Dodaj do ulubionych

Pytanie, czy to ciąża czy nie?

27.06.07, 10:10
Witam!
Mam pytanie, mam typowe objawy ciąży, nudności, senność, @mi się spóżnia już
2 tygodnie, zrobiłam już chyba ze cztery testy ciążowe, i wyniki ujemne, nie
wiem, czy to ciąża, czy jednak nie. Dodam że boli mnie podbrzusze jak przed
@. Mój gin jest na urlopie, a ja do nikogo innego nie pójdę, doradzcie coś.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • anusin79 Re: Pytanie, czy to ciąża czy nie? 27.06.07, 10:31
      Wizyta u lekarza byłaby jednak najlepszym rozwiązaniem, potwierdziłby
      ewentualnie ciążę, zlecił odpowiednie badania. Możesz także zrobic test z krwi
      beta hcg - mozna go zrobić prawie w kazdym laboratorium, wykazuje ciążę
      wcześniej niż testy domowe i daje większa pewność. Powodzenia!
    • meimei1 Re: Pytanie, czy to ciąża czy nie? 27.06.07, 10:40
      witaj Lola! ja mam podobnie z tym, ze objawow za bardzo tez nie mam (tzn juz
      zaczynam powoli miec, ale nie wiem czy sobie nie wmawiam) - nawet tych, ktore
      zawsze mam przed okresem, tj bolu brzucha czy bolacych piersi. Piersi sie
      wprawdzie powiekszyly o rozmiar (!), ale nie bola. czasem zakluje jajnik albo
      leciutko zaboli podbrzusze (jak przed okresem, ale o wieeele slabiej).
      temperatura podwyzszona juz ponad 3 tygodnie do 3.7. a testy negatywne...
      mieszkam w anglii, wiec najpierw musze isc do pielegniarki, a ta mowi, zeby na
      razie czekac, bo moze stres, ale stresow wiekszych nie mialam (tzn teraz mam,
      bo wszystko mnie denerwuje 3 razy bardziej niz zwykle, w ogole wszystkie
      odczucia maja zwielokrotniona moc, co chwile placze, poklocilam sie nawet z
      kochanym o balagan, jak sie smieje to tez do lez... no i apetyt mi sie zmienil
      w ciagu ostatnich kilku dni doslownie - caly czas mam ochote na mieso (wczoraj
      o 22 musialam biec z wieczornego spaceru do domu (doslownie - biec), bo
      MUSIALAM zjesc kurczaka z marchewka. wiec generalnie moja psychika sie nie moze
      odnalezc w tej sytuacji i nie wiem co mam robic. okresu na horyzoncie nie
      widac, testy negatywne. do polski dopiero za 2 tygodnie lece - gdybym
      wiedziala, ze tak bedzie, to poszlabym do lekarza 2 tygodnie temu, kiedy bylam
      ostatni raz, ale wtedy okres mi sie spoznial 1 dzien, wiec stwierdzilam, ze to
      taka norma - balam sie cieszyc przedwczesnie... no a teraz nie wiem juz sama co
      robic - chce ciazy, ale boje sie ze jesli to ciaza to cos jest nie tak, skoro
      mam tak niski poziom hormonow, ze testy nic nie pokazuja...
      • monce Re: Pytanie, czy to ciąża czy nie? 27.06.07, 10:55
        Kolezanko, to ciaza smile, masz wszelkie objawy!
        mam tylko nadzieje, ze nie lecisz do Polski samolotem bo bardzo zle to sie moze
        skonczyc. Moja kolezanka wlasnie w ten sposob poronila. Latanie we wczesnej
        ciazy jest niewskazane.
        Pozdrawiam i trzymam kciuki.
        • meimei1 Re: Pytanie, czy to ciąża czy nie? 27.06.07, 11:00
          wiesz, ja latam srednio raz w miesiacu i juz jak robilam badania przed
          staraniem sie o dziecko pytalam 2 lekarzy i pielegniarki i wszyscy mi
          powiedzieli, ze nie ma przeciwskazan jesli ciaza przebiega prawidlowo.
          generalnie wszyscy stwierdzili, ze jestem okazem zdrowia, bardzo zdrowo sie
          odzywiam, jestem bardzo aktywna, duzo plywam i jedyny problem to to, ze jestem
          z natury nerwowa (cwicze sobie joge, zeby sie uspokoic) - wiec wszyscy
          stwierdzili, ze skoro zwlaszcza w sytuacji, kiedy podroze mnie uspokajaja nie
          ma powodu by z nich rezygnowac. postaram sie zrobic sobie USG tutaj i
          stwierdzic przed wylotem czy to ciaza czy nie - i wtedy podejme decyzje. mam
          odebrac suknie slubna, wiec bardzo sie ciesze na ten wyjazd. z drugiej strony
          na pewno nie zrobilabym nic co mogloby zaszkodzic malenstwu...
    • meimei1 Re: Pytanie, czy to ciąża czy nie? 27.06.07, 11:02
      a tak w ogole to dziekuje za komentarz smile staram sie nie nakrecac za bardzo,
      ale mam wielka nadzieje, ze to nasz maly cud jednak...
    • lola19844 Re: Pytanie, czy to ciąża czy nie? 27.06.07, 12:04
      A zapomniałam dodać, że śluz mam taki jak w dni płodne, tzn, jest
      przeźroczysty, i ciągnie się jak białko jaja kurzego, czy to normalne? Mam też
      zwiększoną ochotę na sex. Mam taką huśtawkę nastrojów, od euforii, po czarną
      rozpacz, z byle powodu wpadam w złość.
      • agnrek Re: Pytanie, czy to ciąża czy nie? 27.06.07, 12:10
        Idź do jakiejkolwiek przychodni rano i zrób badanie beta HCG z krwi, od razu
        będziesz wiedziała, czy to ciąża. Koszt to 20-40 pln. Jeśli okres spóźnia się o
        14 dni, to czas do lekarza - czy jesteś w ciąży czy nie.
      • meimei1 Re: Pytanie, czy to ciąża czy nie? 27.06.07, 12:41
        doskonale Cie rozumiem. najgorsza jest chyba ta niepewnosc... jesli jestes w
        Polsce to moze zrob bete jesli nie chcesz isc do innego lekarza... mi moje
        wahania nastrojow na serio daja w kosc - sama z soba nie moge wytrzymac. sluz
        mam bialawy. masz podwyzszona temperature?
    • panixx Do memei 27.06.07, 15:58
      Witaj w klubie!
      Ja mialam takie same objawy, ale w ogole nie kojarzylam ich z ciaza, bo nie
      przypuszczalam, ze to moglo sie wydarzyc. Dopiero jak zrobilam test (wiele dni
      po braku @) okazalo sie, ze to ciaza.
      Tez jestem w Anglii, pobieglam do lekarza i oczywiscie nikt Cie nie zbada przez
      pierwsze 3 mies, jezeli czujesz sie OK. I powiedzieli, ze skoro 2 x zrobilam
      test i 2x 2 kreski to pewny wynik.
      Pytalam o latanie - nie szkodzi na poczatku ciazy! Jezeli ktos poronil po
      locie, to czysty przypadek, moglo sie zdarzyc w kazdej innej sytuacji.
      Za 2 tyg ja lece do domu i tez w koncu sie przedbadam!
      Pozdrawiam
      • meimei1 Re: Do memei 27.06.07, 16:15
        dzieki Panixx! mi testy niestety wychodza negatywnie i tym sie martwie. mam
        nadzieje, ze na nastepnym jednak beda upragnione 2 kreseczki i ze to ciaza smile
        pozdrawiam cieplo Ciebie i Malenstwo smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka