Dodaj do ulubionych

są II kreseczki :)))))))))

20.06.07, 05:54
Boję się cieszyć! bez sensu,najpierw czekaąłm na to niecierpliwie,a jak
jest,to boję się powiedzień na głos!

Dziś o 5rano zobaczyłam II kreski smile)))))))))))))))))
siedze teraz przed kompem,płacze i się śmieje, mąż śpi,a ja nie wiem,co dalej!

to 11dzień po ow,wcześnie na test,ale przed wczoraj miałam dwie plamki na
bielixnie,wczoraj nic i tak jakoś czułam,że to to plamienie implantacyjne.
Wyczyałam,że po zagnieżdzeniu test wykrywają dopiero ciążę,a że mam takie
super czułe (10) to zrobiłam test dziś. No i jest!!! Druga kreseczka jest
słabsza,ale widoczna,nawet z daleka, nawet bez okólarówsmile
To mój 28dc, a ostatnie dwa okresy miałam co 33dni,więc teoretycznie jestem
aż 5 dni przed terminem @.

Teraz nie wiem,czy już powiedziec mężykowi,czy poczekać do soboty (Dzień
Ojca) i powiedzień mu po zrobieniu kolejnego testu? Jak sadzicie? Boję się
strasznie,że za wcześnie,na 100% pewność, że zapeszę, o rany, ale przerażona
jestem i w euforii jednoczesnie!!!

Życzę wszystkim II kreseczek, w końcu musi się udaćsmile
Nam już w drugim cyklu dopisało szczęściesmile

Ściskam Was wszystkie i dziękuję, bardzo mi pomaga to forum,od 2 miesięcy
jestem tu codziennie i chyba tylko dzięki Wam jeszcze nie oszalałąm w tych
staraniach,testach itp.
Obserwuj wątek
    • kasia2705 Gratuluje 20.06.07, 06:54
      Serdeczne gratulacje, pamietam, ze ja tez robilam test baaaardzo wczesnie rano,
      ale bylo 14dpo...i od razu powiedzialam maojemu O.
      Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i ze wkrotce, juz po terminie miesiaczki
      bedziesz sie mogla smialo cieszyc. No i super, ze tak szybko sie udalo!
      Nasz Olaf ma 13 miesiecy, a teraz staramy sie o rodzenstwo 3.cykl.
      pozdrawiam
      kasia
      • krooowka Re: Gratuluje 20.06.07, 07:28
        wspaniala wiadomosc!!!! gratulacje.

ja wiem, ze poczekalabym do soboty aby bylo calkiem pewne no i bardziej
        uroczyste w dzien ojca wink
        • manuelle Re: Gratuluje 20.06.07, 07:32
          też chcę poczekać, ponowić test i w Dzień Taty mu powiedziećsmile (akurat w ten
          dzien bedzie tez Ojcem Chrzesnym!)

tylko trudno mi się nie uśmiechaćsmile))
          a on mnie przecież tak zna,że mam wrażenie,że sam się domysli szybciej!
    • prune3 U mnie też dzisiaj II !!!! 20.06.07, 08:00
      Gratuluję Ci bardzo i cieszę się niesamowicie z moich 2 kreseczek!!!!

Bardzo podobnie do Ciebie: dziś jest 30 dc, owu była w 18 dc, a cykle zwykle
      mam długie 32-34 dni, ale już dziś kreseczki się pokazały (chociaż test robiłam
      zwykły - 25; wcześniej chyba z 5 testów, beta i nic)!!!

W głowie mam masę myśli, wielkie szczęście. Udało się nam za pierwszym razem
      (dosłownie PIERWSZYM wink))

Będę znowu mamą!!!!
      • manuelle Gratuluję Prune!!!! 20.06.07, 08:13
        Wspaniała nowina,zatem oby dwie zafasolkowałyśmy qw tym samym czasiesmile
        Sprawdzałam w internetowych kalendarzach, teoretycznie termin wychodzi mi okolo
        początku marca, a 3marc są moje urodziny! ale byłby prezent!

Dużo zdróka! dbaj o siebie!
        smile
        • prune3 Re: Gratuluję Prune!!!! 20.06.07, 08:18
          I dla Ciebie też. Ja pierwsze dziecko też mam marcowe smile z 2000 r. A jak
          wyjdzie 29 luty ? ;P

Pozdr.
          • manuelle Re: Gratuluję Prune!!!! 20.06.07, 08:21
            no co Ty? yo ma być rok przestępny?!?!?!?! o kurcze!!!

ale wiesz,mam bardzo dużą wade wzroku (noszę soczewki -7, a wada włąsciwa to -
            9) i juz dawno lekarz mi powiedział,że tylko cc mnie częka sad Wiec moze da się
            zaplanowac termin cięcia na 3marca jednak... oby! byle nie 29luty!!!
            • prune3 Re: Gratuluję Prune!!!! 20.06.07, 08:26
              Zaplanować możesz, ale jak wcześniej się coś zacznie dziać, to i tak może być
              różnie wink

Ja sprawdziłam w kalkulatorze- wychodzi mi 1-2 marca, więc b. blisko.
              • manuelle Re: Gratuluję Prune!!!! 20.06.07, 08:32
                mi też tak właśnie wychodzi,choc pewności nie ma,bo miałąm zawsze nieregularne
                cykle od 23 do 33dni! Ale fakt,bliskosmile

A z tym planowaniem,to wiem,ze ja sobie mogę,a natura zrobi swojesmile

Rany,jestem tak podekscytowana,że pracować nie mogę! jaki test robiłaś? jakiej
                firmy? masz jakiekolwiek objawy?

To moja pierwsza ciąża,jestem zupełnie zielona i nie mam pojęcia czego mam się
                spodziewać! czuje szczęście i przerażenie jednocześnie...
            • prune3 Re: Gratuluję Prune!!!! 20.06.07, 08:34
              Acha, ja już nie wytrzymałam i powiedziałam M. przez telefon. Cieszył się, ale
              nie był zaskoczony, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazywały, a
              poza tym jest pewny siły swego materiału genetycznego wink))

Kiedy idziesz do lekarza? Ja byłam w 22 dc bo wypadła mi wcześniej umówiona
              wizyta, ale stwierdzić nic wielce nie mógł- tylko powiedział, że wszystko
              wygląda ok. Teraz chyba nie będę się spieszyć i pójdę - o ile nic się nie
              będzie działo (odpukać)- tak za 3-4 tygodnie, żeby zobaczyć już serduszko.
    • punia666 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 08:32
      Dziewczyny gratuluję!!! Powiedzcie jakie testy pokazały te śliczne kreseczki?
      Może będą szczęśliwe również dla mnie smile
      • prune3 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 08:35
        Mi Quick Vue (taki z dzidziusiem). Osiem lat temu też był dla mnie szczęśliwywink

Powodzenia, dołączaj do nas jak najszybciej!
        • manuelle Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 08:41
          ja kupiłam takie na allegro, z super czułością juz 10! tańsze znacznie od tych
          aptecznych. inne dostępne w aptekach mają czułość 25.

Do lekarza bedę dzwonic po 11 (bo wtedy jest rejestracja) i zobaczymy na kiedy
          mnie zapisza,pewnie za 2,3tygnie... ale jak coś, zawsze pozstaje pryweatna
          wizyta.
          Prune: a pierwszej ciązy chodziłaś prywanie,czy nie? i czy robiłaś badanie
          bety? kiedy powinnam je zrobić?

• grochalcia manuelle 20.06.07, 08:46
            kochana, doszukiwalas sie oznak ciąży i masz jak nażyczenie!! gratuluje!!!!

u mnie bez zmian. ani okresu ani ciazy!! piersi przestaly bolec, brzuch i
            jajniki bola, plamie sobie na brazowo od niedzieli..fajnie jest, nie ma co!!!!
            • manuelle Re: manuelle 20.06.07, 08:51
              dziwne u Ciebie to plamienie,tak długo... Dobrze,że skontaktowałąś się z
              lekarzem (przeczytałam w innym wątku) i dobrze,że jutro masz wizytę - to trzeba
              sprawdzić.

trzyma kciuki za lipcowe starania,powodzenia!!!
            • malina_111 Re: manuelle 21.06.07, 14:52
              brązowe plamienie może być objawem poronieniasad(
          • prune3 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 08:50
            Chodziłam tylko prywatnie - jeśli Cię na to tylko stać to polecam. Bety nie
            robiłam, nawet nie wiedziałam, że takie coś się bada winkAle ja wtedy się dość
            późno zorientowałam i jak poszłam do gina, to było jasne, że jest ok i wszystko
            się pięknie rozwija.

Teraz chciałam iść jeszcze na betę, ale chyba sobie odpuszczę. Nie chcę się
            zamartwiać wynikami, które nie do końca potrafię zinterpretować. Lepiej może
            poczekaj co lekarz ci zaleci. Wybierz najlepiej lekarza, który ma na miejscu
            USG i może cię przebadać zawsze, gdy jest potrzeba, i takiego, który pracuje w
            szpitalu, w którym chciałabyś rodzić.
            • manuelle Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 08:57
              dzięki za radysmile Ja od zawsze,tzn od 17roku życia chodze do tej samej ginekolog
              i jakoś mi odpowiada. Zawsze chodziłąm normalnie,do szpitala,ale ona przyjmuje
              tylko 1dzień w tyg i to od 10 do 13,a ja pracuję przecież do 16! wiec chyba
              zaczne do niej chodzić prywatnie,zwłaszcza że ma gabinet niedaleko koło mniesmile

zatem bety nie robie,pewnie ona mi zaleci.
              mówisz,żeby wziąść głęboki oddech? jak zabaczyła dwie kreski,to mnie zatkało!
              dosłownie zabrakło mi powierza! i teraz jak pomyslę, ze się stało,że
              naprawde,to też mnie tak zatykasmile
              Jeszcze nic kompletnie nie czuję,nie doceira to chyba do mnie do konca...
              Piersi wielkie,jak nigdy,ale znacznie mniej bolą, problemy z zaprciami,ale to u
              mnie przewlekle od zawsze i bezsennośc,a to pewnie z emocji...

kupie takie skarpetki malutkie,to może brdziej to do mnie dotrze i w sobote dam
              te mężykowismile o ile wytrzymam do soboty!
              • prune3 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 09:00
                Będę Cię podziwiać, jeśli faktycznie wytrzymasz do dnia ojca. Ja już dzwoniłam
                do kumpeli, do mamy, nawet z rozpędu chciałam do teściowej, ale na szczęście
                się opanowałam tongue_out
                • manuelle Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 09:04
                  ja jeszcze milcze,bo ta druga kreska słabsza była,widoczna owszem,ale słabsza.
                  Poza tym to 28dc,a ja ostatnio mam cykle po 33dni. Po prostu boję się, ze te
                  kreska zniknie,jak zrobię test ponownie... wiem,dziwne to... ale to taki
                  starach i ekscytacja jednocześnie...
                  • prune3 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 09:09
                    Ja 2 dni temu miałam cień kreski, nawet mniej: jakby ślad po kresce i też się
                    bałam w to wierzyć. A dziś wyszły piękne krechy.
                    Może zrób jeszcze jeden za dwa, trzy dni, to się upewnisz, że beta przyrasta i
                    jest ok.
    • prune3 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 08:44
      Manuelle, jako weteranka mogę Ci poradzić tylko jedno: weź głęboki oddech i
      ciesz się ciążą- dla mnie ostatnia była cudownym momentem w życiu i bardzo
      dobrze ją znosiłam (wtedy byłam b. młoda i to pewnie pomogło). To jest jedyny
      taki czas, kiedy wszyscy skaczą w okół ciebie i uśmiechają się na twój widok.
      Jeszcze parę ładnych miesięcy przed nami...

Ja na razie niby wiem, ale nie dowierzam, nie czuję tego jeszcze. Może się
      przejadę dziś kupić jakieś skarpetki, czy śpioszki, żeby to się stało bardziej
      realne smile))
      • kasia2705 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 09:23
        Gratuluje raz jeszcze! I zazdroszcze smile
        Faaaaaaaaaajnie macie!
        dbajcie o siebie dziewczyny!
        • prune3 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 09:36
          Dziekuję Kasiu, pozdr.
    • nadave Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 15:04
      Serdecznie gratuluje !!!!! jakze musisz byc szczesliwa! Zycze zdrowia i jeszcze
      raz zdrowia i radosci! smile)
    • mirella_25 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 15:09
      cieszę sie razem z Tobą ja też pół godziny temu zrobiłam test i też zobaczyłam
      dwie kreseczki.
      • manuelle do Mirella 20.06.07, 15:29
        gratuluję!!!
        to dobry dzien widze dla wielu z nassmile)))

duzo zdrówka życzę!

ps. a wszystkim życzącym i gratulującym dziękuję, kochane jesteście,jak się tak
        ze mną cieszyciesmile))))
        • agacia1976 Re: do Mirella 20.06.07, 20:32
          Manuelka gratuluje!!!!smile kibicowałam Ci równiez w poprzednim cyklu. My się
          staramy 3 cykl.Jestem teraz w 22 dc, przy 28 dniowych cyklach, powiedz mi
          prosze jakie miałaś i masz objawy od przypuszczalnego owu? Mi dziś spadła
          tempka o 2 kreski i zalewa mnie wręcz sluz kremowo żółty, piersi pełniejsze,
          brodawki drażliwe. Do wczoraj (od owu) czułam tez ćmienie w podbrzuszu, myslisz
          że jest szansa ? Ten mega śluz mnie najbardziej ciekawi, jeszcze raz gratuluje,
          ledwo się pojawiłaś po ostatnim cyklu, juz zaciążyłaś, extra, tez tak chcęsmile
          • manuelle do Agacia 21.06.07, 08:05
            dziękujęsmile ja już od owulacji miałam wielkie nabrzmiałe i strasznie bolące
            piersi,ale to był jedyny objaw. potem w 9dniu po ow miałam to plamienie
            implantacuyjne,ale to ponoć rzadko występuje wiec nie ma co się tym sugerować.
            Mi właśnie to plamienie dało najwiecej do myslenia,bo była za wcześnie na @ i
            tylko były dwie plamki,a potem nic już w kolejne dni. test zrobiłam w 28dc,a
            mam nawet po 33dni,więc duuuuużo wcześniej.
            myslę że szansa jest zawszesmile tak trzeba do tego podejśćsmile)) ja się strasznie
            zestresowałam w pierwszym cyklu,teraz musiałąm odpuścić,bo bym oszalała,gdyby
            nie wyszło. no i jestsmile zafasolkował mnie mężyksmile))

powodzenia życzę i pisz koniecznie jak tak testy!!!
            będę trzymac kciukismile)))
        • zapomniana1978 Re: do Mirella 20.06.07, 20:33
          Gratuluję smile A więc miałaś dobre przeczucie!

Jak się nazywa ten Twój taki cczuły test? Kupiłaś go w Polsce?
          • barcellona Czuły test 20.06.07, 21:24

Ja właśnie dziś kupiłam w aptece Bobo test. Ma czułość od 10 mlu/ml.
            Kosztował 13,50 pln
            • manuelle do barcellona 21.06.07, 08:12
              to test strumieniowy chyba, gdzieś o nim czytałam w necie,że jest super czułysmile
              tylko że jeden tylko,a ja od razu kupiłam 5 na allegrosmile
          • manuelle do zapomniana:) 21.06.07, 08:09
            dziekujęsmile chyba to ten insytynkt się odezwał,bo jakos czułam naprawdę,że sie
            uda,już w zeszłym tygodniu zaczęłam myslec,jak ja powiem w poracy o ciazy i jak
            mama zareaguje... natura odgruwa wieką rolę,to ona mi podpowaidałasmile))

testy kupiłam na allegro "One step test" sa po 5zł za sztukę + przesyłka. Ja od
            razu kupiłam 5sztuk! i teraz moge testowac codziennie i obserwowac,jak
            kreseczka ciemniejesmile) są pakiety po 3,5,8,10,15 testó,im wiecej tym taniejsmile

wpisz w wyszukiwarce allegor "test ciążowy" i wyskoczy wiele linków, w tytółach
            znadziejsz opis ze super czułe 10. to tesmile

sa to testy paskowe, moczy się 8,10sekund, a wynik jest po 1minuciesmile
            polecam!
    • kaczucha31 Re: są II kreseczki :))))))))) 20.06.07, 20:44
      Gratulacje!!!! smile)) niech Ci dzidzia zdrowo rosnie smile
      • manuelle do kaczucha 21.06.07, 08:14
        dziękuję,niech Nam Wszystkim dzidzie rosną zdrowe! smile)))
    • inia1984 gratuluje i zazdroszcze:))))))))))))))))))))) ))) 21.06.07, 15:17
      dbaj o siebie i wszystkiego naj!!!!!!!!!!
      • manuelle Re: gratuluje i zazdroszcze:))))))))))))))))))))) 21.06.07, 15:20
        o cześc Inia!
        dziękujęsmile jeszcze nie do końca wierzę,ze się udało....

a co u Ciebie? napisz jakiegoś maila? jak nastroje?

Pozdrawiam cieplutko z deszczowego-burzowego Opolasmile
        • inia1984 Re: gratuluje i zazdroszcze:))))))))))))))))))))) 21.06.07, 16:10
          napisałam na pocztesmile ja tez pozdrawiamsmile
    • sylwus77 Re: są II kreseczki :))))))))) 21.06.07, 16:20
      wiec zaczne od Gratulacji!!!!
      i nie powiem ze nie zazdroszcze... tez bym chciala miec ta przyjemnosc
      powiadomic mojego ukochanego w ta sobote ze bedzie tatusiem, ale balduchna
      kreska na tescie w 11 dniu po owulacji jest nadal blada i chyba sie na bete
      wybiore
      a masz jakies objawy?
      ja juz od paru dni mam strasznie bolace sutkow a od 4 dni boli mnie jak na
      okres ale @ nie przychodzi a zawsze bolalo tylko dzien przed @
      wiec juz sama nie wiem
      ale jak nie to trudno trzeba bardziej sie bedzie postarac w nastepnym cyklu
      w sumie to sama przyjemnosc smile
      pozdrawiam
      SYlwia
      • manuelle Re: są II kreseczki :))))))))) 21.06.07, 16:55
        aż sięboję tyle razy dziękowac za gratulacje! smile))

moja kreska też nie jest jeszczeciemna jak ta testowa,dlatego zrobiłam i
        wczoraj i dzis test,i na szczęscie widze postępsmile ciemniej!

z objawów to mega ból piersi,sutów,są naprawde większe sporo! czasami coś mnie
        zakuje w podbrzuszu... no i to plamienie chyba implanacyjne mi się trafiło w 9
        dniu po 0w. Obecie to tyle. ach,no i mega starszne zaprcie od 3ndisad brzych
        nabrzmiały,twardysad

zrób betę po terminie @ - życzę powodzenia!!!!
        oraz ewentualnie owocnych staranek w lipcusmile)))
    • negali Re: są II kreseczki :))))))))) 21.06.07, 16:43
      GRATULACJE.
      GRATULACJE.
      GRATULACJE.
      GRATULACJE.
      GRATULACJE.
      • manuelle Re: są II kreseczki :))))))))) 21.06.07, 16:55
        smile))
        • sylwus77 Re: są II kreseczki :))))))))) 21.06.07, 17:23
          hihihi
          widze ze jestes zalewana Gratulacjami smile
          Jakos czuje ze taka dobra energia od Ciebie plynie, pelen optymizm!

a co do brzuszka to moj taki napecznialy juz jest od poniedzialku, faktycznie
          chyba sie na ta bete wybiore w poniedzialek bo ilez mozna te testy robic a
          pozniej sie zastanawiac jest wystarczajaco ciemna czy nie smile
          • manuelle Re: są II kreseczki :))))))))) 22.06.07, 08:19
            zastotsowałm wczoraj kurację na zaparcie i pomogłosmile ale brzuch mam nadal
            twardy i nadęty i nabrzmiałysad

wypiłam wieczorem sok z marechwki,jabła i buraka - polecam! w tym celu w ogłe
            kupiłam jakiś czas temu sokowirówkę,bo wyczytałam,że takie soki pobudzają prace
            jelitsmile a przed obiadem zjadłam wielki talerz sałaty z oliwa z oliwek - to też
            pomaga. Wstretne są te zaparciasad nieznosze tego uczucia pełnościsad

jak tylko będziesz mieć wyniki bety,to daj znać! trzymam mocno kciuki!!!
            pozdrawiam,Magda.
    • mrs.solis Re: są II kreseczki :))))))))) 21.06.07, 23:47
      Moje gratulacje dla ciebie. Jesli moge ci cos zasugerowac to zanim powiesz
      mezowi poczekaj do tego dnia ojca. Chodzi o to ,ze ta kreseczka na twoim tescie
      jest blada ,a faceci potrzebuja mocniejszych dowodow. Moj maz przyjal nowine do
      wiadomosci tylko w to w ogole nie wierzyl,bo dla niego ta kreseczka byla za
      blada.
      Powtorz test rano 23 ,zbierz do kubeczka srodkowy strumien moczu i testuj
      kreska powinna byc mocniejsza. No i radze uzbroic sie w cierpliwosc na dalsze
      oczekiwanie. Czekanie na test to pikus potem trzeba jeszcze odczekac do
      pierwszej wizyty do pierwszego usg. do uslyszenia serduszka,a to niestety liczy
      sie w tygodniach i na kazdy tydzien trzeba czekac uncertain
      Powodzenia i jeszcze raz gratuluje.
      • manuelle do mrs.solis 22.06.07, 08:16
        poczekam do jutra rana na test i dopiero wtedy powiem mężowi - wiem,że faceci
        to niedowiarkismile tak naprawdę dopiero,jak lekarz potwierdz ciążę,to on uwierzy!

a propos testu,mam pytanie techniczne, wiem,że się robi test ze środkowego
        strumienia,ale kiedy właściwie zaczyna się ten srodokowy??? wiem,gupie
        pytanie,ale nurtuje mnie to,bo przecież nie da się odmierzyć! ja po prostu
        sikam trochę najpierw normalnie,a potem do miseczki,ale czy to w dobrym
        momencie? nie wiem...
        • monalisa.pl Re: do mrs.solis 22.06.07, 09:10
          sik srodkowy to (tak przynajmniej mi mowiono w klinice jak dawalam mocz do
          analizy bo sama nie wiedzialam co to a myslalam ze ludzie sobie ze mnie jaja
          robia z tym sikiem srodkowym hehehe): zacznij siusiać policz do 4 zacznij
          zbierac sik srodkowy tyle ile trzeba a pozniej wysiusiaj sie do koncawink
          powodzenia!
          • manuelle środkowy strumień:) 22.06.07, 09:16
            ok,dzięki za radę! policzę do 4smile))
            hihihihi,rzeczywiscie fajnie to brzmi!
        • mrs.solis Re: do mrs.solis 22.06.07, 17:01
          No mniej wiecej robilam tak samosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka