turiruri 02.03.07, 11:05 Podobno bóle (podobne do bóli jak przed miesiączką) w podbrzyszu na początku ciąży nie są niepokojącym objawem, ale jak długo mogą one potrwać? Kiedy powinnam zacząć się martwić? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 02.03.07, 11:21 Ja uważam, że każdy ból należy skonsultować z lekarzem, aby mieć pewność. Na pewno niepokojący jest dość silny ból w dole brzucha (skurcze macicy) promieniujący do krzyża. To może zwiastować poronienie, zwłaszcz, gdy dochodzi do tego plamienie przechodzące w krwawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
renne1 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 03.03.07, 16:19 Witaj, obecnie jestem w 14 t.c., bóle podbrzusza miałam do ok. 8 tygodnia. Też mnie niepokoiły. Wytrwałości)) Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarka1 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 03.03.07, 18:03 Witajcie! Jestem w 6 tyg.ciązy. Brzuch mnie boli prawie od samego początku . Dzwoniłam do swojego gina i mam brać No-spe. Boje sie bo mam za soba dwa poronienia. W domu nic juz nie robie, cały czas leże. Wizytę w gina mam dopiero 20 marca. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze a stracha mam ogronego! Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 12.03.07, 10:19 Ja zaczęłam 6tc - 1,5 tygodnia mam lekkie bóle w dole brzucha. Tak naprawdę to nie są bóle tylko takie jakby ćmienie. W środę chyba zjawie się u lekarza, zobaczymy co powie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.elcia84 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 05.03.07, 11:37 Witajcie malutkie brzuszki Ja już się zbliżam ku końcowi,ale też miałam ten problem. Na szczęście mam bardzo dobrego lekarza, który mi wszystko wyjaśnił- bóle są te są spowodowane bardzo szybkim rozciąganiem się macicy i raczej nie ma powodów do obaw. Jednak dla pewności ginekolog może sprawdzić Wam szyjkę macicy żeby wykluczyć ryzyko poronienia. Pozdrawiam i życzę duuużo optymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
m.elcia84 Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 05.03.07, 11:44 Aaa każdy ma inne ciało i kwestja-jak długo to sprawa indywidualna dla każdej z nas. Macica po prostu musi się przygotować do nowej roli i jeżeli dr. powie wam że wszystko jest ok to się nie zamartwiajcie Odpowiedz Link Zgłoś
turiruri Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 05.03.07, 12:12 Kochane, bardzo Wam dziękuję za wszystkie uwagi. Już jestem spokojnieksza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
morita11 Rene 11.03.07, 19:48 Masz termin na wrzesien 2007??? Co do boli brzucha...rodzaj bolu lepiej skonsultowac z lekarzem, zawsze to pewniejsze, ale brzucho boli i bedzie bolal.... Ja jestem na poczatku 15 tygodnia i porzadniejsze bole zaczely sie jakies 2 tygodnie temu.Taka nasza uroda, teraz musimy sie rozciagnac a to troszke boli Ja np. dodatkowo mam tylozgiecie macicy a prostujaca sie macica tez potrafi dokuczyc Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Ból w podbrzuszu na początku ciąży- jak długo 11.03.07, 19:53 Mnie w pierwszej ciąży brzuch cholernie bolał do ósmego miesiąca. Wiadomość dobra jest taka, że większego zagrożenia ciąży to nie powodowało. Tyle że uciążliwe było. Odpowiedz Link Zgłoś