Dodaj do ulubionych

Przyszłe mamusie synków-łączmy się :)

22.08.08, 18:32
Witam mamusie,które spodziewaja się synka,lub dwoch smile Jak sie czujecie? U
mnie wszystko oki,a jak tam wasi mężowie na wieść że beda mieli synka? Mój to
sie tak bardzo cieszył smile Jestem dopiero w 25tc a moj mąż juz od dawna ogląda
zabawki dla syna,dresiki ( z nike )juz ma plany co mu na komunie kupi smile Ale
by były jaja jakbym urodziła córeczke,ale by był zaskoczony smile Już się nie
mogę doczekać kiedy przytule mojego skarba,termin mam na 9.12.08r smile Piszcie
pozdrawiam smile

Obserwuj wątek
    • biedronka_86 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 18:46
      Melduje sie... bede mamusia Aleksandra...termin mam na 30.08!
      POZDRAWIAM
      • niunia8982.2 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 18:50
        biedronka_86 ale ci zazdroszcze,jeszcze tylko kilka dni smile pozdrawiam i zycze
        szcześliwego rozwiązania bez komplikacji smile
        • biedronka_86 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 18:57
          Szczerze to juz sie nie moge doczekac...zwlaszcza ze od 2tyg mam juz
          gotowosc porodowa i nic sie nie dzieje sad
          • niunia8982.2 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 19:05
            Tak jest zawsze,jak się na coś czeka....to się dluży, a jak się tego nie
            spodziewamy to spada jak grom smile Masz rację lepiej być przygotowaną na wszystko
            i spakować wczesniej torbę,niż potem nie mieć połowy rzeczy w szpitalu
            (chociażby dlatego,,że nie było czasu wszystkiego zabrać ,lub dlatego ,że mąż
            nas pakował smile ). A na jaki poród się decydujesz? Bo ja jak nie bedzie
            komplikacji to chcę rodzić SN i poród rodzinny smile (mąż chce być przy narodzinach
            pierwszego dzieciatka-synka smile )
            • biedronka_86 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 19:19
              ehhh dluzy sie ale tylko przez lekarzy...kazdy ma inna wersje...raz
              mowia dzis pani urodzi a zaczwile...moze w polowie wrzesnia uncertain
              zwariowac mozna...okres wakacji to sredni pomysl na porod smile wszyscy
              na urlopach, na IP ciagle nowe twarze lekarzy...szok! A moj lekarz
              prowadzacy na 2 tyg urlopie sad moj Facet juz ma syna byl przy
              porodzie ale nie uczestniczyl w zyciu malego od pierwszych
              dni...teraz jezeli nic sie nie wydarzy to rodzimy razem (a pozniej
              jak skonczy opijac narodziny synka z kolegami) a pozniej od
              pierwszych dni bedzie zajmowal sie malym...
              • niunia8982.2 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 19:27
                To życzę porodu z facetem smileBo ponoć raźniej,mój mąż też już mi oznajmił,że ja
                się zajmuję dzieckiem do południa,a on jak przyjdzie z pracy to bierze małego i
                on się nim zajmie,nikt więcej,nawet dziadkom nie da smile hehe bo mieszkamy z moimi
                rodzicami smileMąż bardzo się cieszy ,że będzie synek,powiedział,że ja bede go
                karmić a on będzie nosił,aż sie odbije,lub uleje ( co mnie zaskoczyło
                pozytywnie,że tak się chce angażować smile ).
                • biedronka_86 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 19:45
                  Faceci tak maja...dopiero opiekujac sie dzieckiem moga poczuc sie
                  prawdziwie ojcami... wiesz przez 9miesiecy wszystko ich
                  zastanawia...nie moga czuc tego co my big_grin
                  • niunia8982.2 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 20:05
                    Co prawda to prawda smile Ale jak moj mąż pierwszy raz poczuł kopniaczka synka to
                    tak sie cieszył,mówi ze bedzie silny po tatusiu smileA synek naprawde mocno kopie,a
                    zwłaszcza wieczorem jak chce spac smileAle to dobry znak smile Boisz się porodu?
                    • biedronka_86 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 20:08
                      moje gg3362519 napisz bedzie latwiej gadac
                      • aga_nes Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 22.08.08, 20:19
                        I my rowniez oczekujemy chlopulka wink))..Mam 13 letnia corke,wiec wszyscy bardzo
                        sie cieszymy..tak bardzo sie cieszymy,ze kazde z nas ma swoje imie...no i nie
                        mozemy sie dogadac(heehee) Corka chce Michalka,maz-Jaska ,a ja myslalam o
                        Adamie(termin mam na blisko swiat),teraz mysle o Filipie..hmm..jak widzicie mamy
                        ciezki wyborsmile))

pozdrawiam,aga
                        • emisia21 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 10:44
                          My tez czekamy na synka- Antosia, który ma się urodzić 28 pazdziernika smile Juz
                          nie mozemy sie doczekac
                          • jastrzebianka0 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 10:59
                            witam i ja tez mam miec chlopca-Kubusia.Imie juz zaakceptowane i
                            uzywane nawet przez 6 letnia corciesmileTermin ma na 25 wrzesnia,ale
                            mam nadzieje (i przeczucie) ze do 10 powinnam sie wyrobic-choc
                            przyzanam sie ze im blizej tym popadam w panike przed kolejnym
                            porodem sn
                            • malinka_w_szkocji Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 12:30
                              jastrzebianka, ale jaja - ja mam termin na 26.06 smilesmilesmile ale myślę, że do 1 się wyrobię, bo od 21 lipca co kilka dni lądują na porodówce a Ci "bezduszni" lekarze dają mi leki na powstrzeymanie i albo zatrzymują na parę dni albo puszczają do domu.

Imie wybrane - Karol Jan (po tatusiu) dla przyjaciół Lolek - mąż zawsze mówił, że jak pierworodny będzie syn, to imie dostanie po nim. No to ma smile

Ślubny jak się dowiedział, że to chłopak to całą drogę od lekarza gadał do brzuszka: "tatuś kupi SOBIE kolejkę elektryczną i będzie Ci pozwalał patrzeć jak się bawi" hihihi planuje milion rzeczy, które będą od urodzenia robić tylko we dwoje i opowiada o planach brzuszkowi wink
                            • misiaczek84 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 12:36
                              Witam smile

My również czekamy na synka - Filipka smile Termin mam na 5 października, ale 14 września (początek 37 tyg.) mam odstawić fenoterol i... niech się dzieje co chce smile To moja pierwsza ciąża.

Pozdrawiam
                              • kasialip5 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 13:10
                                My czekamy na drugiego już synka. Termin mam na 22.09, ale lekarz daje mi góra 2
                                tygodnie smile. Pozdrawiamy
      • 2122joan Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 20:24
        Ma trzech synkow Gabriela 6 lat,Christiana 2,5 roku i Daniela 7
        tygodni...ktora ma
        lepiej...?
    • kruszonka84 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 16:35
      Hej! My również czekamy na synka- Szymonasmile Termin mam na 28.08.08 ale naszemu maluszkowi dobrze jest w brzuszku i chyba dołączy do nas z małym opóźnieniem. A nam się tak dłuuuuży ten czassmile Pozdrawiam.
      • zuzanna833 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 16:49
        My również spodziewamy się synka ,Mikołaja. Ja termin mam dopiero na
        23 listopada ale juz nie moge sie doczekać. Ale niech bedzie w
        brzuszku jak najdłuzej i rośnie w siłe.My bardzo długo czekalismy na
        maleństwo także było nam obojętne czy to chłopiec czy
        dziewczynka.Cieszymy sie ze jest.Pozdrawiam serdecznie trzymajcie
        się mamusśki
    • k-l76 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 17:36
      witajcie!
      my tez czekamy na synka (drugiego) Antoniego Aleksandra, ktory ma
      przyjsc na swiat 25 pazdziernika.
      plec byla nam obojetna, ale prawie 4 letni Jan Stanislaw bardzo sie
      cieszy, ze bedzie miec braciszka smile
      pozdrawiamy wszystkie mamy i brzuszki smile
      • niunia8982.2 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 19:19
        No jest nas troszeczke smile pozdrawiam,a jak się czujecie?
        • deela Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 22:33
          qrcze szokujace rodza sie chlopcy WOW
          jakbysmy mieli z 15 plci do wyboru to by bylo cos ale mamy marne dwie :o
          • niunia8982.2 deela 24.08.08, 13:02
            wielkie dzięki,że mi powiedziałaś ,że są tylko dwie płci do wyboru,bo nie
            wiedziałam,naprawde dzięki smile Nie kompromituj się takimi komentarzami smile
            • deela Re: deela 24.08.08, 21:57
              dzieco nie poznalabys sie na sarkazmie nawet jakby cie zaszedl od tylu i kopnal
              w d....
    • alicja0000 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 22:17
      Hej, termin mam na 22 listopad. Wyprawka już prawie cała skompletowana,
      oczywiście nie mozemy się już doczekać kiedy będzie z nami. Coraz bardziej
      rozpycha mi się w brzuchu i wystawia pupę (lub główkę-cieżko określić tą
      wypukłość) by go głaskać wink
    • deela Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 22:32
      sorka ale glupi ten watek
      co za roznica syn czy corka?
      moze wszyscy w ciazy z dziecmi z wosami laczmy sie
      wszyscy w ciazy z dziecmi w 16 tc i 5 d laczmy sie
      wszyscy ktorym odeszlo w tym tygodniu 15% czopa laczmy sie
      wszyscy z brzuchami o obwodzie 103,5 cm laczmy sie

a poza tym juz widzialam takie cuda ze zamiast 100% chlopca (wg lekarzy) byla
      dziewucha i odwrotnie
      pfffffffffffff
      • titerlitury Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 22:47
        może szowinistycznie przyszłe mamy chłopców czują sie lepsze od
        tych, które oczekuja na dziewczynki??? własnie czytałam w Wysokich
        Obcasach, że tak jest np. w Indiach (bo dziewczynce trzeba dać
        posag, a chłopak ma obowiązek opieki nad rodzicami na starość)...

a ja w rozkroku, bo nie wiem kto tam mnie łomocze w żebra wink)))
        • malinka_w_szkocji Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 23.08.08, 23:04
          ????
          Dziewczyny, hormony Wam odbiły czy jak???
          Co z tego, że jest post dla mam chłopców? Załóżcie taki dla mam oczekujących na
          dziewczynek i już.

Przecież żadna z nas - mam oczekujących na synka, złego słowa, ani w ogóle
          jakiegokolwiek komentarza na temat dziewczynek nie poczyniła.

Nie rozumiem głupich komentarzy rozjuszonych bab . I nie titerlitury, nie czuję
          się lepsza, ani od tych, które oczekują, ani od tych, które już mają, ani od
          tych, które mieć będą. Wypij sbie meliskę...
          • titerlitury Mozna było źle zinterpretowac mój post 24.08.08, 10:52
            bo była bez emotikonu sygnalizującego, że uwaga o szowiniźmie,
            poczuciu triumfu i sytuacji kobiet w Indiach to żart.
            Ale jak widac, droga szkocka malinko, to nie ja powinnam pić melisę
            regularnie...

W którymś poście poniżej jest napisane "oczekujemy cjhłopca, ale
            NAET jak będzie dziewczynka to będziemy sie cieszyc". No niby nic,
            taki niewinny lapsus freudianum, ale zawsze... smile)))
        • deela Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 24.08.08, 01:36
          nie o to mi chodzilo
          chodzilo mi o to ze ten watek jest glupi od podstaw
          to juz nie wystarczy dzielic ludzi wg rasy plci wiary koloru wlosow oczu itp
          juz nie wystarczy ogolny podzial na ciezarne i nieciezarne
          nie teraz tzeba sie dzielic na kobity w ciazy z chlopakami i dziewczynami
          idzmy dalej podzielcie sie na matki chlopcow z dlugoscia penisa powyzej x i
          ponizej x w 34 tc
          tak, oburzonych i zaksoczonych z gory uprzedzam, chlopcy maja PENISY
          co to za durne podzialy?
          chryste miej litosc skoro rozumu poskapiles
          • pingwinek13 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 24.08.08, 10:02
            nie rozumiem po co piszą osoby których nie interesuje ten wątek?
            jestem w 22 tc będzie chłopak Marcel już mam Kacperka 2 letniego wink
            A JAK BĘDZIE DZIEWCZYNKA TO TEZ FAJNO wink Pozdrawiam mamuśki
            • lavia78 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 24.08.08, 10:17
              chyba nie chodzi tu o kłótnie,jak ktoś nie chce pisać po co rozwijać posta.!!
              ja tez oczekuję synka -to moje pierwsze dziecko, strasznie sie cieszymy z
              mężemsmile nawet jakby była córeczkasmile
              termin na 11 wrześniasmile i z całego serca życze wszystkim oczekującym przyjemnego
              oczekiwania na dzidziusia i łatwego porodusmile
              pozdrawiamsmile
              a na gg tez chętnie pogadam :0
            • niunia8982.2 pingwinek13 24.08.08, 13:12
              Powiem ci po co piszą,po to by znaleźć się w centrum, zawsze się takie znajdą
              (ale najlepiej takie olać)pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania smile
          • alicja0000 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 24.08.08, 11:49
            skoro głupi ten wątek to po co w niego wchodzisz i się podniecasz? Nikt nie każe
            Ci go czytać i tym bardziej się wypowiadać... wiedziałam, ze zaraz jakieś
            sfrustrowane emocjonalnie stworzenie płci żeńskiej doczepi się do niewinnych,
            pełnych radości wypowiedzi kobiet oczekujących synków.
            You are VIP
            • niunia8982.2 Do zbulwersowanych tym POSTEM 24.08.08, 12:54
              Naprawdę żal mi niektórych kobiet na tym forum,jak to mówią "uderz w stół a
              nożyce się odezwą" nie wiem po jakiego grzyba wchodzą tu osoby,które są
              sfrustrowane nie wiadomo czym,czepiają się nie wiadomo czego,-deela- jeśli masz
              jakieś problemy to po jakiego grzyba się wyładowywujesz na
              forumowiczkach,dodając głupkowate komentarze. Nie pierwszy i nie ostatni raz
              widzę ,jakie dodajesz komentarze,co nie cieszysz się ciąża??? Jak nie to
              przynajmniej daj cieszyć się innym mamą i przyszłym mamą! Z twoich komentarzy
              można wywnioskować,że jesteś osobą,która egoistycznie patrzy na życie ...nigdy
              nie widziałam pozytywnych komentarzy z twojej strony ... A co do zakłądania tego
              typu wątków, to każdy na tym forum ma prawo je zakładać i nie tobie je oceniać.
              • deela Re: Do zbulwersowanych tym POSTEM 24.08.08, 17:48
                > widzę ,jakie dodajesz komentarze,co nie cieszysz się ciąża???
                aktualnie nie je4stem w ciazy

> przynajmniej daj cieszyć się innym mamą i przyszłym mamą!
                mamOM na milosc boska!

> nie widziałam pozytywnych komentarzy z twojej strony ...
                okulistę?
        • niunia8982.2 titerlitury 24.08.08, 13:09
          Pokaż mi chociaż jeden komentarz,który wskazuje na to,że my uważamy,że chłopcy
          są lepsi od dziewczynek? Naprawde szukasz dziury w całym smile Chcesz być w centrum
          czy co?
          • titerlitury Re: titerlitury 24.08.08, 14:36
            Droga niuniu, przeczytaj z uwagą oba moje posty, przeczytaj
            wielokrotnie, może wówczas zrozumiesz, że w pierwszym zastanawiam
            się nad celowościa takiego wątku i stawiam żartobliwą (uwaga, trudne
            słowo!) hipotezę o Twoim i Twoich koleżanek (uwaga, jeszcze
            trudniejsze słowo!!!)szowinizmie.

Ja nie szukam żadnych dziur. A w centrum i tak jestem smile))

Tak całkiem na marginesie, to czy mi sie zdaje, czy jednak zmieniłas
            zdanie w kwestii imienia?
            • niunia8982.2 Re: titerlitury 24.08.08, 15:13
              Nie,nie zmieniłam zdania,nadal pozostaje przy Brajanku smile
              • titerlitury Szkoda n/t 24.08.08, 15:28
              • deela wspolczuje (lub wsulczuje jesli tak wolisz) n/t 24.08.08, 17:49

• niunia8982.2 deela 24.08.08, 13:06
        Nie tobie to oceniać czy ten wątek jest głupi! Skoro tak uważasz to po jakiego
        grzyba wchodzisz i czytasz komentarze innych forumowiczek? Osoby z takim
        nastawieniem nie są tu potrzebne!
        • alicja0000 Re: deela 24.08.08, 13:21
          tak, ja też już dawno temu zauważyłam, że osoby takie jak deela czy kamelia...
          wchodzą tu tylko po to by siać ferment, by się kłócić i stwarzać atmosferę
          niepokoju i nieprzyjaźni. Wszystkie wypowiedzi jednej bądź drugiej są
          przepełnione złośliwością, pesymizmem, jadem bądź po prostu pozbawione sensu...
          NIe wiem po co takie osoby jak wy się logują na forum?! Czy stwarza wam to
          przyjemność i macie podwyższony poziom adrenaliny kiedy napiszecie kilka
          obraźliwych, złośliwych komentarzy? To świadczy tylko o waszych osobowościach i
          nastawieniu do życia-szczerze współczuję... Jak nie krytykują imienia dziecka,
          to naśmiewają się z obaw ciężarnych lub podważają zasadność postów. W życiu
          osobistym ma niewiele do powiedzenia to anonimowo w internecie próbuje wojować.
          Najlepiej to jest ignorować zarówno takie durnowate wypowiedzi jak i takie osoby.
          • niunia8982.2 Re: deela 24.08.08, 13:33
            Wiesz alicja0000 zawsze znajdą się takie osoby,który krytykują innych decyzje
            itd,tak było i będzie. Pozdrawiam smile
            • my-azi Re: deela 24.08.08, 14:13
              Kobitki w ciazy bywaja nieobliczalne...Coz,wspolczuc tym,ktore tak
              glosno i bezsensownie krzycza a pogratulowac tym,ktore czekaja na
              synka (gdyby czekaly na coreczke-tez bym gratulowala!).Ciaza to
              NAPRAWDE piekny stan i nie obrzydzajmy go sobie.
              Ja tez czekam na chopka-wyjdzie na swiat w polowie wrzesniasmilesmilesmile
          • deela Re: deela 24.08.08, 17:49
            zieeeeeeew
            swoja psychoanalze wsadz sobie w poduszke
            • my-azi Re: deela 24.08.08, 18:09
              deela napisała:

> zieeeeeeew
              > swoja psychoanalze wsadz sobie w poduszke

WIESZ ZE WLASNIE W TYM MOMENCIE PRZYZNALAS SIE DO SWOJEGO PROBLEMU???
              SZUKAJ POMOCY NA INNYM FORUM...NIE JESTES W CIAZY-NIE CZYTAJ TO NIE
              DO CIEBIE!!!
              • deela Re: deela 24.08.08, 18:13
                nie krzycz na mnie bo sie zamkne w sobie :o
                • pingwinek13 Re: deela 25.08.08, 10:16
                  Nie będę komentować wypowiedzi pewnej grupy osób bo pewnie i mnie
                  obrażąsmile Niunia cieszę się że pozostałaś przy imieniu ważne że Tobie
                  się podoba a ja czekam na Marcelka smile))))
    • doa1980 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 24.08.08, 18:34
      Witam Was wszystkie serdecznie smile ja czekam na mojego synusia
      Nicholasa.Termin porodu 9-09 juz nie moge sie doczekac.Pozdrawiam
      goraco.
      • henia76 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 25.08.08, 10:22
        Dzień dobry. Ja mam termin na 5 września i juz nie mogę się doczekać
        kiedy zobaczę mojego synka Jasiasmile)))
    • owocowa2 Re: Przyszłe mamusie synków-łączmy się :) 25.08.08, 13:13
      A ja też będę miała synasmile)) Teraz jest 22 tydzień termina mam na
      Święta Bożebo Narodzenia. Będzie Mateusz to moje pierwsze dziecko i
      już nie moge się doczekaćsmile)
      pozdrawiamsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka