Dodaj do ulubionych

Jestem w szoku:)))

06.05.07, 16:01
W styczniu poroniłam i nie tak dawno zastanawiałam się na tym forum czy
zacząć już starania. Mąż postanowił zacząć...winki co sie okazuje: wczoraj 26dc
podczas zakupów impuls/przeczucie zawiodło mnie do apteki. Kupiłam test
zrobiłam go koło południa, ot tak dla zabawy i ...2 grubaśne krechy po 2
minutach!!!!Jejku boję się cieszyć. zaczynam schizować i wymyślać rózne
historie typu ciąża pozamaciczna. Ochrzańcie mnie i powiedzcie, że wszystko
będzie ok.
Obserwuj wątek
    • inia1984 Re: Jestem w szoku:))) 06.05.07, 16:10
      wszystko bedzie oksmile)))
      zycze zdrowej ciązy. ok 7 tyg wybierz sie do lekarza, a miedzy czasie mozesz
      sobie bete zrobic by zobaczyc czy ładnie przyrastasmile))

GRATULUJEsmile))))))
    • misia9944 Re: Jestem w szoku:))) 06.05.07, 16:18
      Gratuluje i zycze szczesliwego rozwiazania nich tym razem bedzie wszystko ok smile
    • maja1-1 Re: Jestem w szoku:))) 06.05.07, 16:20
      nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszcze ja poroniłam na poczatku lutego i mam
      nadzieje ze od tego miesiąca wezmiemy sie do pracy i w czerwcu tez zobacze dwie
      kreski Gratulacje i nic sie nie martw wszystko bedzi dobrze!!
    • martafil Re: Jestem w szoku:))) 06.05.07, 18:05
      gratulacje i wszystkiego najlepszego
    • mezatkaap Re: Jestem w szoku:))) 06.05.07, 18:29
      Przechodziłam w marcu, po ponad 4 latach czekania na cud poczęcia smile najpierw
      stres, bo test (+) przed @ - bo może jeszcze najdzie; 2,4,6,8 dzień po teście
      beta - czy przyrasta (i rosła, jak wściekła), w 5tc. gin - jest pęcherzyk, w
      macicy, hurra wink potem 7 tc., jest serducho, jest zarodek, uff, potem schiza do
      12tc., bo największe ryzyko poronienia; obecnie 13tc. i zawsze znajdzie
      pretekst do schizowania smile)) i tak do końca życia własnego... smile
      będzie ok!
      • kotek100 do mezatkaap 07.05.07, 12:24
        Witam, wg mojej OM teraz to początek 7tc, tydzień temu robiłam usg (5,5 tc) i
        wyszedł pęcherzyk ciążowy 13 mm x 13 mm, ale bez echa od zarodka. W środę
        kontrola, czy będzie widać więcej. Czy u Ciebie w 5tc był już zarodek? Jaki
        duży był pęcherzyk? Ja właśnie schizuję...smile Mam nadzieję, że wszystko będzie
        dobrze, chociaż plamię...sad
        • megisa1 Re: do mezatkaap 07.05.07, 12:29
          a czy plamienie zgłosiłaś lekarzowi i bierzesz progesteron?
        • franklin76 Re: do mezatkaap 07.05.07, 19:15
          Nie schizuj! Ze mna bylo tak - W 7 tygodniu ciazy (wg OM) bylam u lekarza, bo
          zaczelam plamic. Stwierdzil pecherzyk ciazowy bez zarodka i ze skoro to juz 7y
          tydzien od ostatniej miesiaczki, moze ciaza nie rozwija sie tak jak trzeba...
          bardzo ciezko znioslam ten czas, ale jakos instynkt mowil mi ze bedzie dobrze.
          Lekarz przepisal mi luteine duphaston i magnez. Od czasu do czasu jeszcze
          plamie, ale w tamta srode na usg bylo juz widac dzieciatko i serduszko - lekarz
          potwierdzil wiek ciazy na usg na 9ty tydzien od OM. Jutro znow ide, tym razem
          bardziej panikuje, bo to moja druga ciaza, organizm slabszy i gorzej ja znosze,
          a bardzo pragne drugiego dzidziusia. Kiedy uslyszalam, ze moze nic z tego,
          glaskalam sie po brzuchu i mowilam do malenstwa, ktore nazwalam Bąbelkiem, zeby
          walczylo.
          Wiec badz dobrej mysli, ale radze nie lekcewazyc plamienia!
          Trzym,am kciuki! Pozdrawiam
    • megisa1 Re: Jestem w szoku:))) 07.05.07, 09:28
      HURRA big_grin

akte nie świruj, będzie dobrze...
      odpuśc sobie wszystkie bety bo to i tak nic nie znaczy...jak ktos nie wie o co
      chodzi to badanie bety poleca wink))

pij meliskę i spaceruj to naprawdę pomaga sie zrelaksować wink
      i jakby co to wal do gina
      mój już wie że ze mna łatwo nie będzie bo chyba online bedziemy jak juz sie
      uda ;D hehehe

GRATULACJE i niedziękuj kiss
      • gogi30 Re: Jestem w szoku:))) 07.05.07, 14:35
        akte2- gratuluję,trzymaj się mocno i niczym się nie przejmuj.wiem że łatwo tak
        mówić, bo sama jeszcze nie jestem w ciąży a już panikuję ...
        życzę ci zdrówka, dbaj o siebie i oczywiście pisz co i jak .pozdrawiam Gosia
    • gmajerek Re: Jestem w szoku:))) 07.05.07, 15:11
      na pewno bedzie ok. Nie przesadzaj z tymi nerwami bo dzidzia jak sie urodzi
      bedzie niespokojna...smile Ja tez bardzo czekalam na dzidzie i w czasie ciazy
      wymyslalam rozne glupie historie, Piotrus urodzil sie o czasie, zdrowiutki,
      piekny i silny, teraz tak dokazuje, ze ho ho smilesmilesmileale jest troche marudek i to
      przez to, ze ja sie ciagle czyms denerwowalam w ciazy. Ciesz sie swoim stanem i
      patrz jak dzidzia pieknie rosnie w tobie. Zycze wszystkiego dobrego smile
      • justyna812 Re: Jestem w szoku:))) 07.05.07, 20:28
        super wiadomosc
        nie denerwuj sie
        idz do gina niech cie zbada
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka