakby na okres. Wczoraj nie bolal, ale
        przedwczoraj i dzis to caly dzien. Mam nadzieje ze to nic strasznego sie nie
        dzieje...
        • aga2212 Re: brzuch 25.11.06, 18:54
          lee_a niestety tak jest ja miałam to samo brzuch mnie na okres bolał że nie
          mogłam wstać z łóżka i troche nabrzmiałóy też jest bo nie ma okresu i zmiany
          chormonalne uważaj tylko żebyś nie miała skurczy to jest bardzo poważne
          niemartw się to normalne masz objawy chociaż każda ma inaczej
          pozdrawiam
          trzymaj sie
          • lee_a Re: brzuch 25.11.06, 19:02
            dzięki, aga dziwne to uczucie, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok u nas
            wszystkich z listy rankigowej zrobionej przez agathea wink
    • lee_a komu powiedzialyscie? 25.11.06, 19:05
      kto juz wie, ze jestescie w ciazy? u mnie tylko przyszly tatus i przyjaciolka,
      ktora wiedziala ze sie staram a teraz mi po kolei mowi co mam robic bo juz swoje
      urodzila wink z calej sily powstrzymuje sie zeby nie powiedziec rodzince i
      znajomym. Rodzicom chcemy powiedziec w swieta a znajomym na sylwestra. Mam
      nadzieje ze do tego czasu wszystko bedzie dobrze. Zycze wam milego wieczorku wink
      pozdrawiam, lee_a
    • mar414 Re: Sierpień 2007 25.11.06, 19:35
      niesmialo chcialabym sie przylaczyc teoretycznie termin 7.08. robilam bete w
      piatek 12d. po pregnylu 87,7, ide powtorzyc w poniedzialek. poronilam w czerwcu
      w 7 tyg, dlatego bardzo sie boje, a cos mnie piecze tak w srodu, czy mozna
      podmyc sie tantum rosa?pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieje ze do
      szczesliwego sierpnia dla Wszystkich
    • kahaja Re: Sierpień 2007 26.11.06, 11:05
      Jestem, znalazlam - watek sierpniowy!!!!!!!!!!! Tak wg kalkulatora moje
      malenstwo przyjdzie na swiat .5.08!!!!! Bardzo mi milo ze jestes i Cie tu
      znalazlam mam nadzieje ze bedziemy mogly sobie pogadac - ha! ten sam
      czas!!!!!!!! dzis zrobilam jeszcze raz 2 test.... dla pewnosci - hehehehe i
      znow 2 kreseczki!!!!!
    • olcia.kaktus Re: Sierpień 2007 26.11.06, 15:57
      Cześć Mamuśki!
      Ja testowałam sie 24.11 i wyszły dwie krechy grube i maksymalnie wyraźne.
      Wieczorem powtórzyłam na innym teście i to samo smile)))
      Wg moich wyliczeń maleństwo pojawi sie na świecie na początku sierpnia (31 lipca
      mamy rocznice ślubu - bedzie piękny prezent)
      to moje pierwsze, jestem bardzo przerażona, bo doświadczenia nie mam ani na
      rodzeństwie młodszym ani na rodzinie.
      jak narazie nudności pojawiły sie raz (to mnie zmusiło do testu), poza tym czuje
      sie rewelacyjnie. A jak wy?
      3majcie sie
      O.
    • lee_a mdłosci 27.11.06, 08:17
      witmy nowe kolezanki na sierpniowym wątku wink no to dzis pierwszy raz chwycily
      mnie poranne mdlosci i oddalam wczorajsza kolacje ... do kiedy utrzymuja sie
      mdlosci?
    • aja84 Re: Sierpień 2007 27.11.06, 09:00
      agathea, ja napiszę planowany termin porodu w przyszłym tygodniu. Tak wstępnie
      wychodzi mi 5 sierpnia, ale miałam nieregularne cykle i mogę się mylić.
      Od paru dni mam takie delikatne mdłości, ale nie aż tak duże, żeby wymiotować.
      Poza tym bolesne piersi. Czasami też zakłuje mnie jajnik. To takie moje ciążowe
      objawy. smile Poza tym czuję się dobrze.
      Dziewczyny, co można wziąć na bolące gardło? Już tak od tygodnia mnie boli, ale
      nic nie brałam. Muszę zapytać lekarza.
      pozdrawiam smile
      I witam nowe koleżanki smile)
      • aga2212 Re: Sierpień 2007 27.11.06, 09:14
        Ja mam od tygodnia mdłości i kręci mi się w głowie ale do wymiotów jeszcze
        daleko i nieraz też mnie jajnik zaboli a piersi to chyba niedługo wybuchną i
        bolą to jest moja druga ciąża ale chodze już wogle inaczej w pierwszej zero
        objawów i był chłopak
        • aja84 Re: Sierpień 2007 27.11.06, 10:38
          No to może szykuj się na dziewczynkę smile))
    • agathea Ranking 27.11.2006 27.11.06, 19:58
      Uzupełniam - proszę o kolejne dane. Aja84 - na razie wpisałam ten termin, w
      razie czego poprawimy.

Aga2212 27.07.2007
      Olcia.kaktus ?
      Agathea 02.08.2007
      Lee_a 02.08.2007
      Lolka11 03.08.2007
      Aja84 05.08.2007
      Kahaya 05.08.2007
      Mar414 07.08.2007
      • olcia.kaktus Re: Ranking 27.11.2006 28.11.06, 16:32
        jeszcze nie znam dokładnej daty, u lekarza będę w najbliższy piątek.
        Czuję się zdecydowanie gorzej niż kilka dni temu, ciągłe nudności przez cały
        dzień, senność, zmęczenie i napięty brzuch.... żeby było ciekawiej, mąż ma
        podobne objawy...
        macie sposoby na nudności? jak sobie radzicie w pracy? mnie wszyscy ciągle
        pytają, czy wszystko ok, i dlaczego jestem smutna... a ja nie mam siły się
        uśmiechać, najchętniej bym spała na biurku, albo gdziekolwiek...
        Pozdrawiam
        O.
    • agathea Re: Sierpień 2007 27.11.06, 20:11
      Witam wszystkie nowe mamusie - coraz więcej nas - i chyba stworzymy bardzo
      aktywny wątek - wciąż utrzymujemy się na pierwszej stronie.
      Ja właśnie 3 dni temu przestałam karmić piersią córeczkę. Miałam trochę
      wyrzutów sumienia ale 2 lata i 3 miesiące to chyba niezły wynik. Nie chciałam
      mieć dwojga dzieci przy piersi a z kolei nie byłoby dobrze odstawić małą po
      urodzeniu nowego dzidziusia (zazdrość i te sprawy). Nie wiem jak zachowają się
      moje piersi - już od jakiegoś czasu karmiłam ją tylko dwa razy na dobę ale nie
      wiem czy mleko samo zaniknie czy nie.

Olcia.kaktus- co do obaw związanych z pierwszym dzieckiem zajrzyj na
      wątek 'rocznik 1972' - tam napisałam parę słów na ten temat (może Ci w czymś
      pomogę)
      Lee-a - u mnie w pierwszej ciąży wymioty praktycznie nie występowały ale za to
      w połowie drugiego miesiąca dostałam takiej zgagi, że non stop musiałam pić
      rumianek i koper, bo nie mogłam wytrzymać.
      • lee_a Re: Sierpień 2007 28.11.06, 08:14
        u mnie dzis ok, nie bylo mdlosci. w czwartek ide do lekarza, ciekawe czy zrobi
        mi USG, wedlug terminu ostatniej miesiaczki to bedzie 6t1d. Pewnie jeszcze nic
        nie bedzie widac, prawda? agathea, ale wynik zaliczylas z tym karmieniem, no
        no... zastanawiam sie czy twoja coreczka za 9 miesiecy nie pozazdrosci
        mlodszemu i znow sie nie przystawi wink ja niestety mam dosc intensywna prace,
        wyjazdy, delegacje itd wiec pewnie dam rade karmic tylki kilka miesiecy. Mam
        nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i malenstwo bedzie sie ladnie rozwijalo.
        pozdrawiam wszystkie sierpniowki
    • kangielka Re: Sierpień 2007 28.11.06, 09:55
      Witajcie sierpniowe Mamy!Ja też będę rodzić na początku sierpnia. Według moich
      obliczeń będzie to między 1-7 sierpnia. Mam 10 miesięczną córkę. Będzie
      rewolucja w domu, ale bardzo, bardzo się z tego cieszę!Pozdrawiam Was wszystkie
      podwójnie!
      • aja84 Re: Sierpień 2007 28.11.06, 12:36
        Cześć kangielka. gratulacje smile)

Dziewczyny, czy wy też macie taki wzdęty brzuch?
        Ja dziś jestem taka śpiąca, że ledwo w pracy siedzę
        buziaki
        • inezz_a Re: Sierpień 2007 28.11.06, 12:45
          ja tez jestem wzdeta, odpinam sobie guzik od dzinsow, a co do spania... to tu
          jest problem, dziewczyny ja zasnelam za kierownica i wyladowalam w rowie... na
          szczescie nic sie nie stalo, czytalam ze trzeba to po prostu "przespac" ale
          moze jakies ziolowe heratki albo cos na przetrzymanie tej sennosci?
          • lee_a Re: Sierpień 2007 28.11.06, 13:24
            uwazaj na siebie, ja tez mam wzdety brzuch, na co juz marudzilam wink a tak swoją
            drogą to agathea poradz cos, ty juz doswiadzona matka jestes co zrobic z tym
            spaniem?
            • aja84 Re: Sierpień 2007 28.11.06, 13:46
              O matko, dobrze, że nic się nie stało.
              Była już któraś z was u lekarza?
              • lee_a Re: Sierpień 2007 28.11.06, 13:48
                ja ide pojutrze do lekarza, jak myslicie, zrobi mi USG? według ostatniej
                miesiączki to bedzie 6t1d... chcialabym zobaczyc to malenstwo
                • aja84 Re: Sierpień 2007 28.11.06, 15:27
                  Jeżeli ma aparat usg w gabinecie, to pewnie zrobi. Chyba w tym tygodniu powinno
                  już być widać bijące serduszko (ale mogę się mylić).
                  Ja do lekarza pójdę wg OM w 6tyg i 6 dniu. Zobaczymy co to będzie smile
                  • aga2212 Re: Sierpień 2007 28.11.06, 17:06
                    Ja ide do lekarza w poniedziałek tj 4 grudzień niemoge wytrzymać tak mi nie
                    dobrze ale wzdętego brzucha nie mam moim zdaniem wzdęty brzuch dlatego macie bo
                    jest płaski i jak sie okres zatrzymał to wydyma
                    • mar414 Re: Sierpień 2007 28.11.06, 21:24
                      witajcie a ja mam pieczenie w pochwie i gin przepisal mi globulki pimafucin,
                      czy moze ktoras z Was tak miala?pozdrawiam
                      • aja84 Re: Sierpień 2007 29.11.06, 13:05
                        Ja mam też takie delikatne pieczenie. Też powiem o tym lekarzowi. Zobaczymy,
                        czy mi coś da. Chociaż już chyba przechodzi samo.
                        Ja do lekarza idę we wtorek 5 grudnia. A 4 idę na usg. Już się nie mogę
                        doczekać i jednocześnie boję się, że nie będzie jeszcze nic widać.
    • aja84 Re: Sierpień 2007 29.11.06, 13:08
      Cześć wszystkim. Jakoś ostatnio nic mi się nie chce, nie mam siły, głowa mnie
      pobolewa. I od wczoraj dopadło mnie pobolewanie brzucha, jak na miesiączkę. Ale
      tak chyba może być?
      I gardło mnie boli już od dłuższego czasu.
      Czy wy też macie taki gorszy nastrój? Ja to najchętniej ciągle bym spała i
      nigdzie nie wychodziła, a niestety muszę.
      pozdrawiam
      • lee_a Re: Sierpień 2007 29.11.06, 13:16
        hej aja, mnie tez pobolewa brzuch, ale nie tak codziennie, a jak nie boli, to
        nawet zaczynam sie martwic, ze cos jest nie tak. o spaniu juz chyba mowilysmy,
        choc mi ostatnio troche przeszlo, wytrzymuje nawet do 22:30. Jutro ide do
        lekarza, a potem chyba nie bedzie mnie na Forum az do poniedzialku, mam
        nadzieje ze w poniedzialek przekaze wam same dobre wiadomosci.
    • kangielka Re: Sierpień 2007 29.11.06, 14:56
      Nie martwcie się dziewczyny tymi bolącymi jak do okresu brzuchami. W pierwszej
      ciąży tak miałam, teraz też, nawet więcej, to normalne. U mnie z innych objawów
      to ból pachwin i kości gdzieś w tych okolicach usytuowanych. Też się nie
      martwie, bo tak miałam z pierwszym dzieckiem, ale ogólnie samopoczycie
      kiepskie, a tu do opieki i noszenia mała córeczka-Haneczka.
      Pozdrawiam Was.
      • aga2212 Re: Sierpień 2007 29.11.06, 15:15
        Ja ide do lekarza w poniedziałek też się czuje okropnie cały czas mi niedobrze
        w głowie mi się kręci i boli i nic mi się nie chce to wszystkie mamy podobne
        objawy
        pozdrawiam sierpniówki choć ja jestem lipcówka
        • lee_a Re: Sierpień 2007 29.11.06, 15:47
          jakie my tam sierpniowki jak nam kalkulatorki pokazują 2 sierpnia wink rownie
          dobrze moze sie to skonczyc w lipcu wink trzymajcie sie cieplo. Boje sie
          strasznie tej jutrzejszej wizyty u lekarza, a jezeli cos bedzie nie w
          porządku??
          • aja84 Re: Sierpień 2007 29.11.06, 16:07
            Ja równie dobrze też mogę być lipcówka, ale to wyjdzie później.
            Już mi raźniej, jak nie tylko ja mam takie objawy. Razem fajniej smile
            lee_a, nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze smile nie możesz się
            denerwować (tu uwaga też do mnie smile ), bo stres też nie jest dobry
            • aga2212 Re: Sierpień 2007 29.11.06, 17:11
              Wszystko musi być okey na pocieszenie wam napisze że to moja druga ciąża a
              pierwsze dziecko mam chore to kto ma większego stresa acha a ile wy macie lat
              jak można wiedziec jak mamy tak pisać przez 9miesięcy to trzeba się troszke
              poznać
              • aja84 Re: Sierpień 2007 29.11.06, 17:27
                22, jak urodzę, to będzie już 23 smile)
              • kangielka Re: Sierpień 2007 29.11.06, 20:57
                teraz mam 26, jak urodzę po 24lipca to będe miała 27 lat
                • aga2212 Re: Sierpień 2007 30.11.06, 10:10
                  OOOO wygląda na to że ja przy młodzieży będe mam 35 lat ale stara już jestem a
                  dzisiaj to samo niedobrze niedobrze i jeszcze raz niedobrze
                  • aja84 Re: Sierpień 2007 30.11.06, 12:10
                    Oj, mi też się mdłości zaczęły. Dziś tak do godz. 10 to myślałam, że
                    zwymiotuję. Tak mi jakoś się w żołądku przelawało okropnie. Potem trochę
                    pochodziłam, zjadłam kanapkę i już jest lepiej. W poprzedniej ciąży nie miałam
                    mdłości w ogóle i źle się skończyło, to może jak teraz mam, to będzie
                    dobrze. smile Chociaż czuję, że w ciąży jestem.
                    pozdrawiam smile
                  • michola1 Re: Sierpień 2007 26.05.07, 18:56
                    ha ha ja też mam 35 lat. Urodziłam się 26.06.1972r
                  • michola1 Re: Sierpień 2007 26.05.07, 18:59
                    aha i ma już w domku dwójkę maluchów: Oleńkę 9(26.09.2000) i Michasia (02.07.2002).
                    Termin wg Usg na 28.07- 02.08
    • ogar_polski Re: Sierpień 2007 30.11.06, 13:30
      Witajcie dziewczyny!
      Przedwczoraj zrobiłam test i mam dwie krechy.
      Z tego powodu zostałalm sierpniówką 2007 wink
      Postanowiłam założyć forum prywatne dla nas mam sierpniowych.
      Do wszystkich Was wysłałam dziś rano zaproszenia i jeśłi macie ochotę to razem
      przezyjemy te 9 miesięcy.
      Będziemy tam pisać na nurtujące nas tematy i wspierać sie nawzajem.
      Zapraszam serdecznie.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44671
    • luczerna Re: Sierpień 2007 01.12.06, 17:19
      ja też wczoraj zrobiłam drugi test. Oczywiście tak dla pewności... Mam już
      dwóch synków i nadzieję, że trzecia będzie wreszcie dziewczynka. Termin wypada
      3 sierpnia. Teraz trzeba się znowu zdecydować na jakiegoś lekarza. pozdrawiam
      wszystkie sierpniówki
      • mar414 Re: Sierpień 2007 01.12.06, 19:43
        zegnam Was koleżanki ale dla mnie sierpien nie bedzie szczesliwy, życze Wam
        spokojnych ciaz pozdrawiam
    • constanza1 Re: Sierpień 2007 02.12.06, 13:49
      Witam nieśmiało,
      od zeszłej niedzieli (26.11) ja również wiem, że jestem w ciąży, kalkulator
      wyliczył mi datę porodu na 8 sierpnia 2007, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie
      do swojego gronasmile

Mam już 6,5-letniego synka, więc najwyższa pora na kolejne maleństwo. Nie byłam
      jeszcze u lekarza, pewnie jeszcze troszkę poczekam, bo chciałabym żeby usg
      pokazało już bijące serduszko. Denerwuję się bardzo , pewnie jak każda z nas.

Pozdrawiam
      constanza
    • lee_a Re: Sierpień 2007 04.12.06, 08:28
      no to jestem. byłam w czwartek u lekarza, na USG było widac pecherzyk ciazowy o
      srednicy 7 mm i echo plodu. Lekarz powiedzial ze na razie jest ok, ale ciaza
      jest bardzo mloda. Nastepna wizyta za 2 tygodnie, wtedy lekarz zleci mi
      wszystkie badania i zrobi kolejne USG. Podobno ma byc wiecej widac wink A na
      razie zalecil spokoj psychiczny, nie stresowac sie, nie cieszyc sie za bardzo,
      nie wspolzyc przez jakies 2 tygodnie (tez tak mialyscie?). Mówil, ze wspolzycie
      w tak wczesnej fazie ciazy moze (ale oczywiscie nie musi) byc niebezpieczne, bo
      czlonek jest twardy i moze powodowac urazy mechaniczne. A tak z innych
      informacji - ciagle jest mi niedobrze, spac juz mi sie tak bardzo nie chce wink
      pozdrawiam, aaa.... przenosimy sie na nowe forum??
      • aja84 Re: Sierpień 2007 04.12.06, 09:01
        Cześć wszystkim smile
        lee_a, fajnie, że widziałaś już serduszko smile
        Ale dlaczego lekarz powiedział Ci, żebyś się nie cieszyła za bardzo? Skoro
        wszystko wygląda dobrze, to chyba można się cieszyć? który tydzień wyszedł wg
        USG, a który wg OM?
        Ja dziś idę na USG i strasznie się denerwuję, czy będzie już widać serduszko.
        Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
        Przenieśmy się na nowe forum SIERPIEŃ 2007wink
        • lee_a Re: Sierpień 2007 04.12.06, 09:38
          wedlug OM to byl 6t1d, pecherzyk mial ok 7 mm. Lekarz powiedzial ze ciaza jest
          bardzo wczesna, bo dopiero jak bedzie 16 mm to bedzie 6 tydzien. Powiedzial, ze
          to 3 tydzien dopiero i dlatego kazal wytrzymac do nastepnego badania. Czy echo
          płodu to to samo co serduszko?? Z wrazenia nie zapytalam o to lekarza, bo
          myslalam ze to jakby taki zalązek serca.
          Trzymam kciuki za twoją wizytę u lekarza,
          no dobra, przenosze sie.... ale sie tu przyzwyczailam...
          • luczerna Re: Sierpień 2007 04.12.06, 11:26
            Ja chyba jestem teraz w 4 tygodniu, przynajmniej tak mi wyliczył kalkulator. Na
            wizytę do lekarza na razie się nie spieszę. To moje trzecie dziecko i już aż
            tak wielkie emocje mną nie targają, ale oczywiście bardzo się cieszę, bo to
            dziecko wystarane. Poprzednio książeczkę ciążową i tak zakładano mi dopiero
            przy drugiej wizycie, ok. 10 tyg., a usg robiono standardowo w 12 tyg. poczekam
            chyba z wizytą do 8 może, chociaż fajnie byłoby mieć dowód, że ono już tam
            naprawdę jest! I tak nie mogę się zdecydować na szpital i na lekarza. Pozdrawiam
        • luczerna Re: Sierpień 2007 04.12.06, 11:09
          a jak się przenieść na to nowe. Czy ono już powstało, czy to dopiero propozycja?
          • lee_a Re: Sierpień 2007 04.12.06, 11:29
            juz powstalo, masz tu link
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44671
            do zobaczenia
            • lee_a a gdzie jest agathea? 04.12.06, 12:31
              Agathea, gdzie ty zniknęlas??? mialas mnie tu wspierac dobrymi radami a ciebie
              nie ma
              • agathea Re: a gdzie jest agathea? 04.12.06, 21:19
                Jestem, jestem! Nie miałam czasu ostatnio, bo moja mała miała problemy żołądkowe
                po antybiotyku i cały weekend od piątku walczylismy z bólem, a w końcu
                wylądowaliśmy na ostrym dyżurze na Litewskiej, gdzie okazało się, że mała ma po
                prostu kolkę po antybiotyku. Już jest lepiej, więc i ja trochę wolniejsza.
                Nie wiem jak wy ale ja zaczynam mieć zgagę gigant (też miałam w pierwszej ciąży
                i było to najgorsze przekleństwo, musiałam ciągle pić rumianek i koper włoski
                oraz renie).
                Lee_a - co ty z tym współżyciem, naprawdę ci tak powiedział? Zazdroszczę ci, że
                już widziałaś serduszko swojego maleństwa, to cudowne uczucie.
                Aja - możemy sobie podać rączki - ja też będę miała 35 wiosenek w sierpniu
                (chyba stworzymy starszyznę hi, hi).
                Co do nowego forum, to trochę mi smutno jako matce założycielce tego ale jeśli
                taka jest wola większości to jakoś to przeżyję.
                • ogar_polski Re: a gdzie jest agathea? 04.12.06, 21:33
                  Agathea... ale ja wcale nie chciałam Was stąd zabierać...tutaj też możemy sie
                  przypominać żeby Twój wątek nie zaginął. załozyłam forum tematyczne p to aby
                  możnabyło isać na wiele tematów w osobnych postaćh...smile
                  • agathea Re: a gdzie jest agathea? 04.12.06, 21:37
                    No już mi przeszło, a może by zrobić twoje forum zamkniętym albo nawet ukrytym,
                    wtedy łatwiej byłoby pisać o niektórych sprawach. Co o tym sądzisz?
                    • ogar_polski Tak 05.12.06, 07:41
                      Agathea forum zostanie ukryte jak dołączy więcej dziewczyn...
                      • kajka271 Re: Tak 05.12.06, 13:00
                        NO HEJ!!!! Będę znowu mamą 11 sierpnia. I bardzo chetnei sie pisze na forum
                        sierpniówek wink
                        Na razie dopiero zrobiłam teścik, i jestem w szoku, bo akurat w tym miesiacu
                        czułam sie najmniej ciążowo, a tu niespodzianka smile
                        Ale się cieszę smile (5-6-miesięcy się staraliśmy)
    • ursusekg Re: Sierpień 2007 06.12.06, 09:25
      Dołączam się SIERPNIóWKI!!!gODZINę TEMU ZROBIłAM TEST-śliczne dwie
      kreseczkismile))))))))))))))))Mam 3 letnią Zosię, która domaga się siostrzyczki
      Milenkismile))Termin wyliczyłam na 08.08 2007!Pozdrawiam ,GRATULUJę WSZYSTKIM
      SIERPNIóWKOM!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka