Dodaj do ulubionych

mamy z Poznania - odezwijcie się!!

• oposs gdzie USG 21.11.03, 10:01
      mam do Was (nieco bardziej juz doswiadczonych przyszlych i obecnych mam)
      pytanko:
      mozecie mi polecic lekarza/gabinet w Poznaniu gdzie moglabym zrobic porzadne
      usg. Moj gin robi mi usg w swoim gabinecie ale cos mi sie wydaje ze sprzet ma
      taki sobie (nie podaje mi wagi maluszka, nie moze wydrukowac zdjecia, nie
      mowiac juz o nagraniu na VHS)
      bede wdzieczna za wszelkie informacje (adresy, telefony, terminy, ceny, itp)
      Kasia
      • mieszko02 Re: gdzie USG 21.11.03, 16:18
        Najlepiej na Polnej, miedzy 12.00 a 14.00 pani Ola lub Ewa robią porządne usg
        na bdb sprzęcie, możesz zadzwonić wcześniej (8419-226), wejście A1 od polnej,
        pok. 145. Nie wiem w którym jesteś tyg, ale możesz umówić sie na nagranie, weź
        kasetę będziesz miała super pamiatkę, naprawdę jakość obrazu jest
        dobra...Płatne 40 zł
        • oposs Re: gdzie USG 24.11.03, 10:02
          a te panie to lekarki (położne, pielegniarki???) bo chcialabym oprocz super
          obrazu jakis fachowy komentarz...
          Jestem w 22 tyg (wg USG)
          • jelma Re: gdzie USG 24.11.03, 10:51
            Pani Ola i Ewa są położnymi, tłumaczą bardzo fachowo, oczywiście moim
            nielekarskim zdaniem wink na życzenie mogą spisać wyniki/odczyty na kartkę i
            możesz skonsultować je z jakimś lekarzem, a kasetę video warto mieć, ja mam
            nagrane prawie 20 minut z 18cm dzidziulkiem, który teraz "wisi" na cycusiu, a
            ucieszy się jak np. na osiemnastkę dostanie taki filmik smile))

powodzenia i samych pozytywnych odczytów i obrazków.
    • oposs Re: mamy z Poznania - odezwijcie się!! 28.11.03, 09:04
      o rany, Karolka! a gdzie Ty rodziłaś??? (ale mnie wystraszyłaś... mam
      nadzieję, że nie tam gdzie ja planuję...) no i zupałnie bym zapomniala:
      GRATULACJE!!!
      • karolka_1 Re: mamy z Poznania - odezwijcie się!! 29.11.03, 19:54
        Cześć,
        rodziłam w Klinice sw. Rodziny. Dziewczyny nie przejmujcie sie jednak, poród
        jest bardzo indywidualną rzeczą...Na moją niechęć do tego "wielkiego
        wydarzenia w zyciu kobiety" ma wpływ wiele rzeczy. Po pierwsze rodziłam
        dopiero w 42 tygodniu, miałam dość ciązy i ciągłego biegania po lekarzach oraz
        wizyt w szpitalu - przed samym porodem leżałam 4 dni a po porodzie kolejne 7...
        Na sali porodowej leżałam ponad 12 godzin i to dwa razy!!! Po drugim razie
        zrobili mi wreszcie cesarke - skurcze były tylko brak rozwarcia sad
        Takie numery jak ja miałam przytrafiają się jednaj kobiecie na 1000.......i
        niestety trafiło na mnie wink
        Jednak, miałam świetną położną, miłe babeczki w pokoju i kochanego męża
        a to on jest w czasie porodu najbardziej potrzebny smile
        Pozdrawiam
        Karolka
      • werata Re: mamy z Poznania - odezwijcie się!! 01.12.03, 18:57
        mamy i przyszłe mamy z Poznania!
        poradzcie gdzie mogę kupić TANI strój kąpielowy (zwyczajny, nie markowy) na
        basen, taki na kilka miesięcy ciązy, bo już się nie mieszczę w "stary" i chyba
        przyjdzie mi pływać z brzuchem na wierzchu wink
        z nieciepliwością czekam na odpowiedzi
        i pozdrawiam
    • oposs strój kapielowy 02.12.03, 11:20
      ja kiedyś kupiłam całkiem ładny i nie za drogi (ale nie pamiętam dokładnie
      ile...) na Jezycach - i teraz zabij - nigdy nie pamietam jak ta ulica się
      nazywa... albo Jackowskiego albo Szamarzewskiego: idziesz od Rynku Jezyckiego
      Kraszewskiego i skręcasz w prawo, po lewej stronie jest sklep sportowy (taki
      starego typu, nie zaden firmowy, wszystko tam mają: od piłeczek pingpongowych
      do ciężarów.
      Ja też się tam wkrótce wybiorę z tego samego powodu - ten wspomniany strój
      robi mi się za mały zdecydowanie...
      Pozdrowienia

Kasia
      • werata Re: strój kapielowy 09.12.03, 19:05
        oposs napisała:

> ja kiedyś kupiłam całkiem ładny i nie za drogi (ale nie pamiętam dokładnie
        > ile...) na Jezycach - i teraz zabij - nigdy nie pamietam jak ta ulica się
        > nazywa... albo Jackowskiego albo Szamarzewskiego:
        spróbuję znaleźć ten sklep w weekend
        pozdrawiam!
    • lena99 Re: mamy z Poznania - odezwijcie się!! 11.01.04, 13:11
      Drogie mamy,
      Ja dopiero zaczynam starania o dziecko, ale chciałabym rodzić w Św. Rodzinie
      (chyba). Czy któraś z was może polecić mi położną, chcę się umówić z nia
      prywatnie. Czytałam, że karolka i anatewka miały takie doświadczenia, proszę
      napiszcie. Pozdrawiam, Lena
    • werata Re:lista TOP sklepów w Poznaniu 11.01.04, 14:26
      Dziewczyny, a może stworzymy listę fajnych sklepów z art. dla dzieci w Poznaniu
      i okolicach ?
      Mi bardzo by się ona przydała, ponieważ debiutuję w roli mamy i nie bardzo znam
      takie miejsca.
      Mam nadzieję, że mamy, które już wiedzą, co i gdzie warto kupić, podzielą się
      tą wiedzą.
      Bardzo na to liczę i pozdrawiam (werata, 19tc)
      • julka_poznan Re:lista TOP sklepów w Poznaniu 11.01.04, 17:32
        Ja moge z calym przekonaniem polecic Auchan w Komornikach. Moje dziecie jest co
        prawda dopiero w drodze ale juz sie powoli zaczynam odkupywac w ciuszki.
        Ostatnio kupilam ok 10 szt. body, kilka kaftanikow, bluz, sweterkow i za to
        wszytko zaplacilam nie wiecej jak 60 zl. Tylko trzeba trafic na wyprzedaze. Ja
        mam informacje z pierwszej reki, moja tesciowa pracuje wlasnie na stoisku
        dzieciecym i trzyma reke na pulsie. Ostatnio bylismy w czwartek i kupilismy
        kilka sweterkow. Zaden z nich nie kosztowal wiecej niz 10 zl, przy czym sa
        bardzo dobre jakosciowo. Polecam
        • werata Re:lista TOP sklepów w Poznaniu 11.01.04, 18:11
          Dzięki! Jestem tam często, bo mam całkiem niedaleko.
          Jeszcze wprawdzie nie kupiłam niczego, bo torchę wcześnie (19tc), ale zajrzę i
          może zainauguruję zakupy ?
          Jeszcze raz dzięki!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka