15.04.08, 17:50
Dziewczyny, od którego tygodnia Wasz lekarz przepisał Wam witaminy?
Obserwuj wątek
    • aniluap88 Re: witaminy 15.04.08, 21:42
      mi lekarz powiedział o witaminach przy pierwszej wizycie- to było w 4 tc. a kwas
      foliowy to powinno się przyjmować nawet przed ciażą.
      • agar2208 Re: witaminy 15.04.08, 23:02
        to zalezy od lekarza. Moj kazał mi do 3 mc. brać kwas foliowy, a dopiero po 3 mc
        witaminy FEMINATAL.
        Ale czytajac wypowiedzi na forum, to bywa roznie, niektórzy juz od samego
        poczatku kaza brac witaminy. Moj lekarz uważa, że na poczatku nie ma takiej
        potrzeby.
    • nglka Re: witaminy 16.04.08, 06:35
      od początku
    • zefirekk Re: witaminy 16.04.08, 06:46
      od II trymestru. Powiedział, że mam sobie wybrać takie, na które mnie stać, bo one oprócz ceny to się niczym nie różnią. Nabyłam Falvit. Nie wiem w czym mi mają pomóc bo mam wzorcowe wyniki wszystkich badań, no ale lepiej brać niż w razie co mieć wyrzuty sumienia.
      A polecam soki marchwiowo-jablkowe i buraczano-jablkowe smile oczywiscie domowej roboty - a tak, żeby zapić witaminki tongue_out heheh
    • petitvika Re: witaminy 16.04.08, 07:53
      dzięki!
      ja nie dostałam witamin od gin. ale biorę na własną rękę falvit, bo już od
      dłuższego czasu nie mogę sie pozbyć kataru i tak mi polecił internista. Soczki
      piję zawzięciesmile niestety jak na razie tylko kupne.
    • tusia1609 Re: witaminy 16.04.08, 08:57
      Mi kazał witaminy brać od 17 tygodnia ciąży, ale było to skutkiem złych wyników
      badań. Wyszła mi anemia. Biorę Falvit i żelazo-Sobifer. a co do kwasu foliowego
      to brałam go do 12 tygodnia ciąży, bo powiedział że po tym okresie traci swoje
      "właściwości", jest zbędny.
    • ruda73 Re: witaminy 23.04.08, 23:48
      Na pierwszej wizycie dostałam zalecenie, żeby brać Feminatal Metafolin 800, ze
      względu na zawartość kwasu foliowego i metafoliny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka