apogeum77 23.06.08, 14:11 Ostatnio usłyszałam od kogoś z rodziny na temat wybranego przez nas imienia dla małej: "Co?? Kasia?? nie podoba mi się!" Osoba, która to powiedziała nie rozumie, czym się tak zdenerwowałam. Jak wy byście zareagowały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4ukamisia Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 14:17 Mi tez czesto sie to zdarza. Moj synus bedzie mial na imie Alan a na drugie Aleksander. Mi i mezowi sie podoba i tak tez zawsze odpowiadam. Ze na szczescie to nie tobie ma sie podobac tylko nam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikatra Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 30.06.08, 13:55 4ukamisia - kurde wybraliście moje typy tak mial sie nazwyac moj synek, no ale bedzie córeczka pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 15:07 jak babcia powiedziała, że każde imie tylko nie Karol, bo to jej się kojarzy z sąsiadem, to powiedziałam, że ona już swoją szansę na nazywanie dzieci miała i tyle. Tyle, że u mnie wszyscy wiedzą, że ze mną się nie dyskutuje. Poza tym to Tobie i mężowi ma się podobać, a całemu światu Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka000 a ja odpowiedzialabym tak... 24.06.08, 09:35 " a zastanowilas/les sie nad swoim imieniem????????????????" skoro ktos potrafi byc chamski to czemu ja nie moge byc Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 15:33 Na dobrą sprawę każde imię komuś się nie spodoba. Ja nawet bym się nie zdenerwowała, tylko olała, wzruszyła ramionami i odpowiedziała "A mi tak". I już. Odpowiedz Link Zgłoś
tanoshii Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 16:03 Ja urodzę Kubę. I juz nie raz słyszałam, że tylko nie Kuba, bo to teraz takie popularne imię. A co mnie to obchodzi?? Zawsze chciałam tak nazwać swojego dziecko, jeżeli byłby to chłopiec i nie jest moją winą, że zawszłam w ciązę akurat teraz, kiedy to imię jest jednym z najczęsciej wybieranych (podobno..). Staram się tym nie przejmować, chociaż przyznam, że czasem mam nerwy na tych , co komentują. Jak będą mieli własne dzieci, to nazwą je tak jak będą chcieli. Nic im do mojego maluszka i jego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 16:39 Jak byłam w pierwszej ciąży to chciałam nazwać córkę Maja. Jak ktoś pytał o wybór imienia to mówiłam. Powiedziałam też teściowej, na co ona "o nie bo będą dziecku dokuczać". Prawdopodobnie za moimi plecami przekonała też mojego męża, bo oboje mówili, że dzieci będą wołać "Maja ugryzła Gucia w j..a". Nie postawiłam wtedy na swoim, bo M strasznie kręcił nosem - ja miałam wybrać imię, ale jak wybrałam to mu się nie podobało. W tej ciąży już prawie wybrałam. Nikomu nie mówiłam tylko M. On znów kręcił nosem, więc w końcu go ustawiłam, że jak jest taki to niech sam wybierze. Stanęło na tym, że zgodzi się na mój wybór. Cały czas zastanawiam się nad Mariką, ale jeszcze nie mam pewności. Jak ktoś mnie pyta o wybór imienia to mówię, że jeszcze nie wiem i tak zostanie do porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 16:45 kiedy nie byłam w ciązy, to w duchu pewnie sobie pomyslalam,że ktoś "głupio" nazwał dziecko,ale odkąd mam byc mamą,to wiem,że to jest wybór rodziców-TYLKO I WYŁĄCZNIE! my w ogole nie pytaliśmy o zdanie rodziców, tesciów, babc itp! wybralismy imiona we dwoje, na samym początku ciązy tj. Kubuś lub Paulinka (tez nie wiedzialam,że to teraz najpopularniejsze imię na chłopca,ja znam 1Kubę-lat 23 i 1-lat 35)! kiedyś tak było,że to babcie miały najwięcej do powiedzenia (w kwestii imienia, wyprawki, opieki, WSZYSTKIEGO)!raz odbyło się spotkanie babc i prababc, moja babcia wybierała imię w ogole nie zwracając na nas uwagę,i mowiąc, jakie to są sliczne imiona, bo ona wie najlepiej!ale ja nie jestem moją mamą (ani tesciową) i nie mam zamiaru poddawac się ich sugestiom! Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 16:47 My nikomu nie powiemy, bo dopiero sie zacznie. Do tego jeszcze dziecie bedzie 'mieszane', polsko-francuskie, wiec juz widze te debaty, aby wszystkim dogodzic. I tak zawsze ktos bedzie krecil nosem, jak nie francuska babcia to polski dziadek. Wybrane i koniec, trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Trzymaj sie wersji, ktora Ci podpowiada serce i juz! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 18:50 Ja też chciałam mieć Majkę, ale teraz to 3 albo 4 co do częstości imię i troszkę mi obrzydło. Ale w życiu nie pomyślałabym, że ktoś może wołać "Maja ugryzła Gucia w j..a" Zresztą tu przypomina mi się kabaret Moralnego Niepokoju w skeczu z wyborem imienia "tadeusz wajchę przełóz; ambroży nie przełoży..." itd. Do każdego imienia można się przyczepić... Za to będę miała Lilunię Odpowiedz Link Zgłoś
apogeum77 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 16:46 Mnie drażni to, że ludzie sami pytają o imię i niepytani o zdanie krytykują. Wydaje mi sie, że człowiek z elementarnymi podstawami kultury wie, że w takim przypadku mówi się albo coś miłego, albo wcale. Wyrażanie negarywnej opinii w tym przypadku jest po prostu nietaktem - delikatnie rzecz ujmując, a mówiąc wprost jest chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
cziornaa Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 11:04 Hej. Doskonale Cię rozumiem! U nas postanowiliśmy z mężem że dla chłopca on wybiera a ja dla dziewczynki, oczywiście przy obupólnej akceptacji. Okazało sie że będzie chłopiec, mąż podsunął parę pomysłów, z których wybraliśmy Norbert. Jak usłyszałam od mojej mamy i siostry że to bardzo brzydkie imię i im się w ogóle nie podoba,a następnie wysłuchałam jakiejś przyśpiewki o tym imieniu, którą wykonywał ś.p. dziadek, to od razu wyszłam do łazienki i się popłakałam... Moja mama jest silną osobą a ja postanowiła jej nie ulegać i na pewno imienia nie zmienimy. A to że mnie to strasznie zabolało i zdenerwowało to swoją drogą, ale one pewnie tego nie zozumieją. Troszkę więcej taktu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marti_de Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 23.06.08, 16:54 Mnie tak denerwowały komentarze na temat imion mojego dziecka, że zaczęliśmy mówić, że "jeszcze nie wiemy i wybierzemy jak się urodzi"...co do dyskusji czy mamy jakieś typy staraliśmy się nie wdawać... potem zaczelismy wprost mówić ze dowiedzą sie jak dziecko się urodzi i ja mówiłam otwarcie, że denerwowały mnie ich komentarze, a teraz jak będzie po fakcie! Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 01:16 apogeum77 napisała: > Ostatnio usłyszałam od kogoś z rodziny na temat wybranego przez nas > imienia dla małej: "Co?? Kasia?? nie podoba mi się!" Osoba, która to > powiedziała nie rozumie, czym się tak zdenerwowałam. Jak wy byście > zareagowały? Szczerze? Ja też nie rozumiem czym się tak zdenerwowałaś. Imię ma podobać się rodzicom a nie wszystkim wokół. Zareagowałabym.. nijak. Nie podoba się? Trudno, mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 06:13 Ja tez bym sie nie przejmowała tym za bardzo .Imie dla syna wybralismy w szpitalu bo wtedy sie dowiedzielismy ze bedzie syn , zreszta wszystko dzialo sie jak na wariackich papierach , szpital i poród przedwczesny . Maż wzioł flamaster i napisał na inkubatorze Filip i został Filip . A teraz ma byc dziewczynka no cuz i znów przegralam ja chciałam Zuzanna ale M i syn wybrali Maja , z wyborem starszego braciszka nikt w rodzinie nawet nie smie dyskutowac A ze mi sie podoba wiec tak zostanie i nic mnie nie obchodzi co kto mysli Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 26.06.08, 17:18 gdyby wymiana zdań brzmiała "a moje dziecko bedzie miało na imię Kasia - prawda że to ładnie?" no to jeszcze taka osoba może powiedziec "mi sie nie podoba" Ale jak ktoś zadaje pytanie "jak ma na imie" a potem "oo nie podoba mi sie" to jednak uważam to za brak taktu. Tylko własnie nie wiemy jak to było dokładnie. do autorki - olej sprawę. grunt zeby Wam sie podobało a potem córci Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 08:27 nie wiem co Cię zdenerwowało. Jednym imię się podoba a drugim nie. To Twoje dziecko i Ty decydujesz jak mu dasz na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagonja Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 09:59 Cześć! Ja miałam identyczną sytuację tyle, że nie jedna osoba a kilka naskoczyło na nasz wybór imienia Rafał twierdząc, że jest niemęskie i pospolite. Kolor mojej twarzy odzwierciedlał emocje. Z jednej strony chcę, żebyśmy podejmowali suwerenne decyzje a z drugiej zależy mi na akceptacji imienia synka przez rodzinę... w efekcie odpuściliśmy i skłoniliśmy się ku imieniu po prapradziadku ale czy to słuszny wybór?!? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 12:19 Czy ty na serio sądzisz, że gdybyście nadali tamto imię synek nie zostałby zaakceptowany przez rodzinę??? ... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-78 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 15:36 Ja też uważam, że to jest decyzja tylko i wyłącznie rodziców dziecka. Moja mama też kręciła nosem na imię dla naszej córki. Mówiła ludziom - eee oni tak żartują. Wiedziałam że jej się nie podoba, ale nie zmieniłam zdania. Przestała komentować po rozmowie z mamą męża kiedy ta powiedziała że fajne (nie wiedząc że jej się nie podoba). Od tej pory nie komentowała ani słowem. A rodzina, czy znajomi przyzwyczają się po prostu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 17:32 Wielokrotnie słyszałam komentarze na temat imienia mojego syna-mało popularnego - już nawet po jego urodzeniu. szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi. samej zdarzyło mi sie negatywnie skomentowac imie wbrane przez innego rodzica tylko raz-przyszli do nas znajomi, ona rodzi w październiku, ja tez. Kiedy zapytali o wybrae imie odpowiedziałam i usłyszałam "Nie krzywdźcie dziecka". No to sobie pojechałam po imieniu wbranym przez nich a wymienionym chwile wcześniej- wiem wiem, małostkowe, ale nie zdołałam sie pwostrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 17:51 a mnie wkurza co innego - nasz maluch urodził się za granicą, tutaj tez zostajemy i układamy sobie zycie imię zatem wybralismy trochę "niepolskie" ale proste i łatwe do zapamiętania i wymowy, nie kombinowaliśmy za bardzo no i teraz się zaczyna ze strony rodziny: "a jak to jest po polsku?", " a jaka to polska odmiana tego imienia?" no żesz ! jakbym chciała "po polsku" to bym nazwała i staję ostro przeciw "spolszczaniu" a w zasadzie zniekształcaniu jego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 18:46 Jak wy byście > zareagowały? "Trudno, nam się podoba". Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 21:53 To jest sprawa indywidualna rodziców jak nazywają swoje dziecko... Moi dobrzy znajomi nazwali swojego synka Antoni i choć wg mnie jest to okropne imię dla dziecka uśmiechnęłam się i powiedziałam "ładnie"... Przecież nie będę się wtrącać w ich życie i mówić im jak mają go nazywać. Jeśli imię nam się nie podoba lepiej po prostu nie komentować bo to i tak nic nie da. Natomiast Kasia to bardzo ładne imię z ręką na sercu Odpowiedz Link Zgłoś
cziornaa Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 24.06.08, 22:00 Dokładnie się z Tobą zgodzę Alicją, powiedz przyszłej mamie, która ma iskierki w oczach, że imię które wybrała/wybrali z małżonkiem jest brzydkie.... no serca bym nie miała! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 25.06.08, 10:09 Krytykowanie wyboru imienia przez rodziców jest co najmniej niegrzeczne. My chcąc uniknąć uwag i komentarzy odpowiadaliśmy, że to będzie, w zależności od płci, Gienia lub Wincenty. Wszyscy, urażeni, że sobie jaja z nich robimy, odpuścili sobie pytania Jedynie starsza córka wzięła nasze propozycje poważnie Musieliśmy jej tłumaczyć, że to żart Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 25.06.08, 10:13 ja bym to olala i nazwala dziecko, jak mnie i mjezowi sie podoba:0 w koncu to Wy jestescie rodzicami, prawda? wiec co komu do imienia Waszego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
ppewa1 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 25.06.08, 19:17 naszego wyboru nie akceptują prawie wszyscy w rodzinie. chyba hobbystycznie. moja babcia powiedziała, że nie będzie nazywała dziecka wybranym przez nas imieniem i będzie wołała z drugiego (dodajmy, że niepewnego jeszcze). na razie nie przejmuję się tymi głosami. a jak już mała będzie na świecie, to po prostu wszyscy będą musieli przywyknąć. bo co, wyklną dzieciaczka, bo im sie nasz gust nie podoba? swoje dzieci już ponazywali, mi się mogło nie podobać, ale przecież nie zlekceważę faktu, że natalia to natalia, oliwka jest oliwką a tomek tomkiem Odpowiedz Link Zgłoś
aniluap88 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 25.06.08, 21:31 Też bym olała. Nie będę oryginalna- to wasza sprawa i ludziom nic do tego. Jak ludzie pytają się o imiona odpowiadam zgodnie z prawdą (dla dziewczynki-Nina Natalka a dla chłopca Bolesław).Z Bolesławem to się jeszcze zastanawiamy, najwyżej będzie na drugie ( ale będzie koniecznie! nie dlatego, że ludzie kręcą nosem, tylko boimy się, czy dziecko w przyszłości zaakceptuje swoje imię. Znam kobietkę, dobija do 50-tki, ma na imię Lolita no i przyznam, że nie jest jej z tym łatwo. Dla nas wyznacznikiem jest NASZE poczucie estetyki i późniejsza akceptacja przez dziecko swojego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
angela539 Sonia 26.06.08, 08:48 Ja dałam mojej córeczce imię Sonia i nie obchodzi mnie to, że co drugi pies w okolicy to Sonia. Nam to imię bardzo się podobało i tak zostało. Zresztą psów Kubusiów, Czarusiów, Zuź, Maxów czy Aleksów też jest sporo . Odpowiedz Link Zgłoś
dorinn2 Re: Sonia 26.06.08, 10:48 hej, bardzo mnie rozbawil ostatni post ) bo wlasnie tak bylo u nas. Do 21 tc myslelismy, ze bedzie dziewczynka, wiec dalismy na imie Sara. Okazalo sie, ze co drugi pies tak wlasnie sie wabi, nikomu sie nie spodobalo. Po USG okazalo sie, ze bedzie jednak synek wiec damy mu na imie Maxio ( Maksymilian) i zaczelo sie... Co mnie to obchodzi, ze pelno psow Maksow biega (zreszta tak samo jak Filipow, Oskarow nie mowiac juz o imieniu Kuba ja sie z tego smieje, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apogeum77 Strasznie mało nerwowe jesteście:) 26.06.08, 12:10 Dla mnie jest to oczywiste, że imię ma się nam podobać, uwzględniam tez, że tak powiem, dobro dziecka w przyszłości, jednak w moim pierwszym poście miałam na mśli, że dla mnie nie do pomyślenia jest krytykowanie imienia dziecka, które rodzice wybrali, które dla rodziców jest zapewne najpiękniejsze, najlepsze itp, itd. Jak może komuś przyjśc do głowy (zwłaszcza, jeśli sam zapytał o wybrane imię), że jego zdanie jest w tej kwestii dla mnie ważne?? No, chyba, że zapytam, co on o tym sądzi. W przeciwnym razie wszelka krytyka jest dla mnie przejawem niewychowania i nie będę owijać w bawełnę - chamstwa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Strasznie mało nerwowe jesteście:) 26.06.08, 13:18 I masz całkowitą rację Wyłączam z tego mamy zakładające wątki typu "Aleksander mu będzie, podoba się wam?", bo same się proszą o kłopoty ;D Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 27.06.08, 12:24 Od kilku dni wiemy, że bedzie to raczej chłopczyk i oczywiscie szczęsliwy przyszły tatuś pochwalił się to informacją ze wszsttkimi krewnymi i znajomymi królika (a niby mu wsztsko jedno było czy chłopak czy dziewczyka . Od tego czasu wszyscy pytali, jak bedzie miał na imię a my zgodnie z prawdą odpowiadaliśmy, ze jeszcze nie wiemy. Wtedy tez wszyscy zaczeli podsuwac swoje propozycje....... Wczoraj w trakcie głupawki wpadłam na "genialny" pomysł i mówię wszystkim, którzy pytają, że nazwiemy małego Jan_Maria - Jan po pradziadku, Maria po chrzestnej matce. Pytającemu opada szczęka- jak dota tylko 1 koleżanka osmieliła sie skomentowac. Mam niesamowity ubaw patrzac na reakcje ludzi- polecam tą metodę. Jak naprawde nazwiemy nasze dziecko - wszyscy sie dowiedza po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 28.06.08, 14:17 To my mamy podobnie, tylko innego imienia używamy - mówimy że na bank syn i że będzie Edgar Przemysław ) Inteligentni przyklaskują, głupim niezręcznie skomentować )) Odpowiedz Link Zgłoś
daka_tbg Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 27.06.08, 15:08 jeden sposób - nikt nie zna płci dziecka i imienia jakie planujemy mu nadać. Jeśli "wścibscy" sie pytają - mąż odpowiada Izolda, Bożydar (lub jak coś będzie nie tak) - Niedomucen. Zero komentarzy i nie wiedzą czy mówi prawdę czy się nabija. Wybór imienia to tylko nasza sprawa - i maleństwa którym go obdarzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_mar Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 27.06.08, 15:13 znając mój temperament to pewnie bym się mocno zdenerwowała właściwie imie dla dzidzi to kwestia gustu a gusta nie podlegają dyskusji i nikt nie ma prawa oceniać wyboru imienia Dla Ciebie ono ma być najpiękniejsze i najbardziej posujące i odpowiednie dla córeczki dla innych nie musi. A jak mają jakiś problem to niech się wypchaja łośki buziaki* Odpowiedz Link Zgłoś
miriana Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 28.06.08, 21:35 Nasz synek będzie nazywał się Mikołaj Dawid. Moja mama powiedziała, że to brzydko, bo jak Car Mikołaj. Ale cóż, powiedziałam jej, że my tak wybraliśmy i koniec. Większości jednak sie podoba. Jednak są i tacy, którzy twierdzą, że powinniśmy dać imię po kimś z rodziny, bo tak "trzeba". A my mamy to gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
sister.ka Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 29.06.08, 00:55 Kasia - ŚLICZNE IMIĘ!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 29.06.08, 07:29 Jesli ja urodze dziewczynke to tez bedzie Kasia - imie wymarzone od lat 18 - przez dwie poprzednie ciąże, kiedy nie znalam płci dziecka też planowałam to imie dla dziewczynki. Od nikogo nie uslyszalam, ze to brzydkie imie ale zdarzaly sie komentarze, ze to malo popularne i niemodne... a co to za powod? moda zeby wybierac imie pod jej wplywem??? Jesli bedzie chlopiec - bedzie Jakub. Odpowiedz Link Zgłoś
leoncja_uk Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 30.06.08, 21:22 no ja mam inny problem. moja mama( skadinad mloda babka, urodzila mnie w wieku 19 lat ja mam 22, wiec sobie obliczcie) sugeruje imie dla dziewczynki ktore chciala nadac mi gdy sie urodzilam, ale napotkala ogromny opor ze strony rodziny, a ponadto wesolego ustroju.Imie to Nina. No i zaczynaja sie schody - W jak to uslyszal to zbladl, wymamrotal K**** i zapadl sie w sobie. I co rusz pyta: to jak bedzie...? Ja optuje za Łucją, no ale w razie pozostania za granicą to bedzie Lucy, wiec nie bardzo. Meskich nie bralam pod uwage, nastawiam sie na corke Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 30.06.08, 22:16 Ja zareagowałabym zależnie od nastroju i tylko mogę się domyślac, co rzekłabym osobie krytykujacej. Mając dobry nastrój pewnie powiedziałabym, ze nie wszystkim musi się podobać. Majac nastrój podły pewnie powiedziałabym "ale i tak nikogo Twoje zdanie nie interesuje"... a pomiędzy nastrojami dobrym i podłym jest cały wachlarz ... Tak czy siak byłoby mi przykro. Uważam, ze nie mamy prawa krytykowac czyjegoś imienia, ani imienia, ktore rodzice chcą nadac swojemu maluszkowi (pomijając sytuacje, kiedy imię jest obraźliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.bj Re: Jak byście zareagowały? Krytykowanie imienia. 02.07.08, 23:58 Wg mnie każdy ma prawo wyrazić swoją opinię... Z tym jednak, że rodzice nie powinni się nią przejmować! Ja jestem jedną z wielu oklepanych "Asiek" i na pewno nie dam dziecku najbardziej modnego na tą chwilę imienia typu Kubuś czy Oliwia choć bardzo mi się podobają. Z jednej strony obce imiona takie jak amerykańskie Pamela, Jessica, Naomi mi się nie podobają, ale za to imiona rosyjskiego pochodzenia Igor, Tatiana - bardzo mi się podobają! No więc każdy ma swój gust! Więc jak ktoś napisze, że są najbrzydsze to co? Ja i mąż mamy już wybrane i nic i nikt tego nie zmieni! U mnie w rodzinie jest już mały Gerard (mało komu się to imię podoba) więc jak mnie pytali o imię to mówiłam że do kompletu będzie Helmut! I jak sobie przypomnę komentarze to od razu śmiać mi się chce! A tak w ogóle to będzie dziewczynka... Trzymajcie się Mamuśki!!! Odpowiedz Link Zgłoś