Dodaj do ulubionych

ciąża a tabletki???

29.12.07, 23:24
Witam,mam taki problem.Od kilku dni jest mi strasznie niedobrze,nie wymiotuje ale jest mi ciagle niedobrze(jestem po jednej ciazy i jest podobnie z tymi nudnosciami).Wiem nasuwa sie myśl -ciaza.Biore caly czas tabletki antyk.,robilam test ciazowy (w trakcie brania tabletek)i nie wyszlo zebym byla w ciazy.MOje pytanie jest takie:czy podczas zazywania tabletek test wykaze ze jest sie w ciazy czy nie? Blagam pomozcie,bo inaczej bede musiala isc do lekarza,a nie mam w najblizszym czasie kiedy,sylwester zaplanowany...,nowy rok.. sad
Obserwuj wątek
    • dita.von.teese Re: ciąża a tabletki??? 29.12.07, 23:29
      kiedy robilam test(akurat to byl bobo test plytkowy, ale to raczej nie ma
      znaczenia wielkiego),pamietam, ze w ulotce bylo napisane ze tabletki
      antykoncepcyjne nie maja wplywu na wynik testu(tez wtedy bralam). ale na twoim
      miejscu pewnie i tak poszlabym potem sprawdzic do lekarza, bo ze mnie panikara..
      • madaw Re: ciąża a tabletki??? 29.12.07, 23:35
        dzieki.Ale wiesz martwie,sie bo w razie ciazy nalezy odstawic odrazu tabletki,zeby nie zaszkodzily dziecku.A ja caly czas biore.A do lekarza nie wiem kiedy mi sie uda isc. Z twojej wypowiedzi zrozumialam tak,ze gdybym byla w ciazy to by wyszlo na tescie,nawet podczas brania tabletek,taksmile
        • dita.von.teese Re: ciąża a tabletki??? 29.12.07, 23:42
          no w kazdym razie tak napisali, ze branie tabletek anty nie ma wplywu na wynik
          testu - czyli ze wykaze ciaze, jesli jest. Moze zrob na wszelki wypadek 2 rozne
          testy, by byc pewniejsza, jesli narazie nie mozesz isc do lekarza?
          • madaw Re: ciąża a tabletki??? 29.12.07, 23:48
            DZieki,troche mnie pocieszylas.. smile
        • tygrysiatko1 Re: ciąża a tabletki??? 30.12.07, 00:00
          tabletki anty nie mają wpływu na rozwój dziecka...
          • dita.von.teese Re: ciąża a tabletki??? 30.12.07, 00:14
            moze nie wprowadzaj dziewczyny w blad. Ciekawe wiec czemu zalecane jest
            odstawienie tabletek kiedy pojawia sie ciaza?
            • lilith76 Re: ciąża a tabletki??? 30.12.07, 18:45
              Ciekawe wiec czemu zalecane jest
              > odstawienie tabletek kiedy pojawia sie ciaza?

Bo nie potrzebny jest już efekt antykoncepcyjny? wink

Co do głównego tematu wątku - skoro test jest negagatywny to ciąży nie ma. Przed ciążą miewałam silniejsze mdłości (grypa żołądkowa, problemy trawienne, stres) niż teraz, gdy tylko czasem zamuli.
              • madaw Re: ciąża a tabletki??? 30.12.07, 19:51
                Bardzo dziekuje za wypowiedzi.Swoja droga te mdlosci zaczely sie w srode 2 dzien swiat wieczorem.Musialam cos zjesc bo to tak nagle,biegunka byla,i jest tak co kilka godzin.Jutro musze zrobic test ciazowy.Zobaczymy.Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje.
                • lilith76 Re: ciąża a tabletki??? 30.12.07, 20:12
                  Swoja droga te mdlosci zaczely sie w srode 2 dzie
                  > n swiat wieczorem.Musialam cos zjesc bo to tak nagle,biegunka byla,i jest tak c
                  > o kilka godzin.

To wygląda na lekką grypę żołądkową. Miałam raz i przy tych mdłościach myślałam, że się zabiję.
            • kruche_ciacho Re: ciąża a tabletki??? 30.12.07, 19:30
              zaszłam w ciążę biorąc tabletki
              nikt dziewczyny w błąd nie wprowadza, dwóch lekarzy uświadomiło mnie
              że tabletki anty nie szkodzą ciąży jesli matka brała je nie wiedząc
              że jest
              • madaw Re: ciąża a tabletki??? 31.12.07, 13:18
                Witajcie.Zrobilam dzis test i wyszedl negatywny.Powiedzcie mi ile moze trwac taka grypa zalodkowa bo mam tego juz dosc.Od czwartku sie to ciagnie.Nie moge nic zjesc bo mi niedobrze.A tu sylwester za pare godzin.NIe za dlugo na grype zoladkowa??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka