malou_2005 20.07.07, 15:54 Witam; Mam krotkie pytanko. Jaka jest szansa zajscia w ciaze wspolzyjac w 16 dniu cyklu? A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatiness Re: Dni plodne 20.07.07, 16:17 Kobieto nie chce być nie miła ale ile Ty masz lat...? Nie wiesz kiedy kobieta ma dni płodne..? Jest szansa ze jesteś w ciąży, ale nigdy po stosunku nie możesz mieć 100% pewności że nie jesteś w ciazy, bo róznie to bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina812 Re: Dni plodne 20.07.07, 17:54 Najlepiej obserwuj śluz, w okresie płodnym robi się bardzo rozciągliwy i bardziej przeźroczysty. Ja z pierwszym dzieckiem zaszłam w ciążę w 13 dc, z trzecim w 17dc. Każda ma inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
deigratia Re: Dni plodne 20.07.07, 19:21 Dziwne pytanie.. Nawet w momencie owulacji prawdopodobieństwo nie zajścia w ciążę jest zawsze większe niż zajścia, bo 60% Nie wspomnę o zmniejszonej płodności, kiedy ludzie starają się wiele miesięcy bez skutku. Jeśli nie prowadzisz obserwacji (śluz, temperatura), to odpowiedz sobie na pytanie, ile przeciętnie wynoszą Twoje cykle, odejmij od tej liczby 14 i będziesz mogła mieć wtedy cień nadziei/obaw, że mogło dojść do poczęcia. Tak czy siak, radzę spokojnie czekać, bez nakręcania, wyszukiwania objawów. Jeśli do tego 16 dc nie zaobserwowałaś śluzu a pojawił się po, to szanse są zerowe, nawet jeśli wcześniej Twoje cykle były krótsze (zawsze owu może się opóźnić a tym samym cykl wydłużyć). Raju, zresztą po co ja się tak rozpisuję? Równie dobrze możesz już być dawno po owulce. Odpowiedz Link Zgłoś
basienka2007 Re: Dni plodne 20.07.07, 19:24 Przy sprawdzaniu dni plodnych birze sie pod uwage 3 czynniki.Wzrost temperatury obecnosc sluzu oraz twardosc szyjki.Radze pojsc do poradni przedmalzenskiej i wtedy wszystkiego sie dowiesz jak to wyliczyc.Tu konkretnie nie sprecyzowalas jakie masz dlugie cykle ale jeezeli przyjmiemy ze tak 28 dni to zajscie w ciaze jest prawdopodobne i to nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
nero-ego Re: Dni plodne 20.07.07, 21:22 Myślę, że duża ,pod warunkiem, że Twóje cykle miesiączkowe mieszczą się w granicach 27-35 dni Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: Dni plodne 20.07.07, 23:22 Dziewczyny, nie mozna generalizowac. Ja zaszlam w ciaze w 5 dniu cyklu, zaraz po @ (chyba, ze plemniki meza zyly 10 dni-co jest bzdura oczywiscie). Cykle mialam 28 - 30 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
malou_2005 Re: Dni plodne 21.07.07, 15:57 Dziekuje za odpowiedzi. Dlugosc cyklu u mnie to 32-34 dni. Odpowiedz Link Zgłoś