Dodaj do ulubionych

Czy jestem w ciąży????

20.05.07, 16:09
Witam Was.
Mam problem: od tygodnia spóźnia mi się okres..mam 37,5 stopni
temperatury...mam bardziej zmienne nastroje niż zazwyczaj...jest możliwość ze
to przez stres związany z maturami...ostatni egzamin mialam w
czwartek.temperatura może być podwyższona przez to że biore tabletki na
odchudzanie therm line II(wspomagaja redukcje tkanki tluszczowej i po nich
jest mi goraco).
Jednak moja sytuacja jest nietypowa bo nie kochalam sie z moim chlopakiem-
tylko sie piescilismy(bylo to tydzien po okresie,czyli 22.04).
Jestem dziewica wiec czy przez pieszczoty moglam zajsc w ciaze?
Obserwuj wątek
    • mimarika na pewno będą bliźnięta... 20.05.07, 16:52
    • siasiunia1 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 17:34
      Nie wiem w jakim stopniu zaawansowania się pieściliscie ale jak piszesz ze
      jestes dziewicą to znam tylko jeden taki przypadek jakies 2000 lat temu.
      • kasiaba1 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 17:36
        Yhm, a jaka będzie sensacja- dziewica na porodówce big_grin
        A tak serio- błona dziewicza teoretycznie nie chroni przed zapłodnieniem.
      • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 18:13
        siasiunia1 napisała:

> Nie wiem w jakim stopniu zaawansowania się pieściliscie ale jak piszesz ze
        > jestes dziewicą to znam tylko jeden taki przypadek jakies 2000 lat temu.

co do zaawansowania to wkladal mi paluszka...ale wczesniej chyba sie dotykal
        tam...
    • anjak27 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 17:36
      Po co te złośliwości?
      A co do ciąży to zrób test, ale jak sama piszesz matura to stres, ja od stresu
      nie miałam okresu przez miesiąc. A jak się nie kochałaś to raczej ciążę sobie
      można wykluczyć. Moim zdaniem oczywiście. Pozdrawiam będzie dobrze
      • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 18:08
        anjak27 napisała:

> Po co te złośliwości?
        > A co do ciąży to zrób test, ale jak sama piszesz matura to stres, ja od
        stresu
        > nie miałam okresu przez miesiąc. A jak się nie kochałaś to raczej ciążę sobie
        > można wykluczyć. Moim zdaniem oczywiście. Pozdrawiam będzie dobrze

test zrobie w piatek jak bede u chlopaka...hmmm jest mozliwe ze zaszlam w ciaze
        bo on dotykal siebie i mnie...wiec dlatego boje sie...mam nadzieje ze to przez
        stres nie mam okrsu
        • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 20:04
          Jesli twoj partner przez wasze pieszczoty doszedl..a pozniej wkladal ci palca
          to mozliwe jest ze mozesz byc w ciazy bedac nadal dziewica.
          • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 20:06
            koz71 napisała:

> Jesli twoj partner przez wasze pieszczoty doszedl..a pozniej wkladal ci palca
            > to mozliwe jest ze mozesz byc w ciazy bedac nadal dziewica.

nie doszedl...ale slyszalam o plynie ktory wydziela sie przez czlonka podczas
            podniecenia...i boje sie ze ten plyn dostal sie do pochwy....
            • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 20:09
              Cos mi sie wydaje ze po tescie ciazowym bedziemy widziec czesto twoje tematy na
              forumsmile
              O nic sie nie boj ciaza to naprawde nic zlegosmileDuzo tez zalezy od tego jakie
              stosunki masz ze swoim chlopakiem.
              Moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem bedzie zrobienie testu.
              • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 20:23
                koz71 napisała:

> Cos mi sie wydaje ze po tescie ciazowym bedziemy widziec czesto twoje tematy
                na
                >
                > forumsmile
                > O nic sie nie boj ciaza to naprawde nic zlegosmileDuzo tez zalezy od tego jakie
                > stosunki masz ze swoim chlopakiem.
                > Moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem bedzie zrobienie testu.

mam nadzieje ze jednak nie bede w ciazy...chce miec dzieci ale za kolka
                lat...moj chlopak bedzie sie cieszyl z dzidziusia-gorzej z rodzicami...test
                wedlug mnie rozwiaze moje watpliwosci...
                w piatek lub w sobote napisze wynik na forum.
                • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 20:37
                  ale czy nie lepiej by bylo jak zrobila bys test jutro a nawet jak masz
                  mozliwosc to zrob go dzisiaj.Powiem ci tak ze ja tez sie balam reakcji swoich
                  rodzicow.Bardzo to przezywalam.W 3 tygodniu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy
                  i jakies dwa dni pozniej powiedzialam o tym rodzica.Naprawde sie ciesza i nie
                  moga sie doczekac az na swiat porzyjdzie mala Juleczkasmile
                  • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 21:00
                    koz71 napisała:

> ale czy nie lepiej by bylo jak zrobila bys test jutro a nawet jak masz
                    > mozliwosc to zrob go dzisiaj.Powiem ci tak ze ja tez sie balam reakcji swoich
                    > rodzicow.Bardzo to przezywalam.W 3 tygodniu dowiedzialam sie ze jestem w
                    ciazy
                    > i jakies dwa dni pozniej powiedzialam o tym rodzica.Naprawde sie ciesza i nie
                    > moga sie doczekac az na swiat porzyjdzie mala Juleczkasmile

wole zrobic test jak bede u chlopaka-razem razniej.
                  • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 21:02
                    koz71 napisała:

> ale czy nie lepiej by bylo jak zrobila bys test jutro a nawet jak masz
                    > mozliwosc to zrob go dzisiaj.Powiem ci tak ze ja tez sie balam reakcji swoich
                    > rodzicow.Bardzo to przezywalam.W 3 tygodniu dowiedzialam sie ze jestem w
                    ciazy
                    > i jakies dwa dni pozniej powiedzialam o tym rodzica.Naprawde sie ciesza i nie
                    > moga sie doczekac az na swiat porzyjdzie mala Juleczkasmile

wole zrobic test jak bede u chlopaka-razem razniej.boje sie reakcji naszych
                    rodzicow...a ile masz lat jesli mozna wiedziec?w ktorym miesiacu jestes?jak
                    rozpoznalas ze jestes w ciazy?sorki ze zawalam Cie pytaniami ale nie mam z kim
                    o tym pogadac...juz kilka dni gadam prawie tylko o tym z moim chlopakiem...
                    • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 21:22
                      Hehe nie ma problemu mozge z toba popisac jak to u mnie bylosmileWiesz mam dopiero
                      17 lata moj narzyczony 21smileJestem juz w 28 tygodniu ciazy.I to stanowczo ja sie
                      moglam bac reakcj rodzicow biorac pod uwage to ze ty jestes ode mnie starszasmile
                      Wiesz mialam dostac okres 6 grudnia a 4 kochalam sie z chlopakiem.Mialam tak ze
                      po wczesniejszych stosunkach dostawalam okres na drugi dzien albo juz w
                      nocy.Mozna powiedziec ze stosunek przyspieszal mi okres.A teraz tak nie
                      bylo..smile)I dlatego moj chlopak wyczul ze cos jest nie tak i ze chyba jestem w
                      ciazy.Jak pisalam wczesniej pojechal po test i okazalo sie na drugi dzien ze
                      naprawde jestem w ciazy.Nie moglam za bardzo w to uwierzyc.Martwilam sie jak to
                      wszystko sie ulozy.Jest naprawde wszystko dobrze i jestem mega szczesliwasmile
                      • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 21:35
                        koz71 napisała:

> Hehe nie ma problemu mozge z toba popisac jak to u mnie bylosmileWiesz mam
                        dopiero
                        >
                        > 17 lata moj narzyczony 21smileJestem juz w 28 tygodniu ciazy.I to stanowczo ja
                        sie
                        >
                        > moglam bac reakcj rodzicow biorac pod uwage to ze ty jestes ode mnie starszasmile
                        > Wiesz mialam dostac okres 6 grudnia a 4 kochalam sie z chlopakiem.Mialam tak
                        ze
                        >
                        > po wczesniejszych stosunkach dostawalam okres na drugi dzien albo juz w
                        > nocy.Mozna powiedziec ze stosunek przyspieszal mi okres.A teraz tak nie
                        > bylo..smile)I dlatego moj chlopak wyczul ze cos jest nie tak i ze chyba jestem w
                        > ciazy.Jak pisalam wczesniej pojechal po test i okazalo sie na drugi dzien ze
                        > naprawde jestem w ciazy.Nie moglam za bardzo w to uwierzyc.Martwilam sie jak
                        to
                        >
                        > wszystko sie ulozy.Jest naprawde wszystko dobrze i jestem mega szczesliwasmile

ale twoi rodzice pewnie sa bardziej tolerancyjni niz moi...wlasnie doszlam do
                        wniosku z moim chlopakiem ze jak bedzie dzidzia to bedzie super smile ale jak jej
                        nie bedzie to poczekamy ten rok czy 2... a kiedy zaczelas miec nudnosci?i czy
                        temperatura ciala byla podwyzszona?
                        • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 21:40
                          Ja myslalam ze inni rodzice sa bardziej tolerancyjni niz moi.Teraz wiem ze sie
                          mylilamsmileWiesz z tego co wiem to sa takie przypadki ze kobiety do poznego
                          miesiaca nie odczuwaja tego ze sa w ciazy a sa tez takie ktore odrazu po
                          zajsciu w ciaze maja rozne objawy.Dlatego trudno mi owiedziec jak jest w twoi
                          przypadku.
                          • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 21:49
                            koz71 napisała:

> Ja myslalam ze inni rodzice sa bardziej tolerancyjni niz moi.Teraz wiem ze
                            sie
                            > mylilamsmileWiesz z tego co wiem to sa takie przypadki ze kobiety do poznego
                            > miesiaca nie odczuwaja tego ze sa w ciazy a sa tez takie ktore odrazu po
                            > zajsciu w ciaze maja rozne objawy.Dlatego trudno mi owiedziec jak jest w twoi
                            > przypadku.
                            ja tez mysle ze moi rodzice sa mniej tolerancyjni niz inni...i tylko tego sie
                            boje-co oni powiedza...a moj chlopak juz planuje hehe.wkrecil sie...moze jak
                            teraz dzidzi nie bedzie to po prostu zaplanujemy ja wink chce byc mama smile
                            • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 21:54
                              My rowniez przed testem powiedzielismy sobie ze jak nie bede w ciazy to po
                              prostu zajde w ciaze i dzidzia i tak bedzie nie patrzac na to co powiedza
                              inni.Najwazniejsze jest to co wy czujecie i czy jestescie na to gotowi.Jestem
                              pewna ze napewno byscie sobie poradzili i wszystko by sie po woli ukladalo.A
                              wasi rodzice z niecierpliwoscia czekali by na przyjscie wnuka czy wnuczkismile
                              • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:02
                                koz71 napisała:

> My rowniez przed testem powiedzielismy sobie ze jak nie bede w ciazy to po
                                > prostu zajde w ciaze i dzidzia i tak bedzie nie patrzac na to co powiedza
                                > inni.Najwazniejsze jest to co wy czujecie i czy jestescie na to gotowi.Jestem
                                > pewna ze napewno byscie sobie poradzili i wszystko by sie po woli ukladalo.A
                                > wasi rodzice z niecierpliwoscia czekali by na przyjscie wnuka czy wnuczkismile
                                jestem pewna ze chce miec Dzidzie.dzieki Tobie uswiadomilam sobie ze nie liczy
                                sie to co inni powiedza tylko to ze bede mama a moj Dominik tatusiem smile Dzidzia
                                bedzie naszym oczkiem w glowie-chce zeby na tescie byly 2 kreseczki smile a ile
                                mniej wiecej tyje sie w trakcie ciazy????????
                                • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:07
                                  No to bardzo sie ciesze ze teraz masz do tego wszystkiego takie podejscie a nie
                                  takie jak na poczatku.Duzo zalezy tez od tego czy twoj Dominik jest w stanie
                                  utrzymac dziecko..po prostu czy moze pojsc do pracy.Ja przytylam juz albo
                                  dopiero 9 kilo..nie jestem w stanie ci powiedziec ile kobity tyja w ciazy.A tak
                                  wogole to tez jestem Kasia i rowniez jestem brunetka..smile
                                  • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:13
                                    koz71 napisała:

> No to bardzo sie ciesze ze teraz masz do tego wszystkiego takie podejscie a
                                    nie
                                    >
                                    > takie jak na poczatku.Duzo zalezy tez od tego czy twoj Dominik jest w stanie
                                    > utrzymac dziecko..po prostu czy moze pojsc do pracy.Ja przytylam juz albo
                                    > dopiero 9 kilo..nie jestem w stanie ci powiedziec ile kobity tyja w ciazy.A
                                    tak
                                    >
                                    > wogole to tez jestem Kasia i rowniez jestem brunetka..smile
                                    smile moja kolezanka z klasy przytyla 15kilo w ciagu calej ciazy...Dominik
                                    pracuje,a zamieszkalabym u niego(mieszka z rodzicami).oczywiscie rodzice
                                    pomagali by nam wink chce byc mama-rozmawialam o tym juz kiedys z Dominikiem i
                                    juz mamy nawet imionabig_grinawid,Karina,Marta smile
                                    • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:20
                                      A co to odrazu 3 planujecie?smilehehe ja juz od 1,5 miesiaca mieszkam u
                                      narzeczonego.Mieszkamy z jego rodzicami i bratem ktory roniez mieszka z
                                      narzeczonasmileKtora tak samo jak ja jest w ciazy tylko ze w 2 miesiacusmilejakos za
                                      miesiac sie przeprowadzamy na dol..teraz nam tam remontuja bedziemy mieli
                                      osobne mieszkanie jednak w tym samym domkusmileNapewno bedzie dobrze dwie pociechy
                                      beda biegaly po ogrodziesmilemoj Wojtek nie dlugo idzie do pracy..bedzie jezdzil
                                      na ciezarowkach w rico..tydzien temu zdal egzamin na tirysmile
                                      • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:32
                                        koz71 napisała:

> A co to odrazu 3 planujecie?smilehehe ja juz od 1,5 miesiaca mieszkam u
                                        > narzeczonego.Mieszkamy z jego rodzicami i bratem ktory roniez mieszka z
                                        > narzeczonasmileKtora tak samo jak ja jest w ciazy tylko ze w 2 miesiacusmilejakos
                                        za
                                        > miesiac sie przeprowadzamy na dol..teraz nam tam remontuja bedziemy mieli
                                        > osobne mieszkanie jednak w tym samym domkusmileNapewno bedzie dobrze dwie
                                        pociechy
                                        >
                                        > beda biegaly po ogrodziesmilemoj Wojtek nie dlugo idzie do pracy..bedzie jezdzil
                                        > na ciezarowkach w rico..tydzien temu zdal egzamin na tirysmile
                                        supersmiledzieci beda sie razem wychowywacsmilea co do dzidzi to nie chce odrazu 3
                                        tylko ogolnie chce miec 3 dziecismile na poczatek 1 starczy wink chce zeby byly 2
                                        kreseczki...smile

• koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:35
                                          Jesli macie warunkismileI po co tak sie denerwowalas na poczatku?Jak zrobisz test
                                          to napisz co i jak bo jestem naprawde ciekawasmile
                                          • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:39
                                            koz71 napisała:

> Jesli macie warunkismileI po co tak sie denerwowalas na poczatku?Jak zrobisz
                                            test
                                            > to napisz co i jak bo jestem naprawde ciekawasmile
                                            jestem panikarawinkdlatego sie stresowalamwinka teraz chce miec dzidziesmileo=napisze
                                            jak tylko bede znac wynik testusmilechce 2 kreseczki!smile
                                            • siasiunia1 Re: Czy jestem w ciąży???? 21.05.07, 10:00
                                              dziewczyno lepiej zebys nie byla w tej ciąży bo do tego trzeba dojrzec a
                                              nie "nabrac ochoty" to jak "bawimy się w dom". Po rozmowie forumowej nabralas
                                              ochoty na dziecko? Mając taką małą świadomość? Ucz sie lepiej, idz na studia a
                                              potem pomysl o tym.
                • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 20:41
                  A jeszcze powiem ci ze ja tez nie bylam pewna czy jestem w ciazy czy nie.Moj
                  narzyczony o 12 w nocy jechal po testy do apteki.Na poczatku wyszla jedna
                  czerwona kreska a druga praktycznie nie widoczna rozowa.Co okazalo sie rano gdy
                  spojrzalam na test oby dwie kreski byly mocno czerwonesmileNajlepiej robic testy
                  naczczo.
                  • genovefa Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 20:44
                    nie ma slowa "narzyczony"!!
                    jest "narzeczony"!!
                  • siasiunia1 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:26
                    na czczo??? chyba raczej ze z rana w moczu jest największe stężenie a nie ze na
                    czczo .. na czczo to do badania krwi ...
                    • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:29
                      a ja wlasnie slyszalam ze naczczosmile
                      • genovefa Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:42
                        oddawanie moczu na czczo? hahah.. to nie ma SENSU!
                        Na czczo oddaje sie krew do badania.
                        A test ciazowy robi sie z porannego moczu! Czyli pierwsze sikanie po wstaniu z
                        lozka.. dlaczego? bo wtedy mocz jest skoncentrowany i znajduje sie w nim
                        najwiecej hormonu betaHCG.
                        To, czy przed porannym sikaniem cos zjesz, czy wypijesz - nie ma zwiazku.
                        • koz71 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 22:49
                          Skoro taka z ciebie znawczyni no to super!Ja tylko pisze to co ja wiem!
                          • siasiunia1 Re: Czy jestem w ciąży???? 21.05.07, 10:02
                            a nie przyszlo go glowy ze jak dwie osoby Ci piszą ze się mylisz to coś jest
                            nie tak z Twoją wiedzą? poza tym pisałaś ze "slyszalas". To moze poczytaj o tym
                            w jakims mądrym źródle.
      • siasiunia1 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 19:43
        uwazam po prostu ze jesli ktos decyduje się na wstępny seks (pieszczenie sie
        czy jak to tam nazwac) to powinien wiedziec podstawowe rzeczy związane z
        biologią kobiety. Tego typu pytania po prostu mnie dziwią.
    • deela a czemu nie zlosliwosci? 20.05.07, 18:58
      laska zdaje mature, teoretycznie bedzie sredbnio wyksztalcona i nie wie skad sie
      biora dzieci?
      a poza tym to nie forum wrozbiarstwo
      o tym czy jest w ciazy poinformuje ja wynik testu a potem ginekolog a nie nasze
      przypuszczenia na temat kolejnosci glebokosci i stopnia umazania paluchow ktore
      jej tam i owam wkladal facet
      w ogole temat jednoczesnie jest smieszny i przerazajacy
      • kaskabrunetka [...] 20.05.07, 19:03
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • genovefa [...] 20.05.07, 19:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • wiolka007 Re: a czemu nie zlosliwosci? 20.05.07, 19:18
            Dziewczyny.. Mysle ze zapominacie po co jest forum.. Kazdy ma prawo pytac o co
            chce jesli komus sie to nie podoba to po jaka cholere czyta i co gorsza glupio
            odpisuje.. Moje panie czy te wyzwiska sa konieczne? A tak na marginesie to duzo
            jest przypadkow zajscia w ciaze w czasie pieszczot jesli masz watpliwosci to
            zrob test i powodzenia na egzaminach..
          • franklin76 Re: a czemu nie zlosliwosci? 20.05.07, 19:22
            Zglosilam dziewczyny naruszenie regulaminu. Uwazam ze nie ma miejsca tutaj na
            tego typu epitety. O ile jeszcze jestem w stanie zrozumiec kaske, to uwazam ze
            Ty genovefa przekroczylas wszelkie granice. Nie masz prawa do nikogo tak
            mowic!!!
    • franklin76 Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 19:45
      Test wyjasni Twoje watpliwosci. Mnie sie wydaje ze raczej okres Ci sie spoznia,
      zajsc w ciaze wcale nie jest tak latwo... wink)
      • kaskabrunetka Re: Czy jestem w ciąży???? 20.05.07, 19:54
        test zrobie piatek.mam nadzieje ze okres spoznia sie przez stres...chce
        kontynuowac nauke a ciaza by w tym przeszkodzila...chce miec dzieci ale jeszcze
        nie teraz...moze za kilka lat wink
        • franklin76 Re: Do kaskabrunetka 20.05.07, 19:58
          A tak na marginesie - jesli masz problem i jestes na forum to chyba nie po to
          zeby kogos wyzywac. Zdarzalo sie ze ktos mi zadzialal na nerwy ale zeby od razu
          takich slow uzywac? Zglosilam naruszenie regulaminu
          • kaskabrunetka Re: Do kaskabrunetka 20.05.07, 20:00
            franklin76 napisała:

> A tak na marginesie - jesli masz problem i jestes na forum to chyba nie po to
            > zeby kogos wyzywac. Zdarzalo sie ze ktos mi zadzialal na nerwy ale zeby od
            razu
            >
            > takich slow uzywac? Zglosilam naruszenie regulaminu

przepraszam ale ona mnie zdenerwowala...a jestem nerwowa osoba...jeszcze
            bardziej jestem zestresowana brakiem okresu...przepraszam jeszcze raz
            • gonia28b Re: Do kaskabrunetka 20.05.07, 22:40
              Kasiu, zanim użyjesz forum, zapoznaj się proszę z Regulaminem forum oraz
              Netykietą.
              Znajdziesz wszystko w tym przyszpilonym na górze forum wątku.

Co do Twojego problemu: nie przejmuj się tak.
              ja też się tak przejmowałam, wtedy, kiedy rozpoczynałam z moim mężczyzną
              współżycie i też kombinowałam, cudowałam, też się martwiłam, kiedy spóźniał mi
              się okres.
              Z czasem jednak pypracowałam sobie naturalną metodę antykoncepcji, mierzyłam
              codziennie temperaturę, robiłam wykresy - a wysiłek naprawdę się opłacił smile
              Dobrze jest tak znać swój organizm od tej strony.
              W ciążę zaszłam dopiero kilka lat później - dokładnie wtedy, kiedy tego
              naprawdę chcieliśmy. A poszło nawet szybciej niż się tego mogliśmy spodziewać wink
              Uspokój się i zrób sobie ten test.
              • edzia.79 Re:jestem w szoku 21.05.07, 12:19
                czytam rozmowe tych dwuch nastolatek i jestem w szoku!!!
                Boze czlowiek sie stresuje kiedy jest dobry moment na dziecko;czy juz sytuacja finansowa jest pewna,cy zdolam utrymac 2 dzieci z dwuch pensji,co zrobic po macierzynskim itd,a tu dziewczyny w tak mlodym wieku zachodza w ciaze bo juz im sie zachcialo.Dopiero po szkole,bez wyksztalcenia i pewnosci na jutro.
                Poprostu widac ze sa mlodymi idealistkami,oby wszystko w zyciu im sie ulozylo tak jak planuja,ale niestety zycie bywa okrutne.
                • faustyna80 Re:jestem w szoku 21.05.07, 13:05
                  Ja podobnie jak Ty, zreszta jestem w podobnym wieku - sadzac po sygnaturce. Ja
                  sie na pierwsze nie moge zdecydowac, bo sie martwie, czy mu zdolam zapewnic
                  wszystko czego mu bedzie potrzeba, lacznie z wyksztalcona i doswiadczona
                  zawodowa mamusia, ale widze ze inni sa bedziej "spontaniczni". Zycze wam
                  szczescia dziewczyny, choc przyznam szczerze, za nic na swiecie nie chcialabym
                  ostatnich 10 lat zamienic na pieluchy, za nic!
                  • franklin76 Re:jestem w szoku - JA TEZ!!! 21.05.07, 13:34
                    Jestem w potrojnym szoku
                    Zajsc w ciaze wcale nie tak latwo,
                    koncze w grudniu 31 lat i wcale nie mysle ze mam pozno dzieci - teraz, w
                    drugiej ciazy, jeszcze bardziej martwie sie jak to bedzie z macierzynskim,
                    opiekunka, przedszkolem, wydatkami itd.,
                    a poza tym to takie pisanie palcem po wodzie - ja bym sie wstrzymala z planami
                    na przyszosc dopoki nie byloby pewnosci...
                    • siasiunia1 Re:jestem w szoku - JA TEZ!!! 21.05.07, 14:46
                      ja tez jestem w szoku ze jak laska sobie pogadala z drugą to stwierdzila ze
                      jednak chce miec dziecko .. kurcze troche odpowiedzialności by się przydało ..
                  • olishia4 Re:jestem w szoku 22.05.07, 13:35
                    Wiecie co...czytając tą rozmowę sama się zdziwiłam, choć może zaraz przeczytam,
                    że nie powinnam się udzielać to jednak to zrobię. Mam 17 lat i jestem w 15 tyg.
                    (dla sprostowania - nie planowałam tej ciąży, zabezpieczałam się, a jednak się
                    stało) Uważałam, że nie jestem gotowa wiedziałam, że będzie ciężko, ale dzięki
                    pomocy mojej mamy wiem, że sobie poradze i wcale nie będzie to końcem świata.
                    Ważne jest to, że ludzie którzy są ze mną mnie kochają i mi pomogą. Teraz
                    uważam się za wiele dojrzalszą niż bylam dotychczas i moja psychika zmienia się
                    z dnia na dzień dla mojego dziecka. Mój chłopak myśli teraz zupełnie innymi
                    kategoriami. Mimo tego, że rodzice służą nam pomocą on jednak chciałby się
                    usamodzielnić. Myślę, że to potrwa trochę czasu zanim wszystko dojdzie do
                    takiego stanu rzeczy jak ma byc. Te dziewczyny, które się wypowiadały są moim
                    zdaniem niedojrzałe do takiej roli jaka je czeka.
                    pozdrawiam!
                    • siasiunia1 Re:jestem w szoku 22.05.07, 14:52
                      Z Twojej wypowiedzi widać ze jesteś o niebo dojrzalsza niz Twoje
                      rówieśniczki.Dobrze ze masz wsparcie z strony rodziny i chlopaka, Trzymajcie
                      sie w trójeczkę ciepło i bądź dzielna. pozdrawiam.
                • koz71 Re:jestem w szoku 21.05.07, 14:45
                  jesli wiem ze reszte zycia spedze z moim narzeczonym ktory zapewni mi i dzidzi
                  byt to nie widze zadnych przeszkod!
                  • lilith76 Re:jestem w szoku 21.05.07, 16:16
                    > jesli wiem ze reszte zycia spedze z moim narzeczonym ktory zapewni mi i dzidzi
                    > byt to nie widze zadnych przeszkod!

Sorry, ale już tym zdaniem pokazałaś, że mentalnie masz 15 lat...
                    Z rączek tatusia w rączki chłopczyka i mała dziewczynka będzie miała swoje własne dzidzi.
                    • edzia.79 Re:jestem w szoku 21.05.07, 18:28
                      Ciezko powiedziec jaki bedzie to byt skoro dopiero zaczyna on prace.
                      Niestety dziewczyno zycie nie jest takie slodkie,a do wychowania dziecka potrzeba duzo wiecej niz milosci do narzezonego.
    • mrs.solis Re: Czy jestem w ciąży???? 21.05.07, 18:27
      Boze edukacja w naszym kraju lezy na lopatkach. Maturzyskta nie wie jak sie
      zachodzi w ciaze,nie stosuje antykoncepcji po czym na koniec jeszcze glupsza 17
      latka wmowila jej ,ze ona tej ciazy teraz pragnie.
      Droga maturzystko temperature masz podniesiona,bo lykasz prochy,ktore ta temp.
      podwyzszaja.Co do ciazy to zrob sobie test my wrozkami nie jestesmy i nie
      widzialysmy co ten twoj men mial na tym palcu. Moze to byla tylko koza z nosa i
      teraz urodzisz koziolka.
      • edzia.79 Re: mrs.solis 21.05.07, 18:29
        Jestes niezla hihihih smile)
        ale mnie ubawilas ta koza
        • izak28 Re: mrs.solis 22.05.07, 15:09
          Dobre!
          A bohaterkom tego wątku życzę, żeby życie nie dało im za mocno w dupę, choć
          jakoś czarno widzę, by ich obecne plany się spełniały. Nie mają zielonego
          pojęcia o współżyciu, o życiu, facet ledwo idzie do pracy... Tragedia.
      • miacasa Re: Czy jestem w ciąży???? 22.05.07, 15:12
        Ukochany pewnie wolałby koziołka, co chłop to chłop...
        • artdesign84 Re: Czy jestem w ciąży???? 22.05.07, 16:36
          Ja również nie rozumiem tego podejścia "po rozmowie z Tobą już chce być w
          ciąży" .. Nie chce nikogo osądzać, sama mam dopiero 23 lata, ale .. MAturę
          zdałam, kończę jedne studia i jestem w trakcie drugich a mój przyszły mąż ma
          stałą pracę plus mamy wsparcie od rodziców... Niby warunki mam, ale i tak
          jestem jestem przerażona jak sobie z dzidzą poradzę, czy nie narobię jakiś
          głupot, że za mało wiem o macierzyństwie... Życzę wszystkiego dobrego, ale jak
          się okaże że nie jesteś w ciąży to radzę Ci uważaj co Twój facet robi ze swoim
          palcem... Bo to że ty będziecie mieli ciężko, to sami tak zrobicie, ale z
          powodu waszej niedojrzałości cierpieć może dzidziuś.
          • edzia.79 Re: Czy jestem w ciąży???? 22.05.07, 17:08
            Zycie jest naprawde zaskakujace;przed pierwsza ciaza oboje mielismy dobra i stala prace,stac nas bylo na wiele.
            Niestety ciaza i potem maciezynski to rok-dwa lata z zycia wyjete w ciagu ktorych wiele sie moze zdarzyc.
            Nam tez wszystko sie posypalo i dopiero teraz po 5 latach i po wielu ogromnych przemysleniach decydujemy sie na drugie.

Ech mlodosc,mlodosc...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka