Dodaj do ulubionych

odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie.

23.02.07, 10:20
Dziewczyny prosze nie krzyczcie na mnie. Nie wyzywajcie mnie od idiotek bo i
tak czuje sie fatalnie. Zachowalam sie jak ostatnia kretynka
,niodpowiedzialnie a teraz odchodze od zmyslow. Placze i cala sie trzese. Mam
infekcje wirusowa. Tepm 38 - 39 st C. Oczywiscie gin powiedzial,ze mozna brac
apap. Tu na forum tez czytalam,ze lepiej wziasc niz pozwolic na tak wysoka
goraczke. Ze taka garoczka moze byc bardziej niebezpieczna niz paracetamol.
Internista u ktorego bylam wczoraj sam nie byl prewny czy moge prac apap. Ale
skoro inne ciezarne biora i gin pozwolil to on tez pozwala. Chyba rozum mi
odjelo bo nie spytalam sie ile dziennie moge wziasc tabletek. Tak bylam
przejeta,ta goraczka,ze uwazalam,ze trzeba tylke brac proszkow aby wreszcie ta
goraczke zbic. Dopiero teraz (musztarda po obiedzie) wpadlam na genialny
pomysl aby zadzwonic do gin ktory prowadzil moja pierwsza ciaze. On uswiadomil
mnie ze appap mozna ale 2 gora 3 x dzienie.Najwiecej do 4 ale to juz duzo. Nie
jestem pewna dokladnie ile ja wzielam od wczoraj w nocy ale wydaje mi sie ,ze
wiecej. Wszyscy (mama ,maz) na mnie krzycza,ze jestem glupia i
niodpowiedzialne. Zgadzam sie z nimi ale co moge teraz zrobic. Tylko miec
nadzieje,ze malenstwu nie zaszkodzi. Ze tez musiala mnie dopasc taka infekcja.
Chyba zaraz oszaleje. Oczywiscie bardzo bym chciala ,aby jakas mila kolezanka
mnie pocieszyla. Ze tez brala paracetamol (w wiekszej ilosci )a dzidzius
urodzil sie zdrowy.
Nie mam pojecia,dlaczego wczesniej czytalam duzo watkow o tym ,ze wys tepm
jest najgorsza a dopiero dzis natrafilam na watki ,ze 2 apapy na dobe to max.

Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 10:24
      Przestań się zamatrwiać,bo narobisz sobie tym więcej szkody niż pożytku.
      Każdy robi różne błędy i tak jest.
      A Twojemu dziecku z pewnością nic nie będzie.
      W czasie ciąży jednej i drugiej brałam różne antybiotyki,leki na podtrzymanie i
      również parę razy miałam infekcję przeziębieniową.
      Dzieci mam zdrowe i NIC im nie jest do tej pory.
      Nie zadręczaj się,bo to nie ma sensu.
      Pzdr.Gosia
      • anetta46 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 10:33
        ja też piłam apap po kilka i nic mi nie jest dzidzi też, nie martw się na zapas
        myśl teraz by wyzdrowieć , szybciutko się wykuruj, niedawno to przerabiałam mam
        na myśli chorobę i gorączkę też ,a piłam lipę jest na gorączkę i gardło ,cerutin
        ,a gardło płukałam szałwią powoli dochodzę do siebie ,pozdrawiam !!
        • moniqep Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 10:47
          Ginekolog zasugerowal,zebym zapobiegawczo wziela pezpieczny antybiotyk (duomox
          lub amotax)bo ta inekcja moze sie przerodzic w cos bakteryjnego typu zapalenie
          oskrzeli. Wiec lepiej wziasc antybiotyk zapobiegawczo niz sie dlugo leczyc. Po
          antybiotyku temp tez ma mi szybciej przejsc. Teraz taka mi cisnienie z nerwow
          podskoczylo,ze wydaje mi sie ,ze lepiej sie poczulam i moze infekcja do jutra
          przejdzie. Sama nie wiem co robic .Kazdy lekarz mowi co innego. Najbardziej sie
          martwie ,ze jak ja moglam tak bezmyslnie lykac te apapy. Najgorsze w tym
          wszystkim jest to ,ze dokladnie nie wiem ile ich zjadlam.
        • moniqep Re: anetto46. 23.02.07, 10:53
          Jak to pilas appap (czy ten syrop dla dzieci?) po kilka razy? tzn ile razy
          dziennie? Jesli pilas syrop dla dzieci to on ma pewnie mniejsze stezenie niz
          proszki dla doroslych. W ktorym tyg ciazy dopadla cie choroba? Ja jestem na
          samym pocztku. Teraz wszystko sie tworzy,dzieli,krztaltuje a ja nalykalam sie
          prochow jak glupia. Nie pozostaje mi nic innego jak modlitwa.
          • eska762 Re: anetto46. 23.02.07, 10:59
            przede wszystkim to ochłoń, ta twoja panika jest gorsza niż te nadliczbowe
            tabletki apapu. I nawet tak wysoka gorączka była gorsza niż ten apap. Wiele
            kobiet bierze znacznie silniejsze leki (antyboityki) i rodzą zdrowe dzieci. Ja
            nie wiedząc że jestem w ciązy zarłam na potege IBUPROM, który jest zakazany,
            poźniej brałam antybiotyki, niby dozwolone w ciązy, ale przeciez to antybiotyk.
            Teraz jestem w 24tc i poki co jest ok, wczoraj byłam na usg, córka zdrowa. No,
            chyba że zjadałas ich ze dwadzieścia tych apapów, ale to i bez ciązy szkodliwe
            • moniqep Re: anetto46. 23.02.07, 11:28
              Gin dzis mi dal do zrozumienia,ze lepiej wziazc bezpieczny antybiotyk niz
              pozwolic by infekcja trwala bez konca albo przerodzila sie w cos gorszego. Wiec
              te twoje anybiotyki nie mogly zaszkodzic twojemu dzidziusiowi. Jednak jak
              wspomnialam,ze wzielam te cholerne appapy w ilosciach od 5,6. Westchnal i
              powiedzial,ze to nie dobrze. Jego reakcja mnie przerazila. Dziekuje za dobre
              slowo i pocieszenie. Poczulam sie lepiej. Choc pewnie denerwowac sie bede przez
              cala ciaze. Teraz czuje sie lepiej wiec moze zaraz mi przejdzie i obedzie sie
              bez lekarst.
              • tatekon 5-6 to duzo ale nie tragicznie 20.07.07, 09:15
                Spokojnie, to tylko jednorazowa akcja a ilosc spora ale nie straszna. Nie daj
                sie szarpac strachom przed goraczka czy przed apapem. Ludzkie organizmy nie
                psuja sie tak latwo. Pomysl o tych dzieciakach, ktorych matki radosnie
                popijaly, leczyly kaca i nie tylko nim w 3-5 miesiacu do nich dotarlo, ze sa w
                ciazy. Trzeba pilnowac dawek ale nadal prawdopodobienstwo zaburzeń nawet po
                jednorazowym przedawkowaniu jest niewielkie.
    • mimarika Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 11:15
      pamiętaj,że wszystkie Twoje emocje przechodzą na maleństwo, dlatego już się tym
      dłużej nie zadręczaj, ponieważ maluch czuje Twe zdenerwowanie, a to nie jest
      korzystne.
      na przyszłość po prostu dokładnie czytaj ulotki wszelkich leków, jakie
      zamierzasz przyjmować, ale przede wszystkim pytaj lekarza prowadzącego ciążę.
      Zdrówka życzę.Pozdrawiam,
      Marika
      • shorthair Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 11:35
        Hej, nie zamartwiaj się - maksymalna dawka paracetamolu to 4g - musiałabyś
        wziąść min. 8 tabletek a tyle chyba nie wzięłaś. A tak na przyszłość -
        paracetamol (Apap, Codipar) to dobry i bezpieczny lek obniżający gorączkę,
        stosuje się go już u bardzo małych dzieci, ważne jest tylko pilnowanie dawki
        (zawsze jest napisane na opakowaniu!) i odstępu między dawkami min. 4 godziny.
        • anetta46 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 12:28
          ja jestem teraz w 15 tygodniu i jakieś dwa tygodnie temu zachorowałam ,piłam
          apap 3 razy dziennie przez trzy dni ,jak gorączkę obniżyłam to piłam tylko wtedy
          gdy bolała mnie głowa ,piłam też lipę ,płukałam gardło w soli i w szałwi
          ,psikałam tamtu verde ,smarowałam czoło skronie amolem ,jadłam cytrynki bez
          cukru choć wykrzywiało ,da się przeżyć ,życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia i
          nie martw się wszystko będzie dobrze .pozdrawiam .
      • kinpral Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 18.07.07, 12:32
        hej dziewczyny strasznie sie denerwuje ze mojejmu malenstwu moze stac sie
        krzywada sad bo strasznie boli mnie gardlo juz od 4 dni do 3 dni psikalam tamtum
        verde 2x po 3 i ssalam tabletki homeopatyczne na gardlo i nic nie pomaga ;/ od
        wczoraj zaczelam tez plukac gardlo woda z sola po 3 razy na dzien dzisiaj juz
        lepiej bo jak polykam cokolwiek to mnie tak gardlo strasznie nie boli,a te leki
        na gardlo chwilowo dostawilam, powiedzcie prosze co jeszcze mozna zrobic zeby to
        przeszlo i czy malenstwu nic nie bedzie??? boje sie strasznie ze moze byc cos
        nie tak bo to poczatek ciazy moze 4 tydzien bo do lekarza ide dopiero 23 lipca
        pozdrawiam
        • marta76 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 18.07.07, 13:12
          idż do internisty.
    • melka_x Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 12:26
      Ja miałam potworne bóle w ciąży, dostawałam nie tylko paracetamol, ale i
      pyralginę. Paracetamol brałam też samowolnie, przekraczając zalecane dawki, bo
      momentami ból był na granicy mojej wytrzymałości. Dziecko całe i zdrowe, choć
      oczywiście nikomu nie polecam takich ilości paracetamolu.
      • malgosiek2 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 12:29
        Ja tylko na ból głowy biorę Pyralgin nawet w ciąży brałam.
        Inne leki nie pomagają.
        Pzdr.Gosia
    • green_land Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 12:35
      Kiedy jeszcze nie wiedziałam,że jestem w ciąży brałam ibuprom (ładnych parę
      tabletek, po dwie na raz) w jeden dzień zjadłam całe opakowanie saridonu (10
      sztuk) i urodziłam zdrowe dziecko.
      Brałam je na silny, ściągający ból podbrzusza. Do głowy mi nie przyszło,że moge
      byc w ciąży. Nawet u gina byłam z tym bólem, ale powiedział,że on nie wie co to
      i by brac p/bólowe.

Nie martw się moniqep, będzie ok, lepsze tabletki, niz wysoka gorączka. A teraz
      w ogole w modzie jest nic nie brac, gdy się jest w ciąży. Jak ginowi
      powiedziałam,że biorę klacid (antybiotyk) powiedział: dobrze, proszę brac do
      końca, bo wie pani, najlepiej nic nie brac, bo nie znamy do końca wpływu leków
      na płód, ale to takie dmuchanie na zimne.

Pozdrawiam serdecznie
    • kandinsky1 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 12:58
      A z glowa wszystko okey?
      • green_land Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 13:38
        Mogę napisac Ci, jak chcesz historię mojego życia, ale łatwiej będzie jak
        zajrzysz do wyszukiwarkismile

• mirabellka26 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 13:32
      ja nie wiedzac ze jestem w ciazy bralam aspiryne ktora jest zabroniona i
      dzidzius urodzil sie zdrowy
    • cadorna Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 13:50
      Kochana !
      1. ja na początku ciąży brałam silne leki antydepresyjne - odstawiłam je
      oczywiście NATYCHMIAST, ale tam było napisane jasno i wyraźnie, że ABSOLUTNIE
      nie w ciąży, a ja je brałam ze 2 miesiące
      2. w 4-tym miesiącu tleniłam włosy - silnym odbarwiaczem, bo nie wiedziałam że
      nie wolno
      3. zrobiłam jeszcze kilka totalnych głupot, po których potem (uświadomiona)
      umierałam ze strachu tak jak Ty teraz

I CO ?

szalałam, że muszę się dostać na badania genetyczne, wyłam w głos, a okazało
      się, że z dzidzią jest wszystko w porządku

PRZEDE WSZYSTKIM więc się nie denerwuj
      NAJBARDZIEJ Twojemu dziecku zaszkodzą nerwy

A rodzinki nie słuchaj - NIE MAJĄ PRAWA mówić Ci takich rzeczy teraz !!!
      • moniqep Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 18:41
        Dziekuje za dobre slowa.Bylo mi to bardzo potzebne. Niestety moich problemow nie
        ma konca. Dostalam antybiotyk Duomox.Aby przeciwdzialac ewentualnemu zapaleniu
        oskrzeli (mam suchy,meczacy kaszel) Powiedzialm internistce,ze czuje uszy.Nie
        jest to bol ale czuje ,ze sa zapchane.Takie uczucie dyskomfortu. pani dr.nie
        zbadala mi uszu ale wytlumaczyla,ze ten dyskomfory w uszach jest spowodowany
        katarem i rozpulchnionym gardlem. Gardlo mnie nie boli za to coraz bardziej
        uszy.Boje sie ,ze zostalam zle zdiagnozowana i nie grozi mi zapalenie oskrzeli
        tylko ucha srodkowego.
        Czy ktoras z was brala Duomox na zapalenie ucha? Na ulotce nie ma
        wyszczegolnionej tej choroby.
        • gyokuro Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 19:22
          To nie zapalenie ucha typowo bakteryjne - dostałaś bólu ucha, bo masz zapchany
          nos i pewnie zatoki, albo cos z migdałkami i to przełazi na uszy. Ale typowej
          infekcji bakteryjnej nie ma, bo przy takiej wyłabys chyba. Są różne zapalenia
          uszy - Twoje to wysiękowe, a nie ostre bakteryjne. Antybiotyk jest osłonowo,
          przeciw nadkażeniom bakteryjnym, bo to Cię je to najprawdopodobniej wirus
          paskudny. Który osłabia organizm i może nastąpić namnożenie bakterii.
          • ktos1232 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 23.02.07, 19:36
            nie martw sięsmile))
            ja nie wiedziałam, że jestem w ciąży i na samym początku brałam antybiotyk na
            zapalenie zatok, który zabroniony jest dla kobiet w ciąży - panikowałam później
            jak Ty, a dzidziuś zdrowiutki i żadnych wad (a już jutro kończy 4 m-ce)
            w ciąży można brać leki homeopatyczne - na katar i na ból gardła są Homeogene i
            Coryzalia, no i syrop na zbicie gorączki Apap dla dzieci smile)) któraś dziewczyna
            wcześniej już o nim pisała smile)
            nie martw się i dbaj o Was, zakładaj czapkę i rękawiczki jak jest zimno,
            generalnie unikaj zimna i przeciągów i dużych skupisk ludzi, żeby się nie
            zarazić jakimś choróbskiem
            i przede wszystkim nie denerwuj się, bo to jeszcze bardziej szkodzi maleństwu...
            wypij ciepłą herbatkę i do wyrka odpoczywać smile))
            dużo zdrówka Wam życzę smile))
            • draugdur Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 24.02.07, 13:23
              zaloze sie ze nie wzielas 20 apapow,wiec wyluzuj,wypij sobie melise,oddychaj
              gleboko i uspokuj sie,bo nic sie nei stalo
              gdybys w duzych dawkach brala przez kilka dni to faktycznie mogloby
              zaszkodzic,ale jeden dzien?
              spokojnie
              nerwy wiecej szkody przyniosa niz ten apapwink
              a rodzinie powiedz zeby sie odstosunkowala i nie denerwowala Cie tylko pomogla
              dojsc do zdrowia i uspokoila zamiast nakrecac!
    • michalkowa1 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 24.02.07, 15:43
      Ponoć mozna brac do 3 tys mg paracetamolu na dobę powyzej 3 miesiaca. Poczytaj
      na ulotce, ile mg ma jedna tabletka. Ja od 5 miesiaca bralam prawie caly czas
      Coldrex, bo niepotrzebnie lazilam do pracy i ciagle bylam przeziebiona (pracuje
      na uczelni, zbiorowisko wisrusow). Michalek mial co prawda zakażenie
      wewnątrzmaciczne, ale ogolnie jest zdrowy i prawie w ogole nie choruje. Na
      początku też nie wiedzialam, ze jestem w ciazy i smażyłam się na słoncu, czego w
      ciazy nie wolno. Nie boj sie. Tak latwo dziecku nie zaszkodzisz. Natura
      przewidziala nasze bledy i chroni maluszka.
    • nanna75 Re: odchodze od zmyslow.Prosze o pocieszenie. 24.02.07, 19:57
      Wysoka goraczke zawsze trzeba zbijac. A z Twoja dzidzia pewnie wszystko ok. Nie
      stresuje sie, bo to szkodzi dziecku.
      Nanna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka