Dodaj do ulubionych

Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo?

02.03.07, 11:05
Podobno bóle (podobne do bóli jak przed miesiączką) w podbrzyszu na początku
ciąży nie są niepokojącym objawem, ale jak długo mogą one potrwać? Kiedy
powinnam zacząć się martwić?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 02.03.07, 11:21
      Ja uważam, że każdy ból należy skonsultować z lekarzem, aby mieć pewność. Na
      pewno niepokojący jest dość silny ból w dole brzucha (skurcze macicy)
      promieniujący do krzyża. To może zwiastować poronienie, zwłaszcz, gdy dochodzi
      do tego plamienie przechodzące w krwawienie.
    • renne1 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 03.03.07, 16:19
      Witaj, obecnie jestem w 14 t.c., bóle podbrzusza miałam do ok. 8 tygodnia. Też
      mnie niepokoiły. Wytrwałoścismile))
    • jaguarka1 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 03.03.07, 18:03
      Witajcie! Jestem w 6 tyg.ciązy. Brzuch mnie boli prawie od samego początku sad.
      Dzwoniłam do swojego gina i mam brać No-spe. Boje sie bo mam za soba dwa
      poronienia. W domu nic juz nie robie, cały czas leże. Wizytę w gina mam dopiero
      20 marca. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze a stracha mam ogronego!
      Serdecznie pozdrawiam!
      • krokus77 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 12.03.07, 10:19
        Ja zaczęłam 6tc - 1,5 tygodnia mam lekkie bóle w dole brzucha. Tak naprawdę to
        nie są bóle tylko takie jakby ćmienie. W środę chyba zjawie się u lekarza,
        zobaczymy co powie.
    • m.elcia84 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 05.03.07, 11:37
      Witajcie malutkie brzuszkismile Ja już się zbliżam ku końcowi,ale też miałam ten
      problem. Na szczęście mam bardzo dobrego lekarza, który mi wszystko wyjaśnił-
      bóle są te są spowodowane bardzo szybkim rozciąganiem się macicy i raczej nie ma
      powodów do obaw. Jednak dla pewności ginekolog może sprawdzić Wam szyjkę macicy
      żeby wykluczyć ryzyko poronienia. Pozdrawiam i życzę duuużo optymizmusmile
    • m.elcia84 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 05.03.07, 11:44
      Aaa każdy ma inne ciało i kwestja-jak długo to sprawa indywidualna dla każdej z
      nas. Macica po prostu musi się przygotować do nowej roli i jeżeli dr. powie wam
      że wszystko jest ok to się nie zamartwiajcie
      • turiruri Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 05.03.07, 12:12
        Kochane,

bardzo Wam dziękuję za wszystkie uwagi. Już jestem spokojnieksza.

pozdrawiam
        • morita11 Rene 11.03.07, 19:48
          Masz termin na wrzesien 2007???

Co do boli brzucha...rodzaj bolu lepiej skonsultowac z lekarzem, zawsze to
          pewniejsze, ale brzucho boli i bedzie bolal....
          Ja jestem na poczatku 15 tygodnia i porzadniejsze bole zaczely sie jakies 2
          tygodnie temu.Taka nasza uroda, teraz musimy sie rozciagnac a to troszke boli wink
          Ja np. dodatkowo mam tylozgiecie macicy a prostujaca sie macica tez potrafi
          dokuczyc wink
          • andaba Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 11.03.07, 19:53
            Mnie w pierwszej ciąży brzuch cholernie bolał do ósmego miesiąca.
            Wiadomość dobra jest taka, że większego zagrożenia ciąży to nie powodowało.
            Tyle że uciążliwe było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka