ol2 06.07.07, 14:35 Witam Drogie Dziewczyny! Dzisiaj robiłam Pre-test (nie z porannego moczu), jest to 28dc - dzień spodziewanej miesiączki. Kreska mówiąca o ciąży wyszła lekko różowa, ale widoczna, czy to aby naprawdę oznacza ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twist24 Re: robiłam Pre-test, jestem w ciąży? 06.07.07, 14:40 Pewnie że jesteś w ciąży! -skoro ciążowa kreska pojawila sie na tescie. Gratujacje!)) Odpowiedz Link Zgłoś
ol2 dziękuję bardzo.. 06.07.07, 14:48 tak boję się w to uwierzyć To był nasz II cykl starań, mamy już jedno dziecko, Oliwkę, która jest dzieckiem niewidomym. I tak bardzo pragnęliśmy rodzeństwa dla niej. Jestem naprawdę szczęśliwa, ale również pełna obaw. Boję się poronienia itd. Przed Oliwką już raz poroniłam w 6tc i boję się aby sytuacja nie powtórzyła się. Ale nie ma na to wpływu. Zobaczymy co los przyniesie. Biorę już od jakiegoś czasu elevit i kwas foliowy. Jeszcze raz dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
izetta Re: robiłam Pre-test, jestem w ciąży? 06.07.07, 14:46 gratulacje. ja miałam zupełnie słabowidoczną. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: robiłam Pre-test, jestem w ciąży? 06.07.07, 16:16 Dorotka!!!! Gratuluje o rany ale Ci zazdroszcze. Ale szybko poszłoa wogle to jakoś zniknełaś z tego forum. Napisz koniecznie jak to bylo, często się w końcu staraliście? Robiłas testy owu? Jakie miałaś objawy od przypuszczalnej owu??? Ale się ucieszyłam Bardzo Wam gratulije jeszcze raz. A my już 4 cykl bedziemy się starac . Juz trace nadzieje normalnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ol2 Agacia1976, więc tak... 06.07.07, 18:27 Agatko, fakt ostatnio nie było mnie na forum, ale 2 powody: - byliśmy nad morzem - mieliśmy problemy ze zdrowiem Oliwki (nadal mamy niestety). Wiesz co poczęliśmy nasze dzieciątko teraz nad morzem. Kochaliśmy się w 12 i 14dc (tylko w te 2 dni), wiedziałam, że mam płodne -poznałam po śluzie. Testów owulacyjnych nie stosowałam i nigdy raczej nie zamierzałam - za dużo zabawy z tym. Jeśli chodzi Agatko o objawy to tylko bolesność piersi. Dzisiaj robiłam test - dzień spodziewanej miesiączki (28 dc) więc to wczesna ciąża. Mam nadzieję, że nie będę tak jej przechodzić jak przy Oliwce: wymioty po 6 razy dziennie do 3 miesiąca - okropność!!! Jutro powtórzę test z rannego moczu, ale myślę, że się nie mylił - w końcu lekko różowa kreska jest. I jeszcze jedno Agatko. Ja przy tym cyklu sobie odpusciłam tzn. podeszłam do tego na spokojnie, lajtowo, powiedziałam sobie: nie teraz, trudno. I zrób tak samo Agatko, naprawdę. Bo myślenie i zadręczanie się to nic dobrego. A psychika człowieka się blokuje. Zastanawiałam się czy dzwonić do mojego lekarza, bo to wczesna ciąża, ale z drugiej strony zagrożona więc zadzwoniłam. Powiedział, że mam do niego przyjść wypisze mi skierowanie do poradni genetycznej gdzie będę objęta troskliwą opieką specjalistów, mają dobry sprzęt. My już w tej poradni z mężem byliśmy na wywiadzie genetycznym. Ale że to ciąża wysokiego ryzyka to będę objęta programem darmowym NFZ i w tym specjalistyczne badania. Także Agatko głowa do góry, wyluzujcie, a będzie dobrze Tobie i innym starającym życzę grubych II kreseczek Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Agacia1976, więc tak... 06.07.07, 19:45 Dorotka wszystko będzie ok, zobaczysz , z Oliwka i z fasolka Rany jaka pogoda, leje, wieje...a ja za tydzień nad morze jade. Ja jestem w 11 dc i tak się zastanawiam kiedy mamy zaczac. Bije sie z myślami że za często to robimy może dlatego nie wychodzi.Od jutra robię testy owu. Dorotka , ja się w sierpniu wybieram do gina, bo to chyba coś nie tak ze mna, albo nie daj Boże z moim męzem biedaczek nie przeżyłby tego, wiesz męskie egoniech już lepiej ja będe do naprawy, a nie onPorobie badania i ten monitoring.Staram się wyluzować, aler coś mi to nie idzie.Trzymaj się kochana, dbaj o siebie, wypoczywaj i nie noś Oliwki.Koniecznie dawaj znać co u Ciebie. Jestem na staraniach lipcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
rowinki Re: Agacia1976, więc tak... 06.07.07, 19:50 Cześć Dziewczyny! Ja jestem co prawda w 6-mcu,ale trzymam za Was kciuki i życzę powodzenia,dużo zdrówka i wszystkiego najlepszego, trzymajcie sie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
ol2 Agacia1976 07.07.07, 16:50 faktycznie pogoda nad morzem do bani. My niedawno wróciliśmy, byliśmy na 10 dni i nie było dnia żeby nie lało - do głowy szło dostać. Agatko, na pewno obserwujesz swój śluz, sama powinnaś ocenić kiedy jest odpowiedni i płodny. Podobno za częste współżycie nie sprzyja. Mój Tomek w ogóle nie chciał często się kochać, więc było tylko 12 i 14dc. Bo uwazał, że jak mam zajść to zajdę Dzisiaj rano zrobiłam Agatko jeszcze jeden ten sam test i wynik ten sam: blada różowa kreska, ale ważne że była co nie? I również dzisiaj byłam na badaniu Bety więc to już będzie chyba wynik 100%. Mam nadzieję, że jesli test wykazał ciążę to badanie krwi chyba tym bardziej. Trzymam kochana za Was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś