wiolkum 20.06.07, 21:52 Czy któraś z was planowała sobie płec dziecka.Mam 5 synów i marzę jeszcze o córeczce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: planowanie płci 20.06.07, 21:55 podobno mozna, duzo sie slyszy ale na ile sie to sprawdza to nie wiem, a jak bedzie kolejny chlopak Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: planowanie płci 20.06.07, 22:22 Jak zwykle monikaa13 wypisuje glupoty Oczywiscie,ze nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: planowanie płci 20.06.07, 22:28 i owszem planowała - efekt z przepisu na dziewczynkę wyszedł chłopczyk i to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkum Re: planowanie płci 21.06.07, 21:43 moje przepisy też się tak skończyły Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: planowanie płci 20.06.07, 23:17 Ja planowałam, plan się udało zrealizować, będzie parka. Odpowiedz Link Zgłoś
cichoszka Re: planowanie płci 21.06.07, 08:12 można zwiększyć prawdopodobieństwo, że zostanie poczęta dziewczynka lub chłopiec. 100% pewności nigdy nie osiągniesz, no chyba ze przez in vitro. Jak chcecie dziewczynkę, kochajcie się w pierwszej fazie cyklu - najlepiej jeszcze przed owulacją (plemniki "żeńskie" są wolniejsze i bardziej wytrzymałe od "męskich", więc jeśli się będziecie kochać 2-3 dni przed owulacją, to najprawdopodobniej męskie nie będą już zdolne do zapłodnienia w momencie owulacji, ,a żeńskie jeszcze tak). Metoda jest bardzo nieprecyzyjna , bo po pierwsze nigdy nie wiesz, kiedy będzie dokładnie owulacja, a poza tym nie wiadomo, jak dokładnie zachowają się plemniki partnera - jaki mają okres przeżycia w drogach rodnych. Podobno średnia jest taka, że "żeńskie" plemniki żyją do 3 dni. U nas podziałało - będzie chłopiec, ale ja miałam tylko 1 dziewczynkę, więc niezbyt się tym przejmowałam. Na pocieszenie: kuzyn męża też po 4 chłopcach wreszcie ma upragnioną córeczkę Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: planowanie płci 21.06.07, 12:59 Najlepiej byloby zbadac nasienie meza. Moze on ma same (albo w ogromnej przewadze) plemniki w chromosomem Y i choc byscie stawali na glowie nie jest wam dane posiadanie coreczki. Odpowiedz Link Zgłoś