madziuchna23 Re: Majóweczki 2008 11.09.07, 13:03 Jutro robię test, chyba że wcześniej przyjdzie @, trzymajcie kciuki bo bardzo ale to bardzo chciałabym zobaczyć na nim dwie kreseczki. Na razie mnnie mdli (ale może to z nerwów) i czuję się spuchnięta. Mam w domu 3letnią Małgosię, która chciałaby w domu dzidziusia. Pozdrawiam wszystkie Mamy (-: Odpowiedz Link Zgłoś
asia2044 Re: Majóweczki 2008 11.09.07, 13:53 Hej! Ja mam termin na 5 maja to moje drugie dziecko! mam juz synka skonczy w pażdzierniku 2 latka! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madziuchna23 Re: Majóweczki 2008 11.09.07, 19:01 Nie wytrzymałam do jutra i zrobiłam test, i niestety nie będzie Majóweczki )-: Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: Majóweczki 2008 12.09.07, 09:35 Oj przykro mi bardzo. Ale trzymam mocno kciuki za wrzesień!! Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: Majóweczki 2008 12.09.07, 16:05 ja tak po ciuchu sie przyłączę..jeszcze nie oficjalnie, po 2 latach dwie kreseczki ...ostatnia @ 13 sierpień Odpowiedz Link Zgłoś
figoglinka Re: Majóweczki 2008 12.09.07, 16:34 I ja się przywitam. W poniedziałek testowałam, wyszło pozytywnie. Tym większa radość, że przychodze z forum niepłodności. Nasz synek ma już 2 latka, nasz aniołek (08.2006) miał 15 tyg. Ja mam 35 lat skończone, więc bardzo się cieszę. Tak więc, oby do maja i pozdrawiam wszystkie mamy ) Odpowiedz Link Zgłoś
kimel11 Re: Majóweczki 2008 12.09.07, 21:54 Bardzo sie ciesze, ze i mnie MAJ przypadl na porod O tym marzylam co wakacje, aby w koncu sie udalo wlasnie wtedy zajsc. Ja sie urodzilam w maju i mysle, ze to najpiekniejszy miesiac na takie wydarzenia. Przenosze sie do Was z forum nieplodnosc, tym bardziej moja radosc jest ogromna Ja wiem dokladnie od kiedy jestem w ciazy, od 16.08, teraz mam 5 t.c. i kalkulatory mi wskazuja na poczatek maja 2008. Beta rosnie, a brzuch... wlasnie zmalal Pierwsze objawy ciazy to byl nie do zniesienia bol brzucha, wlasciwie zoladka, nadecia brzucha do granic mozliwosci skory a co za tym poszlo zgiecie mnie w pol i bol krzyza. Przez 2 tyg nie spalam prawie, cierpialam meki i trudno bylo mi sie cieszyc. Teraz juz brzuszek odpuscil, jajniki sie uspokoily. Wczoraj widzialam naszego bombelka na usg, poki co jest jeden, ale kto wie, moze 2gi niuniek sie tam gdzies jeszcze chowa. Za 2 tyg. kontrola serducha i pierwsza wizyta u lekarza prowadzacego ciaze. Wybralam dr Kukulskiego ze szpitala Sw.Zofii na Zelaznej w W-wie. Trzymam kciuki za Wasze brzuszki i mysle, ze przez najblizsze jeszcze 8 miesiecy bede do Was regularnie zagladac Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 dziewczyny - do kiedy... 12.09.07, 20:18 te bole podbrzusza...?? bo juz mnie to denerwowac zaczyna nie sa mocne - ot, takie upierdliwe, jak mucha. lekkie "ćmienie" jak przed albo w trakcie @. wiem, ze to normalne, ale do kiedy to moze trwac...? ma ktoras cos do powiedzenia w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta741 Re: dziewczyny - do kiedy... 12.09.07, 20:48 To moja druga ciążą, ale niestety nie pamiętam jak długo mnie te bóle męczyły w pierwszej... Teraz tez mam, raz pobolewa mocniej, raz słabiej, ale ciągle ćmi. Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 Re: dziewczyny - do kiedy... 12.09.07, 20:50 męczące to troche, nie...? niby nie boli, ale natarczywie pobolewa. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: dziewczyny - do kiedy... 12.09.07, 21:01 No właśnie, mnie też męczy to pobolewanie. Nie jest to mocny ból, ale dość uciążliwe. Ja mam to szczególnie, gdy się zdenerwuję (praca) lub jestem przemęczona, to mi wtedy daje popalić wieczorem. A czujecie takie bulgotanie w podbrzuszu? Nie pamiętam takich bąbelków z pierwszej ciąży, ani też nie pamiętam, jak długo utrzymywały się bóle podbrzusza. Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 Re: dziewczyny - do kiedy... 12.09.07, 21:06 ja tez dzis mialam duzo nerwow od rana i bole sie nasilily ;-/ probowalam sie rozluznic, ale udalo sie to dopiero pare godzin temu i troszke pomoglo. jednak teraz znowu zaczynaja byc mocniejsze... mam nadzieje, ze nie oznacza to nic zlego. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: dziewczyny - do kiedy... 12.09.07, 22:54 skoro wszystkie to mamy to chyba dobry objaw Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: dziewczyny - do kiedy... 13.09.07, 09:21 A u mnie właśnie ustąpiły i jakoś dziwnie się bez nich czuje ). Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 ślinotok 13.09.07, 09:22 Bóle ustąpiły, ale za to jakoś dużo śliny mam w buzi, czy to też jest objaw ciąży. Bo jakoś z pierwszej ciąży nic nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
vittoria25 Re: stres w pracy 13.09.07, 17:21 Macie stresujaca prace? Bo ja tak, najchetniej schowalabym sie gdzies przed wszystkimi klintami, ktorzy ciagle o cos maja pretensje. Zdenerwowac sie latwo, a opanowac nerwy czasami wrecz niemozliwe. A ze ja naleze do tych co sie raczej przejmuja, to boje sie, zeby to nie mialo zlego wplywu na dzidzie. Ktos jeszcze tak ma? I co mozna na to poradzic? Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: stres w pracy 13.09.07, 21:27 U mnie to samo. Pracę mam stresującą, na dodatek w przyszłym tygodniu mam na głowie grupę Niemców od rana do późnej nocy( I jeszcze się dowiedziałam, że mam lecieć w delegację za granicę w październiku. Wiem, że zgodnie z Kodeksem nie mogą bez zgody ciężarnej jej nigdzie wysłać, lecz ja nawet jeszcze nie byłam u lekarza, by potwierdzić ciążę... Chciałam w pracy powiedzieć po trzecim miesiącu, ale jechać też nie mam zamiaru. No to się poużalałam... (buuu) Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
kimel11 Re: stres w pracy 14.09.07, 10:25 Tunia, ja Cie nie chce martwic ale juz od wielu osob slyszalam (w tym lekarzy), ze latanie samolotem w tak wczesnej ciazy nie jest najlepszym pomyslem Dla dobra dziecka i swojego wez zwolnienie i nigdzie nie lataj. Ja sama zrezygnowalam z urlopu "latanego"... :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: stres w pracy 14.09.07, 19:45 Ale ja nie mam zamiaru nigdzie lecieć ani jechać, niech wyślą kogoś innego. Już wstępnie powiedziałam, że nie zgadzam się, a jak będą chcieli uzasadnienie to pójdę po zaświadczenie do lekarza, że jestem w ciąży. Choć, jak ktoś tu już pisał, z tak wczesną ciążą to jeszcze nic nie wiadomo i nie chciałam, by w pracy wiedzieli... Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
niunio-dwa Re: dziewczyny - do kiedy... 20.09.07, 16:04 Hej hej i ja się dołączam - 14.09.2007 zobaczyłam dwie kreseczki, a termin z kalkulatora wychodzi na 17 maja, to moje druge dziecko ale starszy ma już siedem lat więc wszystko muszę przypominać sobie od początku i niestety tak jak poprzednio są mdłości i "wielki" jak na mnie biust - pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamuśki z Warszawy i okolic Odpowiedz Link Zgłoś
widasia Re: dziewczyny - do kiedy... 20.09.07, 17:29 niunio-dwa to Ty podobnie do mnie, córke mam 7 lat... termin na 25 maj pozdrawiam A jesli chodzi o mdlosci to tez mam Odpowiedz Link Zgłoś
madziarenka82 Re: Majóweczki 2008 13.09.07, 19:07 Witam wszystkie majóweczki W piętek robiłam test i wyszły 2 piękne kreseczki tak jak przypuszczałam,oczywiście nie wytrzymałam i w sobotę pobiegłam do lekarza jestem obecnie w 5 tc termin mam na 5 maja to moja pierwsza ciąża i jestem trochę przerażona,czy jest ktoś z Krakowa????? Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Majóweczki 2008 13.09.07, 20:24 dziewczyny bardzo sie denerwuje czy z ciaza wszystko ok, pobolewal mnie brzuch a dzisiaj jakos nic. tylko piersi przy dotyku bola i nawet jak chodze to odczuwam taki ciezar ich wiekszy, a do lekarza mam przyjsc potwierdzic ciaze w 7 tc czyli gdzies po 24wrzesnia. to moja pierwsza ciaza i martwie sie . Odpowiedz Link Zgłoś
ksieg11 Re: Majóweczki 2008 14.09.07, 08:17 Cześć, Gratuluję wszystkim Panią. Test mi wyszedł dwa razy pozytywnie a więc chyba też będę mamą. Jestem z Warszawy więc jeśli też jesteście to być może spotkamy się u lekarza albo na porodówce i nawet nie będziemy o tym wiedzieć. Jeżeli, któraś z Pań chodzi do dr Sarnowskiej i myśli o praskim to proszę o kontakt. Będzie raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: Majóweczki 2008 14.09.07, 08:49 monalisko nie martw sie ja mialam takie same obawy wczoraj, obudzilam sie i nie czulam sie tak "ciazowo" jak 2 dni temu. nie martw sie bo nie mamy wplywu na nic, ja sie wczoraj uspokoilam,wyszlam na spacer i popoludniu znowu sie poczulam dziwnie, na szczescie, takze nie martw sie podobno tak jest, i tak u nas za wczesnie na objawy. wszystko w rekach tam u góry....jak cos odezwij na poczte jak cos dam i moje gg Odpowiedz Link Zgłoś
basik81waw Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 16:19 Cześć, ja jestem od dr. Sarnowskiej i również myślę o praskim. Termin mam na 3 maja. Gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 witam przy piatku! 14.09.07, 14:34 mnie tez zmieniaja sie dotychczasowe objawy. piersi juz nie sa drazliwe, a bole dolu brzucha sa lekkie i juz nie trwaja caly dzien. czasem cos mnie tam "ukłuje", czasem chwilke poboli i potem jest cisza i spokoj. tak wiec jak widac roznie to bywa i mysle, ze nie ma sie co niepotrzebnie stresowac. wszystko jest w porzadku, tylko dni leca i objawy sie zmieniaja. ja juz sie nie moge doczekac wizyty u gina, a to jeszcze 2,5 tygodnia... pozdrowienia i milego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 15:08 ja tez jeszcze czekam za 1 wizyta u gina i bedzie dopiero po 24 ale wiem ze wczesniej nie mam isc po co. widze ze nie tylko mi te bole brzucha mijaja. moze tak to jest. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 15:39 mysle, ze nie ma co wpadac w panike kazdy organizm inaczej daje znac o ciazy. poza tym czas leci to i objawy sie zmieniaja Odpowiedz Link Zgłoś
kimel11 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 15:43 mnie tez wszelkie bole brzucha i nieprzyjemne objawy przeszly czuje tylko spiecie brzucha przy siusianiu i jak sobie dotykam pepka. Dziewczyny, oby to nie byla cisza przed burza! )) Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 15:49 wiesz, kazdy etap ciazy ma swoje objawy, wiec calkiem mozliwe, ze w miejsce bolacego brzucha i wrazliwych piersi przyjda inne Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 16:21 Ja też muszę poczekać jeszcze ze 3 tyg.do pierwszej wizyty u lekarza.Jestem dopiero w 5 tyg.więc dużo może się jeszcze zdarzyć,ale staram się być dobrej myśli.Uważam,że wcześniej nie ma sensu iść do lekarza,bo być może nie będzie nic widać,albo zobaczę tylko pęcherzyk.Piersi nie bolą mnie już tak bardzo,ale nadal czuje,że je mamBrzuch też nie boli tak okropnie,ale nie mam mowy o gwałtownym wstawaniu,czy przeciąganiu się w górę-zaraz mnie łamie...Nie jest mi niedobrze,nie wymiotuję,nie odrzuca mnie od żarełka.A szkoda!!bo jak znowu utyję tak bardzo,jak przy pierwszym dziecku to nigdy tego nie zrzucę!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 17:15 ja nie mam na razie zadnych dodatkowych dolegliwosci. mdlosci zero, apetyt taki, jak zwykle. moze jedynie bardziej senna jestem, ale tez nie jakos drastycznie. w sumie to nie narzekam - jesli tak mialoby byc to bym sie cieszyla fajnie jest przejsc ciaze bez tych dokuczliwych mdlosci i innych Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 19:52 Dziewczyny, a macie wieczorem wzdęte brzuszki? Bo u mnie przez cały dzień spoko, ale wieczorem jak mnie wysadzi, to wyglądam, jakbym była już w trzecim miesiącu Poza tym ból też mniejszy. Ale po pracy codziennie chodzę spać na godzinkę (oczywiście, pod warunkiem, że mąż wyprowadzi starszaka z domu). Mdłości na razie też nie mam, choć wczoraj miałam dwa podejścia do załadowania zmywarki, tak mnie odrzucało, brrrr... Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta741 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 20:10 Ja mam wieczorem taki bardziej wzdędy brzuch... To moja druga ciążą i moze dlatego ?? Nie pamiętam zeby w pierwszej mi tak szybko brzuch wychodził... wtedy bardzo dlugo nic po mnie nie było widać. NO i ostatnio po pracy sporą częś popołudnia też leżakuję bo samopoczucie takie sobie średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: witam przy piatku! 14.09.07, 21:41 Mnie z kolei męczą wieczorem wzdęcia-takie jakbym zjadła kg.kapusty kiszonej,albo grochu!!!A brzuch już teraz mam duży.Najpierw jadłam,bo myślałam,że jestem przed okresem,a wtedy zawsze mam apetyt.Potem już w takcie apetyt malał i brzucho robił się mniejszy.Ale jak nie dostałam okresu i okazało się,że jestem w ciąży brzuch został...i już wyglądam jakbym była w 5 m-cu.A popołudniowe spanko jest obowiązkowe!!!Zimno w domku,ja padnięta,dziecko w przedszkolu,więc leniuchuję...A robota w domu odłogiem leży Odpowiedz Link Zgłoś
madziarenka82 Re: witam przy sobocie 15.09.07, 09:30 Witam Mam pytanko czy jest ktoś z Krakowa? i czy ktoś może mi polecić dr Andrzeja Gacha ordynatora z Zeromskiego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
purple_rain Re: witam przy piatku! 17.09.07, 11:18 Ja też tak mam, jakbym była już w trzecim miesiącu, ale nie tylko wieczorem ale przez cały czas. I do tego okrooopnie mnie mdli bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 hehe - 15.09.07, 12:31 no i "przechwalilam" pisalam ostatnio, ze bole brzuszka ustapily, jednak od dwoch dni znowu są. nie ciagłe, ale pobolewa mnie dluzsza chwile. co do wzdecia to mnie sie ciagle cos w brzuchu przelewa! tez czuje sie wzdeta, glownie wieczorami - choc nie jem nic, po czym mogly by wzdecia byc. tak wiec to chyba kolejne zmiany w organizmie no i zaczely juz dzialac hormony, bo strasznie wrazliwa sie zrobilam hustawki humorow, raz sie smieje, za chwile na placz mi sie zbiera, biedny ten moj mąż Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: hehe - 17.09.07, 09:02 A ja chora dopadł mnie katar i gardło boli ( Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: hehe - 17.09.07, 09:18 ka tez wieczorem brzuch jak w 5tym miesiacu a sie nie objadam, ogolnie najgorzej się czuję wieczorami a piersi to mnie tak bolą że zchodzić ze schodów nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
blanka2007 Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 09:36 witam serdecznie ja też w sobotę zrobiłam test i ku mojemu zaskoczeniu pojawiły się 2 kreseczki nie dowierzam choc przyznam że od 4 miesięcy staraliśmy się o dzidziusia pewnie maj to miesiąc w którym nastąpi rozwiązanie cieszę się ogromnie Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 09:39 Blaneczko chyba żadna z nas jeszcze tak do konca nie wierzy ale witamy serdecznie a kiedy miałaś ostanią@? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka2007 Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 09:50 10 sierpnia a kolejną powinnam mieć 9 września i do dnia dzisiejszego nie dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 10:23 to prawie jak ja ostatnia @ 13 sierpnia tescior wyszedł juz przeszło tydzień temu Odpowiedz Link Zgłoś
gaskap Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 10:25 czescJa miałam ostatnia @ 15sierpnia, testowałam teraz w sobote po poludniu, druga kreska wyszła bledziutka, wiec na potwierdzenie test zrobilam w niedziele z samego rana no i dwie krechy jak sie patrzy!!!utrwaliłam na zdjeciu dzis wybieram sie do lekarza, myslicie ze to za wczesnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka2007 Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 10:36 no właśnie nie wiem gaskap czy to nie za wcześnie. sama chcę iść - doradźcie czy już można i czy już będzie coś widać? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskap Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 10:43 wiesz co, blanka, ja dla świetego spokoju wybiore sie dzisiajnie musze widziec "czarne na białym" ale przynajmniej dowiem sie paru waznych rzeczy ...co dalej, pogadam o moich dolegliwościach, no nie wiem, chyba taka wizyta jest mi potrzebna dla psychicznego spokuju Odpowiedz Link Zgłoś
patik2 Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 10:53 ja podobnie jak wy ostatnia @ 13.08 - do lekarza wybieram się ok. 8- 9.10. i nie zamierzam wczesniej - chyba że coś się będzie działo. W pierwszej ciąży byłam już w 4 tc. i zobaczyłam tylko pęcherzyk, dopiero w 7 tc. sreducho i resztę więc teraz nie zmiarzam sie spieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 11:01 moja pani dr nie chciala mnie widzieć przed 20stym wrzesnia umowiona jestem na 25go, uprzedzała ze chce zobaczyc pecherzyk i czy jest echo zarodka na serduszko moze byc za wcześnie, dajcie znac po wizycie bo umieram z ciekaowsci co zobaczycie ja dopiero za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 11:51 Ja tak samo ja Ty!!Ostatnia @ 13.08,więc do lekarza pójdę nie wcześniej niż 16.10.Będzie to już 9tc,więc wtedy napewno już posłucham serduszka!A póki,co biorę Folik,staram się nie stresować Mam nadzieję,że podczas pierwszej wizyty wszystko będzie dobrze...Pozdrawiam wszystkie Mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
purple_rain Re: Majóweczki 2008 17.09.07, 11:04 Hej! Pozdrawiam wszystkie "majowe mamy" i dołączam do grona Odpowiedz Link Zgłoś
vittoria25 Re: Mdlosci 17.09.07, 14:00 Macie juz mdlosci? mnie dopadly podczas weekendu, myslalam ze to przypadek bo troche za wczesniej (6 tydz) ale chyba jednak nie. Dzis znow od rana mam jazde i nie sa to wcale tylko poranne mdlosci, czuje, ze na samych mdlosciach sie nie skonczy. Niedosc, ze samopoczucie kiepskie to chcialabym jeszcze troche poczekac zanim powiem w pracy, ale jak tu ukryc wieczne bieganie do toalety i dosc jednoznaczne odglosy. Jak wam sie udaje wytrzymac z takimi wiadomosciami do trzeciego miesiaca? Odpowiedz Link Zgłoś
imogaine Re: Mdlosci 17.09.07, 16:01 U mnie mdłości na szczęście lekkie, ale wcale nie tylko poranne, wrażliwość na zapachy i dziwne potrzeby jedzeniowe a to oliwki a to oscypek i wszystko co słone. Zwykle na śniadanie jadłam mleko z czymś a ostatnio nie mogę dzisiaj np. zjadłam nózki w galarecie z majonezem!. Rano robiłam badania - nie cierpię wychodzić z domu na czczo. A wizyta u lekarza 28.09, będzie już słychać serduszko i widać mała fasolkę, mam nadzieję, bo na pierwszej (w 5tc) widziałam tylko pęcherzyk i ciałko żółte. Odpowiedz Link Zgłoś
purple_rain Re: Mdlosci 17.09.07, 16:22 Ja właśnie też mam okropne mdłości, od dwóch dni(5tc), a już miałam nadzieję, że mnie to ominie. Z szefem będę musiała porozmawiać jak najszybciej, bo właśnie rozstrzyga się sprawa przedłużenia kontraktu i byłoby raczej nie w porządku aby podejmował decyzję nie znając wszystkich faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 ja sie niestety musze pozegnac... ;-( 17.09.07, 20:15 nie udalo sie - w sobote po poludniu wyladowalam w szpitalu z powodu lekkiego plamienia. dzis stamtad wyszlam - poronilam ciaze w 5tym tygodniu ;-( tak wiec musze z zalem wielkim opuscic majoweczki, choc tak bardzo chcialam urodzic w tym miesiacu. zreszta po prostu bardzo chcialam urodzic - miesiac niewazny! tym razem sie nie udalo, ale wierze, ze nastepny bedzie szczesliwy. dziewczyny - nie lekcewazcie zadnych, nawet tych drobnych plamien i koniecznie zglaszajcie to lekarzom. pozdrawiam wszystkie goraco i powodzenia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: ja sie niestety musze pozegnac... ;-( 17.09.07, 21:34 Tak mi przykro, trzymaj się jakoś. Jeśli nie miałaś zabiegu to już wkrótce możecie rozpocząć starania. Pomyśl sobie, że tak widocznie miało być, że może dzieciątko było chore i natura sama zdecydowała. A kolejna duszyczka czeka na powołanie jej do życia. Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: ja sie niestety musze pozegnac... ;-( 17.09.07, 22:58 Mija tak się bałam takich wieści, pomyśl ze w tym wszystkim jest dobre to ze wszystko samo się stało..ze natura zadziala i zabieg cie ominie, starajcie się od razu wiekszosci udaje sie zajśc w zdrową ciązę szybciuteńko, i czekamy na dobre wieści od Ciebie, ja tez w głowie nie wykluczam ze tak moze sie stać..mocno przytulam. Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 Re: ja sie niestety musze pozegnac... ;-( 18.09.07, 10:06 nie ominal mnie zabieg - ale ponoc starania mozna wznowic juz po 2 miesiacach. zreszta za 2 tygodnie ide na kontrole to sie wszystkiego dowiem. tak strasznie mi smutno.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaskap Re: ja sie niestety musze pozegnac... ;-( 18.09.07, 08:02 Trzymaj się , wierze, ze juz wkrótce Wam sie uda!!!! Kazda ma w sobie ten lęk, taka natura jest sprytna, więc pomysl, ze tak miał byc, ściskam mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 dziekuje dziewczyny - 18.09.07, 10:10 staram sie tak to sobie tlumaczyc. zreszta lekarz powiedzial, ze powodow moze byc wiele: zarodek mogl miec jakies wady, mogl sie zle zagniezdzic, itp. przyczyn jest wiele i nie znajde tej jednej, jedynej - mojej. zreszta nie szukam nawet - teraz tylko chce szybko dojsc do formy fizycznej i psychicznej. mimo tego, co sie stalo jestem pelna wiary, ze nastepnym razem sie uda. dziewczyny ze szpitala (przykre to, ale jest duzo kobitek cierpiacych na to samo...) mowily, ze ponoc po tego typu zabiegach mozna bardzo szybko zajsc w nastepna ciaze, bo "grunt jest przygotowany". mam nadzieje, ze tak wlasnie jest i bedzie w moim przypadku. pozdrawiam Was cieplo, bede tu zagladac od czasu do czasu - trzymajcie sie wszystkie mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: dziekuje dziewczyny - 18.09.07, 10:23 Mia trzymaj się cieplutko. Ściskam i przytulam. Odpowiedz Link Zgłoś
purple_rain Re: ja sie niestety musze pozegnac... ;-( 18.09.07, 10:45 Trzymaj się, jesteśmy z Tobą.... Odpowiedz Link Zgłoś
agusia9933 Re: Majóweczki 2008 18.09.07, 12:58 Witam, jak bardziej zapisuje się do waszego grona!!! termin: 22 maj 2008 pozdrawiam agnesik190 napisała: > Dzisiaj zrobiłam teścik na którym ukazały się dwie tłuściutkie kreseczki. A > więc maj!!! Tak się cieszę!!!! > > Zapraszam do wpisywania się wszystkie dziewczyny z terminem majowym, dzielmy > się naszymi radościami i smutkami (oby tych nie było). Razem zawsze raźniej! > > Czekam na Was dziewczynki! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskap Re: Majóweczki 2008 18.09.07, 14:46 no, tak jak mówiłyscie nie ma co się spieszyc z wizyta u gin.! Chiałam juz wczoraj, ale mnie odesłała i mam czekac do 7tc, czyli ide 26wrzesnia, w moje urodziny!!!!Marzenie, zeby w prezencie usłyszec bicie serduszka, chyba sie rozpłacze Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: Majóweczki 2008 18.09.07, 15:10 A ja mam dzisiaj urodzinki, a do gina idę tak jak ty 26.09.2007. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: Majóweczki 2008 19.09.07, 09:17 Dziękuję dziewczynki. Zdrówko mi się przyda, bo przeziębiona jestem okropnie ( Odpowiedz Link Zgłoś
figoglinka Re: Majóweczki 2008 19.09.07, 10:17 I ja też chora. Do tego mój synek od paru dni też ciężko przeziębiony, a od rana mąż też robi nam "konkurencję". Wszyscy w domu jak zombie, ale zwekliśmy sie do pracy (synek do żłobka). A hormony działają, bo mimo nocnego podnoszenia ciężarów - synka bolały uszy i dusił się od kataru, więc prosił, żeby go nosić na rękach - czuję się świetnie. Zero mdłości, jak przy pierwszej ciąży, tylko mam zdecydowanie mniejszy apetyt. Gdyby nie to, że zaczyna mnie boleć głowa na głód, to pewnie mogłabym sobie odpuścić to jedzenie. A pierwszą wizytę mam 4.10, potem mój gin ma 2 tyg. urlopu, trochę wcześnie, chciałam tak w ok. 10 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta741 Re: Majóweczki 2008 19.09.07, 19:16 Agnesik - ja spóźniona, ale też z najlepszymi zyczeniami urodzinowymi Wszystkiego NAJ Odpowiedz Link Zgłoś
bikay Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 01:26 Witajcie, dołączam do grona majówek. Termin mam również na 22 maja. Mam nadzieje ze będzie wszystko OK. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amatusia Re: Majóweczki 2008 18.09.07, 15:43 Hej Dziewczynki u mnie też dwie kreseczki to moja pierwsza ciąża więc jestem nieźle przejęta także chętnie dołączam do grona majóweczek, bo w kupie raźniej Pozdrowionka, Matusia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarenka82 zielona herbatka:)))) 19.09.07, 11:07 Witam Mam pytanko czy można pić w czasie ciązy zielona herbatę???? cały czas słyszę różne opinie co mozna jeść i pić a czego nie wolno,podobno nie wolno jeść duzo żółtego sera czy to prawda??????? pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia0111 Re: Majóweczki 2008 19.09.07, 12:59 cześć jestem tu pierwszy raz. Tez jestem majóweczka - 4 maj!!! To będzie nasze 3 dziecko. Najstarsza córa ma 9 lat, synek (adoptowany) 2 miesiace no i stał sie cud. jestem w ciaży. Troche sie boję jak dam radę bo w maju synek skończy dopiero 10 miesiecy. No cóż jakoś to będzie narazie zastanawiam sie nad tym jak sie pomieścimy w mieszkaniu, samochodzie i jaki wózek kupić, może ktoś miał podobny problemik. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkie majóweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
widasia Re: Majóweczki 2008 19.09.07, 18:56 Witam Was wszystkie, pozwolicie ze sie dopisze - termin mam na 25 maj 2008 - hurrra Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Mdłości 20.09.07, 11:45 Dziewczyny czy wy też macie już mdłości? Mnie męczą okropnie. Sklepy mięsne omijam z daleka. Na śniadanko serek z miodem, obiad jakaś zupka i najlepiej leczo, podjadam też chlebek ryżowy i owoce a na kolację tosty. Śmierdzi mi wszystko, jeść mi się chce strasznie ale jak pomyślę o jakimś jedzeniu to zaraz mnie mdli. Okropność! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarenka82 Re: Mdłości 20.09.07, 13:32 hallo Ja tez mam mdłosci ale tylko rano Od tygodnia trzymam przy łóżku sucharki i zanim wstanę jem 2 i leżę jeszcze poł godzinki aż poczuje sie lepiej a potem jem normalne śniadanko i już jest dobrze polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskap Re: Mdłości 21.09.07, 14:15 hmmm, no ja czuje sie dobrze, ale mam jedynie nadwrażliwy węch i chyba przez to nie jem rzeczy które mi "śmierdzą", a nie jest tego wiele nie mam mdłości i szczególnie nie czuje się "ciążowo"...Wieczorem dopada mnie większe zmęczenie, a jedynie co mnie rozbraja, to moje łzy, które są przy każdej okazji)) pozdrawiam wszystkie nowe majóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Halo, Halo! 21.09.07, 13:41 Co tutaj tak cicho? Majóweczki nie spać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskap Jakie ksiązki o ciązy warto kupic? 21.09.07, 14:36 Kupiłyscie juz jakies ksiązki o ciązy, albo macie juz sprawdzone i polecone pozycje ksiazkowe?chcialabym cos kupic.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: Jakie ksiązki o ciązy warto kupic? 22.09.07, 13:54 Ja mam " W oczekiwaniu na dziecko" i to mi wystarczy, dodatkowo pełno gazet i broszurek. Nie ma co za dużo czytać, żeby się nie stresować. Odpowiedz Link Zgłoś
2111m Re: Halo, Halo! 21.09.07, 16:43 Cicho,cicho... niektóre mamy np. ja z wrażenia zamurowało. Byłam we wtorek u lekarza i okazało się , że będą bliźnięta, szok. Ciekawe kiedy ochłonę? Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: Halo, Halo! 21.09.07, 18:06 2111m a skad te blizniaki kochana?! mieliscie w rodzinie bralas jakies hormonki? no mnie by tez zamurowalo..ja za kilka dni usg wiec moze mnie zamurowac jeszcze co do objawów to zmeczenie i bol piersi potworne wieczorem a poranki super energetyczne, kawe pije rano wszystko mi smakuje nic nie śmierdzi jak na razie rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Halo, Halo! 21.09.07, 18:41 A ja się właśnie martwię ... brakiem mdłości. W pierwszej ciąży miałam, choć nie tak mocne. W ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży. Jestem zmęczona, ale to przez pracę, bo np. wczoraj byłam w pracy od 8.30 do 22.30 ( W przyszłym tygodniu idę w końcu do lekarza, może mnie uspokoi. Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: Halo, Halo! 21.09.07, 20:39 Witam wszystkie przyszłe i obecne Mamuśki!! Ja typową Majówką nie jestem, choc wszystko się może zdarzyc... Termin mam na 17-go kwietnia, ale z Mężem się śmiejemy, bo z Kubusiem termin miałam na 16-go maja, a urodził się 2 tygodnie przed czasem, 1-go maja. I jeśli to Maleństwo urodziłoby się dla odmiany 2 tyg. po czasie, to może też trafi na 1-wszy maj... A Kubuś ma już prawie 2 lata i 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
2111m Re: Halo, Halo! 23.09.07, 11:07 bliźniaków w rodzinie nie było, hormonów również, wielka niespodzianka.Przyjmowałam tylko kwas foliowy długo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: Halo, Halo! 22.09.07, 13:56 Podwójne szczęście, podwójne gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
2111m Re: Halo, Halo! 23.09.07, 11:11 i podwójne kłopoty, boję się dziewczyny, że nie podołam... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 00:04 Ciesze sie ze i ja moge sie do was dolaczyc.Maj to piekny miesiac a jeszcze piekniejszy gdy zostaje sie mama,ja juz po raz trzeci.Mam 8-letnia corke i 2-letniego synka.Termin mam na 21 maja,tak przynajmniej sobie wyliczylam.Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie dobrze bo kilka m-cy temu poronilam i boje sie zeby sie nie powtorzylo.Pozdrawiam wszystkie majoweczki Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 14:19 Agnieszkowska!Termin wypada mi dokładnie tak samo,jak Tobie !!!Na 21 maja.I tak samo,jak Ty poroniłam parę m-cy temu...Cały czas nie opuszcza mnie strach,że coś może pójść nie tak,ale staram się być optymistką.Za każdym razem jak jestem w kibelku,sprawdzam,czy nie krwawię...a gdyby tego było jeszcze mało,boję się,że na pierwszej wizycie,zamiast usłyszeć serduszko,lekarz powie mi np.puste jajo płodowe,albo ciąża pozamaciczna...Niezłe schizy.W domu mam już syna,ma 2 latka i 4 m-ce.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 15:37 Droga Kati,w Tobie widze moje odbicie.Ja tak jak Ty za kazdym razem boje sie isc do toalety aby nie zobaczyc krwi.Pierwsze usg bede miec 11 pazdziernika,to jeszcze 2,5 tygodnia.Nie wiem jak zniose to oczekiwanie i niepewnosc.Tez boje sie zeby lekarz nie pow.mi jak ostatnim razem ze to pusta ciaza.Staram sie jednak byc dobrej mysli chociazby dlatego,ze nie mam zadnych boli,a w tamtej ciazy od samego poczatku bolal mnie brzuch.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 18:04 Kurde,no to wystraszyłam się troszkę,bo mnie cały czas boli brzuch!Mam nadzieję,że to nic strasznego...W pierwszej ciąży też tak bolała,ale lekarz powiedział,że wszystko się rozciąga i dlatego boli.Może teraz też tak mam??Do lekarza planowałam iść 15.pażdziernika,żeby usłyszeć serduszko,ale może pójdę wcześniej...Oszaleję zaraz!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 19:36 Spokojnie!nie wpadaj w panike.Bol nie zawsze oznacza cos zlego.No i zalezy tez jaki bol.Uczucie rozciagania,rozpychania jest normalne.Natomiast skurcze macicy a zwlaszcza mocniejsze moga byc niepokojace.Jezeli masz watpliwosci to idz do lekarza wczesniej.w 7tyg.ciazy juz powinno byc widac zarodek z bijacym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 19:43 Spokojnie!nie wpadaj w panike.Bol nie zawsze oznacza cos zlego.No i zalezy tez jaki bol.Uczucie rozciagania czy rozpychania jest normalne. Natomiast skurcze macicy a zwlaszcza mocniejsze moga byc niepokojace. Jezeli masz watpliwosci to idz do lekarza wczesniej.W 7tyg.ciazy juz powinno byc widac zarodek z bijacym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 22:48 Wiesz co?Masz rację-pójdę do lekarza wcześniej.Nie chcę się niepotrzebnie martwić tyle czasu.Mój lekarz przyjmuje we wtorki i czwartki,więc umówię się na czwartek.Będzie to prawie koniec 7 tc.Może będzie już coś widać.Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 22:53 Powodzenia u lekarza,mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.i zobaczysz wymarzonego dzidziusia na usg.pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 21:27 czytając niektóre z Was widzę, że jest więcej takich jak ja, czyli czekających na 21 maja! Mam nadzieję, że ten termin uda nam się zachować! Co prawda pierwsze dziecko urodziło się dwa tygodnie wcześniej, ale może teraz będzie tak jak ma być. Ten dzień, to data urodzin męża - i ojca! dziecka. Może się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 22:48 Do Cesarus:Eee,nie liczylabym na to ze urodzisz wyznaczonego dnia.To sie rzadko zdarza.Chociaz nigdy nic nie wiadomo,co nie?Ja obydwoje dzieci urodzilam dwa dni przed terminami.Moze teraz tez tak bedzie?To by bylo 19 maja,hehe.Jeszcze wiele m-cy przed nami,dobrze ze mozemy wymieniac sie uwagami i radami.Tak jest latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 23:07 Z Wiktorem termin miałam na 14.05.2005,a urodził się 4 dni póżniej.W dzień urodzin mojego ojca!!Po południ zadzwoniłam do niego ze szpitala i składając mu życzenia powiedziałam,że nie miałam pomysłu na prezent dla niego,więc urodziłam mu wnuka!!! No i teraz są kłótnie,bo 18 maja ja chciałam robić urodzinki dla Wiktora,a mój ojciec dla siebie!!Dyskutowaliśmy zawzięcie,kto ma kiedy odprawiać urodziny,no i stanęło na tym,że ojciec 17,a my 18.Druga dzidzia ma się urodzić 21 maja,więc może znowu strzelę w ojca i Wiktora urodziny??albo w urodz.mojej mamy,która urodziła się 10.05! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 22.09.07, 23:13 Tak to jest z tymi bobasami,rodza sie wtedy kiedy chca a nie wtedy kiedy maja wyznaczoneJa urodzilam synka 12.04.2005 a termin mialam na czternastego. Odpowiedz Link Zgłoś
2111m Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 11:16 dziewczyny nie martwcie się, ja poroniłam w marcu, było puste jajo płodowe a teraz może będą bliźnięta, natura jest przewrotna hihi Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 11:59 Dasz sobie radę z dwójką - nie masz chyba innego wyjścia. Ja czekam na wizytę u gina, jak zobaczę bliźniaki... o... no cóż- byle zdrowe. Oszczędzaj się w tej chwili podwójnie! Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 12:07 O kurcze,nie strasz mnie!Ja na blizniaki nie mam ochoty.Mysle ze to jednak nie ma nic wspolnego z poronieniem Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 12:18 Witam dziewczyny. Wygląda na to, że ja rówież zostanę majóweczką, chociaż termin wychodzi mi na sam koniec (30 maja). W piątek zobaczyłam 2 kreski Trochę to do nas jeszcze nie dociera. Staraliśmy się raptem 2 miesiące, więc nie nastawiałam sie na to, że tak szybko sie uda, a tu prosze taka niespodzianka Dolegliwości oprócz lekkich napięć w brzuchu nie odczuwam. Mam nadzieje, ze wszytko będzie dobrze. Wsłuchuje się w swoje ciało i każda "anomalia" momentalnie mnie stresuje. Tak to jest jak wkracza się na nieznany sobie teren Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i radośnie Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 12:49 A ja chciałabym mieć bliżniaki.Wiem,byłoby podwójnie ciężko,szczególnie podczas karmienia,ale i podwójne szczęście by mnie spotkało.Moja babcia miała bliżniaki,co prawda umarły po urodzeniu,ale mówią,że jest duże prawdopodobieństwo,że w drugim pokoleniu mogą się zdarzyć...więc może,może?? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 13:53 Widze Kati ze mamy coraz wiecej wspolnego!Moja babcia tez miala blizniaki i obydwa umarly,jedno krotko po urodzeniu a drugie troche pozniej.Ja kiedys tez chcialam miec bliznieta ale teraz majac juz dwojke nie bylabym zachwycona perspektywa czworki dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 19:16 No proszę!Rzeczywiście mamy coraz więcej wspólnego!Gdybym miała teraz bliżniaki to super,bo mielibyśmy dopiero trójkę,ale czwórka to byłoby chyba za dużo...Zresztą gdyby się przytrafiło, to wychowałoby się i tą czwórkę,ale napewno byłoby ciężej. Kurcze stresuje się bardzo,bo brzuch mnie nadal boli.Wzięłam o 15 nospe forte,przeszło na chwilkę,ale teraz znowu boli...Nie wiem,co robić... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 19:32 No to rzeczywiscie,frustrujace,bo nie wiesz skad te bole.Ale chyba czujesz co to za bol?Mi sie wydaje ze niepokojace moga byc dopiero skurcze takie jak na okres.Najlepiej idz we wtorek do lekarza.Denerwujesz sie a to napewno nie sprzyja dziecku.Ja mysle ze wszystko bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
monika1975 Re: Majóweczki 2008 23.09.07, 19:45 witajcie.jak wszystko będzie ok to też urodzę nasze drugie dziecko pod koniec maja.myślałam że nic z tego nie wyjdzie bo staraliśmy się dopiero pierwszy miesiąc po 9 letniej przerwie,ale nam się udało.okres miałam dostać w środę, zrobiłam test w czwartek i wyszły 2 kreski,potem w piątek drugi innej firmy test i też były 2 upragnione kreseczki i nie mogę w to uwierzyć.mąż szaleje z radości,9 letni syn też.moje piersi są powiększone,bolesne i bardziej widać żyłki,poza tym odczuwałam lekkie pobolewanie podbrzusza ale ogólnie czuję się bardzo dobrze.pozdrawiam wszystkie dziewczyny i panie które czekają na wiosenne maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka Kiedy do lekarza? 24.09.07, 13:28 Poradźcie mi proszę, kiedy najlepiej iść do lekarza po potwierdzenie ciąży? Czytałam już, że lepiej około 7 tygodnia, bo wtedy bije juz serduszko, tylko nie wiem czy licząc od dnia ostatniej miesiączki (w moim przypadku 23 sierpnia), czy od zapłodnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kiedy do lekarza? 24.09.07, 18:52 Nigdy nie można stwierdzić ze 100% pewnością,kiedy doszło do zapłodnienia.Może nam się jedynie wydawać...Zawsze liczymy od pierwszego dnia ost.miesiączki i tak też wyliczy Ci lekarz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: Kiedy do lekarza? 24.09.07, 18:55 Ciążę liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. U mnie to był 10.08., więc teraz jestem w 7tc. Lekarz kazał mi przyjść, gdy będę właśnie w 7tc. i idę za trzy dni (w czwartek). Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 do Tunia30... 24.09.07, 20:56 Ja też wybieram się do ginekologa w czwartek!Będzie to prawie koniec 7 tc.Mam nadzieję usłyszeć już serduszko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: do Tunia30... 24.09.07, 21:16 U mnie będzie 6 tydzień i 5 dzień ciąży (według moich obliczeń) i też marzę, że usłyszę serduszko. Termin mam na 17.05., ale nie potwierdzony przez lekarza. Oby do czwartku! Powodzenia Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka Re: Kiedy do lekarza? 25.09.07, 17:09 Dzięki Kati i Tunia za odpowiedź Tak myślałam, ale zamieszały mi troche w głowie kalkulatory na edziecku. Jeden podawal 5 a drugi 3 tydzien. Witam nowe przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
anettkka Re: Majóweczki 2008 24.09.07, 20:33 witajcie jestem w Waszym klubie)) trzy testy i cudne, upragnione dwie kreseczki) ehhh szczescie mnie rozpiera... do gina ide dopiero w przyszlym tygodniu... termin z wyliczen wypada na 26 maja)) delikatne bole w podbrzuszu minely... tylko spac mi sie wiecej chce i ta... toaleta... tyle w zyciu nie biegalam sciskam Was mocno an Odpowiedz Link Zgłoś
krasno.ludek Re: Majóweczki 2008 10.10.07, 15:53 To ja też!Pozdrawiam wszyskie przyszle mamy!Ja mam termin na 27 maja choc nadal jakos to do mnie nie dociera mimo ze bardzo chcialam! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Majóweczki 2008 25.09.07, 09:45 Hej, mnie z kalkulatora termin też wychodzi na 26 maja. Byłam wczoraj na usg i widać czarną kropeczkę w macicy. Mam nadzieję, że w przyszłym tygdniu zobaczę już zarodeczek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agikar Re: Majóweczki 2008 25.09.07, 09:54 Hej ja również chciałam do Was dołączyć, przedwczoraj robiłam teścik i dwie krechy wyszły, termin jaki mi wyszedł wg kalkulatora internetowego to 28.05.2008 to już będzie moja druga dzidzia, synek ma już 3 latka. Było to dla nas zaskoczeniem ale cieszymy się bardzo)Pozdrawiam wszystkie majóweczki 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: Majóweczki 2008 25.09.07, 10:14 Hej, dołączam do was - termin mam na 14 maja. Bardzo się boję, bo raz już poroniłam, ale stram sie myślec pozytywnie. Pozdarwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kimel11 Re: Majóweczki 2008 25.09.07, 15:50 Ja po pierwszym usg i nasza Fasolka ma juz 13mm i sliczne, migajace serducho Termin (om i usg) wypada nam na 5 maja, zatem mamy juz zorganizowany weekend majowy 2008 )) Odpowiedz Link Zgłoś
ika.0 Re: Majóweczki 2008 25.09.07, 19:47 hej ja tez chciałam do was dołączyc w sobote zrobiłam test i jest są dwie kreseczki,to moja druga ciąża mam juz syna 3 latka ale teraz strasznie źle sie czuje mdłości bóle brzuch przy pierwszej ciaży tego nie miałam .Pozdrowienia dla wszystkich majóweczek Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Majóweczki 2008 25.09.07, 20:16 Witajcie,myslalam ze mnie omina ale juz mnie dopadly-mdlosci.Ohyda!Nie moge nic przelknac,od wszystkiego mnie odrzuca a kiszki marsza graja.Jak to dlugo potrwa?Az sie boje myslec,to dopiero poczatek 7tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka Re: Majóweczki 2008 26.09.07, 07:06 Ojej, współczuje, ciekawe jak to bedzie ze mna.. Odpowiedz Link Zgłoś
maugosia Re: Majóweczki 2008 25.09.07, 17:13 [url=www.TickerFactory.com/] tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;87/st/20080523/dt/6/k/db39/preg.png" border="0" alt="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;87/st/20080523/dt/6/k/db39/preg.png"> [/url] Odpowiedz Link Zgłoś
zonkastonka Re: Majóweczki 2008 - Witam! 26.09.07, 08:25 Dołączam Wg OM jestem w 7 tyg. i termin wyliczyłam sobie na 19 maja Ciekawe co na to lekarz. Na 1-szą wizytę idę 1.10. Postanowiłam wytrzymać tak długo bo to będzie przełom 7/8 tyg. i spodziewam się widzieć serduszko. Z objawów - ogromne piersi, lekkie mdłości po jedzeniu, ale mniejsze niż w 1-szej ciąży, za to większe bóle brzucha, które nie ukrywam czasami mnie martwią ( Czekam na 1-sze USG! Wszystkim majóweczkom życzę radosnego maja 2008!!! stonka Odpowiedz Link Zgłoś
gaskap Bóle brzucha 26.09.07, 09:00 Wszystkie piszecie o bólach brzucha, podbrzusza, mnie martwi również fakt , ze cos mnie boli. Moj ból jest umiejscowiony z prawej strony podbrzusza, a nie na srodku! Gdzie was konkretnie boli i jaki to ból? Ja czuje takie kłócie i boje sie ruszyć, żeby sie tam " nic nie urwało" tylko z tej jednej strony cały czas! Podzielcie sie waszymi odczuciami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: Bóle brzucha 26.09.07, 09:23 Gaskap ja mam coś podobnego jak ty, tylko z lewej strony. Dzisiaj idę do lekarza i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patotinek Re: Bóle brzucha 26.09.07, 09:40 cześć wam wszystkim też mam termin na maj i też mam bóle w podbrzuszu ale byłam u ginki i powiedziała że czasem takie bóle są i nie jest to nic grożnego rozmawiałam z jedną z forumowiczek i ona miała takie bóle do końca 3 m-ca i też to nie był jakiś problem więc nie martwcie się tak chyba ma być pozdrawiam i trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
gaskap Re: Bóle brzucha 26.09.07, 09:55 dzieki troche mnie uspokoiłyscie dzis ide do gin, oby dobre wieścidzis mija moj 6tcmoze juz bedzie cos na usg widac, moze serduszko usłysze? buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
negali Re: Bóle brzucha 26.09.07, 10:00 Witajcie majówki - jak się dziś czujecie? U mnie tylko ból w podbrzuszu, śniadanko zjadłam przed wyjściem do pracy i fasolka zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Bóle brzucha 26.09.07, 10:32 Witajcie dziewczyny!Mnie też brzuch boli,ostatnio musiałam pomóc sobie Nospą Forte,pomogła,ale tylko na chwile.Na szczęście nie plamię! Zauważyłam,że jak leżę to wszystko jest okPrzez to robota w domu odłogiem leży!!!Obiad na szybko byle był...Jutro idę do lekarza,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: Bóle brzucha 26.09.07, 16:33 Mam na mysli Gaskap i jej bol z prawej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-006 Re: Bóle brzucha 31.10.07, 06:38 mnie też brzuch bolał prze pierwsze tygodnie, az mnie skrecało. u mnie po lewej stronie, czasami tez jakby jajniki, gin powiedział ze tak bywa, przepisał rozkurczowo nospe, teraz jestem w 11tc i ból swobie poszedł, zostały tylko mdłości poranne, ale mam sposoba sucharkami i miętką zaczynam dzień i potem mam normalny dzień tylko nie moge dopuszczac do pustki w zołądku Odpowiedz Link Zgłoś