Dodaj do ulubionych

niska glukoza i ketony w moczu!!!

10.08.07, 20:25
Witam dziewczyny!

Obecnie jestem w 9tc. Ze 3 tygodnie temu zaczęły mi się mdłości i wymioty,
które trwają do teraz. Wymioty są bardzo częste - z 6,7 razy dziennie.
Wymiotuję wszystkim co zjem lub wypiję (właściwie to od 2 dni dopiero zaczęłam
coś jeść).

Dzisiaj odebrałam wyniki i moja glukoza wynosi 3,71 mmol/l (norma od 3,90-6,40).
I wyszły mi ketony w moczu (+++-).

Czy wiecie może co to znaczy? Czy to z powodu wymiotów i osłabienia organizmu?

Będę Wam wdzięczna za pomoc Dorota
Obserwuj wątek
    • pati288 Re: niska glukoza i ketony w moczu!!! 10.08.07, 20:44
      Wprawdzie nie jestem lekarzem ale niska glukoza pewnie jest wynikiem tych
      wymiotów, ketony też - musisz dużo pić jeśli nie możesz jeść aceton zatruwa
      organizm więc trzeba postarać się go wypłukać - malutkimi łyczkami ale często
      pić! Trzymaj się i głowa do góry - po 12 tygodniu powinnaś o tym już
      zapomnieć.Pozdrawiam
    • agnrek Re: niska glukoza i ketony w moczu!!! 11.08.07, 10:13
      Zgadza się, mi też wyszła niska glukoza, bo mało jadłam z powodu mdłości, od
      razu to było widać po wynikach smile To samo z ciałami ketonowymi - pojawiają się u
      osób niedożywionych lub mających wymioty przez dłuższy czas, miałam dokładnie to
      samo. Dostałam leki na apetyt, ale nic to nie dało, mdłości musiały przejść.
      Spróbuj jeść jak najwięcej owoców, mi smakowały jedynie serki Danio, cała reszta
      była nie do zjedzenia. Mi lekarz dał witaminę B6 na mdłości i Torecan w czopkach
      na wymioty. Do każdego posiłku siadałam po wzięciu czopka, żeby cokolwiek przełknąć.
      • ol2 agnrek 11.08.07, 11:06
        kurcze wystraszyłam się troszkę tych ketonów w moczu, ale mnie uspokoiłaś. Jeśli
        chodzi o owoce (jabłko, banan - bo tylko to przełknę) to co prawda zjem, ale po
        5 minutach zwracam.
        Torecan dostawałam przy I ciąży, ale nie pomagał. Chyba faktycznie muszę czekać
        aż to wszystko samo minie.
        We wtorek mam wizytę u gina - popytam go jeszcze.

Serdecznie pozdrawiam Dsmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka