Dodaj do ulubionych

21tc-moj maluszek to wiercipietek,a wasze?

28.07.08, 15:48
itam mamusie i przyszle mamusie! smile jestem w 21 tc,ruchy czuję od 16tc i sa
one coraz bardziej energiczne,nieraz to tak mocno mnie kopnie ze zaboli,ale to
dobrze smile bardzo się ciesze ze czuje juz ruchy mojego skarba,bo wiem ze
wszystko wpozadku smile Najbardziej to wariuje wieczorem,jak chce isc spac smilea
nieraz mnie budzi kopniaczkami smile dopiero połowa ciąży a juz pragne przytulic
moje malenstwo smilecodziennie rozmyslam co bedzie synuś czy coreczka smileA dopiero
za tydzień ide na połówkowe i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Opiszcie
jak to jest u was smile pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olik1980 Re: 21tc-moj maluszek to wiercipietek,a wasze? 28.07.08, 16:00
      Czuję ruchy od 17 tc a jestem w 25. Młoda daje mi czasami mocno popalić. Reaguje
      na światło latarki przystawionej do brzucha i na muzykę z dźwiękami delfinów.
      Bardzo lubi, gdy zjem coś słodkiego. Po wczorajszych naleśnikach z twarogiem
      chyba tańczyła z radości. A to że maluch rusza się najbardziej intensywnie w
      nocy to norma. Wtedy mamusia się nie rusza, jest cisza i spokój to maluch
      zamiast nasłuchiwać zaczyna się bujać na pępowinie.
      • alicja0000 Re: 21tc-moj maluszek to wiercipietek,a wasze? 28.07.08, 16:18
        ja obecnie 24 tc a ruchy czuję regularnie od 18 tc. Mój synuś też jest aktywny
        bardziej wieczorem. Czasem kopie mocniej czasem lżej ale żeby mnie to bolało to
        nie mogę powiedzieć. Boleć będzie później-jak dziecko podrośnie. Fajne jest
        uczucie jak mały się przekręca w brzuchu, czuję to bardzo wyraźnie i zawsze mnie
        to łaskocze. Nieraz zapukam w brzuch to odpowie kopniakiem. Ostatnio tak się
        wypiął, ze brzuch zrobił mi się kwadratowy , pogłaskałam go a mały szybko
        uciekł. Nie raz mnie ubawi ten falujący brzuch...
        • olik1980 Re: 21tc-moj maluszek to wiercipietek,a wasze? 28.07.08, 17:13
          Mnie i męża bardzo wzruszają takie kontakty z małą. Jak mąż pierwszy raz poczuł
          kopniaka po przyłożeniu ręki do brzucha to w ciągu kwadransa pochwalił się całej
          rodzinie i koleżankom w pracy.
          • niunia8982.2 olik1980 28.07.08, 17:21
            to fajnie,ze mąż przezywa ciąże razem z toba smilemoj to za bardzo nie wierzy ze
            mnie tak mocno kopie,ale jak raz poczul to sie zdiwil ze tak mocno i mowi do
            mnie "a no naprawde kopie" taki byl troche w szoku smile pozdrawiam
            • olik1980 Re: olik1980 28.07.08, 17:22
              Mój ostatnio powiedział do brzucha "Hej! Tu tatuś! Jak mnie słyszysz kopnij mamę
              dwa razy w żebro". Dostał w ucho za namawianie dziecka do używania przemocy wink
              • niunia8982.2 Re: olik1980 28.07.08, 18:23
                hehe moj to jeszcze nie mowi do brzusia smile ale mam nadzieje,ze zacznie po
                wizycie u ginekloga,bo mam za tydzien w poniedziałek i mąż idzie ze mna (po raz
                pierwszy)mam nadzieje ze się wczuje w role tatusia smile Bo nasi faceci to takie
                nie dowiarki jak nie poczują albo jak nie zobacza to nie uwierza smilepozdrawiam
    • niunia8982.2 Re: 21tc-moj maluszek to wiercipietek,a wasze? 28.07.08, 18:48
      a jak tam wasze brzuszki? duze? bo moj jak na 21tc to malutki,mam nadzieje ze
      szybko nadrobie smile chociaz znam przypadek ze kobieta miala maly brzuszek a
      urodziła duzego chlopca ok.4kg i zdrowego smile
      • patysia00 Re: 21tc-moj maluszek to wiercipietek,a wasze? 28.07.08, 21:04
        ja jestem w 18 tc i jeszcze nic nie czuję... strasznie chciałabym
        już coś poczuć! Lekarka powiedziała, że ruchy poczuję około 20 tc...
        ale jak czytam Wasze wypowiedzi to zaczynam się denerwować czy oby
        wszystko wporządku. A co do brzuszka to po mału zaczna być widoczny
        i to mnie pociesza, bo jak rośnie tzn że wszystko dobrze...
    • absit Re: 21tc-moj maluszek to wiercipietek,a wasze? 28.07.08, 21:08
      20tc ruchy od 17tc...moje dziecię ma humory - jednego dnia ciężko o jakiś ruch ( poza delikatnymi pukaniami kilka razy dziennie ) a czasami kopie co chwilkę - szczególnie wtedy kiedy siedzę na krześle, nachylam się nad książką np - generalnie chodzi o to, że kiedy uciskam lekko brzuch - wtedy ogłasza, że ma za mało miejsca. Kiedyś się usmiałam bo kichnęłam sobie dośc solidnie - skopało mnie maleństwo całą serią dość mocnych kopniaków "jak mogłaś mnie obudzić mamo???"smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka