petitvika 07.04.08, 13:57 Powiedzcie od którego tygodnia męczy Was zgaga i czy macie jakieś sprawdzone naturalne metody na walkę z nią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spaska Re: zgaga 07.04.08, 22:24 w pierwszej ciązy miałam mega zgagę - nikomu nie życzę gdzieś tak od 6-7 miesiąca kiedy brzuszek zrobił się już duży. Przerobiłam chyba wszystko: mleko, migdały, sok z cytryny z wodą, zajadanie zgagi, piłam siemię lniane. wstawałam w nocy żeby sobie parzyć, bo mi to dziadostwo spać nie dawało. Siemię chyba z tych naturalnych metod było najlepsze, niestety działało na krótko.Spałam prawie na siedziąco,bo to tez pomaga podobno. Akurat!W końcu przerzuciłam się na rennie, w ciązy można bez problemów. Tylko to mi pomagało, nawet miałam listek pod poduszką Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zgaga 08.04.08, 00:08 Cola. działa. Jestem w 20 tygodniu i dalej zgaguję. Odpowiedz Link Zgłoś
petitvika Re: zgaga 08.04.08, 09:43 dziękuję za odp ja miewałam zgagę nawet nie będąc w ciązy więc teraz nie wiem czy to z tego powodu czy po prostu ze zmiany sylu żywienia ale wypróbuję Wasze metody Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 Re: zgaga 09.04.08, 17:20 Ja tez miałam zgagę od połowy do końca ciąży i migdały pomagały i pepsi lub cola duużo piłam . Ale itak czasem miałam ... Pociesz się tym że mówi się tak im większa zgaga w ciąży tym dzidzia będzie miała więcej włosków na głowie)) Mnie się sprawdziło chociaż teraz troszke zżadły ale po urodzeniu buszzzzz))) Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: zgaga 09.04.08, 22:15 Ja miałam zgagę na poczatku ciazy , pomagała mi wtedy szklanka zimnego mleka. Później przeszła i teraz wróciła. jestem obecnie w 33 tyg. i meczy mnie czy zjem cos, czy nie. Pomaga mi teraz guma mietowa, czasami biore równiez RENI ( niestety słabo działa) bardziej pomaga mi teraz guma mietowa. próbowałam również migdałów, ale zgaga była wieksza i do tego ztrasznie mnie muliło. Odpowiedz Link Zgłoś
petitvika Re: zgaga 11.04.08, 17:51 faktycznie guma miętowa działa najlepiej dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: zgaga 09.04.08, 22:20 Mam zgagę prawie od początku ciąży najbardziej pomaga mi mleko, teraz stosuję też Reni ale słabiej działa Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-77 Re: zgaga 11.04.08, 13:06 jestem w 32 tyg. ciąży i też dopadła mnie zgaga, ja kupiłam tabletki homeopatyczne GASTRICUMEEL przechodzi jak ręką odjął, jestem zadowolona z tego leku, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: zgaga - do kasia-77 11.04.08, 14:01 kasia-77 powiedz mi proszę czy bierzesz ten lek doraźnie jak zgaga Ci dokucza czy to jakaś stała terapia?? Gdybyś mogła napisz jak to cudo stosować. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_mysz Re: zgaga 13.04.08, 07:51 ja jestem w 31 tc, i miewam zgagę, ale na szczęscie nie jakąś wybitnie dokuczliwą- raczej upierdliwą A sposób? Nie kłaśc się po jedzeniu tylko odczekac i dopiero po jkiejś pół godzinie po posiłku można się rozłożyc horyzontalnie Jeśc częsciej , a mniejsze porcje. Tyle profilaktyka, a jak już przychodzi co do czego to Reni czy inny specyfik, jeśli nie ma przeciwskazań dla ciąży- to słowa lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś