Dodaj do ulubionych

Wielka prośba.

27.04.07, 20:15
Mam problem i nie wiem co tym myslec moze któras z was mi pomoże. Chodzi o to że od 4 miesięcy brałam tabletki antykoncepcyjne diane 35 i zawsze okres miałam regulanie 4 dnia w czasie 7 dniowej przerwy dziś jest 5 a ja nie mam okresu cala jestem w panice i nie wiem co może byc przyczną ? Raz zdarzyło mi sie zapomniec o tabletce ale przed upływem 12 godz czasem sie spoznialam z zazyciem o godzine czy 2 ale w sumie w seksie i tak uważaliśmy czyli oprócz tabletek stosowalismy stosunek przerywany. Ale dziwi mni mnie to bo od momentu rozpoczecia brania tabletek okres miłam bardzo regularny no teraz nagle nie ma go?. Zrobiłam test ciążowy tyle , że nie rano tylko po połodniu i wyszedł że nie jestem w ciązy??? Zastanawiam sie czy moze mógł miec na to wpływ zabieg usówania nadżerki (przez wszczykiwanie jakiegoś kwasu na s.. nazwy nie pamietam) czy stres zwiazany z brakiem pracy sama juz nie wiem w poniedziałek powinnam wziąść tabletke z nastepnego opakowania ale co jak do tego czasu nie wystapi krwawienie? proszę was o radę? sad
Obserwuj wątek
    • saskiaplus1 Re: Wielka prośba. 27.04.07, 21:06
      Nawet Nostradamus by Ci nie powiedział, czy jesteś w ciąży, czy nie. Generalna
      zasada jest taka: jest seks - mogą być dzieci. Zawsze. Chyba, że jedno z
      partnerów jest kastratem (choć nie wiem, czy wtedy można mówić o seksie) albo ma
      poważne braki anatomiczne. Co robić? Powtórzyć w poniedziałek RANO test ciążowy.
    • ingapol Re: Wielka prośba. 27.04.07, 21:16
      nie napisałas kiedy miałas usuwaną nadżerkę, jeśli to było w ostatnim miesiącu
      to bardzo możliwe że przez to opóźnia Ci się okres. Ja dawno temu brałam
      Regulon, miałam operację kolana oczywiście ze znieczuleniem dolędźwiowym chyba
      tak sie nazywało). Po opóxnieniu mieśiączki o 3 tyg poszłam do ginekologa i po
      dokładnym zbadaniu czy nie jestem w ciąży (m.in USG) miałam serię zastrzyków na
      wywołanie. Noi po kilku dniach rzeczywiście sie pojawiła. Gdy rok temu miałam
      kolejną taką samą operację, tabletek już nie zażywałam, ale okres tez opóźnił mi
      się ok miesiąca.
      Ja proponowałabym wizytę w poniedziałek u gina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka