ewahewig 17.02.08, 23:40 Czy tu urzeduja tez mamuski ze Świętochłowic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewahewig Re: Świętochłowice 19.02.08, 10:13 Hej,jaki odzew!A tak na serio to myslalam ze nikt sie nie odezwie.A w ktorym miesiacu/tygodniu "stanu blogoslawionego"jestescie?Ja prawdopodobnie jestem w 8/9 tygodniu,choc sa to moje spostrzezenia i obliczenia,a nie lekarki,ktora na pierwszej wizycie odeslala mnie do domu z kwitkiem,bo nie umiala stwierdzic jednoznacznie czy bede miala dzidziusia czy nie.Ale nie ze mna te numery,to moja trzecia ciaza i ja tam wiem swoje.Pozdrowionka i napiszcie troche o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Świętochłowice 19.02.08, 11:25 To ty sie masz bosko,juz prawie final.A na kiedy masz termin?To twoj pierwszy dzidzius?A ciaze dobrze znosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 20.02.08, 09:25 No właśnie, prawie finał Termin na 14.04. To nasze pierwsze dziecko i już się nie możemy doczekać kiedy będzie z nami. Miałam trochę problemów w II trymestrze, ale już jest ok. A Ty? Kiedy poród i jak przebiega ciąża? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: Świętochłowice 20.02.08, 14:24 Ja również na poczatku (no prawie).Jestem w 17 tygodniu. O ciąży wiem juz od 5 tyg. i teraz strasznie mi się dłuży. Z pierwszym dzieciątkiem dowiedziałam się dopiero pod koniec 11 tyg. więc jakoś tak szybciej przeleciało. A może dlatego że byłam młodsza??? hahaha. Która to taka mądra lekarka że nie wie czy jest ciąża czy też nie.Hejka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Świętochłowice 21.02.08, 11:21 Na temat lekarki ktora mnie tak fajnie zdiagnozowala glupio mi pisac na publicznym forum.Mimo jej pewnych niedorobek i tak bede do niej chodzic,bo prowadzila moje dwie poprzednie ciaze i jakos nie wyobrazam sobie do kogos innego isc.W kazdym razie teraz we wtorek mam kolejna wizyte wiec moze mi juz powie cos zdecydowanego.A kiedy mialyscie robione pierwsze USG?No bo mam nadzieje ze teraz to i ja dostane skierowanie na te wyczekiwane badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 21.02.08, 11:28 Ja miałam pierwsze USG zdaje się w 7 tygodniu. Podobno od 6 tc coś widać na USG. A dlaczego piszesz o skierowaniu? Twoja lekarka nie robi USG??? Rozumiem, że na takie szczegółowe, bardziej specjalistyczne trzeba pójść do specjalisty, ale takie zwykłe, zeby potwierdzić ciążę to chyba sama powinna Ci zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: Świętochłowice 22.02.08, 11:04 Witajcie. Widzę że tylko ja niew portafie się godzinowo do Was dopasować. Ja też chodzę we wtorki do lekarza. Hihihi moze chodzimy do tego samego.Pierwsze usg miałam robione już w 5 tygodniu i było już coś widać. Jęśli chodzi o pracę to ja również mama się super. Moim bezpośrednim przełożonym jest mój mąż i zlecone prace mogę sobie teraz wykonywać w domku. Ważne aby było zrobione. Właściciele firmy w której pracuje też sa super. Planujecie robić usg 3d? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 22.02.08, 12:03 Ja mam wizytę u lekarza dzisiaj, mam nadzieję że jest ok - czuję się dobrze, oczywiście o ile to możliwe na końcówce ciąży Jak byłam na 2 USG preanatalnym to była możliwość zrobienia USG 4D, ale się wahaliśmy. Lekarz który je robił, mimo że nie zapłaciliśmy za ten bajer, bardzo chciał nam pokazać twarz dziecka w 4D, ale mały akurat tak się ułożył, że przed buźką miał całe zwoje pępowiny i nie można było zobaczyć twarzyczki. Było ładnie widac tylko rączkę, którą opierał sobie na czole, jakby wypatrywał czegoś w oddali . Super widok. W efekcie sam lekarz stwierdził, że w naszym przypadku nie było sensu dopłacać 130 PLN do USG 4D, bo i tak mało było widać. Ale wrażenie niezapomniane Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: Świętochłowice 22.02.08, 15:30 A gdzie byłaś? W Rudzie Śl. czy w Katowicach? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 22.02.08, 17:42 W Feminie w Katowicach, miałam skierowanie z Medicover Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Świętochłowice 21.02.08, 11:27 A tak w ogole to pracujecie?Jak przyjeli to Wasi pracodawcy?Ja wlasnie wczoraj powiedzialam swojemu kierownikowi to sie chyba bardziej cieszyl niz ja.Powiedzial,ze jak sie bede dobrze czula to mam chodzic do pracy do 6.miesiaca,a potem to sam mnie wysle na L-4 bo nie chce zeby cos sie stalo.A jakbym planowala wczesniejsze L-4 to mam mu dac wczesniej znac.Naprawde bylam mile zaskoczona taka reakcja,bo jak 3 lata powiedzialam owczesnemu pracodawcy ze spodziewam sie dziecka to poprostu nie podpisal ze mna dalszej umowy,zostalam bez macierzynskiego,o wychowawczym nie wspomne.Ciekawa jestem jak to u Was?Duzo pozdrowionek! Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 21.02.08, 11:40 Hihi, siedzimy na forum równicześnie Ja też spotkałam się z pozytywną reakcją pracodawcy. Bezpośredni przełożony już od dawna wiedział, że się staramy o dzidziusia, więc nie było to dla niego zaskoczenie, a Dyrektor był zaskoczony, ale też nieźle to zniósł Niestety od końca 4 miesiąca ciąży jestem na zwolnieniu lekarskim, a wyszło to bardzo niespodziewanie, bo nagle w pracy rozbolał mnie brzuch, pojechałam do lekarza i po godzinie wróciłam do pracy z L4 na miesiąc Było mi straszenie głupio, bo tydzień później miałam przejąć nowe obowiązki, bardzo się na to cieszyłam, a tu niespodzianka... Ale szefowie byli wyrozumiali, powiedzieli że nie ma m się czym przejmować, że dzidziuś najważniejszy itd. No i tak siedzę w domu i dbam o siebie. Czasem udzielam telefonicznych konsultacji osobom, które przejęły moje zadania, jak jest jakaś imprezka w pracy, np. spotkanie opłatkowe, lub trzeba coś komuś "na żywo" pokazać, to jadę na chwilę do pracy. Cieszę się, że nie tracę kontaktu z zawodem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Świętochłowice 28.02.08, 13:56 Nic nie pisalam bo nie mam nastroju.Moja fantastyczna lekarka,ktora nie umiala tak dlugo stwierdzic ciazy,na wtorkowej wizycie stwierdziala ja wreszcie,ale oprocz tego zdiagnozowala,ze jest zagrozona.Zlapalam takiego dola,ze nie potrafie sie pozbierac.Ale ze nie ufam tej lekarce,jej kompetencji,zapisalam sie na jutro na prywatna wizyte u cenionego w Świętochlowicach lekarza i mam nadzieje,ze wizyta u niego bedzie bardziej optymistyczna.Narazie mam L-4,ktoregotak bardzo do 6.m-ca nie chcialam,oraz lykam Duphaston.No ale tak sobie mysle na chlopski rozum,ze jakby bylo rzeczywiscie tak zle,to prawdopodobnie skierowalaby mnie do szpitala?Moze bedzie dobrze,mam taka nadzieje,z tego wszystkiego nie umiem pozbierac mysli i moze pisze troche nieskladnie.A u Was w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 28.02.08, 14:40 Głowa do góry, będzie dobrze Który to tydzień? Masz jakieś niepokojące objawy? Na jakiej podstawie orzekła że ciąża jest zagrożona? Ja wylądowałam na L-4 w 4 miesiącu ciąży, bo bolał mnie brzuch. Lekarz przepisał Luteinę (to też progesteron, tak jak Duphaston bo na niego mój organizm nie reagował) i szczęsliwie teraz jest ok, ciąża przebiega bez większych zakłóceń, między innymi dlatego, że dalej jestem na L-4. Oszczędzam się, unikam stresów i zarówno ja jak i maleństwo mamy się dobrze Też chciałam jak najdłużej pracować, ale czasem trzeba wybierać... Tak więc trzymam za Was kciuki i bądź dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: Świętochłowice 28.02.08, 14:56 Głowa do góry!!!. U mnie w 10 tygodniu wystapiło krwawienie wiec też nie było zbyt wesoło. Jednak po braniu leków objawy ustapiły ale pani doktor tak na wszelki wypadek wypisała mi skierowanie do szpitala jakby coś się działo. Teraz jestem w 18 tygodniu i wszystko jest ok.(mam nadzieje). Planuję w 22 tygodniu zrobić usg 3d w Genomie ale jakoś nie jestem do końca przekonana czy warto, czy może wystarczy zwykłe podczas kontrolnej wizyty? Pozdrawaiam i trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Świętochłowice 28.02.08, 19:09 Moja lekarka zdiagnozowala mnie na zasadzie,ze za przeproszeniem wlozyla mi reke w rekawiczce tam gdzie trzeba, agdy ja wyjela byl na niej kremowaty sluz.Stwierdzila,ze to plamienie swiadczace o mozliwosci poronienia.Ja jej na to ,ze dzien wczesniej mialam stosunek z mezem,a ze mialam slabo nawilzona pochwe to byc moze cos sie poprostu poobcieralo.Zazwyczaj uzywam zeli nawilzajacych,ale nie wiem czy w ciazy moge je stosowac.Ale ona dalej swoje.Czujecie to? Zadnych dodatkowych badan,zadnego usg,nic co by potwierdzilo diagnoze.To nie ja jestem lekarzem,to on apowinna wiedziec co i jak.No i na jutro zdecydowalam sie isc do poczciwego Balagi,bo ponoc dobry fachowiec.Bylyscie kiedys u niego?I mam nadziejue ze rozwieje wszelkie moje obawy i watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: Świętochłowice 29.02.08, 11:39 Oj znam, znam dr Bałagę.Chodziłam do niego w pierwszej ciąży (8lat temu)prywatnie co 2 tygodnie, a na porodówce się do mnie nie przyznał tak jakby mnie nie znał. Po porodzie gdy byłam na wizycie też mam złe wspomnienia. Nie pódę więcej do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Świętochłowice 29.02.08, 12:14 Kurcze,i ci robic?Kazdy lekarz ma i pozytywne i negatywne opinie,tak ciezko sie zdecydowac.Ale dobrze Ci poprowadzil te pierwsza ciaze? Mialas wtedy z nia jakies problemy?Z kolei moja kumpela,ktora tyle lat bezskutecznie starala sie o dziecko,wlasnie dzieki niemu jest teraz w ciazy.Juz sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: Świętochłowice 29.02.08, 13:30 W ciąży czułam się bardzo dobrze więc na metody leczenia nie narzekam.Chodzi mi raczej o jego zachowanie i podejście do pacjentek. Teraz w 2 ciąży chciałam chodzić do dr Bukowskiego ale te nocne wizyty nijak mi nie pasują więc zdecydowałam się na dr.Horzelską i mam nadzieję że będzie wszystko ok. A ty do kogo chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Świętochłowice 29.02.08, 17:19 No ja do tej pory zdalam sie na laske i nielaske dr Pachelskiej z Chropaczowa.Choc sama jestem z Centrum to jezdzilam do niej,bo kazda kobieta z naszej rodziny do niej chodzi.Moje dwie pierwsze ciaze byly o.k.n dlatego jakos mi je poprowadzila,ale teraz jak sa komplikacje to nie wykazala sie profesjonalizmem,przynajmniej ja tego nie odczulam.Za duzo juz niepochlebnych opinii na jej temat slyszalam,zeby bezczynnie czekac jak to sie wszystko zakonczy.A nasza trzecia forumowiczka sie w ogole nie odzywa ostatnio,chyba nas juz nie lubi Ciekawa jestem jej opinii na temat naszych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Świętochłowice 29.02.08, 22:11 Jestem wlasnie po wizycie u dr Balagi i musze powiedziec ze mam jak najlepsze wrazenie.Konkretny,mily,rzeczowy.Ale najwazniejsze jest to ze moja ciaza jest w jak najlepszym porzadku!!!!Wreszciemialam wykonane pierwsze usg,na ktorym bylo widac jak dzidzius stymulowany przez lekarza wierzgal nozkami.Serducho tez w porzadku.Tak sie ciesze,ze nie mam slow.Ale l-4 zalecane mam jednak ze wzgledu na prace,ktora wiaze sie z dzwiganiem.Ale tojest najmniej wazne,wykonam wszystkie polecenia,byle bylo o.k.Narka! Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Świętochłowice 01.03.08, 08:28 Witam dziewczyny Miło widzieć (czytać) mieszkanki tego samego miasta Blanka (czy przypadkiem się nie "znamy z www.swiony.info?) U mnie aktualnie 30 tc (3 badania prenatalne za sobą - każde po 200) Z dzieciaczkiem ok. Na L4 jestem od 6tc - cukrzyca - więc latam od swojego ginekologa (Bałaga) do diabetologa. Co powiecie na wspólne spotkanie? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 01.03.08, 10:07 Witam, nie odzywałam się, bo wpadłam w wir zakupów - czas najwyższy na skompletowanie wyprawki dla maleństwa Zaraz ruszamy do hurtowni zamówić wózek Co do lekarzy o których piszecie, to znam tylko dr Bukowskiego, ale nie prowadził mi ciąży, więc nie mogę się wypowiedzieć. Chodziłam do niego dawno temu. Ja mam ciążę prowadzoną przez dr Drzewieckiego - przyjmuje w Medicover w Katowicach, na Chorzowskiej (zresztą dr Bukowski też tam przyjmuje). Jestem bardzo zadowolona - dzięki niemu udało mi się zajść w ciążę po roku starań, jak tylko cokolwiek się dzieje niepokojącego zawsze mogę przyjechać do niego lub zadzwonić, przyjmuje tam codziennie. No i jest bardzo kompetentny, cierpliwy i miły - z niestrudzonym spokojem odpowiada na pytania moje i męża Ja mam abonament w Medicover w większości opłacany przez pracodawcę, dopłacam tylo 30 zł miesięcznie, ale z tego co wiem, to kosztuje 130 zł miesięcznie i w tym jest nieograniczony dostęp do internisty i ginekologa oraz bezpłatne wszystkie badania zlecane przez lekarzy z Medicover. Ja przez rok starań o dziecko i całą ciążę nie zapłaciłam nawet złotówki za wizyty czy badania. Jak przeczytałam ile za USG zapłaciła lillyofthevally to szok! Do tej pory żyłam w nieświadomości. Liczyłyście ile już wydałyście na wizyty i badania? Dziewczyny, zastanówcie się, może warto? A na Świonyinfo zaglądam czasem, to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Świętochłowice 01.03.08, 14:40 No ja na same prenatalne ok. 650 zł. - ale musiałam - cukrzyca. Każde badanie krwi i moczu ok. 20 zł. Wizyty lekarskie - każda 50. Glukometr - 60 - paski 4 zł/ paczka Dużo tego..... No cóż - taki mamy NFZ. Pamiętam jak w Ic pod koniec roku biegałam od poradni do poradni - bo nigdzie nie było "punktów" - a moja ciąża była podwójnie zagrożona. Więc teraz chcąc tego uniknąć - wolę chodzić prywatnie. Wyprawka już jest. Wózek też mamy (po pierwszym dziecku)- ale rozglądam się za czymś lżejszym. - fajne ma Chicco 7,5 kg. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 01.03.08, 19:15 Ja też miałam prenatalne (USG 2 razy w 11 i 22 tygodniu ciąży) - bezpłatne A co do zakupów to spodziewamy się pierwszego dziecka, więc mamy tylko łożeczko i komodę z wanienką które dostaliśmy od szwagierki po jej dziecku (stały 9 lat i się doczekały kolejnego dziecka w rodzinie) no i troszkę ciuszków od kolezanki po jej córeczce. Resztę kupujemy. Dziś byliśmy w hurtowni na większych zakupach, między innymi zamówliśmy wózek: X-lander XA Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Świętochłowice 02.03.08, 10:30 Blanka w jakiej hurtowni byliście - jeżeli można wiedzieć? Jest tam dużo taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Świętochłowice 02.03.08, 18:43 Byliśmy w Zabrzu w VIKI, ul. Roosevelta. Czy taniej to trudno powiedzieć, jedne rzeczy tańsze, inne droższe niż np. w sklepach internetowych. Mi odpowiada to, że mogłam kupić prawie wszystko dla dziecka (oprócz ubranek, bo te kupowałam w innych sklepach) w jednym miejscu. No i mają imponujący wybór wózków Fajne jest też to, że mogliśmy wpłacić zaliczkę i zamówić wózek już teraz i będzie on na nas czekał u nich do narodzin dziecka, czyli okres gwarancji będzie się liczył od dnia odbioru wózka. Resztę zapłacimy za miesiąc ale dalej nie musimy go odbierać, jeśłi jeszcze nie będzie nam potrzebny. Dla mnie to ważne, bo gwarancja jest 12- miesięczna a wózek w domu nie jest mi potrzebny, wolę dłużej mieć gwarancję. Gdybym kupowała przez internet, to mimo że troszkę taniej, nie miałabym możliwości odłożenia terminu odbioru. Będę rodzić w połowie kwietnia (chyba ), więc różnica spora. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Wózek 08.03.08, 10:00 No my zdecydowaliśmy się na Chicco TRIO ENJOY z nowej kolekcji. Marzyłby mi się quinny - ale cena !!!! - 3ooo full wypas - więc sobie podarujemy... Tak na marginesie- Blanka co te kopary nam tak pod oknami jeżdżą ? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Wózek 08.03.08, 10:10 Też się zastanawialiśmy nad Quinny, model Speedi, ale jak porównałam z X-landerem XA to miłość do Quinny mi przeszła . X-lander lepiej mi się prowadzi, waży tyle co sppeedi i ogólnie bardziej mi się podoba. Chicco też na początku chciałam, ale dostaliśmy od znajomych fotelik Maxi Cosi i od tego momentu szukałam wózka, na którym w razie potrzeby będę mogła go zamontować. I tak oto Chicco odpadły . Szkoda, bo fajny ten Trio Enjoy A co do koparek to nie mam pojęcia co oni tam kombinują Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Wózek 08.03.08, 11:41 No właśnie - mnie urządzają takie bryki 3W1 - nie mam fotelika (tzn mam po synku chicco vector - ale ten nie ma pałąka do przenoszenia) więc musimy kupić nowe. Co do kopar - to chyba parking będą robić - szczerze mam już dosyć tej budowy... syf kiła i mogiła... Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Wózek 11.03.08, 19:11 Ach te zakupy... Okaże się czy dobrze wybrałyśmy wózki,jak będziemy wozić maleństwa A plac budowy pod naszymi oknami chyba niedługo zniknie - podobno w kwietniu. Nie wiem jak w środku, ale na zewnątrz mają jeszcze sporo roboty. Ciekawe czy zdążą? Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally :) 11.03.08, 20:28 Budynek mają oddać na wiosnę - zobaczymy.... No my w końcu kupujemy quinny buzz - gondolka i parasolka - używane a fotelik nowy - gdzieś na początku kwietnia. Ehh fajnie się masz, że rodzisz w połowie kwietnia - ja początek maja. No chyba, że mała się pospieszy i będzie wcześniej (teraz ma 2200 Synek też się pospieszył - o 3 tygodnie. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: :) 12.03.08, 07:47 Buuu fajnie się macie. Ja mam termin dopiero na 2 sierpnia. Wybieram się na USG 3D. Byłście? Jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: :) 12.03.08, 09:04 Ja byłam 2 razy na 3D- fajnie Tylko mała była pozakrywana rękami, nogami i czym się dało więc trudno było buźkę zobaczyć - cóż.... wstydliwa jest Tylko kurcze .... cena wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: :) 12.03.08, 09:44 A gdzie byłaś jeśli można wiedzieć? Ja staram się dodzwonić do GENOMu ale jakoś ciężko.A cena - jeszcze nie zostałam uświadomiona.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: :) 12.03.08, 10:27 No ja też byłam w Genomie 2 razy - cena 200 + płytka (chyba 15) A raz byłam w ADO-Medzie na Batorym - REWELACJA - cena 200 w tym jest już płytka. Polecam dr. Czarneckiego - jest extra. Jak chcesz do Genomu to tylko do dr.Milejskiej - ale terminy odległe - i faktycznie trudno się dodzwonić. Ja optuje za Ado- Medem Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: :) 14.03.08, 17:09 eeeee co tu tak cicho? kobitki ... do pisania Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: :) 15.03.08, 21:49 Tak strasznie zaniedbalam nasze mini-forum,ale jak juz urzedowalam to na forum na pazdziernik,bo wtedy mam termin.A z Wami nie ma co gadac bo wy juz takie zaawansowane))Jak wy juz urodzicie malenstwa,to sobie bede pisala chyba sama z soba!No chyba ze znow ktos dolaczy.Ale powiem wam ze ja myslalam ze wszyscy lubia korzystac z kompa,a tu sie okazuje ze jednak nie.Mam 2 kolezanki,ktore tez sa akurat w ciazy,ale jak sie spytalam czy korzystaja z forum na gazecie pl,to oczy zrobily jakbym spytala o droge na Marsa!Maja komputery w domu,ale sluza one raczej mezom i dzieciom.Ja tez traktowalam ten cud techniki jako zlo konieczne do czasu az uslyszalam o portalu Nasza klasa.Wtedy zaangazowalam mlodsza siostre jako mojego nadwornego korepetytora no i teraz nie wyobrazam sobie zeby codziennie choc na chwilke nie zasiasc do klawiatury.No a juz forum o ciazowkach to rewelka!!!To moja trzecia ciaza,ale pierwszy raz jestem tak na biezaco ze wszystkim obeznana.Lilly,a masz numer telefonu pod jakim mozna sie zarejestrowac na te usg 3d w Batorym?A w jakim okresie ciazy sie robi te usg?Czy sa jakies dobre miesiace na nagranie takiego filmiku? Ile taki film na plytce trwa?Uswiadom kolezanke w tej materii;0 Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: :) 16.03.08, 08:25 (+48 32) 772 26 63, (+48 32) 247 00 29, - to są telefony do Ado-Med 2 najlepiej wykonać takie usg (jak nie masz żadnych problemów) ok. 22-25 tyg. u mnie seans na płytce trwał ok. 15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: :) 16.03.08, 21:10 Ufff Dodzwoniłam się wreszcie do Genomu. Idę 1 kwietnia (hahaha) Będzie to mój prawie 22 tydzień i mam nadzieję że wszystko będzie ok. Chciałabym się dowiedzieć czy to syn czy córcia. W domu z mężem robimy zakłady.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? 18.03.08, 12:29 Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? Na szkole rodzenia dostałam listę rzeczy, które mam zabrać do szpitala, ale nie ma tam słowa na temat szutćców, talerzyka, kubka itp. Jak to jest: mam zabrać swoje czy dostanę szpitalne? Pytam, bo moja torba do szpitala jest gigantyczna i staram się maksymalnie ograniczyć jej zawartość Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? 18.03.08, 12:45 Jeszcze nie ale mam zamiar. Może najlepiej będzie jeśli pójdziesz zapytać się do szpitala. Moja koleżanka tak zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? 18.03.08, 17:49 Ja zabieram swoje naczynia - chyba szpitalnych nie ma bo posiłki dowozi firma. Przynajmniej jak leżałam w 5 tc to nie było. Aha co trzeba zabrać dla dzieciaczka oprócz pamponi i ubranek? A dla siebie? Wiadomo że koszule nocne, ręczniki, "pieluszki z belli" a podkłady też? Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? 18.03.08, 17:59 W szkole rodzenia przy szpitalu dostałam taką listę: Wyprawka do szpitala w Świętochłowicach Dla matki: duży ręcznik kąpielowy (do wytarcia się po pobycie w wannie), ewentualnie mały ręczniczek do otarcia twarzy podczas porodu, koszula nocna – 2 szt, biustonosz umożliwiający karmienie – 1/2 szt, wkładki laktacyjne – 1 op., pieluchy BELLA (tzw. podpaski poporodowe) – 2 op., klapki pod prysznic (oprócz tego zmienne obuwie), skarpetki – 1 para, podomka, termometr, papier toaletowy, ewentualnie maszynka jednorazowa (w szpitalu są, ale może Panie mają jakieś swoje ulubione firmy), szminka bezbarwna lub krem (do ochrony suchych ust podczas oddychania), chusteczki higieniczne, przybory toaletowe. Dla dziecka: krem F-18, pieluchy jednorazowe (najlepiej Pampers rozmiar 1), chusteczki nawilżające (koniecznie sensitive). Nie przynosimy do szpitala żadnej bielizny dla dziecka, bowiem w trakcie pobytu w szpitalu dziecko jest ubierane w ubranka szpitalne. Również nie przynosimy do szpitala rożków lub innych becików (dziecko jest owijane w szpitalne kołderki). Ubranko dla dziecka jest tylko niezbędne w dniu wychodzenia dziecka ze szpitala. O podkładach nie piszą, ale zapakowałam kilka na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? 18.03.08, 18:17 Nie cierpię koszul nocnych.... potem całe idą do góry i wszystko masz na wierzchu Mam spakowana piżamę ale dokupię jeszcze te cholerne koszule... I te klapki pod prysznic - jakie to niewygodne wiem , wiem.... marudzę o widzisz jeszcze chusteczki jednorazowe i szminka (w sumie mam ją w torebce cały czas ale w torbie - brak ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? 18.03.08, 22:36 No,ta lista by sie mniej wiecej zgadzala z moimi poprzednimi pobytami w tym szpitalu.Ale obowiazkowo cos do picia,bo niekiedy akcja porodowa trwa dosc dlugo,no a pic sie chce Co do naczyn to sa szpitalne,z tym ze sztucce i kubek mialam swoj,no bo jak ktos z rodziny przychodzil mnie dozywiac to nie bede latac po szpitalu za rekwizytami do tego.Podkladow nie trzeba bo daja tam takie z ligniny.Kurcze,az Ci zazdroszcze ze jestes juz na tym etapie przygotowan do porodu!Jak sobie cis jeszcze przypomne to dam znac.Narka! Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? 19.03.08, 11:41 Dzięki za rady, dziewczyny Do picia zapakowałam w sumie 2,5 litra "mineralnej", więc chyba wystarczy na początek, no i kubek, talerzyk i sztućce. Poród coraz bliżej (połowa 37 tc) i wsłuchuję się w mój organizm czy aby się nie zaczyna. A tu na razie tylko parę skurczy przepowiadających i nic poza tym... No, jeszcze nogi zaczęły puchnąć Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Rodziłyście w szpitalu w Świętochłowicach? 19.03.08, 22:31 Kurcze,to jeszcze Ci sie wykroi Maly Zajaczek na Wielkanoc))Ale w sumie mialas fajna pore na ciaze,bo ja dopiero w 12 tygodniu,wiec te upalne miesiace bede sie z brzuszkiem kulala,a jak dzidzius sie urodzi to tez pogoda za bardzo spacerowa nie bedzie-BUUUUUUUU!!!!!!A Ty takie piekne miesiace masz na pierwsze chwile Maluszka.Zycze Ci duzo zdrowka i powodzenia.A jakby sie zaczelo to napisz tak szybciutko.Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Terminy 20.03.08, 07:53 No faktycznie Blanka ma najszybciej Potem chyba ja - przełom kwietnia i maja. No chyba że będzie cc to szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: Terminy 11.04.08, 20:26 No właśnie Wiosna przyszła a tu cisza... Co u Was słychać? Jak samopoczucie? Ja nadal w ciąży, termin mam na poniedziałek, ale nic nie wskazuje na to, że Jaś się urodzi w terminie. No chyba że moje codzienne długie spacery i porządki w domu wreszcie zrobią swoje i coś się zacznie . Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Terminy 12.04.08, 19:06 Witam - a raczej witamy 9 kwietnia urodziłam córeczkę - Hanię 36 tc. Mała zdrowa silna, 10 pt na 10 , ssie rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: Terminy 14.04.08, 08:47 Gratulacje dla mamusi. Ja muszę jeszcze poczekać...termin mama na koniec lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: Terminy 14.04.08, 21:55 Ale sie Lilly musisz cieszyc!Serdeczne gratulacje i ucalowanka dla Kruszynki.I jak w szpitalu bylo?Standartowo lezalyscie 3 dni?Ale masz fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: Terminy 15.04.08, 13:03 Tak, leży się PEłne 3 doby - więc jak się rodzi w nocy to trochę dłużej. Po cc zostaje ię na 4 pełne doby Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i 23.04.2008 o 18.15 urodziłam synka :)))) 29.04.08, 13:24 Witam po przerwie i dzielę się z Wami moim szczęściem: 23.04.2008 0 godz. 18.15 urodziłam Jasia. Ważył 3830g i mierzył 55 cm. Jest wspaniałym i bardzo grzecznym bobaskiem, od niedzieli jesteśmy już w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka1 Re: 23.04.2008 o 18.15 urodziłam synka :)))) 30.04.08, 13:50 Gratulacje !!! dla mamusi a dla synka buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewahewig Re: 23.04.2008 o 18.15 urodziłam synka :)))) 01.05.08, 19:13 Jezu,to juz!!!Ale sie masz swietnie.Strasznie bylo?Ale z calego serca gratuluje i zycze zdrowka dla Ciebie i dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: 23.04.2008 o 18.15 urodziłam synka :)))) 01.05.08, 22:49 Już, już )) Było ciężko, ale jak go zobaczyłam to zapomniałam o bólu i zmęczeniu i powiedziałam mężowi, że urodzę mu jeszcze jedno Dziękuję za gratulacje i trzymam kciuki za Was Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally do blanka 10.05.08, 21:13 Blanka - czy ten twój wózek X lander ma może kolor turkusowy? Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: do blanka 14.05.08, 15:26 to "spotkałysmy sie" na mjance w poniedziałek - czerwony quinny Zresztą - widuję Cię czasem Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: do blanka 14.05.08, 17:01 Niestety nie zwróciłam uwagi. Będę się za Tobą rozglądała Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: do blanka 14.05.08, 19:21 a zaglądałaś mi do wózka zresztą ja Tobie tez Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: do blanka 15.05.08, 10:20 <lol> teraz jestem na takim etapie, że we wszystkie wózki zaglądam Trudno się oprzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: do blanka 19.06.08, 16:08 21.06. w Wpkiw obok kapelusza od godziny 10 spotkanie chustowe zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_i Re: do blanka 20.06.08, 08:05 tak, tak, już się dowiedziałam z forum chustowego i oczywiście się wybieram . Dzięki za zaproszenie. Już w ciąży myślałam o chuście ale jakoś mi przeszło, ale jak Was zobaczyłam to marzenia odżyły. Do zobaczenia w parku Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally wyprawka 23.08.08, 22:23 Jeżeli , któraś z was byłaby chętna to mam do odsprzedania garderobę dla małej księżniczki - r. 56-62-68 bodziaki, rampersy, kurteczki, dresiki, śpioszki, sweterki, czapeczki, kombinezony, ... Wszystko w stanie idealnym, bądź bardzo dobrym - przeważnie firmy 5-10-15, c&a, - ceny od 1 zł. - do 35zł. zainteresowanym zdjęcia na maila pozdrawiam i życze dużo radości z macierzyństwa Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally gratulacje dla ewy hewig 18.09.08, 21:52 wyczytałam na październikowych mamach że urodziłaś GRATULACJE i dużo dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś