madzik751 temat rzeka... 03.01.08, 13:03 kazdemu podoba sie cos innego moj ma na imie Tomasz(wybieral mąż) Tadeusz(po moim tacie) Odpowiedz Link Zgłoś
macda Re: temat rzeka... 03.01.08, 14:40 U nas zgodnie Michał (jeśli będzie chłopiec ) - od Michała Archanioła - jednego z patronów dnia naszego ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: temat rzeka... 03.01.08, 17:14 U nas rowniez imie anielskie - Gabriel Odpowiedz Link Zgłoś
macda Re: temat rzeka... 03.01.08, 17:27 U nas w przypadku dziewczynki będzie Gabrysia Od Gabryjela Odpowiedz Link Zgłoś
atommicha Re: temat rzeka... 04.01.08, 09:02 Hej madzik....u mnie identycznie. Mam Tomaszka, na drugie ma Tadeusz po moim tacie...jak ślicznie. Teraz Tomków jest mało, a to takie fajne imię Odpowiedz Link Zgłoś
bbacha Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 14:52 Wiktor, bo niezłą batalię stoczyliśmy, żeby mieć dzidziusia wiec musi być Zwycięzca! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 14:54 Ziemek, Gniewek lub Ludek. Odpowiedz Link Zgłoś
a.z.1 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 06.02.08, 14:31 Naprawdę?????????I to nie jest żart?????? Jak można tak pokarać dziecko????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 06.02.08, 18:02 > Naprawdę?????????I to nie jest żart?????? Jak można tak pokarać dziecko???????? > ????? czym pokarać? Normalnym polskim imieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
a.z.1 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 06.02.08, 20:19 No te imiona nie należą do zbyt popularnych i wiem jakie sytuacje mają miejsce np w szkole .....Te dzieci naprawde mają przechlapane i sa traktowane jak dziwolągi Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 06.02.08, 20:34 a Tobie jakie imiona się podobają? Odpowiedz Link Zgłoś
salysia Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 14:55 Gdy byłam w ciąży mój mąż każdemu mówił że na pewno będziemy mieli córeczkę bo on wie co robił i będzie miała na imię Antosia. Okazało się jednak że mamy cudownego synka Antosia Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 15:00 Zygfryd, Herman, Demetriusz - Niemąż chce męskie, twarde imię, może być dzielnego antycznego wodza ;D A wątek mi się przyda. Zobaczę jakie imię będzie miało najwięcej typowań i spróbuję go uniknąć Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 15:06 Grzegorz, Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Lilith:) 04.01.08, 14:06 Jeszcze może byc Arminiusz albo Hamilkar. Demetriusz to nawet mi się podoba Zygfryd mniej bo kojarzy mi się z tym nieszczęsnym Zygfrydem z"Pierścienia Nibelungów". A moim zdaniem najbardziej męskie i twarde są imiona skandynawskie I dzielnych wodzów też tam było sporo U nas w rezerwie dla synka (ma być córeczka) miało być Kenan ale wyczytałam,że to znaczy "smutek" i imię odpadło Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 15:10 Mikołaj (zmajstrowany 6 grudnia) Dla dziewczynki jeszcze nie mamy. Długo długo przed ciążą stawiałam na Anielkę.. ale gdy zaszłam - to mi się odwidziało Odpowiedz Link Zgłoś
manulkam Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 16:23 Mi podoba się Alex lub Olaf ( ale mąż coś kręci głową) Odpowiedz Link Zgłoś
saybook Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 17:27 Mi sie podoba : Borys, Antek, Olaf, Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
karolasz23 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 19:07 Mikołaj zdecydowanie - wybrał mąż, mi się podoba pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 ja mam Michałka... 03.01.08, 19:13 ... a jesli uda nam sie wkońcu zmajstrować II dzidziusia to myślę o następujących imionach: dla chłopca Marcel, Tomasz, Miłosz dla dziewczynki Wiktoria, Łucja, Julia, Julita, Adriana, Gabriela, Kornelia, żeby było w czym wybierać )) Odpowiedz Link Zgłoś
mol_sc Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 19:58 Luis w sensie Ludwik,ale ma być podobno dziewczynka więc będzie Maja Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 03.01.08, 20:17 Mi się podoba: dla chłopca: Kryspin, Ksawery, Nikodem dla dziewczynki: Wiktoria, Weronika, Natalia Ale jakbym nazywała dziecko to razem z mężem, a z nim o imionach nie rozmawiałam, bo nie jestem jeszcze w ciąży.Więc nie wiem jakbyśmy nazwali dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
pieknaaga imię dla dziecka 13.01.08, 23:02 polecam Maje bo moja córka ma tak na imię - sugerowałam sie imionami aktorek - Komorowskiej i Olszewskiej, ale niestety wielokrotnie i do obrzydzenia słyszałam porównanie do pszczólki Maji !!! Teraz znowu jestem w ciąży i będę miała synka i słyszałam już tekst: a co teraz będziecie mieli Gucia!!!! PS wydaje mi sie że męskie imie nie powinno bysć zbytnio wydziwione - wszelkie Zygfrydy, Hieronimy, Iwa i itp. to po prostu krzywda dla dziecka!! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imię dla dziecka 06.02.08, 19:03 Imię Twojej córki odmienia się Mai, a nie Maji. Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 04.01.08, 05:16 u nas będzie Ethan Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 04.01.08, 08:51 Mam Antoniego, jak uda nam sie zmajstrować dzidziusia drugiego to dla dziewczynki Maja lub Michalina a dla chłopca to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 04.01.08, 09:12 Wojtuś, choć ostatnio też chodził nam po głowie Kornel. Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Daan 04.01.08, 10:53 ale mieszkamy za granica i doszlismy do wniosku że tak będzie mu łatwiej z juz i tak trudnym nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
jagody3 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 04.01.08, 15:43 jestem w szostym tyg.ciazy mam juz coreczke jagodke i jesli bede miala teraz synka nazwe go gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
asbi Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 04.01.08, 18:26 My mamy termin na 27 marca i jesli rzeczywiście będzie chłopiec to będzie Wojciech Antoni, a jak jednak dziewczynka to chyba Anna Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka.chili oo duzo mam typów 05.01.08, 11:25 1 to Maksymilian , Miłosz ,Mikołaj ,Kubuś a dla baby to moj mąż kategorycznie Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: oo duzo mam typów 06.01.08, 18:54 o to prawie tak jak my Maksymilian Miłosz Bartosz - tylko nie moge sie zdecydowac które z nich Odpowiedz Link Zgłoś
magda_77 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 06.01.08, 19:01 U mnie dziewczynka na 99% ale jeśli chłopiec będzie Franciszek... Odpowiedz Link Zgłoś
anita258 Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 06.01.08, 20:50 Witam.Chłopiec Łukasz Artur,a dziewczynka Alicja Katarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
lavazza2 Re: na 15 stycznia mam termin 13.01.08, 19:04 My z mężem wybraliśmy Staś.Pozdrawam. Odpowiedz Link Zgłoś
rajsca Re: na 15 stycznia mam termin 14.01.08, 11:21 Tymon Niestety dziadek się "nie zgadza"... Odpowiedz Link Zgłoś
imogaine Re: na 15 stycznia mam termin 14.01.08, 21:50 Ja też bym chciała Tymona, ale u mnie "nie zgadza" się prababcia i wogóle jest ogólnorodzinna batalia przeciw Tymonowi. Nie wiem zupełnie o co im chodzi, to według mnie nie jest bardzo udziwnione imię. Odpowiedz Link Zgłoś
rajsca Re: na 15 stycznia mam termin 15.01.08, 10:44 A ja mam absolutnie w nosie, że ktoś tam się nie zgadza. Gdyby mąż się nie zgadzał to bym się zastanowiła, ale cała reszta. Przecież to moje dziecko! Jak rodzina będzie się buntować i wołać na niego inaczej to albo będzie go widywała od konieczności, albo będę mogła mieć do nich pretensje, że robią dziecku wodę z mózgu. Zgadzam się jak najbardziej, że imię jest jednocześnie oryginalne i nie udziwnione. Twarda bądź! Jak Ty i tatuś małego tak chcecie to olej resztę! I nie daj im wejść sobie na głowę. Jeszcze ciut OT. U mnie zaczęło się od imienia a teraz już słyszałam wątpliwości co do moich pomysłów na urządzenie mieszkania, spania z dzieckiem, wyjazdów. Imię to tylko wierzchołek góry lodowej... Odpowiedz Link Zgłoś
imogaine Re: na 15 stycznia mam termin 16.01.08, 23:52 Dzięi za poparcie . Na razie mam tylko jednego sojusznika - mojego tatę, a ja jakoś nie mogę o synku inaczej myśleć niż o Tymku. Co do pomysłów rodzinki to jakoś dałam radę przy pierwszym synku to i teraz dam, zresztą już wiedzą, że mam swoje i się ich trzymam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rajsca Re: na 15 stycznia mam termin 16.01.08, 23:59 Trzymam kciuki Poza tym Tymuś się prawie rymuje z Synuś Jak inaczej tedy, się pytam Odpowiedz Link Zgłoś
asta79 Re: na 15 stycznia mam termin 17.01.08, 09:09 W liceum miałam chłopaka Tymka. Bardzo przystojny chłopak, zdolny, dziś mógłby z powodzeniem uprawiac jakis model-ing. Mi to imie bardzo dobrze sie kojarzy A dobre skojarzenia przy wyborze imienia dla swojego dziecka nie jest tak do konca bez znaczenia. Nie dam swojemu synkowi imienia, które budzi we mnie negatywne emocje. Wiec skoro Tymon tak wam sie podoba, nie dajcie sie zniechecic Trzymam kciuki! ania Odpowiedz Link Zgłoś
azja.david Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 14.01.08, 11:35 Mam juz Dawidka,teraz będzie Oskar Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: Marcel :) 15.01.08, 12:35 Kiedyś miał byc Mikołaj lub Filip, ale jest już ich strasznie dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
jowikosi Re: Marcel :) 17.01.08, 10:32 w calej tej pogoni za oryginalnym imieniem naprawde jest coraz ciezej... u nas tez mial byc Mikolaj, potem ja zmienilam na Filipa, bo takie jest drugie imie mojego meza i wiem, ze bardzo je lubi. mnie zreszta tez sie podoba. i bedzie filip, bez wzgledu na to, czy jest ich juz wystarczajaco czy niewystarczajaco duzo na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Marcel :) 17.01.08, 11:15 Oj jak ja bym chciała zastanawiać się nad imieniem! A na dziś propozycja to Olaf (chętnie widziałabym Tomka, ale mąż jest na nie), a dziewczynka Olga. I dodam, że nie znoszę oklepanych imion i sytuacji, gdzy w gupie jest 4 Kubusiów i 3 Julki, do tego Wiktoria, Weronika, Maja i Zuzia oraz Mikołaj, Jaś, Antoś i Staś. Kurczę tyle jest różnych imion! Nie mówię, że moje typy są piękne, bo to rzecz gustu i nie jestem zwolenniczką Konstantego czy Zygfrydy, ale jest dużo polskich zapomnianych imion, że gdyby ktoś nie chciał powielać modnych imion na pewno znalazłby coś dla siebie. Ja np. znam małą Krysię, Anielekę, Tereskę, Joasię, Małgosię, a z chłopców Wojtusia, Krzysia itd. Dlaczego ludzie wolą te najbardziej oklepane? Odpowiedz Link Zgłoś
asta79 Re: Marcel :) 17.01.08, 12:53 W sumie jak zapoczątkowałam ten wątek nie sądziłam, ze tak wiele z nas wybierze tak udziwnione (choć ładne) imiona. U nas bedzie Rafałek lub Radzio (od Radosław), bo tak pasuje do nazwiska oraz ładnie jest dla dziecka -Rafałku! Radziu! i dla dorosłego mężczyzny-Panie Rafale! panie Radku/Radosławie! I tak sobie myślę, ze przy ilosci dzisiejszych Wiktorów, Kacprów, Jakubów, Kajetanów, Franciszków, Stasiów (choc podkreslam- to bardzo ładne imiona), nasz Rafałek lub Radek bedzie bardzo oryginalnie I fajnie jest! Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Marcel :) 17.01.08, 17:01 Właśnie o to mi chodzi! Mimo, że oklepane imiona są często ładne, nie chciałabym być jedną z wielu Maryś, czy Julek. I właśnie można wpaść na imię mało popularne i nie udziwnione: jak na przykład Rafał czy Radek (całkiem chyba już zapomniany ). A i mały Radzio i duży Radosław ładnie brzmi, co innego "pani Oliwierze" )) Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: Marcel :) 17.01.08, 21:52 Jak juz sie doczekamy dziecka / dzieci to bedzie to Mateusz albo Oliwia. Nie mialabym nic przeciwko dwojce Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Marcel :) 18.01.08, 11:02 Fruzia,ja myślę,że to się bierze stąd,ze niektórzy wybierając imię szukają w pamięci znanych imion ze swojego otoczenia. Zamiast wziąc np. kalendarz czy jakąś księgę imion i przejrzeć. Wtedy by się okazało,że jest wiele imion tak samo ładnych a nie tak bardzo popularnych-tak jak na przykład ten Rafał i Radek Nie wiem dlaczego ludzie to wolą robić "w pamięci"? Odpowiedz Link Zgłoś
basia_ja Re: Marcel :) 18.01.08, 11:41 Też stoimy przed wyborem imienia dla naszego dziecka.Mam już Dariusza- Tomasza i Darię-Małgorzatę,zastanawiam się nad imieniem dla naszej trzeciej dzidzi,strasznie podoba mi się Cezary i Maja (mój mąż Tomasz kręci nosem nad Mają-nie wiem dlaczego?) Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: Marcel :) 24.01.08, 21:04 mam w domu męza Rafała, super zgrywus hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
madawi Re: Marcel :) 25.01.08, 09:13 u nas jak będzie synek to Józef ( bardzo się mąż upiera i na córkę jak była mała wołał Józinka ) dlatego niech ma a jak dziewczynka to Weronika Władysława po babciach. ale powinniśmy mieć Wiktorię/Wiktora na znak zwycięstwa nad wszelkimi przeciwnościami.... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Marcel :) 06.02.08, 16:39 Hmmm, ja chcę mieć Majeczkę od ładnych paru lat... Nie moja wina, ze nagle stało się popularne Odpowiedz Link Zgłoś
alicjarr Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 24.01.08, 10:00 A u mnie będzie Julian. Mały Julianek ). I też nie rozumiem dlaczego część mówi, że to mocno udziwnione. Mi i mężowi się podoba. Ja chcę jeszcze na drugie Andrzej (po moim tacie), ale zastanawiam się czy dwa to nie za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonka2 Jakie imię dla chłopca??? 25.01.08, 14:15 Nasz synek będzie miał na imię Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_mysz Re: Jakie imie wybrałyscie dla chłopca? :) 26.01.08, 00:16 Witek, w sensie Witold- po ukochanym moim dziadku, jak będzie drugi to Julek czyli Juliusz po dziadku mojego męża Odpowiedz Link Zgłoś