Dodaj do ulubionych

testy owu a owulacja

03.02.07, 09:11
Może, któraś z was wie,bo ja już się pogubiłam. Robiłam w tym cyklu testy owu
16, 17 negatyw, 18 pozytyw( o 13 godzinie) a od 16 do 4 rano ból jajnika .
przytulanko nad ranem po pozytywie, i dzień przed czyli w 17 dc. jak myślicie
mogło się udać.czy ten ból jajnika to oznacza poczatek czy koniec owulacji,
czy jajeczko wtedy dopiero dojrzewa czy już pęka. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • corkaagunia Re: testy owu a owulacja 03.02.07, 09:26
      hej! Z tego co opisujesz to moim zdaniem powinno się udać! Jak nie to próbuj w następnym miesiącu. Ja mam ból jajnika podobnie jak, Ty i wiem, że to na pewno owu, ale czy początek jej czy koniec to nie mam pojecia a sama bym chciała wiedzieć. Mnie się udało na testach owu zajść w ciążę za czwartym razem....... pozdrawiam
    • ania8012 Re: testy owu a owulacja 03.02.07, 16:55
      coś znalazłam o tym bólu."Jajeczko żyje 24 godziny- teorie są takie,że ból
      towarzyszy samemu uwolnieniu jajeczka z pęcherzyka- prezy tej okazji z
      pecherzyka wylewa się pewna ilosć płynu, która może podrażniać otrzewną. Oprócz
      tego istnieje druga teoria, że powodem bólu są skurcze jajowodu."
      • chrumpsowa Re: testy owu a owulacja 03.02.07, 17:30
        ...a w pojedynczym cyklu ZDROWA para ma 30-45% szans na zaciazenie... To nawet
        nie jest polowa.... To, ze jest owulacja nie daje gwarancji na ciaze. Lepiej sie
        nie nastawiac, bo potem mozna sie gorzko rozczarowac. Jednak nie mam zamiaru Cie
        dolowac trzymam kciuki za owocny cykl i zycze Ci 2 kresek na tescie. A z tym
        bolem roznie bywa. Niektorzy mowia, ze to plyn z pechnietego pecherzyka moze
        podraznic otrzewna i stad ten bol, inni, ze to jajowod sie naciaga, by schwycic
        jajeczko (do zaplodnienia dochodzi w jajowodzie. Testy LH pokazuja pik hormonu
        (LH), ktory daje sygnal jajeczku do pekniecia. Nie pokazuja DNIA owulacji. Pik
        LH jest na ok 24 do 36 godz. przed owulacja czyli peknieciem pecherzyka Graafa i
        uwolnieniem kom. jajowej. Wrato kochac sie gdy kobieta ma ochote no i wtedy
        kiedy jest sluz plodny, bo to dzieki niemu plemniki moga sobie pocwalowac w
        kierunku jajowodu, to on ma zasadowy odczyn i nie zabija plemnikow, ktore
        zazwyczaj w kwasnym srodowisku pochwy gina. Pozdrawiam i owocnego cyklu zycze!!!
    • agnrek Re: testy owu a owulacja 03.02.07, 19:19
      Mi ginekolog powiedział, że żadna kobieta nie jest w stanie na 100% stwierdzić,
      że to właśnie kłuje jajnik, a nie coś innego w jamie brzusznej. No, chyba, że
      jest lekarzem. Objawy są bardzo podobne, więc nie można się tym sugerować. Bóle
      i skurcze macicy są bardzo jednoznaczne, ale jajnika - nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka