Dodaj do ulubionych

mamy marcowe

IP: *.* 24.07.02, 13:51
Witam ! Jestem tutaj nowa. Kilka dni temu zrobiłam test - będę mama. Obliczyłam sobie termin i wszystko wskazuje na to, że moje maleństwo pojawi się na swiecie w okolicach 21 marca. Jestem super szczęsliwa i chciałam, żeby wszyscy dookoła o tym wiedzieli. Pojutrze idę do lekarza potwierdzić mój błogosławiony stan, ale nie mam żadnych watpliwosci. Dolegliwosci - praktycznie żadnych, jedynie małe wahania apetytu i nadwrażliwosć na niektóre zapachy. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i liczę, że będziemy w kontakcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zoe Re: mamy marcowe IP: *.* 24.07.02, 16:55
      Aneta !Witaj, chetnie nawiaze z Toba kontakt. Wlasnie przed chwila sie dowiedzialam ze zaliczam sie do mam marcowych !Zkad jestes ?Napisz kilka slow o sobie.Poadrawiam-Zoe
      • Gość: anetazeglen Re: mamy marcowe IP: *.* 25.07.02, 13:30
        Czesć Zoe !Przede wszystkim moje gratulacje. Fajnie wiedzieć, że jeszcze ktos przeżywa to, co ja. Jest super ! Kilka słów o mnie - mieszkam w Zielonej Górze, mam 26 lat, cudownego męża i szalona 2-letnia suczkę bokserkę. Dzidzius będzie pierwszym w naszej małej rodzinie. Razem z moim mężem bardzo się cieszymy, pies jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego, jak bardzo zmieni się nasz poukładany swiat, ale mam nadzieję, że bez problemów zaakceptuje maleństwo. Podobno boksery sa bardzo opiekuńcze, zobaczymy. A jak to wyglada u Ciebie? I jak się czujesz z maleństwem w brzuchu?PozdrawiamAneta
        • Gość: Zoe Re: mamy marcowe IP: *.* 25.07.02, 18:23
          W naszym przypadku to tez pierwsze dziecko. Na razie nic nie odczuwam i momentami wydaje mi sie to wszystko takie nierealne ! Data na koniec marca a potem zobaczymy jak to bedzie. Troche sie boje ... U mnie zamiast psa 3 kanarki w tym 2 na jajkach !Jak widzisz udzielilo sie i mnie !Czy bylas juz u lekarza ?Czy przeszlas jakies badania ?Mialas juz badana krew ?Jak sie czujesz ?Po jakim czasie "staran" udalo Ci sie zajsc w ciaze ?Jakie masz plany co do porodu itp ?Ile masz lat ?Pisz do mnie na moj adres w pracy mzalewska@novaconcept.com pozdrawiam
          • Gość: ANGEL Re: mamy marcowe IP: *.* 29.07.02, 13:42
            Witajcie Mamusie! Mamy marcowe spotykają się juz pod postem "Otwieram sesję marcową", ale pewnie jakoś przegapiłyście! Nic nie szkodzi. Aneto! Ja również mam na imię Aneta, mam 24 lata, najukochańszego na świecie męża Dominika, mieszkam w Gdańsku i ..... uwaga!!! mam 7 miesięcznego,ślicznego bokserka. Termin mam na 10 marca a ja sama mam urodziny 11 marca.Pozdrawiam
            • Gość: anetazeglen Re: mamy marcowe IP: *.* 08.08.02, 13:24
              Witaj Angel !Sorry, że tak długo nie pisałam, ale nie miałam dostępu do internetu, zrobiłam sobie krótkie wakacje. Masz rację, przegapiłam mamy marcowe, ale to chyba z emocji. Zaraz tam zajrzę.A co do bokserka - zgodzisz się ze mna, że to najfajniejsze psiaki na swiecie? Moja ma prawie dwa lata, ale jest szalona jak malutki szczeniaczek. Trochę się zastanawiam, jak to będzie, jak Maleństwo przyjdzie na swiat, jak pies na to zareaguje. Widzę, że bardzo lubi dzieci, uwielbia za nimi biegać, bawić się z nimi, ale jest na tyle nieobliczalna, że boję się, czy nie zrobi jakiemus krzywdy. My?lisz, że mogę mieć nadzieję, że spoważnieje?Pozdrawiam.
          • Gość: anetazeglen Re: mamy marcowe IP: *.* 08.08.02, 13:41
            Witaj Zoe!Przepraszam, że tak długo nie pisałam, nie miałam dostępu do internetu, teraz nadrabiam zaległosci.Po pierwsze - na razie nie mogę nic wysyłać na Twój mail, bo cos jest nie tak z moja skrzynka - dochodzi do mnie poczta, ale ja nic nie mogę wysyłać, tak więc na razie pozostaje nam forum.Po drugie - zasypałas mnie pytaniami, a sama nie napisałas prawie nic o sobie. Proszę o więcej informacji - skad jestes, ile masz lat, gdzie pracujesz i jak się czujesz jako przyszła mamusia.Mi ostatnio cały czas jest niedobrze, niezależnie od tego czy jem, czy też nie. Ale na szczęscie nie wymiotuję, to by chyba było najgorsze. Pod koniec sierpnia idę na te wszystkie podstawowe badania (zleciła mi je moja lekarka, założyła mi "kartę ciaży"). Co do porodu, to jeszcze o nim nie myslę, jeszcze mam trochę czasu, na razie cieszę się, że zostanę mama i wsłuchuję się sama w siebie, czy wszystko jest ok. Zapomniałam się zapytać mojej lekarki o kwas foliowy, tyle o nim wszędzie pisze, a ona nic nie wspomniała. Pewnie ustali na podstawie wyników, czy powinna go brać, czy nie.I jeszcze jedno pytanie - po jakim czasie udało mi się zajsć - na poczatku lutego odstawiłam pigułki, potem zalecane 3 miesiace z innymi srodkami antykoncep., tak więc można liczyć 2-3 miesiace.Teraz oczekuję informacji o Tobie. Pozdrawiam
      • Gość: monikatt Re: mamy marcowe IP: *.* 04.10.02, 11:06
        jestem z Warszawy i teraz pracuję sobie a Ty z gdzie jesteś?
    • Gość: monikatt Re: mamy marcowe IP: *.* 04.10.02, 11:04
      Cześć mój termin porodu to też 21 marca 2003 jetsem teraz na początku 4 miesiąca i czuję się dobrze.Brzuszek już widoczny a w poniedziałek idę do lekarza na konterolę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka