Dodaj do ulubionych

robiłam Pre-test, jestem w ciąży?

06.07.07, 14:35
Witam Drogie Dziewczyny!

Dzisiaj robiłam Pre-test (nie z porannego moczu), jest to 28dc - dzień
spodziewanej miesiączki.

Kreska mówiąca o ciąży wyszła lekko różowa, ale widoczna, czy to aby naprawdę
oznacza ciążę?
Obserwuj wątek
    • twist24 Re: robiłam Pre-test, jestem w ciąży? 06.07.07, 14:40
      Pewnie że jesteś w ciąży!smile -skoro ciążowa kreska pojawila sie na tescie.
      Gratujacje!smile))
      • ol2 dziękuję bardzo.. 06.07.07, 14:48
        tak boję się w to uwierzyćsmile
        To był nasz II cykl starań, mamy już jedno dziecko, Oliwkę, która jest dzieckiem
        niewidomym.
        I tak bardzo pragnęliśmy rodzeństwa dla niej.

Jestem naprawdę szczęśliwa, ale również pełna obaw. Boję się poronienia itd.
        Przed Oliwką już raz poroniłam w 6tc i boję się aby sytuacja nie powtórzyła się.
        Ale nie ma na to wpływu. Zobaczymy co los przyniesie.

Biorę już od jakiegoś czasu elevit i kwas foliowy.

Jeszcze raz dziękuję

• izetta Re: robiłam Pre-test, jestem w ciąży? 06.07.07, 14:46
      gratulacje. ja miałam zupełnie słabowidoczną. pozdrawiam
    • agacia1976 Re: robiłam Pre-test, jestem w ciąży? 06.07.07, 16:16
      Dorotka!!!! Gratulujesmile o rany ale Ci zazdroszcze. Ale szybko poszłosmilea wogle
      to jakoś zniknełaś z tego forum. Napisz koniecznie jak to bylo, często się w
      końcu staraliście? Robiłas testy owu? Jakie miałaś objawy od przypuszczalnej
      owu??? Ale się ucieszyłamsmile Bardzo Wam gratulije jeszcze raz. A my już 4 cykl
      bedziemy się starac . Juz trace nadzieje normalnie. Pozdrawiam.
      • ol2 Agacia1976, więc tak... 06.07.07, 18:27
        Agatko, fakt ostatnio nie było mnie na forum, ale 2 powody:
        - byliśmy nad morzem
        - mieliśmy problemy ze zdrowiem Oliwki (nadal mamy niestety).

Wiesz co poczęliśmy nasze dzieciątko teraz nad morzem. Kochaliśmy się w 12 i
        14dc (tylko w te 2 dni), wiedziałam, że mam płodne -poznałam po śluzie.

Testów owulacyjnych nie stosowałam i nigdy raczej nie zamierzałam - za dużo
        zabawy z tym. Jeśli chodzi Agatko o objawy to tylko bolesność piersi. Dzisiaj
        robiłam test - dzień spodziewanej miesiączki (28 dc) więc to wczesna ciąża.
        Mam nadzieję, że nie będę tak jej przechodzić jak przy Oliwce: wymioty po 6 razy
        dziennie do 3 miesiąca - okropność!!!

Jutro powtórzę test z rannego moczu, ale myślę, że się nie mylił - w końcu lekko
        różowa kreska jest.

I jeszcze jedno Agatko. Ja przy tym cyklu sobie odpusciłam tzn. podeszłam do
        tego na spokojnie, lajtowo, powiedziałam sobie: nie teraz, trudno.
        I zrób tak samo Agatko, naprawdę. Bo myślenie i zadręczanie się to nic dobrego.
        A psychika człowieka się blokuje.

Zastanawiałam się czy dzwonić do mojego lekarza, bo to wczesna ciąża, ale z
        drugiej strony zagrożona więc zadzwoniłam. Powiedział, że mam do niego przyjść
        wypisze mi skierowanie do poradni genetycznej gdzie będę objęta troskliwą opieką
        specjalistów, mają dobry sprzęt.
        My już w tej poradni z mężem byliśmy na wywiadzie genetycznym. Ale że to ciąża
        wysokiego ryzyka to będę objęta programem darmowym NFZ i w tym specjalistyczne
        badania.

Także Agatko głowa do góry, wyluzujcie, a będzie dobrzesmile

Tobie i innym starającym życzę grubych II kreseczeksmilesmile

Buziaczki
        • agacia1976 Re: Agacia1976, więc tak... 06.07.07, 19:45
          Dorotka wszystko będzie ok, zobaczysz , z Oliwka i z fasolkasmile Rany jaka
          pogoda, leje, wieje...a ja za tydzień nad morze jade. Ja jestem w 11 dc i tak
          się zastanawiam kiedy mamy zaczac. Bije sie z myślami że za często to robimysmile
          może dlatego nie wychodzi.Od jutra robię testy owu. Dorotka , ja się w sierpniu
          wybieram do gina, bo to chyba coś nie tak ze mna, albo nie daj Boże z moim
          męzemsmile biedaczek nie przeżyłby tego, wiesz męskie egosmileniech już lepiej ja
          będe do naprawy, a nie onsmilePorobie badania i ten monitoring.Staram się
          wyluzować, aler coś mi to nie idzie.Trzymaj się kochana, dbaj o siebie,
          wypoczywaj i nie noś Oliwki.Koniecznie dawaj znać co u Ciebie. Jestem na
          staraniach lipcowych.
          • rowinki Re: Agacia1976, więc tak... 06.07.07, 19:50
            Cześć Dziewczyny!
            Ja jestem co prawda w 6-mcu,ale trzymam za Was kciuki i życzę powodzenia,dużo
            zdrówka i wszystkiego najlepszego, trzymajcie sie cieplutko wink
          • ol2 Agacia1976 07.07.07, 16:50
            faktycznie pogoda nad morzem do bani. My niedawno wróciliśmy, byliśmy na 10 dni
            i nie było dnia żeby nie lało - do głowy szło dostać.
            Agatko, na pewno obserwujesz swój śluz, sama powinnaś ocenić kiedy jest
            odpowiedni i płodny.
            Podobno za częste współżycie nie sprzyja. Mój Tomek w ogóle nie chciał często
            się kochać, więc było tylko 12 i 14dc. Bo uwazał, że jak mam zajść to zajdęsmile

Dzisiaj rano zrobiłam Agatko jeszcze jeden ten sam test i wynik ten sam: blada
            różowa kreska, ale ważne że była co nie?
            I również dzisiaj byłam na badaniu Bety więc to już będzie chyba wynik 100%.
            Mam nadzieję, że jesli test wykazał ciążę to badanie krwi chyba tym bardziej.

Trzymam kochana za Was kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka