moka2 19.03.08, 13:33 tyle razy slyszalam i jestem ciekawa jak to jest czy rzeczywiscie dziewczynki zabieraja mamie urode a przy chlopakach sie nie tyje i wyglada ladnie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewuncia.a Re: wygląd mamy a płeć dziecka 19.03.08, 13:51 Ja w to nie wierzę, to jakiś relikt przeszłości Odpowiedz Link Zgłoś
emilisitos Re: wygląd mamy a płeć dziecka 19.03.08, 15:08 ja też nie za bardzo w to wierzę..ale...;P czy to czysty przypadek,że np moja mama po 2 córach hmmm jakby to powiedzieć "rysy twarzy stały się jakby grubsze" i to nie przez to,że przytyła-bo przytyła niedużo;] Natomiast mnie wszyscy od początku mówili,że będzie chłopak. Faktycznie na twarzy nic się nie zmieniłam, nawet koleżanki mówią,że ładnie wyglądam w ciąży-że ciąża mi służy (bo co niby mają powiedzieć;P) Mam duuużą tendencje do tycia a przytyłam "tylko" 13 kg,(31 tydz ciąży) fakt że jeszcze mi przybędzie, ale i tak uważam że jak na mnie to mało No i każda spotkana i dawno nie widziana kumpela mówi, że jakoś tak wyglądam ładniej..hmmm miło mi,że tak mówią, ale nie sądzę,że aż tyle komplementów byłoby nieszczerych Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: wygląd mamy a płeć dziecka 19.03.08, 17:04 mnie wszyscy mówią, że ładnie wyglądam, przytyłam na szczęście tylko 6 kg, a jestem w 24tc(dzidzia duża, w górnych granicach normy)- wszyscy wróżą mi chłopca, a na usg wychodzi dziewczynka)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: wygląd mamy a płeć dziecka 19.03.08, 15:18 gdyby to była prawda to teraz w łóżeczku spałby sobie mój synek a nie cudowna łobuźnica Maja!!!! ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka000 Re: wygląd mamy a płeć dziecka 19.03.08, 15:26 Ja też nie wierzę w te przesądy. Obecnie jestem w dziewiątym miesiącu ciąży z dziewczynką i musze przyznać, że wyglądam lepiej teraz niż przed ciążą (mam tu na myśli np. stan włosów i skóry - żeby cały czas były takie jak teraz!). A co do przybierania na wadze..mi przybyło 6 kg. Chyba więc to jak zmieniamy się w tym odmiennym stanie jest spawą bardzo indywidualną i w dużej mmierze zależną od naszych hormonów. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: wygląd mamy a płeć dziecka 19.03.08, 16:22 Jestem w drugiej ciąży- obie dziewczynki- i wtedy i teraz słyszę komplementy, więc to bzdura jest Odpowiedz Link Zgłoś
orgellaa Re: wygląd mamy a płeć dziecka 19.03.08, 16:40 jestem w ciąży z dziewczynką i na zmianę słyszę "O. będzie dziewczynka bo się 'zmieniłaś'" ("zmieniłaś" czyli "zrobiłaś się brzydka"), lub "ale urodzisz chłopaka, bo nic się nie zmieniłaś". Najśmieszniejsze jest wtedy, gdy ktoś dowiaduje się, że będzie dziewczynka, i robi wielkie oczy "ale przecież po tobie nie widać" Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Bzdura 19.03.08, 17:07 Ja urodziłam 2.5 roku temu córkę a : -smaki (słone, pikantne, kwaśne) -wygląd (uroda, włosy, cera ,itp) -kształt brzucha i cała tego typu reszta wskazywały na 100000% chłopaka . Nie było ani jednej osoby (prócz mojej babci, która od początku mówiła że będzie dziewczynka) która nie mówiła mi: ale wyglądasz na chłopaka, albo i co będzie synek?, znajomi , nieznajomi, panie w sklepach wszyscy twierdzili ze będę miała chłopaka a mam 100% dziewczynkę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś