Dodaj do ulubionych

Kto planuje poczac w LIPCU

22.05.03, 13:26
Heja,

szukam dziewczyn, ktore chca wzmoc swoja aktywnosc seksualna w lipcu i
starac sie o dzidziusia?
Obserwuj wątek
    • marzenka_sb Re: Kto planuje poczac w LIPCU 22.05.03, 14:05
      Hej!

ja planuję! tzn. najlepsze dni wypadają na koniec czerwca, początek lipca. W
      tym czasie jedziemy z mężem do Turcji na 2 - tygodniowe wakacje(ostatnie we
      dwójkę!) i zamierzamy szaleć do upadłego...folik zażywam już od kwietnia,
      badania na tokso już zrobiłam...

a Ty jak tam ?

Pozdrwiam (musimy byc w kontakcie...)
      • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 22.05.03, 14:40
        Ja dopiero mam zamiar pojsc do ginekologa, a potem zrobic wszystkie badania.
        Zaczniemy przymiarki od polowy lipca (najplodniejsze dni). Tak naprawde marzy
        mi sie maluszek urodzony w lipcu, ale chcemy zaczac wczesniej, bo nigdy nie
        wiadomo. A Ty kiedy odstawilas pigulki, jesli w ogole wczesniej bralas?

Zycze szalonych i namietnych nocy w Turcji...
        • marzenka_sb Re: Kto planuje poczac w LIPCU 22.05.03, 15:27
          Tak sie sklada ze nie bralam pigulek.stosujemy gumki.razem jestesmy od 2 lat.ja
          bym chciala maluszka na marzec,kwiecien...ciekawa jestem czy za pierwszym
          podejsciem sie uda ? chcialabym...

bedziemy w kontakcie...

p.s. tak na marginesie,to pigulki nie wplywaly na nadmiar wagi,mialas jakies
          skutki uboczne?zawsze balam sie tego...
          • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 22.05.03, 15:34
            Zaczelam brak pigulki, bo mialam bardzo bolesne i nieregularne okresy. Do tego
            problemy z cera itd. Od kiedy biore pigulki, problem zniknal. I nigdy nie
            mialam problemow z tyciem. Przy wzroscie 174 waze niezmniennie od kilku lat 54
            kilo. Przy okazji: mam 25, a Ty?

Dlatego musze najpierw skonczyc ten cykl z pigulkami i dopiero potem zabieram
            sie do roboty. Dlatego pewnie zabierze mi troche wiecej czasu, zanim powroci
            mi owulacja. Chociaz slyszalam o bardzo czestym efekcie potabletkowym, czyli
            zachodzeniu w ciazy zaraz po odstawieniu tabletek. Pozyjemy, zobaczymy
            • marzenka_sb Re: Kto planuje poczac w LIPCU 22.05.03, 15:36
              przy okazji, ja tez mam 25... smile
    • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 23.05.03, 08:51
      Hm... wyglada na to, ze jestesmy tu same. Czy juz nikt nie chce miec dzieci i
      zaczac starania w licpu???
      • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 26.05.03, 10:12
        Dziewczyny!
        Nie jesteście same, ja też zamierzam w lipcu... i już nie mogę się doczekać.
        Najchętniej zaczęłabym już , ale muszę jeszcze cytologię zrobić i zobaczyć czy
        ogólnie wszystki jest ok bo jestem jiestety po poronieniu więc tym mocniej nie
        mogę się doczekać tego pięknego stanu euforii, podniecenia mdłości i senności -
        jest cudnie być w ciąży ale strach też kupa!!!!
        Dula
        • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 26.05.03, 12:46
          Witaj Dula,

a zatem sa nas juz trzy kobitki marzace o macierzynstwie. Wspolczuje Ci z
          powodu poronienia, ale jestem pewna, ze teraz bedzie dobrze. Lipiec to taki
          piekny miesiac, zeby kochac sie i kochac wink)). Mam nadzieje, ze niedlugo
          bedziemy pisaly o dwoch kreseczkach na tescie ciazowym, o radosciach bycia w
          ciazy, a potem o narodzinach. Tymczasem informujmy sie, co u nas - jeszcze
          bezciazowych.
          • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 26.05.03, 12:57
            mam nadzieję że pozostaniemy w kontakcie. I że napiszesz o postepach.
            Pozdrawiam
            Dula
            • marzenka_sb Re: Kto planuje poczac w LIPCU 27.05.03, 13:53
              No dziewczyny, to widzę, że jesteśmy już trzy ! Do odpisania w lipcu/sierpniu z
              pozytywnymi wiadomościami!!!

Planująca.....

Marzena
              • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 03.06.03, 10:57
                Czesc Dziewczyny,

wlasnie wrocilam od ginekologa (badanie ginekologiczne i cytologia). skierowal
                mnie na badanie na przeciwciala, toxoplazmoze i rozyczke. Wiem, ze Wy
                robilyscie te badania. Mozecie mi powiedziec gdzie i za ile? No i oczywiscie
                zaczelam lykac folik. A jak Wasze przygotowania?
                • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 04.06.03, 13:27
                  Hej!
                  To pierwsze kroki poczynione wink Ja byłam u gina w poniedziałek, mam plamienia
                  i mnie to troche zmartwiło ale lekarz twierdzi że wszystko dobrze i tak może
                  czasem być - poczekam jeszcze co wykaże cytologia. Folik łykam już od maja wink
                  haha już w maju robiłam test bo miałam wszelkie objawy wpadki - ale nic z tego.
                  Pozatym staram się i zdrowiej odżywiać, trochę przytyłam ostatnimi czasy (to
                  chyba przez tabletki na migrenę) ale pocieszam się że teraz nie ma co sie
                  odchudzać - za to dużo ruchu sobie funduję. Mam tylko do siebie wyrzuty że palę
                  czasami, żadko ale to mnie nie usprawiedliwia - może jak ty na mnie nakrzyczysz
                  to się poprawię!
                  Pozdrawiam i życzę owocnych przygotowań smile))))
                  Dula
                • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 04.06.03, 13:29
                  acha zapomniałam, też robiłam te badania na różyczkę i tokso, prywatnie i
                  płaciłam chyba około 30 zł za każde. Robi je każde laboratorium analityczne.
                  • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 05.06.03, 20:32
                    A zatem krzycze na Ciebie, bo "palenie jest do dupy", a juz tym bardziej nie
                    bedzie sluzylo Twojemu bobasowi. Wiec im predzej rzucisz ten nalog, tym lepiej
                    dla Twojego przyszlego dziecka. No to nakrzyczalam, choc z trudem, bo te upaly
                    mnie wykanczaja.

Mam jeszcze pytanko w sprawie tych badan. Na czym dokladnie polegaja (pobranie
                    krwi czy cos innego). Chodzi o to czy mam przyjsc na czczo i na co sie
                    przygotowac. Czekam na podpowiedz
                    • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 06.06.03, 13:01
                      juliapoludniewska napisała:

> A zatem krzycze na Ciebie, bo "palenie jest do dupy", a juz tym bardziej nie
                      > bedzie sluzylo Twojemu bobasowi. Wiec im predzej rzucisz ten nalog, tym
                      lepiej
                      > dla Twojego przyszlego dziecka. No to nakrzyczalam, choc z trudem, bo te
                      upaly
                      > mnie wykanczaja.

Na pewno poskutkuje! Obiecuje od dziś - koniec!

>
                      > Mam jeszcze pytanko w sprawie tych badan. Na czym dokladnie polegaja
                      (pobranie
                      > krwi czy cos innego). Chodzi o to czy mam przyjsc na czczo i na co sie
                      > przygotowac. Czekam na podpowiedz

Badania polegaja na pobraniu krwi. Na toksoplazmoza i różyczke nie trzeba być
                      na czczo, chyba że masz jeszcze zleconą morfologię i cukier to wtedy trzeba na
                      czczo, nie pamietam jak jest w przypadku badań na grupe krwi i WSR więc lepiej
                      na czczo iść - ale te badania to zazwyczaj dopiero w ciąży zlecają.

Pozdrawiam
                      Dula
                      • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 11.06.03, 14:06
                        Witajcie Dziewczyny,

Dula, jak palenie (a raczej jego brak?). A Marzenka? Czyzbys juz wyjechala na
                        wakacje?

Dzieki za wszystkie informacje dotyczace badan. Podzwonilam po kilku
                        laboratoriach i odkrylam duze roznice w cenie (od 40 do 90 za jedno
                        badanie!!!). Niestety, te najdrozsze sa najblizej mojego miejsca zamieszkania ;
                        ((((. Na razie i tak nie ide, bo mam okres. Mam nadzieje, ze przedostatni. Bo
                        po nastepnym rozpoczynamy Wielkie Starania wink

Pozdrawiam
                        • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 12.06.03, 11:29
                          juliapoludniewska napisała:

Cześć Julia!
                          >
                          > Dula, jak palenie (a raczej jego brak?). A Marzenka? Czyzbys juz wyjechala na
                          > wakacje?

Z moim niepaleniem nie jest rewelacyjnie, ale dziś wyrzuciłam pełną paczke
                          papierosów do kosza - mąż mój wyjeżdża na szkolenie więc nie będzie mnie kusić
                          (tzn. nie on tylko fakt że on ma papierosy wink)

> Dzieki za wszystkie informacje dotyczace badan. Podzwonilam po kilku
                          > laboratoriach i odkrylam duze roznice w cenie (od 40 do 90 za jedno
                          > badanie!!!). Niestety, te najdrozsze sa najblizej mojego miejsca zamieszkania

Faktycznie rozbierzności w cenach sa duże, to u nas jednak bylo taniej a jestem
                          z Gliwic. A ty skąd?

> ((((. Na razie i tak nie ide, bo mam okres. Mam nadzieje, ze przedostatni. Bo
                          > po nastepnym rozpoczynamy Wielkie Starania wink

Ja czekam właśnie na ostatni, ale coś mam przeczucie, że nie uda sie tak szybko
                          sad((( wogóle nie mam wzrostu temperatury i obawiam się , że nie mam
                          jajeczkowania... no zobaczymy za miesiąc.

Marzenka chyba sie urlopuje w Turcji - ciekawe co przywiezie... hihihi
                          Ja jadę na urlop 29.06 do Słowackiego Raju - mam nadzieję, że urlopowanie
                          przyniesie oczekiwane efekty. A narazie idę spotkać się z moimi koleżankami
                          które właśnie cieszą się 2 i 1 miesięcznymi synami - a moja najlepsza
                          przyjaciółka urodziła w zeszłym tygodniu córę - oszaleć można od ilości tych
                          dzieci smile)))

Do kolejnego razu...

Pa
                          Dula

• juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 18.06.03, 07:24
                            Czesc Dula, co slychac?
                            dawno nie pisalam, ale bylam zajeta

a jestem
                            >
                            > z Gliwic. A ty skąd?

Ja niestety z Warszawy, gdzie ceny sa duzo wyzsze. Ale musz wysuplac pieniadze
                            na te badania, zeby potem nie bylo komplikacji.

> Ja czekam właśnie na ostatni, ale coś mam przeczucie, że nie uda sie tak
                            szybko
                            >
                            > sad((( wogóle nie mam wzrostu temperatury i obawiam się , że nie mam
                            > jajeczkowania... no zobaczymy za miesiąc.

Ja wlasnie koncze ostatnie opakowanie pigulek, a potem juz tylko przyjemne
                            starania.

> Marzenka chyba sie urlopuje w Turcji - ciekawe co przywiezie... hihihi
                            > Ja jadę na urlop 29.06 do Słowackiego Raju - mam nadzieję, że urlopowanie
                            > przyniesie oczekiwane efekty.

Ja wyjezdzam dzisiaj z Ukochanym do Pragi. W niedziele bedziemy obchodzic
                            nasza rocznice, wiec szykuje sie romantyczny wyjazd wink

A narazie idę spotkać się z moimi koleżankami
                            > które właśnie cieszą się 2 i 1 miesięcznymi synami - a moja najlepsza
                            > przyjaciółka urodziła w zeszłym tygodniu córę - oszaleć można od ilości tych
                            > dzieci smile)))

Moja najlepsza przyjaciolka poinformowala mnie przedwczoraj, ze jest w 6
                            tygodniu ciazy. Najgorsze, ze to dziecko wpadkowe, ktorego ona nie chce.
                            Strasznie sie zmartwilam, bo to przerazajace, gdy nie cieszy sie na swoje
                            dziecko. Ja bede skakac do nieba! Tylko czy do tego czasu wytrzymam? wink Bo ja
                            chcialabym juz wink

Pozdrawiam i do nastepnego
                            • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 18.06.03, 11:10
                              Cześć!
                              Życzę przyjemnego i owocnego pobytu w pięknej Pradze!!!
                              Ja przygotowuje się już powoli do urlopu - ale się cieszę!!! Wyjeżdżam, za
                              tydzień z hakiem wink
                              Mam nadzieję, że nam się poszczęści, ja też nie mogę sie doczekać, choć troche
                              też sie boję jakt to będzie... no zobaczymy

Zrób koniecznie te badania!
                              Pa
          • marzenka_sb Re: Kto planuje poczac w LIPCU 30.07.03, 11:48
            Witajcie dziewczyny!

Przed dwoma tygodniami wrocilam z mezem z wczasow - 2 tyg. w Turcji...Szalenczy
            sex..dni plodne ale niestety spelzlo na niczym...Juz liczylam ze sie
            udalo,zrobilam test (jedna kreska sad no i 13.07.03 dostalam okres...
            Pocieszam sie ze to zmiana klimatu, nerwy itp.
            Ale dzialalismy nadal i licze ze juz w sierpniu tam znac, ze bede ammusia! Juz
            nie moge sie doczekac!

Pozdrawiam Was wszystkie i nara
      • natalie2 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 28.06.03, 23:36
        CZy ktos planuje także poczęcie na wakacjach??????
        Ja jestem juz podekscytowana.............. Może porozmawiamy?
        Czekam na listy, priv natalia1@go2.pl
    • agnieszka.anna Re: Kto planuje poczac w LIPCU 25.06.03, 10:42
      Cześć dziewczyny!
      Mam nadzieję, że nie wyjechałyście wszystkie na wakacje....
      Ja też planuję rozpoczęcie starań od lipca, ale przygotowywałam sie na to już
      od prawie roku (branie tabletek żeby jajniki odpoczęly i wyprodukowały coś w
      końcu)mam nadzieję, że się uda, bo mam już 29 lat
      życzę Wam powodzenia
      acha, po szczepionce na różyczkę trzeba koniecznie odczekać 2 miesiące - weźcie
      to pod uwagę
      napiszcie, czy się udało i nie załamujmy się wszystkie, jeśli nie wyjdzie za
      pierwszym podejściem - jest ponoć tylko 20% szans że uda się za pierwszym razem
      trzymam kciuki za Was i za siebie
      Aga
    • kabr4 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 26.06.03, 12:45
      Jeśli nie uda się w czerwcu, to będę próbować również w lipcu! Trzymam za Was
      kciuki, Wy trzyajcie za mnie. Może niedługo będziemy mogły sobie opowiedzieć
      ile nasze fasolki mają milimetrów smile
      • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 26.06.03, 16:11
        Witam Age i kabr4!!! Powoli robi się z nas niezla gromadka. A jesli nie uda
        nam sie w lipcu, to stworzymy nowy watek: kto chce poczac w sierpniu wink
        Tymczasem ja odebralam wyniki badan i jestem troche skolowana. Trzy sa w
        normie, ale jedno jest podejrzane. Rozyczka IgG: 244,2 a obok napisane jest,
        ze norma wynosi do 20. A ja przeciez na 100 proc. mialam rozyczke w
        dziecinstwie. Niestety, moj ginio jest do poniedzialku poza Polska i nie moge
        sie go spytac. Czy ktoras z Was moglaby mi podac swoj wynik?
        • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 26.06.03, 16:54
          Cześć Julia!
          No zbiera sie trochę kobitek, zobaczymy jaki bedzie procent lipcowej
          skuteczności wink
          Z tą różyczką to faktycznie masz dziwny ten wynik, lepiej powstrzymaj sie z
          ciążą i skonsultuj to z lekarzem, może w laboratorium sie machneli, ja zawsze
          pytam laborantek o wyjaśnienie wyniku, jestem wtedy spokojniejsza do wizyty.
          U mnie w ogóle wszystko sie pochrzaniło i albo bedę miała kłopoty z zajściem
          albo juz jestem choć stawiam na to pierwsze. Jest 39 dc a ja czekam na okres i
          czekam. Już test oczywiście zrobiłam, ale nic nie wyszło, może był za
          wcześnie... kurcze poczekam jeszcze do niedzieli i zrobię jeszcze raz. Takie
          cyrki mam co miesiąc, no może nie aż tak drastyczne ale z 1-2 testy na miesiac
          schodzą. Marzy mi się wrócić do tabletek anty...
          Pozdrowienia
          Monika
          Od 30.06 urlopuję się w Słowackim raju!!!!
          • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 26.06.03, 17:02
            Czesc Monika,
            myslalam, ze juz wyjechalas.Ja wrocilam z romantycznego wyjazdu do Pragi. Bylo
            cudnie, zwlaszcza ze swietowalismy nasza rocznice. Mam nadzieje, ze w
            przyszlym roku bedziemy swietowac juz we trojke wink Nie nastawiam sie za
            bardzo, ze od razu mi sie uda. Za przestroge sluzy mi kolezanka, ktora rowno
            rok temu zrezygnowala z pracy, urzadzila pokoik dla dziecka i ... rozpoczela
            starania o dziecko. Do tej pory nic i podejrzewam, ze nie z powodu
            nieplodnosci, lecz stresu i zbytniego nastawienia sie. Nie chce powtorzyc jej
            historii. Po prostu odstawiam pigulki i zobaczymy, co z tego bedzie. Jak
            dzidzius, to dobrze.

Z tym wynikiem to nie wytrzymalam i przerwalam giniowi urlop. Zadzwonilam i
            powiedzial, ze wszystko ok, wiec odetchnelam.

A moze zostaniesz "czerwcoweczka" i juz jestes w ciazy? 39 dni bez okresu to
            dlugo. Ja sie boje, ze jak odstawie pigulki (po tylu latach), to mi sie okres
            totalnie rozreguluje i nie bede nawet wiedziala, kiedy mam plodne dni sad A Ty
            masz zawsze takie dlugie cykle?

Milego wypoczynku w Raju wink i odezwij sie po powrocie
            • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 15.07.03, 11:08
              Cześć Julia i wszystkie pozostała "nowe" i "stare" dziewczyny!

No wrociłam z Słowackiego Raju i wiesz co, wygląda na to, że miałaś rację -
              zostałam jakimś cudem mamusią czerwcową - ale jaja! Test (2 już)zrobiłam w dniu
              wyjazdu na urlop i wyszedł pozytywny. Teraz mi już szok troche minał - ale
              było... Nie wiem jak to się stało, do 29 d.c. używaliśmy prezerwatyw, w 37 d.c.
              pierwszy test wyszedł negatywny, dopiero ten drugi w 43 d.c. - cuda się zdażają
              no nie? Dzis idę do lekarza , zobaczymy czy to nie jakieś urojenie, ale chyba
              nie bo jest mi okropnie niedobrze wink)) trzymajcie kciuki, żeby wszystko było
              dobrze.
              Życzę powodzewnia i takich niespodzianek!!!!
              Monika
    • agnieszka.anna Re: Kto planuje poczac w LIPCU 27.06.03, 10:32
      Hej, to ja po ostatniej wizycie u mojej kochanej pani doktor
      pani zrobiła usg - w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek - i powiedziała,
      żeby od następnego śmiało zaczynać - czasem trzeba odczekać ze 2 cykle bo
      jajnik po tabletkach lubi wyprodukować więcej na raz komórek no i wzrastają
      szanse na ciążę mnogą. U mnie była śliczna jedna komóreczka...
      Pani przypomniała, żeby pamiętać o tym, żeby w fazie płodnej kochać się co
      drugi dzień - Wy pewnie to wszystko wiecie, ale jakby ktoś tu zajrzał mniej
      zorientowany....
      Jeśli któraś jest z Krakowa i szuka dobrego lekarza to niech się odezwie. Mogę
      śmiało polecić.
      Pozdrawiam Was wszystkie
      Aga
    • nita2001 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 27.06.03, 21:13
      Cześć Dziewczyny!
      Też planuję począć w lipcu, ale może być problem - staram się już rok i
      zobaczymy co dalej.Trzymam kciuki za Wasze starania i pozdrawiam.
      Anita
    • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 01.07.03, 15:38
      witam Was wszystkie 'starajace sie' !!!

jestem Kasia. mam 25 lat i lipiec to moj drugi miesiac 'starania sie' o
      malenstwo. w czerwcu nam nie wyszlo, nie wiem dlaczego. wszystko mialam
      obliczone, itd. no ale jak sie bardzo chce to nie wychodzi to tak latwo. ja
      wlasnie jestem po moim (mam nadzieje)ostatnim okresie, takze niedlugo zabieramy
      sie z mezem do dzialania.
      mam do Was jedno pytanko odnosnie badan na toksoplazmoze, poniewaz jestem
      posiadaczka kotki. robilam badania i obydwa wskazniki sa negatywne (IgM i IgC).
      czy to znaczy ze nie jestem uodporniona na ta chorobe i powinnam sie zaszczepic?

pozdrawiam goraco
      zycze owocnego starania sie
      Kasia
      • nita2001 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 01.07.03, 17:03
        Kasiu!
        Twoje wyniki mówią o tym, że nigdy nie spotkałaś się z toxo i możesz zachrować.
        Z tego co wiem nie ma szczepionki na toxoplazmozę, musisz uważać aby sie nie
        zarazić.Najważniwjsza jest czystość i higiena< nie czyść kuwety kotka, nie
        sprzątaj po nim,nie jedz tatara,myj dokładnie owoce itp,
        Pozdr. Anita
    • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 02.07.03, 11:24
      Cześć!
      wielkie dzieki za odpowiedź. bede musiala w przyszlosci na to uwazac.
      pozdrawiam cieplo
      kasia
      • juliapoludniewska juz lipiec 02.07.03, 12:25
        Witam: Marzena, Monika, Natalie2, Aga, Kabr4, Anita i Kasia!
        Mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam. Zrobila nam sie ladna gromadka wink A juz
        od wczoraj mamy lipiec, wiec czas sie wziac do roboty wink Czy ktoras rozpoczela
        juz starania? Ja zrobilam wszystkie badania, biore folik i czekam na ostatni
        okres. Jade teraz na kurs zeglarski, a po powrocie akurat wypadna "te dni",
        wiec kto wie...

Pozdrawiam wszystkie starajace sie
        • nita2001 Re: juz lipiec 02.07.03, 18:43
          Cześć,
          Ja też zrobiłam wszystkie badania, biorę folik i właśnie skończył mi się okres
          i już nie mogę doczekać się "tych dni".
          Życzę powodzenia wszystkim starającym się i pozdrawiam cieplutko
          Anita
          • stynka2 Re: juz lipiec 02.07.03, 22:39
            Cześć dziewczyny!
            To jeszcze i ja się dołączę. Będziemy z mężem starali się o drugiego bobaska
            (mam prawie 15 miesięczną córeczkę). Początkowo chcieliśmy zacząć od czerwca,
            ale z różnych względów uznaliśmy, że jednak lipiec będzie bardziej odpowiedni.
            Poza tym, nasza córeczka została poczęta właśnie w lipcu na wakacjach. Mamy
            nadzieję, że uda nam się i tym razem, właśnie kończy mi się okres, a od
            poniedziałku zaczynamy urlop!
            Pozdrawim i trzymam za Was kciuki
            Mariola - Mama Justysi
    • jaha_mama_magdy Re: Kto planuje poczac w LIPCU 02.07.03, 23:04
      No to i ja sie dolacze. Mam dwuletnia coreczke i teraz zaczniemy starania o
      drugiego bobasa. Folik biore juz z 5 miesiecy, zaczynamy, gdy skonczy mi sie
      okres.
      Pozdrawiam wszystkie starajace sie!

Aga
    • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 04.07.03, 09:47
      czesc dziewczyny!

my wlasnie rozpoczelismy z mezem "dzialania" lipcowe.trzymajcie mocno
      kciuki.pozdrawiam goraco!
      Kasia
    • kj74 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 04.07.03, 09:56
      WITAM WAS WSZYSTKIE. MI NIE UDAŁO SIĘ W MAJU, JEŚLI OKAŻE SIĘ, ŻE W CZERWCU
      RÓWNIEŻ NIE TO OSTRO DIAŁAM W LIPCU smilePOWODZENIA!!!!
      • olinerkha Re: Kto planuje poczac w LIPCU 05.07.03, 20:55
        Witam wszystkie starające się smile My też się staramy... Tabletki przestałam
        brać w kwietniu i jak na razie cisza sad Może tym razem?
        pozdrowionka
        • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 14.07.03, 08:12
          Czesc Dziewczyny,

widze, ze powiekszylam sie nam grupka "starajacych" - i dobrze. Ja wlasnie
          wrocilam z kursu zeglarskiego. Jestem teraz "patentowanym zeglarzem" wink
          Dopiero na kursie dowiedzialam sie, ze nie mozna go robic bedac w ciazy. Mozna
          wiec powiedziec, ze zrobilam go w ostatniej chwili. Teraz moge sie spokojnie
          zajac dzidzia. A jak u Was? Wszystkim zycze powodzenia
    • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 14.07.03, 14:35
      Cześć Dziewczyny!

Jak tam Wasze starania? Coś przycichło w naszym wątku?
      my staralismy sie jak tylko mozna bylo, pozostal jeszcze tydzien do planowanego
      okresu (ale bynajmniej niechcianego!!!). jest teraz 22dc, i chyba jeszcze
      zawczesnie na jakis test. Nie chce sie dołowac gdyby wyszedł negatywny. Wolę
      trochę poczekać, chociaż to czekanie jest najgorsze.
      pozdrawiam cieplo
      Kasia
      • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 15.07.03, 12:11
        Czesc Monika,

GRATULUJE!!!!!! To cudowne, ze Ci sie udalo. Trzymam kciuki, zeby lekarz
        potwierdzil nowe zycie w Twoim ciele. Mnie dopiero skonczyl sie okres, wiec
        jeszcze troche do tych decydujacych dni. Balam sie, ze bede sie jakos
        stresowac, ale jestem zupelnie wyluzowana. Moze dlatego, ze najbardziej marzy
        mi sie "zaciążyć" w pazdizerniku, zeby dzidzia urodzila sie w lipcu. Wiec mam
        jeszcze czas. Jeszcze raz gratuluje i daj znac, jak bedziesz juz miala
        pewnosc. Pozdrawiam rowniez inne "starajace sie"
        • amama Re: Kto planuje poczac w LIPCU 15.07.03, 16:26
          My równiez planujemy, choć już staramy się dość długo, ale wydaje mi się że za
          mało wysiłku wkładaliśmy w te starania. Od tego miesiąca zamierzamy to zmienić.
          nawet postanowiłam sprawdzić u lekarza, kiedy jest ten dzień i do dzieła.
          Pozwodzenia
        • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 16.07.03, 08:30
          Hej!
          No tak wszystko potwierdzone, mój dzidzia ma 6 tygodni i 6 mm. Jak narazie jest
          wszystko w porządku. Teraz bedę czekać na ciebie i pozostałe kobitki z tego
          wątkuwink Życzę powidzenia! Ciekawe czy uda się ci wstrzelić z terminem bo mi
          już po raz drugi się nie udało, chciałam w kwietniu a tu mam termin na 22.02,
          albo bardziej wiarygodny na 14.03 (większośc mojej rodzinki i znajomych ma
          urodziny w marcu a tu ma sie pojawić kolejne...)

Pozdrawiam
          Monika
          • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 16.07.03, 11:10
            Monika,

ciesze sie Twoim szczesciem. Gratuluje 6-tygodniowego malenstwa. My tu sobie
            pisalysmy na forum, a w Tobie mieszkala juz dzidzia wink Mam nadzieje, ze
            pozostaniemy w kontakcie nawet jesli ja bede musiala jeszcze troche poczekac
            na fasolke. Bede sledzila Twoj watek i ... dopisuj sie do marcowek (albo luty -
            strasznie duza roznica miedzy tymi terminami - dlaczego?)
            Pozdrawiam i czekam na wiesci od innych starajacych sie
            • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 17.07.03, 16:38
              Dziękuję!
              Już wpisałam sie do marcówek i czekam na ciebie smile)))
              Różnice w terminach porodu wynikają z długich cykli miesiaczkowych. Dotychczas
              uważałam, że "wpaśc" wcale nie jest łatwo i takie teksty są tylko wymówka jak
              się nie uważało - ale moja ciąża jest dowodem na to że właśnie wcale nie tak
              trudno "wpaść" wink))) Nasępnym razem będę uważniejsza wink))

Pozdrawiam
              i czekam na dobre wieści
              Dula/Monika

• juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 21.07.03, 14:14
                czesc Dziewczyny,

jak Wasze poczynania? Ja wlasnie mam plodne dni i spedzilam cudowny,
                romantyczny weekend z moim Ukochanym. Nawet jesli nic z tego nie wyjdzie,
                pozostana mi cudowne wspomnienia romantycznych chwil. A jak Wasze "starania"?
    • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 21.07.03, 21:07
      Cześć Dziewczyny!

Ja się jutro "testuję". Chociaz nie wiem co mam myslec, bo mam objawy jak na
      okres. W spodziewanym terminie miesiaczki pojawilo sie plamienie, i tak juz od
      trzech dni. tak wiec postanowilam zrobic test, bo nie wiem co o tym myslec.
      poza tym piersi mam jak nadmuchane, i trochę bolą, ale u mnie to normalka przed
      okresem. trzymajcie kciuki. bardzo bym chciala zobaczyc jutro dwie krechy.
      pozdrawiam cieplo
      Kasia
    • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 22.07.03, 10:39
      hej!

to znowu ja. niestety nie udalo sie w tym miesiacu. dzisiaj dostalam okres. no
      coż - bedziemy probowac znowu w sierpniu.
      piszcie co tam u Was. jak ida 'starania'?
      pozdrawiam
      Kasia
      • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 23.07.03, 10:01
        Kasiu,

czekalam na wiadomosc od Ciebie - liczylam na dwie kreseczki. Ale nic sie nie
        martw - przeciez dopiero rozpoeczelysmy nasze starania. A maj to tez piekny
        miesiac, zeby urodzic dzidzie.
        A jak idzie innym dziewczynom z tego forum? czyzby starania tak Was pochlonely,
        ze nie macie czasu siasc do kompa wink My nadal sie staramy , choc juz teraz
        szanse maleja. Ale nie przejmuje sie, bo strania jakze przyjemne...
        • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 23.07.03, 11:10
          hej!

wiem ze nie mam sie jeszcze czym martwic, bo dwa miesiace staran to nie jest
          dlugo. ale podobnie do Ciebie, pracuje na wyzszej uczelni, i planowalam sobie
          po cichu zeby urodzic gdzies tak luty, marzec, lub kwiecien. popracowac caly
          semestr zimowy,potem pojsc na urlop macierzynski, no i wykorzystac jeszcze
          wakacje. ale w sumie nie ma to az tak duzego znaczenia. wazne by maluszek sie
          pojawil, a ze nie w tym terminie co planowalam, to juz nie jest tak istotne.

pozdrawiam cieplo
          buziaki
          Kasia
          • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 24.07.03, 09:36
            Kasiu,

wiem, wiem, jak to jest z tym planowaniem. Ja sobie wymarzylam dziecko w lipcu,
            ale wiem, ze trzeba okazac pokore i przyjac dziecko wtedy, kiedy przyjdzie.
            Dzisiaj mam urodziny (juz 26.) i chcialabym w przyszlym roku o tej porze byc
            juz mama. Moze moje zyczenie urodzinowe sie spelni?

Pozdrawiam i nic sie nie przejmuj.
            A przy okazji, tez jestes z Warszawy?
            • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 24.07.03, 10:16
              czesc!

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!!
              przede wszystkim spelnienia tego najwazniejszego marzenia!!!!!!
              bede trzymac mocno kciuki!!

PS. jestem z Kalisza.

pozdrawiam
              buziaki
              Kasia
            • titicaka Re: Kto planuje poczac w LIPCU 24.07.03, 10:34
              Czesc dziewczyny ,ja wlasnie poczelam w lipcu smile), test (nie jeden) wyszedl mi
              pozytywnie smile.Zalozylam watek kwiecien 2003 i czekam tam na dziewczyny,ktorym
              tez sie uda . Zaszlam w ciaze w noc poslubna hihihi , staralismy sie pierwszy
              raz. Zycze wam 2 kreseczek !!!100 calusow
              Bea smile
              • stynka2 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 24.07.03, 11:08
                Witam wszystkie mamy starające się i te, którym już się udało. W ubiegłym
                tygodniu staraliśmy się z mężem intensywnie o dzidziusia, a teraz pozostało
                już tylko czekać na efekty. Za jakieś 2- 3 tygodnie zrobię sobie test ciążowy.
                Mam nadzieję, że moja córeczka będzie miała w kwietniu siostrzyczkę.
                Pozdrawiam
                Mariola
                • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 30.07.03, 10:49
                  hej dziewczyny!

co słychać? Są juz jakies efekty waszych staran?
                  Julka? jak samopoczucie? daj znac co tam u Ciebie?
                  u mnie wlasnie zaczynaja sie "te" dni, wiec znowu przystepujemy do dzialania.
                  oby tym razem sie udalo.

pozdrawiam
                  buziaki
                  Kasia

• pearl24 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 30.07.03, 12:39
                    Witam
                    Wcześniej jakoś tu nie dotarłam-nie wiem czemu.
                    My też planowaliśmy zacząć starania w lipcu (przygotowywalismy sie do tego ze 3
                    mies,badania,wyliczenia itd)-ale mój kochany w czasie tych najbardzierj
                    plodnych dni wylądował nieoczekiwanie w szpitalu więc myśleliśmy że nic z
                    tego...same rozumiecie nerwy i w ogóle
                    A tu taaaaaaka niespodzianka-dwie krechy!!!
                    Jestem w szoku-pozytywnym oczywiście.
                    Będę śledziła jak wasze starania-myślcie POZYTYWNIE ale też nie za dużo bo to
                    czasem przeszkadza.
                    POWODZENIA dziewczyny
                    gosia
                    • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 30.07.03, 19:06
                      Czesc Dziewczyny,

znow jestem. Ostatnie dni spedzilam na Mazurach - bylo bosko. Na razie brak
                      wiesci, tzn. okres powinnam dostac w poniedzialek, ktory nieublagalnie zbliza
                      sie. Na razie nie mam zadnych objawow, ani wskazujacych na zblizajacy sie
                      okres, ani na ciaze. Totalna cisza. Kasiu, trzymam kciuki za kolejna probe.
                      Wnioskuje, ze skoro tak jak ja pracujesz na uczelni, to teraz masz wakacje.
                      Planujesz jakies wyjazdy? A co z innymi dziewczynami, ktore kiedys pisaly w tym
                      watku? Czy Wam sie udalo? Licze, ze tak. Pozdrawiam
                      • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 01.08.03, 13:48
                        hej!

ja tez mam teraz wakacje, ale troche juz mi sie zaczynaja dluzyc. wyjazdu
                        zadnego nie planowalismy, poniewaz jestesmy na etapie wykancznia wlasnego
                        mieszkania (juz za tydzien lub dwa sie wprowadzamy smile)))) i jestem z tego
                        powodu bardzo szczesliwa!!!)

pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny!!!
                        odzywajcie sie - co tam u was slychac?
                        buziaki
                        Kasia
                        • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 03.08.03, 10:04
                          Witam wszystkie przyszle mamuski! Co u Was? Lipiec juz sie skonczyl, wiec czas
                          na podsumowania: kto przeszedl na watek KWIECIEN 2004, a kto na STARAJACY SIE
                          W SIERPNIU? Natalie2, Agnieszka.anna, Kabr4, Nita2001, stynka2,
                          jaha_mama_magda, kj74, Olinerkha,amama - CO U WAS? Wiem, ze Monika (Dula)
                          juz "zaciazyla". Wiem, ze Marzenka i Kasia przechodza na nastepny miesiac. A
                          reszta? Ja powinnam jutro dostac okresu. Nie mam ZADNYCH objawow: ani ciazy,
                          ani okresu. Zatem wielka niewiadoma. Poza tym poklocilam sie z Ukochanym i mam
                          WIELKIE wyrzuty sumienia sad((( Musze to szybko naprawic.
                          Pozdrawiam wszystkie kobitki
                          • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 03.08.03, 12:49
                            czesc Julka!!

trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!!!! mam cichą nadzieje ze nam sie uda w tym
                            miesiacu.

pozdrawiam
                            całuski
                            Kasia
                            • stynka2 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 03.08.03, 12:59
                              Witam wszystkie mamy te oczekujące i te już pewne. Ja, podobnie jak Julia,
                              powinnam dostać okres jutro, ewentualnie we wtorek, bo jak już pisałam
                              wcześniej karmię piersią prawie 16 miesięczną córcię i okres mam raczej
                              nieregularny. A na razie też nie mam żadnych objawów zbliżającego się okresu -
                              zazwyczaj na kilka dni przed bolał mnie krzyż, chodziłam podenerwowana, a tu
                              na razie - cisza. Może przed burzą? W piątek robię test ciążowy, chyba że
                              wcześniej dostanę okres. A jeśli chodzi o przeczucia - brak, cisza totalna.
                              Ale mój mąż twierdzi, że na pewno jest ciąża, bo on fuszerek nie odwala. No
                              zobaczymy. Pozdrawiamy cieplutko i życzymy 2 kresek na teście.
                              Mariola z Justynką
                              PS. Acha jeszcze jedno -jak byłam w pierwszej ciąży miałam normalne objawy
                              zbliżającego się okresu i to przez długi czas, czyli pobolewanie podbrzusza,
                              itp., z tym ,że nie wiedziałam nic o ciąży przez jakieś 5 tygodni.
                              • stynka2 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 04.08.03, 10:27
                                Niestety, dostałam dzisiaj okres, nie jestem w ciąży! Oj, smutno, smutno...
                                Nadzieje były duże. Cóż, pozostaje przepisać się na sierpień, ale szanse będą
                                małe, bo mąż jest tłumaczem i często wyjeżdża, więc w sierpniu oceniam szanse
                                na 20%, a we wrześniu jeszcze gorzej - męża nie będzie w potencjalnie
                                najlepsze dni. A co z resztą mam? Piszczie czy wam się udało. Powodzenia!
                          • marzenka_sb Re: Kto planuje poczac w LIPCU 04.08.03, 12:54
                            Witaj Justa!
                            trzymam kciuki zeby wynik byl pozytywny!My dzialalismy ostro w tym miesiacu i
                            teraz czekam na termin okresu (z nadzieja ze sie nie pojawi!) w ten
                            weekend.Troche jestem przestraszona,bo objawy mam jak przed okresem:humor
                            nienajlepszy,draznie meza(!), goracao mi i bardziej sie poce i boli w dole
                            brzuch... ale byloby mi lzej, gdyby sie okazalo,ze jestem w ciazy!
                            trzymaj i za mnie!
                            pozdrawiam!
                          • kabr4 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 04.08.03, 15:48
                            Udało się, jestem w siódmym tygodniu ciąży, zaszłam więc w ciążę gdzieś na
                            końcu czerwca, ale nie zdawałąm sobie z tego sprawy. Życzę powodzenia tym
                            którym nie udało się w lipcu! sierpień to też piękny miesiąc. kabr4
                            • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 04.08.03, 22:18
                              U mnie nadal nic. Okresu nie dostalam. Ale jeszcze sie nie ciesze, bo dopiero
                              miesiac temu odstawilam pigulki i tak naprawde nie wiem, kiedy dokladnie
                              powinnam dostac okresu. Pamietam, ze przed pigulkami mialam w miare regularny
                              okres, ale roznice kilkudniowe zdarzaly sie. Wiec nadal nic nie wiem. Ta
                              niepewnosc mnie wykancza. Zobaczymy jutro.
                              Mariola, Marzenka, Kasia - w sierpniu na pewno sie uda! Kabr - gratulacje. Juz
                              niedlugo wszystkie do Ciebie dolaczymy. Ciesze sie, ze Was mam i moge sie
                              tutaj wypisac.
                              Do jutra
                              • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 05.08.03, 09:08
                                hej!

Julka i Marzenka - trzymam za Was mocno kciuki !!!!!!
                                Kabr - gratuluje !!!!!!
                                Ja musze jeszcze troche poczekac. dopiero kilka dni od owu. tylko ze od dwoch
                                dni boli mnie podbrzusze, ale nie tak jak przed okresem, tylko kiedy naciskam.
                                nie wiem co to moze byc. nigdy mi sie to nie zdazylo. na jakiekolwiek
                                ewentualne objawy ciazowe jest chyba jeszcze stanowczo za wczesnie.

Pozdrawiam
                                buziaki
                                Kasia
                                • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 05.08.03, 20:45
                                  Dziewczyny,
                                  u mnie nadal wielkie nic. Dzisiaj przechodzilam kolo apteki i nie moglam sie
                                  powstrzymac - kupilam dwa testy. Chyba jutro je zrobie, bo dluzej nie zniose
                                  tego czekania. Nawet jesli nie jestem w ciazy, wolalabym juz o tym wiedziec.
                                  Wypadaloby juz zamknac ten watek, ale gdzie my bedziemy teraz do siebie
                                  pisac?????
                                  • dula5 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 06.08.03, 13:44
                                    Julia!
                                    Czekam z niecierpliwością na informacje!!!!!
                                    Monika
                                    • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 06.08.03, 18:42
                                      hej!

Julka - no i co???????? testowałaś się ??????

Kasia
                                      • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 06.08.03, 18:59
                                        Kasia,
                                        napisalam do Ciebie na tym drugim watku. A tak w ogole moze bysmy sie
                                        przerzucily na maile, co?
                                        • kaisia_k Re: Kto planuje poczac w LIPCU 06.08.03, 22:10
                                          hej!
                                          jestem jak najbardziej za!

pozdrawiam
                                          Kasia
                                          • juliapoludniewska Re: Kto planuje poczac w LIPCU 07.08.03, 07:33
                                            Kasia, zupelnie nie mam dzis szczescia. Nie moge przez "gazete" zlokalizowac
                                            Twojego maila. Napisz prosze swoj adres lub napisz na moj:
                                            julia@poludniewski.pl

czekam
                          • jaha_mama_magdy Re: Kto planuje poczac w LIPCU 13.08.03, 00:15
                            U nas na razie nic nie slychac, tak na prawde to proby nam sie opoznily i
                            wlasciwie niedawno tak naprawde wzielismy sie do roboty.
                            Trzymam kciuki za wszystkie przyszle mamy
                            Aga
    • mka99 Re: do juliapoludniewska 11.08.03, 14:50
      Julka, no i co z Toba ?!

Gdzie sie teraz ulokowalas ?

Jak tam , udalo sie ?

pozdrawiam

marzenka
      • juliapoludniewska Re: do juliapoludniewska 11.08.03, 16:37
        mka99 napisała:

> Julka, no i co z Toba ?!
        >
        > Gdzie sie teraz ulokowalas ?
        >
        > Jak tam , udalo sie ?
        >
        > pozdrawiam
        >
        > marzenka

Marzenka,

zmnienilas nicka? U mnie katastrfa. nie jestem w ciazy, a nie mam okresu.
        Rozmawialam ze znajoma, ktora po odstawieniu pigulek nie miala okresu przez pol
        roku. chyba pojde na wywolywanie okresu. To juz 36 d.c. Ale akurat teraz moj
        ginio jest na urlopie. A jak u Ciebie?O ile pamietam, powinnas teraz dostac
        okres. I jak? Gdzie my teraz bedziemy "gadac"? Ten watek jest juz troche
        przeterminowany...
        Pozdrawiam
        • mka99 Re: do juliapoludniewska 12.08.03, 13:00
          Hej!
          zmienilam,bo stary nie chcial sie zalogowac...
          Ja dzisiaj kupuje test....bo nie mam okresu juz 2 dni...odezwe sie jutro...
          A Ty nie martw sie,mam nadzieje ze Twoj ginio szybko wroci z urlopu,bo wiem ze
          takie czekanie doprowadza do szalu...

Trzymam kciuki i jestem z Toba !
    • mka99 Re: Kto planuje poczac w LIPCU 13.08.03, 08:51
      ZROBILAM WCZORAJ TEST ! 2 KRESKI! UDALO SIE!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka