Dodaj do ulubionych

Starania Noworoczne.

• aba1122 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 10:35
      Mnie też te sraczki rozbawiły ha ha oska trzymaj się pomyśl sobie że cel
      uświęca środki więc warto a zresztą co tam laparoskopia przy np porodzie a
      wszystkie przez to przechodzą więc i Ty dasz radę a potem to już tylko z górki
      będę się z Tobą ,, łączyć telepatycznie,, w środe i trzymać kciukismile
      Lucky - na śluzik zażywaj sobie wiesiołek naprawde rewelacyjnie go poprawiasmile
      u mnie 31 dc więc czekam , dalej czuję że @ nadejdzie.
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 10:54
        No trochę pojechałam z tymi sraczkami, ale strasznie się spieszyłam pisząc to i
        w ogóle same literówki mi się przytrafiłysmileehhh...smile ale cieszę się, że Was
        trochę rozmieszyłamsmile
        Dzięki Abuś za wsparcie, też myśleć będę o Tobie, bo wiem że Ty w środę 24.01
        masz wizytę u lekarza, a @ mam nadzieję, że nie przyjdzie, a kysz, a kysz smile

Jeszcze 8 dni i wracam do Was pełną parąsmilesmile Aż się kurzyć będzie w naszej
        sypialni hihihi

A Lucky to chyba już w ciąży jest, tak to zrozumiałam, ale mogę się mylić. Jeśli
        się nie mylę to wielkie gratulacjesmile

Pozdrowionka
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 11:31
      O matko Oska masz racje !!! teraz ja gafe walnęłam bo nie doczytałam a ja jej
      tu z tym Wiesiołkiem wyskakuje ha ha , tak to jest jak czytam Forum i pracuje
      jednocześnie!
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 12:25
        Dziewczyny dzisiaj mój 25dc, 8-9 dni po owulacji. Rano robiłam test o czułości
        10 mlU/mL. Wyszła druga bledziutka kreseczka. Może się udało. W poprzedniej
        ciąży po takim teście swierdziłam , że jestem w ciąży. Teraz boję sie tak
        nastawiać. Poszłam na HCG, o 15 wynik. Musze się czymś zając bo oszaleje od
        tego myślenai. To mój pierwszy cykl z duphastonem, od piątku jak tylko lekarka
        mi dała, zaczęłam brać.Miałam brać od następnego,ale się uparłam ,że w tym
        cyklu już chcę brać ,nawet jeśli to będzie pare dni później.
        Niestety z tym duphastonem to też jest stres ,bo organizm sam nie poroni nawet
        jeśli coś dzieje się nie tak. Jeśli będzie HCG pozytywny to i tak nie mówię
        mężowui ,,,,,,,dopiero po wizycie u lekarki i sprawdzenieu ,że wszystko ok.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 12:41
          Iva, trzymam kciuki smile
        • cayenne78 Re: Iva - co to za test? 16.01.07, 12:45
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 12:32
      No, Iva to czekamy na wyyysoką betę!
      A jak się czujesz,ciążowo?
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 12:57
        Oczywiście dam znać ;-
        Ja znam tylko dwa takie testy:
        Acon Ultra czuły
        Bobo test (tylko nie każdy bobo test, na nim jest napisane rozpoznaje już 2-3
        dniową ciąże i czułość 10mlU/mL)

Trudno je kupić. Ja jeste z Krakowa i kupuje w Aptece w Tesco na Kapelance.
        W innych aptekach jak pytałam to nigdzie nie było. Tylko tradycyjna 25mlU/mL.
        • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 13:13
          Objawów raczej brak.
          Może tylko śluz po owulacji był inny niż zwykle . Po kilku dniach 2-3 lepkiego,
          mam rozciągliwy żółty. Czytałam ,że to na okres wink
          I piersi pełne ,ale bolesne tylko przy dotyku. Praktycznie to na początku
          czułam tylko lewą pieś, potem dopiero prawą (ale lewa i tak jest większa i
          bardziej boląca)
          To jest jednak tylko takie szukanie objawów. Napewno nie są to jakieś objawy
          typowe na ciąże.
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 13:32
            no i masz super wykres. trzymam kciuki, zebys byla styczniowa zaciazonasmile
            • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 13:52
              Musze sie wyzalic- u mnie na 100% okres przyjdzie, za tydzien.tak bardzo
              chcialabym byc juz po i
              zaczac nowy cykl!!! W tym cyklu nie mialam z kimsmile maz wyjechal, wiec
              wyobrazcie sobie jaka jestem niecierpliwa i zla, ze musialam odpuscic sobie
              jeden cykl!!!!!
              • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 13:59
                Alela, przytulam...
                Ale chyba coś tam działaliście przed wyjazdem męża? Może jednak jest szansa?
                • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:02
                  3 dni wczesniej (przed owu) bylo staranko-jedno konkretne ale to za wczesnie i
                  tempka mi spadla i juz mam buzie obsypana i juz czuje wredna @.
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:03
                    mam nadzieje, ze u Ciebie starania na calego!!! trzymam kciuki za wysoka tempke
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:07
                      U mnie w zasadzie jeszcze tuż przed staraniami - 11dc. Owu u mnie przeważnie w
                      14-15dc, więc jutro, pojutrze i popojutrze i może popopojutrze będą starania na
                      całego smile
                      Alela, a Ty masz wykres w tym cyklu? pokazałabyś może?
                      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:31
                        28dni.pl/alela1/cykl/2006-12-31
                        poprawnie tempke zaczelam mierzyc w 12dc, wczesniej jakies czary mary mi
                        powychodzily bo mierzylam o roznych godzinach ale potem juz ksiazkowo
                        waginalnie z samego rana.
                        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:35
                          nie ma wykresu sad
                        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:38
                          28dni.pl/alela1/cykl/2006-12-31
                          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:40
                            28dni.pl/alela1/wykresy/2006-12-31 juz jest sorrki, musialam
                            udostepnic strone
                            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:49
                              Alela, taki spadek to jest dziwna sprawa, bo w normalnym cyklu nieciążowym
                              temperatura pozostaje wyższa aż do okresu i wtedy spada, a nie tak jak u Ciebie
                              po trzech dniach podwyższonej temperatury. Ale w ogóle to brakuje wcześniejszych
                              temperatur, żeby móc to jakoś analizować.
                              A FF zaznacza owulację - choć trzeba zachować czyujność, bo zdarza mu się nie
                              mieć racji.
                              • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:55
                                no wlasnie, ja chyba jestem jakas dziwna.... zobaczymy co bedzie jutro
                                • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:56
                                  w nastenym cyklu bede mierzyc juz od 1dc, bo teraz to rzeczywiscie nic nie
                                  mozna powiedziec
                        • oska81 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:38
                          Alelko, ja trochę z innej beczki, bo na wykresach to się nie znam, ale mam
                          pytanko, czy Ty sama wyznaczasz dzień owu, czy to 28dni Ci zaznacza??
                          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:41
                            niestety tak dobrze nie ma... sama z wlasnych obserwacji i dzieki pomocy
                            forumowiczek ekspertow
                            • oska81 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:44
                              tak myślałam, bo sama mam tam konto, ale owu nie pokazywał, ale myślałam, że
                              dlatego, że jej nigdy po prostu nie było
                              • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 18:36
                                HCG 8-9 dni po owulacji 11,6.
                                Co o tym myslicie? Mi wydajesię troszkę mało, ale lekarka powiedziała ,że to
                                bardzo wczesna ciąża i dlatego. Potem szybko urośnie. Na wizytę mam przyjść za
                                1,5 tygodnia. W przyszłym tygodniu jeszcze raz mam zrobić test ,ale betaHCG
                                (ponoć bardziej szczegółowy) żeby zobaczyć jak rośnie.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 19:21
      Iva nie znam się na tym kompletnie ale życzę Ci tych dwóch kresek! Ratuj honor
      wątku! chociaż jest mi strasznie ciężko co i raz któraś w ciąży a u mnie nic ,
      @ rozkręca się powoli i pewno jutro zadomowi się na dobresmile z jednej cieszę się
      z pozaciążanymi a z drugiej z niektórymi bardzo się zżyłam i czasem trochę żal
      że już Nas opuszczająsmile dobra posmędziłam .....szósty cykl starań przede mną
      ile jeszcze? bo nie wiem ile dam rade , czy nie odpuszcze?
      Wiem,wiem dziewczyny starają się latami ale ja chyba nie mam takiej siły potem
      jeszcze ta moja ewentualna problematyczna ciąża, nie chce mi się nawet o tym
      wszystkim myśleć.

• ewa.b83 Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 07:53
        Jestem teraz w 24 dniu cyklu, mam zapalenie pochwy i wczoraj byłam u gina.
        Przepisał mi coś tam dla ciężarnych, tak na w razie czego. Zrobił mi usg
        dopochwowe i powiedział, że miałam jajeczkowanie choć jestem sceptycznie
        nastawiona do tej wiadomości, trudno mi uwieżyć, że on to na prawdę widzi. Od
        wczoraj mam niesamowity ból piersi no i ta grzybica ...okropność
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 13:25
      Cześć! Chciałam dziś zapytać o ten wiesiołek - Aba, zdaje sie Ty masz w tym
      względzie jakieś doświadczenia? Bo coś tak mi się widzi, że mi się śluz płodny
      nieco "popsuł" - mało go, czasem go nie obserwuję zupełnie kiedy powinien być,
      albo tak mi się wydaje. Jaki ten wiesiolek sie nazywa (wiesołek i już, czy jakąś
      inną nazwę ma ten preparat?) i ile tego najlepiej brać?
    • aanusiaa6 Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 13:29
      Witam
      równiez dopisuje sie do wątku. Oboje z mężem próbowaliśmy w styczniu pierwszy
      raz - nie do końca wszystko planując i wyliczając. Z pierwszym dzieckiem -
      zaskoczyło od razu. @ mam dostać 26 stycznie (oby jej nie było!) mam nadzieję,
      że tym razem równiez sie udasmileczego nam wszystkim życzę. Trzymam kciuki!!
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 13:31
        Również Ci tego życzę. Ale to by było fajnie tak spóbować raz i po staraniach...
        Ech...
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 14:51
      Witaj aanusia na Naszym wątku.
      Dzwoneczku - wiesiołek najlepszy to Opearol(do kupienia w każdej aptece)bierze
      się go 3x1 kapsułce zaczynając od 1dc aż do dnia prawdopodobnej owulacji i ani
      dnia dłużejsmile to bardzo ważne bo potem wiesiołek może wywołać skurcze i
      zaszkodzić ewentualnej ciążysmile ja po nim wreszcie mogłam
      zobaczyć ,,prawdziwy,,sluz płodny niby zawsze go miałam ale na zasadzie że było
      mi bardziej mokro w tych dniach natomiast on poprawił i to znacznie wygląd i
      ilość śluzusmile nie wiem dlaczego Opearola jest najlepszy ale wiem że tylko ten
      jest szczególnie polecanysmile w każdym bądz razie ja jestem bardzo zadowolona
      jedyny - jaki zauważyłam że odkąd go biorę to strasznie bolą mnie piersi od owu
      aż do @ napewno wczesniej tak nie było , poczytałam na bocianie i dużo
      dziewczyn tak ma, nawet była tam wysnuta jakaś teoria dlaczego ale nie pamiętam?
      a u mnie zgodnie z oczekiwaniami 2 dc zaczynam 6 cykl starań , nic dodać nic
      ująć...dziś powtórzyłam badania FSH zobaczymy jutro jaki będzie wynik?
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 17:16
        A ja mądra kupiłam kilka dni temu (już po owulacji) wiesiołka i łykam go 3 razy
        dziennie po 1 tabletce. wczoraj wyszedł mi test pozytywny ,a ja nadal łykam tak
        na wszelki wypadek jakby to jednak nie ciąża była. Nie miałam pojęcia ,ze to
        tylko do owulacji.
        Brzuszek mnie troszkę od wczoraj wieczora pobolewa. To pewnie zasługa
        wiesiłka wink Oj jaki człowiek durny....

Dziewczyny jeszcze pamiętajcie łykać witaminę A+E
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:05
          iva_marti napisała:

> Dziewczyny jeszcze pamiętajcie łykać witaminę A+E

A to po co?
          • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:13
            Na ostatniej wizycie lekarka mi tłumaczyła dlaczego. Dokładnie nie pamiętam,
            ale mniej więcej :
            witamina A+E powoduje ,że rzęski ,które pomadają jajeczku się przemieszczać są
            bardziej ruchliwe, żywotne. Dzięki temu jajeczku jest łatwiej przemieszczać się.
            Jakoś tak to było.
            • cayenne78 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:16
              w ciązy witamina a nie jest wskazana, więc rozumiem, że to tylko w czasie
              zagnieżdżania?
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:51
      Wg mnie A+E można sobie darować bo ona już jest w Wiesiołku.
      dzwoneczku łykaj sobie Opearola ciekawa jestem czy ty też zauważysz taką
      różnice?
      iva- mam nadzieje ze już go nie bierzesz? na pewno Ci nie zaszkodził, jakbyś
      dłużej brała to być może ale krótko to bądz dobrej mysli!
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:58
        No to może kupię sobie ten wiesiołek i zacznę łykać od przyszłego cyklu. A
        dzisiaj mam 13dc, tempka niska, śluz płodny widziałam ostatnio przedwczoraj,
        wczoraj nic, dzisiaj jak narazie też nic (ale może gdzieś tam w środku jest
        tylko niedużo?), starania w toku smile
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 12:12
        Wczoraj już nie brałam wiesiołka ,dzisiaj jak na razie nic mnie nie boli. Mam
        bardzo lekki plamienie brunatne ,ale lekarka powiedziała ,żeby sie tym nie
        przejmować. W terminie @ może coś takiego być, mam tylko nadal brać duphaston.
        zresztą w pierwszej ciąży też miałam takie plamienia na początku.
        Nie mówiłam lekarce ,że łykam wiesiołka, więc nie wiem czy to jest to samo co
        A+E.
        Oczywiście A+E w ciąży nie jest wskazana, ale myślę ,że jak te kilka dni do
        testu się bierze to nie może zaszkodzić, inaczej lekarka nie zalecałaby mi tego.
        Dzisiaj zrobiąłm jeszcze jeden test (tej samej firmy 0 ikreseczka już
        wyraźniejsza - więc chyba jednak się udało.
        Mąż nadal nie wie, ale już nie wytrzymam długo. Miałam powiedzieć dopiero w
        przyszłym tygodniu, po drugiej becie. Pewnie jednak w weekend się wygadam.
        • oska81 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 12:20
          No to Iva, chyba możemy Ci już gratulowaćsmilesmileSuperowo!! Może w końcu powoli
          wszystkie będziemy zaskakiwaćsmile
          Gratulacje i spokojnej ciążysmile

U mnie 12dc, śluzu brak, tempka dziwna, przytulanka wstrzymane (zalecenie pana
          doktora) jejku, jak trudno wytrzymać smile
          Jeszcze 6 dni.....
          Pozdrawiam
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 15:23
          Iva, no to gratulacje!!! Super. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak
          największym porządku.

I kolejna sobie od nas pójdzie. O, my biedne sierotki, chlip chlip... wink))
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:53
      Wiesiłek to nienasycone kwasy tłuszczowe czyli ogólnie to samo co Wit A+E
      podobne działanie.
    • blaszany_dzwoneczek Androvit czy Salfazin 18.01.07, 16:06
      dla męża? no, bo nie wiem w końcu co mu zapodać. A ile te leki kosztują,
      masakra. Włśnie władowałam do koszyka w aptece internetowej wiesiołek,
      Feminatal, Androvit i parę innych drobiazgów i lekko setka wyszła sad A i tak
      przez internet taniej niż w zwykłej aptece.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 18:04
      Podobno lepszy Salfazin , lepszy bo wpływa bezposrednio na plemniki i na
      płodnośc mężczyzny,mój M bierze rano 1 tabletę Androwitu a wieczorem tabletkę
      Salfazinu z tym że trzeba brać je min 3 m-ce żeby był efekt.
      Iva super że ciąża się potwierdziła, powodzenia a My dalej Biedne żuczki
      czekamy smile
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 19.01.07, 11:49
      Hej! no co tam u Was słychać w wietrzny piatek? Ach, gdybyśmy tak były
      wiatropylne... smile
      • zuemu Re: Starania Noworoczne. 19.01.07, 12:16
        Dobre...wiatropylne...no to po takiej wichurze w przyszłą jesień - same bobasy -
        problem tylko, że limity w szpitalach się skończą - hihihihihih

Pozdrawiam Was dziewczyny!!!
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 19.01.07, 12:23
      Hej
      Ja już mam wyniki są lepsze ale nienajwspanialsze fsh spadło i to sporo ale tsh
      znów skoczyło , jednak z moimi jajnikami nie jest tak zle , podejrzewam że
      raczej coś z tarczycą , prolaktyną? dobrze że ide już do endo może coś pomoże?
      Po za tym u mnie 4dc więc maraz zapanował , na narty mamy jechać a mi się
      strasznie nie chce!
      • lamciad Re: Starania Noworoczne. 19.01.07, 16:51
        Czesc dziewczyny,dawno nie pisalam,wiec czas nadrobic stratysmileDzis 28dc,owu byla
        17dc,temperatura jak malowana,naprawde piekny wykres w tym cyklu mam.Od 17 dnia
        temp.37,2,dzis jakis taki nagly skok na 37,5.@ powinna byc w poniedzialek.Co
        prawda juz jeden negatywny test mam za soba(wczoraj).Samopoczucie bardzo
        dobre,wrecz takie nie na @,bo brzuch tylko czasem zaboli,za to piersi tkliwe
        bardzo.Pozyjemy-zobaczymysmile))Pozdrawiam Was goraco.
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 20.01.07, 10:19
      Temperatura poszła do góry dziś albo wczoraj, wczoraj tak troszkę, więc nie wiem
      co za skok uznać. Seks był wczoraj rano i przedwczoraj rano, a więc teraz miłe
      13 dni oczekiwania na okres. Ale dłuuugo...
    • lamciad Re: Starania Noworoczne. 21.01.07, 12:28
      No i dziś pierwszy dzień kolejnego cyklusad
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 21.01.07, 21:33
        Ja niestety też nie mam dobrych wieści.
        Beta co prawda skoczyła ,ale 26 dc zaczęło mi się plamienie. 2 dni było
        brązowe, teraz różowa krew. Nie ma tego dużo., może dwie wkładki dziennie (nie
        podpaski). Lekarka mówi ,że na tym etapie nic nie można zrobić. Mam brać
        duphaston i kontrolować czy beta przyrasta prawidłowo. Jak będzie już na
        poziomie min 400 to już zarodek się dobrze zagnieździł i już jest więcej
        mozliwości. Powiedziała ,że może to okazać sie niegroźne lekkie krwawienie w
        dniach spodziewanej @. Może też jednak zacząć się zwykłt okres i wtedy już po
        wszystkim.
        Tak więc cały czas jestem w niepewności, czekam tylko kiedy zrobię kolejną
        bete.Już chyba wolałabym wiedzieć ,że albo w jedną albo w drugą stronę , bo ta
        niepewność mnie wykończy. Na dodatek muszę udawać przed mamą ,że mi prawie
        wszystko jedno jak to się skończy,że niby taka twarda jestem. Nie chce żeby się
        marwiła.
        Do tego wszystkiego wczoraj złapała mnie infekcja gardła i nie mam siły na nic,
        a tu jeszcze córeczką trzeba się zająć.
        Buuu . Mam nadzieję ,że następnym razem napiszę już same dobre wieści. W piątek
        idę do lekarki, ale to i tak za wcześnie żeby coś było widać na USG.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 09:39
          Iva, trzymam kciuki bardzo mocno, żeby to sie dobrze skończyło!
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 09:59
            ja tez trzymam kciuki! Iva, moze rzeczywiscie zagniezdza sie. Bedzie dobrzesmile
            Dzwoneczku, ktory to dc. u Ciebie? Jak tempka.
            U mnie dzis 23dc. za 3 dni okres i tak zycie plynie....
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 10:15
              Hej! U mnie 17dc, do okresu, jak szacuję, 10-11 dni, jeeeszcze! A jeśli chodzi o
              tempkę, to dziś równo 37 stopni. Tak to wygląda, czyli normalnie smile -
              www.fertilityfriend.com/home/10cd55
              • alela1 Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 10:18
                normalnie???slicznie tak trzymac!!
                a twoja strona z wykresami jest bezplatna?
                • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 10:25
                  Bezpłatna. Tzn najpierw jest miesiąc, w którym masz konto tzw vipowskie (hihi),
                  z jakimis tam bajerami, a potem jest konto zwykłe, bezpłatne, które jest w
                  zupełności wystarczające. Co jakiś czas tylko namawiają, żeby wykupić to
                  vipowskie, nawet dają czasem gratis kilka dni tego vipowskiego, ale to są
                  naprawdę wcale niekonieczne bajery - w tym zwykłym jest wszystko co potrzeba.
                  Sam program wyznacza owulację (bo chyba z tego co pisalyście w 28 dni trzeba
                  sobie samemu zaznaczyć), chociaż trzeba się mieć na baczności, bo czasem nie ma
                  racji, i orientuje się w tym później niż ja smile Ale zawsze mozna olać
                  interpretację programu i ustawić sobie owu samemu.
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 14:14
                    no to super bo w 28dni trzeba placic za przedluzenie co mi sie wcale nie
                    usmiecha!
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 09:41
        Ech...pozdrawiam Cię, Lamciad. Który to cykl starań teraz u Ciebie będzie?
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 09:38
      Iva trzymam kciuki żeby beta ładnie rosła!
      Lamciad szkoda ze znów nic z tego, taką ładną miałaś tempkęsmile
      alela, dzwoneczek teraz Wasza kolej niedługo terminy @ oby nie poprzyłaziły do
      WAssmile
      Oska trzymaj się jutro i bądz dobrej myśli że już ,,po,, wszystko pójdzie
      szybciejsmile
      Za resztę koleżanek też trzymam kciuki @ a kysz a kysz ....
      A u mnie po staremu , jutro mam wizytę u lekarza ciekawa jestem co powie ?
      Trochę odpuszczam nakręcanie się jakoś tak mniej o tym myslę może dlatego że na
      wiosnę zaczynamy budowę Naszego wymarzonego domku i mam teraz masę załatwiania
      zw z budowąsmile
      Pozdrawiam Was.
      • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 12:01
        Ja też trochę odpuściłam i dlatego mnie tu przez jakiś czas nie było. Jedno
        zdanie wypowiedziane przez mojego męża pozwoliło mi się wyciszyć i przestać
        krążyć wokół jednego tematu. Powoli myślę o wakacjach, wyjazdach w góry. Czas
        zacząć normalnie żyć bo przecież te "starania" mogą potrwać jeszcze długo.
        Jeżeli sie uda to bardzo fajnie, a jeżeli nie to bedą super wakacje, wędrówki
        po górach i spanie w sobote do 10. W każdej sytuacji są pozytywne strony.
        Trzeba je tylko umieć odkryć!
        Aba życzę jak najmniej problemów natury "budowlanej" i szybkiej przeprowadzki!
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 12:39
      Tweety dzięki na razie wszystko pod góre , na wszystko się czeka dobija mnie to
      ale cieszę się bo ta budowa odwróci chociaż na trochę moją uwagę od starań tym
      bardziej ze mamy zamiar wybudować się w rok,półtorasmile
      • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 14:52
        Najtrudniej jest ruszyć z budową ( biurokracja!!! ) ale potem to już z górki.
        • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 17:45
          aba1122 zazdroszczę ,ze zaczynacie budowę. MY już prawie 3 lata szukamy
          działki ,albo fajnego domu i nic. Chyba mamy za duże wymagania. Działka ma być
          widokowa, w spokojnym miejscu ,ale w miescie. Dom po kimś to zazwyczaj nam sie
          nie podoba. Po co komuś płacić za urządzenie jak i tak nie w naszym stylu.
          Mieliśmy zarezerwowany dom u dewelopera ,czekaliśmy bardzo długo aż
          stwierdzili ,że sie wycofują bo nie dostali WZ. Teraz mamy super działkę na
          oku .Lokalizacja doskonała, widok na lasy, same domy a do rynku 10 minut autem.
          Facet załatwia ostatnie formalności. Tylko ,że ja już zaczynam watpić ,ze
          wreszcie ją kupimy. Cały czas jakieś przeciwności. Jak nam się nie uda to
          zmniejszmy wymagania i szukamy domów za miastem.
          Ja niestety nadal mam krwawienia i to nie małe. Beta wczoraj zrobiona niby
          ładnie przyrosła, tylko krwawienia wcale nie ustają. Dzisiaj się zabrałam za
          sprzatanie ,to już masakra. Ciekawa jestem o ile bęe mądrzejsza po piątkowej
          wizycie u lekarki.
          A co do posiadanai dzieci to są i gorsze strony.
          1. idziesz do sklepu z myślą kupienia paru fajnych ciuszków . wracasz do domu i
          okazuje się ,że masz dwie pełne siatki, ale ciuchów dla dziecka.
          2. wracasz zmordowana z imprezy. Masz ochote poleżeć dłużej w łózku ,ale
          przecież dziecko doskonale się wyspało.
          3. Już nie wspomnę o chorobach. Goraczka ,wszystko cię boli i nawet do toalety
          nie masz siły iść, a tu dzieckiem trzeba sie zająć. Jak na złość wyjątkowo
          marudzi i nie chce dac Ci swiętego spokoju nawet na 5 minut. Od tego siedzenia
          w domu zaczyna już tak się nudzić, że chodzi i tylko płacze o wszystko
          4. Jedziecie na wczasy samolotem ,autem itp. Droga długa ,w nocy ,jesteście
          wykończenie .Nad ranem nareszcie w hotelu w swoim pokoju. Kładziecie się do
          łóżek a tu dziecko wyspane wstaje. Wszyscy jeszcze w pokojach odsypiają drogę a
          Wy już w koło basenu musicie biegać
          I wiele innych. oczywiście wszystkie osoby ,które wcześniej deklarowały pomoc0,
          jakoś teraz nigdy nie maja czasu, albo sporadycznie.
          Pozdrawiam wink
          Po
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 18:06
            wszystko to prawda a propo posiadania dziecka, znam to bo sama przez to
            przechodze, zwlaszcza jesli chodzi o ranki po imprezie ale moja mala ostatnio
            tak sie przyzwyczaila, ze daje nam spac i idzie ogladac teletubisie, mamy
            spokoj przez jakies 40min...
            Z tymi zakupami to tez sie zgadza!!

No ale co ja moge poradzic na moj dajacy o sobie znac instykt macierzynski i
            ogromna potrzebe posiadania drugiego dziecka....Chociaz czasami nie wiem czy
            dam zobie rade z dwojka!
    • oska81 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 19:57
      To już jutro, żegnam się z Wami na pare dni, jak wrócę do domku i dojdę do
      siebie to skrobnę co i jak.
      Strasznie się zaczynam bać, nie mam nic jeść od 17, ale i tak bym nie przełknęła
      ani kęsa, żołądek ściśnięty. Ale jakoś to będzie...
      Aba powodzenia jutro u lekarza, no i oczywiście powodzonka w budowie domku. Też
      mieliśmy takie plany, ale pieniążków by nam nie starczyło i stanęło na
      mieszkaniu, którego i tak nie możemy znaleźć. Ech... życie...
      Trzymajcie się dziewuszki ciepło
      Aga
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 20:00
        Oska, trzymaj się. Będziemy za Ciebie trzymać kciuki. Buziaki smile
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 20:55
        powodzenia Oska!! Bedzie dobrzesmile
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 10:38
      Wlecze mi się czas...okropnie...jeszcze 8 dni do terminu miesiączki...ale dłuuugo...
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 12:28
      Macie racje ta biurokracja w urzędach jest straszna tyle to trwa że szoksmile
      Iva oska ja całe 8 lat szukałam swojego miejsca na ziemi jak była super działka
      to daleko od miasta a jak w mieście to koszmarnie droga , musieliśmy tyle czasu
      odkładać odkładać żeby Nas było wreszcie na coś stać teraz mam wreszcie swój
      kwadrat pod W-wą 5 min od podstawówki 10 od gimnazjum do okoła sklepy fajowa
      sprawa , nigdy nie marzyłam że w takim miejscu się pobuduje!
      Dobra zmykam życzę żeby czas Wam biegł jak szalony ( to dla dzwoneczka) i
      samych dwóch kresek na testach dla wszystkich,moje staranka będą w górach może
      jakiegoś górala przywiozę? zmykam do lekarza a jutro zdam relacje
      Pa
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 13:32
        aba, ja tez z Warszawy ale udalo nam sie zamieszkac niby poza a blisko do
        centrum. Wilanow Zawady, blisko wisly i duzo "sciezek" rowerowych.
        U mnie jutro 1dc, a do owu jeszcze jakies 10-12 dni, jak ten czas sie wlecze..
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:19
          A może nie przyjdzie ten 1dc?
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:31
            z powietrza sie nie zachodzi Dzwoneczku!! Taka jestes doswiadczona a nie wiesz,
            ha ha ha
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:44
              No ale przecież coś tam działaliście przed wyjazdem męża?
              Ja doświadczona? Ani razu jeszcze nie zaszłam, ani z powietrza ani nie z
              powietrza, to ja sie nie znam smile
              • alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:56
                nie wierze, zeby mozna bylo zajsc za jednym strzalem i to przed owu 3 dni.....
                Ale dzieki za pamiecsmile
                • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:03
                  Plemniki i 5 dni mogą przeżyć w śluzie płodnym, a nawet i do siedmiu ponoć. A
                  ile tych strzałów chcesz do zapłodnienia - jeden tylko potrzebny, ale we
                  właściwym momencie. A kto powiedział, że właściwy moment nie może być 3 dni
                  przed owu? smile
                  Ja tam trzymam kciuki, może własnie się udało, byłaś bardziej wyluzowana, nie
                  mysłałaś udało się czy się nie udało...
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:16
                    A jakoś niedawno był na forum Ciąża i poród wątek - ankieta, kiedy seks względem
                    owulacji i jaka płeć dziecka wyszła. Wyszło, że nie ma reguły, wbrew teorii, ze
                    przed owu to większe szanse na dziewczynkę, a w dzień owu na chłopca. Ale, co
                    dla nas ciekawe, dużo dziewczyn pisało, że seks z efektem w postaci dziewczynki
                    albo chłopca był właśnie trzy dni przed owulacją smile
                    • alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:19
                      hmm, czyli znowu dziewczynka?! zartuje...
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:18
                    dzieki Dzwoneczku ale mojego meza plemniki nie sa tak mocne, tak mi sie
                    przynajmniej wydaje, a jeszcze bral antybiotyki, wiec sama widzisz. No ale nic
                    2 paczki testow owulacyjnych czeka na piewsza polowe lutego smile
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:24
                      No dobra, już Ci nie przekonuję, nie chcę Cię nakręcić, ale moim zdaniem na
                      dwoje babka wróżyła, jak zwykle smile
                      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:36
                        za to ja mocno wierze, ze teraz kolej na Ciebie!!!!
    • emila60 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 13:08
      Witam wszystkich, jestem tu nowa. Starania o maleństwo zaczęliśmy z mężem w tym
      miesiącu. Najpierw chcieliśmy począć dzidziusia tak by urodził się na początku
      przyszłego roku, ale nie możemy się doczekać więc zaczęliśmy już teraz. @ ma
      przyjść 29 stycznia, ale właściwe to wolałabym żeby jej nie było smile. Pozdrawiam
      i trzymam kciuki za Was.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:20
        Witaj! No to czekamy razem, bo ja sie spodziewam @ ok. 1 lutego smile
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 21:58
      JA już po wizycie , podobno wszystko jest ok jednorazowy skok fsh może się
      przytrafić 18 latce ważne ze owu była i inne hormony mam w porządkusmile pani
      doktor powiedziała żeby sie nie martwić i próbować dalej tsh też ok pomimo
      górnej normy ale przy ft3 i ft4 ten wynik jest dobry i nie wskazuje na problemy
      z tarczycąsmile i tyle powiedziała mi jeszcze że dobrze by było gdybym zrobiła hsg
      (drożność jajowodów) bo po tym podobno szybko zachodzi się w ciąże , no i
      zbadać mężasmile na razie daję sobie m-c czasu jedziemy w góry itp ale potem pod
      koniec lutego idę do swojego gina i pomyslę nad tym hsg? ona powiedziała mi
      jeszcze że niby 6 m-cy to krótko ale po 30 - tce nie ryzykowała by czekania rok
      lub dłużej niestety organizmy są coraz słabsze i trudniej jest zajśc w ciąże i
      szanse z m-ca na m-c coraz mniejsze, aha a fsh mam kontrolnie powtórzyć za 2-3
      m-cesmile
      także wiem tyle ze nic nie wiem i jestem w punkcje wyjścia!
      staram się dalej
      Alela ja z zupełnie drugiej strony W-wy mieszkam bo w Ursusie i tam też się
      będę budowała ale co by nie było sąsiadkami jesteśmy!
      Pozdrawiam Was
      p.s ciekawe jak tam Nasza Oska zniosła laparo?
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 25.01.07, 15:36
        No to dobrze, Aba, ze wszytko ok smile

powiedziała mi jeszcze że dobrze by było gdybym zrobiła hsg
        > (drożność jajowodów) bo po tym podobno szybko zachodzi się w ciąże , no i
        > zbadać mężasmile

Słyszałam, że to hsg to raczej nieprzyjemne badanie jest?

> szanse z m-ca na m-c coraz mniejsze,

Eee, to chyba przesada, że z miesiąca na miesiąc coraz mniejsze szanse - raczej
        płodność aż tak skokowo nie spada...

> Alela ja z zupełnie drugiej strony W-wy mieszkam bo w Ursusie i tam też się
        > będę budowała ale co by nie było sąsiadkami jesteśmy!

A ja stosunkowo niedaleko Aleli mieszkam, czasem gdzieś tam koło niej śmigam na
        rowerku smile Ale już niedługo, bo z południa na północ się przenosze.

> Pozdrawiam Was

I ja Cię pozdrawiam

> p.s ciekawe jak tam Nasza Oska zniosła laparo?

No, ciekawe. może się wkrotce odezwie?
        A ja odliczam. No więc: jeszcze siedem dni do spodziewanego okresu... wink
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 11:00
      Cześć kobitki
      Co tu taka cisza? mało piszecie? nic się nie dzieje , a kiedyś mówili że tak
      łatwo zajść w ciąże !!!
      Iva odezwji się co u Ciebie? jak badania?
      dzwoneczku to gdzie wybywasz ? na jaką dzielnicę się wyprowadzasz?
      a ja za tydzień jade na narty....nie mam jakoś ochoty jezdzić bo budową już
      żyje ale chociaż popije grzańca i oscypów pojem , odstresuje się trochę, mam
      nadzieje?
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 14:51
        u mnie cisza bo dzis 1dc, spoznila sie jeden dzien no i generalnie nastroj
        nieciekawy. Ciesze sie, ze juz jest malo ale juz sie zaczyna... W poniedzialek
        ide do gina na badanie krwi-poziom hormonow. Jestem ciekawa rezultatow. Zycze
        milego weekendu!!!
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 16:30
          Eee...to szkoda, Alela... Ja jeszcze ten cykl i następny, i jak nic, to też
          chyba do ginekologa się przejdę. Macie jakichś ginów godnych polecenia, co to
          nie zlekceważą i nie powiedzą np: 7 miesięcy, phi co to jest, proszę iść do domu
          i się starać i nie zawracać głowy, a przyjść za pół roku jak nie bedzie rezultatu?
          • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 17:04
            Oj u mnie też nie jest ciekawie.Przez 3 dni beta powinna przyrosnąć o minimum
            114%, a mi w ostatnim badaniu wyszedł przyrost tylko o 65%. Tak więc raczej nie
            uda się utrzymać tej ciąży. Idę na 19 do lekarki.Zobaczymy ,ale już nie mam
            nadzieji ,ze będzie dobrze.
            Pozdrawiam
            • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 21:18
              Niestety nic jednoznacznie nie da się teraz powiedzieć, trzeba czekać.
              W macicy nic nie ma, więc albo się oczysciła, albo jeszcze za wczesnie i trzeba
              poczekać. Endometrium linijne o grubość 11mm też jednoznacznie nie wskazuje na
              ciąże. Na prawym jajniku cysta 19mm. lekarka powidziała ,że takie cysty tworzą
              się w ciąży pod wpływem ciałka żółtego.
              W poniedziałek mam zrobić jeszcze raz beteHCG, żeby sprawdzić co się z nią
              dzieje (spada, słabo rośnie,....)W zależności od bety za tydzień ,dwa wizyta.
              Oczywiście przy takiej becie szansa ,że wszystko będzie dobrze jest bardzo
              mała ,ale czasem się zdarza.
              Chyba wykończy mnie to czekanie
              • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 21:33
                Iva...Trzymaj się...a ja trzymam kciuki, żeby okazało się, że wszystko ok. Noo,
                nie może być inaczej... Pozdrawiam Cię ciepło.
              • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 22:27
                Iva będzie dobrze!

U mnie 13dc, od wczoraj śluz płodny. Od tego cyklu mierze temperaturę. Skoku
                jeszcze nie było. Może ten weekend będzie owocny?
                • lamciad Re: Starania Noworoczne. 27.01.07, 12:26
                  No i mamy powod,przez ktory nie mozemy doczekac sie tej upragnionej ciazy.Otoz
                  wczoraj odebralismy wyniki badan nasienia mojego M.Niestety wszystko grubo
                  ponizej normy.I z tego,co wyczytalismy na necie,pozostaje nam liczyc na cud albo
                  dzialac inseminacja lub in-vitrosad(( Smutna ta rzeczywistosc.
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 27.01.07, 14:47
                    O masz Ci los! Jakiś pechowy ten nasz wątek czy co? Same złe wieści sad
                    Lamciad, a może jednak nie wszystko stracone, może da się podleczyć męża,
                    poprawić parametry nasienia? Byliście z tym u lekarza?
                    • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 27.01.07, 20:42
                      Lamcid przykro mi. Nie poddawajcie się jednak. Spytajcie dobrego lekarza,czy
                      nic nie da sie z tym zrobić. Na forum czytałam ,że faceciki pooprawiają sobie
                      jakość nasienia. Może są spodsoby. Jeśli nie in vitro też metoda. Jesli u
                      ciebie jest wszystk ok, to jest duza szansa,że szybko się uda. Gorzej jak z obu
                      stron są jakieś problemy.
                      Pozdrawiam
                  • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 28.01.07, 17:52
                    Lamciad a znacie powód tych kiepskich wyników? Może to te przeklęte żylaki?
                    Może da się coś z tym zrobić? Bądźcie dobrej myśli.
                    A tak swoją drogą to może któraś z Was słyszała coś na temat domowych testów
                    płodności dla mężczyzn? Znalazłam takie w necie, kosztują ok. 130 zł. Pytanie
                    czy są wiarygodne?
                    • lamciad Re: Starania Noworoczne. 28.01.07, 21:07
                      Zapewne przyczyna sa zylaki powrozka.Moze jutro uda nam sie skonsultowac te
                      wyniki ze specjalista.Bo poki co,nie mamy pojecia jak postepowac dalej.
    • karolata Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 10:58
      Witam Niestrudzone w boju!!! I dobrze. Tak trzymać. Po pierwsze wysyłam każdej
      z WAS ciążowe fluidki i dużo uśmiechu wink)))))) który przyda się na pewno bo
      słońce nas nie rozpieszcza. Dzwoneczek,Aba, Alela i może Oska i Lamciad
      powinnyście mnie pamiętać z listopadowych smile)
      Mam termin na 6 sierpnia i dopiero wczoraj od bardzo bardzo dawna zajrzałam na
      forum.Jak macie jakies pytania piszcie.
      Może wyda Wam się to śmieszne ale zapisuję nadal temp. tylko że już nie mierzę
      regularnie.
      O a może o pierwszych objawach???
      Pod koniec 5 dnia od owu której miało nie być smile a była po prawej stronie
      czułam taki słodki ból w brzuchu. Promieniowało mi w stronę nerki więc myslałam
      że to nerka.Eh ciągło mnie na wymioty bo tak jak napisałam to był taki
      ciągnący, słodki ból, trochę kuło też. A od samego początku jak sobei
      przypominam ogarniała mnie taka niesamowita senność że mogłam zasnąć nawet na
      stojąco byle gdzie.No i kiedyś tak poleciała mi czapa na wykładzie - dodam
      tylko że siedziałam w 1 ławie smile)) więcej na wykłady u tego dr-a nie poszłam -
      było mi wstyd. Poza sennością pamiętam niesamowitą miłość do ogórów kiszonych i
      parówek - na które dziś nawet nie patrze. Wstręt do słodyczy-smakowały od
      początku ciąży jak papier, i niesamowite pragnienie - w grę wchodził od
      początku tylko sprite i to zimny. Ja swoją temp mam raczej niską w granicach
      36.2-36.4 więc ciążowa waha się od początku 36.7 do 36.9 - nigdy więcej.
      A teraz jak już odchorowałam mdłości i opanowałam do perfekcji skłony islamskie
      przed sedesem wink musze kurować się domowymi sposobami bo złapałam gardło.
      Potwornie mnie kaszle.do końca tego tyg. mam L4 - muszę się wyleczyć. Trzymam
      za Was kciuki i za Wasze staranka też. Zobaczycie że cierpliwość popłaca i
      pozytywne nastawienie również!!!
      pozdrawiam i jakby co służę radą - na miarę moje wiedzy smile i niewielkiego
      doświadczenia smile
      Karo
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 13:36
        karolata napisała:

> Witam Niestrudzone w boju!!! I dobrze. Tak trzymać. Po pierwsze wysyłam każdej
        > z WAS ciążowe fluidki i dużo uśmiechu wink)))))) który przyda się na pewno bo
        > słońce nas nie rozpieszcza. Dzwoneczek,Aba, Alela i może Oska i Lamciad
        > powinnyście mnie pamiętać z listopadowych smile)

Pamiętamy, a jakże smile Dzięki za fluidki.

> Mam termin na 6 sierpnia

Fajny termin. Mnie jakby się teraz udało, to listopad wchodzi w grę. A jak w
        następnych miesiącach to już zima. A ja tak chciałam rodzić na wiosnę,
        ewentualnie w lecie. Choć kto wie, może i wiosna wyjdzie, może lato... Nie
        wiadomo kiedy się uda.

A od samego początku jak sobei
        > przypominam ogarniała mnie taka niesamowita senność że mogłam zasnąć nawet na
        > stojąco byle gdzie.No i kiedyś tak poleciała mi czapa na wykładzie - dodam
        > tylko że siedziałam w 1 ławie smile)) więcej na wykłady u tego dr-a nie poszłam -
        > było mi wstyd.

Hihi, to wyobraź sobie, że ja kiedyś po intensywnym weekendzie spędzonym w
        górach, dwóch nocach nieprzespanych w pociągu i jednej nieprzespanej
        przechodzonej w górach (bo to taki ekstremalny wyjazd był wink zasnęłam na
        zajęciach, na które uczęszczłało 5 osób - maleńka salka, pięc odób w pierwszym
        rzędzie i profesor 1 metr od nas...i ja w pewnym momencie sie obudziłam wink))

> A teraz jak już odchorowałam mdłości i opanowałam do perfekcji skłony islamskie
        >
        > przed sedesem wink

Już przeszły mdłości? A od kiedy do kiedy miałaś? W oóle w którym jesteś teraz
        tygodniu?

musze kurować się domowymi sposobami bo złapałam gardło.
        > Potwornie mnie kaszle.do końca tego tyg. mam L4 - muszę się wyleczyć.

No to zdrówka życzę. A jak generalnie w tej ciąży się czujesz?

• karolata Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 19:32
          Eh Dzwoneczku - to wyjazd musiał być rzeczywiście w dechę smile) - w ogóle jak
          człowiek tak kimnie i w pewnym momencie wraca świadomość to się wydaje że
          wszyscy się na ciebie gapia i profesor jakby podwyższył ton głosu smile no nie??
          Jestem teraz w 12 tc - a mdłości i wymioty męczyły mnie od kąd zaczął się 5
          tc. W sumie to moge dokładnie powiedzieć bo tak jak napisałam już 5 dni po owu
          wiedziałam że cos jest nie tak jak zazwyczaj smile)
          A ogólnie rzecz biorąc jak nie kaszle i nie mam mdłości ( najgorzej znieść to
          jak nudzi i nudzi) to jest super. Oglądanie stron z wózkami, ciuszkami i
          akcesoriami - ale najpierw z imionami smile) Zdecydowaliśmy że nie powiemy nikomu
          czy będzie chłopczyk czy dziewczynka.Zachowamy to dla siebie - a bliscy niech
          się ekscytują jak za dawnych lat do chwili porodu.
          Życzę WAM dużo zdrówka i dużo cierpliwości
          Karo

• oska81 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 11:47
      Witam Was po dłuższej przerwie
      Po pierwsze - Iva i Lamciad trzymam za Was kciuki kochane, aby wszystko się
      dobrze skończyło.
      Po drugie - witaj Karolatkosmile pewnie że pamiętamysmile miłego oczekiwania na
      potomka i odzywaj się jak przebiega u Ciebie ciążasmile
      Po trzecie - jestem po laparo i jestem bardzo happy, bo operacja się udała.
      Rozpoznanie: Cystis ovarii sin.(c.dermoidalis).Sterilitas primaria
      Leczenie: Laparoscopia.Enucleatio cystis ovarii sin.Chromotubatio
      S(+),D(+).Electropunctio ovariorum.
      Fajnie to brzmismile a mówiąc po polskiemu to jajowody drożne, torbiel śr. 3 cm
      usunięta, jajniki "podziurawione".
      We wtorek bałam się potwornie, ale już w środę był pełen luz, a jak dostałam
      głupiego jasia to już w ogóle miałam polewkę ze wszystkiego. Po operacji nie
      bolało aż tak bardzo jak się obawiałam, bo cały czas miałam podawane środki
      przeciwbólowe, ale jak wróciłam do domku to już bolało, bo tylko paracetamol
      mogłam łykać.
      Teraz jestem na zwolnieniu i siedzę sobie w domku i odpoczywam, dostałam nakaz
      od mojego lekarza, żeby się oszczędzać więc to robię, a mój małżonek biega koło
      mnie (ma urlop) smile Chodzę jeszcze jak pokraka trochę, bo boli trochę pępek i
      prawa ranka, ale tabsów już nie łykam. W środę zdejmuję opatrunki, a 23 lutego
      kontrola. Teraz tylko czekam na @, która powinna przyjść około 4-5 lutego i
      wchodzę w 6 cykl starań pełną gębąsmile
      Kończę na razie, bo jeszcze się trochę męczę przy dłuższym siedzeniu, muszę się
      na pare chwil położyć.
      Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za nas, na pewno w końcu nam się wszystkim uda.
      Pamiętam jeszcze jak ja byłam załamana po diagnozie, ale teraz mam nowe nadziejesmile
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 12:21
        dziewczyny ide na USG- obserwacja owulacji ok.11dc. Powiedzcie mi czy cykl
        liczyc od pojawienia sie wieczorem lekkich plamien, czy od nastepnego dnia juz
        z konkretnym krwawieniem? Wiem, ze to glupie pytanie ale nie chcialabym robic
        tego USG za pozno, np. liczac od konkretnego krwawienia. Dzis u mnie 3-4dc.
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 12:23
          i wiecie co gyn dal skierowanie na badania hormonow, -pobranie krwi ok. 20dc.
          Czy to nie za pozno? przy cyklach 26-28.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 13:40
        Aleś się bidulko nacierpiała... Ale fajnie, że już masz to za sobą. Szybkiej
        rekonwalescencji życzę i trzymam więc kciuki z 6 cykl starań smile
        U mnie też 6 cykl starań teraz, pewne przesłanki, palcem po wodzie pisane jak to
        zwykle ale jednak, skłaniają mnie do myślenia, że może się tym razem udało. Nie
        nakręcam się, a wlaściwie to mam mieszane uczucia - może lepiej by było gdyby
        sie jeszcze tym razem nie udało, bo mam jedną sprawę laryngologiczną do
        wyleczenia, no i nie wiem jak to będzie w razie czego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka