Dodaj do ulubionych

Nie dożyję chyba do 20tego maja

06.05.07, 13:00
Już nie mogę się doczekać. I wtedy przekonam się, czy nasze starania były
owocnesmile
Obserwuj wątek
    • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 15:35
      to ja sie przyłączamsmile)) tez nie moge sie doczekacsmile
      • martafil Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 18:08
        i ja też! powinnam testować też około 20., ale pewnie zacznę wcześniej smile
        • mjulka Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 18:14
          no i ja również równiutko 20 mam przewidywany termin @ i postaram się wcześniej
          nie testowaćsmilechoć kusi zawsze...
      • gawliki Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 18.05.07, 10:35
        wow!!!!!!!!troche na sjestsmile boje sie wczesniej test zrobic zeby sei nie
        rozczarowac!!!!!!!!!!!!!!!!
    • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 18:20
      Mnie aż nosi żeby jutro nasiusiać na teścik, ale może uda mi się powstrzymać do
      niedzieli...
      • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 19:11
        musisz wytrzymac bo test moze nie wyjsc i tylko zmarnujesz kase.
        cierpliwoscismile
        • ola_mi81 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 19:18
          ja mam spodziewaną @ 16-ego, juz szaleje z niepokoju czy opłacało się M cały
          miesiąc molestowaćsmiledzisaj zamówiłam testy, jak przyjda testuje, podobno sa
          baaardzo czułetongue_out
          pozdrawiam
          • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 19:34
            hehhehe, oj, wiem jak ciezko wytrzymac. ja w zeszłym miesiacu byłam wrecz pewna
            ze jestem, zrobiłam test 3 dni po spodziewanej @ i neg. potem nadeszła @.....
            teraz poczekam....
            zamawiasz testy z allegro???

zycze powodzenia.
          • agakuzior Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 07.05.07, 15:45
            ja tez mam miec @ 16 maja smileoby nie...
            • mjulka Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 07.05.07, 15:50
              ale te dni się dłużąsad
              w moim przypadku to jeszcze 13 długaśnych dni
        • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 19:50
          Piersi mnie strasznie bolą. Tak mi w środku coś pulsuje. Dziwne... W mężem
          trafiliśmy chyba w owulację, ale szanse są pół na pół, że się udało.
          • dzoanka3 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 19:58
            Aishka, jak już dożyjesz (trzymam kciuki, żeby się udało) i wyjdą dwie kreski,
            to potem: nie będziesz mogła się doczekać, kiedy usłyszysz serduszko na usg,
            potem kiedy się skończą mdłości, potem kiedy się dowiesz, że przezierność i
            kość nosowa w porządku, itd itp smile) czego Ci serdecznie życzę!
            • mjulka Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 20:07
              oj strasznie ciężko jest czekaćsmile. tej fazy cyklu wprost nie znoszę,
              szczególnie, że kończy sie rozczarowaniem...
              ale za to po @ wstępuja we mnie nowe siły, wiara i optymizmsmile
              • aaola Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 06.05.07, 22:02
                ja czekam do 10 więc to już tuż tu ale coś czuje że nie będzie testowania bo
                przyjdzie @ sad
                • aishka2307 Mam odrobinkę nadziei 07.05.07, 15:13
                  Żyje ta nadzieja. Poza tym mam kłucia w podbrzuszu i ogromną ochotę na mięso, a
                  normalnie nie jestem miłośniczką mięsiwa i raczej żywię się nabiałem owocami i
                  warzywami. W ciąży z córą jadłam nabiał, owoce - tony truskawek i lody. A teraz
                  to normalnie mam ochotę na "udziec z dzika"wink aż się mąż zdziwił,że na
                  śniadanie jadłam kanapkę z faszerowanym boczkiem.
                  Ja wiem, że to głupie, takie wyimaginowane w mojej główce odczucia ale one dają
                  mi nadzieję i tej nadziei również Wam dziewczynki życzę.
                  • inia1984 Re: Mam odrobinkę nadziei 07.05.07, 16:51
                    hhhe, ale fajniesmile juz zachcianki ciązowesmile)))) ja póki co czuje sie dobrze,
                    poza kłuciem czasami w podbrzuszu...
                    zobaczymysmile

czy któraś z was stara sie o drugie dziecko???????

pozdrawiamsmile
                    • mercy2 Re: Mam odrobinkę nadziei 07.05.07, 17:41
                      ja własnie chcę drugiego dzidziusia, starszy jutro kończy 3 latka smile
                      • inia1984 Re: Mam odrobinkę nadziei 07.05.07, 18:29
                        ale fajniesmile to juz duzego bąbla maszsmile mój dopiero 3 dni temu roczek skonczył.
                        i sama sie sobie dziwie ze jeszcze niedawno nie chciałam więcej dzieci a teraz
                        odliczam dni do testowaniasmile tym bardziej ze w listopadzie poroniłam....

oby nam sie udałosmile
                        a czy twój synek wie ze moze bedzie miał rodzenstwo?

pozdrawiamsmile
    • mercy2 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 07.05.07, 15:43
      Ja też nie czekam na @ ok 16-tego. Przyłaczę się z chęcią do wątku.
      • justyna812 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 07.05.07, 20:28
        trzymam za was kciukasy
        • mjulka Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 07.05.07, 20:57
          ja też się staram o drugie. Moja panna 20 maja do komunii juz lecismile. To już
          ostatni gwizdek na rodzeństwosmile
    • fiorela80 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 07.05.07, 21:07
      Ja również czekam z niecierpliwością na wyniki. planowany okres mam między 16-18
      maja. Mam nadzieje że nie pospieszę sie z wcześniejszym testem bo wiem że nie
      warto pieniędzy wyrzucać. jak sie uda to prawdopodobnie załapiemy się na koniec
      stycznia 2008. pozdrawiam i będę śledzić ten wątek.
    • agnieszkak_24 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 07.05.07, 21:14
      CZEŚĆ JA TEŻ JESTEM W TAKIEJ SYTUACJI. TYLKO U MNIE WAŻNY DZIEŃ TO 12 MAJA
      DZIEŃ MOICH URODZIŃ DOTEGO. ALE MOJE ZŁE SAMOPOCZUCIE I RÓŻNE ZACHCIANKI I BÓL
      PIERSI I PODBRZUSZA SPRAWIAJĄ ŻE UPEWNIAM SIĘ W PRZEKONANIU ŻE JESTEM JUŻ MAMĄ.
      NO I NIE WYTRZYMAŁAM I ZROBIŁAM DZIŚ TEST WIECZOREM.
      POJAWIŁA SIĘ BARDZO DELIKATNA RÓZOWA KRESKA. DALEJ NIE DAJE MI TO 100%
      PEWNOŚCI.
      DALEJ CZEKAM DO SOBOTY.
      • aaola Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 07.05.07, 21:29
        ja czekam na drugiego malucha Piotruś ma 17msc @ NIE powinna przyjśc jutro Jutro
        też testuje................
        • aishka2307 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 08:24
          U mnie też @ ok 16-18.05, oby jej nie było. Moja 23maja skończy 10miesięcy i
          już chcemy mieć 2gą fasolkę w brzuszku - tzn. tak bardzo wierzę, że nam sie
          udało.
    • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 08:39
      Ja sobie dzisiaj rano zmierzyłam temp. Mało ciążowa bo 35,8 sad
      • agnieszkak_24 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 09:01
        A jaka powinna być temperatura???
        • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 09:20
          Podwyższona.
          • aaola Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 09:21
            jedna krecha nic tylko czekać na @sad
            • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 09:30
              Może następnym razem....
              • agnieszkak_24 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 09:38
                Ale jak bardzo podwyższona???
                Ja ja mierzyłam ale nie rano tylko wieczorem to była tak 36,7 - 36.9
                • aishka2307 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 09:48
                  U mnie dziś 36,9
                • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 10:12
                  Rano się powinno mierzyć, zaraz po pobudce. Wszystko zależy jaką temp. masz
                  normalnie przed owu. Bo jak masz 36.0 to 36.7 jest już podwyższona, a jak
                  normalnie masz 36.6, to 36.7 nie jest temp. podwyższoną. Przynajmniej ja tak to
                  rozumiem.
                  • mjulka Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 10:27
                    olik ma rację. I trzeba mierzyć regularnie i zwykle o tej samej godzinie.
                    Dopiero wtedy może wykresik dać dobry obrazsmile
                    jeszcze 12 dłuuuuugich dni...
    • inia1984 ale wąteczek sie nam rozrósł:))) 08.05.07, 15:33
      ja juz sie nie moge doczekacsmile)) jeszcze jakies 10 dni......

pozdrawiam starające sie i juz juz jedna mamesmile))))
      • agnieszkak_24 dalej o temperaturze 08.05.07, 16:11
        a dziś jak wróciłam z pracy to miałam 37,3.
        Ogólnie nigdy nie mam wysokiej temp nawet jak choruje nie gorączuje. Nawet
        czasem nie mam 36,6.
        dalej boli mnie podbrzusze, cera się popsuła, niedobrze mi, tzn nie wymiotuje
        tylko taki mi jakoś dziwnie jakbym wysiadła z samochodu a mi w samochodzie robi
        się niedobrze.piersi dalej bolą.mam zachcianki za różne rzeczy, np bardzo
        uwielbiam śledzie a teraz aż mnie odrzucają.
        \zostały mi 3 dni do @.
        • olik1980 Re: dalej o temperaturze 08.05.07, 17:19
          Zmierz temp. rano, zanim wstaniesz z łóżka. Teraz to się nią nie sugeruj.
        • inia1984 Re: dalej o temperaturze 08.05.07, 18:36
          typowo ciązowe objawy, choc faktycznie bym sie tą tem nie przejmowała, bo
          podobno po południu zawsze jest podwyzszona.

powodzeniasmile
    • saybook Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 16:41
      Czesc dziewczyny,jestem tutaj nowa.Tez staramy sie z mezem o dzidziusia okolo
      10 miesiecy, i mam nadzieje ze juz niebawem sie pojawismile Jestem kilka dni przed
      @ i czekam,co z tego starania wyjdziesmilePowinnam dostac 11 maja,mam nadzieje ze
      nie dostane.Zycze powodzenia wszystkim starajacym sie, i czekam na dobre
      wiesci smile
      • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 18:37
        powodzeniasmile
    • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 08.05.07, 21:42
      No ja niestety odpadam. @ przyszła z zaskoczenia.
      • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 00:43
        szkoda....moze następnym razem sie udasmile
        • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 07:10
          W sumie owu mi jeszcze w maju wypadnie, więc kto wie, kto wie... Ale testy będą
          już w czerwcu.
        • agnieszkak_24 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 07:10
          Olik następnym razem się uda.Nie załamuj się i nie poddawaj.
          Ja dziś rano jak mi radziłyście mierzyłam temp. miałam 37st.C.
          • agakuzior Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 08:20
            jestem strasznie naiwna. nie wiem czemu mi sie wydaje ze moglam liczyc na cud.
            mam cykle ok 25 dni, zrobilam test przedwczoraj i dzis-oba oczywiscie
            negatywne, @ dopiero na 16 maja. w poprzedniej ciazy dwie kreski byly na dwa
            dni przed @. i teraz juz dola zalapalam. wcale nie czuje sie jak w ciazy, chyba
            mnie pokreci, jeszcze tydzien...
            • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 08:35
              Kobieto! Do 16 jeszcze kupa czasu!!! Daj dzieciakowi czas wink A jak nie w tym to
              w kolejnym. Teraz jest ponuro, a za miesiąc będzie już ładniej, a podobno dzieci
              spłodzone w słoneczny okres roku są mądrzejsze wink (napisała ta z listopada ;-P )
              • aishka2307 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 10:44
                U mnie dziś temp. 36,9 - czy można uznać ją za podwyższoną?
                www.nmpr.bfe.pl/glowna/index_glowna.php
                Dalej mam ochotę na mięcho - a za nim nie przepadam i piersi jakoś napęczniały,
                brodawki stoją na baczność. W pierwszej ciąży piersi zaczęły mnie boleć tak
                dopiero w 2gim m-cu
                • olik1980 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 13:19
                  Są osoby, dla których 36,9 to normalna temperatura. 36,9 może być podwyższona
                  jeśli zazwyczaj masz np. 36,5. Nie wiemy ile masz normalnie...
    • saybook Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 11:11
      Wiatam w srodesmile mierzylam sobie dzisiaj rano tempke i mialam 36.9 a do
      spodziewanej zostaly mi dwa dni, pozdrawiam was wszystkie i czekam na dobre
      wyniki smile
      • agnieszkak_24 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 12:37
        to tak jak ja. mi też jeszcze 2 dni do @. a dzis rano temp 37, niedobrze mi,
        piersi napęczniałę, bolą.
        zastanawiam się nad badaniem krwi
        • saybook Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 12:50
          No a ja nic nie czuje sie jakbym miala byc w ciazy?hmmm zobaczymy,to juz
          niedlugosmilepowodzenia wszystkim starajacym sie !!!
          • agakuzior Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 14:31
            to znowu jasmile to jak to jest z ta temperatura? bo przeciez po owulacji ona i
            tak sie podnosi do gory. Ale jak sie zaciazylo to ona jest wyzsza niz po
            owulacji? nie moge sie na niczym skupic... potraficie normalnie zyc i nie
            myslec o tym jakie procesy zachodza wlasnie w waszych łonach? ja nie.....juz od
            7 dni boli mnie non stop podbrzusze-jak na okres i w piersiach mi mrowi tak jak
            sie karmi i jest za duzo pokarmu, albo jak mleko zaczyna wyplywac( te co
            karmily wiedza) pisze na tym forum w kolko to samo, badzcie wyrozumiale dla
            zdesperowanejwink
            • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 16:40
              ja nie mam temp, piersi ok, tylko od wczoraj boli mnie podbrzusze i jest mi
              niedobrze.....
              ale jeszcze tyle dni oczekiwania....
              • mercy2 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 16:42
                Ja mam tak samo i do tego jakieś dziwne zwroty głowy...ale ten czas się dłuży...
                • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 19:29
                  i nic innego nie mozna zrobic jak tylko czekac....

dziewczyny a wy mimo iz większość po ovu dalej próbujecie???????
                  • mjulka Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 09.05.07, 19:40
                    ja nie próbuje, bo mi ukochany nawiał chwilowosmile
                    więc czekam sobie niecierpliwiesad
                    • agnieszkak_24 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 10.05.07, 07:10
                      dzis dalej podwuższona temp rano, zle samopoczucie.
                      jutro robię test. zobaczymy.
                      ale czytalam tu niektóe wypowiedzi że czasem w dzień @ nie wyszedl pozytywnie a
                      dziewczyny byly w ciązy
                      • saybook Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 10.05.07, 10:06
                        Ja dzisiaj tez dalej mam podwyzszona tempke 36.9, spodziewana @ na jutro tazke
                        zobaczymy,moze tym razem sie uda?Pozdrowienia i powodzenia dla wszystkich
                        starajacych sie smile
                        • agnieszkak_24 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 10.05.07, 10:30
                          to będziemy razem jutro testować.
                          powodzenia
                          • saybook do agnieszkak_24 10.05.07, 10:39
                            Zastanawiam sie czy testowac jutro jak nie dostane @ bo nie chce sie
                            rozczarowac, moze poczekac kilka dni dluzej tak dla pewnosci??co myslisz?
                            • agnieszkak_24 do saybook 10.05.07, 12:42
                              Ja to rano robię test jeden juz robilam dwa dni temu i byla bardzo bledziutka
                              kreska widoczna w swietle dziennym. no chyba że dziś dostanę bo czasem tak u
                              mnie jest że jest dzień wcześniej.
                              i tak już się nie mogę doczekać.
                              najchętniej poszłabym na to badanie krwi bo to najbardziej wiarygodne. ale
                              jeszcze chyba za wsześnie.
                              • saybook do agnieszkak_24 10.05.07, 12:52
                                To jak juz widzialas bledziutka kreseczke to chyba nie ma nad czym sie
                                zastanawiacsmiletesty raczej sie nie myla? Zycze powodzenia jutro rano i dwoch
                                grubych krechsmile ja nie jestem w kraju i tutaj nie moge sobie pojsc na bete od
                                tak sobie niestety. Duzo zdrowka i powodzenia.
                                • agnieszkak_24 Re: do agnieszkak_24 10.05.07, 12:56
                                  Dziękuję, ale boję się że ta bledziutka kreseczka to pomyłka. bo tylko na
                                  świetle dziennym byłą widoczna, i była naprawdę bardzo bledziutka.
                                  boję się że to za dużo szczęścia na raz, niedawno obrona pracy, w sobote moje
                                  urodziny, i tak za pierwszym razem się udało???
                                  nie chcę się wkręcać, żeby nie wyszła ciąża urojona.
    • martafil Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 10.05.07, 10:51
      Ja też spodziewam się @ ok 15 - 16 maja i mam nadzieję, że nie nadejdzie.
      • elektra13 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 10.05.07, 13:09
        Dokładnie tak jak u mnie - 15 lub 16-go ma przyjść @ i nie chcę jej widzieć.
        Spróbuję wytrzymać z testowaniem chociaż do przyszłego piątku ale ciężko bo
        ciekawość i nadzieja zżerają....
    • saybook Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 10.05.07, 15:02
      Mam nadzieje ze ten watek bedzie dla nas szczesliwy,siedze w pracy i caly czas
      sprawdzam co sie dzieje i czy ktoras z nas napisala jakies dobre wiadomoscismile
      pozdrawiam
      • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 10.05.07, 15:05
        ja jeszcze musze poczekac na dobre wieśći. ale sie nie nastawiam. temp zupełnie
        nie mam, jedynie to troszke boli mnie podbrzusze i czasem mnie mdli. tylko ze
        ja mam dostac @ dopiero 20 maja więc to i tak za szybko na jakiekolwiek
        objawy....

powodzeniasmile
        • ginty Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 10.05.07, 17:38
          cześć dziewczętasmile

ja czekam do 13stego ("trzynastego wszystko zdarzyć się może...") i zobaczymy
          co i jak. To było nasze pierwsze poważne staranie,jak na razie nie
          zaobserwowałam żadnych objawów,jedyne,co zaobserwowałam,to kobiety z brzuszkami
          na ulicy-ale wysypsmile Jeden test już zrobiłam,ach ta niecierpliwość-oczywiście
          NIC z tego.

pozdrawiam w to deszczowe popołudniesmile

• agnieszkak_24 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 11.05.07, 07:01
            ja dziś miałąm mieć @. o 3.40 zrobiłam test bo już tak mi się siku chciało. i o
            3.43 zobaczyłam 2 kreski. wprawdzie ta ciążowa nie tak intensywna jak testowa
            ale jasna ale była. podzieliłam się to wiadomością z rodziną moją. ale jeszcze
            trochę boję się myśleć że jestem w ciąży. że może coś się stać, albo że
            poronie, albo że wynik był błędny.
            • mjulka Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 11.05.07, 08:13
              no to pierwsze w wątku 2 kreseczkismile
              moje gratulacje i duuużo zdrowia podczas kolejnych miesięcysmile
              • saybook do agnieszak_24 11.05.07, 08:43
                GRATULUJE!!!bardzo bardzo sie ciesze ze juz jednej z nas sie udalo
                zafasolkowacsmile Dbaj o Was i zycze ci bardzo duzo zdrowia.Ja jeszcze nie zrobilam
                testu,boje sie rozczarowac,zmierzylam sobie tylko rano tempke i dalej jest
                36.0.pozdrowienia
                • aishka2307 Gratuluje 11.05.07, 09:07
                  Gratulacje dla agnieszki_24smile)) cieszę się razem z Tobą. mam nadzieję, że też
                  za tydzień zobaczę dwie kreski. Półki co wczoraj moja temp. 36,8/spadła min./,
                  dziś znowu 36,9 - czy mogę ją uznac za podwyższoną, jeśli zawsze po owu miałam
                  zwykle 36,6 lub 36,7? Żyję nadzieją...
                  • agnieszkak_24 Re: Gratuluje 11.05.07, 09:29
                    Trzymam kciuki za Was wszystkie!!!
                    A kiedy powinnam iść do lekarza??
                    i naprawdę nie mogę pić kawy???
                    • aishka2307 Jedna kawa 11.05.07, 10:05
                      Mnie gin w poprzedniej ciąży mówił, że jedna mała kawka dziennie nie zaszkodzi.
                      I nie zaszkodziła, bo piloam 1 dziennie, rozpuszczalną z odrobiną mleka. Do
                      lekarza możesz iść już za 2-3tyg, wtedy już ciąża będzie "wyczuwalna". Tzn - ja
                      bym tak zrobiła, poczekałabym z wizytą jeszcze ze 3tyg. W moim przypadku, jak
                      za tydzień będą dwie krechy, to będę się rejestrowała. I do mojego gina i tak
                      będę czekać ok. 4-5tyg, bo tak jest rejestracja, miesiąc wcześniej.
                      • aaola Re: Jedna kawa 11.05.07, 10:11
                        ja tez jeszcze w niepewności...W 28dniu cyklu test-jedna kreska, wczoraj 30dzień
                        słabiutka druga może wytrzymam do niedzieli to zrobie trzeci test chyba że @
                        mnie ubiegnie....
                        w ciąży z Piotrusiem kawe nie piłam (lekarz zabronił) a na wizyte poszłam w 5dni
                        po tescie i lekarz powiedział że mogłam poczekac jeszcze z 2-3tyg
                        • inia1984 aaola:) 11.05.07, 19:15
                          jezeli wogóle pojawiła sie druga kreska, nawet słaba to test jest pozytywny.
                          dla pewnosci zrób kolejny za kilka dnismile))

powodzeniasmile

u mnie tem 36,5. objawy zniknęły poza bólem podbrzusza i czasem mnie mdli.

no nic czekam dalej.....
            • inia1984 serdecznie gratuluje:))))))))))))) 11.05.07, 19:15

• saybook Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 11.05.07, 11:09
      Pojawila mi sie mala plamka dzisiaj rano,i sie zalamalamsad ale od tamtej pory
      nic, i brzuch tez nie boli? dziwne? mierzylam rano tempke i byla 36.9, czy jest
      mozliwe ze tempka nie spada jak ma przyjsc @ siedze jak na szpilkach i nie moge
      sie doczekac jaki bedzie wynik naszych staransmile
    • martafil Jest delikatna kreska! 12.05.07, 06:17
      Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam sobie test, a jestem jakieś 3 - 4 dni przed miesiączką. Widzę bardzo słabiuteńką drugą kreskę! To nie przywidzenie, ona naprawdę jest smile Test z allegro za 1,80, więc nie żałowałm sobie smile Mam jeszcze 5 w zapasie. Powtórzę za 2 dni. Tylko, że w podbrzuszu to czuję tak, jakbym miała dostać okres i tym się martwię. Podrawiam Was Wszystkie.
      • agnieszkak_24 Re: Jest delikatna kreska! 12.05.07, 07:16
        to wszystko na dobrej drodze. ja tez trzy dni przed spodziewanym okresem
        robilam test i byla bardzo bardzo slabiutka kreska, a wdniu spodziewanej @
        wyszly ladne dwie kreski. a podbrzusze boli mnie juz od tyg. i mam problemy ze
        spaniem. dzis np od 5 sie tluklam po lozku.
        • martafil Re: Jest delikatna kreska! 12.05.07, 08:14
          Fajnie, że jesteśmy w podobnym "terminie". Nie wiesz, co te bóle podbrzusza mogą oznaczać? Bo ja to czuję dokładnie tak jak przed nadchodzącym okresem. Ale czy okress może jednak nadejść skoro pojawiła się leciutka kreska?
          • mjulka Re: Jest delikatna kreska! 12.05.07, 08:22
            no to tylko pozazdrościć dziewczynysmile
            mam nadzieję, ze większość z Nas weźmie z Was przykładsmile
            • saybook Re: Jest delikatna kreska! 12.05.07, 14:05
              Gratuluje wszystkim ktorym sie udalo!!!i tym ktore jeszcze nie wiedza ze sie
              udalosmile ja odpadam przyszla @ dzisiaj w nocy i to jaka.pozdrowienia
          • inia1984 ból w podbrzuszu... 12.05.07, 14:27
            ja tak miałam w pierwszej ciąży i płakałam okropnie bo ja nie chciałam @. taki
            ból w podbrzuszu moze sie w ciąży pojawic i trzeba go przetwac. jezeli test
            wyszedł pozytywnie, ciesz sie bo jesteś w ciąży.
            u mnie takie bóle utrzymywały sie chyba do 8 tyg. potem było lepiej. ale jeżeli
            zaczniesz plamic to biegiem do lekarza.

gratulujesmile))))))))))
            • aaola są dwie kreski 12.05.07, 17:06
              jupiiiiiiiiii
              • inia1984 Re: są dwie kreski 12.05.07, 17:36
                gratulujesmile)))))))))))))
              • mjulka Re: są dwie kreski 12.05.07, 20:31
                gratulujęsmile
                szczęśliwy ten wątek póki cosmile oby tak zostało, trzymam kciuki!!!
            • martafil Re: ból w podbrzuszu... 12.05.07, 19:30
              Dziękuję za odpowiedź. Na szczęście ten ból nie jest jakiś nagminny i silny, tak tylko troszkę coś czuję. Tak bardzo się cieszę tym testem, o niczym innym dzisiaj nie mogę myśleć smile Nie mogę w to uwierzyć wręcz. Mój mąż już się cieszy, że zostanie ponownie tatusiem, a ja rozmyślam, czy wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam.
              • inia1984 Re: ból w podbrzuszu... 12.05.07, 20:58
                cieszcie sie, będzie wszystko dobrzesmile)))))))
        • manuelle Re: Jest delikatna kreska! 13.05.07, 17:04
          rany! jak dobrze Was czytać! to znaczy,że nie ejstem samasmile też wstała o 5 dziś
          bo spać nie mogłamsmile dobrze że nie tylko ja mam takie odpałysmile

pzodrawiam
    • inia1984 czy ktoś dziś testował??????????? 13.05.07, 14:24
      ja jeszcze mam czas...

a wy????
      • karola2314 Re: czy ktoś dziś testował??????????? 13.05.07, 14:50
        a ja wczoraj miesiaczke dostałamsadsadsadsad,a spózniała sie 10 dnisad
        • inia1984 Re: czy ktoś dziś testował??????????? 13.05.07, 16:40
          o kurcze...współczuje. ale może następnym razemsmile) powodzeniasmile
      • manuelle Re: czy ktoś dziś testował??????????? 13.05.07, 17:01
        testowałąm dziś rano, wynik negatywnysad ale to dopiero 8 dzień od ewentualnego
        zapłodnienia,wiec czego ja się spodziewałam?... chyba ze te texty,że test już
        po 6 dniach wykrywa ciąże są prawdziwe!!! powinnam dopiero 20-go maja zrobić
        test,taka prawda, a tak mam dziś marny nastrój i niedziela do banisad
        • fiorela80 Re: czy ktoś dziś testował??????????? 13.05.07, 17:53
          Mnie też już ciekawi czy się uda w tym miesiącu. ale test zrobię nie wcześniej
          niż w terminie oczekiwanej miesiączki czyli 17-18 maj. Nie chcę się rozczarować
          za wcześnie. mam nadzieję że nam się uda. pozdrawiam wszystkie starające się i
          oczekujące na wynik starań!!!
    • manuelle Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 13.05.07, 16:58
      Witamsmile ja też powinnam 2o-go testować, bo na 19 wypada mi @, tylko kurcze już
      nie wytrzymałam i dziś rano zrobiłamtest, no i klapasad
      Wstałam o 6,bo już z nerwów chyba nie mogę spać. zrobilam test i oczywiscie
      tylko jedna kreseczkasad Nie ma się co dziwić, skoro to dopiero 8dzień od
      ewentualnego zapłodnienia, ale jakoś tak łudziła się,że może wcześniej się uda
      coś wykryć, chocby mini słabitką drugą kresteczkę, a tu nicsad

Płakać mi się chce i już nie wiem,czy te pobolowania w podbrzuszu to jakieś
      urojenia, bóle przed okresem,czy naprawde zarodek tam działa...

Jest jeszcze szansa ze 20-go wyjdzie pozytyw? Boże,niech ktoś mnie pocieszy!!!
      plizzzzzzzzzz...........
      • inia1984 Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 13.05.07, 17:24
        dziewczyno, to co pisza na testach to totalna bzdura!!!! spokojnie poczekaj do
        terminu @. ja w pierwszej ciąży robiłam 3 dni po spodziewanej @ i tak kreska
        była słaba....

spokojnie czekaj, ja tez testuje 20 majasmile)))))))

trzymaj sie i nie załamujsmile)))
        • manuelle Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 13.05.07, 19:41
          dzięki za dobre słowasmile)))) strasznie mi dziś tego potrzebasmile
          wiem,że texty na testach to tylko reklama,ale wiesz,jak to jest,czytam o innych
          dziewczynach,że im już w 7 dzień wychodzi test,wiec sama tez miałąm nadzieję,że
          u mnie tak bedzie. a to klapasad

ale pocieszam się tym,ze mam lekko podniesioną temp,więc moze jednak coś tam
          się dziejesmile w pt ti sob czyli 6,7-ty dzień bardzo bolało mnie podbszusze,może
          to ta implanacja?

jestem teraz wyczulona na każdą reakcję mojego organizmu,mam tylk onadzieję,że
          nie wyolbrzymiam... a jakie mogą być objawy właściwiew teraz, czyli drugi
          tydzień po zapłodnieniu? są jakiekolwiek tak wcześnie w ogóle? masz już
          dziecko,więc może coś doradzisz z własnego doświadczenia?

pozdrawiamsmile
          • inia1984 manuelle:) 13.05.07, 20:04
            wierz mi ze u kazdej kobiety ciąża jest inna, to samo jest z wynikami testów
            ciążowych w róznych dniach. masz jeszcze dużo czasusmile)))

co do objawów, ja w pierwszej ciąży nie czyłam nic poza bólami podbrzusza. jak
            miała przyjsc @ to tak bolało ze myslałam ze mnie cos rozrywa....zakładałam
            podpaske na noc i ryczałam ze znów sie tym razem nie udłao.....tak było ze 3
            dni, potem test i oczywiscie pozytywny, ale kreska była słaba. u innych na tym
            etapie moze pojawić sie dosyc mocna.

jeśli chodzi o temp to nie zabardzo sie znam, wiem tylko ze trzeba mierzyc rano
            jeszcze przed wstaniem z łózka.

z innych objawów to róznie, może ci troche mdlić....ale chyba nic poza tym w
            tak wczesnej ciąży...

ja tez pozdrawiam i nie załamuj sie. głowa do górysmile))))
            • aishka2307 Re: manuelle:) 14.05.07, 09:54
              Manuelle jak ja rozumię Twoją niecierpliwość. Cieszę się dziewczyny, że
              wąteczek, który założyłam jest dla chociażby kilku z Was szczęśliwy
              i "pozytywny"wink. Dla mnie chyba nie tym razem, bo temp. mi dziś spadła.
              Podbrzusze mnie boli praktycznie cały czas od owulacji, jajniki też kuły, mogę
              jeszcze mieć nadzieję? U mnie dziś 26dc, @ za 2 dni. Ale chyba rano zrobię
              test. Parę razy w ciągu dnia mnie mdli i "odrzucają" mnie niektóre zapachy i to
              bardzo. Zresztą jakoś wyraźniej wszystko wyczuwam. Ale chyba tylko
              wyolbrzymiam. Tak bym się chciała cieszyć z Wami...
              • mercy2 ashika 14.05.07, 10:31
                ja też tak mam. Dziś mnie strasznie mdli, choć z drugiej strony to bóle też mam
                jak na @. Za dwa dnie testuję i zobaczymy - powodzenia
              • manuelle Re: manuelle:) 14.05.07, 10:43
                skoro boli Cię podbszusze, skoro masz bardziej wyczulony zmysł powonienia,to
                powinnaś być dobre myślismile)) mi temp skacze cały czas, więc chyba nie będę się
                sugerować. od wczoraj mam 37stopni, czasemw dzień do 36,8 spada tylko. A test
                wczorajszy i tak negatywny wyszedł. Ale wiem,że to za wczesnie. Muszę poczekać
                do 20-go maja..........

trzymajcie się!!!
                • inia1984 Re: manuelle:) 14.05.07, 15:45
                  to czekamy razemsmile)))))))))))
                  • aishka2307 Kupiłam test 14.05.07, 15:50
                    Wiecie właśnie wróciłam do domu, kupiłam test w aptece /tewraz bede
                    spokojniejsza, bo go mam, moge zrobic jutro, albo jutro tez bede sobie
                    tlumaczyc "zrobisz jutro/... i zapomniałam dziecku kupic żel na ząbkowanie. A
                    po to właśnie w ten skwar powlokłam się do apteki! IDIOTKA!!!!!!!!!!!!!!!
                    • inia1984 Re: Kupiłam test 14.05.07, 18:29
                      heheh, ale fajniesmile)) czy to juz schiza przed ciążowa czy ciążowa?????
                      powodzeniasmile))
                      • mjulka Re: Kupiłam test 14.05.07, 20:29
                        jak to dobrze, że nie tylko ja mam takie schizysmile
    • k_awka Re: Nie dożyję chyba do 20tego maja 14.05.07, 21:24
      Mi tez się te dni strasznie dłużą, @ powinnam mieć 20-21 i już od owulacji
      siedze jak na szpilkach. Boli mnie podbrzusze i piersi, albo to tylko moje
      pobożne zyczenia uncertain A tu taka ładna kolekcja w Tchibo w tym tygodniu dla
      niemowlaczków, już bym coś chciała kupić dla mojej małej fasolki(o ile wogóle
      jest...)

Pozdrawiam i życzę, żeby @ nie przyszła!!!
      • aishka2307 Ja odpadam i życzę szczęścia 15.05.07, 05:54
        Dziewczynki u mnie się nie udało. Poszłam rano, tuż po piątej do toalety,
        również z zamiarem zrobienia testu i niestety @. Smutno mi troszkę. Tak bardzo
        chciałam urodzić dzidziusia jeszcze w styczniu. Od 26maja znowu próbujemy i
        testuję koło 13 czerwca.
        • manuelle do: Asinka2307 15.05.07, 07:21
          przykro mi bardzosad

Mam nadzieję, że wasze przyszłe starania bedą owocne!!! szczerze tego życzęsmile)))
          • aishka2307 Re: do: Asinka2307 15.05.07, 09:37
            Też mam taką nadzieję. Zaczynamy od 25gowink
            • mercy2 Re: do: Asinka2307 15.05.07, 11:49
              Asinka strasznie m przykro. Ja oczywiście nie wytrzymałam i też dziś
              testowałam, ale nic z tego test pokazał jedną krechę sad Może za
              wcześnie...tylko nadal nie wiem skśd te mdłosci, są okropne, w głowie mi się
              kręci jak nie wiem co, jak bym na karuzeli była. A rano teściowa mnie jeszcze
              dobiła, że jakoś źle wygladam i blada jestem. i Nie wiem co teraz myśleć,
              hmmm.... Poprzednim razem (3 lata temu) robiłam test Quick View i mnie nie
              zawiódł. Musze jeszcze uzbroić się w cierpliwośći nie tracę nadzieji.
    • inia1984 Aishka:) 15.05.07, 14:09
      przykro mi, mam nadzieje ze następnym razem sie udasmile))
    • inia1984 jeszcze 5 dni..... 15.05.07, 14:10
      u mnie bez zmian, poza bólami podbrzusza. zbliża sie godzina zero i bardzo sie
      denerwuje.mam jakieś dziwne przeczucie ze sie nie udało.....

a jak u was?
      • manuelle Re: jeszcze 5 dni..... 15.05.07, 14:42
        nie myśl tak! grunt to dobre nasawieniesmile)) wiem,ze ciężko wytrzymać w
        oczekiwaiu,ale nie a sensu zadręczac się ze się nie udało.

Ja staram sie zając czyms innym,byle o tym nie mysleć,bo w paranoję lekką
        popadam i najchetniej mierzyłabym co chwilę temp, spałabym i robiła testy
        codziennie. Ale wiem,ze to nie ma sensusad A jeszcze jak pomyslę,że czasami
        wychodzi nawet po terminie miesiaczki test negatywny,to chce mi sie płakać.

A z tego co piszesz,to moze jednak jesteśsmile))) ja bym była dobrej myśli -
        bladość,mdłosci... to mnie przekonujesmile

trzymaj sie i badz dzielna!!!
        ja testuje w czw (dwa dni prze @ bo dłuzej nie dam rady czekać). mam już jeden
        test za soba,ale wredny tylko jedną kreskę pokazałsad i całą niedzielę miałam
        smutny nastrój. dobrze ze teraz w pracy jestem,to czasami udaje mi sie o tym po
        prostu nie mysleć...
        • mercy2 Re: jeszcze 5 dni..... 15.05.07, 16:33
          manuelle dzięki za wsparcie, nawet nie wiesz jak ono jest dla mnie cenne. Ale
          widzę, ze Ty też raczej z tych niecierpliwych wink Daj znać czy Ci test wyszedł
          na 2 dnie przed @. Ja @ spodziewam się ok 16-tego, tak więc dzisiejszy pospiech
          jakby z góry był skazany na niepowodzenie i to spore, ale cóż...my kobiety to
          już chyba tak mamy, że jestęsmy niecierpliwe, hehehe.
        • inia1984 manuelle:) 15.05.07, 18:05
          kochana, ja mam juz 3 testy za sobą i szkoda pisac.......
          no nic, póki @ nie ma jest nadziejasmile)))))))))
          • manuelle Re: manuelle:) 15.05.07, 19:52
            to mi się podoba! póki nie ma @ - jest nadzieja!!! smile))))

ech,jak mi się chce żyć, jak to czytamsmile Dziękujęsmile)))

oczywiście moja zerowa cierpliwość podpowiada,by już jutro zroić drugi test (3
            dni przed terminem @),ale zobaczymy, może będe wytrwała...

• aishka2307 Trzymam kciuki za Was 16.05.07, 10:42
              Dziewczyny, trzymajcie się i bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki za Was. My z
              mężusiem już nie możemy doczekać się 25maja. I zaczynamy seksić się na całego.
              O wynikach dowiem się koło 13go czerwca i wiem, że będę mieć prezent na
              urodziny, wiem to i już!
              inia84 ja też miałam przeczucie, że się nie udało, mimo, że bardzo serce
              chciało, rozum podpowiadał, że się nie udało.
              • agnieszkak_24 Re: Trzymam kciuki za Was 16.05.07, 10:47
                ja miałam prezent na moje urodziny, dlatego wierze że tobie też sie uda
                • mercy2 Re: Trzymam kciuki za Was 16.05.07, 12:07
                  U mnie niestety dziś nadeszła @ sad Strasznnie mi smutno, ale coż zrobić. Może w
                  kolejnym cyklu pójdzie lepiej. Trzymam kciuki za te dziewczyny, którym @ się
                  spóźnia. Oby nie nadeszła.
                  • jagoda232 Re: Trzymam kciuki za Was 16.05.07, 13:53
                    Cześć dziewczyny, gratuluje tym którym sie udalo i są w ciążysmile ja też czekam
                    zniecierpliwościa na (21 maj@) to już niewiele zostało.To bedzie druga ciaża.
                    Pozdrawiam was i bede do was zagladac, mercy2 i inne dziewczyny nie martwcie
                    sie uda sie w nastepnym cyklusmile jagoda232
                    • inia1984 jagoda:) 16.05.07, 14:02
                      witaj jagoda!!!!
                      u mnie tez starania o drugie dzieciątkosmile))) a ile ma twoje pierwsze dziecko???

ja tez juz sie nie moge doczekac. dzis mnie brzuch pobolewa......nie weim co
                      mysleć, na test jest jeszcze za szybko......

powodzeniasmile
              • inia1984 Aishka:) 16.05.07, 14:05
                zycze powodzenia w następnym cyklusmile

w pierwszej ciązy byłam pewna ze jestem jeszcze przed zrobieniem testu. teraz
                nic nie czyje wewnętrznie....... tak więc czekam....tylko na co????? boje sie
                rozczarowania, bo to ostatni gwizdek na moja ciąże....
                • ol2 kurcze!!! 16.05.07, 14:27
                  a mnie coś zaczęło podbrzusze pobolewać.

Nie wiem czy na okres?! Oby nie!!!!!!!!
                  • manuelle Re: kurcze!!! 16.05.07, 14:33
                    no właśnie mnie też zaczyna boleć podbrzusze i nie wiem,czy to na @ (19maja
                    termin) czy to coś innego... nie wiem,co o tym myślećsad

Czwarty dzień mam cały czas temp 37C i co to znaczy???
                    • inia1984 Re: kurcze!!! 16.05.07, 14:49
                      nie wiem czy sie nie myle ale temp jest podniesiona az do @. jezeli jest ciąża
                      to tem sie utrzymuje, jezeli @ nadchodzi to temp znów spada.

mnie tez dzis pobolewa.....u mnie tem beznadziejna....36,3 pod pachą, ale w
                      sumie nie wiem gdzie mam mierzyć....
                      • inia1984 temp w pochwie.... 16.05.07, 14:53
                        zmierzyłam i mam 37,2....
                  • inia1984 Re: kurcze!!! 16.05.07, 14:45
                    właśnie tak moze byc zarówno przy ciąży jak i na okres.....
                    • manuelle Re: kurcze!!! 16.05.07, 15:02
                      ja mierzę w buzi,zawsze rano o 6:45 jak budzik dzwonismile jeszcze przed wstaniem
                      z łóżka. A od niedzieli odkąd mam podwyzszoną temp to mierzę tez w ciągu dnia
                      (nadal w buzi, pod językiem) i kurczę czwart dzień 37C strasznie mnie męczy,bo
                      niby jestem osłabiona,ale nie na tyle,żeby spać,ale pracowac nie mam siły - bez
                      sensu,wiem...... smile

nie wiem,czy przed @ rosła mi tyle temp,bo wcześnij nie mierzyłamsad
                      • ol2 ja odpadam niestety:( 16.05.07, 18:50
                        "zalało mnie"!!

ale to nic, po miesiączce działamy z mężusiem
                        • feromonka Cześć Inia:) 16.05.07, 19:23
                          Zajrzałam na ten wątek tak z ciekawości i proszę...stara znjomasmile!
                          trzymam za Was kciuki dziewczyny!!!
                          Jeśli chodzi o mierzenie temperatury to robiłam to 15 cykli, w czasie których
                          staralismy sie o malucha, ja mierzyłam na początku w ustach pod jezykiem, potem
                          w pochwie i musze przyznać że ta druga moim zdaniem jest bardziej miarodajna.

Iniu a te 37,2 to rano miałaś czy popołudniu? bo temp. przyznam obiecująca, ale
                          to jednak sprawa indywidualna (jakie miałaś temp. przed owulacją?)
                          A jeśli mogę zapytać...czemu to ostatni dzwonek na ciążę?
                          W razie atpliwości służę radąsmile
                          • inia1984 cześć Madziu:))) 16.05.07, 19:30
                            o dziękuje za kciukismile) ja w tych tempkach jestem zakręcona jeszcze i mierze od
                            kilku dni, więć to chyba nie ma znaczenia. dzisiejsza tempka była mierzona
                            raniutko w pochwie.
                            to ostatni dzwonej, bo.....wiesz co napisze na pocztesmile)))

a jak twój maluszek, który to juz tydzien????

buziaczkismile
                            • agakuzior spoznia mi sie:) 17.05.07, 17:32
                              juz drugi dzien sie nie pojawila @, najgorsze jest to ze zamowilam testy z
                              allegro i jeszcze do jutra musze wytrzymac z testowaniem.... siedze jak na
                              szpilkach.
                        • fiorela80 Re: ja odpadam niestety:( 17.05.07, 17:52
                          Ja również dzisiaj dostałam okres. Niestety... Już czekam na następny cykl.
                          • m_anee 25 maj 18.05.07, 11:05
                            ja powinnam dostac @25 maja ,mam nadzieje ze nie dostane ze uda sie za
                            pierwszym razem juz zrobiam ze 3 testy wiem ze za wczesnie ale nie moge sie juz
                            doczekac
    • inia1984 18 maja.... 18.05.07, 15:29
      w sumie mogłabym juz jutro testowac, ale strasznie sie boje.....dzis pobolewa
      mnie brzuch jak na @ i boje sie rozczarowania.....

a jak u was?
      • agakuzior DWIE KRESKI!!!! 18.05.07, 15:34
        Dziewczyny, chyba sie udalo!!! przyszlam z pracy i zrobilam tescik ze sklepu
        starania. od razu wyszly dwie kreski,ta druga tez wyrazna. juz 3 dzien spoznia
        mi sie @ wczesniej robilam test tydzien temu ale jeszcze byl negatywny... a
        dzis...smile udalo sie za pierwszym razem, w pierwszej ciazy tez tak bylo, boje
        sie teraz bo to wszystko jest takie delikatne i mam nadzieje ze test byl
        wiarygodny, pozdrawiam i trzymam kciuki!
        • inia1984 Re: DWIE KRESKI!!!! 18.05.07, 18:51
          gratuluje, bardzo sie ciesze!!!!!!!!!!!
    • inia1984 19 maja...... 19.05.07, 13:55
      u mnie beznadzieja.....rano zrobiony test jest negatywny. brzych boli jak na @
      więc czekam i rycze......
      • manuelle Re: 19 maja...... 19.05.07, 15:02
        dokładnie miałam dziś to samosad test negatywny, płacz przez jakieś 3 godziny i
        ogólne dół... brzuch boli jak na @,więc czekam...

póki nie ma @,to jeszcze jest jakiś przebłysk nadzieji,prawda??? trzymaj sięsmile))
        • inia1984 Re: 19 maja...... 19.05.07, 15:16
          wiem, ja tez rycze.......niby jest nadzieja, jak byłam w ciązy z synkiem to
          test ciążowy pokazał ciąże dopiero 3 dni po terminie spodziewanej @ a i tak
          kreseczka była słaba.
          ale mimo tego czuje nadchodzącą @.......
          • inia1984 manuelle:) 19.05.07, 15:17
            ty tez sie trzymajsmile
            • manuelle Re: manuelle:) 19.05.07, 15:44
              wiesz,ja też czuję ból jak na @ i mam napiętny nabrzmiały brzuchsad boli mnie
              tak,jak zawsze gdy już miałam @. Nie chcę sobie robić nadzieji,ale jakoś
              podświadomie szukam znaków, że zawsze przed 2 bolaly mnie piersi,a teraz nic
              nie bolą, tylko są nabrzmiałe,takie geste w środku,wypełnione. I że mam
              podwyższoną temp od tygodnia, ech,no ale to i na @ znaki w sumie i na ciażę. A
              że jestem nowicjuszką,to zupełnie nie wiem,czego mam się spodziewać. A ten
              poranny płacz,to mnie samą zaskoczył, nie mogłam się uspokoić! I wkurza mnie,że
              mam nieregularnie @,więc nie wiem,kiedy dokładnie mam termin @! może po prostu
              za wcześnie testuje? (14dni po owulacji)

mam jeszcze trzy testy w domu,więc kolejne trzy poranki będą stresujące,
              a jak @ nie przyjdzie do tego czasu,to zrobię chyba badanie beta krwi i tyle.

Daj znać, jak w następne dni sytuacja się rozwinie - jakoś tak raźniej nie być
              w tym wszystkim samemu (bo mąż choc się stara,to nie wszystko rozumie,a nikt
              poza nim nie wie o naszych planach ciążowychsmile

miłego weekendu,mimo wszystko!!! smile))
              • inia1984 Re: manuelle:) 19.05.07, 16:02
                u mnie z tym bólem to óżnie, teraz np, jak pisze ten post to mnie nie
                boli...dziwne.....

tak, jak piszesz, te objawy wskazują i na @ i na ciąże...jak ja nienawidze tego
                oczekiwania.....
                ja też płakałam dziś, ale jak przypomne w jaką histerie wpadałam przed ciążą z
                Alanem to teraz to nic. ale smutno mi.....

ciesze sie ze mozemy sie tu wspierac, jasne ze razem raźniejsmile)))

ja mam jeszcze dwa testy. jak @ nie przyjdzie to testuje jutro albo pojutrze.

powodzenia i trzymaj sie ciepłosmile))))))))
                • aishka2307 i co tam inia? udało się? 20.05.07, 09:34
                  Dziewczynki i co u Was? Której się udało? Ja już po @ i czekam teraz na 27maj,
                  wtedy rozpoczynamy starania, co dwa dni. Wiec niedziela, wtorek i czwartek. jak
                  się nie uda, to później już sobie odpuszczę i nie będę nic wyliczać, mierzyć
                  tempki, tylko po prostu cieszyc się z sexu z mężem, bez zabezpieczenia. Bo
                  takie wyczekiwanie, rozczarowanie i ten dół, który się łapie moga człowieka
                  wykończyć. Słonecznej niedzieli Wam życzę i trzymam kciukismile
                  • manuelle Re: i co tam inia? udało się? 20.05.07, 10:10
                    hm,juz nie wiem co myśleć, bo test dzisiejszy nadal nic nie pokazuje, nadal nie
                    mam @ (dziś 29dc) i odwczoraj bolą mnie piersi. Poza tym cały czas bardzo boli
                    mnie podbrzusze, zupełnie tak,jak zawsze mnie boli,gdy mam już @. A temeratura
                    z 37C dziś spadła na 36,8. Jakie z tego wszystkiego wnioski? nie mam pojęcia!!!

Ale pozytywne jest to,że dziś już nie płakałam, już się nie stresuję. Wczoraj
                    byłam rozdrażniona maksymalnie, to pewnie szalały hormonysmile Dziś już jest luzsmile
                    Zaczynam się nastawiać na starania w przyszłym cyklu... Czekam zatem na @
                    (ciekawe kiedy przyjdzie?), a potem do akcji !!! smile))

ps.oczywiście nadal nie przekreslam tego cyklu,bo brak @ mnie wciąż mnie
                    nakręca pozytywnie... ... ...

• inia1984 Re: i co tam inia? udało się? 20.05.07, 13:42
                      u mnie podobnie jak u manuelle.....brak @, i test negatywny. ale czuje ze
                      dzisiaj mnie zaleje......a juz nie wspomne o mdłościach, ledwo wstałam juz
                      musiałam coś zjeść, bo tak mnie mdliło.....
                      ja jednak ten cykl spisuje na straty.....
                      • manuelle do: inia 20.05.07, 16:30
                        czemu masz mdłości? zawsze je masz przed @? który to Twój dzień cyklu? i który
                        od owulacji?

Mój 29dzień,a od ow 15. w sumie powinnam dostać już @. albo i nie,może dopiero
                        w czw (bo ostatnio miałam cykl 33dni). Nic już nie wiem, ale nie mam już siły
                        zastanawiać sie nad tym. W pochwie temp mi rośnie! mierzę co wieczór o 20godz.
                        i wczoraj było 37,5! - tyle co w owulację! a rosło stopniowo od tygodnia od 37C.
                        Za to temp ciała mierzona rano spadła dziś z 37 na 36,8, choć w ciagu dnia
                        nadal 37C. Więc do @ chyba jeszcze kilka dni,skoro pisałaś że przed @ temp
                        spada bardzo.

Nie łudzę się. To już 15dni od ow, wiec test wykryłby, gdyby doszło do
                        zapłodnienia. Choć zdarza się, że przecież dopiero dużo później test pokazuje
                        ciążę...

ech,sama już nie wiem...

a badasz sobie szyjkę macicy? i śluż? jak tak, to mogłabyś coś mnie
                        poedukowacsmile wiem tylko że przed @ szyjka jest otwarta,a jak ciąża,to
                        zamknieta. a co ze śluzem? jaki powinnein byc w tak wczesnej ciąży,a jaki przed
                        @? wiesz coś?

udanej i spokojnej niedzielismile
                        pozdr,Msmile
                        • inia1984 Re: do: manuelle 20.05.07, 17:28
                          hejsmile
                          sama nie wiem czemu mam mdłości, ogólnie nie mam ich przed @.od wczoraj mnie
                          mdli, jak coś zjem to przechodzi...
                          temp zmierzyłam, u mnie w pochwie 37,3. to mój 30 dzien cyklu. ja nie wiem
                          kiedy miałam ovu bo nie uzywam testów owulacyjnych, ale w tym miesiacu wogóle
                          sie nie zabezpieczaliśmy a seksik był codziennie lub co dwa dni.
                          nie mam pojęcia jak jest ze sluzem. u mnie narazie albo taki wodnisty mleczny
                          albo wodnisty bezbarwny....co oznacza..nie wiem....

nie badam szyjki, nie wiem nawet jak to robic....

wiesz, nie łudze sie zbytnio...tak samo z bólem podbrzusza, przed @ mam taki
                          ból ze sie skręcam i wiem ze w ciągu kilku godzin wybuchne. a teraz pobolewa,
                          potem przestaje i znów troszke pobolewa.
                          dziś kupie sobie inne testy bo te co mam to chyba jakieś trafne, albo
                          faktycznie ovu była późno lub po prostu nie jestem w ciąży....

ja tez zycze miłego niedzielnego popołudniasmile)))
                          • manuelle Re: do: manuelle 20.05.07, 19:11
                            na tej stronie znalazłam info o sluzie i szyjce macicy,ponoć to pomaga,taka
                            codzienna obserwacja,więc może zacznę...

www.storktest.pl/index.php?
                            option=content&task=view&id=39&PHPSESSID=1333337119e278ca6fdb5fab455a32b7

Skoro często się kochaliście i cały cykl,i masz mdłości i @ nie przychodzi, to
                            ja bym była dobrej myslismile))

Używałam po raz pierwszy testow owulacyjnych (5sztuk 23zł z apteki) i one
                            pokazały kiedy była ow, bo sama bym nie zgadła, zbyt nieregularne mama cykle. A
                            testy ciążowe mam z allegro, paskowe za 2zł 1szt! ale czytałam o nich,że są
                            dobre, czułe (20) i sprawdzone. Oczywiście potem znalazłam jeszcze
                            czulsze,które już od ilości 10 wykrywają ciążę i teraz mam ochote je kupićsmile
                            (5zł za 1szt). Takie czułe są też w aptece,to "bobo-test strumieniowy" (ale
                            jeden za 14zł). Najrozsądniej byłoby zrobić po prostu badanie krwi na betę i
                            byłoby wszystko jasne! a tak to wciąz o tym myślimy! (przynajmniej jasmile))

a wiesz coś o nospie? bo czytałam w necie że można ją brać w ciąży,ale nie
                            jestem pewna... a mam sza,wciąz jakieś pobolewania podbrza,dranie mocne,ale
                            takie długie,drażniące i chętnie coś byhm na to wzieła...

• inia1984 Re: do: manuelle 20.05.07, 19:44
                              ja tez mam takie testy, tylko nie z allegro. cena podobna ale chyba kupie
                              troche czulszy....
                              no-spa to bezpieczny lek w ciąży. ja brałam w poprzedniej ciąży i teraz tez
                              biore jak mnie boli. oczywiscie bez przesady w ilosciach ale lek bezpieczny.

mnie dalej pobolewa podbrzusze, mdłosci nie mam teraz, zobacze rano czy będa.
                              wiesz, ja mieszkam w Kanadzie i tu musiałabym pojsc do lekarza zeby zrobic
                              bete. w poniedziałek sie wybiore, no chyba ze @ przyjdzie.

poszperałam tez troche w necie na temat wierygodnosci testów i w bardzo duzej
                              ilosci przypadków ciąża była a test był negatywny. tak wiec moze jest
                              nadzieja...

bardzo dziekuje za link, zaraz do niego zajrze.
                              trzymam kciuki za nassmile))))))
                              napisz jutro jak tam sytuacja wyglądasmile
                            • inia1984 Re: do: manuelle 20.05.07, 19:47
                              wiesz co....jestem w szoku....własnie na tej stronie od ciebie wyczytałam ze
                              taki śluz jaki mam, biały, kremowy moze byc pierwszym objawem ciazy!!!!
                              ale teraz sie zastanawiam czy taki śluz moze tez występowac przed @???
                              • manuelle Re: do: manuelle 20.05.07, 21:40
                                hihismile)) też o tym czytałamsmile i też taki mam, w ogóle dużo tego śluzu mam, nie
                                wiem tylko,jak powinno być przed @. Temp ciałą nadal mam dużą, w dzień 37, a w
                                pochwie 37,5.

A z tym badanie szyjki macicy,to sama jakoś nie mogę się do tego przekonaćsmile
                                Więc mąż mi to sprawdzałsmile)) i mam zamknietą. (on przynajmniej ma porównanie
                                jak to było wczesniejwink Póki zatem się nie otwiera szyjka,to nie będzie @.

w pol wyszukiwarce znajdziesz mnóstwo rzeczy o naturalnych sposobach obliczania
                                dni płodnych,czyli temperatura, śluż, szyjka macicy itp.

Jutro oczywiscie dam znać,jak tam z kolejnym testem, Ty też pisz!

pozdrawiam,
                                ps. masz ślicznego synka! gratulujęsmile))
                                M.
                                • inia1984 Re: do: manuelle 20.05.07, 21:52
                                  o kurcze!!! moze nam sie uda!!! ja jutro jeszcze testuje!!!!

chciałabym ta szyjke sprawdzic....moze mężulka poprosze.....
                                  te strony co mi podałas są super i chyba sie wezme za obserwowanie siebiesmile)))
                                  w pochwie tez mam 37,5. moze to znak.
                                  dziekuje za gratulacje dotyczące Alana.ach, jak mi sie teraz córeczka
                                  marzysmile))))))
                                  tobie zycze powodzenia i do jutrasmile
                                  • aaola Re: do: manuelle 20.05.07, 22:00
                                    dziewczyny troszkę was podczytuje i to tak jakbym pisała ja z jobo100smile
                                    W zeszłą sobote testowałyśmy i obu nam się udałosmile Wierzę że u Was jest tak samosmile
                                    powodzenia
                                    • inia1984 Re: do: aaola:) 20.05.07, 22:03
                                      trzymaj za nas kciuki. a powiedz, jak u ciebie ze śluzem w tak wczesnej
                                      ciąży????
                                      • aaola Re: do: aaola:) 20.05.07, 22:21
                                        rzeczywiście mam duże białe upławy i aż wstyd się przyznać myślałam że to jakies
                                        zapalenie a to objaw ciąży smile
                                        • agakuzior czesc 20.05.07, 22:26
                                          dziewczyny napisze Wam cos... ja mam za soba juz 3 pozytywne testy (nie
                                          zalowaloam sobie smile) i teraz tez mam taki sluz o jakim piszecie-bialy, gesty i
                                          czasem mi sie wiecej polejesmilezycze powodzenia na tesciewink
                                          • k_awka Re: czesc 21.05.07, 08:02
                                            Cześć dziewczyny!
                                            Ja zrobiłam wczoraj test, @ mam nieregularne, więc podejżewałam, że dostanę na
                                            początku tego tygodnia. Test wyszedł pozytywny, kreska ciążowa bledsza, ale
                                            wyraźnie jest. Powtórze test w środę, żeby mieć pewność, a potem do lekarza.
                                            Z objawów mam, pobolewanie podbrzusza, powiększone piersi i chwilami bolesne,
                                            białe obfite upławy, drażliwą skórę(regulacja brwi, to obecnie jakiś koszmar),
                                            raczej nie mam mdłości, za to mam jadłowstręt i zaparcia. Identycznie miałam w
                                            pierwszej ciąży.
                                            Mam nadzieję, że trochę Wam dałam do myślenia big_grin Poczekajcie jeszcze ze dwa dni
                                            z testami, na spokojnie. Ja tam myslę, że objawy macie typowo ciążowe big_grin

Pozdrawiam i trzymam kciuki
                                            Kinga
                                            • k_awka P.S. 21.05.07, 08:04
                                              Zapomniałam napisać, że ciągle musze latać siusiu, to też jest podobno typowy
                                              objaw ciąży smile
                                              • manuelle Re: P.S. 21.05.07, 09:27
                                                Cześc Dziewczynysmile
                                                Dzięki za dobre słowasmile)) dobrze się uśmiechnąćsmile

mam wciąz nadzieję,bo nie mam @. Jest 30dzien cyklu, do piatku poczekam na @,
                                                jak nie przyjdzie to w sobote rano zrobie betę i koniec będzie z tymi durnymi
                                                testami! Bo ja już wymiękam, jak wciąż jedną kreskę widzęsad

Mam mega nabrzmiały brzuch,zaparia i zero apetytu i już dziwąty dzień 37C cały
                                                czas. Upławy małe, ale jak są to białe. I bardzo "wypełnione" piersi, nie bolą
                                                mnie tylko są cieżkie,takie gęste w środku i o numer większe! No i ciagły ból
                                                podbrzusza. Wiem,ze to wszytko może być na ciąże, ale z drugiej strony,czy test
                                                nie powinien już jej wykazać? to 16 dzien od owulacji przecież. moze po prostu
                                                na okres mi się zbiera? sama juz nie wiem. Dziś poranny test oczywiście tez nic
                                                nie wykazałsad mozliwe żebym miała tak niski poziom hormonu w ciąży?

w ktoym dniu cyklu zobaczyłyście 2kreseczki?, ktoy to był dzien po ow?

gratuluję Wam wszystkim II kreseczeksmile)
                                                Dbajcie teraz o siebie!!!

Pozdrawiam,M.

taka zła jestem,że masakra!
                                                • aaola Re: P.S. 21.05.07, 12:35
                                                  dwie kreseczki wyszły mi dopiero na trzecim teście Pierwszy dzień przed @ drugi
                                                  dzień po @ a ten pozytywny w 4dni po @ (tzn po terminie spodziewanej @)
                                                • inia1984 dziewczyny... 21.05.07, 13:53
                                                  ja juz chyba szału dostane......dziś rano zrobiony test znów negatywny. brzuch
                                                  mnie pobolewa, mdli mnie o róznych porach dnia a tu dalej nic...@ nie
                                                  przyszła.....

chyba sobie odpuszcze to testowanie i czekanie..u nas dzis świeto, więc moze
                                                  jutro polece na bete do lekarza.

manuelle, niezłe te twoje objawy, dziwnie wychodzi tylko z tymi testami.....
                                                  powodzenia zyczesmile)))))))
                                                  • manuelle Re: dziewczyny... 21.05.07, 13:59
                                                    mam tylko nadzieję,że sobie tych objawów nie wkręcam sama! tyle testow
                                                    negatywnych znecheta bardzosad już nie bede kupowac nowych, został mi
                                                    jeden,zrobię go jutro,a potem betę i zobaczymy...

oby tylko @ nie przyszła...

a piersi to mnie dzis tak bolą,że w szoku jestem. Ledwo się w staniku
                                                    zmieściłam! ale przed @ też nabrzmiewająsad

pozdrawiam, myśl pozytywnie!!!
                                                  • mrs.solis Re: dziewczyny... 21.05.07, 18:47
                                                    W instrukcji obslugi testu pisze,ze jesli masz nieregularne miesiaczki to zeby
                                                    testwoac tak jakby to byl twoj najdluzszy cykl. Wyczytalam gdzies,ze cykle
                                                    miewasz rowniesz 33 dniowe a dzis jest twoj 30 dc. Zrob ostatni test 33dc.
                                                    Wyluzuj troche bo to niepotrzebny stres. Pomysl sobie,ze nawet jesli jestes w
                                                    ciazy to niczego to tak od razu nie zmieni i nawet na wizyte u lekarza bedziesz
                                                    musiala poczekac nastepnych kilka tygodni.
                                                    Zycze tego pozytywnego testu smile
                                                  • inia1984 Re: dziewczyny... 21.05.07, 19:14
                                                    wiesz o tym nie pomysałam......tez poczekam bo dziś mój 31 dzien cyklu a
                                                    jakdłuzszy ostatnio miałam 33 dniowy.
                                                    narazie @ nie ma.....
                                                  • manuelle do: mrs.solis: 21.05.07, 19:40
                                                    dzięki! nie wiedziałam,że jest taka opcja z tym najdłuższym cyklem, w mojej
                                                    instrukcji tego nie było, ale to brzmi sensownie,może po prostu za wcześnie
                                                    testowałam, obywink

Został mi jeden test,więc poczekam do czw, czyli 33dc.

A mam pytanie,może wiesz/wiecie:
                                                    czy jakieś plamienie,krwawieni w terminie @, przekreśla definitywnie ciążę? Bo
                                                    czytałam że czasami kobiety nawet w 3pierwsze miesiace ciąży mają jeszcze
                                                    jakieś krwawienia w terminie okresu - o to w sumie trasznie mylne!

• inia1984 Re: do: manuelle 21.05.07, 19:48
                                                    krwawienia mogą sie zdarzyc....moja przyszywana ciotka miała okres do 4
                                                    miesiaca ciazy. ładnie była potem zaskoczona....
                                                    a czemu pytasz o plamienia i krwawienie? coś sie dzieje u ciebie?
                                                  • manuelle Re: do: manuelle 21.05.07, 19:57
                                                    w sumie to nie wiem,jak to opisac. Dziś pojawił mi się taki śluz beżowy (kolor
                                                    kawy z mlekiem) z kilkoma czasem kropkami krwi,ale są takie tyci,jak główka
                                                    szpilki. Nigdy tak nie miałam przed okresem. Albo mnie zawsze zalewa od razusmile
                                                    albo mam plamienia,ale dość obfite i ciemno-brązowo-bordowe, a po nich powódź
                                                    okresowasmile wiec nie wiem,co mi jestsad czekam na rozwój sytuacji...

może to jednak @ idzie .....
                                                  • kobieta741 Re: do: manuelle 21.05.07, 20:06
                                                    hmmm... z tego co piszesz to masz takie objawy jak na ciążę... smile
                                                    To moze byc tzw plamienie implantacyjne.
                                                  • manuelle Re: do: manuelle 21.05.07, 20:15
                                                    bosko czytać,że objawy wyglądają na ciążowe,dziękismile))

ale z tym plamienim implantacyjnym,to późno byłoby ono teraz,bo z moich
                                                    obliczeń miałam owulację 5maja. A seksik był codziennie przez tydzień przed ow
                                                    i w dzień ow,a potem nic. kolejny dopiero 12maja,ale wtedy to raczej już nie
                                                    były dni płodne,bo to było tydzień po ow.

Tak naprawdę na wszystko mam jakieś za i przeciw. Nie ma co tego roztrząsać.
                                                    strasznie dziwnie się dziś np czuję,a do tego wciąż tem 37C naprawdę osłabia.
                                                    Idę dziś wcześnie do łóżka, może jak się wyśpię to mi jutro wena pozytywnego
                                                    myślenia przyjdziesmile

• manuelle temp przed @? 21.05.07, 20:19
                                                    i jeszcze jedno,czy zawsze na okres temp spada? bo mi nic nie spada! wciąż 37
                                                    w porywach do 37,2 więc nie wiem,czy ten teraz jakiś dziwny śluz jest
                                                    zapowiedzią @,czy nie? może Wy wiecie???
                                                  • kobieta741 Re: temp przed @? 21.05.07, 20:28
                                                    Na okres temperatura spada. No chyba ze jesteś przeiębiona i temperatura moze
                                                    się utrzymywać z przeziębienia smile
                                                  • mrs.solis Re: temp przed @? 21.05.07, 21:19
                                                    Odpowiem co wiem hurtem na twoje pytania. Krwawienie bedac w ciazy moze
                                                    wystapic. Znam przypadek z mojej rodziny (matka) bedac w czwartej ciazy
                                                    dowiedziala sie o niej czujac ruchy mojego brata smile Sprawa temperatury jesli
                                                    nie jestes chora powinna spasc u mnie tak sie dzieje i wiem,ze w tym dniu
                                                    dostane okres.Na pocieszenie ci powiem,ze ja mysle,ze jestes w ciazy. U mnie w
                                                    poprzednich dwoch cyklach wystepowaly wszystkie objawy ciazowe oprocz teogo
                                                    bialego sluzu i w ciazy nie bylam. Mimo ,ze okres spoznial mi sie juz
                                                    tydzien,mialam mdlosci wymiotowalam a z piersi po scisnieciu lecial mi
                                                    przezroczysty plyn. Jak dla mnie wystapienie tego kremowobialego sluzu w duzych
                                                    ilosciach bedzie najpewniejszym objawem ciazy. Nie zadne pobolewanie brzucha
                                                    czy spuchniete piersi to wystepuje nawet jak sie nie jest w ciazy, o ile sobie
                                                    tylko jestem w stanie przypomniec po owulacji az do @ zawsze mialam sucho.
                                                  • manuelle do mrs.solis: 21.05.07, 21:26
                                                  • manuelle do mrs.solis: 21.05.07, 21:26
                                                  • manuelle do: mrs.solis: 21.05.07, 21:30
                                                    w sumie to aż tyle tego białego śluzu nie ma,ale fakt,sucho nie jest
                                                    zdecydowaniesmile Od 2tyg,czyli od ow,muszę nosic wkładki, a na białych ciężko
                                                    zobaczyć biały śluzsmile hihihismile))

pozdrawiam,M.

• mrs.solis Re: do: mrs.solis: 21.05.07, 22:02
                                                    Eh ja tam nie wiem ile go ma byc grunt zeby w ogole byl smile Ja mialam sahare nic
                                                    sucho jak na pustyni. Ja schizowac dopiero zaczne za ok. dwa tygodnie hehehe.
                                                    Jeszcze co do testow roznia sie one czuloscia dlatego mozesz nie widziec
                                                    jeszcze pozytywnego wyniku. Problem w tym,ze na opakowaniach czesto nie podaja
                                                    czulosci poszperalam w internecie i rozpietosc jest bardzo duza od 20-100,wiec
                                                    jest jasne,ze o ile ten czulszy 20 pokaze ci ciaze nawet pare dni przed @ o
                                                    tyle ten o czulosci 100 ta ciaze pokaze ci po ilus dniach od spodziewanej @.
                                                    Nie wiem jakimi testami testowalas ale jak narazie dziewczyny z polski chwala
                                                    sobie bobo test czy cos takiego.
                                                  • inia1984 Re: do: manuelle 21.05.07, 20:30
                                                    mnie własnie tak sie ostatnio @ zaczęła. plamienie cały dzien a potem powódż....
                                                  • inia1984 Re: do: manuelle 21.05.07, 20:34
                                                    ja tez uwazam ze na plamienie przy zagniezdzaniu troche za póżno, ale moja
                                                    kolezaka tez tak miała jak ty....testy neg, okresu długo brak, po ok 4 tyg
                                                    poszła w koncu do lekarza i wiecie co jej powiedział??? ze jest grupa kobiet,
                                                    ok 20% u których dochodzi do zapłodnienia, ale zarodek sobie czeka nie wiadomo
                                                    na co i potem dopiero sie zagniezdza.....dziwne to ale u niej sie to zdarzyło.
                                                    teraz jest w 24 tyg zdrowej ciąży....
                                                  • kobieta741 Re: do: manuelle 21.05.07, 20:38
                                                    no własnie.... każdy z nas jest inny i inaczej reaguje...
                                                    Nawet druga ciąża u tej samej kobiety może przebiegać zupełnie inaczej, więc
                                                    ciężko tak generalizowac. Trzymam za Was kciuki dziewczyny ! i spokoju zycze!! smile
                                                  • inia1984 Re: do: kobieta741 21.05.07, 21:06
                                                    trzymaj za nassmile oj, spokój to sie przyda....chociaz ja jestem nie tyle
                                                    niespokojna to strasznie ciekwa, co tam sie u mnie w środku dzieje...
                                                    pozdrawiamsmile
                                                  • kobieta741 Re: do: kobieta741 21.05.07, 21:12
                                                    Wiem, że ciekawość człowieka zżera smile I czas się wtedy tak straaaaaaaasznie
                                                    dłuży! smile
                                                    Pozdrawiam!
                                                  • manuelle zadziorny zarodek:) 21.05.07, 21:22
                                                    dłuży się baaaardzo! i jak Inia potwierdzam,że ciekawość bierze tu górę! po
                                                    prostu chciałabym wiedzieć co i jak, na czym stoję, skąd te objawy "a la
                                                    ciążowe" skąd ta temp (bo przeziębieni wykluczam,nie mam innych typowych
                                                    oznak,tylko 37C bite 9dni!)

już wolałabym dostać @,i spokojnie czekać na nowe dni płodne,niż tak tkwić w
                                                    tej niepewności...

a ile po zagniżdżeniu badanie bety wykryje ciążę? i testy domowe ile dni po
                                                    zagnieżdżeniu powinny coś wykryć? coś wiecie???

a swoją drogą, ciekawe co ten zarodek robiły w tym moim brzuszku przez te
                                                    2tygodnie od ow do dzisiejszego ewentualnego zapłodnienia?! jeszcze go nie ma,a
                                                    już dzidzi pokazuje humorki! zagnieździ się kiedy sama chce,a nie jak u 80%
                                                    kobiet normalnie po 1 tygodniu! hihismile)))

pozdrawiam ciepłosmile
    • inia1984 22 maja.... 22.05.07, 13:36
      Manuelle, to tam u ciebie?
      u mnie dalej nic....ani @ ani pozytywnego testu nie ma. troche zaczynam sie
      niecierpliwic, ale nie moge pójsc na bete bo tu musze miec skierowanie od
      lekarza. tak więc chyba sie wybiore....
      • manuelle Re: 22 maja.... 22.05.07, 13:50
        a mi chyba jednak @ idziesad mam dzis plamienia,jak przed @,czyli ciemno bordowe:
        ( pewnie jureo będę mieć juz @ strsznie mnie dołujesad((

ale z drugiej strony mam cały czas 37C i mardzo nabrzmiałe piersi i podbrzusze,
        zaprcia od 3 dni, a piję duzo wody,maślanki,jem śliwki suszone, to bez sensu!
        nie robiłam testu, nie chciałm znów dziś widziec jednej kreski...

Skoro u Ciebie nie @,to bądź dobrej myśli - pewnie Ci się udasmile))
        • inia1984 Re: 22 maja.... 22.05.07, 14:18
          przykro mi.....temp moze spasc dopiero jak sie @ rozkreci....
          ale nie martw sie. nastepnym razem sie udasmile))
          ja nie nastawiam sie nie wiadomo na co....wczoraj znajoma powiedziała mi ze to
          porządne spóźnienie, ale mam sie nie nastawiac bo testy sa neg. gdybym była w
          ciązy to którys z tych ostatnich testów by wyszedł, a nawet dzisiejszy jest neg.
          no, nic.....musze czekac....
          pozdrawiam i zycze powodzeniasmile
          • manuelle Re: 22 maja.... 22.05.07, 15:41
            jakie masz opóźnienie właściwie? ile dni? dziwne,ze te testy nic nie pokazują,
            skoro nie masz @. Może kup jakiś inny test,z innej firmy,innej czułaści?

Pozdrawiam, powodzienia,trzymam kciuki,zeby Ci się udalosmile))
            M.
            • inia1984 Re: 22 maja.... 22.05.07, 15:53
              dzisiaj jest 3 dzien spóźnienia. kupiłam rózne testy i to samo. dziś kłuje mnie
              po lewej stronie, czasem pobolewa podbrzusze. to wszystko jest dziwne, bo jak
              juz ci pisałam, jak u mnie zaczyna sie @ bo tak mnie boli ze sie skręcam, a za
              kilka godzin wybucham......aha i dalej mam ten sluz biały....temp w pochwie 37
              stopni, czyli nieznacznie spadła.....i jeszcze jedno, ciągle mnie mdli i mam
              okropne wzdęcia...normalnie tego nie mam.....
              dziś jak małżon wróci to zadzwonie do mojej lekarki i umówie sie na wizyte...no
              chyba ze @ nadejdzie.......
              pomału zaczynam fiksowac......
            • inia1984 chyba nic z tego.... 22.05.07, 15:57
              własnie byłam w kibelku i zaczynam plamic.........
              no nic......
              ale zycze nam powodzenia w nastepnym cyklusmile
              • manuelle Re: chyba nic z tego.... 22.05.07, 17:32
                kurcze,ale skąd my mamy wiedzieć,ze plamienie przekreśla ciążę,skoro są kobiet
                majace krwawienie nawet do 3mc pierwszych ciąży?! no paranoja! rzadnego
                ostatecznego znaku! denerwuje mnie tosad

nadal nie mam @,tylko plamienia ciemno brązowe i skape. Temp stoi w miejscu na
                37C ciała i 37,4C w pochwie. Tylko skad te wzdęcia i zaparcia?! no brzuch jak
                balon (a ja szczupła jestem i zazwyczaj jest płaski). aż tak mi jajniki spuchy
                od tego przetrzymywania @ może? bo dziś jest 17dzień od ow i 31cyklu. Rzadko
                mam takie długie cykle, zazwyczaj 26/28dni.

no nic. trudno. trzeba będzie pomęczyć mężyka w kolejnym cyklu, ale nie będzie
                protestowałsmile)))

trzymaj się!

• inia1984 Re: chyba nic z tego.... 22.05.07, 17:57
                  dla mnie tez to wszystko jest dziwne.....pisałam o plamieniu...tzn były to
                  takie kilka kłaków bezowego koloru. teraz od tamtego postu cisza, czysto....
                  zaraz zwariuje od tego czekania. chciałabym wiedziec na czym stoje....
                  ja tez mam wzdęcia, wczoraj wieczorem wyglądałam jak w 6 miesiacu
                  ciazy.....dziś tez czuje sie ciezko, choc nie jadłam niczego ciężkostrawnego.
                  no i to kłucie w jajniku....
                  wiesz co, coś musi sie dziac, bo przeciez ile czasu mozna psychiką przeciągac
                  pojawienie sie @?????????????? koszmar jakiś.....

trzymam kciuki za nassmile powodzeniasmile
                  • agacia1976 Re: chyba nic z tego.... 22.05.07, 19:58
                    Cześć dziewczynysmile podczytuje Was tu i z niecierpliwością czekam jak potocza
                    się dalej losy Waszych @smileJa testuje w piątek, dzień przed spodziewana @, boje
                    się rozczarowania jak Wy, to nasz 2 cykl starań, ten cykl jest inny od
                    poprzednich, dlatego daje mi to nadzieję....mam upławy kremowe i żadnych
                    objawów zbliżajacej się @, staraliśmy się prawie kazdego dnia, przez 2
                    tygodnie, teraz połówka mi się regenerujesmilesmile gdyby nie wyszło. Wiem co
                    przeżywacie , bo czułam w poprzednim cyklu że oszaleję, teraz jest juz lepiej,
                    duzo lepiej, pogodziłam się z tym że moze to potwac pare ładnych miesięcy,
                    staram się zachowac spokoj, zycze Wam również tego. Nie przejmujcie się, jak
                    nie wyjdzie, to zaczynamy na nowo i w końcu wszystkie ujzymy 2 kreseczki,
                    chocby bladesmilepozdrawiam.
                  • jagoda232 Re: chyba nic z tego.... 22.05.07, 20:31
                    Czesc ,,inia1984,, mam synka ktory skonczyl w marcu 2 latka wiec miedzy
                    dzieciakami byla by roznica 3 latka, mysle ze w sam raz jest taka roznica wieku
                    miedzy rodzenstwem.Mi sie jeden dzien spoznia @ ale jakos nie mam odwagi
                    zrobic testu. Pozdrawiam
                    • inia1984 do jagoda:) 23.05.07, 01:09
                      ja tez bym chciała taką róznice wieku lub mniejsza, tak zeby z pieluch nie
                      wychodzic, bo potem nie mam ochoty do nich wracac....
                      niestety w tym miesiacu juz odpadam. własnie godzine temu mnie zalałosad((((
                      zycze ci powodzeniasmile)) z całego serca. poczekaj jeszcze ze dwa dni i testujsmile
                      z niecierpliwoscia czekam na wiadomoścismile
                • artdesign84 Re: chyba nic z tego.... 22.05.07, 22:50
                  Ale powiedz mi poco tak rozmyślać jak można zrobić betahcg z krwi, wynik po ok
                  2 godzinach i 100 % pewnosc??
                  • inia1984 Re: chyba nic z tego.... 23.05.07, 01:11
                    mieszkam w Kanadzie a tu nie ma takiej prostej sprawy jak zrobienie badania.
                    musze miec skierowanie od lekarza, a na termin tez trzeba sie zapisac. moge
                    pojechac na pogotowie, ale po co, skoro mi nic nie jest.
                    teraz to juz i tak bez znaczenia, bo dostałam okres i jestem zła!!!!

pozdrawiamsmile
    • inia1984 przyszła @...... 23.05.07, 01:12
      odeszła nadzieja.......
      • manuelle Re: przyszła @...... 23.05.07, 07:07
        nadzieja jest Inia, nadzieja na kolejny cyklsmile))

mi też ciężko bardzo, to był mój pirwszy cykl starań i jakoś aniwnie wierzyłam,
        że się uda... a tu nicsad mam nadal plamienia,skape bardzo,ciemno brązwe. Ale
        temp spadła do 36,7sad więc pewnie dziś przyjdzie @...

a dni plodne dopiero za 2tydodnie! i kolejne testowanie dopiero za misiąc!
        muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bardzo absorbujące,bo zfisksuję od te
        wyczekiwania!!!

pozdrawiamsmile
        ps.ale dobra strona jest,bo skoro nie jestem jeszcze w ciąży,to sobie wypiję
        wieczorem lampkę winasmile hihihi
        • aishka2307 manuelle, inia 23.05.07, 12:35
          Dziewczyny, teraz nam się uda. Na pewnosmile Ja też nie mogę się już doczekać na
          płodne dni. Już mnie "nosi". A póxniej planuję wyjazd z domu do mamy, do
          siostry, spotkania z psiapsiułkami, więc może jakoś nie będę za dużo mysleć i
          dotrwam do 15czerwcasmile
          • manuelle Re: manuelle, inia 23.05.07, 16:56
            musi się nam udać! w czerwcu zafasolkujemy i urodzimy śliczne Rybki (bo koniec
            lutego i pocżatek marca,to ten znak akurat). Sama jestem Rybką, więc to dobry
            znaksmile))

dziś już mnie dopadła całkiem @,więc się zapisuję na te czerwcowe starania!!!
            • inia1984 Re: manuelle, inia 23.05.07, 17:34
              a ja sie nie zapisuje.....od dzis biore tabsy...nie pytajcie dlaczego....

zycze wam powodzeniasmile
              • manuelle inia 23.05.07, 20:20
                dobrze, nie będę pytać...
                mam tylko nadzieję, że u Ciebie wszystko ok...

jak coś, to zawsze możesz pisać, pogadać wirtualniesmile
                magda.fr@poczta.onet.pl

Pozdrawiam ciepłosmile
              • jagoda232 Re: manuelle, inia 25.05.07, 13:40
                Czesc dziewczyny robilam test i wyszedl negatywny sad ale miesiaczka spoznia sie
                4 dni wiec jest nadziejasmile boli mnie brzuch juz od dobrych 2 tygodni i nic ani
                sladu @.Piersi nabrzmiale i ta zgaga sad w pierwszej ciazy mocno mi dokuczala.
                No i sama juz niewiem tak bym chciala juz wiedziec na 100% Pozdrawiam i glowy
                do gory.pa
                • manuelle Re: jagoda 25.05.07, 13:59
                  Trzymam zatem kciuki! pewnie się uda, skoro masz już spóźnienie 4 dni okresusmile
                  POWODZENIA!!! i daj znać o wyniku kolejnego testusmile

Pozdrawiam,M.
                  • saybook Re: jagoda 25.05.07, 14:05
                    Proponuje zrobic badanie krwi, bedziesz wtedy pewna na 100%, pozdrawiam i zycze
                    pozytywnego wyniku smile
                    • jagoda232 Re: jagoda 25.05.07, 21:05
                      Poczekam jeszcze ten weekend i w poniedzialek albo we wtorek znow testuje jakos
                      tak sie dziwnie czuje a moze to urojenie. siedze jak na szpilkach ale czuje ze
                      jednak sie udalo i to w pierwszym cyklu staran. Trzymajcie sie moje drogie papap
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka