oposs gdzie USG 21.11.03, 10:01 mam do Was (nieco bardziej juz doswiadczonych przyszlych i obecnych mam) pytanko: mozecie mi polecic lekarza/gabinet w Poznaniu gdzie moglabym zrobic porzadne usg. Moj gin robi mi usg w swoim gabinecie ale cos mi sie wydaje ze sprzet ma taki sobie (nie podaje mi wagi maluszka, nie moze wydrukowac zdjecia, nie mowiac juz o nagraniu na VHS) bede wdzieczna za wszelkie informacje (adresy, telefony, terminy, ceny, itp) Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: gdzie USG 21.11.03, 16:18 Najlepiej na Polnej, miedzy 12.00 a 14.00 pani Ola lub Ewa robią porządne usg na bdb sprzęcie, możesz zadzwonić wcześniej (8419-226), wejście A1 od polnej, pok. 145. Nie wiem w którym jesteś tyg, ale możesz umówić sie na nagranie, weź kasetę będziesz miała super pamiatkę, naprawdę jakość obrazu jest dobra...Płatne 40 zł Odpowiedz Link Zgłoś
oposs Re: gdzie USG 24.11.03, 10:02 a te panie to lekarki (położne, pielegniarki???) bo chcialabym oprocz super obrazu jakis fachowy komentarz... Jestem w 22 tyg (wg USG) Odpowiedz Link Zgłoś
jelma Re: gdzie USG 24.11.03, 10:51 Pani Ola i Ewa są położnymi, tłumaczą bardzo fachowo, oczywiście moim nielekarskim zdaniem na życzenie mogą spisać wyniki/odczyty na kartkę i możesz skonsultować je z jakimś lekarzem, a kasetę video warto mieć, ja mam nagrane prawie 20 minut z 18cm dzidziulkiem, który teraz "wisi" na cycusiu, a ucieszy się jak np. na osiemnastkę dostanie taki filmik )) powodzenia i samych pozytywnych odczytów i obrazków. Odpowiedz Link Zgłoś
oposs Re: mamy z Poznania - odezwijcie się!! 28.11.03, 09:04 o rany, Karolka! a gdzie Ty rodziłaś??? (ale mnie wystraszyłaś... mam nadzieję, że nie tam gdzie ja planuję...) no i zupałnie bym zapomniala: GRATULACJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolka_1 Re: mamy z Poznania - odezwijcie się!! 29.11.03, 19:54 Cześć, rodziłam w Klinice sw. Rodziny. Dziewczyny nie przejmujcie sie jednak, poród jest bardzo indywidualną rzeczą...Na moją niechęć do tego "wielkiego wydarzenia w zyciu kobiety" ma wpływ wiele rzeczy. Po pierwsze rodziłam dopiero w 42 tygodniu, miałam dość ciązy i ciągłego biegania po lekarzach oraz wizyt w szpitalu - przed samym porodem leżałam 4 dni a po porodzie kolejne 7... Na sali porodowej leżałam ponad 12 godzin i to dwa razy!!! Po drugim razie zrobili mi wreszcie cesarke - skurcze były tylko brak rozwarcia Takie numery jak ja miałam przytrafiają się jednaj kobiecie na 1000.......i niestety trafiło na mnie Jednak, miałam świetną położną, miłe babeczki w pokoju i kochanego męża a to on jest w czasie porodu najbardziej potrzebny Pozdrawiam Karolka Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: mamy z Poznania - odezwijcie się!! 01.12.03, 18:57 mamy i przyszłe mamy z Poznania! poradzcie gdzie mogę kupić TANI strój kąpielowy (zwyczajny, nie markowy) na basen, taki na kilka miesięcy ciązy, bo już się nie mieszczę w "stary" i chyba przyjdzie mi pływać z brzuchem na wierzchu z nieciepliwością czekam na odpowiedzi i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oposs strój kapielowy 02.12.03, 11:20 ja kiedyś kupiłam całkiem ładny i nie za drogi (ale nie pamiętam dokładnie ile...) na Jezycach - i teraz zabij - nigdy nie pamietam jak ta ulica się nazywa... albo Jackowskiego albo Szamarzewskiego: idziesz od Rynku Jezyckiego Kraszewskiego i skręcasz w prawo, po lewej stronie jest sklep sportowy (taki starego typu, nie zaden firmowy, wszystko tam mają: od piłeczek pingpongowych do ciężarów. Ja też się tam wkrótce wybiorę z tego samego powodu - ten wspomniany strój robi mi się za mały zdecydowanie... Pozdrowienia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: strój kapielowy 09.12.03, 19:05 oposs napisała: > ja kiedyś kupiłam całkiem ładny i nie za drogi (ale nie pamiętam dokładnie > ile...) na Jezycach - i teraz zabij - nigdy nie pamietam jak ta ulica się > nazywa... albo Jackowskiego albo Szamarzewskiego: spróbuję znaleźć ten sklep w weekend pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: mamy z Poznania - odezwijcie się!! 11.01.04, 13:11 Drogie mamy, Ja dopiero zaczynam starania o dziecko, ale chciałabym rodzić w Św. Rodzinie (chyba). Czy któraś z was może polecić mi położną, chcę się umówić z nia prywatnie. Czytałam, że karolka i anatewka miały takie doświadczenia, proszę napiszcie. Pozdrawiam, Lena Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re:lista TOP sklepów w Poznaniu 11.01.04, 14:26 Dziewczyny, a może stworzymy listę fajnych sklepów z art. dla dzieci w Poznaniu i okolicach ? Mi bardzo by się ona przydała, ponieważ debiutuję w roli mamy i nie bardzo znam takie miejsca. Mam nadzieję, że mamy, które już wiedzą, co i gdzie warto kupić, podzielą się tą wiedzą. Bardzo na to liczę i pozdrawiam (werata, 19tc) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_poznan Re:lista TOP sklepów w Poznaniu 11.01.04, 17:32 Ja moge z calym przekonaniem polecic Auchan w Komornikach. Moje dziecie jest co prawda dopiero w drodze ale juz sie powoli zaczynam odkupywac w ciuszki. Ostatnio kupilam ok 10 szt. body, kilka kaftanikow, bluz, sweterkow i za to wszytko zaplacilam nie wiecej jak 60 zl. Tylko trzeba trafic na wyprzedaze. Ja mam informacje z pierwszej reki, moja tesciowa pracuje wlasnie na stoisku dzieciecym i trzyma reke na pulsie. Ostatnio bylismy w czwartek i kupilismy kilka sweterkow. Zaden z nich nie kosztowal wiecej niz 10 zl, przy czym sa bardzo dobre jakosciowo. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re:lista TOP sklepów w Poznaniu 11.01.04, 18:11 Dzięki! Jestem tam często, bo mam całkiem niedaleko. Jeszcze wprawdzie nie kupiłam niczego, bo torchę wcześnie (19tc), ale zajrzę i może zainauguruję zakupy ? Jeszcze raz dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś