Dodaj do ulubionych

Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :)

• agnieszka_z-d Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 17.03.07, 21:44
      Czyżby mój wpis był dziś jedyny?? Widzę, że Folikóweczki korzystają z weekendu.
      I dobrzesmile Wypoczywajcie Kobitki. Ja byłam dziś na imieninach Teściach i to
      kilkugodzinne siedzenie odczuwam teraz - brzuch mi trochę twardnieje. Zaraz idę
      się położyć.
      Ściskam i pozdrawiam!!!
    • misia9944 Wczoraj mialam 3 tygodnie -Zuzia -fotki ;) 18.03.07, 17:56
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,59235791.html
      • paula343 Re: Wczoraj mialam 3 tygodnie -Zuzia -fotki ;) 18.03.07, 19:32
        Dziewczyna cud malina!!!
        • misia9944 Do Pauli 18.03.07, 20:28
          smile dzieki hihihi !!!
          Buziaczek.
          • adrasteaa Poniedziałek 19.03.07, 08:21
            Witam po weekendzie
            Martajotka trzymam kciuki, powiadom nas jak sie uda
            Misia Mała jak zawsze urocza
            Miłego dnia Dziewczynki
            • alfa156 Re: Poniedziałek 19.03.07, 08:42
              Zuzia coraz słodszasmile miłego tygodnia i wytrwałości czego życzę chyba głównie
              sobie uffff mam dosyc.
              • amoniaaa Re: Poniedziałek 19.03.07, 09:36
                a ja właśnie dostałam smska od koleżanki forumowej, która jak w lipcu byliśmy w
                Turcji to wysłała mi smska że test wyszedł pozytywnie... w sobotę urodziła
                drugiego synusia - Mikołaja smile Rodziła 2 godziny big_grin Aż zazdroszczę haha
                A w piątek inna znajoma urodziła też synusia i też rodziła jakoś niecałe 4
                godziny....
                Pozdrawiam
                • misia9944 Re: Poniedziałek 19.03.07, 10:19
                  Witam i ja. U mnie nic sie nie dzieje, oprocz tego ze Zuzia juz bardzo dobrze widzi i chce tylko mamy hihihi, maz ja wczoraj trzymal na raczkach a jak ona mnie zobaczyla to od razu placz i do mamy smile w sobote mielismy gosci i ciotki na zmiane Zuzie choc na chwilke chcialy na raczki Ona grzecznie chwilke dala sie ponosic a potem placz-a wiec do mamy-spokoj i zas tam do kogos. Hi hi powiem Wam ze to niesamowita radosc jak wiem ze Zuzia jest tak za mna !!!!
                  Maz dzis w koncu wyspany bo dzis mala spala w moich ramionach to nie plakala w nocy, a tak jak spi w lozeczku to tragedia. Budzi sie co 20 min a ze mna spi po 3 godzinki smile
                  A wiecie jaka z niej sprytna osobka !!!! Ja ja karmie raz piersia raz butelka -bo tak co chwilke to w cycusiach pelno mleczka nie ma. I przed wczoraj zrobilam tak ze 2 razy pod rzad dostala butelke -no i zaczela plakac ja nie wiedzialam co sie dzieje bo dziecko przebrane, nakarmione a wiec co chce ???? a ona poprostu chciala sie do cycusia przytuli ! wsadzila go do buzi nawet raz nie pociagla ale sobie potrzymala -usnela puscila cycka i bylo ok. i wczoraj tez tak zrobila. I teraz nawet po butelce musi chociaz popatrzec na cycka hihih.

Alfa - no o niech moc bedzie z TOBA trzymaj sie smile
                  • amoniaaa Re: Poniedziałek 19.03.07, 10:49
                    taka mała a taka cwaniara big_grin
                    • alfa156 Re: Poniedziałek 19.03.07, 11:00
                      Niezła aparatka, no ale cóż jaka Mama taka córkasmile Pisz jak najwięcej,
                      szczególnie jka radzić sobie z jakimis katastrofami typu karmienie, bolace
                      cycki, krocze itp. jak dla mnie to bardzo interesujące chwilowo. Caluje Was
                      wszystkie mocno, kciuki caly czas trzymam.
                      Amoniaa a jak domek??
                      • amoniaaa Re: Poniedziałek 19.03.07, 11:49
                        domek rośnie smile byliśmy znowu w sobotę na budowie i ściany zewnętrzne prawie
                        gotowe haha my w szoku smile do końca tygodnia mury mają być gotowe i teraz
                        czekamy na zamówiony dach big_grin nie wiedziałam że to tak szybko zrobią smile
                        Wybraliśmy już też drzwi: brązowe pod kolor dachu i bez szybki ale jakby taki
                        panel będzie obok drzwi i tam jużbędzie szybka wink nie wiem czy jasnonapisałam
                        ale jak będę miała fotki to wam wyśle smile
                        nasz developer powiedział że sam jest w szoku że idą budowlańcy jak burza i że
                        jak tak dalej będzie to jest możliwość że 1 września będziemy mogli się
                        przeprowadzić....
                        • alfa156 Re: Poniedziałek 19.03.07, 12:04
                          tylko ich pilnujcie to co potrafią zrobic budowlańcy to masakrasmile fajnie domek
                          ogródek, my też myslimy o zmianie mieszkania na wieksze, tylko bank musimy
                          obrabowac. ceny ok 10000za m2. nie wiem jak niby mamy to zrobic??? smile
                      • misia9944 alfa- Karolina napisalam na poczte :) n/t 19.03.07, 11:59

• alfa156 Re: alfa- Karolina napisalam na poczte :) n/t 19.03.07, 12:20
                          odpisałam hi hi
                          • misia9944 Re: alfa- Karolina napisalam na poczte :) n/t 19.03.07, 12:29
                            ja tez odp smile
                            • alfa156 Re: alfa- Karolina napisalam na poczte :) n/t 20.03.07, 09:33
                              Oj miła jesteś smile Właśnie doszłam do wniosku że chyba rozstęp mi się zrobił. No
                              trudno. Rano miałam takie skurcze, ze.........oj oj piszcie jak najwięcej
                              przynajmniej czyms sie zajmesmile
    • misia9944 Hmm a gdzie krokodylek, mycha i pare innych 19.03.07, 17:25
      folikowek ??
      Pewno Nas czytaja, ale szkoda ze choc zdania jednego nie napisza sad
      Caluje Was dziewcyny i Wasze brzuszki !

odezwijcie sie wink
      • ciotka.aka po wizycie... 19.03.07, 19:03
        witam Was po naszej zaskakującej nieco wizycie u gina. Ale po kolei.

Piątkowe wyniki badań na szczęście podręcznikowe (hemoglobina 12,3 smile), waga
        + 8 kg (ech... a tu jeszcze 2,5 m-ca). Samopoczucie ujdzie choć coraz trudniej
        mi sie oddycha no i jakoś czasem sił brakuje wink A teraz co u maleństwa. Otóż
        okazało się, ze nasza Alusia ma całkiem sporego fiutka (czyt. nawet ja bez
        problemu zauważyłam go na USG). Jednym słowem będzie Staś smile) Poza tym leży
        sobie główką w dół (więc z tego co mówił gin istnieje spore prawdopodobieństwo,
        że tak juz zostanie). Waży 1320 g. Tym razem termin wyszedł na 5 czerwca. To
        tyle co u nas.

amoniaa super, ze domek rośnie. Rany dla nas własne mieszkanko wydaje się póki
        co abstrakcją - zwłaszcza, ze tam gdzie chcemy mieszkać póki co nie możemy...

martajotka - skoro wyniki są o.k. to naprawde jest duuża szansa. Mocno
        trzymamy kciuki smile

agniesiu - wracając do twojego postu sprzed kilku dni, może faktycznie lepiej
        byłoby gdybyście porozmawiali - zasygnalizowali swoim bliskim jak bolesne są
        takie pytania - może bez wnikania w szczegóły ale jakoś tak delikatnie.
        No i jakoś rozumiem naszą misię, która wypowiadała się w tym temacie. Nam też
        "udało się" za pierwszym razem i szczerze mówiąc czasami głupio się czuje, bo
        wydaje mi się, ze dzielenie się z Wami naszą radością sprawia ból zwłaszcza
        kobietkom, które walczą o macierzyństwo długo za długo... Może dlatego rzadziej
        pisuje do Was. Zresztą i tak pewnie niedługo pożegnam się z całym forum na jakiś
        czas, bo od świąt pewnie nie będę miała dostępu do Internetu.

No dobrze, przynudzam nieco więc zmykam.

Miłego wieczorku kochane, 3majcie się

--
        tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;19/st/20070531/dt/7/k/296d/preg.png
        • rybka303 Rezygnuję 19.03.07, 20:16
          Podjęłam decyzję! Rezygnuję ze starań. Jestem w wfatalnej formie psychicznej.
          Za bardzo chciałam i myslałam, ze to będzie lek na całe zło. Nie jest tak.
          Musze sie skupic na znalezieniu pracy, na wsparciu mojego męża, który jest
          bardzo niezadowolony ze swojej, a najwazniejsze jest to, że postanowiłam zadbac
          o siebie, a przez to o zadrowie mojego przyszłego dziecka. Mam ogromna nadwagę
          i może ciąża powiększyłaby ja jeszce bardziej. Mam zamiar wspomagac sie
          farmakologicznie, więc o ciaży nie może by mowy. Poza tym, kiedy wreszcie będę
          z siebie zadowolona, kiedy ułożę sobie życie tak, aby stworzyć Dzieciątku
          godne warunki, to Bóg pozwoli, zeby przyszło na świat.
          • adrasteaa Wtorek 20.03.07, 08:30
            Witam
            Ciotko gratuluje synka ale sie porobiło haha Dobrze ze wszystko jest ok a Staś to bardzo ładne imię
            Rybko życzę powodzenia we wszystkich powziętych planach, jak zobaczysz 2 kreski to powiadom nas o tym je4śli będzie istniał nasz wątek
            A u mnie bz ff jakoś dziwnie mi zaznaczył owu program sie poprostu pogubił haha
            Jakiś wiruz mnie dopadł gardło kaszel ale lecze sie babcinymi metodami mam nadzieje ze dadza rade z wirusem
            Miłego dnia smilesmile
          • amoniaaa Re: Rezygnuję 20.03.07, 09:20
            rybko masz rację smile odpocznij trochę od tego wszystkiego, przestań myśleć bo to
            wykańcza psychocznie... wiem coś o tym smile Ja wierzę że w końcu każdej z nas się
            uda tylko może jeszcze nie terazsmile Powodzenia.
        • misia9944 Re: po wizycie... 20.03.07, 08:36
          Czesc ciotka, no to bardzo sie ciesze ze badania wyszly ok !!!
          No ale Alusia numer Wam wykrecila. Juz sobie wyobrazam to zaskoczenie. Ale wazne ze dzidzia zdrowa no i rosnie pieknie !!!! Jeszcze 2,5 m-ca i bedziesz tulila takiego skraba malego smile

Ja dzis od godz 10 mam juz gosci - chrzestna Zuzi a popoludniu kolezanki z liceum maja przyjechac zobaczyc coreczke smile

Moja Zuzia wczoraj ani do tej pory kupki nie zrobila od 6 rano plakala w nieboglosy sad-ja razem z nia. Brzuszek ja z tego boli. Teraz zasnela o dziwo.

a ja marze o fryzjerze, o nowej fryzurce tongue_out hmm
          pozdrawiam ide prasowac, zmywac itd
          • mycha.76 Re: Wtorkowy poranek:) 20.03.07, 09:46
            Witam Was Folikóweczki!

Misiu, dziękuję za pamięćsmileNie zapomniałam o Was, po prostu w piątek po pracy wyjechałam do koleżanki na weekend i wróciłam dopiero na poniedziałek. Dlatego nawet nie podczytywałam forum, bo nie miałam okazjismile
            I znów tyle nowości u Was, dziewczyny...

Martusia, przytulam...ależ mi smutno z powodu Dziadka <łezka>
            Odejście każdej bliskiej osoby bardzo boli.
            I choć pozostaje wiara, że nasz bliski jest teraz szczęśliwy w Niebie...to i tak boli i brakuje go tu na ziemi...

Agniesia, włączam się do dyskusji: wiesz, rozumiem doskonale,co czujesz na widok wiosennego wysypu brzuszków. W zeszłym roku o tej porzez przerabiałam dokładnie ten sam stansad Pamiętam, jak w kościele usiadła obok mnie kobietka w zaawansowanej ciąży, a ja...całą mszę ścierałam łzy z oczu...
            Brzuszki widziałam wszędzie, teraz jest ich jakoś mniej wg mnie, a może to dlatego, że już mnie tak nie bolą no i nie jeżdzę teraz do hipermarketów, a tam przeważnie sporo ciężarówek...
            Mój mąż na widok brzuszka w drodze do pracy (codziennie dojeżdza 1, 5 h w jedną stronę) uciekał na drugi koniec autobusu, bo nie mógł już patrzeć, że wszystkie mają brzuchy tylko nie żonasad
            Wiesz, a teraz z perspektywy roku, gdy w naszym życiu nastąpiła najCUDowniejsza zmiana, powiem Wam, że zasklepialiśmy się w swoim bólu i nie braliśmy pod uwagę, że choć niektóre z tych ciąż na ulicy, też są wyczekane, wystarne przez lata...
            Gdy chodze na wizyty kontrolne do mojej pani dr, to widzę, że niektóre ciężaróweczki są ok. 40 stki i mają karty ciąży wydane przez NOVUM - warszawską klinikę niepłodności...
            I wiecie, gdy w pracy lub gdziekolwiek (np. dentystka, fryzjerka...) znajomi mi gratulują, a ja mówię im, że naprawdę jest czego, bo staraliśmy się b. długo, ponad 1, 5 roku - to kilka razy spotkałam się z odpowiedzią "To wcale nie długo, a wręcz bardzo krótko. U nas to trwało 3 (lub 4, 6) lat..."
            I wtedy jakoś inaczej na wszystko patrzę....

I nie mam innej rady na zajście w ciążę jak cierpliwość i wiara...

Aka, no patrz - jednak syneczeksmileAle numer!
            Mi się imię Staś też podoba - takie ciepłe...
            Ja jeszcze nie znam płci Iskierki i ...chyba już poczekam do porodu z tą niewiedzą: Pawełek czy Anusia? Choć korci by wiedzieć - tym bardziej, że jakoś na tygodniu, może 2 -będę miała to samo usg co Aka.
            No zobaczymy...Najważniejsze, że maluszek zdrowy...

Rybko, widzę, że podjęliście ważne życiowe decyzje...To na pewno nie było łatwe, wyobrażam sobie...Zyczę Wam powodzenia i by wszystko dobrze się ułożyło.
            Ale mam nadzieję, że nadal będziesz na forum?
            A jak długo ma potrwać leczenie o którym piszesz?
            Może mogłabyś się odchudzać preparatami, które nie wykluczają zajścia w ciążę, bo chyba są i takie? Napisz coś więcej o Waszej decyzji...Ściskamsmile

Misia, Zulka już w sobotę kończy 1 miesiąc - ale to zleciało! A ja wciąż w pamięci mam, jak przeżywałyśmy na forum Twój poród, a Ty już tulisz swoją śliczną królewnęsmile Udanych wizyt!

Adrastea, kuruj się i nie martw ff...Pewnie tak wariuje z owu właśnie ze względu na Twoje przeziębienie...Wiesz , program programem a życie życiem...smile

My na szkole rodzenia rozmawialiśmy ostatnio znów o tych wykresach i o powrocie płodności po porodzie. Dziewczyny pytały, jak najlepiej się zabezpieczyć przed kolejną ciążą, czy można stosować tabletki karmiąc piersią, a ja tak sobie siedziałam i myślałam, że chcę wpaśćwink Że nie chcę znów przeżywać starań ciągnących się miesiącami, że chcę by druga ciąża mnie samą zaskoczyła...
            Ale co będzie to będzie, jeśli jeszcze w ogóle coś będziewink

Ależ się rozpisałamsmile Przepraszam za to wygadanie się, chyba nadrobiłam ostatnie dni milczeniawink))))))

Pa, dziewczynki!
            • amoniaaa Re: Wtorkowy poranek:) 20.03.07, 10:20
              myszko pisałam Ci już że jesteś niesamowita????

Ja robię dokłądnie to co napisałaś, czekam i wierzę, ale wybieramy się też w
              najbliższym czasie do lekarza smile
              Nauczyłam się też tym nie zadręczać i nie użalać na każdym kroku... Bo właśńie
              to najbardziej boli!!! Nie my jedne mamy takie problemy.
              • adrasteaa Re: Wtorkowy poranek:) 20.03.07, 10:31
                Mycha uwielbiam czytać to co napiszesz Twoje posty są takie ciepłe, pełne wiary i nadziei podziwiam Cię
                • mycha.76 Re: Amonia, Adrastea... 20.03.07, 17:45
                  Moniko i Aniu - dziękuję za bardzo miłe słowa...

Nie ukrywam, zawstydziłam się wink Ale z drugiej strony cieszę się, że moje doświadczenia i przeżycia podczas starań mogą się na coś zdać i mogę się nimi z Wami dzielić...Wasze słowa wzmacniają moją wiarę w to, że problemy z poczęciem, które mieliśmy z mężem miały sens i są pomocne też dla innych...

A tak naprawdę to ja Was podziwiam dziewczyny za to co przeżywacie i za Wasz uśmiech i pogodę duchasmile
                  Zobaczycie, już niedługo (czego Wam bardzo życzę!!!!!) pod Waszym serduszkiem zakiełkuje życie i wtedy Wy będziecie mogły pisać o swoim przeżywaniu ciąży i macierzyństwa. I będziecie niosły otuchę innym starającym się, bo doskonale będziecie pamiętały, jak to jest i jak bardzo boli każda kolejna @....sad

Wszystko jest na dobrej drodze...Aniu, oby wyniki na które czekacie w międzyczasie były pomyślne jak te dotychczasowe...
                  Amoniu, dobrze,że idziecie do lekarza...To zawsze jakoś tak wzmacnia i dodaje oparcia, pewności...
                  Będzie dobrze, dziewczyny! W końcu tego sobie wszystkie życzyłyśmy w tym 2007!
              • inesita6 Re: Wtorkowy poranek:) 20.03.07, 13:22
                Chej dziewczyny.Jestem tu dość nowa, ale bardzo mi się podoba że zawsze można
                napisać o swoich obawach,uczuciach,wzlotach i upadkach.Teraz jestem dość
                pozytywnie nastawiona bo zbliża się owu.więc trzeba się znowu postarać.Z
                miesiąca na miesiąc dodaję nowe rzeczy które mogą nam pomóc.Czasem mąż mówi że
                zaczynam już świrować,ale myśle że mnie rozumie tylko mnie tak podpuszcza,abym
                czasem nie przesadziła i nie wpadła w jakieś dziwne doły.Ale po co ja Wam to
                piszę przeciez świetnie to znacie nie?Trzymajcie się cieplutko.
                • misia9944 do inesita6 :) 20.03.07, 14:29
                  Witam
                  i zycze powodzenia w staraniach wink
                  jak chcesz do Nas dolaczyc to zapraszamy
                  pozdrawiam Misia.
    • misia9944 Tyle Nas jest - Nasza lista 20.03.07, 14:31
      GRATULUJE KOCHANE smile

PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ smile

Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech smile!!!!

mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn
      Marcinek
      12.10.2006 smile
      demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 smile
      kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 smile
      rena78 - Renata - córeczka Michalinka 26.12.2006 smile
      ememik – Magda – Warszawa - pochwal sie kiedy urodziłas smile
      monjan – Monika - Lublin - syn Stefan 12.01.2007 smile
      dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - córka Julia 20.09.1998 i syn
      Szymonek 26.01.2007 smile
      dziubasek_ona - Gosia - syn Maksymilian 01.02.2007 smile
      szarlotti - Anna - syn Sebastian 08.06.2002 smile i córeczka Helena 02.02.2007 smile
      arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - syn Tymuś 08.02.2007 smile
      misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - córeczka Zuzanna 24.02.2007 smile
      renne2 – Świdwin - podobno urodzila -Renne pochwal sie !!!

Folikówki , które oczekują swoich pociech smile

niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży smile
      an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży smile term.(11.04.2007)
      eva.1981 - Ewa - w ciąży smile
      alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży smile term.(04.04.2007)
      agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży smile term.(01.05.07)
      breili - Daria - Niemcy - w ciąży smile term.(ok 07.05.2007)
      czarna.porzeczka - w ciąży smile
      mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży smile term.(27.05.2007)
      lamia1978 - w ciąży smile
      ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży smile term.(30.05.07/1.06.2007)
      krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w ciąży smile term.(22.08.2007)
      agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w ciąży smile term.(07.09.2007)
      paula343 - Paulina - Częstochowa - w ciąży smile term. (17.09.2007)

Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia smile + folikowki w ciąży które
      mają już dziecko wink

baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 smile
      dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub smile
      aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 smile
      Sabina - Chorzów - w ciąży smile term. (14.05.2007) - syn Mikołaj 26.09.1996 smile

Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz
      Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek smile

adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań smile
      aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) smile
      martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań smile
      amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005) :)
      greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) :)
      nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) :)
      kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :)
      monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań :)
      heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :)
      zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :)
      kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :)
      ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :)
      bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :)
      meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :)
      kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :)
      mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :)
      marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :)
      takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :)
      rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań :)
      hagowiec - Kasia - Gliwice - w trakcie starań (styczeń 2007) :)

Dziękuje Wam za to, że Jesteście !
      • krokodylek1313 I po wizycie u gina :))))))))))))))))) 20.03.07, 20:00
        Witajcie kochane big_grin

Zaczne od razu ....... NIE ZNAMY PŁCI tongue_out Dziadzia dziś się usadowiła jak Mały
        Budda i ni jak nie dała sie nawet zmierzyc, ani foty strzelic, a o płci
        moglismy zapomnieć. Gin tylko zmierzył obówd główki i sprawdził
        kręgosłupik ..i wszystko OK. Serducho piknie bije

Dlatego tak mnie dziś podbrzusze pobolewa bo Maleństwo sie tam wgramoliło tongue_out

Wyniki krwi mam bardzo dobre, toxoplazmoza UJEMNA, mocz - OK. Znów morfologię
        mam robic za 2 miesiące. Na razie żadnych witamin dla kobiet w ciąży brac nie
        muszę.

Pytałam sie, co z ta moją rozrzedzoną krwią. Gin mówi, ze płytki sa w porządku,
        wiec może to być jakiś problem naczyniowy, ale na razie mam sie tym nie
        martwić. Gdzieś od 7 miesiąca zaczniemy "to" zagęszczać rutyną.

Teraz mam miedzy 3 a 6 kwietnia wizyte na 4D, to może twedy sie uda poznać, kto
        siedzi pod serduchem, ale po dzisiejszym dniu.... jakoś nie zdziwiałbym sie,
        gdybysmy nie poznali płci .....

AHA.... Gin tez gadał o takich prawdziwych ruchach dzidzi i mówi, ze TAKI
        najprawdziwszy ruch ...moge poczuc tak mniej więcej około 20 tygodnia... jak na
        mnie
        • paula343 Re: I po wizycie u gina :))))))))))))))))) 20.03.07, 21:15
          To super Kasiu ze u Was wszystko dobrze. Bardzo się cieszę.
          U mnie dzisiaj pogoda fatalna-znowu nastała zima. Plucha niesamowita-rano bylam
          na baraniach w labolatorium -przemarznąć nie przemarzłam ale kozaczki od tej
          pluchy troszke przemokły i jak wróciłam to kichanie mnie dopadło ale wysuszyłam
          sie rozgrzałam herbatką z miodem i cytrynom, wskoczyłam pod kocyk i wszystko
          juz jest ok.
          We wtorek jade do Katowic na usg 4 d, co prawda w Częstochowie tez jest ale
          kosztuje 300 zl a w Katowicach 140 takze spora rożnica a i nawet z dojazdem
          bardziej opłaca się do Katowic jechać.
          Pozatym remonty u mnie trwają nadal i mam wrażenie ze jest coraz gorzej-oby jak
          najszybciej sie to skończyło.
          Pozdrawiam Was wszystkie razem serdecznie i każdą z osobna. Witam też nową
          koleżanke-masz racje u Nas na Folikówkach jest super!!!
          Całuski
          • misia9944 no to Paula bedzie kolo Misi we wtorek ;) 21.03.07, 10:27

• paula343 Re: no to Paula bedzie kolo Misi we wtorek ;) 21.03.07, 15:25
              no i koło amonii
      • inesita6 do misia9944 20.03.07, 22:54
        Dzięki Misia.Jasne że chcę do was dołączyć.Mam na imię Aga i obecnie mieczkam w
        madrycie.Przez to że jestem obcokrajowcem czuję się trochę osamotniona w swoich
        staraniach.Mam nadzieję że z Wami dziewczyny będzie raźniej.Pozdrawiam
        • amoniaaa Re: do misia9944 21.03.07, 08:51
          pewnie smile witamy!!!!! z nami jest wesoło wink
    • alfa156 i ja po wizycie u gina 21.03.07, 08:31
      Generalanie wszystko ok. Na usg to już kiespko widać bo mała dużasmile Waży ponad
      3200, nie stała się Jaskiem więc wszytsko w normie. Byłam też na pierwszym ktg.
      Poryczałma się ze śmiechu, jak tak sobie tam leżałam, Tomek czytał mi jakąś
      głupia gazetę, a Krewetka wydawała odgłos jak galopujący jeździec. Można
      podkład do westernów nagrywać. Mam iść za tydzień. Dosyć mam nadal, ale dziś
      humorek lepszy, wiosna ciepło, no i wkroczyliśmy w mój znak czyli Barankasmile
      Wczoraj zebrało mnie na farbowanie odrostów. Fajnie teraz odrosty mam
      pomarańczowe, a resztę lekko siwo białą. No i nie obejdzie się bez fryzjera.
      Chyba że znacie jakiś sposób na włosy które łapią na pomarańczowo mimo że są
      ciemny blond. Tyle nowości już nie zanudzam. A co u Was Laski???
      • mycha.76 Re: i ja po wizycie u gina 21.03.07, 13:04
        Krokodylku, Alfa - wspaniałe nowinysmile
        Dobrze, że wszystko przebiega pomyślnie i dzidzie zdrowo rosnąsmile
        Krewetka naprawdę już sporasmile
        Alfa, przy okazji dziękuję za maila, odpiszę jeszcze dziśsmile
        Powodzenia na usg Kasiu i Paulo!
        W Warszawie 4d też kosztuje ok. 250 - 350 zł.
        Drogo, niestety, ale to fajna pamiątka potem dla dzidzi...
        No właśnie ja też się tak zastanawiam, może mi coś poradzicie Folikóweczki.
        Mam teraz skierowanie na usg na 31 tydzień ciąży (czyli wybieram się w przyszłym tyg.)i nie wiem, czy iść za darmo do przychodni na zwykłe 2d, czy jednak skusić się na 4d prywatnie...?
        A może Iskierka już jest za duża na 4d i nie ma sensu już teraz...
        Wiecie coś na ten tamat?

A poza tym u mnie ok. Czuję się świetnie. Poza bezsennością i ciągłym bieganiem do toalety w nocy - nic mnie nie boli. Iskra dużo się rusza - uwielbiam ją czuć.
        Wprowadziłam też rytuał - wieczorem, gdy już jestem w łóżku, a ona daje mi znać, że nie śpi - włączam muzykę dla maluchów z utworami klasycznymi lub kołysanki i robię jej masaż, rozmawiam z nią, śpiewam jej i czytam książeczki dla dzieci...
        Może to trochę śmiesznie wygląda, ale co tam...
        Mąż też się potem włącza - całuje ją na dobranoc i też coś tam jej opowiada lub śpiewa kołysankę.

Jeszcze 2 miesiące dzielą nas od spotkania z maluszkiem...Ach, ale się rozmarzyłam...
        Ale cóż robić innego niż marzyć, gdy za oknem tak ponuro i deszczowo...smile
        Piszcie Folikówki, to będzie trochę weselejsmile
        Miłego dnia!
        • alfa156 do mycha 21.03.07, 16:51
          co do 4d wg mnie to zdecydowanie za duża,najlepiej isc w polowie, ale powiem
          Ci wg srednio warto. tzn zalezy jak lezy. ja mialam kilka razy w damianie sobie
          kucharski moze zmieniaiac , i kiepsko nic tam ciekawego nie bylo. ja zupelnie
          nic nie widzialamsmile no ale moze Ty bedziesz miala wiecej szczesciasmile
        • misia9944 do myszki 21.03.07, 18:58
          Kocik takie USG w 31 tyg to juz nie ma sensu-naprawde. Dziecko juz jest za duze, wiele nie zobaczycie (nawet powiem szkoda kasy, bo mi w 26 tyg juz lekarz gadal ze za pozno bo nie bedzie mialo zbytniego efektu)ale Ty zrobisz jak chcesz smile
          Usciski dla Was, juz nie moge sie doczekac jak ta Twoja iskierka wyglada. Hihi licze zaraz po na foty.

JUTRO AMONIA DO MNIE PRZYJEZDZA ZOBACZYC ZUZANNE !!!!!!!!!!!!!! HURAAA
      • paula343 Re: i ja po wizycie u gina 21.03.07, 15:24
        Alfa a kiedy sie dokladnie urodziłaś? Bo "Baranek" to tez moj znak-2.04
        • amoniaaa Re: i ja po wizycie u gina 21.03.07, 15:34
          moja ciężarna siostra też się urodziła 2 kwietnia wink
          • alfa156 Re: i ja po wizycie u gina 21.03.07, 16:53
            a własnie co u Niej?
        • alfa156 Re: i ja po wizycie u gina 21.03.07, 16:53
          ja 7 ale beda jaja jak krewetka tez sie tak urodzismile
    • misia9944 Dopisujemy inesita6 -lista 21.03.07, 17:52
      GRATULUJE KOCHANE smile

Marcinek
      12.10.2006 smile
      demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 smile
      szarlotti - Anna - syn Sebastian 08.06.2002 smile i córeczka Helena 02.02.2007 smile

mają już dziecko wink

Sabina - Chorzów - w ciąży smile term. (14.05.2007) - syn Mikołaj 26.09.1996 smile

aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) smile
      inesita6 - Aga - Madryt - w trakcie starań :)

• misia9944 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 21.03.07, 17:56
      Witam ja dzis tak szybciutko smile
      A wiec Zuzia dzis byla na mierzeniu i wazeniu w poradni -byla grzeczniutka wazy 3150 smile dostala witaminki hihi.
      A ja mam nowa fryzurke jak zrobie foty to Wam pokaze hihih.
      • agnieszka_z-d Do Mychy-w kwestii USG 21.03.07, 19:46
        To ja zgłoszę zdanie odrębne w kwestii USG 3D. Ja byłam w 27 tc i było dobrze
        widać, a koleżanki kwietniówki były niektóre właśnie około 30 tc i też były
        zadowolone. Bo przecież cała diagnostyka i tak jest w 2D, a 3D czy 4D to tylko
        bajer polegający na trójwymiarowej wizualizacji twarzy dziecka. Tak naprawdę w
        31 tc dziecko nie będzie jeszcze za duże na USG 3D. Jedyne ryzyko jest takie -
        ale to jest ryzyko niezależne od tygodnia ciąży - że dziecko może być tak
        ustawione, że nie da się go uchwycić dobrze, żeby zrobić wizualizację 3D (musi
        być ustawione conajmniej profilem, a najlepiej jest oczywiście buźką do przodu).
        Także jeśli chcesz fajną pamiątkę (a ten filmik to suuuper pamiątka - sama taki
        mam, od czasu do czasu sobie go oglądam... wzruszam się... no coś wspaniałego
        po prostu), to ja proponuję Ci iść na to USG.
        Jak chcesz mogę Ci przesłać namiar na dr. Makowskiego - byłam u niego właśnie w
        27 tc na USG 3D i wybieram się jeszcze (tylko już na zwykłe, tańsze 2D po 36
        tc). Miły, rzeczowy, kompetenty, cieszy się świetną opinią zarówno wśród
        ciężarówek, jak też w środowisku lekarskim. Ma bardzo nowoczesny sprzęt. USG 3D
        to koszt 200PLN. Ja nie żałuję, że wydałam tą kasę.
        Acha - tylko On robi tylko USG 3D. Nie wiem gdzie się robi 4D i nie wiem czym
        tak naprawdę od 3D to się różni...
        PZDR
    • misia9944 od razu lepiej -Misia i nowy fryz :P 21.03.07, 22:07
      Hihi w koncu dzis pozwolilam sobie na chwilke relaksu i czasu tylko dla mnie.
      Tu macie fotki z fryzurka jaka teraz mam smile no i Zuzie mozecie tez zobaczyc smile

fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,59471692.html
      • amoniaaa a ja jadę dziś zobaczyć Zuzię :) 22.03.07, 10:37
        jadę w odwiedzinki do Zuzi big_grin porobimy fotki i jutro wam pokażemy smile
        pozdrowionka
        • mycha.76 Re: a ja jadę dziś zobaczyć Zuzię :) 22.03.07, 11:18
          Witam w czwartkowe przedpołudnie miłe paniesmile

Misia, ale wspaniała fryzurkasmileBardzo Ci w niej do twarzy, szalenie Ci w niej ładniesmileMąż pewnie oczu oderwać od żonki nie możewink
          Amoniu, Misiu, ale Wam dobrzesmileWspaniałego dnia z Zuziąsmile i ...już czekamy na fotki z Waszego spotkaniasmile

Alfa, Misiu, Agnieszko-zd dziękuję za poradę w sprawie usg.
          Agnieszko-zd o dr Makowskim i przychodni na Łuckiej czytałam same pozytywne opinie (wszyscy są zachwycenismile - w wątku "usg 3/4 d-gdzie najlepiej w Warszawie" na forum "Szpitale").
          Mąż tam zadzwonił, ale zapisują dopiero na 14 kwietniasad (to też świadczy o wielkiej popularności tego doktora), więc dla mnie to będzie za późno, bo badanie mam wykonać do 4 kwietnia.
          Tak więc chyba pójdziemy na zwykłe usg do przychodni...
          I żałuję, że nie zrobiłam usg połówkowego 3d właśnie u tego dr o którym piszesz...No cóż przynajmniej mam motywację do drugiej ciążywink ale to tylko taki żartsmile

Dzięki Dziewczyny!Pa!
        • inesita6 Wiersz dla Zuzi i innych bobasów forumowiczek 22.03.07, 13:13
          Zuzia ah śliczny aniołeczek.Gratulacje.Mam nadzieję że mi też niedługo się uda
          spełnić marzenie o bobasku.

Życzę Ci śłońca,i deszczu na przemian,
          Żeby się nie nudzić,
          Kiedy Ci słońca będzie za wiele,
          to deszcz Cie może ostudzić.
          Życzę Ci bezpieczeństwa,
          Ostoi w rodzinie,prawdziwego domu,
          Azylu który Ci da schronienie,
          I nie powie o tym nikomu.
          Życzę Ci fantazji,
          Ozdób Twe niebo skrzydłami.
          Zatańcz ze szczęścia na ulicy,
          I marząc rozmawiaj z kwiatami.
          Życzę Ci zdrowia dla ciała,
          Miej zdrową duszę.
          Bo kiedy dusza jest chora,
          Ciało przeżywa katusze.
          Żyszę Ci kolorów,
          Czerwonych barw, wesołej tęczy,
          Barw letnich pachnących ogrodów,
          Czegóż można chcieć więcej?
          Życzę Ci dobrego jutra,
          Przyjaciół, szczęścia, zapału, uporu,
          Dużo czasu,pewności siebie,
          Podróży, pieniędzy, humoru.
          Życzę Ci miłości,
          Takiej normalnej głębokiej i szczerej,
          Ona Ci spełni wszystkie marzenia,
          I tego Ci życzę ANIELE
          • misia9944 Piękny wiersz ;) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.03.07, 13:34

• aagniesiaa Re: Misiu 22.03.07, 14:22
              Angeliko napisałaś mi: Agnieszka moze teraz pomyslisz "fajnie jej sie gada
              zaszla za 1 proba" ale nikt nigdy nie pomysli o tym ile ja musialam czekac na
              te dzien w ktorym moj partner w koncu zdecydowal sie na dziecko.
              Przepraszam ale wymiekam !!!!

Myślę że to zupełnie inne sprawy - chodzi mi o czekanie na decyzję w twoim
              przypadku m. abyście mogli zacząć się starać, nie zaprzeczam że może czekałaś
              długo ale na pewno z nadzieją że jak m. wreszcie się przekona to się uda smile ja
              natomiast w obliczu kłopotów zdrowotnych które mnie dotknęły czekam może
              jeszcze nie tak długo - ale niestety często zakrada się to zwątpienie, a może
              mi się nigdy nie uda??dlatego to czekanie jest tak ciężkie, raz jest lepiej raz
              gorzej tak bywa

sorki że powracam do tej mojej (może niepotrzebnej tu) dyskusji sad

dziękuję Ci Martajotka, Mycho i Ciotka.aka

lecę do domu
              a co do rodziny to moja mama wie, wie tez jedna moja ciocia, teściowa nie wie
              bo jest bardzo nerwową osóbką i na pewno by to przeżyła za bardzo więcjedni
              mówią inni nie ....

lecę do domku trzymajcie się ciepło
              • mycha.76 Re: Do Agniesi i innych starających się ... 22.03.07, 15:30
                Agniesia, wspaniale, że się odezwałaśsmile
                Brakuje Twoich postów na forum, ale doskonale Cię rozumiem...
                Ja w zeszłym roku też już miałam taki kryzys, że wymiękałam, wciąż płakałam,
                nie chciało mi się nawet starać, bo uważałam, że to jałowe w naszym przypadku, że Pan Bóg nas oszukał i takie różne myśli miałam - zresztą wiecie o tym, bo pisałam na bieżąco, więc nie będę znów się powtarzać, bo pewnie robię się nudna...
                W każdym razie Agniesiu, powiem Ci, że na te trudne chwile , które z mężem przeżywaliśmy, gdy nawet wakacje mnie nie cieszyły, po praostu tylko wyłam w poduszkę i na widok dzieci odwracałam głowę - to wtedy najbardziej pomógł mi wyjazd na weekendowe rekolekcje "Abraham i Sara".

Pisałam już o nich, ale powtórzę się, dlatego, że 25 - 27 maja 2007 roku
                będzie właśnie takie spotkanie rekolekcyjne dla małżeństw które bardzo pragną mieć dzieci, a na razie wciąż ich nie mają - na jakim my z mężem byliśmy w sierpniu.

Dziewczyny, warto jechać! Koszt jest spory (110 zł od osoby) + dojazd na koszt własny, ale w tym macie kwaterę, wszystkie posiłki, udział w wykładach z zakresu metod leczenia niepłodności, wykład z psychologii pary długo starającej się o dziecko, a dla chętnych - indywidualne konsultacje z psychologiem.
                My z tego skorzystaliśmy i b. nam pomogło.
                Po rekolekcjach wróciłam pełna sił, wiary, energii do życia, nie wspominając już o tym, że właśnie w tym cyklu wbrew lekarzom z NOVUM - naturalnie zaszłam w ciążę bez luteiny, monitoringu i niczego...

W rekolekcjach uczestniczy 10 małżeństw, prowadzi je ks. MIchał Kozak - wspaniały człowiek. Jest czas na modlitwę, pogaduchy z innymi parami.
                U nas wieczorkiem było też ognisko, kiełbaski... Jest czas wolny i można iść sobie na spacerek do lasu, bo ośrodek jest położny w lesie w Sulejówku pod Warszawą.

Agniesia i inne dziewczyny - namawiam WAS!!!!
                Warto choćby dla spotaknia na żywo innych par długo starających się albo po poronieniach. Do dziś pamiętam nocne rozmowy z dziewczynami na tych rekolekcjach. Do dziś jesteśmy w kontakcie mailowym.

POdaję maila do ks. Michała (od razu odpisuje i odpowiada na wszelkie wątpliwości i pytania): swjozef@marianie.pl

Adres: Mariański Dom Rekolekcyjny
                "Betlejem" w Sulejówku
                ul. Mariańska 9
                05-070 Sulejówek

więcej info o programie rekolekcji sulejówek.marianie.pl/rekol-indeks.html lub na stronie bociana

POLECAM!!!!

Całusy Agniesiu i pisz nawet gdy Ci ciężko, mi też pomagało takie wygadanie się. I dobrze, że mama i ciocia wiedzą.
                Ja swoim rodzicom powiedziałam b. późno, ale też poczułam się lepiej, gdy podzieliłam się tym ciężarem naszych starań i braku nadziei.
                Z tym że porady, jakich wtedy zaczęli mi udzielać rodzice, były...nieco dziwne, ale to już inna historia...
                Nie mam do nich o to żalu, bo wiem, że byli w szoku i załamaniu i chcieli pomóc.

Będzie dobrze Agniesia, zobaczysz!
                • agnieszka_z-d Re: Do Agniesi i innych starających się ... 22.03.07, 17:39
                  Ja co prawda nie mam takich doświadczeń, jak Ty Myszko, ale ze swej strony
                  pragę również wszystkim polecić Kościół Księży Marianów w Sulejówku.
                  Tamtejci Księża są naprawdę... (brak mi słowa). Jeździłam tam codzinnie przez
                  tydzień po śmierci Papieża na Msze Św. Uważam, że pomogło mi to we właściwy
                  sposób przeżyć ten czas... No i uwolnić się od komercji, która po prostu z
                  każdej, ale to każdej relacji czy uroczystości przebijała. Tam naprawdę jest
                  możliwość nawiązania głębszego kontaktu z duchowym wymiarem naszej
                  rzeczywistości. Także nawet na "zwykłą" niedzielną Mszę - polecam.

P.S. A Myszko - czy na tych zajęciach na weekendowych rekolekcjach mieliście
                  przez przypadek zajęcia z Panią Leśnik?? Ta Pani prowadzi też poradnię rodzinną
                  przy parafii Przemienienia Pańskiego w Sulejówku-Miłosnej.
                  • aagniesiaa Re: Do Agniesi i innych starających się ... 22.03.07, 17:53
                    Myszko dziękuję Ci kiss************************

wiesz ze moze o tym pomyślimy - muszę się rozeznać jak tak m. w pracy czy by mógł, a do warszawy daleko nie mamy wink

ja wiem że potrzeba tego wewnętrznego pogodzenia, bez tego może się nie uda, może potrzeba pogodzić się z losem i żyć ... bo w końcu m. narzeka bardzo że cały czas chodzę nieszczęsliwa ... może tak musi być, może ten czas jak to już kiedyś pisałaś potrzebny jest na to aby dojrzeć do macierzyństwa ... muszę jakoś wziąć sie w garść, zebrać swe siły i walczyć ... dziękuję Ci za ciepłe słowo Myszko, to tak wiele dla mnie znaczy miłego wieczorku

i Zuzi i Misi życzę udanego wieczorku z Amonią - bawcie się dobrze

bedę sie odzywać
                    • ciotka.aka Re: Do Agniesi i innych starających się ... 22.03.07, 18:13
                      Agnieszko, po pierwsze bardzo się cieszę, że się odezwałaś smile

A po drugie, każdy post i każda dyskusja na tym wątku jest potrzebna, bo wypływa
                      z naszych potrzeb. Przecież po to tu jestesmy żeby dzielić się tym co dobre, tym
                      co nas niepokoi i czego się boimy. Dzięki takim wspaniałym dziewczynom jakie tu
                      spotykamy (nie będę wymieniać z nicków bo chyba musiałabym przepisac pół misowej
                      listy a tylko pół bo reszta pewnie nas podczytuje nie pisząc wink niejedna z nas
                      spojrzała na świat nowym, spokojniejszym "okiem"...

Pozdrawiam i życzę spokojnego wieczoru
                      --
                      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;19/st/20070531/dt/7/k/296d/preg.png
      • paula343 Re: od razu lepiej -Misia i nowy fryz :P 22.03.07, 16:18
        Misia super fryzurka naprawde bardzo Ci w niej ładnie. Ja ide w przyszły piatek
        do fryzjera tez musze coś wiosennego sobie na głowie "strzelić".
        Amoniu czekamy na Twoją relacje z wizyty u Zuzi z ogromna ciekawością smile
        • misia9944 Re: od razu lepiej -Misia i nowy fryz :P 22.03.07, 17:15
          Paula no idz idz to od razu poprawia humorek hihi, a ja juz czeka na Monike. Zuzia z tego czekania usnela ale wstanie jak ciotke uslyszy haha.
          ale sie ciesze

AAgniesiaa - buzki ogromne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM
          • amoniaaa widziałam te cudo!!!!! 23.03.07, 09:27
            dziewczyny jaka ona maluśka!!!!! na fotkach wydaje się taka już duża, a
            faktycznie jest z niej maluśka kruszynka <buja w oblokach> Ten nosek, rączki,
            usteczka.... NO lalunia smile A oczka ma cudne smile)))) Napstrykałam fotek więc
            zaraz tu jakieś wkleję i zobaczycie smile Moje z misią i zuzią wyślę wam mailem bo
            nie chcę być na forum...
            Oczywiście mój mężuś oglądał potem w domku fotki Zuzi i mówi tak jak ja że jest
            śliczna. On zawsze pyta jak wracam z pracy "a jak tam Zuzia??" haha
            Aaaaa no i jeszcze jedno, trochę cicia amonia ją trzymała w rżku i bez
            (strasznie się bałam tongue_out) i mimo że ona taka lekka to dzisiaj mnie ręce bolą
            haha sztywna byłam jak diabli, ale mam nadzieję że jak będę mieć swoje
            dzieciątko to opanuję trzymanie bobaska "na luzie" wink)))))
            No i to by chyba było tyle wink
            Pozdrawiam wszystkie kobitki i przesyłam multum moich pozytywnych emocji i dużo
            ciepełka (choć za oknem średnio uncertain).
            amoniaaa
            • amoniaaa Re: widziałam te cudo!!!!! 23.03.07, 09:29
              aaaa nagrałam też aparatem krótkie filmiki to też wam wyślę mailem smile
              średniej jakości ale widać jak Zuzia szaleje w łóżeczku smile
            • amoniaaa fotki Zuzi :) 23.03.07, 09:49
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,59559143.html
            • misia9944 Re: widziałam te cudo!!!!! 23.03.07, 11:04
              Monika dziekuje za cieple slowa kierowane w strone Zuzi !!!! jestes super.
              Hihi a Zuzia wczoraj taka spokojna u Cioci byla. I dostala taka piekna sukieneczke z majtkami smile bedzie piekna w lato i zawsze Nam bedzie przypominac o Cioci Amoni.

Nic nie chce mowic ale moj maz byl zachwycony lokami od Moniki -potem sluchalam jakie te loczki byly fajne hihihihihi. On mnie poznal jak mialam loki-trwala hahaha ale nie wiedzial ze to nie naturane. No coz. Zrobilam zdjecie loczkow to mu wywolam <ryja> i sobie bedzie patrzyl.

A dzis wieczorem idziemy z mezem i dzidzia pokazac sie PRA DZIADKOWI ktory nie wierzyl ze kiedykolwiek doczeka sie pra wnuczki !!!!!!!!!!!!!

Buziakuje wszystkie kolezanki.
    • aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 09:52
      Hej kochane
      Misiu , Zuzia prześliczna , zresztą obie prezentujecie się superowo!
      Na fotkach Zuzia taka dorodna panna że aż trudno wyobrazić sobie że w
      rzeczywistosci jest taka maleńka jak pisze Amoniasmile
      Agnieszko trzymam za Ciebie kciuki żeby ten zły nastrój jak najszybciej poszedł
      w diabły, żebyś zaczęła się więcej usmiechać i miała same pozytywne emocje,
      pomyśl sobie że taka pozytywna energia przyciągnie do Ciebie same dobre rzeczy
      i nie smutkuj się , wszystkie się doczekamy.
      Wiesz mmnie kiedy córka bardzo chorowała po porodzie pomogł wyjazd do Lichenia
      tak jest obok Sanktuarium taka mała kapliczka , piszę się na kartce swoje
      prośby i zostawia , tez tak zrobiłam , wymodliłam się chyba za wszystkie czasy
      i wróciłam taka jakaś inna , pozytywnie nastawiona z nowymi siłamismile może
      teraz jak wiosennie się zrobi pojedziecie sobie z męzem na wycieczkę tam
      złapiecie trochę pozytywnej energii , może chociaż trochę na duszy zrobi Ci się
      lepiej? oby, bardzo bym chciałasmile
      Ja ostatnio biorę przykład z Amoni która tryska dobrym humorem (przynajmiej
      się stara) i wierzy że mamą będzie!
      Amonia ściskam.
      Myszko - a Twoje posty jak czytam to stwierdzam że chyba powinnaś otworzyć
      jakiś gabinet psychologiczny , wtedy ja byłabym pierwszą pacientką , Twoje
      słowa działają na mnie jak balsam!
      U mnie jakos leci nawet specjalnie nie przeżywam już nie udanych prób, po
      świętach zaczynamy budowę więc kupe załatwiania mielismy, wszystko pozamawiać ,
      powybierać ale już mamy wszystko na stan surowy kupione czeka, okna dach
      zamówione, ruszamy po świętach z kopytasmile
      No i córy komunia zbliża się wielkimi krokami też trochę przygotowań będziesmile
      Całuję Was mocno przede wszystkim Nasze brzuchatki ,żeby im czas szybko zleciał
      i miały już przy piersi swoje maleństwa a za Nas ,,sierotki,, co sie starają
      trzymam baaardzo mocno kciuki , żeby po kolei zaczęło Nam się udawać.
      Całuski
      pa
      p.s ja też poproszę fotki , jeżeli można oczywiscie.
      Aba
      • amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 10:24
        aba ja Ciebie też ściskam smile i czekamy na fotki smile
        Wiesz co? ja serio przestałam się stresować że narazie nie mamy dzidziusia...
        bo można by było oszaleć sad Wszystko w swoim czasie smile trzeba być cierpliwym,
        bo to próba naszej wiary.... Powiem ci jeszcze jedno: nie raz myślę że może
        jakby mi się udało od razu to dziecko było by chore albo diabli wiedzą co, a
        tak muszę poczekać, ale będę miała moje wymarzone zdrowe dzieciątko smile Próbuję
        sobie wszystko jakoś tłumaczyć, może nie raz głupie to ale mi bardzo pomaga.
        Zresztą niebawem moja siostra rodzi to będę miała się kim zająć smile Już się nie
        mogę doczekać!!!!!
        pozdrawiam cię smile
    • aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 11:14
      Dzięki amoniu, dostałam od Ciebie meila tylko nic w nim nie ma, zero foteksmile
      Chyba coś źle poszło?
      • amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 12:01
        straciłam nerwy i nic nie posłałam bo ta skrzynka na gazecie jest daremna uncertain
        • inesita6 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 12:46
          Niepwwność czy tym razem sie uda jest dobijająca
          • agnieszkamonikaz Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 12:54
            Witajcie.
            Nie odzywalam sie troszke, bo jakos nie mam o czym pisac.Czuje sie
            srednio,wczoraj i przedwczoraj bolal mnie brzuch,glowa(((((Zreszta, malo bylo
            takich dni, by brzuch nie bolal.Lekarz mowi ze wszystko jest w porzadku,ale te
            bole na pewno niepokoja, choc nie sa silne.Nie wiem, moze taki urok mojej ciazy.
            Gin jest raczej pewny,jestem zadowolona z jego podejscia,wszystko traktuje
            b.powaznie.

Widzicie same, ze chyba lepiej ze sie nie odzywam, bo tylko smutkiem powialo..

Pozdrawiam Was wszystkie b.b.serdecznie.
            Marta-sciskam.

Amoniaaa-jesli sie uda, to tez moge dostac fotki??

Buziaki dziewczyny
            • paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 16:02
              Mnie tez brzuchol pobolewa co mnie niepokoii. Moja ginekolog twierdzi że tak ma
              byc bo rozciąga się macica i mam ponaciągane właśnie jej wiązadła i nic zlego
              sie nie dzieje, a jak bardzo boli to mam wziąść sobie nospe. Skoro Twoj lekarz
              też twierdzi tak jak mój ze wszystko jest ok to trzeba im wierzyć. Takze
              spokojnie wszystko bedzie dobrze.
              Buziaki
    • paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 15:55
      Witam!!!
      Własnie wróciłam ze szkolenia o przedsiębiorczosci w UE ledwie żywa z nawałem
      informacji na ten temat a tu taka niespodzianka-otwieram poczte a tu cudne
      zdjecia malenkiej Zuzi! Jest naprawde cudowna sama nie wiem kim zostanie bo
      nogi długie i piekne oczka-może modelka-a z drugiej strony długie paluszki-może
      pianistka, kto wie?? HAHA
      Misia wygląda w nowej fryzurce kwitnąco i tak wiosennie ze juz napewno musze
      iść do fryzjera.
      A co do loczków amonii to ma je jak aniołek,zresztą serduszko też ma takie
      piękne-zawsze można na nią liczyć.
      Pozdrawiam
      • misia9944 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 16:30
        AgnieszkaMonikaz -fajnie ze sie oddzywasz, ja sie ciesze i jest dla mnie wspanialy dzien jak od kazdej z Was zobacze jakis poscik-wtedy moge spokojnie zasnac ze u Was wszystko ok. Pamietaj niekiedy sa dni lepsze niekiedy musza tez byc te gorsze. Kto powiedzial ze zycie to bajka ????????

Paula no to Ty wyszkolona dziewczyna Jestes wink
        Haha a Zuzia to nocny terrorysta tongue_out
        • paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.03.07, 21:10
          Ja to tam nic ale moje maleństwo bedzie mądre jak pochodzi ze mną na takie
          szkolenia wink))
          • inesita6 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 24.03.07, 20:24
            No dziewczyny widzę że humorki dopisują.Tak trzymać.
      • amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 26.03.07, 10:57
        oj Paula kochana jesteś smile dziękuję Ci bardzo!!!!!
    • paula343 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 25.03.07, 00:19
      • agnieszkamonikaz Zdjecia)))) 25.03.07, 22:16
        Amoniaaa-dzieki serdeczne)))Zdjecia super!!!Ale fajnie, ze macie do siebie z
        Misia tak blisko!!

Misia, Paula))))))

Ja jutro mam wizyte u lekarza.Zobaczymy co ciekawego powie.
        Moj humor lepszy, bo bylam dzis w Krakowie i troche zmienilam otoczenie.No i ta
        pogoda...
        • paula343 Re: Zdjecia)))) 25.03.07, 22:33
          Agnieszko bardzo sie cieszę ze humorek lepszy-teraz bedzie coraz lepiej
          zobaczysz!!!
          Ja tez jutro mam wizyte u lekarza-zaczynamy jutro 16 tydzień! A we wtorek jak
          na usg4d do Katowic-juz nie moge sie doczekać.
          Buziaczki
          • amoniaaa Re: Zdjecia)))) 26.03.07, 11:09
            a my też jutro jedziemy do lekarza smile ciekawe co nam powie bo to pierwsza taka
            poważna wizyta u super specjalisty w PROVICIE smile Trzymajcie kciuki. Zwlekałam z
            nią, ale w końcu do niej dorosłam, nie ma na co czekać big_grin

W sobotę balowaliśmy na urodzinach szwagra które robił w restauracji i powiem
            wam że super sie bawiliśmy smile Wczoraj też oglądaliśmy już u Sabiny film który
            kręciłam na zmianę z moim mężem,a chwilami Mikołaj... I wiecie co ?? haha tam
            gdzie kręcił mikołaj to tylko ja wciąż jestem haha To jest szkrab
            chuligan!!!! smile A już chciałam ochrzanić mojego meża że tylko mnie filmował a
            to impreza była szwagra, a tu zonk big_grin
    • aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 26.03.07, 12:28
      Amonia napisałam na privsmile
      Najważniejsze że już jest decyzja, teraz będzie z górki, czasem najtrudniej
      przyznać się samym przed sobą że jest jakiś problem a tak to już pierwsze koty
      za płotysmile Powodzenia oby Wam tylko pomogli, ja napewno będę trzymała kciuki i
      to bardzo mocno.
      • amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 26.03.07, 12:58
        odpisałam ci na maila smile dziękuję Asiu.... Musicie wszystkie trzymać kcuki bo
        teraz nadszedł czas na mnie big_grin Za długo już jestem na tej naszej liście wśród
        oczekujących. Dziewczyny czuję że będzie dobrze i niebawem.... <nie zapeszam> wink
    • tarmax Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 26.03.07, 12:51
      może któraś z Was poszukuje niedrogich ubranek na chłopczyka. sprzedaję po
      swoim synku. Zapraszam do obejrzenia
      www.allegro.pl/item177423098_zestaw_slicznych_ubranek_dla_chlopca_2_8_mcy.html
      www.allegro.pl/item177427819_zestaw_slicznych_ubranek_dla_chlopca_2_6_mcy.html
    • amoniaaa i znowu dupa.... :( 26.03.07, 15:14
      dzwonili mi z kliniki, że nasz lekarz sie "połamał" i jest na L4 do 10
      kwietnia, więc mamy zadzwonić w okolicach tej daty i umówić sie znowu na
      spotkanie bo nie wiadomo czy lekarz dłużej nie będzie w tym gipsie... sad((( Ale
      mi przykro się zrobiło, bo jak już się zebrałam żeby tam pojechać, to znowu
      kłody pod nogami sad Ojjjjjj już nic nie będę pisać uncertain
      • jobo100 Re: i znowu dupa.... :( 26.03.07, 16:50
        Czytam i widzę, że na tym wątku to już super zgrana ekipa. Ale mam nadzieję, że
        przyjmiecie mnie do swojego grona folikowych babeczek. Ja na razie właśnie
        zajadam Folik i czekam na ostatnią - mam nadzieję - @ a potem zabieramy się do
        roboty.
        • amoniaaa witamy :) 27.03.07, 09:41
          witamy w naszym gronie smile u nas jest wesoło!!! a jak komuś smutno to zaraz
          stawiamy tego kogoś "na nogi" smile pozdrawiam
    • lady_cafe Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 26.03.07, 20:31
      Witam serdecznie wszystkie Babeczki smile

Jestem ciężarówką w szóstym miesiącu, USG wykazało dziewuszkę smile
      Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego grona, bardzo chętnie
      porozmawiam z Wami, Dziewczyny. Widzę, że atmosfera jest bardzo ok.

Buziaki smile))
      • amoniaaa witamy i zapraszamy :) 27.03.07, 09:42
        pozdrawiam smile

a już sie bałam że jak niebawem wszystke folikówki urodzą to zostanę sama sad a
        tu ciągle ktoś nowy <jupi>
    • paula343 Po wizycie... 26.03.07, 21:57
      U mnie sie troszke pokomplikowało. Od wczoraj popołudnia bardzo zaczął boleć
      mnie brzuch-jakbym skurczy dostała-nie mogłam ani wysiedzieć ani wyleżeć.
      Dzisiaj akurat miałam wizyte kontrolną-wyniki bardzo dobre-ale te boleści to
      mam przez przeforsowanie się. Pani doktor stwierdziła ze mam za dużo energii a
      to ze dobrze sie czuje to nie znaczy ze moge wszystko. L4 przedłużyła -i raczej
      zostane w domku do końca-i mam leżeć. Dostałam nospe forte i magne b6. Na
      szczęście jutro moge jechac do Katowic na usg 4D ale po ma wrocic i leżeć.
      Napewno zdam Wam dziewczyny relacje.
      Buziaczki
      P.S. Witam nowe koleżanki. Podajcie jak sie nazywacie, gdzie mieszkacie i na
      jakim etapie jestescie ,np. od kiedy starania albo kiedy termin porodu,a Misia
      Was wpisze na nasza liste
    • misia9944 Pare słów od Misi 26.03.07, 22:06
      Witam, ja dzis szybciutko, bo dzien zabiegany, a ja padam na twarz.

Jobo100 - smile witam wsrod Nas. Prosze przedstaw sie wedlug listy ktora zaraz odswieze, z calego serduszka zycze szybiego zajscia w ciaze smile Sciskam !

lady_cafe - rowniez prosze o przedstawienie sie (nie zapomnij podaj orientacyjnej daty rozwiazania wink)

JAK ODPISZECIE TO DODAM WAS DO LISTY

"Starsze" Folikowki buziakuje, moja corcia tez smile i przepraszam ze dzis nie uczestniczylam w forum -obowiazki.

Amonia- sad szkoda ze wizyta sie opozni u lekarza sad
      • amoniaaa Re: Pare słów od Misi 27.03.07, 09:45
        miśka nie takie dramaty ludzie mają, nie ma sie co stresować smile przynajmniej
        jak się w końcu uda to dzidziuś będzie rocznikowo młodszy od kuzyna Maksa wink
        wiesz jak to jest... dwie komunie w jeden rok to czasami się kumuluje i trzeba
        by w jednym lokalu zrobić bo ci sami goście haha no chyba że by wypadło w inny
        dzień wink
        sorki ale mi jak zwykle grzeje big_grin
      • jobo100 Re: Pare słów od Misi 27.03.07, 15:55
        Dziękuję za miłe przyjęcie. Na imię mam Jowita, jestem z Rzeszowa. Mam jednego syna ur. 13.02.1998, starania o drugie zaczynam w kwietniu. Pozdrawiam
        • ciotka.aka Re: Pare słów od Misi 27.03.07, 16:42
          a ja tylko na chwilkę. Fajnie, że humorki dopisują smile

Witam nowe Folikówki.

DZięki za fotki - są super smile

Amonia - łapska opadają... pozostaje mieć nadzieję, ze lekarz szybko dojdzie do
          siebie...

agniesia - trzymam kciuki, zeby wszystko poszło po Waszej myśli

agnieszkomoniko - hihi u mnie właśnie w 21 tc była córa, w 30 tc synek wink

Paula i inne ciężarówki - skórczom i innym doelgliwościom mówimy zdecydowane
          precz !

Kurcze, domki rosną w górę, Folikowe pociech mają się dobrze, słonko sobie
          świeci, ze słonkiem zawitała nadzieja i optymizm na wątku no i Święta zbliżają
          się wielkimi krokami smile) Musi być lepiej Kochane.

U mnie, podobnie jak u mychy też juz właściwie 8 miesiąc i odczucia podobne,
          jakoś ciężej się zrobiło i tchu brakuje czasem, czasem brzuch zrobi się twardy
          no i te niemal cogodzinne (nocne) wizyty w WC. Szok jak można co kikladziesiąt
          minut mieć pełny pęcherz?? Ale najlepsze jest to, ze zazwyczaj jak wsiadam do
          samochodu (jako kierowca) nasz Staś po kilku minutach jazdy zaczyna boksować
          mnie w jednym miejsu. Jak jade jako pasażer zazwyczaj śpi jak aniołek. Widocznie
          podczas jazdy przyjmuje jakąś pozycje, która nie bardzo odpowaida Małemu.

Pozdrawiam Was ciepło.

ciotka
    • misia9944 nasza lista !!!!! ;) 26.03.07, 22:11
      GRATULUJE KOCHANE smile

Marcinek
      12.10.2006 smile

mają już dziecko wink

• agnieszkamonikaz Re: nasza lista !!!!! ;) 26.03.07, 23:31
        Amoniaaa-az mi slow zabraklo!No, szkoda, ze lekarz mial takiego pecha, a co za
        tym idzie Wasze badanie sie opozni.Ale w koncu je zrobicie, a czas szybko leci.

Paula-mnie tez dzis bolal brzuch,chyba z nerwow przed badaniem.Ale okazalo sie
        ze wszystko dobrze.Wiem co przezywasz, bo mam podobnie.Odpoczywaj sobie.Ja tez
        biore Magne B6.

A z badania mam dzis nagranie-nawet nie wiedzialam, ze Malenstwo tak mnie
        kopie!!Jeszcze nie czuje ruchow,ale to co zobaczylam na ekranie przeszlo moje
        wyobrazenia)))Po prostu odbija sie od mojego brzucha i chyba jest z tego bardzo
        zadowolone)))

Witam serdecznie nowe Folikowki.

Pozdrowienia dla wszystkich.

Marta, Mycha-gdzie jestescie?
        • amoniaaa no właśnie 27.03.07, 09:48
          gdzie nasza pocieszycielka mycha???? smile
          • mycha.76 Re: no właśnie 27.03.07, 11:22
            Hej Dziewczynysmile
            I ja się melduję i przepraszam, że tyle się nie odzywałam. Jakoś tak czas leciał, że nawet nie było kiedy włączyć komputerawink
            I żadna ze mnie pocieszycielkasad
            Amonia, gdybym miała bliżej, to dziś postawiłabym Ci wielkie lody...
            Wiesz chyba za co...Jesteś wspaniała ze swoim optymizmemsmile
            Taki pech z tym lekarzem Cię spotkał, a Ty jeszcze zachowujesz poczucie humoru w tej sytuacji i piszesz o komuniachsmile)))))))
            Jak Polyanna - potrafisz znaleźć coś dobrego w nawet najtrudniejszej sytuacjismile
            Uczymy się brać z Ciebie przykład, po prostu.
            I niech lekarz szybko staje na nogismile
            Super, że odważyliście się na wizytę w Provicie - to tak jak my w Novum rok temu dokładnie na przełomie marca i kwietnia mieliśmy 1. wizytę.
            Do dziś pamiętam jaka zbuntowana tam jechałam i wściekła, że co mi przyszło,
            dlaczego i takie tamwinkDziś mi się śmiać chce z tych swoich myśli...

Amonia, Misia, Zuzia - dziękuję za fotki z Waszego spotkaniasmile
            Ale ładnie wyglądacie- wszystkie trzysmile
            Każda-taki inny typ urodysmile Super babeczki! A ja dopiero teraz zwróciłam uwagę, że Zuzia ma strasznie długie rzęsy- jakoś wcześniej mi to umknęło...

Paula, Agnieszkomoniko - uważajcie na siebie i Wasze skarby, łykajcie magnez i lada moment a poczucjecie ruchy Waszych maleństwsmileAgnieszo - domyślam się, że dzidzia nie ujawniła płci? Ciekawe jak będzie u Pauli? Czekamy na relacjęsmile

Aba - dziękujęsmile Dobrze, że jesteś...Widzę, że strasznie zabiegana, ale najważniejsze, że z budową wszystko ładnie ruszyło i się rozkręciło.
            Masz co robić i czym zająć myśli (no i komunia córcismile, a to teraz najlepsze.
            Dzidziuś pocznie się, gdy będziesz najbardziej zapracowana i zmęczona. Zobaczysz!smile

Witam nowe dziewczynysmilePiszcie, piszcie z nami - zapraszamysmile
            Ale prośba do "starych" Folikówek: nie znikajciesad Agnieś, Martuś - smutno bez Waszych postów...Krokodylka, Agnieszki zd też jakoś mało....
            Dakotka, Monjan - pewnie zajęte...
            Alfa - to już pewnie nie ma sił...Do spotkania z Julką tak bliskosmile Powodzenia!

A u mniei u Iskierki wszystko dobrze na szczęście....
            To już końcówka 7 miesiąca, więc wiadomo, że jest mi coraz ciężejwink zwykłe ubranie skarpetek okazuje się wcale trudnym zadaniemsmile
            Ale jakoś i tak ładnie tę ciążę znoszę i nie narzekam na żadne dolegliwości ciążowe. Ot, łatwiej się męczę, w nocy kulam się z boku na bok i nie mogę zasnąć, plecy bolą, brzuch czasem twardnieje, ale powiem WAM, że każdy z tych obajwów mnie cieszy, bo uświadamia mi, że naprawdę jestem w ciąży, a przecież tak bardzo o tym marzyłamsmile)))))))
            Dziś 27 marca - dokładnie za 2 miesiące mam termin porodu, czyli spotkania z Iskierkąsmile

Pozdrawiam wszystkie kochane Folikóweczkismile Miłego wiosennego dnia - szczególnie tym najbardziej zapracowanym, które nie mogą sobie pozwolić na wiosenny spacereksmilePa!
            • amoniaaa Re: no właśnie 27.03.07, 11:42
              mycha zerknij do skrzynki wysłałam coś smile
              Kochana jesteś!!!!!!
              • agnieszkamonikaz Do Mychy 27.03.07, 12:57
                Jeszcze nie znam plci,bo moj gin wychodzi z zalozenia ,ze najlepiej mowic o tym
                ok.20 tygodnia.Na razie stwierdzil, ze nie bedzie sie bawil w zgadywanki, bo
                przeciez sa wazniejsze rzeczy i w sumie-ma racje))
                Juz pisalam, ze ma dosc specyficzny charakter, ale jest b.dobrym fachowcem, wiec
                uzbroilam sie w cierpliwosc.Powiedzial, ze moglby sprawdzic, ale na tym etapie
                jeszcze latwo o pomylke.
                No a poza tym ostatnio odkrylam, ze taka niewiedza ma w sobie cos pieknego i
                zaczynam rozumiec dziewczyny, ktore nie chca znac plci do porodu.

W kazdym razie jak widze ten Cud na ekranie monitora, to jest mi wszystko jedno)))))

Buziaki
                • aagniesiaa Re: witajcie 27.03.07, 13:59
                  pogoda piękna nam się robie to i humorki lepsze

Amonia trzymam kciuki za badanko, mocnoooo

ja teraz jestem na clo i zyję nadzieją że może owulacja jednak będzie, w
                  niedziele ide go gina na sprawdzenie zobaczymy ....

buziaki
                  • amoniaaa aagniesiaa 27.03.07, 14:30
                    odwołali naszą wizytę sad pisałam o tym wyżej. Lekarz jest na L4 bo jest w
                    gipsie i trochę się wszystko znowu opóźniło sad Ale będzie dobrze smile Wiem że to
                    znowu próba mojej wiary!!!!! Ale ja wierzę ciągle ze sie uda smile Dziewczyny nie
                    może być inaczej!!!!!!! big_grin
    • aagniesiaa Re: Misiu i Amoniu 27.03.07, 14:04
      dzięki za zdjęcia

powiem tak Zuzia jest cudowna aż mi się łezki kręciły jak na nią patrzyłam smile))

Misiu ty cudnie w tej nowej fryzurce wyglądasz smile)))))) śliczna mamuśka

Amoniu i tobie do twarzy z małą oby wreszcie i na ciebie spadł ten czar smile))))))
      • amoniaaa Re: Misiu i Amoniu 27.03.07, 14:31
        dzięki dzięki big_grin

Właśnie była u mnie siostra i też podziwiała Zuzię w kompie smile Powiedziała że
        jest cudna!!!!!smile
        • misia9944 Re: Misiu i Amoniu 27.03.07, 21:40
          Czesc smile

Jowita -zaraz dopisze Cie do listy.

Ciotka -hmm no ja juz sie ciesze ze nie musze wstawac w nocy po 7 razy siku haha ale teraz za to wstaje po 7 razy do malenstwa smilehihi.

Myszko - no Zuzia ma dlugasne rzesole tongue_out

Agniesiaa - masz racje Monice pasuje dzidziola.

Amonia -hihi lobuzie powiedz Sabinie ze ja juz tez czekam na foty jej Syneczka.

A ja dzis bylam z Zuzia i z kolezanka z liceum i jej coreczka 3,5 letnia na spacerku hahhaha. Jak jej cora zobaczyla ze Zuzia jezdzi w wozku to ona tez chciala i musiala kumpela wyciagac wozek i ona tez jechala w wozku taka duza haha. Smiechu bylo co nie miara.

A ja dzis pozwolilam sobie na chwilke relaksiku, zostawilam coreczke z mama i pojechalam na Katowice na sklepy. Kupilam sobie 2 sweterki i bluzeczke huraaaa wink ale mialam radoche pobuszowac po sklepach.

Szczesliwa Misiula.

A jutro wstajemy o 6;30 -jak wogole bede o tej porze spac, jemy i ubieramy dzidzie z mezem i idziemy na nogch HEKTARY do urzedow itd musimy pozalatwia do konca te becikowe itd. A tesc auto ma w warsztacie i walimy z buta...;/ (Amonia pewno zrozumie tongue_outtongue_outtongue_out moje zadowolenie)
    • paula343 I po usg 4D... 27.03.07, 20:37
      Witam po dniu pelnym emocji!!
      Dzidzius zdrowiutenki wszystko prawidłowe:
      FHR: 140 u/min
      CRL: 88 mm
      BPD: 34 mm
      FL: 17 mm
      Serduszko bije prawidlowo, widac żoądek i pęcherz.
      Ma po 5 paluszków u kazdej raczki i stópki.Budowa czaszki prawidłowa. Kopie
      nóżkami i macha rączkami jakby tańczyło wink). Drapie się po główce i ssie
      paluszka. Pręży się i wygina. Takie kopniaki mi daje że jak poczuje-o czym
      marzę- to napewno będę wiedziała co to jest.
      Niestety dzidziuś był bardzo wstydliwy i nie chciał rozłożyć nóżek żeby go
      dokładnie obejrzeć. Mój mężuś sie smieje ze to "napewno chłopak bo nie rozkłada
      nóg"-ale ma dowcip co??
      Cieszę sie Agnieszko że u Ciebie też wszystko dobrze. A poczekamy sobie obie
      jeszcze troszeczkę na wiadomość co pod serduszkiem siedzi smile))
      Dziekuje Wam Folióweczki za życzenia i słowa otuchy dla mnie i mojego maleństwa-
      dzisiaj juz czujemy sie lepiej!!!
      Buziaczki
      • misia9944 Re: I po usg 4D... 27.03.07, 21:44
        NO TO SUPER !
        DZIDZIUS NAPEWNO KOCHANY wink
        HMM TO PIEKNE UCZUCIE I PRZEZYCIE ZOBACZYC TAKIE DZIECIATKO NA TYM USG DAJE OD RAZU TYLE ENERGII I MY SIE CZUJEMY LEPIEJ ZE WSZYSTKO OK smile

TRZYMAJCIE SIE PAULA smile
        • paula343 Re: I po usg 4D... 27.03.07, 22:05
          Misula wink))
          Buziaczki dla Waszej trójki
    • misia9944 dopisujemy Jowite :) l i s t a 27.03.07, 22:38
      GRATULUJE KOCHANE smile

Marcinek
      12.10.2006 smile

mają już dziecko wink

jobo100 - Jowita - Rzeszów - syn 13.02.1998 - starania od kwietnia (2007)

• amoniaaa środa :) 28.03.07, 09:38
        hej dziewczyny. U mnie nic nowego, wpadliśmy wczoraj na budowe oczywiście
        (haha) i znowu coś tam poszło do przodu smile Policzyłam też że będę miała 12
        okien do mycia i drzwi oszklone na taras <hahaha> Ale na szczęście ja lubię myć
        okna smile
        Dzisiaj idziemy ze ślubnym do zębologa co średnio mi się to ostatnio podoba. A
        od wczoraj boli mnie ząb jak zjem coś zimnego... Tak jakby wiedział że teraz ma
        zacząć bo przynajmniej wiem którym się zająć wink
        Wszystkim życzę miłego dnia i mało stresów!!!!
        buziaki

ps. Misia już widzę w jakim jesteś stanie (haha) olej te auto tongue_out
        • mycha.76 Re: środa :) 28.03.07, 11:21
          Misia, Amonia powodzenia w Waszych dzisiejszych przedsięwzięciach!
          Angeliko, toż Cię czeka mała pielgrzymkawink
          Ale dasz radę, Ty jesteś taka pełna energiismile

Amonia, niech wizyta będzie bezbolesna! I dobrze, że od razu idziesz do dentysty, z takimi sprawami nie ma co zwlekaćsmile A jaka ulga jak już posmile

Paula, no wspanialesmile))))) Ależ miałaś wczorja cudny dzień pełen tak pozytywnych emocjismileNajważniejsze, że z dzidzią wszystko ok...A płeć cóż to rzecz drugorzędnasmile Mnie też zżera ciekawość kim jest mój mały Iskrzak (wszyscy dookoła wróźą mi chłopca, mąż też, rodzinka i koleżanki, że już samam uwierzyłam, w tego chłopca i już czasami przemianowuję Iskierkę na Iskrzakasmile.
          Ale wydaje mi się, że jak już wytrzymałam 7 miesięcy to i te 2 wytrzymamsmile
          Też dziś mam usg (ale zwykłe), ale chyba poproszę lekarza, by nie zdradzał nam płci...Chcemy mieć niespodziankęsmile
          Gdzieś tam w głębi serduszka wolałabym córcię, ale synek tez fajny przecieżsmile
          Jak się tyle czekało, to wszystko cieszysmile

Pozdrawiam!
          • aagniesiaa Re: środa :) 28.03.07, 13:33
            hej witajcie

Amoniu powodzenia u dentysty smile

Misiu po zakupch zadowolona smile jutro oby jak najszybciej wam zeszło smile

Mycha powodzenia na usg smile

Paula super wieści od gina - niech fasolka rośnie zdrowo smile

a ja zyję myślą o niedzieli i wizycie u gina
            • amoniaaa Re: środa :) 28.03.07, 14:08
              agniesiu ja też Tobie życzę powodzenia u gina.

A ja jutro jadę do mojej siostrzyczki umyć jej okna, choć marudziła że sama
              sobie zrobi. Chcę jej pomóc bo ona mi też tak dużo pomaga,a już ten brzuch ma
              spory i gdzie tam będzie skakać po parapetach wink
              Jak ja nie będę mogła to ona przyjdzie mi umyc haha wczoraj policzyłam że będę
              mieć 13 okien do mycia <hahaha>
              Żartuję, sama sobie umyję bo lubię to robić wink
              • ciotka.aka środa a mnie dopadła chandra :-) 28.03.07, 15:20
                no właśnie - jakoś smutno mi się zrobiło.

Byłam dziś w pracy, chciałam pogadac z moją szefową, złożyć życzenia świąteczne
                (później będzie mało prawdopodobne spotkać ją w pracy), podziękować za
                przychylność no i ogólnie przekazać, ze od świąt będę na zwolnieniu. Potem miała
                być wizyta u kosmetyczki i w Smyku (chciałam kupić coś córeczce koleżanki).

Piękne plany a efekt... Szefowa owszem niby miła ale zaczęły się gadki a co po
                urodzeniu jak sobie poradzimy skoro jestesmy sami w B., kto będzie z dzieckiem i
                komentarze, ze pewnie dopiero wtedy zaczną się zwolnienia lekarskie i ona juz
                musi pewnie myśleć o zastępstwach itp. Na koniec dowaliła, ze niedawno była u
                niej babka na rozmowie o pracę i ona jej odmówiła bo choć ma kwalifikacje na
                stanowisko to nie ma "uregulowanych spraw rodzinnych" (jeszcze nie ma dzieci a
                chce je mieć...) Ładną mamy politykę prorodzinną - nie ma co... sad(

Oczywiście po takim spotkaniu odechciało mi się i kosmetyczki i zakupów, nawet
                prasowanie, które zawsze pomagało na zły nastrój jakoś nie pomogło a na koniec
                pobeczałam się w domu jak dziecko. Kurcze, chciałabym juz wyjechać do rodzinki
                - może tam jakoś się zdystansuję. Jeszcze tylko 1,5 tygodnia a mnie wydaje się
                ze to wieki.

Ja wiem, ze to hormony nawalają i na to trudno póki co zaradzić coś mądrego ale
                wyżaliłam się Wam i troche mi lepiej.

Pozdrawiam.
                • misia9944 Re: środa a mnie dopadła chandra :-) 28.03.07, 20:33
                  sad
                  hmm no Ciotka tak to niekiedy jest niestety, a co sie dzieje teraz z tymi pracodawcami to szok.
                  mlodej nie zatrudnia bo zaraz powie ze w ciazy i bede placic na nia
                  matki swiezo upieczonej tez nie
                  to oni chca stare baby chyba ?
                  choc jak stara to tez zle
                  po..i
                  sorry ale mnie takie cos wkurza
                  trzymaj sie i juz sie nie przejmuj ta szefowa, musisz teraz byc spokojna.
                  bedzie dobrze, sciaskam !

A ja dzis poszlam sobie na 10 min na solarium hihihi - Amonia kolo mnie otwarli takie solarium "wyzszej klasy" super lozka, muzyka gra indywidualnie, wypas. Narazie promocja 0.70 gr za min -potem bedzie drozej. Normalnie luksus big_grin

TRZYMAJCIE SIE Misiozuziol haha.
                  • amoniaaa Re: środa a mnie dopadła chandra :-) 29.03.07, 09:29
                    Miśka masz rację z tymi szefami uncertain Jak tak czasami słucham to ręce opadają...
                    Na szczęśćie mój mąż taki nie jest no a przy Sabinie to już w ogóle pracownicy
                    mają super. Cieszę się że to niebawem będzie i moja szefowa haha tongue_out Wreszcie
                    jedna normalna <hahaha> I już mi powiedziała że mogę przyjść do pracy jak
                    wrócimy z Jastarni a w czerwcu mogę dostać urlop na Chorwację <hahaha>
                    Ale mamy ubaw kobitki wink
                    Dzisiaj jadę do Sabinki to znowu sie pośmiejemy tongue_out

A co do solarium to mi tu zamknęli koło mnie i teraz mam daleko uncertain A tak sobie
                    w pracy czasami wyskoczyłam.
                    Ale okazuje sie że u nas w mieście wszystko zdycha i nawet solar pozamykali...
                    Jeszcze miesiąc i mnie też już nie będzie <jupi>Buziaki dla Zuzi smile

• amoniaaa Re: środa a mnie dopadła chandra :-) 29.03.07, 09:25
                  ciotka biedactwo... Wiem że Ci przykro i źle, ale obiecaj że nie będziesz się
                  już denerwować??? smile Skoro Twoja szefowa tak głupio gada to świadczy tylko o
                  jej "wysokim" poziomie... Nie martw się, wszystko w życiu jest oddane smile
                  Zobaczysz że podwinie jej się noga za to że tak Cię krzwydzi smile
                  Moja mama mi zawsze mówiła takie zdanie, które wiele razy mi pomagało (a
                  wczoraj słyszałam jak Ewa Wachowicz mówiła też to w TVN style):
                  "Bóg dalej na Twoje ramiona tyle ile potrafisz unieść... nigdy więcej, jeśli
                  masz jakieś smutki, problemy... to świadczy o tym że z pewnością sobie z tym
                  poradzisz". A im więcej smutków i problemów tym bardziej jesteśmy silni (ja to
                  już chyba Pudzian II jestem haha).
                  Zawsze wierzyłam że całe życiemi się dobrze poukłada, że wszystko bęzie dobrze,
                  że będę miała cudownego męża (mam tragicznego ojca alkoholika...) Wierzyłam że
                  moja sytuacja finansowa będzie oki, nigdy nie wymagałam żeby mieć dom, super
                  samochód i co chwila cudne wakacje w ciepłych krajach, ale chciałam żeby
                  normalnie żyć. Tymczasem życie przygotowało dla mnie znacznie więcej... Będę
                  mieć dom, super samochód też sie zapowiada, a na wakacje jeździemy ostatnio co
                  chwila. Uwierz mi że czasami niektóre rzeczy nas przerastają ale my zawsze
                  podołamy i kiedyś będziesz się śmiać ze swojej szefowej że tak durne rzeczy
                  wygadywała.... Ja też się kiedyś śmiałam z mojej a teraz jej oczka wyszły że
                  ja, taki jej szary pionek żyję na dość dobrym poziomie wink Dla niej to było nie
                  do pomyślenia. Myślała że ja tylko u niej będę pracować a ona mi będzie
                  imponować swoimi mercedesami...
                  Najważniejsze to zlać szefową i wierzyć że bęzie dobrze. Ja tak robię całe
                  życie i jest oki smile Czego i Tobie życzę z całego serca.

Oj ale sie rozpisałam.... sorki ale mam dziś wenę haha wink
    • misia9944 Zuzinka :) 28.03.07, 14:07
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,55270029,59855796.html
      • amoniaaa czytajcie :P 29.03.07, 09:46
        Ja nie mogę sama z siebie haha Tak więc wczoraj po wizycie u dentysty (było w
        miarę)
        pojechaliśmy na małe zakupy, a potem zabrałam się za gotowanie fasolki po
        bretońsku big_grin Dzisiaj tylko dokończę. Mam taki wielki gar tego choćby do wojska
        haha,
        ale znowu dam trochę mamie i mąż koleżanki się upomniał że mam mu trochę
        podrzucić
        bo ma smaka (koleżanka robiła znowu gołąbki), a że moja kumpela czasami mi tu
        coś
        podrzuciła do sklepu jak miałam status na gg żę jestem głodna, to napisałam im
        smsa że
        w piątek sobie może fasolkę odebrać ze sklepu <hahaha> Całe życie z
        wariatami!!!!!!!!!
        <lol>

Potem srobiłam pranie, trochę co trzeba było to w rękach poprałam, a potem
        pozmywałam, wypucowałam sobie piekarnik bo kupiłam taki fajny środek do niego
        i...
        dalej mnie nosiło a była to już godzina po 22iej tongue_out

Wpadłam więc na pomysł że może w końcu nauczyłabym się robić ten tort mojej
        siotry big_grin
        NO i zaczęłam piec hahahahahahahahaha Skończyłam chyba coś o 24:30 ale jeszcze
        muszę dorobić kremu bo zrobiłam z jednej porcji na próbę.
        No i muszę sie pochwalić że biszkopt mi super wyszedł, krem też (zrobiłam
        cytrynowy),
        tylko brakuje mi tych dodatków co ma Sabina (gum pasta i inne ozdoby) ale teraz
        mi to
        niepotrzebne, udekoruję innymi pierdołkami wink
        Dziewczyny przez tą wiosnę chce mi się życ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zimą przychodzę do
        domu i
        już mi sie chce spać a teraz wyszukuję sobie robotę smile)))

I to były najnowsze wiadomości z życia mega szalonej amoni CNN <hahahah>

Już Was nie zamęczam tongue_out
        • jobo100 Re: czytajcie :P 29.03.07, 11:21
          No, no. Nie było mnie dwa dni, a tu już tyle do czytania.

Ciotka - głupimi szefowymi nie ma się co przejmować, choć wiem że to tak łatwo
          powiedzieć. Moja sieje postrach w pracy, jak mam do niej iść, to najpierw pytam
          sekretarki jaki ma humor. A jak uda mi się zajść w ciążę, to też będę musiała
          stanąć z nią twarzą w twarz i już widzę jak wali ręką w stół mówiąc, że psuję
          jej organizację. Ale trudno uważam, że rodzina jest ważniejsza od nastrojów
          naszych szefowych. Pozdrawiam
          • amoniaaa Re: czytajcie :P 29.03.07, 11:56
            jobo popieram w 100% smilez szefem i tak się kiedyś "rozstaniesz" a rodzina
            zostaje na całe życie!!!!! pozdrawiam smile
    • alfa156 Julia :) 29.03.07, 12:32
      tak na szybko. jestesmy w domku. julka urodzila sie w niedzile, szczesciara, o
      8 54, 3210, 52cm. porod, niecale 4 godzinki, polecam smile nie wiem gdzie wkleja
      sie zdjecia. tetazlece caluje mocno
      • paula343 Re: Julia :) 29.03.07, 12:59
        Alfa cudowna wiadomość. Bardzo się cieszę że wszystko szybko i sprawnie się
        odbyło i że Juleczka jest już z Wami. Całuski i pozdrowienia dla Ciebie i
        Twojej córeczki no całej reszty rodzinki.
      • amoniaaa Re: Julia :) 29.03.07, 13:04
        ale suuuuuuper smile Wielkie gratulacje smile A ja wciąż o Tobie myślałam i byłam
        przekonana że Julka urodzi sie w termnie a tu jednak pomyłka smile Pozdrawiam
        Was!!!!
      • misia9944 Gratulujemy !!!1 29.03.07, 13:09
        Alfus Gratuluje Corci !!!!
        Duza laseczka smile hihi to teraz mozecie sobie wyobrazic jaki z Zuzi skrab jak ona majac miesiac wazy 3150 hihi.
        powodzenia -buzki.
        • mycha.76 Re: Alfa gratulujemy:)))))))) 29.03.07, 17:03
          Karolinko, i ja dołączam do gratulacji!
          Ale szybko i sprawnie Wam poszedł poródsmile Wlewa to nadzieję i optymizm w sercasmile
          Cieszę się, że już masz to za sobą, że wszystko ok i teraz już tulicie z Tomkiem Juleczkę w ramionachsmile)) Wszystkiego dobrego Wam życzęsmile

Amoniu,no wspaniale, że Cię energia wiosenna rozpiera, pożycz mi jej trochę Kochana, bo ja jakoś na zwolnionych obrotach pracujęwink to chyba jeszcze u mnie etap osłabienia wiosennego. Też się wziełam za gruntowne porządki mieszknia, ale tempo moich prac jest ślimacze...
          I nie podjęłabym się robienia torta o tak późnej porze, ale...fakt zjadłabym kawałęk tej cytrynowej słodyczysmile
          I wszystko racja, co napisałaś o szefach i swoim życiu.
          Fajnie, że potrafisz dostrzegać szczęście, które masz i cieszyć się nimsmile

Aka, tulimy...Mamy nadzieję, że chandra minęła.
          Nie daj sobie psuć humoru z powodu zachowania szefowej, nie warto...sad
          JUż niedługo pójdziesz na zwolnienie i będziesz żyła tylko myślami o Stasiu i swojej nowej roli. Bo teraz to jest Twoje życie niezależnie czy ktoś będzie miał problemy organizacyjne w pracy czy nie...
          Ja mam cudowną panią dyrektor i wszystko bym zrobiła, aby ją zadowolić, ale decyzję już podjęłam - po macierzyńskim idę na wychowawczy, by jak najdłużej być z Iskrą. Choć żłobek mam w bloku pod domem i choć mam teściową na emeryturze gotową zamieszkać z nami i opiekować się dzieciątkiem na czas mojej pracy, to i tak zdecydowałam być cała dla Iskry przez co najmniej 1 rok jej życia.
          Aka, zobaczysz, jak pojedziecie ze Stasiem do rodziców na święta, to spojrzysz z dystanesem na pracęsmile
          A powiedz przy okazji, bo jakoś mi umknęło - będziesz rodzić w B. czy u rodziców i potem przez pierwsze miesiące będziesz mieszkać no właśnie -gdzie? Jak to ustaliliście?

Agniesia, trzymamy kciuki za ten cykl z clo i na relację z wizyty u gina.
          Ja mam jakieś takie dobre przeczuciasmile))))

Pozdrawiam Was serdecznie Folikóweczki i zmykam kończyć porząki w szafkach kuchennychsmile Papatki!

Ps. Misia, ostatnie zdjęcia Misiulki jak zwykle śliczne. Fajny ma ten pejsik na czubku główkismileI ładny jest Wasz portrecik rodzinnysmile
          • agnieszkamonikaz Re: Alfa gratulujemy:)))))))) 29.03.07, 19:45
            Alfa-wspaniala wiadomosc!!!Serdeczne gratulacje.

Amoniaaa-masz calkowita racje co do szefowych i szefow.
            Aka-nie bierz sobie do serca tamtej rozmowy,nie warto.Posluchaj Amonii.

U mnie tez porzadki w toku, choc powoli wysiadam.Na razie pomylam okna i troche
            drobniejszych rzeczy zrobilam,jutro maz zmienia firanki(na to juz ja sie nie
            pisze)))
          • ciotka.aka Re: Alfa gratulujemy:)))))))) 29.03.07, 19:51
            Alfa i ja przyłączam się do gratulacji smile)

Kochane dziękuję za ciepłe słowa. Oczywiście pomogły jak zawsze i juz mi
            przeszło (choć niesmak pozostał...)

Myszko, postanowiliśmy, ze urodze w rodzinnym mieście i tam pozostaniemy przez
            pierwsze wspólne miesiące (myślę, ze gdzieś do połowy września) Tam mogę liczyć
            w razie czego na pomoc albo choć dobrą radę od bliskich (np moja ciocia -
            siostra taty to pediatra, bratowa pielęgniarka, ze nie wspomnę o rodzicach wink
            no i warunki lokalowe znacznie lepsze. Poza tym w B. mogłabym liczyc tylko na
            osiedlowe spacerki a tam zawsze można podjechać do ogrodu i po prostu posiedziec
            na świeżym powietrzu z bratem. NIedawno urodziła moja najlepsza przyjaciółka
            więc i na wspólne spacery liczę. Oczywiście zeby nie była zbyt kolorowo
            pozostaje sprawa pracy mojego męża. Pewnie po urlopie będzie musiał wrócić do B.
            i zostaną nam weekendy Pewnie nie co tydzien bo cięzko jeździć po 400 km w jedną
            stronę co 5 dni ale nic to jakoś damy radę.

Jeszcze raz wam bardzo dziękuję za pocieszenie. Macie racje praca ma to do
            siebie, ze mozna ją zmienić a ciąża i czas z maluszkiem powinny być
            najważniejsze dlatego postaram się już nie denerwować i brzydko mówiąc olać
            sprawy zawodowe
    • misia9944 dopisujemy Córeczke Karoliny 29.03.07, 20:48
      GRATULUJE KOCHANE smile

Marcinek
      12.10.2006 smile
      niuta_s - Ania - Warszawa - napewno juz urodzila tylko brak informacji crying
      alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - córeczka Julia 25.03.2007 smile

mają już dziecko wink

jobo100 - Jowita - Rzeszów - syn 13.02.1998 - starania od kwietnia (2007)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka