iwa117 20.10.07, 16:29 Mam pytanko-jestem w 19dc dwa dni staraliśmy się,a mnie od dzisiaj boli brzuch i piersi.Czy to mogą być oznaki bardzo wczesnej ciąży, czy wcześniejszej @ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
novinka1 Re: ból brzucha 20.10.07, 16:38 Napisz, kiedy sie staraliscie, bo wtedy mozna cos kombinowac. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ból brzucha 20.10.07, 17:31 Po dwóch dniach od zapłodnienia ewentualny zarodek dopiero zaczął wędrówkę jajowodem. Miną trzy dni zanim dotrze do macicy, kolejne 3 zanim zacznie się implantować. Dopiero wtedy zaczyna produkować hormony, ale w ilości zbyt małej, by wywoływać jakiekolwiek objawy. Tu działa jeszcze zwykły progesteron, a objawy są dokładnie takie same, jak zbliżającej się @. Organizm nie ma jeszcze pojęcia, że mogło dojść do zapłodnienia i że może rozwinąć się ciąża. Na tym etapie ilość "utraconych" zarodków, tzn. takich, ktore nie ulegną implantacji albo które nie utrzymają się i nadejdzie @ sięga nawet 70%. Tak że jest zdecydowanie ZA WCZEŚNIE na jakiekolwiek objawy. Odpowiedz Link Zgłoś