Dodaj do ulubionych

planowanie płci

20.06.07, 21:52
Czy któraś z was planowała sobie płec dziecka.Mam 5 synów i marzę jeszcze o
córeczce.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: planowanie płci 20.06.07, 21:55
      podobno mozna, duzo sie slyszy ale na ile sie to sprawdza to nie wiem, a jak
      bedzie kolejny chlopak
      • a.stalowa Re: planowanie płci 20.06.07, 22:22
        Jak zwykle monikaa13 wypisuje glupotysmile
        Oczywiscie,ze nie moznawink
        • luna333 Re: planowanie płci 20.06.07, 22:28
          i owszem planowała - efekt z przepisu na dziewczynkę wyszedł chłopczyk smile i to by było na tyle
          • wiolkum Re: planowanie płci 21.06.07, 21:43
            moje przepisy też się tak skończyły
            Pozdrawiam
    • budzik11 Re: planowanie płci 20.06.07, 23:17
      Ja planowałam, plan się udało zrealizować, będzie parka.
      • cichoszka Re: planowanie płci 21.06.07, 08:12
        można zwiększyć prawdopodobieństwo, że zostanie poczęta dziewczynka lub chłopiec.
        100% pewności nigdy nie osiągniesz, no chyba ze przez in vitro.
        Jak chcecie dziewczynkę, kochajcie się w pierwszej fazie cyklu - najlepiej
        jeszcze przed owulacją (plemniki "żeńskie" są wolniejsze i bardziej wytrzymałe
        od "męskich", więc jeśli się będziecie kochać 2-3 dni przed owulacją, to
        najprawdopodobniej męskie nie będą już zdolne do zapłodnienia w momencie
        owulacji, ,a żeńskie jeszcze tak).
        Metoda jest bardzo nieprecyzyjna smile, bo po pierwsze nigdy nie wiesz, kiedy
        będzie dokładnie owulacja, a poza tym nie wiadomo, jak dokładnie zachowają się
        plemniki partnera - jaki mają okres przeżycia w drogach rodnych. Podobno średnia
        jest taka, że "żeńskie" plemniki żyją do 3 dni.

U nas podziałało - będzie chłopiec, ale ja miałam tylko 1 dziewczynkę, więc
        niezbyt się tym przejmowałam.

Na pocieszenie: kuzyn męża też po 4 chłopcach wreszcie ma upragnioną córeczkę smile

Pozdrawiam i powodzenia smile
        • moniqep Re: planowanie płci 21.06.07, 12:59
          Najlepiej byloby zbadac nasienie meza. Moze on ma same (albo w ogromnej
          przewadze) plemniki w chromosomem Y i choc byscie stawali na glowie nie jest wam
          dane posiadanie coreczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka