Dodaj do ulubionych

Starania Marcowe

17.02.07, 10:02
Zaczynam 7 cykl starań o dziecko, nie poddaje się , zapraszam wszystkie
koleżanki starające się na wiosnęsmile
W kupie będzie raźniej!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • oska81 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 10:15
      No to ja już wskakuję. Dziś jest nieco lepiej.
      Wiosna zbliża się wielkimi krokami, a z nią przybędą do nas wiosenne bociany.
      Trzeba w to wierzyć.

Tylko jak ma mam liczyć te cykle starań??Chyba będę liczyć miesiące.

Cmokasy
    • oska81 Do Aleli 17.02.07, 10:40
      Alela z tą laktacją to mnie zaskoczyłaś. Rzeczywiście coś w tym jest, więc mozna
      stwierdzić, że zapaliło się Wam zielone światełko.
      I na pewno nie zostaniesz tu sama, gwarantuję Ci tosmile
      • alela1 Re: Do Aleli 19.02.07, 15:06

dzieki Oska, za dobre slowasmile Czekam na wyniki drugich badan i siedze sobie
        grzecznie i sie "wyluzowywuje", ze tak to nazwe.....
    • ala988 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 11:22
      I ja się dołączę! Pomono styczniowych starań, wczoraj przyszła do mnie @, ale
      trudno. Bede wcinac folik i pracowac!! smile Co prawda, mam troche obaw (dostałam
      fajna prace, spłacamy kredyt), ale moj zegar biologiczny chyba coraz glosniej
      bije.
      Pozdwawiam Was serdecznie!!
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 11:43
      Cześc dziewczyny, witaj Ala i nie czekaj na nic tylko staraj się o dziecko
      jeżeli czujesz taką potrzebę, miesiace tak szybko lecą a niestety tak łatwo w
      ciąże się nie zachodzi, wiem co mówię bo już trochę się staramsmile
      Oska dobrze ze chociaż Ty już się lepiej czujesz bo mnie chyba potrzeba trochę
      czasu żeby pozbierać się po następnym nieudanym cyklusmile
      alela czekamy na relacje z wizyty.
      • nuska1973 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 20:42
        Witajcie, dopisuję się do listy, wierzę, że nam się uda!
        Mój zegar biologiczny niestety bije coraz szybciej, w tym roku już 34 wiosna,
        ale chyba nie zapóźno!
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 21:44
      Hej hej Nuska myślę że nie za pózno na te Nasze strania ja też mam 34 lata ale
      staro się nie czuje mam nadzieje że Nam niedługo wyjdzie?
      • nuska1973 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 22:14
        Super, że Jesteście, zawsze razem raźniej, mam pytanie, czy Któraś jest może z
        Warszawy- to tak odnośniew lekarza, szpitala itp.
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 22:22
      Ja jestem z W-wy , byłam już u dwóch ginów w tym u ginekologa endokrynologa i
      obaj kazali jeszcze nie panikować tylko się staraćsmile jest mi o tyle łatwiej
      poczekać te dwa,trzy m-ce że na właśną rękę zrobiłam sobie badania hormonalne i
      w zeszłym cyklu monitoring wyszło że owu była, więc trochę się uspokoiłam i
      próbuję dalej co prawda tsh i prolaktyne mam na górnej granicy normy ale byłam
      u podobno niezłej specjalistki gin -endo i powiedziała mi to samo wg niej
      wszystko ok no więc dałam spokójsmile
      boję się tylko czy zajdę w ciążę? lata lecą , trochę jestem zła na siebie ze
      tyle zwlekałam, mam już co prawda córkę 8 letnią ale zawsze chciałam mieć dwoje
      dzieci, modlę się żeby moje marzenie się spełniło!
      Nuska a Ty długo się starasz?
      alela co ginka powiedziała na tsh i prolaktyne?
    • oska81 Re: Starania Marcowe 18.02.07, 22:05
      Hej dziewczyny. Witaj Nuska, życzę Ci abyś szybciutko zaciążyłasmile

Aba jak samopoczucie?? Moje takie średnie, jestem jak ta chorągiewka na wietrze,
      raz tak - raz tak, zmienia mi się nastrój w ciągu godziny kilkakrotnie. Nie mogę
      doczekać się piątku, kiedy w końcu pójdę do lekarza, teraz to nawet nie chcę tej
      @ dostać, aby móc w ogóle iść do niego i żeby powiedział co się dzieje. Dziś
      43dc. Postanowiłam, że jutro rano robię test, tak dla czystego zdiagnozowania,
      że ciąża to nie jest.

Jutro po pracy wyjeżdżam, jedziemy z mężem do znajomych na Mazury na kilka dni,
      wracamy w czwartek wieczorem. Oczywiście wyjedziemy jeśli jutro w pracy wszystko
      uda mi się załatwić. Chcemy trochę odpocząć od tego wszystkiego. Znajomi mają
      7-miesięczną córeczkę, więc z radością się nią zajmę, poza tym "śledzik"...smile
      Mam nadzieję, że nabiorę dystansu do pewnych spraw.

Alela super, że owu była, to dobry znaksmile

Pozdrawiam Was gorąco.
      Do zobaczenia (przeczytania) w czwartek.
      Buziaki
      Aga
      • mikrowanka dołaczam sie 19.02.07, 12:13
        no to jestem z wami dziewczyny...
        w tym cyklu z testami owu...
        jeśliby potraktowac poprzedni cykl za prawidłowy, to mieliśmy niezły falstart...
        miesiączka była w 27dc. owu była wg mnie w 11, ale jeśli była w 13 to chyba
        strzelalismy ślepakami hihihih
        bo zaczelismy działać od 9dc codziennie!!!!
        a mój mężuś nie ma najlepszych nasionek niestety, wiec nawet lekarz zalecił
        zebranie największej ilości i działąnie w dobrym terminie
      • iva_marti Re: Starania Marcowe 19.02.07, 13:10
        Tylk opozazdrościć wyjazdu. Szkoda ,że ja nie mam znojomych ,którzy z radością
        zajmą się moim dzieckiem wink
        • agnrek Re: Starania Marcowe 02.03.07, 18:41
          I ja się przyłączam, Dziewczynki smile To moje kolejne starania, pierwszą ciążę
          poroniłam w 6. tygodniu w grudniu. Udało mi się zajść już w drugim cyklu po
          stosowaniu testów owulacyjnych. Zrobiłam 2 m-ce przerwy na badania i kilka dni
          temu zaczęliśmy się starać. Znowu z kalendarzem i testami w ręku. Zobaczyłam
          dwie kreski i do roboty! Mniej więcej 13 marca dowiem się, na ile skutecznie smile
    • nella27 Re: Starania Marcowe 19.02.07, 12:46
      Hej Kochane
      Jestem z Wami w marcowym "Temacie".Okres powinnnam dostać 27 lutego, ale jeśli
      nie przyjdzie to testuje dopiero w marcu.
      Tak jak założycielka postu mam na koncie 6 nieudancyh cylki.Ten jest
      siódmy.Powoli zaczynam stresowac się tą sytuacją.Początkowo do pierwszych @
      podchodziłam bez większych nerwów, jednak teraz każda kolejna przynosi coraz
      większe rozczarowanie i smutek.Oby wiosenne boćki nas nie ominęłysmile
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 19.02.07, 13:29
      Hej nella , mikrowanka ja też już coraz bardziej się nie pokoje , mam nadzieję
      że te bociany faktycznie o Nas nie zapomniały?
      U mnie co m-c gorsze nerwy ze coś nie tak, w tym ostatnim 6 nieudanym cyklu
      potrzeba mi było paru dni żebym się jakoś w sobie zebrała i nie załamała, wiara
      też zaczyna mnie opuszczać że się uda?nie wiem co będzie dalej , ile jeszcze
      takich m-cy mnie czeka?
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 19.02.07, 13:30
      Iva odpisałam Ci na staraniach zimowych.
    • katarzyna.br Re: ja już nie mam złudzeń że coś z tego wyjdzie, 19.02.07, 14:04
      ale Wam życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!
      • kammaj1 Re: ja już nie mam złudzeń że coś z tego wyjdzie, 22.02.07, 15:10
        witajcie Dziewczyny,
        to ja też się przyłączam!
        staram się już ok 9 miesięcy o dzidzię i na razie bez skutku-badam sobie śluz,
        obliczam dni płodne, badam szyjkę i ... przychodzi kolejny okres.
        mam juz córcię, ktora ma roczek i bardzo chciałam aby między rodzeństwem była
        niewielka różnica wieku. na razie jednak pozostaje czekać, czekać, czekać....buuuuu
    • nella27 Re: Starania Marcowe 20.02.07, 08:25
      Hej Dziewczynkismile Do marca jeszcze tylko 8 dnismile
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 20.02.07, 10:13
      No, u mnie dziś 5 dcsmile jakoś już z wiary opadłam że mi się uda?
      • anulka9919 Re: Starania Marcowe 20.02.07, 22:22
        Cześć Dziewczynki.Melduję się,my co prawda zaczynamy dopiero za trzy dni jak
        mój mężuś wróci i nie robię sobie wielkich nadziei,że za pierwszym razem się
        uda ale kto wie...tak bardzo bym chciała.Pozdrawiam i trzymam za Was kciukismile
      • alela1 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:34

dont worry be happysmile U mnie 3dc.........
        • alela1 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:35

to bylo do ciebie Aba, pocieszam cie..
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:48
      Dzięki alelasmile ja jakieś chyba załamanie przechodzę bo wiary u mnie zero,
      szósty cykl w plecy a ja zamiast lepiej przechodzić porażki to przechodzę je
      coraz gorzejsmile niby żyje , egzystuje ale i tak jakaś przybita jestem, może
      przejdzie?
      zresztą co Ja będę Wam pisać same wiecie jak to jest!
      Alela szkoda że Tobie też nic w tym cyklu nie wyszło , widać musimy pobidować
      jeszcze na tym forumsmile
      A co w ogóle planujesz, jakieś badania, leki, robisz coś?
      Ja w tym cyklu muszę zrobić prolaktyne z obciążeniem a na początku następnego
      powtórzę fsh i lh i z tym wszystkim idę do dr. karwackiej, alela czy Ty u niej
      byłaś? warto iść? co Ci gin powiedział o tym tsh na górnej granicy(jak u mnie)?
      Ja na pewno zostanę na forum bo mi razem jakoś łatwiej, tak to tłamszę w sobie
      bo tak naprawdę to nikomu nie mówilismy o Naszych staraniach i dobrze bo co m-c
      byłyby pytania no i co no i kiedy?
    • beatle80 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:50
      Dołaczam do Was dziewczyny. Myslałam, że moze skończe na staraniach lutowych
      ale dziś w 36dc dostałam okres.
      A człowiek taki głupi, ze 6 dni się spóźnia okres a już imiona wymyśla...
      No może w kolejnym podejściu się uda.
      • beatle80 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:52
        acha, czyli nie 36 dc ale 1 dc.
      • beatle80 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 11:21
        Dziewczyny a czy to mogło byc poronienie?
    • soffinka Re: Starania Marcowe 22.02.07, 12:39
      Witajcie,
      Pozwólcie, że i ja przyłącze sie do Waszego wątku. Dziś 1dc. Cykle mam dość
      długie ( 33-36 ), więc do starań jeszcze conajmniej 2 tygodnie. ah to czekanie..
      Mam juz synka 2 latka. A teraz marzymy o drugim bobasku.
      Trzymam za Was wszystkie kciuki i zyczę dużo pozytywnego myslenia smile
      Pozdrawiam
      soffinka
      • emilka2007 Re: Witam 22.02.07, 14:25
        Czesc dziewczyny, u mnie zaczal sie 14 tc. Bylam dzisiaj na usg, wszystko w
        porzadku. Malenstwo ma 7,32 cm i wazy 80g. Nie chcialo pokazac kim jest smile))) ,
        ale lekarz powiedzial ze to troszke za wczesnie.

Trzymam za was kciuki i pozdrawiam sedecznie
        Beata
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 22.02.07, 14:40
      Hej soffinka beatle razem łatwiej , może i Nam się niedługo uda?
      Emilka ale ten czas leci, dopiero co pisałaś Nam że jesteś w ciąży a tu już
      drugi trymestr Ci na ,,plecy włazi,,! Trzymaj sięsmile
      Alela daj znać o tej Karwackiej bo nie wiem czy się zapisywać?
      U mnie 7 dc chyba zakupie sobie Mace poczytałam trochę o niej i podobno niezle
      wpływa na płodność?
      Pozdrawiam Was.
    • soffinka Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:09
      Gratulacje Emilka!!Jejciu, ależ fajnie!Juz niedługo połówka ciązy no i czas na
      widoczny brzuszek smile
      Aba, dzięki za odzewsmile i trzymam za Ciebie kciuki! smile
      A co do mnie, to hmm, pierwszy cykl, wtedy kiedy właściwie podjelismy decyzję o
      staraniach, traktowałam obserwacyjnie. tzn śluz tylko, na tempke nie ma
      szans.Mniej więcej wiem co i kiedy, podczas owulacji mam potworny ból jajnika,
      więc przegapić chyba bedzie ciężko.Ale i tak mam kołowrotek w głowie, ciągle
      myśle jak to bedzie, a co jesli nie bedzie? a że generalnie jestem człowiekiem
      mało cierpliwym to czekanie mnie juz przeraża. Staram się wyłączyć, myśleć o
      wszystkim byle nie o staraniach, potraktować to na luzie,ale z tym to cięzko,
      jak się człowiek nakręci.
      Pierwsza ciąże poroniłam w 8 tygodniu, ah, strasznie to przezyłam. ale z
      zajściem w drugą nie było najmnijeszego problemu -o dziwo. powiedziałam sobie
      że zaczynamy wcześniej bo pewnie zanim zaskoczę minie pół roku, no i wyszło od
      razu. Myśle że to "sportowe" nastawienie do sexu było kluczem do sukcesu.Nie
      wiem czy teraz uda mi się tak siebie "oszukać", nastawić na luz.W każdym razie
      staram się wink
      Aba, a słyszałaś o Personie? Kurcze, drogie to cudo, ale może ma sens?
      Pozdr.ciepło
      soffinka
      • emilka2007 Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:20
        brzuszek to ja juz mam smile)))
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:16
      Słyszałam o tym , kiedyś nawet myślałam żeby kupić ale faktycznie trochę
      kosztujesmile teraz mnie nie korci bo albo miałam monitoring albo badałam hormony
      i wiedziałam że owu była więc odpuściłamsmile
      Ja też jestem strasznie niecierpliwa , to moja najgorsza wada,
      niestety ,,tego,,nie jestem w stanie przeskoczyć i muszę cierpliwie
      czekać,straszne to ale nie mam wyjścia stąd pewno mój co miesięczny dółsmile
    • soffinka Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:39
      Emilka a jak pępek? Mój wywalił wraz z pojawieniem się brzuszka, wszyscy
      wkręcali że to chłopczyk i wiadomo czemu pępek wystaje, no i się nie
      pomylili smile))
      Aba, głowa do góry,mamy podobne terminy,pewnie bedziemy jak nakręcone razem
      liczyć dni, hehesmileA skoro lekarze sa spokojni, i owulacja była, to nie martw
      sie na zapas, wszystko wyjdzie w swoim czasie i bedzie cudownie, zobaczysz. Ale
      póki co zyczę nam obu ( i wszystkim nieciepliwym) duuuuużo cierpliwości,
      spokoju, opanowania, luzu, dystansu no i zdecydowanie sexu dla sexu, nie sexu z
      myslą w głowie "no plemniczki wędrujcie, dalej.." wink
    • agnrek Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:50
      Ja poroniłam w połowie grudnia pierwszą ciążę, ale zaszłam w nią już w drugim
      cyklu. Myślę, że pomogły mi testy owulacyjne smile
      Minęły 2 m-ce, za kilka dni będzie owulacja, zaczynamy!
    • aba1122 Re: Starania Marcowe 27.02.07, 15:26
      Podciągam, żadna się nie stara w marcu? sama zostałam?
      Ja cały czas wierzę że się uda więc jakoś wolę tu,,istnieć na forum,,niż w
      ukryciu podczytywać.
      Zapraszam.
      • asiulka555 Re: Starania Marcowe 27.02.07, 15:47
        ja chyba tez sie do was dolacze z watku "w lutym sie uda" - tam udalo sie w tym
        miesiacu prawie wszystkiem (chyba 5 czy 6 dziewczyn ujrzalo 2 kreseczki)
        Ja jeszcze nie mam @ ale robilam dzis test i wyszedl negatywny wiec
        najprawdopodobniej wskocze do was niedlugo
        Pozdrawiam
    • soffinka Re: Starania Marcowe 27.02.07, 18:08
      Witam, witam. Jestem z Wami,ale siedzę cicho bo przede mną jeszcze conajmniej
      1o dni do starań. Dziś 6 dc, dopiero.. wrrrr, nie znoszę czekania.. wink
      Mam nadzieje, że i wiekszość z nas ujrzy wkrótce wypragnione 2 kreseczki, czego
      wszystkim z całego serducha zyczę smile
      soffinka
    • margot602 Re: Starania Marcowe 27.02.07, 19:23
      Cześć Dziewczyny, ja tez się dołączam do Was. To mój trzeci cykl starań i mam
      nadzieję, że do trzech razy sztuka smile Dziś byłam u gina (13 dc) i wszystko
      wskazuje na to, że jest owulacja. Na usg widoczny pęcherzyk dominujący na lewym
      jajniku, który lada moment ma pęknąć smile Tak się cieszę!!! Zalecił mi też brać
      już witaminy Feminatal N. Bałam się, że będę musiała dać sobie spokój w tym
      miesiącu, bo chorowałam na zatoki i musiałam brać antybiotyki, ale gin mnie
      uspokoił, że spokojnie można działać.
      Tak więc czekamy na wiosennego bociana smile) Za Was też trzymam kciuki i
      serdecznie pozdrawiam, m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka