aba1122 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 10:35 Mnie też te sraczki rozbawiły ha ha oska trzymaj się pomyśl sobie że cel uświęca środki więc warto a zresztą co tam laparoskopia przy np porodzie a wszystkie przez to przechodzą więc i Ty dasz radę a potem to już tylko z górki będę się z Tobą ,, łączyć telepatycznie,, w środe i trzymać kciuki Lucky - na śluzik zażywaj sobie wiesiołek naprawde rewelacyjnie go poprawia u mnie 31 dc więc czekam , dalej czuję że @ nadejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 10:54 No trochę pojechałam z tymi sraczkami, ale strasznie się spieszyłam pisząc to i w ogóle same literówki mi się przytrafiłyehhh... ale cieszę się, że Was trochę rozmieszyłam Dzięki Abuś za wsparcie, też myśleć będę o Tobie, bo wiem że Ty w środę 24.01 masz wizytę u lekarza, a @ mam nadzieję, że nie przyjdzie, a kysz, a kysz Jeszcze 8 dni i wracam do Was pełną parą Aż się kurzyć będzie w naszej sypialni hihihi A Lucky to chyba już w ciąży jest, tak to zrozumiałam, ale mogę się mylić. Jeśli się nie mylę to wielkie gratulacje Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 11:31 O matko Oska masz racje !!! teraz ja gafe walnęłam bo nie doczytałam a ja jej tu z tym Wiesiołkiem wyskakuje ha ha , tak to jest jak czytam Forum i pracuje jednocześnie! Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 12:25 Dziewczyny dzisiaj mój 25dc, 8-9 dni po owulacji. Rano robiłam test o czułości 10 mlU/mL. Wyszła druga bledziutka kreseczka. Może się udało. W poprzedniej ciąży po takim teście swierdziłam , że jestem w ciąży. Teraz boję sie tak nastawiać. Poszłam na HCG, o 15 wynik. Musze się czymś zając bo oszaleje od tego myślenai. To mój pierwszy cykl z duphastonem, od piątku jak tylko lekarka mi dała, zaczęłam brać.Miałam brać od następnego,ale się uparłam ,że w tym cyklu już chcę brać ,nawet jeśli to będzie pare dni później. Niestety z tym duphastonem to też jest stres ,bo organizm sam nie poroni nawet jeśli coś dzieje się nie tak. Jeśli będzie HCG pozytywny to i tak nie mówię mężowui ,,,,,,,dopiero po wizycie u lekarki i sprawdzenieu ,że wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 12:41 Iva, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 12:32 No, Iva to czekamy na wyyysoką betę! A jak się czujesz,ciążowo? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 12:57 Oczywiście dam znać ;- Ja znam tylko dwa takie testy: Acon Ultra czuły Bobo test (tylko nie każdy bobo test, na nim jest napisane rozpoznaje już 2-3 dniową ciąże i czułość 10mlU/mL) Trudno je kupić. Ja jeste z Krakowa i kupuje w Aptece w Tesco na Kapelance. W innych aptekach jak pytałam to nigdzie nie było. Tylko tradycyjna 25mlU/mL. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 13:13 Objawów raczej brak. Może tylko śluz po owulacji był inny niż zwykle . Po kilku dniach 2-3 lepkiego, mam rozciągliwy żółty. Czytałam ,że to na okres I piersi pełne ,ale bolesne tylko przy dotyku. Praktycznie to na początku czułam tylko lewą pieś, potem dopiero prawą (ale lewa i tak jest większa i bardziej boląca) To jest jednak tylko takie szukanie objawów. Napewno nie są to jakieś objawy typowe na ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 13:32 no i masz super wykres. trzymam kciuki, zebys byla styczniowa zaciazona Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 13:52 Musze sie wyzalic- u mnie na 100% okres przyjdzie, za tydzien.tak bardzo chcialabym byc juz po i zaczac nowy cykl!!! W tym cyklu nie mialam z kim maz wyjechal, wiec wyobrazcie sobie jaka jestem niecierpliwa i zla, ze musialam odpuscic sobie jeden cykl!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 13:59 Alela, przytulam... Ale chyba coś tam działaliście przed wyjazdem męża? Może jednak jest szansa? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:02 3 dni wczesniej (przed owu) bylo staranko-jedno konkretne ale to za wczesnie i tempka mi spadla i juz mam buzie obsypana i juz czuje wredna @. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:03 mam nadzieje, ze u Ciebie starania na calego!!! trzymam kciuki za wysoka tempke Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:07 U mnie w zasadzie jeszcze tuż przed staraniami - 11dc. Owu u mnie przeważnie w 14-15dc, więc jutro, pojutrze i popojutrze i może popopojutrze będą starania na całego Alela, a Ty masz wykres w tym cyklu? pokazałabyś może? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:31 28dni.pl/alela1/cykl/2006-12-31 poprawnie tempke zaczelam mierzyc w 12dc, wczesniej jakies czary mary mi powychodzily bo mierzylam o roznych godzinach ale potem juz ksiazkowo waginalnie z samego rana. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:40 28dni.pl/alela1/wykresy/2006-12-31 juz jest sorrki, musialam udostepnic strone Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:49 Alela, taki spadek to jest dziwna sprawa, bo w normalnym cyklu nieciążowym temperatura pozostaje wyższa aż do okresu i wtedy spada, a nie tak jak u Ciebie po trzech dniach podwyższonej temperatury. Ale w ogóle to brakuje wcześniejszych temperatur, żeby móc to jakoś analizować. A FF zaznacza owulację - choć trzeba zachować czyujność, bo zdarza mu się nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:55 no wlasnie, ja chyba jestem jakas dziwna.... zobaczymy co bedzie jutro Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:56 w nastenym cyklu bede mierzyc juz od 1dc, bo teraz to rzeczywiscie nic nie mozna powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:38 Alelko, ja trochę z innej beczki, bo na wykresach to się nie znam, ale mam pytanko, czy Ty sama wyznaczasz dzień owu, czy to 28dni Ci zaznacza?? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:41 niestety tak dobrze nie ma... sama z wlasnych obserwacji i dzieki pomocy forumowiczek ekspertow Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 14:44 tak myślałam, bo sama mam tam konto, ale owu nie pokazywał, ale myślałam, że dlatego, że jej nigdy po prostu nie było Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 18:36 HCG 8-9 dni po owulacji 11,6. Co o tym myslicie? Mi wydajesię troszkę mało, ale lekarka powiedziała ,że to bardzo wczesna ciąża i dlatego. Potem szybko urośnie. Na wizytę mam przyjść za 1,5 tygodnia. W przyszłym tygodniu jeszcze raz mam zrobić test ,ale betaHCG (ponoć bardziej szczegółowy) żeby zobaczyć jak rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 16.01.07, 19:21 Iva nie znam się na tym kompletnie ale życzę Ci tych dwóch kresek! Ratuj honor wątku! chociaż jest mi strasznie ciężko co i raz któraś w ciąży a u mnie nic , @ rozkręca się powoli i pewno jutro zadomowi się na dobre z jednej cieszę się z pozaciążanymi a z drugiej z niektórymi bardzo się zżyłam i czasem trochę żal że już Nas opuszczają dobra posmędziłam .....szósty cykl starań przede mną ile jeszcze? bo nie wiem ile dam rade , czy nie odpuszcze? Wiem,wiem dziewczyny starają się latami ale ja chyba nie mam takiej siły potem jeszcze ta moja ewentualna problematyczna ciąża, nie chce mi się nawet o tym wszystkim myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.b83 Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 07:53 Jestem teraz w 24 dniu cyklu, mam zapalenie pochwy i wczoraj byłam u gina. Przepisał mi coś tam dla ciężarnych, tak na w razie czego. Zrobił mi usg dopochwowe i powiedział, że miałam jajeczkowanie choć jestem sceptycznie nastawiona do tej wiadomości, trudno mi uwieżyć, że on to na prawdę widzi. Od wczoraj mam niesamowity ból piersi no i ta grzybica ...okropność Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 13:25 Cześć! Chciałam dziś zapytać o ten wiesiołek - Aba, zdaje sie Ty masz w tym względzie jakieś doświadczenia? Bo coś tak mi się widzi, że mi się śluz płodny nieco "popsuł" - mało go, czasem go nie obserwuję zupełnie kiedy powinien być, albo tak mi się wydaje. Jaki ten wiesiolek sie nazywa (wiesołek i już, czy jakąś inną nazwę ma ten preparat?) i ile tego najlepiej brać? Odpowiedz Link Zgłoś
aanusiaa6 Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 13:29 Witam równiez dopisuje sie do wątku. Oboje z mężem próbowaliśmy w styczniu pierwszy raz - nie do końca wszystko planując i wyliczając. Z pierwszym dzieckiem - zaskoczyło od razu. @ mam dostać 26 stycznie (oby jej nie było!) mam nadzieję, że tym razem równiez sie udaczego nam wszystkim życzę. Trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 13:31 Również Ci tego życzę. Ale to by było fajnie tak spóbować raz i po staraniach... Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 14:51 Witaj aanusia na Naszym wątku. Dzwoneczku - wiesiołek najlepszy to Opearol(do kupienia w każdej aptece)bierze się go 3x1 kapsułce zaczynając od 1dc aż do dnia prawdopodobnej owulacji i ani dnia dłużej to bardzo ważne bo potem wiesiołek może wywołać skurcze i zaszkodzić ewentualnej ciąży ja po nim wreszcie mogłam zobaczyć ,,prawdziwy,,sluz płodny niby zawsze go miałam ale na zasadzie że było mi bardziej mokro w tych dniach natomiast on poprawił i to znacznie wygląd i ilość śluzu nie wiem dlaczego Opearola jest najlepszy ale wiem że tylko ten jest szczególnie polecany w każdym bądz razie ja jestem bardzo zadowolona jedyny - jaki zauważyłam że odkąd go biorę to strasznie bolą mnie piersi od owu aż do @ napewno wczesniej tak nie było , poczytałam na bocianie i dużo dziewczyn tak ma, nawet była tam wysnuta jakaś teoria dlaczego ale nie pamiętam? a u mnie zgodnie z oczekiwaniami 2 dc zaczynam 6 cykl starań , nic dodać nic ująć...dziś powtórzyłam badania FSH zobaczymy jutro jaki będzie wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 17.01.07, 17:16 A ja mądra kupiłam kilka dni temu (już po owulacji) wiesiołka i łykam go 3 razy dziennie po 1 tabletce. wczoraj wyszedł mi test pozytywny ,a ja nadal łykam tak na wszelki wypadek jakby to jednak nie ciąża była. Nie miałam pojęcia ,ze to tylko do owulacji. Brzuszek mnie troszkę od wczoraj wieczora pobolewa. To pewnie zasługa wiesiłka Oj jaki człowiek durny.... Dziewczyny jeszcze pamiętajcie łykać witaminę A+E Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:05 iva_marti napisała: > Dziewczyny jeszcze pamiętajcie łykać witaminę A+E A to po co? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:13 Na ostatniej wizycie lekarka mi tłumaczyła dlaczego. Dokładnie nie pamiętam, ale mniej więcej : witamina A+E powoduje ,że rzęski ,które pomadają jajeczku się przemieszczać są bardziej ruchliwe, żywotne. Dzięki temu jajeczku jest łatwiej przemieszczać się. Jakoś tak to było. Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:16 w ciązy witamina a nie jest wskazana, więc rozumiem, że to tylko w czasie zagnieżdżania? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:51 Wg mnie A+E można sobie darować bo ona już jest w Wiesiołku. dzwoneczku łykaj sobie Opearola ciekawa jestem czy ty też zauważysz taką różnice? iva- mam nadzieje ze już go nie bierzesz? na pewno Ci nie zaszkodził, jakbyś dłużej brała to być może ale krótko to bądz dobrej mysli! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:58 No to może kupię sobie ten wiesiołek i zacznę łykać od przyszłego cyklu. A dzisiaj mam 13dc, tempka niska, śluz płodny widziałam ostatnio przedwczoraj, wczoraj nic, dzisiaj jak narazie też nic (ale może gdzieś tam w środku jest tylko niedużo?), starania w toku Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 12:12 Wczoraj już nie brałam wiesiołka ,dzisiaj jak na razie nic mnie nie boli. Mam bardzo lekki plamienie brunatne ,ale lekarka powiedziała ,żeby sie tym nie przejmować. W terminie @ może coś takiego być, mam tylko nadal brać duphaston. zresztą w pierwszej ciąży też miałam takie plamienia na początku. Nie mówiłam lekarce ,że łykam wiesiołka, więc nie wiem czy to jest to samo co A+E. Oczywiście A+E w ciąży nie jest wskazana, ale myślę ,że jak te kilka dni do testu się bierze to nie może zaszkodzić, inaczej lekarka nie zalecałaby mi tego. Dzisiaj zrobiąłm jeszcze jeden test (tej samej firmy 0 ikreseczka już wyraźniejsza - więc chyba jednak się udało. Mąż nadal nie wie, ale już nie wytrzymam długo. Miałam powiedzieć dopiero w przyszłym tygodniu, po drugiej becie. Pewnie jednak w weekend się wygadam. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 12:20 No to Iva, chyba możemy Ci już gratulowaćSuperowo!! Może w końcu powoli wszystkie będziemy zaskakiwać Gratulacje i spokojnej ciąży U mnie 12dc, śluzu brak, tempka dziwna, przytulanka wstrzymane (zalecenie pana doktora) jejku, jak trudno wytrzymać Jeszcze 6 dni..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 15:23 Iva, no to gratulacje!!! Super. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak największym porządku. I kolejna sobie od nas pójdzie. O, my biedne sierotki, chlip chlip... )) Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 11:53 Wiesiłek to nienasycone kwasy tłuszczowe czyli ogólnie to samo co Wit A+E podobne działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Androvit czy Salfazin 18.01.07, 16:06 dla męża? no, bo nie wiem w końcu co mu zapodać. A ile te leki kosztują, masakra. Włśnie władowałam do koszyka w aptece internetowej wiesiołek, Feminatal, Androvit i parę innych drobiazgów i lekko setka wyszła A i tak przez internet taniej niż w zwykłej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 18.01.07, 18:04 Podobno lepszy Salfazin , lepszy bo wpływa bezposrednio na plemniki i na płodnośc mężczyzny,mój M bierze rano 1 tabletę Androwitu a wieczorem tabletkę Salfazinu z tym że trzeba brać je min 3 m-ce żeby był efekt. Iva super że ciąża się potwierdziła, powodzenia a My dalej Biedne żuczki czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 19.01.07, 11:49 Hej! no co tam u Was słychać w wietrzny piatek? Ach, gdybyśmy tak były wiatropylne... Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: Starania Noworoczne. 19.01.07, 12:16 Dobre...wiatropylne...no to po takiej wichurze w przyszłą jesień - same bobasy - problem tylko, że limity w szpitalach się skończą - hihihihihih Pozdrawiam Was dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 19.01.07, 12:23 Hej Ja już mam wyniki są lepsze ale nienajwspanialsze fsh spadło i to sporo ale tsh znów skoczyło , jednak z moimi jajnikami nie jest tak zle , podejrzewam że raczej coś z tarczycą , prolaktyną? dobrze że ide już do endo może coś pomoże? Po za tym u mnie 4dc więc maraz zapanował , na narty mamy jechać a mi się strasznie nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Noworoczne. 19.01.07, 16:51 Czesc dziewczyny,dawno nie pisalam,wiec czas nadrobic stratyDzis 28dc,owu byla 17dc,temperatura jak malowana,naprawde piekny wykres w tym cyklu mam.Od 17 dnia temp.37,2,dzis jakis taki nagly skok na 37,5.@ powinna byc w poniedzialek.Co prawda juz jeden negatywny test mam za soba(wczoraj).Samopoczucie bardzo dobre,wrecz takie nie na @,bo brzuch tylko czasem zaboli,za to piersi tkliwe bardzo.Pozyjemy-zobaczymy))Pozdrawiam Was goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 20.01.07, 10:19 Temperatura poszła do góry dziś albo wczoraj, wczoraj tak troszkę, więc nie wiem co za skok uznać. Seks był wczoraj rano i przedwczoraj rano, a więc teraz miłe 13 dni oczekiwania na okres. Ale dłuuugo... Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Noworoczne. 21.01.07, 12:28 No i dziś pierwszy dzień kolejnego cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 21.01.07, 21:33 Ja niestety też nie mam dobrych wieści. Beta co prawda skoczyła ,ale 26 dc zaczęło mi się plamienie. 2 dni było brązowe, teraz różowa krew. Nie ma tego dużo., może dwie wkładki dziennie (nie podpaski). Lekarka mówi ,że na tym etapie nic nie można zrobić. Mam brać duphaston i kontrolować czy beta przyrasta prawidłowo. Jak będzie już na poziomie min 400 to już zarodek się dobrze zagnieździł i już jest więcej mozliwości. Powiedziała ,że może to okazać sie niegroźne lekkie krwawienie w dniach spodziewanej @. Może też jednak zacząć się zwykłt okres i wtedy już po wszystkim. Tak więc cały czas jestem w niepewności, czekam tylko kiedy zrobię kolejną bete.Już chyba wolałabym wiedzieć ,że albo w jedną albo w drugą stronę , bo ta niepewność mnie wykończy. Na dodatek muszę udawać przed mamą ,że mi prawie wszystko jedno jak to się skończy,że niby taka twarda jestem. Nie chce żeby się marwiła. Do tego wszystkiego wczoraj złapała mnie infekcja gardła i nie mam siły na nic, a tu jeszcze córeczką trzeba się zająć. Buuu . Mam nadzieję ,że następnym razem napiszę już same dobre wieści. W piątek idę do lekarki, ale to i tak za wcześnie żeby coś było widać na USG. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 09:39 Iva, trzymam kciuki bardzo mocno, żeby to sie dobrze skończyło! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 09:59 ja tez trzymam kciuki! Iva, moze rzeczywiscie zagniezdza sie. Bedzie dobrze Dzwoneczku, ktory to dc. u Ciebie? Jak tempka. U mnie dzis 23dc. za 3 dni okres i tak zycie plynie.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 10:15 Hej! U mnie 17dc, do okresu, jak szacuję, 10-11 dni, jeeeszcze! A jeśli chodzi o tempkę, to dziś równo 37 stopni. Tak to wygląda, czyli normalnie - www.fertilityfriend.com/home/10cd55 Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 10:18 normalnie???slicznie tak trzymac!! a twoja strona z wykresami jest bezplatna? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 10:25 Bezpłatna. Tzn najpierw jest miesiąc, w którym masz konto tzw vipowskie (hihi), z jakimis tam bajerami, a potem jest konto zwykłe, bezpłatne, które jest w zupełności wystarczające. Co jakiś czas tylko namawiają, żeby wykupić to vipowskie, nawet dają czasem gratis kilka dni tego vipowskiego, ale to są naprawdę wcale niekonieczne bajery - w tym zwykłym jest wszystko co potrzeba. Sam program wyznacza owulację (bo chyba z tego co pisalyście w 28 dni trzeba sobie samemu zaznaczyć), chociaż trzeba się mieć na baczności, bo czasem nie ma racji, i orientuje się w tym później niż ja Ale zawsze mozna olać interpretację programu i ustawić sobie owu samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 14:14 no to super bo w 28dni trzeba placic za przedluzenie co mi sie wcale nie usmiecha! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 22.01.07, 09:41 Ech...pozdrawiam Cię, Lamciad. Który to cykl starań teraz u Ciebie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 09:38 Iva trzymam kciuki żeby beta ładnie rosła! Lamciad szkoda ze znów nic z tego, taką ładną miałaś tempkę alela, dzwoneczek teraz Wasza kolej niedługo terminy @ oby nie poprzyłaziły do WAs Oska trzymaj się jutro i bądz dobrej myśli że już ,,po,, wszystko pójdzie szybciej Za resztę koleżanek też trzymam kciuki @ a kysz a kysz .... A u mnie po staremu , jutro mam wizytę u lekarza ciekawa jestem co powie ? Trochę odpuszczam nakręcanie się jakoś tak mniej o tym myslę może dlatego że na wiosnę zaczynamy budowę Naszego wymarzonego domku i mam teraz masę załatwiania zw z budową Pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 12:01 Ja też trochę odpuściłam i dlatego mnie tu przez jakiś czas nie było. Jedno zdanie wypowiedziane przez mojego męża pozwoliło mi się wyciszyć i przestać krążyć wokół jednego tematu. Powoli myślę o wakacjach, wyjazdach w góry. Czas zacząć normalnie żyć bo przecież te "starania" mogą potrwać jeszcze długo. Jeżeli sie uda to bardzo fajnie, a jeżeli nie to bedą super wakacje, wędrówki po górach i spanie w sobote do 10. W każdej sytuacji są pozytywne strony. Trzeba je tylko umieć odkryć! Aba życzę jak najmniej problemów natury "budowlanej" i szybkiej przeprowadzki! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 12:39 Tweety dzięki na razie wszystko pod góre , na wszystko się czeka dobija mnie to ale cieszę się bo ta budowa odwróci chociaż na trochę moją uwagę od starań tym bardziej ze mamy zamiar wybudować się w rok,półtora Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 14:52 Najtrudniej jest ruszyć z budową ( biurokracja!!! ) ale potem to już z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 17:45 aba1122 zazdroszczę ,ze zaczynacie budowę. MY już prawie 3 lata szukamy działki ,albo fajnego domu i nic. Chyba mamy za duże wymagania. Działka ma być widokowa, w spokojnym miejscu ,ale w miescie. Dom po kimś to zazwyczaj nam sie nie podoba. Po co komuś płacić za urządzenie jak i tak nie w naszym stylu. Mieliśmy zarezerwowany dom u dewelopera ,czekaliśmy bardzo długo aż stwierdzili ,że sie wycofują bo nie dostali WZ. Teraz mamy super działkę na oku .Lokalizacja doskonała, widok na lasy, same domy a do rynku 10 minut autem. Facet załatwia ostatnie formalności. Tylko ,że ja już zaczynam watpić ,ze wreszcie ją kupimy. Cały czas jakieś przeciwności. Jak nam się nie uda to zmniejszmy wymagania i szukamy domów za miastem. Ja niestety nadal mam krwawienia i to nie małe. Beta wczoraj zrobiona niby ładnie przyrosła, tylko krwawienia wcale nie ustają. Dzisiaj się zabrałam za sprzatanie ,to już masakra. Ciekawa jestem o ile bęe mądrzejsza po piątkowej wizycie u lekarki. A co do posiadanai dzieci to są i gorsze strony. 1. idziesz do sklepu z myślą kupienia paru fajnych ciuszków . wracasz do domu i okazuje się ,że masz dwie pełne siatki, ale ciuchów dla dziecka. 2. wracasz zmordowana z imprezy. Masz ochote poleżeć dłużej w łózku ,ale przecież dziecko doskonale się wyspało. 3. Już nie wspomnę o chorobach. Goraczka ,wszystko cię boli i nawet do toalety nie masz siły iść, a tu dzieckiem trzeba sie zająć. Jak na złość wyjątkowo marudzi i nie chce dac Ci swiętego spokoju nawet na 5 minut. Od tego siedzenia w domu zaczyna już tak się nudzić, że chodzi i tylko płacze o wszystko 4. Jedziecie na wczasy samolotem ,autem itp. Droga długa ,w nocy ,jesteście wykończenie .Nad ranem nareszcie w hotelu w swoim pokoju. Kładziecie się do łóżek a tu dziecko wyspane wstaje. Wszyscy jeszcze w pokojach odsypiają drogę a Wy już w koło basenu musicie biegać I wiele innych. oczywiście wszystkie osoby ,które wcześniej deklarowały pomoc0, jakoś teraz nigdy nie maja czasu, albo sporadycznie. Pozdrawiam Po Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 18:06 wszystko to prawda a propo posiadania dziecka, znam to bo sama przez to przechodze, zwlaszcza jesli chodzi o ranki po imprezie ale moja mala ostatnio tak sie przyzwyczaila, ze daje nam spac i idzie ogladac teletubisie, mamy spokoj przez jakies 40min... Z tymi zakupami to tez sie zgadza!! No ale co ja moge poradzic na moj dajacy o sobie znac instykt macierzynski i ogromna potrzebe posiadania drugiego dziecka....Chociaz czasami nie wiem czy dam zobie rade z dwojka! Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 19:57 To już jutro, żegnam się z Wami na pare dni, jak wrócę do domku i dojdę do siebie to skrobnę co i jak. Strasznie się zaczynam bać, nie mam nic jeść od 17, ale i tak bym nie przełknęła ani kęsa, żołądek ściśnięty. Ale jakoś to będzie... Aba powodzenia jutro u lekarza, no i oczywiście powodzonka w budowie domku. Też mieliśmy takie plany, ale pieniążków by nam nie starczyło i stanęło na mieszkaniu, którego i tak nie możemy znaleźć. Ech... życie... Trzymajcie się dziewuszki ciepło Aga Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 23.01.07, 20:00 Oska, trzymaj się. Będziemy za Ciebie trzymać kciuki. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 10:38 Wlecze mi się czas...okropnie...jeszcze 8 dni do terminu miesiączki...ale dłuuugo... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 12:28 Macie racje ta biurokracja w urzędach jest straszna tyle to trwa że szok Iva oska ja całe 8 lat szukałam swojego miejsca na ziemi jak była super działka to daleko od miasta a jak w mieście to koszmarnie droga , musieliśmy tyle czasu odkładać odkładać żeby Nas było wreszcie na coś stać teraz mam wreszcie swój kwadrat pod W-wą 5 min od podstawówki 10 od gimnazjum do okoła sklepy fajowa sprawa , nigdy nie marzyłam że w takim miejscu się pobuduje! Dobra zmykam życzę żeby czas Wam biegł jak szalony ( to dla dzwoneczka) i samych dwóch kresek na testach dla wszystkich,moje staranka będą w górach może jakiegoś górala przywiozę? zmykam do lekarza a jutro zdam relacje Pa Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 13:32 aba, ja tez z Warszawy ale udalo nam sie zamieszkac niby poza a blisko do centrum. Wilanow Zawady, blisko wisly i duzo "sciezek" rowerowych. U mnie jutro 1dc, a do owu jeszcze jakies 10-12 dni, jak ten czas sie wlecze.. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:19 A może nie przyjdzie ten 1dc? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:31 z powietrza sie nie zachodzi Dzwoneczku!! Taka jestes doswiadczona a nie wiesz, ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:44 No ale przecież coś tam działaliście przed wyjazdem męża? Ja doświadczona? Ani razu jeszcze nie zaszłam, ani z powietrza ani nie z powietrza, to ja sie nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:56 nie wierze, zeby mozna bylo zajsc za jednym strzalem i to przed owu 3 dni..... Ale dzieki za pamiec Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:03 Plemniki i 5 dni mogą przeżyć w śluzie płodnym, a nawet i do siedmiu ponoć. A ile tych strzałów chcesz do zapłodnienia - jeden tylko potrzebny, ale we właściwym momencie. A kto powiedział, że właściwy moment nie może być 3 dni przed owu? Ja tam trzymam kciuki, może własnie się udało, byłaś bardziej wyluzowana, nie mysłałaś udało się czy się nie udało... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:16 A jakoś niedawno był na forum Ciąża i poród wątek - ankieta, kiedy seks względem owulacji i jaka płeć dziecka wyszła. Wyszło, że nie ma reguły, wbrew teorii, ze przed owu to większe szanse na dziewczynkę, a w dzień owu na chłopca. Ale, co dla nas ciekawe, dużo dziewczyn pisało, że seks z efektem w postaci dziewczynki albo chłopca był właśnie trzy dni przed owulacją Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:19 hmm, czyli znowu dziewczynka?! zartuje... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:18 dzieki Dzwoneczku ale mojego meza plemniki nie sa tak mocne, tak mi sie przynajmniej wydaje, a jeszcze bral antybiotyki, wiec sama widzisz. No ale nic 2 paczki testow owulacyjnych czeka na piewsza polowe lutego Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:24 No dobra, już Ci nie przekonuję, nie chcę Cię nakręcić, ale moim zdaniem na dwoje babka wróżyła, jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 15:36 za to ja mocno wierze, ze teraz kolej na Ciebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emila60 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 13:08 Witam wszystkich, jestem tu nowa. Starania o maleństwo zaczęliśmy z mężem w tym miesiącu. Najpierw chcieliśmy począć dzidziusia tak by urodził się na początku przyszłego roku, ale nie możemy się doczekać więc zaczęliśmy już teraz. @ ma przyjść 29 stycznia, ale właściwe to wolałabym żeby jej nie było . Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 14:20 Witaj! No to czekamy razem, bo ja sie spodziewam @ ok. 1 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 24.01.07, 21:58 JA już po wizycie , podobno wszystko jest ok jednorazowy skok fsh może się przytrafić 18 latce ważne ze owu była i inne hormony mam w porządku pani doktor powiedziała żeby sie nie martwić i próbować dalej tsh też ok pomimo górnej normy ale przy ft3 i ft4 ten wynik jest dobry i nie wskazuje na problemy z tarczycą i tyle powiedziała mi jeszcze że dobrze by było gdybym zrobiła hsg (drożność jajowodów) bo po tym podobno szybko zachodzi się w ciąże , no i zbadać męża na razie daję sobie m-c czasu jedziemy w góry itp ale potem pod koniec lutego idę do swojego gina i pomyslę nad tym hsg? ona powiedziała mi jeszcze że niby 6 m-cy to krótko ale po 30 - tce nie ryzykowała by czekania rok lub dłużej niestety organizmy są coraz słabsze i trudniej jest zajśc w ciąże i szanse z m-ca na m-c coraz mniejsze, aha a fsh mam kontrolnie powtórzyć za 2-3 m-ce także wiem tyle ze nic nie wiem i jestem w punkcje wyjścia! staram się dalej Alela ja z zupełnie drugiej strony W-wy mieszkam bo w Ursusie i tam też się będę budowała ale co by nie było sąsiadkami jesteśmy! Pozdrawiam Was p.s ciekawe jak tam Nasza Oska zniosła laparo? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 25.01.07, 15:36 No to dobrze, Aba, ze wszytko ok powiedziała mi jeszcze że dobrze by było gdybym zrobiła hsg > (drożność jajowodów) bo po tym podobno szybko zachodzi się w ciąże , no i > zbadać męża Słyszałam, że to hsg to raczej nieprzyjemne badanie jest? > szanse z m-ca na m-c coraz mniejsze, Eee, to chyba przesada, że z miesiąca na miesiąc coraz mniejsze szanse - raczej płodność aż tak skokowo nie spada... > Alela ja z zupełnie drugiej strony W-wy mieszkam bo w Ursusie i tam też się > będę budowała ale co by nie było sąsiadkami jesteśmy! A ja stosunkowo niedaleko Aleli mieszkam, czasem gdzieś tam koło niej śmigam na rowerku Ale już niedługo, bo z południa na północ się przenosze. > Pozdrawiam Was I ja Cię pozdrawiam > p.s ciekawe jak tam Nasza Oska zniosła laparo? No, ciekawe. może się wkrotce odezwie? A ja odliczam. No więc: jeszcze siedem dni do spodziewanego okresu... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 11:00 Cześć kobitki Co tu taka cisza? mało piszecie? nic się nie dzieje , a kiedyś mówili że tak łatwo zajść w ciąże !!! Iva odezwji się co u Ciebie? jak badania? dzwoneczku to gdzie wybywasz ? na jaką dzielnicę się wyprowadzasz? a ja za tydzień jade na narty....nie mam jakoś ochoty jezdzić bo budową już żyje ale chociaż popije grzańca i oscypów pojem , odstresuje się trochę, mam nadzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 14:51 u mnie cisza bo dzis 1dc, spoznila sie jeden dzien no i generalnie nastroj nieciekawy. Ciesze sie, ze juz jest malo ale juz sie zaczyna... W poniedzialek ide do gina na badanie krwi-poziom hormonow. Jestem ciekawa rezultatow. Zycze milego weekendu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 16:30 Eee...to szkoda, Alela... Ja jeszcze ten cykl i następny, i jak nic, to też chyba do ginekologa się przejdę. Macie jakichś ginów godnych polecenia, co to nie zlekceważą i nie powiedzą np: 7 miesięcy, phi co to jest, proszę iść do domu i się starać i nie zawracać głowy, a przyjść za pół roku jak nie bedzie rezultatu? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 17:04 Oj u mnie też nie jest ciekawie.Przez 3 dni beta powinna przyrosnąć o minimum 114%, a mi w ostatnim badaniu wyszedł przyrost tylko o 65%. Tak więc raczej nie uda się utrzymać tej ciąży. Idę na 19 do lekarki.Zobaczymy ,ale już nie mam nadzieji ,ze będzie dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 21:18 Niestety nic jednoznacznie nie da się teraz powiedzieć, trzeba czekać. W macicy nic nie ma, więc albo się oczysciła, albo jeszcze za wczesnie i trzeba poczekać. Endometrium linijne o grubość 11mm też jednoznacznie nie wskazuje na ciąże. Na prawym jajniku cysta 19mm. lekarka powidziała ,że takie cysty tworzą się w ciąży pod wpływem ciałka żółtego. W poniedziałek mam zrobić jeszcze raz beteHCG, żeby sprawdzić co się z nią dzieje (spada, słabo rośnie,....)W zależności od bety za tydzień ,dwa wizyta. Oczywiście przy takiej becie szansa ,że wszystko będzie dobrze jest bardzo mała ,ale czasem się zdarza. Chyba wykończy mnie to czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 21:33 Iva...Trzymaj się...a ja trzymam kciuki, żeby okazało się, że wszystko ok. Noo, nie może być inaczej... Pozdrawiam Cię ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 26.01.07, 22:27 Iva będzie dobrze! U mnie 13dc, od wczoraj śluz płodny. Od tego cyklu mierze temperaturę. Skoku jeszcze nie było. Może ten weekend będzie owocny? Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Noworoczne. 27.01.07, 12:26 No i mamy powod,przez ktory nie mozemy doczekac sie tej upragnionej ciazy.Otoz wczoraj odebralismy wyniki badan nasienia mojego M.Niestety wszystko grubo ponizej normy.I z tego,co wyczytalismy na necie,pozostaje nam liczyc na cud albo dzialac inseminacja lub in-vitro(( Smutna ta rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 27.01.07, 14:47 O masz Ci los! Jakiś pechowy ten nasz wątek czy co? Same złe wieści Lamciad, a może jednak nie wszystko stracone, może da się podleczyć męża, poprawić parametry nasienia? Byliście z tym u lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 27.01.07, 20:42 Lamcid przykro mi. Nie poddawajcie się jednak. Spytajcie dobrego lekarza,czy nic nie da sie z tym zrobić. Na forum czytałam ,że faceciki pooprawiają sobie jakość nasienia. Może są spodsoby. Jeśli nie in vitro też metoda. Jesli u ciebie jest wszystk ok, to jest duza szansa,że szybko się uda. Gorzej jak z obu stron są jakieś problemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 28.01.07, 17:52 Lamciad a znacie powód tych kiepskich wyników? Może to te przeklęte żylaki? Może da się coś z tym zrobić? Bądźcie dobrej myśli. A tak swoją drogą to może któraś z Was słyszała coś na temat domowych testów płodności dla mężczyzn? Znalazłam takie w necie, kosztują ok. 130 zł. Pytanie czy są wiarygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Noworoczne. 28.01.07, 21:07 Zapewne przyczyna sa zylaki powrozka.Moze jutro uda nam sie skonsultowac te wyniki ze specjalista.Bo poki co,nie mamy pojecia jak postepowac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 10:58 Witam Niestrudzone w boju!!! I dobrze. Tak trzymać. Po pierwsze wysyłam każdej z WAS ciążowe fluidki i dużo uśmiechu )))))) który przyda się na pewno bo słońce nas nie rozpieszcza. Dzwoneczek,Aba, Alela i może Oska i Lamciad powinnyście mnie pamiętać z listopadowych ) Mam termin na 6 sierpnia i dopiero wczoraj od bardzo bardzo dawna zajrzałam na forum.Jak macie jakies pytania piszcie. Może wyda Wam się to śmieszne ale zapisuję nadal temp. tylko że już nie mierzę regularnie. O a może o pierwszych objawach??? Pod koniec 5 dnia od owu której miało nie być a była po prawej stronie czułam taki słodki ból w brzuchu. Promieniowało mi w stronę nerki więc myslałam że to nerka.Eh ciągło mnie na wymioty bo tak jak napisałam to był taki ciągnący, słodki ból, trochę kuło też. A od samego początku jak sobei przypominam ogarniała mnie taka niesamowita senność że mogłam zasnąć nawet na stojąco byle gdzie.No i kiedyś tak poleciała mi czapa na wykładzie - dodam tylko że siedziałam w 1 ławie )) więcej na wykłady u tego dr-a nie poszłam - było mi wstyd. Poza sennością pamiętam niesamowitą miłość do ogórów kiszonych i parówek - na które dziś nawet nie patrze. Wstręt do słodyczy-smakowały od początku ciąży jak papier, i niesamowite pragnienie - w grę wchodził od początku tylko sprite i to zimny. Ja swoją temp mam raczej niską w granicach 36.2-36.4 więc ciążowa waha się od początku 36.7 do 36.9 - nigdy więcej. A teraz jak już odchorowałam mdłości i opanowałam do perfekcji skłony islamskie przed sedesem musze kurować się domowymi sposobami bo złapałam gardło. Potwornie mnie kaszle.do końca tego tyg. mam L4 - muszę się wyleczyć. Trzymam za Was kciuki i za Wasze staranka też. Zobaczycie że cierpliwość popłaca i pozytywne nastawienie również!!! pozdrawiam i jakby co służę radą - na miarę moje wiedzy i niewielkiego doświadczenia Karo Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 13:36 karolata napisała: > Witam Niestrudzone w boju!!! I dobrze. Tak trzymać. Po pierwsze wysyłam każdej > z WAS ciążowe fluidki i dużo uśmiechu )))))) który przyda się na pewno bo > słońce nas nie rozpieszcza. Dzwoneczek,Aba, Alela i może Oska i Lamciad > powinnyście mnie pamiętać z listopadowych ) Pamiętamy, a jakże Dzięki za fluidki. > Mam termin na 6 sierpnia Fajny termin. Mnie jakby się teraz udało, to listopad wchodzi w grę. A jak w następnych miesiącach to już zima. A ja tak chciałam rodzić na wiosnę, ewentualnie w lecie. Choć kto wie, może i wiosna wyjdzie, może lato... Nie wiadomo kiedy się uda. A od samego początku jak sobei > przypominam ogarniała mnie taka niesamowita senność że mogłam zasnąć nawet na > stojąco byle gdzie.No i kiedyś tak poleciała mi czapa na wykładzie - dodam > tylko że siedziałam w 1 ławie )) więcej na wykłady u tego dr-a nie poszłam - > było mi wstyd. Hihi, to wyobraź sobie, że ja kiedyś po intensywnym weekendzie spędzonym w górach, dwóch nocach nieprzespanych w pociągu i jednej nieprzespanej przechodzonej w górach (bo to taki ekstremalny wyjazd był zasnęłam na zajęciach, na które uczęszczłało 5 osób - maleńka salka, pięc odób w pierwszym rzędzie i profesor 1 metr od nas...i ja w pewnym momencie sie obudziłam )) > A teraz jak już odchorowałam mdłości i opanowałam do perfekcji skłony islamskie > > przed sedesem Już przeszły mdłości? A od kiedy do kiedy miałaś? W oóle w którym jesteś teraz tygodniu? musze kurować się domowymi sposobami bo złapałam gardło. > Potwornie mnie kaszle.do końca tego tyg. mam L4 - muszę się wyleczyć. No to zdrówka życzę. A jak generalnie w tej ciąży się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 19:32 Eh Dzwoneczku - to wyjazd musiał być rzeczywiście w dechę ) - w ogóle jak człowiek tak kimnie i w pewnym momencie wraca świadomość to się wydaje że wszyscy się na ciebie gapia i profesor jakby podwyższył ton głosu no nie?? Jestem teraz w 12 tc - a mdłości i wymioty męczyły mnie od kąd zaczął się 5 tc. W sumie to moge dokładnie powiedzieć bo tak jak napisałam już 5 dni po owu wiedziałam że cos jest nie tak jak zazwyczaj ) A ogólnie rzecz biorąc jak nie kaszle i nie mam mdłości ( najgorzej znieść to jak nudzi i nudzi) to jest super. Oglądanie stron z wózkami, ciuszkami i akcesoriami - ale najpierw z imionami ) Zdecydowaliśmy że nie powiemy nikomu czy będzie chłopczyk czy dziewczynka.Zachowamy to dla siebie - a bliscy niech się ekscytują jak za dawnych lat do chwili porodu. Życzę WAM dużo zdrówka i dużo cierpliwości Karo Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 11:47 Witam Was po dłuższej przerwie Po pierwsze - Iva i Lamciad trzymam za Was kciuki kochane, aby wszystko się dobrze skończyło. Po drugie - witaj Karolatko pewnie że pamiętamy miłego oczekiwania na potomka i odzywaj się jak przebiega u Ciebie ciąża Po trzecie - jestem po laparo i jestem bardzo happy, bo operacja się udała. Rozpoznanie: Cystis ovarii sin.(c.dermoidalis).Sterilitas primaria Leczenie: Laparoscopia.Enucleatio cystis ovarii sin.Chromotubatio S(+),D(+).Electropunctio ovariorum. Fajnie to brzmi a mówiąc po polskiemu to jajowody drożne, torbiel śr. 3 cm usunięta, jajniki "podziurawione". We wtorek bałam się potwornie, ale już w środę był pełen luz, a jak dostałam głupiego jasia to już w ogóle miałam polewkę ze wszystkiego. Po operacji nie bolało aż tak bardzo jak się obawiałam, bo cały czas miałam podawane środki przeciwbólowe, ale jak wróciłam do domku to już bolało, bo tylko paracetamol mogłam łykać. Teraz jestem na zwolnieniu i siedzę sobie w domku i odpoczywam, dostałam nakaz od mojego lekarza, żeby się oszczędzać więc to robię, a mój małżonek biega koło mnie (ma urlop) Chodzę jeszcze jak pokraka trochę, bo boli trochę pępek i prawa ranka, ale tabsów już nie łykam. W środę zdejmuję opatrunki, a 23 lutego kontrola. Teraz tylko czekam na @, która powinna przyjść około 4-5 lutego i wchodzę w 6 cykl starań pełną gębą Kończę na razie, bo jeszcze się trochę męczę przy dłuższym siedzeniu, muszę się na pare chwil położyć. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za nas, na pewno w końcu nam się wszystkim uda. Pamiętam jeszcze jak ja byłam załamana po diagnozie, ale teraz mam nowe nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 12:21 dziewczyny ide na USG- obserwacja owulacji ok.11dc. Powiedzcie mi czy cykl liczyc od pojawienia sie wieczorem lekkich plamien, czy od nastepnego dnia juz z konkretnym krwawieniem? Wiem, ze to glupie pytanie ale nie chcialabym robic tego USG za pozno, np. liczac od konkretnego krwawienia. Dzis u mnie 3-4dc. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 12:23 i wiecie co gyn dal skierowanie na badania hormonow, -pobranie krwi ok. 20dc. Czy to nie za pozno? przy cyklach 26-28. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 13:40 Aleś się bidulko nacierpiała... Ale fajnie, że już masz to za sobą. Szybkiej rekonwalescencji życzę i trzymam więc kciuki z 6 cykl starań U mnie też 6 cykl starań teraz, pewne przesłanki, palcem po wodzie pisane jak to zwykle ale jednak, skłaniają mnie do myślenia, że może się tym razem udało. Nie nakręcam się, a wlaściwie to mam mieszane uczucia - może lepiej by było gdyby sie jeszcze tym razem nie udało, bo mam jedną sprawę laryngologiczną do wyleczenia, no i nie wiem jak to będzie w razie czego... Odpowiedz Link Zgłoś