bebe52 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 23.01.07, 11:08 Rodzice jak i znajomi twierdzili przy pierwszej jak i przy drugiej ciąży że bedę miała syna, po czym urodziły sie piekne dziewczynki. więc niewierz w to na 100 procent bo to sie w moim przypadku wogóle nie sprawdziło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xena261 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 23.01.07, 11:31 Umnie sie sprawdzilo.Milam ladny odstajacy brzuszek w nogi i w tylek nic mi nie poszlo,nie robilam usg bo bylam pewna na 100%,ze bedzie synus no i mam slicznego brzdaca.A ludzie prorokowali mi roznie.Ja spotkalam sie tez z opinial,ze jesli pepek masz okragly to bedzie chloptas a jesli taki podluzny to dziewczynka(oczywiscie pod koniec ciazy).Tez sie sprawdzilo,haha..choc w to nie wieze. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.knobel Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 23.01.07, 23:39 Podobno wygladam na chlopca, i lekarz potwierdzil przy USG, ze bedzie chlopiec. Po 4 tygodniach jednak zmienil zdanie i mowi, ze dziewczynka, wiec sama juz nie wiem, ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Moja mama mowi, ze po prawej stronie brzucha leza podobno dziewczynki, co by sie u mnie potwierdzalo, bo co do ksztaltu brzucha to bardziej szpiczasty.A jak u Was dziewczynka kopie z prawej strony czy to wielka bzdura? Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszle mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatunia1977 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 24.01.07, 08:56 U nas sie potwierdzilo. Brzuch miałam "sterczacy" i urodził się chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
kk.j Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 25.01.07, 16:32 Ja miałam śliczną sterczącą piłeczkę, a teraz mam śliczną córeczkę. nie sprawdziło się! Chociaż wszyscy mówili, że świetnie wyglądam itp... Odpowiedz Link Zgłoś
lampionka Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 26.01.07, 11:25 Sądzac po moim brzuszku - sprawdza się Dwa dni temu bylam na USG 3D i nie mam juz wątpliwości co do "pędzelka" mojego Maluszka. Chłopczyk jak sie patrzy a i brzuszek niczego sobie - mocno odstający. Pozdrawiam cieplutko, Lilka. zycierodzinne.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kachna79 u mnie nie zadzialalo 30.01.07, 09:06 cala ciaze mialam sterczacy brzuch - wlasciwie do porodu nie opadl i teraz mam sliczna coreczke Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 30.01.07, 09:15 Wszystkie wróżby co do płci sprawdzają się u 50% ciężarnych. Nic dziwnego, że później wiele osób twierdzi, że miało spiczasty brzuch i proszę jest chłopak. A co to znaczy, że ludzie z Twojego otoczenia twierdzą, że u ich znajomych się sprawdziło w 100%? A ile oni pamiętają ciężarnych? Kilka, najwyżej kilkanaście kobiet, to nie jest reprezentatywna próbka (nie rozwodząć się już nad tym, że ludzie mają skłonność do pamiętania rzeczy, które chcą pamiętać i wyrzucania z pamięci tych, które nie potwierdzają jakiegoś ich przekonania). A kształt brzucha zależy nie od płci płodu, ale od budowy matki, stopnia jej umięśnienia i ilości tkanki tłuszczowej, w bardzo zaawansowanej ciąży jeszcze od ułożenia płodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 30.01.07, 14:25 no mnie sie niby potwierdza - piłkowaty brzuszek sterczacy i facet. ale wątpię, że to pewny sposób wyznaczania płci. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia-1981 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 17.02.07, 00:24 Mnie osobiście się to sprawdziło, przy pierwszej ciąży miałam mały rozlany brzuszek i urodziła się córcia. Natomiast obecnie mam dużą sterczącą piłeczkę i na usg sprawdziło się że będzie chłopczyk. Ale osobiście powiem ze nie wierzę w takie przeświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 U mnie... 17.02.07, 08:05 brzuch jak na chlopca a w srodku coreczka wszyscy mysa ze to bedzie chlopak ale ja siedze cicho 2 razy potwierdzone w 35 i 38 tyg ze to Onaw chwili obecnej jestem 3 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_so Re: U mnie... 23.02.07, 10:00 misia9944 napisała: > brzuch jak na chlopca a w srodku coreczka u koleżanki brzuch na chłopaka a tu dwie dziewczynkiDDD a u mnie odwrotnie było brzuch jak na dziewczynkę a urodził się chłopiec ) (oczywiście najpięknięjszy na świecie))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rosania74 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 19.02.07, 00:05 Brzuszek - piłka stercząca do przodu, w środku wg usg ponoć na 100% chłopczyk :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
karen774 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 23.02.07, 13:58 26 tydzień, brzuch sterczący, wszyscy w domu i pracy wróżyli chłopca (nawet się juz do tej myśli przyzwyczaiłam, bo trudno jest się całkowicie odciąć i zdystanoswać, gdy wszyscy bombardują cię przekonaniem o płci dziecka - nawet jeśli nie wierzysz w przesądy) a tu na USG się okazuje, że w brzuszku Majeczka!!! Przesądom zdecydowanie STOP Odpowiedz Link Zgłoś
maminka40 BZDURY 04.03.07, 00:01 Gdyby tylko na podstawie wygladu brzucha mozna bylo okreslic plec, to po co byloby USG????? Pewnie ze niektorym sie zgadza, sa tylko 2 rodzaje plci i 2 rodzaje brzuchow- sterczacy i rozlany dookola, wiec wiadomo, ze kazdy na zgadniecie ma szanse 50%. Ze tez ktos wierzy w te brednie.... Odpowiedz Link Zgłoś