alfa156 Re: Picie kawy w ciąży-jak bardzo szkodliwe???? 26.01.07, 11:38 To zalezy ile i jakie masz cisnienie. Moje pełza, od początku piję jedna kawę z ekspresu na śniadanie. Wydaje mi się to zresztą lepsze niż te wszytskie neski, bezkofeionowe cuda i inne pomysły które się tutaj pojawiają. Lekarz nie zabronił. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelkax Kawa, herbata 26.01.07, 11:54 Na dobra sprawe kawa jest rownie szkodliwa jak czarna herbata... Ja z kawy nie ezygnuje, bo po pierwsze pije jej niewiele, po drugie tylko naturalna dobrego gatunku (parzona w ekspresie), nie napakowana świństwami, czyli zadnych cudow rozpuszczalnych. Podobnie z herbatą. Tez warto zwracac uwage na to jaka sie herbate pije. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Kawa, herbata 26.01.07, 11:59 Ja piję hektolitry herbaty. Kawy w zasadzie wcale. Tak się zastanawiam, że jak zajde w ciażę, to może trzeba będzie ograniczyć czarną herbatę, jakieś mięty, herbatki owocowe... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakaszuba Re: Kawa, herbata 30.01.07, 10:48 Nie pijcie kawy ani czarnj herbaty, są niestety badania w rapotrach WHO, że dzieci otem mają kłopoty z nauką, zapaietywaniem itp. Ja też pilam dużo kawy z expresu ciśnieniowego(rano i w pracy) i herbaty (szczegolnie wieczorami, ale jakoś lekarz i rodzina (mam w rodzinie kilku ginekolgów) mi wyperswadowali i nawet nie myślę o tym, czasem powącham sobie lavazzę w puszce i ok...Piję trochę herbat owocowych i zielonych, kupiłam sobie Hippo dla kobiet w ciąży, zle ble mam odruch wymiotny...najwięcej piję wody... Odpowiedz Link Zgłoś
ebenark Re: Picie kawy w ciąży-jak bardzo szkodliwe???? 26.01.07, 12:50 Piję bardzo mało kawy 1 filiżankę słabej parzonej kawy rano, niestety nie mogę przestac. Próbowałam ale miałam straszny ból glowy przez 2 dni i noce, wiec mąż się zlitował i zrobił mi kawe no i ból głowy minął. A ostatnio słyszałam, że picie kawy w ciąży źle wpływa na dziecko, no ale moja migrena chyba też by źle wpływała. Ginekolog prosiła bym ograniczyła kawe i herbate, więc życie bez kawy dla mnie jest wielkim bólem, ograniczyłam sie jak mogłam i postanowiłam w takim razie zrezygnować z czarnej herbaty. Choć wiem, ze chyba nie ma co przesadzać,najważniejsze być dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
elisia82 Re: Picie kawy w ciąży-jak bardzo szkodliwe???? 26.01.07, 13:06 nie szkodliwe, jak masz niskie cisnienie iwypijesz te 1 - 2 dziennie, bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś