Dodaj do ulubionych

do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brzuszki

• bebe52 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 23.01.07, 11:08
      Rodzice jak i znajomi twierdzili przy pierwszej jak i przy drugiej ciąży że bedę
      miała syna, po czym urodziły sie piekne dziewczynki. więc niewierz w to na 100
      procent bo to sie w moim przypadku wogóle nie sprawdziło. Pozdrawiam
    • xena261 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 23.01.07, 11:31
      Umnie sie sprawdzilo.Milam ladny odstajacy brzuszek w nogi i w tylek nic mi nie
      poszlo,nie robilam usg bo bylam pewna na 100%,ze bedzie synus no i mam slicznego
      brzdaca.A ludzie prorokowali mi roznie.Ja spotkalam sie tez z opinial,ze jesli
      pepek masz okragly to bedzie chloptas a jesli taki podluzny to
      dziewczynka(oczywiscie pod koniec ciazy).Tez sie sprawdzilo,haha..choc w to nie
      wieze.
    • aga.knobel Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 23.01.07, 23:39
      Podobno wygladam na chlopca, i lekarz potwierdzil przy USG, ze bedzie
      chlopiec. Po 4 tygodniach jednak zmienil zdanie i mowi, ze dziewczynka, wiec
      sama juz nie wiem, ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Moja mama mowi, ze po
      prawej stronie brzucha leza podobno dziewczynki, co by sie u mnie potwierdzalo,
      bo co do ksztaltu brzucha to bardziej szpiczasty.A jak u Was dziewczynka kopie
      z prawej strony czy to wielka bzdura? Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszle
      mamusie.
    • agatunia1977 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 24.01.07, 08:56
      U nas sie potwierdzilo. Brzuch miałam "sterczacy" i urodził się chłopiec smile
    • kk.j Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 25.01.07, 16:32
      Ja miałam śliczną sterczącą piłeczkę, a teraz mam śliczną córeczkę. nie
      sprawdziło się! Chociaż wszyscy mówili, że świetnie wyglądam itp...
    • lampionka Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 26.01.07, 11:25
      Sądzac po moim brzuszku - sprawdza się smile Dwa dni temu bylam na USG 3D i nie
      mam juz wątpliwości co do "pędzelka" mojego Maluszka. Chłopczyk jak sie patrzy
      a i brzuszek niczego sobie - mocno odstający. Pozdrawiam cieplutko, Lilka.

zycierodzinne.blog.onet.pl/
    • kachna79 u mnie nie zadzialalo 30.01.07, 09:06
      cala ciaze mialam sterczacy brzuch - wlasciwie do porodu nie opadl i teraz mam
      sliczna coreczkesmile
    • melka_x Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 30.01.07, 09:15
      Wszystkie wróżby co do płci sprawdzają się u 50% ciężarnych. Nic dziwnego, że
      później wiele osób twierdzi, że miało spiczasty brzuch i proszę jest chłopak.

A co to znaczy, że ludzie z Twojego otoczenia twierdzą, że u ich znajomych się
      sprawdziło w 100%? A ile oni pamiętają ciężarnych? Kilka, najwyżej kilkanaście
      kobiet, to nie jest reprezentatywna próbka (nie rozwodząć się już nad tym, że
      ludzie mają skłonność do pamiętania rzeczy, które chcą pamiętać i wyrzucania z
      pamięci tych, które nie potwierdzają jakiegoś ich przekonania).

A kształt brzucha zależy nie od płci płodu, ale od budowy matki, stopnia jej
      umięśnienia i ilości tkanki tłuszczowej, w bardzo zaawansowanej ciąży jeszcze
      od ułożenia płodu.
    • mammajowa Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 30.01.07, 14:25
      no mnie sie niby potwierdza - piłkowaty brzuszek sterczacy i facet. ale wątpię,
      że to pewny sposób wyznaczania płci.
    • sylwia-1981 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 17.02.07, 00:24
      Mnie osobiście się to sprawdziło, przy pierwszej ciąży miałam mały rozlany
      brzuszek i urodziła się córcia. Natomiast obecnie mam dużą sterczącą piłeczkę i
      na usg sprawdziło się że będzie chłopczyk. Ale osobiście powiem ze nie wierzę w
      takie przeświadczenie.
    • misia9944 U mnie... 17.02.07, 08:05
      brzuch jak na chlopca a w srodku coreczka smile
      wszyscy mysa ze to bedzie chlopak ale ja siedze cicho 2 razy potwierdzone w 35 i 38 tyg ze to Onaw chwili obecnej jestem 3 dni po terminie sad
      • gosia_so Re: U mnie... 23.02.07, 10:00
        misia9944 napisała:

> brzuch jak na chlopca a w srodku coreczka smile

u koleżanki brzuch na chłopaka a tu dwie dziewczynkibig_grinDDD
        a u mnie odwrotnie było brzuch jak na dziewczynkę a urodził się chłopiec smile)
        (oczywiście najpięknięjszy na świeciesmile)))))
    • rosania74 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 19.02.07, 00:05
      Brzuszek - piłka stercząca do przodu, w środku wg usg ponoć na 100% chłopczyk :-
      )
    • edyta2881 Sterczący - chłopak 21.02.07, 21:24
      jw
      • jaga9911 Re: Sterczący - chłopak 22.02.07, 08:01
        j.w smile
        • breili Re: Sterczący - chłopak 23.02.07, 11:56
          j.w. smile
    • mimarika nie wierzę w tego rodz. bzdury 23.02.07, 13:54
    • karen774 Re: do mam,kt. znają płeć dziecka i mają duże brz 23.02.07, 13:58
      26 tydzień, brzuch sterczący, wszyscy w domu i pracy wróżyli chłopca (nawet się
      juz do tej myśli przyzwyczaiłam, bo trudno jest się całkowicie odciąć i
      zdystanoswać, gdy wszyscy bombardują cię przekonaniem o płci dziecka - nawet
      jeśli nie wierzysz w przesądy) a tu na USG się okazuje, że w brzuszku
      Majeczka!!! Przesądom zdecydowanie STOP
      • maminka40 BZDURY 04.03.07, 00:01
        Gdyby tylko na podstawie wygladu brzucha mozna bylo okreslic plec, to po co
        byloby USG?????

Pewnie ze niektorym sie zgadza, sa tylko 2 rodzaje plci i 2 rodzaje brzuchow-
        sterczacy i rozlany dookola, wiec wiadomo, ze kazdy na zgadniecie ma szanse 50%.
        Ze tez ktos wierzy w te brednie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka