Dodaj do ulubionych

Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę?

28.03.08, 12:15
Ile czasu należy czekać z wykonaniem testu ciążowego?
Powiem tak. Mam 28 dniowe cykle, a 4 kwietnia oczekuję na miesiączkę. Starania
o dziecko mieliśmy zacząć od kwietnia, ale zaszaleliśmy w święta i teraz czuję
się jakoś tak ciążowo. Pewnie to moje paranoje, ale wolałabym dla pewności
zrobić test.
Obserwuj wątek
    • karolinazajac Re: Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę? 28.03.08, 12:20
      Wiesz, kiedy mogłaś mieć owu? Dodaj do tego ok. 9 dni, żeby się
      zarodek zagnieźdzł i jeszcze ze 2 żeby wzrósł poziom gonadotropiny.
      Czyli ok 25-26 dnia cyklu.
      • koza_w_rajtuzach Re: Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę? 28.03.08, 12:25
        Dzięki. W takim razie zrobię test 3 kwietnia.
        • koza_w_rajtuzach Re: Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę? 28.03.08, 12:27
          mam jednak nadzieję, że nam się nie udało.. smile)
          • kasia2705 Re: Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę? 28.03.08, 13:37
            Ej Koza, nie ma "tego zlego" smile
            Ja Ci powie, ze mi sie wydawalo iz zaciaze od razu tak jak z
            synkiem, a starania trwaly pol roku (i tak niewiele kiedy czytam
            inne historie) wiec mysle sobie, ze jak zaskoczylas "mimo woli" to
            bedzie super wink
            • koza_w_rajtuzach Re: Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę? 28.03.08, 18:04
              Tak, wiem jak to jest. O pierwszą córkę staraliśmy się przez 7 miesięcy. Mam
              takie poczucie, że jak drugie dziecko urodzi się pod koniec roku to będzie takie
              biedne, poszkodowane, zawsze najmłodsze w klasie wink).
              • kasia2705 Re: Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę? 29.03.08, 10:54
                Poza tym imie juz macie... a w kazdym razie multum propozycji wink
    • osa551 Re: Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę? 28.03.08, 12:47
      U mnie wykazał w pierwszym dniu, kiedy powinnam dostać okres a nie dostałam. Z
      tym, że druga kreseczka była tak blada, że jej nie zauważyłam i odłożyłam test
      na bok z nosem na kwintę, dopiero po chwili się zorientowałam, że to ta druga
      kreska jednak tam jest.
    • agulka1001 Re: Po jakim czasie test ciążowy wykryje ciążę? 29.03.08, 14:28
      mi wyszedł test pozytywny w 9dniu wyzszej temp!4 dni przed @
      • justyna812 Ania-Koza 29.03.08, 17:33
        hej Ania i jak test???widze ze masz zmiany w podppisie?smile)

mi test wyszedl pozytywny w dniu @

jak Klara?? pewno juz urosla??

pozdrawiam
        • koza_w_rajtuzach Re: Ania-Koza 29.03.08, 23:11
          Nie robiłam testu smile. Zresztą chyba nie będzie jeszcze takiej potrzeby...
          Klara ma się świetnie. 88 cm i 13 kg żywej wagi wink). Poza tym jest niesamowicie
          grzeczna, empatyczna i wrażliwa. Taka prawdziwa z niej dziewczynka.
          A jak tam Oliwka? Pewnie też urosła? smile))
          Justynka, a jak czujesz się w tej ciąży? Wiesz już czy oczekujesz chłopca czy
          dziewczynki? Pewnie Oliwka cieszy się, że będzie miała rodzeństwo? smile A tak w
          ogóle to gratuluję Ci ciąży, bo wcześniej nie miałam okazji tego zrobić. Życzę
          szybkiego i bezproblemowego porodu smile.
          • justyna812 Re: Ania-Koza 30.03.08, 07:15
            ja czuje sie swietnie smile)

Oliwia ma ok 14 kg i 90 cm rosnie ze hej, zreszta jak wszystkie styczniaki z rocznika. gadula niesamowita od stycznia idzie do przedszkola, a jak rozrabia he he

niestety nie wiemy co bedziemy mieli,dzidzia sie chowa ale nie wazna plec wazne zeby bylo wszystko OK bo narazie bylo pod gorke niestetysad( male ma 0,5 kg i narazie miednicowo ulozone mam nadzieje teraz miec CC po tych moich komplikacjach jakie milam z Oliwia. Oliwka caluje brzuszek, fotki z USG, pokazuje na brzuch i mowi dzidiza tam jest, slodkie to jest.
            • koza_w_rajtuzach Re: Ania-Koza 30.03.08, 08:56
              Oliwka rzeczywiście jest bardzo duża. 90 cm to naprawdę sporo smile. Klara dla
              odmiany jest małomówna. Potrafi powiedzieć więcej niż chce, ale to kwestia
              charakteru a nie nieumienia wink.

Maleństwo jest już duże i na pewno silne, więc na pewno będziesz miała już tylko
              z górki z tą ciążą smile.
              A masz jakieś wskazania do CC? Życzę Ci, abyś zakończyła ciążę w taki sposób
              jaki Tobie odpowiada. Osobiście też raczej wolałabym mieć cesarkę, ale ja nie
              rodziłam siłami natury i nie mam pojęcia jak to jest.. chyba nie chcę nawet
              wiedzieć jak to jest wink).
              • annam21 Re: Ania-Koza 30.03.08, 10:01
                hej ania!
                zrob test kto wie,moze bedziemy w podobnych terminach chodzicsmile!

Malomownoscia sie wogole nie przejmoj ,dzieci niemowia,nie mowia, a
                pozniej poprostu bum...i nawijaja,ze az milosmile

Pozdrawiam
                • koza_w_rajtuzach Re: Ania-Koza 30.03.08, 10:19
                  Anna, a Ty jesteś już w ciąży? Udało Wam się? smile
                  Wolę jeszcze miesiąc z ciążą poczekać. Gdybym teraz w niej była, to urodziłabym
                  w połowie grudnia. Wolę urodzić na początku roku i mieć w ten sposób rok młodsze
                  dziecko wink)), choć oczywiście bardzo bym się cieszyła jakby już teraz na teście
                  były dwie kreski. Boję się tego, że starania o drugie dziecko mogą ciągnąć się
                  miesiącami.
                  A Sara dużo już mówi? Pewnie tak, bo to bardzo rezolutna dziewczynka smile.
                  Tak w ogóle to pozdrawiam.
                  • justyna812 Re: Ania-Koza 30.03.08, 12:10
                    moge miec CC bo mialam krowotok i troszke komplikacji z Oliwia ale zobaczymy, rodzic silami moge bo wiem jaki to bol i wogole ale boje sie tych komplikacji

nam zajely starania 8 m-cy!! no ale tak to jest jak maz w rozjazdach sad(

trzymam za Was kciuki smile))
                  • annam21 Re: Ania-Koza 30.03.08, 12:55
                    4t4d;P

narazie boje sie jezcze cieszyc nawet... ale mam nadzieje,ze bedzie
                    okey. Mi zalezalo skolei zeby urodzic w tyn roku jeszcze;P
                    Nie ma tego zlego ! Ania,jak sie urodzi w tym roku to moze i bedzie
                    jednym z najmlodszych dzieci,ale ... rocznikowo bedzie tylko 2 lata
                    roznicy, Wiec o ile na pocztaku ciezej to nawet do przeszkola beda
                    chociaz jeden rok razem chodziscsmile i n rizne wyjazdy szkolne moga
                    razem jezdzic.

A moze w polsce zrobia taki system jak tu (chyba jest;P) ze nie
                    biara dzieci z rownych rokow,tylko np dzisi ida od 6 roku zycia
                    skonczonego do pierwszej klasy. czyli np. idzie dziecko ktore
                    skonczylo 6 lat w styczniu, w czerwcu,ale tet takie z grudnia
                    ubieglego roku i z pazdziernik itd.

Dzici z sierpnia i wrzesnia aja specjalne testy czy sa gotow by ic
                    do szkoly.

namieszalam chyba troche;P

Sara,,,gada...hehe w sobie tylko znanym jezyku najwiecejsmile

pzdr
                    • koza_w_rajtuzach Re: Ania-Koza 31.03.08, 10:15
                      Fajnie, że zdecydowałyście się na rodzeństwo dla styczniaków smile). Osobiście nie
                      tęsknię bardzo do drugiego dziecka, ale z Klarą trochę mi się nudzi i mam
                      wrażenie, że to nie jest jeszcze pełna rodzina. Nawet jeśli czasem potłucze się
                      ze swoim bratem/siostrą, to razem będą przechodzić przez okres dzieciństwa, będą
                      mieli różne szatańskie pomysły, będą brykać na spacerkach i wspólnie spędzać
                      czas wink. A poza tym nie będę musiała już bawić się z Klarą w zabawy, których
                      szczerze nie lubię wink).

Anna, nie bój się cieszyć. Mam taką teorię, że czarne myśli przyciągają złe
                      zdarzenia, więc trzeba zawsze myśleć pozytywnie. Wiem, że masz złe
                      doświadczenia, ale z Sarą Ci się udało, więc teraz też się uda.

Justyna, skoro boisz się komplikacji to nawet nie próbuj rodzić siłami natury.
                      Byłaby to głupota z Twojej strony.
                      • justyna812 Re: Ania-Koza 31.03.08, 12:37
                        koza_w_rajtuzach napisała:

>
                        > Justyna, skoro boisz się komplikacji to nawet nie próbuj rodzić siłami natury.
                        > Byłaby to głupota z Twojej strony.
                        >

na pewno zrobi mi moj gin CC smile

dla mnie przynajmniej dwojka dzieci musi byc bo potem jak my umrzemy to same jak kolek zostana

a duzej roznicy nie chcialam tylko do 3 lat
                        • koza_w_rajtuzach Re: Ania-Koza 31.03.08, 14:29
                          > dla mnie przynajmniej dwojka dzieci musi byc bo potem jak my umrzemy to same ja
                          > k kolek zostana

Ja też boję się tego, że mając tylko jedno dziecko mogłabym nigdy nie zostać
                          babcią wink)). Teraz ludzie są nastawieni głównie na robienie kariery, a kiedy już
                          są gotowi do zostania rodzicami, to niekiedy okazuje się, że jest za późno.. Nie
                          wiem jak będzie gdy Klara dorośnie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka