petitvika 15.04.08, 17:50 Dziewczyny, od którego tygodnia Wasz lekarz przepisał Wam witaminy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniluap88 Re: witaminy 15.04.08, 21:42 mi lekarz powiedział o witaminach przy pierwszej wizycie- to było w 4 tc. a kwas foliowy to powinno się przyjmować nawet przed ciażą. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: witaminy 15.04.08, 23:02 to zalezy od lekarza. Moj kazał mi do 3 mc. brać kwas foliowy, a dopiero po 3 mc witaminy FEMINATAL. Ale czytajac wypowiedzi na forum, to bywa roznie, niektórzy juz od samego poczatku kaza brac witaminy. Moj lekarz uważa, że na poczatku nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: witaminy 16.04.08, 06:46 od II trymestru. Powiedział, że mam sobie wybrać takie, na które mnie stać, bo one oprócz ceny to się niczym nie różnią. Nabyłam Falvit. Nie wiem w czym mi mają pomóc bo mam wzorcowe wyniki wszystkich badań, no ale lepiej brać niż w razie co mieć wyrzuty sumienia. A polecam soki marchwiowo-jablkowe i buraczano-jablkowe oczywiscie domowej roboty - a tak, żeby zapić witaminki heheh Odpowiedz Link Zgłoś
petitvika Re: witaminy 16.04.08, 07:53 dzięki! ja nie dostałam witamin od gin. ale biorę na własną rękę falvit, bo już od dłuższego czasu nie mogę sie pozbyć kataru i tak mi polecił internista. Soczki piję zawzięcie niestety jak na razie tylko kupne. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia1609 Re: witaminy 16.04.08, 08:57 Mi kazał witaminy brać od 17 tygodnia ciąży, ale było to skutkiem złych wyników badań. Wyszła mi anemia. Biorę Falvit i żelazo-Sobifer. a co do kwasu foliowego to brałam go do 12 tygodnia ciąży, bo powiedział że po tym okresie traci swoje "właściwości", jest zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: witaminy 23.04.08, 23:48 Na pierwszej wizycie dostałam zalecenie, żeby brać Feminatal Metafolin 800, ze względu na zawartość kwasu foliowego i metafoliny Odpowiedz Link Zgłoś