01.08.07, 09:34
Czy któraś z was bierze? Ja od wczoraj. Poprzednią ciążę straciłam rok temu w
6tc, więc na wszelki wypadek...I dziś boli mnie brzuch. Czy to może być po
Duphastonie??? Jakie jeszcze mogą być "skutki uboczne"?
Obserwuj wątek
    • ewa.mila Re: Duphaston 01.08.07, 10:33
      ja też biorę dudhaston - pierwsze tyg ciąży, odczuwałam bóle w podbrzuszu i
      lekarz zalecił i po tym duphastonie jakby mniej nasilone. Będąc w pierwszej
      ciąży też miałam bóle i lekkie plamienia i brałam na początku duphaston i cały
      czas było super, ciąża extra, poród bez zarzutów, dziecko zdrowe. Grunt to
      pozytywne myślenie!!!!!!!!!!!!!!!!! ja wtedy nie myślałam w ogóle, że coś może
      być nie tak, w ogóle się nad tym nie zastanawiałam i teraz też tak chcę!! choć
      im człowiek starszy tym trudniej
    • waryszka Re: Duphaston 03.08.07, 14:29
      po duphastonie ponoć nasilają się mdlości i ogólnie samopoczucie nie zaciekawe.
      ja nie miałam z tym problemu ale miałam bardzo spuchnięte kostki. lekarz
      zmienił mi na luteine dopoch..Tylko to nie jest standard! bardzo dużo dziewczyn
      bierze duphaston i czuje sie super, to zależy od organizmu
      • 0306a Re: Duphaston 03.08.07, 15:47
        Cześć,
        We wtorek byłam u lekarza, wg. testu (2 kreseczki), jestem w 4 tc 3 dni. od
        wtroku biorę też duphaston. Czuję się b.dobrze.
    • perekisowa Re: Duphaston 04.08.07, 16:00
      ja brałam od 7 tc do 25 tc. Czułam sie bardzo dobrze.Podejrzewam ze to nie od
      duphastonu. Moze sie zdenerwowalas lub cos zjadłas nie tak?
      • denim81 Re: Duphaston 04.08.07, 16:23
        Hej, ja brałam przez dwa tygodnie, ale właśnie dlatego że bardzo bolał mnie
        brzuch. Po duphastonie bóle ustały.
        • krooowka Re: Duphaston 05.08.07, 18:57
          a ja biore duphaston na wywolanie @. no i brzuch mnie pobolewa, ale wiem, ze to
          nie o takie bole ci chodzi, tylko te w pierwszych tygodniach ciazy smile

swoja droga to dziwne, ze wy wszystkie bierzecie duphaston na podtrzymanie
          ciazy, a ja (nie jedyna - tak sie robi generalnie) - na wywolanie @. dziwny
          jest ten swiat medycyny smile
    • olawlodarczyk1 Re: Duphaston 06.08.07, 09:09
      Dzieki za odp! Już się faktycznie czuję nie najgorzej, nawet mdłości trochę się
      zmniejszyły, tak jakby po D. hormonki mniej szalaływink
    • anna395 Oddam Dupaston 06.08.07, 12:58
      Nakupiłam tego dużo i nie zjadłam, bo gin już kazał odstawić. Zostały mi dwa
      całe opakowania. Trochę szkoda wyrzucić. Jeśli się komuś przyda to chętnie
      oddam. Gdyby ktoś mogł osobiście odebrać w godz 8 - 18 na Woli w Warszawie, to
      bardzo proszę.
      • saralee Re: Oddam Dupaston 07.08.07, 13:55
        Ja chetnie skorzystam smile możesz mi przesłac sówj numer na @
        gazetowego?
        • anna395 Re: Oddam Dupaston 07.08.07, 15:06
          Wysłałam Ci mój nr tel. Odezwij się. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka