aba1122 17.02.07, 10:02 Zaczynam 7 cykl starań o dziecko, nie poddaje się , zapraszam wszystkie koleżanki starające się na wiosnę W kupie będzie raźniej! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oska81 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 10:15 No to ja już wskakuję. Dziś jest nieco lepiej. Wiosna zbliża się wielkimi krokami, a z nią przybędą do nas wiosenne bociany. Trzeba w to wierzyć. Tylko jak ma mam liczyć te cykle starań??Chyba będę liczyć miesiące. Cmokasy Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Do Aleli 17.02.07, 10:40 Alela z tą laktacją to mnie zaskoczyłaś. Rzeczywiście coś w tym jest, więc mozna stwierdzić, że zapaliło się Wam zielone światełko. I na pewno nie zostaniesz tu sama, gwarantuję Ci to Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Do Aleli 19.02.07, 15:06 dzieki Oska, za dobre slowa Czekam na wyniki drugich badan i siedze sobie grzecznie i sie "wyluzowywuje", ze tak to nazwe..... Odpowiedz Link Zgłoś
ala988 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 11:22 I ja się dołączę! Pomono styczniowych starań, wczoraj przyszła do mnie @, ale trudno. Bede wcinac folik i pracowac!! Co prawda, mam troche obaw (dostałam fajna prace, spłacamy kredyt), ale moj zegar biologiczny chyba coraz glosniej bije. Pozdwawiam Was serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 11:43 Cześc dziewczyny, witaj Ala i nie czekaj na nic tylko staraj się o dziecko jeżeli czujesz taką potrzebę, miesiace tak szybko lecą a niestety tak łatwo w ciąże się nie zachodzi, wiem co mówię bo już trochę się staram Oska dobrze ze chociaż Ty już się lepiej czujesz bo mnie chyba potrzeba trochę czasu żeby pozbierać się po następnym nieudanym cyklu alela czekamy na relacje z wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
nuska1973 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 20:42 Witajcie, dopisuję się do listy, wierzę, że nam się uda! Mój zegar biologiczny niestety bije coraz szybciej, w tym roku już 34 wiosna, ale chyba nie zapóźno! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 21:44 Hej hej Nuska myślę że nie za pózno na te Nasze strania ja też mam 34 lata ale staro się nie czuje mam nadzieje że Nam niedługo wyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nuska1973 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 22:14 Super, że Jesteście, zawsze razem raźniej, mam pytanie, czy Któraś jest może z Warszawy- to tak odnośniew lekarza, szpitala itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 17.02.07, 22:22 Ja jestem z W-wy , byłam już u dwóch ginów w tym u ginekologa endokrynologa i obaj kazali jeszcze nie panikować tylko się starać jest mi o tyle łatwiej poczekać te dwa,trzy m-ce że na właśną rękę zrobiłam sobie badania hormonalne i w zeszłym cyklu monitoring wyszło że owu była, więc trochę się uspokoiłam i próbuję dalej co prawda tsh i prolaktyne mam na górnej granicy normy ale byłam u podobno niezłej specjalistki gin -endo i powiedziała mi to samo wg niej wszystko ok no więc dałam spokój boję się tylko czy zajdę w ciążę? lata lecą , trochę jestem zła na siebie ze tyle zwlekałam, mam już co prawda córkę 8 letnią ale zawsze chciałam mieć dwoje dzieci, modlę się żeby moje marzenie się spełniło! Nuska a Ty długo się starasz? alela co ginka powiedziała na tsh i prolaktyne? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Marcowe 18.02.07, 22:05 Hej dziewczyny. Witaj Nuska, życzę Ci abyś szybciutko zaciążyła Aba jak samopoczucie?? Moje takie średnie, jestem jak ta chorągiewka na wietrze, raz tak - raz tak, zmienia mi się nastrój w ciągu godziny kilkakrotnie. Nie mogę doczekać się piątku, kiedy w końcu pójdę do lekarza, teraz to nawet nie chcę tej @ dostać, aby móc w ogóle iść do niego i żeby powiedział co się dzieje. Dziś 43dc. Postanowiłam, że jutro rano robię test, tak dla czystego zdiagnozowania, że ciąża to nie jest. Jutro po pracy wyjeżdżam, jedziemy z mężem do znajomych na Mazury na kilka dni, wracamy w czwartek wieczorem. Oczywiście wyjedziemy jeśli jutro w pracy wszystko uda mi się załatwić. Chcemy trochę odpocząć od tego wszystkiego. Znajomi mają 7-miesięczną córeczkę, więc z radością się nią zajmę, poza tym "śledzik"... Mam nadzieję, że nabiorę dystansu do pewnych spraw. Alela super, że owu była, to dobry znak Pozdrawiam Was gorąco. Do zobaczenia (przeczytania) w czwartek. Buziaki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mikrowanka dołaczam sie 19.02.07, 12:13 no to jestem z wami dziewczyny... w tym cyklu z testami owu... jeśliby potraktowac poprzedni cykl za prawidłowy, to mieliśmy niezły falstart... miesiączka była w 27dc. owu była wg mnie w 11, ale jeśli była w 13 to chyba strzelalismy ślepakami hihihih bo zaczelismy działać od 9dc codziennie!!!! a mój mężuś nie ma najlepszych nasionek niestety, wiec nawet lekarz zalecił zebranie największej ilości i działąnie w dobrym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Marcowe 19.02.07, 13:10 Tylk opozazdrościć wyjazdu. Szkoda ,że ja nie mam znojomych ,którzy z radością zajmą się moim dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Starania Marcowe 02.03.07, 18:41 I ja się przyłączam, Dziewczynki To moje kolejne starania, pierwszą ciążę poroniłam w 6. tygodniu w grudniu. Udało mi się zajść już w drugim cyklu po stosowaniu testów owulacyjnych. Zrobiłam 2 m-ce przerwy na badania i kilka dni temu zaczęliśmy się starać. Znowu z kalendarzem i testami w ręku. Zobaczyłam dwie kreski i do roboty! Mniej więcej 13 marca dowiem się, na ile skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nella27 Re: Starania Marcowe 19.02.07, 12:46 Hej Kochane Jestem z Wami w marcowym "Temacie".Okres powinnnam dostać 27 lutego, ale jeśli nie przyjdzie to testuje dopiero w marcu. Tak jak założycielka postu mam na koncie 6 nieudancyh cylki.Ten jest siódmy.Powoli zaczynam stresowac się tą sytuacją.Początkowo do pierwszych @ podchodziłam bez większych nerwów, jednak teraz każda kolejna przynosi coraz większe rozczarowanie i smutek.Oby wiosenne boćki nas nie ominęły Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 19.02.07, 13:29 Hej nella , mikrowanka ja też już coraz bardziej się nie pokoje , mam nadzieję że te bociany faktycznie o Nas nie zapomniały? U mnie co m-c gorsze nerwy ze coś nie tak, w tym ostatnim 6 nieudanym cyklu potrzeba mi było paru dni żebym się jakoś w sobie zebrała i nie załamała, wiara też zaczyna mnie opuszczać że się uda?nie wiem co będzie dalej , ile jeszcze takich m-cy mnie czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 19.02.07, 13:30 Iva odpisałam Ci na staraniach zimowych. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: ja już nie mam złudzeń że coś z tego wyjdzie, 19.02.07, 14:04 ale Wam życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kammaj1 Re: ja już nie mam złudzeń że coś z tego wyjdzie, 22.02.07, 15:10 witajcie Dziewczyny, to ja też się przyłączam! staram się już ok 9 miesięcy o dzidzię i na razie bez skutku-badam sobie śluz, obliczam dni płodne, badam szyjkę i ... przychodzi kolejny okres. mam juz córcię, ktora ma roczek i bardzo chciałam aby między rodzeństwem była niewielka różnica wieku. na razie jednak pozostaje czekać, czekać, czekać....buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
nella27 Re: Starania Marcowe 20.02.07, 08:25 Hej Dziewczynki Do marca jeszcze tylko 8 dni Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 20.02.07, 10:13 No, u mnie dziś 5 dc jakoś już z wiary opadłam że mi się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka9919 Re: Starania Marcowe 20.02.07, 22:22 Cześć Dziewczynki.Melduję się,my co prawda zaczynamy dopiero za trzy dni jak mój mężuś wróci i nie robię sobie wielkich nadziei,że za pierwszym razem się uda ale kto wie...tak bardzo bym chciała.Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:34 dont worry be happy U mnie 3dc......... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:35 to bylo do ciebie Aba, pocieszam cie.. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:48 Dzięki alela ja jakieś chyba załamanie przechodzę bo wiary u mnie zero, szósty cykl w plecy a ja zamiast lepiej przechodzić porażki to przechodzę je coraz gorzej niby żyje , egzystuje ale i tak jakaś przybita jestem, może przejdzie? zresztą co Ja będę Wam pisać same wiecie jak to jest! Alela szkoda że Tobie też nic w tym cyklu nie wyszło , widać musimy pobidować jeszcze na tym forum A co w ogóle planujesz, jakieś badania, leki, robisz coś? Ja w tym cyklu muszę zrobić prolaktyne z obciążeniem a na początku następnego powtórzę fsh i lh i z tym wszystkim idę do dr. karwackiej, alela czy Ty u niej byłaś? warto iść? co Ci gin powiedział o tym tsh na górnej granicy(jak u mnie)? Ja na pewno zostanę na forum bo mi razem jakoś łatwiej, tak to tłamszę w sobie bo tak naprawdę to nikomu nie mówilismy o Naszych staraniach i dobrze bo co m-c byłyby pytania no i co no i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 10:50 Dołaczam do Was dziewczyny. Myslałam, że moze skończe na staraniach lutowych ale dziś w 36dc dostałam okres. A człowiek taki głupi, ze 6 dni się spóźnia okres a już imiona wymyśla... No może w kolejnym podejściu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania Marcowe 21.02.07, 11:21 Dziewczyny a czy to mogło byc poronienie? Odpowiedz Link Zgłoś
soffinka Re: Starania Marcowe 22.02.07, 12:39 Witajcie, Pozwólcie, że i ja przyłącze sie do Waszego wątku. Dziś 1dc. Cykle mam dość długie ( 33-36 ), więc do starań jeszcze conajmniej 2 tygodnie. ah to czekanie.. Mam juz synka 2 latka. A teraz marzymy o drugim bobasku. Trzymam za Was wszystkie kciuki i zyczę dużo pozytywnego myslenia Pozdrawiam soffinka Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Witam 22.02.07, 14:25 Czesc dziewczyny, u mnie zaczal sie 14 tc. Bylam dzisiaj na usg, wszystko w porzadku. Malenstwo ma 7,32 cm i wazy 80g. Nie chcialo pokazac kim jest ))) , ale lekarz powiedzial ze to troszke za wczesnie. Trzymam za was kciuki i pozdrawiam sedecznie Beata Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 22.02.07, 14:40 Hej soffinka beatle razem łatwiej , może i Nam się niedługo uda? Emilka ale ten czas leci, dopiero co pisałaś Nam że jesteś w ciąży a tu już drugi trymestr Ci na ,,plecy włazi,,! Trzymaj się Alela daj znać o tej Karwackiej bo nie wiem czy się zapisywać? U mnie 7 dc chyba zakupie sobie Mace poczytałam trochę o niej i podobno niezle wpływa na płodność? Pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
soffinka Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:09 Gratulacje Emilka!!Jejciu, ależ fajnie!Juz niedługo połówka ciązy no i czas na widoczny brzuszek Aba, dzięki za odzew i trzymam za Ciebie kciuki! A co do mnie, to hmm, pierwszy cykl, wtedy kiedy właściwie podjelismy decyzję o staraniach, traktowałam obserwacyjnie. tzn śluz tylko, na tempke nie ma szans.Mniej więcej wiem co i kiedy, podczas owulacji mam potworny ból jajnika, więc przegapić chyba bedzie ciężko.Ale i tak mam kołowrotek w głowie, ciągle myśle jak to bedzie, a co jesli nie bedzie? a że generalnie jestem człowiekiem mało cierpliwym to czekanie mnie juz przeraża. Staram się wyłączyć, myśleć o wszystkim byle nie o staraniach, potraktować to na luzie,ale z tym to cięzko, jak się człowiek nakręci. Pierwsza ciąże poroniłam w 8 tygodniu, ah, strasznie to przezyłam. ale z zajściem w drugą nie było najmnijeszego problemu -o dziwo. powiedziałam sobie że zaczynamy wcześniej bo pewnie zanim zaskoczę minie pół roku, no i wyszło od razu. Myśle że to "sportowe" nastawienie do sexu było kluczem do sukcesu.Nie wiem czy teraz uda mi się tak siebie "oszukać", nastawić na luz.W każdym razie staram się Aba, a słyszałaś o Personie? Kurcze, drogie to cudo, ale może ma sens? Pozdr.ciepło soffinka Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:16 Słyszałam o tym , kiedyś nawet myślałam żeby kupić ale faktycznie trochę kosztuje teraz mnie nie korci bo albo miałam monitoring albo badałam hormony i wiedziałam że owu była więc odpuściłam Ja też jestem strasznie niecierpliwa , to moja najgorsza wada, niestety ,,tego,,nie jestem w stanie przeskoczyć i muszę cierpliwie czekać,straszne to ale nie mam wyjścia stąd pewno mój co miesięczny dół Odpowiedz Link Zgłoś
soffinka Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:39 Emilka a jak pępek? Mój wywalił wraz z pojawieniem się brzuszka, wszyscy wkręcali że to chłopczyk i wiadomo czemu pępek wystaje, no i się nie pomylili )) Aba, głowa do góry,mamy podobne terminy,pewnie bedziemy jak nakręcone razem liczyć dni, heheA skoro lekarze sa spokojni, i owulacja była, to nie martw sie na zapas, wszystko wyjdzie w swoim czasie i bedzie cudownie, zobaczysz. Ale póki co zyczę nam obu ( i wszystkim nieciepliwym) duuuuużo cierpliwości, spokoju, opanowania, luzu, dystansu no i zdecydowanie sexu dla sexu, nie sexu z myslą w głowie "no plemniczki wędrujcie, dalej.." Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Starania Marcowe 22.02.07, 15:50 Ja poroniłam w połowie grudnia pierwszą ciążę, ale zaszłam w nią już w drugim cyklu. Myślę, że pomogły mi testy owulacyjne Minęły 2 m-ce, za kilka dni będzie owulacja, zaczynamy! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Marcowe 27.02.07, 15:26 Podciągam, żadna się nie stara w marcu? sama zostałam? Ja cały czas wierzę że się uda więc jakoś wolę tu,,istnieć na forum,,niż w ukryciu podczytywać. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: Starania Marcowe 27.02.07, 15:47 ja chyba tez sie do was dolacze z watku "w lutym sie uda" - tam udalo sie w tym miesiacu prawie wszystkiem (chyba 5 czy 6 dziewczyn ujrzalo 2 kreseczki) Ja jeszcze nie mam @ ale robilam dzis test i wyszedl negatywny wiec najprawdopodobniej wskocze do was niedlugo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soffinka Re: Starania Marcowe 27.02.07, 18:08 Witam, witam. Jestem z Wami,ale siedzę cicho bo przede mną jeszcze conajmniej 1o dni do starań. Dziś 6 dc, dopiero.. wrrrr, nie znoszę czekania.. Mam nadzieje, że i wiekszość z nas ujrzy wkrótce wypragnione 2 kreseczki, czego wszystkim z całego serducha zyczę soffinka Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: Starania Marcowe 27.02.07, 19:23 Cześć Dziewczyny, ja tez się dołączam do Was. To mój trzeci cykl starań i mam nadzieję, że do trzech razy sztuka Dziś byłam u gina (13 dc) i wszystko wskazuje na to, że jest owulacja. Na usg widoczny pęcherzyk dominujący na lewym jajniku, który lada moment ma pęknąć Tak się cieszę!!! Zalecił mi też brać już witaminy Feminatal N. Bałam się, że będę musiała dać sobie spokój w tym miesiącu, bo chorowałam na zatoki i musiałam brać antybiotyki, ale gin mnie uspokoił, że spokojnie można działać. Tak więc czekamy na wiosennego bociana ) Za Was też trzymam kciuki i serdecznie pozdrawiam, m. Odpowiedz Link Zgłoś