agnieszka321322 15.10.08, 07:40 na prawdę nie chcę zdenerwować ale chciałam zapytać jesteśmy w trakcie starań o dziecko maż teraz przeziębiony czy mozna się starać w trakcie jego przeziębienia????????????? bo juz sama nie wiem czy to ma wpływ na jego plemniki czy nie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mw144 Re: kolejne głupie pytanie a co 15.10.08, 07:49 )) Róbcie to dziecko i nie przejmujcie się Odpowiedz Link Zgłoś
konikmorski1976 Re: kolejne głupie pytanie a co 15.10.08, 08:05 nie róbice! mój był przeziębiony jak robilismy i teraz nasz syn ma non stop katar. lekarze mówią, że to alergia, ale ja wiem, że to tamto przeziębienie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: kolejne głupie pytanie a co 15.10.08, 08:29 jesteś nie miły/miła.Dziewczyna pyta się poważnie a ty sobie jaja robisz Odpowiedz Link Zgłoś
mariannaam Re: kolejne głupie pytanie a co 26.02.09, 12:36 czy piwko wypite na rozlużnienie przez dziewczynę przed staraniem się o dzidziusia zmniejsza w jakiś sposób szansę na zapłodnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiu Re: kolejne głupie pytanie a co 15.10.08, 09:21 Agnieszko, Zakładam, że mimo przeziębienia mąż "jest w stanie" i "ma ochotę", bo to...hm hm...warunki progowe ) Jeśli mąż nie ma jakiejś wysokiej gorączki (podejrzewam że w takim przypadku zywotnośc plemników może być ograniczona) i nie zażywa jakichś uderzeniowych dawek leków, to poczęcie jest możliwe. Powodzenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka321322 Re: kolejne głupie pytanie a co 15.10.08, 09:51 dziękuję za odpowiedzi wszystkie rozbawiły mnie te o tym katarze hehe wiem wiem głupio pytałam i mam za swoje hehe macie racje nie bierze leków nie ma gorączki dzięuję jeszcze raz a swoją drogą to kiedyś słyszałam że nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi ale to akurat sama na wstępie wiedziała ze głupio pytam ale wolałam sie upewnić dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: kolejne głupie pytanie a co 15.10.08, 10:41 Słuchajcie - czytam to forum gdzieś już od półtora roku, zaczęłam jak podjęliśmy starania o dziecko, teraz już córa ma 5 miesięcy, ale nadal czytam i te z Was, któe mają "staż" na forum też pewnie zauważyły jakąś taką zbiorową histerię - tzn. obawy, że wszelkie dolegliwości, począwszy od kataru, po posiadanie aparatu na zębach, utrudnią zajście w ciążę, bądż spowodują poronienie. Gdyby tak było, już nie byłoby ludzi na świecie, pomyślcie, jeszcze 50-100 lat temu jakie były warunki, świadomość, higiena itp. dostęp do medyków i w ogóle - kobiety zachodziły w ciążę i rodziły. Fakt dużej śmiertelności okołoporodowej miał związek z higieną itp. ale nie miał wpływu na to katar, ból gardła, czy pół litra wódeczki wypite przez "starającego się" tatusia. Któraś w innym wątku nastraszyła pytającą dziewczynę, że poroniła, bo w 6 czy 7 tc była zaziębiona! Nie komentowałam, by nie napisać czegoś niemiłego. Rozsądku! Starać się o dzidzię i nie przejmować, że mąż ma katar, wypił piwo, czy wziął lek przeciwbólowy Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka321322 do puellapulchra 15.10.08, 10:52 super dziękuję to jest odpowiedź na jaką czekałam w sumie to niby człowiek o tym wie ale właśnie że czytam to forum to sama nabieram różnych bzików jak czytam co tu czasem wypisują i sama sie wkręciłam w takie coś dziękuję bardzo jeszcze raz za rozsądną odpopwiedź Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: do puellapulchra 15.10.08, 11:19 Hehe, nie ma za co. Nie czytaj tyle forum, ja w I trymestrze omal nie osiwiałam, bo z forum wynikało, że 90% ciąż ulega poronieniu i generalnie 3-cią ciążę dopiero udaje się donosić. Ja wiem, że tak to jest, że pisze się jak jest problem, a jak nie ma problemu to się nie pisze ale to daje fałszywy obraz i wywołuje panikę. A jak już będziesz podejrzewać, że starania były owocne, zrób test w dniu spodziewanej miesiączki, lub betę, nie pytaj na forum "czy jestem w ciąży?", opisując daty stosunków, pozycje, śluz, bo spotkasz się z jeszcze większą złośliwością Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
malwes puellapulchra 15.10.08, 11:24 Witaj - no ja się jednak z Tobą nie zgodzę. Oczywiście, masz rację, że nie należy popadać w przesadę (aparat ortodontczny na pewno nie zaszkodzi ))) ale trochę medycznej wiedzy jednak jest wskazane To, że kiedyś było inaczej - nie jst dobrym wyznacznikiem bo smiertelność wśród noworodków i odsetek poronień był dużo większy. Kiedyś kobiety nie nosiły podpasek tylko wiązały w supeł halkę i żyły - co nie znaczy, że musimy robić tak samo Jeśli chodzi o koleżankę, to niestety mogło się tak zdarzyć. Przeziębienia, katary itp raczej nie mają wpływu na ciążę - ale różne infekcje wirusowe (nie tylko grypa ale niektóre grypopodobne) owszem. Nie wiadomo co złapała koleżanka - i to nie musiał być powód. Ale mógł. Moje zdanie jest takie, że lepiej unikać zachodzenia w ciążę w sezonie grypowym - o ile odpowiednio wcześniej nie jest się zaszczepionym przeciwko grypie. Oczywiście jak najbardziej można - i zwykłe przeziębienia raczej nie zaszkodzą ale grypa, zwlaszcza w 1 trym może. Ale to oczywiście wybór każdej z nas. Jeśli chodzi o "zdrowy rozsądek" to nejlepsze wyjście to dużo mądrej lektury i wyjaśnianie spraw z lekarzem. On wtedy wyjaśni co jest bzdurą a co jednak warto wziąć pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: puellapulchra 15.10.08, 11:35 Malwes, ja nawołuję tylko o zdrowy rozsądek, nie każę zagrypionym bzykać się do upadłego, "bo to nie rzutuje na ciążę" itp. I z tym odkładaniem starań w sezonie grypy to uważam, że przesadzasz, ale nie jestem lekarzem, to kłócić się nie będę... Ciekawa jestem, swoją drogą jakie są statystyki powikłań ciązowych w przypadku poczęć między październikiem, a styczniem? Czy liczba urodzonych zdrowych dzieci w II połowie roku jest mniejsza, niż w I? Serio się zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: puellapulchra 15.10.08, 12:39 malwes napisała: > Moje zdanie jest takie, że lepiej unikać zachodzenia w ciążę w > sezonie grypowym - o ile odpowiednio wcześniej nie jest się > zaszczepionym przeciwko grypie. Sorry, ale co to znaczy "sezon grypowy"??????? Przeciez grype rownie dobrze mozna złapac latem! Albo inna infekcje. Gdyby bylo to rzeczywiscie wielkim problemem - kliniki leczenia nieplodnosci bylyby zamkniete w "sezonie grypowym". Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora 15.10.08, 22:14 Re: kolejne głupie pytanie sorki taormina 15.10.08, 11:01 Odpowiedz Nie ma wpływu, poza tym, że mąż może Cię zarazić jeśli to wirusówka Do dzieła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: kolejne głupie pytanie a co 17.10.08, 01:47 nie mozna jak ma czkawkę to też nie można - zaraźliwe Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: kolejne głupie pytanie a co 17.10.08, 02:00 no nieeee wpadła artdesign na forum i wszystkich linczuje swoją złośliwością.... niezła jesteś i wiesz chciałabym Cię poznać chociaż z drugiej strony chyba bym się bała bo wydaje mi się że Twoja zarozumiałość by mnie przeraziła... Że też ta złośliwość Ciebie jeszcze nie znudziła echhh. Wiesz że niektórym forumowiczkom sprawiasz zwyczajnie przykrość? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: kolejne głupie pytanie a co 26.02.09, 18:11 agnieszka321322 napisała: > jesteśmy w trakcie starań o dziecko maż teraz przeziębiony czy mozna > się starać w trakcie jego przeziębienia????????????? > bo juz sama nie wiem czy to ma wpływ na jego plemniki czy nie Ja to bym nawet nie myślała o tym żeby przestac' nawet sam fakt że leczysz chłopa jest wystarczający,,, więc do boju, wypocic' i grzac' na nowo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majkaba Re: kolejne głupie pytanie a co 26.02.09, 19:56 Wcale nie uważam Agnieszko, że to głupie pytanie było. Czy to jest normalne, że trzeba się wstydzić zadawania pytań i przepraszać za nie? Myślałam, że celem tego forum jest wspierać się wzajemnie... p.s. Ale i tak nieźle się uśmiałam czytając niektóre odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś