myshha Re: Grudniowe testowania. 15.12.08, 20:30 Gratulacje dla nowych II kreseczek !!! Jutro idę na bhcg a w środę powinnam dostać @, ale jestem dobrej myśli, że dwa testy się nie myliły się i wynik bety będzie pomyślny ! Forum dla sierpniówek: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=86294 Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. ritta76 15.12.08, 21:14 ja poszłam do lekarza w 43 dc, dostałam ją wtedy na wywołanie @. miałam brać 5 dni, a potem odstawić i czekać na okres, ale go nadal nie ma. ale ja jestem skomplikowana. słyszałam też o tym, że bierze się luteinę, ale chyba nie na owulację, bo 20dc to raczej już po owulacji, ale na to, żeby zarodek mógł się lepiej zagnieździć, ona pogrubia wyścielenie macicy.a na owulację to działa jak się ją bierze wcześniej, tak to logicznie chyba wynika. ale może coś pogmatwałam ,nie jestem w tych sprawach mocna. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Grudniowe testowania. ritta76 16.12.08, 16:08 Oj, troche tu nie zagladalam, a tu taki wysyp dwoch kreseczkek! Gratuluje wszystkim, ktore spodziewaja sie malenstwa! Duzo zdrowka i spokojnych 9 miesiecy wam zycze! A tym, ktore jeszcze nie testowaly zycze cierpliwosci, ktora zostanie nagrodzona pozytywnym wynikiem testu Sobie tez tego zycze. Trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: Grudniowe testowania. ritta76 16.12.08, 18:27 Dziś robiłam betę i wyszedł wynik 334,4. Hurraaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2green do fasolkowych mam:) 17.12.08, 09:03 Cześć dziewczyny, jak się czujecie, macie jakieś ciążowe dolegliwości. Ja czuję się dobrze. Czasami mam bóle podbrzusza ale jakoś to znoszę. Dodatkowo brakuje mi apetytu. Czy byłyście już u gina? Dajcie znać co i jak Dla testerek przesyłam ciążowe fluidki. Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: do fasolkowych mam:) 17.12.08, 15:33 Ja do gina ide w sobote na pierwsza wizyte. Co do dolegliwości to spać spać i jeszcze raz spać Brzuch gdzie mnie mulił ale już przeszło. Mdłości jako takich nie mam czasami gdzies mi coś nie podejdzie ale niezbyt często. Zapachy co niektore mnie denerwują i one zazwyczaj są powodem tego mulenia. Piersi bolą jak szalone i zmienność nastroju Chyba to wszystko. tydzien temu robiłam kontrolną bete(tak dla świetego spokoju) i 19 dpo była 1270 a w 26dpo 23 748 czyli ładnie przyrasta. Mam nadzieje ze w sobote troche sie naoglądam już na tym usg Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vesper7 Re: do fasolkowych mam:) 17.12.08, 18:29 Ja to dziś zrobiłam kolejny test dla pewności wyszedł pozytywny. Na bete ide w sobotę, bo teraz nie mam jak. Będzie to parę dni po terminie więc powinno byc ok. Wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch jak na okres. Dziś już mniej, ale też go czuję. Poza tym zmęczona i śpiąca. No i chyba zaczyna mnie łapać jakieś przeziębienie... Odpowiedz Link Zgłoś
ruufinka Re: myshha 17.12.08, 09:04 ogromne gratulacje ale dla nas ten grudzień szczęśliwy !!!! dzisiaj powtórzyłam bete mam nadzieje że przyrost będzie ok i zrobiłam sobie na toksoplazme badania tak profilaktycznie , ale się ciesze że ten watek dla tak wielu z nas był cudownym prezentem gwiazdkowympozdrawiam i przesyłam fluidki dla czekających na testowanie Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: myshha 17.12.08, 09:18 Dziewczyny strasznie Wam wszystkim gratuluje i ciesze sie razem z Wami. Jednoczesnie strasznie Wam zazdroszcze, ze Wy juz po testowaniu i macie sytuacje klarowna. Mi do testowania zostal tydzien. Jak ja przez to cierpie!! Strasznie nie lubie takiej sytuacji niepewnosci. W glowie mi sie tli milion roznych rzeczy... Chcialabym juz cos wiedziec... cokolwiek... i oczywscie chcialabym zeby to bylo to, co bym chciala wiedziec... Ach musialam sie 'wypisac'... pozdrawiam Was wszytskie cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: myshha 17.12.08, 09:26 mejbi-bejbi, ja czuje dokladnie to samo.... chcialabym, zeby ten tydzien minal jak blyskawica, bo w glowie klebia sie rozne mysli. Przez to, ze ida swieta, nadzieja wzrasta, ale nie chce sie rozczarowac dlatego bronie sie przed tym nastrojem To prawda, ze grudzien to dla tego watku wyjatkowo szczesliwy miesiac i oby tak zostalo! dziekuje w imieniu wszystkich czekajacych na testowanie za fluidki od ciezarowek Przydadza sie Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: myshha 17.12.08, 13:18 jestem tu "nowa" - moje starania o drugie dziecko rozpoczęłam trzy miesiące temu. przy pierwszym dziecku zaszłam w ciążę przy pierwszej próbie..ostatnią @ miałam 20 listopada - dni płodne 5 grudnia (wiem dokłądnie bo mnie jajnik łupie. dzisiaj powinnam dostać okres - zrobiłam test - wyszedł negatywny. jest mi smutno - ale cały czasmam nadzieję , że @ nieprzyjdzie i , że test się mylił... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: myshha 17.12.08, 16:12 wierze ze Ci smutno bo mi od samego czekania na 1wsze testowanie juz smutno i jakos tak nie wiem dlaczego melancholijnie... chyba jak na moj charakter to za dlugo sie czeka. trzymaj sie i glowa do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
czar-na83 Re: myshha 17.12.08, 19:11 witam mam pytanie jestem tu nowa i mam nadzieję że mi pomożecie dziś 46dc przez 10 dni brałam luteinę albo na wywołanie @ a jak sie nie pojawi to nie zaszkodzi dla dzidzi tak mówił lekarz no i @ nie pojawił się dziś rano robiłam test i dwie kreseczki później pojechałam zrobić betę i wyszło 546 mlU/ml czy ten wynik napewno potwierdza ciążę,tak bardzo bym chciała żeby tak było ale nie wiem czy nie za szybko się cieszę z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
2green czar-na83 17.12.08, 20:28 Wg mnie beta ok. Ciąża jak się patrzy. Ja w 32 dc miałam wynik 470,40 mlU/ml. Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: czar-na83 18.12.08, 09:26 Dziewczyny, dziwnie sie czuje dzis. Jak na @. Ale troche za wczesnie bo planowo powinna przyjsc 23-24.12. A normalnie z kazda godzina coraz gorzej ze mna... co to moze byc?? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: czar-na83 18.12.08, 11:25 Ale mi niedobrze i zapach drozdzowek kumpla obok z biurka mnie drazni... I prawy jajnik mnie kuje. Wbijam sobie do glowy?? Urojenia?? ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
olkka1 Re: Grudniowe testowania. 18.12.08, 14:48 U mnie pierwszy dzień cyklu.16 @ nie przyszła zrobiłam test wyszedł negatywny,dziś @ przyszła z 2-dniowym opóźnieniem.Szkoda znowu nic z tego,a miałam już wielką nadzieję.Wypisuje sie z tego wątku,aby zapisać sie na styczniowe testowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Grudniowe testowania. 18.12.08, 15:56 To czekanie mnie dobija. Dziś 25 dc do testu 4 dni, no już 3 i pół. Kusi mnie zrobienie jutro "superczułego". Z synkiem było łatwiej, pomyliły mi się dc, zaczęłam nową pracę, trochę stresu i jak sobie uświadomiłam, że @ powinna już być jakiś czas to był 32 dc i druga gruba krecha na teście. Mam ochotę zapaść w sen zimowy do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Grudniowe testowania. 18.12.08, 16:40 jesse_82 rozumiem Cie doskonale... ja musze czekac jeszcze cale 5 dni tez mnie korci zrobienie juz testu ale czy to cos da jak bedzie '-'?? tylko sie zdoluje... badzmy twarde... Odpowiedz Link Zgłoś
p_migotka Re: Grudniowe testowania. 18.12.08, 20:19 Witajcie, przylaczam sie do waszej listy grudniowych testowanek i opowiem Wam moją historię, może dla niektórych będzie iskierką nadziei. Nasze starania trwały od listopada zeszłego roku. Najpierw był luzik, ale z miesiąca na miesiąc okazywalo sie, ze jest jakis nowy problem m.in. ogromna prolaktyna, zbita co prawda dostinexem po miesiacu. Pozniej enodmetrioza i torbiel na jajniku. W miedzyczasie okazalo sie, ze moj M. ma duzo "chlopakow" o nieprawidłowej budowie. W sierpniu mialam laparoskopie i laparotomie za jednym zamachem Po operacji zrobilam badania. Prolaktyna byla ok, tzn. w gornej granicy normy ale ok. Wtedy, tzn. od wrzesnia zaczelam brac castagnus. M. zmienil tryb zycia, bral sama l-karnityne, kwas foliowy i androvit. Pierwszy cykl z castagnusem - 32 dni, bezowocny. Drugi cykl 28 dni i też bez efektow. Wiec zlapalam lekkiego dola. W trzecim cyklu zdecydowalismy z lekarzem, ze trzeba bedzie zrobic HSG i sprawdzic droznosc jajowodow. M. zrobil drugi raz badania i tez nie bylo fajnie, bo byly slabsze. Oprocz tego ze slabej budowy to jeszcze malo ruchliwe. Dostalismy proxeed na wzmocnienie, na ktory czekalismy przez kuriera 2 tygodnie (z piaseczna do warszawy!!!!). W polowie 3 cyklu skonczyl mi sie castagnus i uznalam, ze skoro to wsyztsko tak sie rozjezdza to dam sobie spokoj i kolejnego opkaowania juz nie kupilam. Co ma byc to bedzie. 17 grudnia zrobilam test i 2 grubasne krechy. Tego samego dnia polecialam na betke i .... 712!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestemy tacy szczesliwi, ze nie da sie tego opisac slowami. A i jeszcze jedno. Przez te wszystkie miesiace planowalam sobie jak powiem o tym M. i rodzicom. I powiem Wam szczerze, ze wszystkie plany wziely w leb. Te 3 minuty to byla gonitwa mysli. Po prostu obudzilam go o 7 rano i powiedzialam, ze jestem w ciazy! Jutro idziemy do lekarza się pochwalić naszym dokonaniem)) Mamy cudowny prezent na Swieta dla siebie i dla rodziny. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam za wszystkie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Grudniowe testowania. 18.12.08, 22:13 Moje najszczersze gratulacje... Jesteś mamuśka !! Brawo za determinację i samoświadomość! Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: Grudniowe testowania. 19.12.08, 09:15 a u mnie znów nic, @ przyszła.przenoszę się na styczniowe testowania Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 19.12.08, 09:45 Moje gratulacje dla nowych mamusiek! Och Wy Szczęściary - grudzień to naprawdę magiczny miesiąc. U mnie dziś 19dc a od jutra przez 8 dni mam brać luteinę no i zobaczymy co będzie. Już po starankach i prawdę mówiąc nie wiem dlaczego ale nastawiam się jakoś na nie. Staranka były tylko w 11, 12, 14 i 15 dc bo mi się rozchorował mąż (chociaż u viki84 o ile dobrze pamiętam staranka były jakość tylko 12 i 13 dc i trafione. Właśnie - viki - odezwij się!. Muli mnie czasmi brzuch i kłuje jakby w lewym jajniku ale nie nakręcam się i staram się jakoś nie myśleć. W tym roku teściowie przyjeżdżają do nas na Święta już 21 grudnia i bogu dzięki bo będzie zamieszanie i nie bede miała czasu myśleć, nakręcać się i dołować. A co u Was??? Dziś piątek . Jak przygotowanka do Świąt kobitki??? Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Grudniowe testowania. 19.12.08, 09:50 Odpadam z grudniowych testowan. Tradycji stalo sie zadosc i @ przyszla zanim zdarzylam zatestowac Coz, nie bedzie prezentu opd choinke Jeszcze raz gratuluje tym, ktorym sie udalo i zycze wesolych, radosnych, rodzinnych Swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Grudniowe testowania. 19.12.08, 10:10 Kurcza do Świat?? jakich Świąt?? Ja siedze w robocie do samego wtorku Jakoś nie czuje wogóle tych Świąt. Jeszcze leje (deszcz!!) za oknem... Wczoraj za to jak mowilam mezowi jak sie dziwnie czulam to w domu pozniej mi caly czas mowil ze sie naczytal czego to moga byc objawy - i chodzil ucieszony conajmniej jakbym w 3 miesiacu byla . Musialam studzic jego podekscytowanie... A tu jeszcze conajmniej do wtorku czekac z testem... Nie wytrzmam chyba... Pozdrawiam Was cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 19.12.08, 10:19 Jestem w pracy do .....24.12 do południa. Niestety....Teściowie przyjeżdżają wcześniej niech się też czymś wykażą . Aha...no i będą do 3 stycznia. No rewelacja... Ale ciesze się z tego zamieszania bo będę tak zakręcona, że nie będzie chwili zasanawiania się: "czy ten ból to właśnie oznacza to a czy tamten pół godziny temu to mój wymysł" Odpowiedz Link Zgłoś
2green Grudniowe testowania p_migotka. 19.12.08, 11:35 Serdecznie Ci gratuluję. Umnie też plany z przekazaniem wieści dały w łeb. Jak się tylko dowiedziałam dobre wieści przekazałam moim rodzicom i siostrom. W święta ogłosimy rodzinie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Jeszcze tylko 3 dni 20.12.08, 07:51 Dobra, staram się nie fiksować ale jak mi dzisiaj temperatura spadła do 36,8 to się wystraszyłam i cały czas myślę - czy to już koniec? Zobaczymy jutro jeśli nie będzie poprawy pozostanie mi czekanie na @, nawet testu nie będę musiała robić. Trzymajcie kciuki może będzie dobrze. Czy któraś z was jest może zalogowana na 28dni? Odpowiedz Link Zgłoś
ivi24 Re: Jeszcze tylko 3 dni 20.12.08, 12:43 Czesc dziewczyny!!! Jestem nowa na tym forum, dopiero co dołączyłam. Szczerze mówiąc podczytywałam juz sobie wczesniej wasze posty, ale wczorajsza sytuacja spowodowala ze postanowilam sie zapisac. Mianowicie. W tym miesiacu postanowilismy z mezem ze bedziemy sie starac o dzidziusia, niby tak planowanie niby pszypadkiem - co ma byc to bedzie. Jedyne co to zaczelam brac kwas foliowy i zrobilam badania USR, HBS oraz na p/c toksoplazmowy i cytomegali. No wiec zaczelismy nasze starania, "przytulalismy sie z mezem" dokładnie 14 dnia mojego cyklu (zawsze ma 27-28 dniowe) i wczoraj przytrafilo nam sie cos dziwnego. Obecnie jestem w 22 dniu cyklu, wczoraj znow sie przytulalismy i po wszystkim odkrylam ze plamie, pomyslalam ze to niestety okres, choc nie zdarza mi sie zeby wystepowal tak wczesnie, wiec stwierdzilam, no coz sprobujemy innym razem, zroblam jednak dzis rano test ciazowy i wynik negatywny, testowac zamierzalam dopeiro 26 grudnia, bo wtedy powinna wystapic miesiaczka. Dodam jeszce ze dzis po plamieniu nie ma sladu. Troszke mnie brzuch pobolewa, ale tak delikatnie i nie ciagle tj. troche zaboli i przestanie. Czy komus z was przydarzylo sie cos takiego, czy powinno mnie to niepokoic?? Za wszystkie rady juz z gory dziekuje Pozdrawiam serdecznie Ivi24 P.S. Przepraszam bardzo jesli wcinam sie komus w watek ale jestem to nowa i jeszcze nie umiem sie w tym dobrze polapac Odpowiedz Link Zgłoś
peppa_the_pig Re: Jeszcze tylko 3 dni 22.12.08, 21:18 hej, nie chce wzbudzac twoich nadziei, ale u mnie w poprzedniej ciazy tak wlasnie bylo. po tym jak sie kochalismy mialam plamienie. w zwiazku z tym, ze mam strasznie nieregularne i raczej dlugie cykle (a byl to chyba 50 dc), bylam pewna, ze wlasnie dostaje @. ale przez nastepne kilka dni nic sie jednak nie dzialo. po 5 dniach znowu jakies plamienie i nic. w zwiazku z tym, ze potomka jeszcze wtedy nie planowalismy, nie bralam za bardzo pod uwage ciazy. mialam jechac na wyjazd integracyjny, wiadomo wieczorem impreza, jakis alkohol. kolezanka namowila mnie zebym zrobila test,. robilam go o 23. druga kreska byla blada, ale byla. lekarz nastepnego dnia nic na usg jeszcze nie znalazl, ale wyslal mnie na bete. wynik pozytywny. teraz mialam plamienia w czasie gdy mialam dostac @. ostatnio przed zwasze mialam plamienia, nawet kilka dni, wiec juz myslalam, ze nic z tego. ale plamienie po 4 dniach ustalo i nic... po kolejnych 3 poszlam na bete. wynik 602. trzymam w takim razie za ciebie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: Grudniowe testowania. 20.12.08, 14:33 Czy został ktoś jeszcze kto testuje pod koniec grudnia?? Poczułam się strasznie samotna w tym wątku a do testowania zostały mi 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Grudniowe testowania. 20.12.08, 14:42 stelmaria ja bede na koncu testowac bo 28.12 wiec jeszcze kilka dni pytalas czy ktos jest na stronie 28 dni ja jestem tam tez zalogowana jako kkala jak chcesz to zajzyj pozdrowienia a jesli chodzi o ten watek to juz duzo przenioslo sie albo do sierpniowek albo na styczniowe testowania ja mam jeszcze 8 dni do testowania wiec narazie czekam dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka To dziś :) 20.12.08, 14:47 Moje Drogie! Ryczałam jak głupia! Grudzień jest bardzo szczęśliwy dla mnie. Ale powiem Wam, że przez te 8 m-cy całkiem straciłam nadzieję... W tym miesiącu miałam monitoring usg owu. Kochaliśmy się w 14 i 16 dc, wieczorem w 16 dc było krwawienie owulacyjne. Test robiłam dziś w południe, więc wcale nie z porannego moczu i po kilku sekundach wylazła druga kreska! Więc moje dziecko koniecznie chciało być prezentem świątecznym - widocznie tak jak ja lubi robić prezenty! Boże, jak się cieszę!!! Moj brat mówi, że najadłam się tej kapusty kiszonej (bo cały tydzień obżerałam się nią) i poskutkowało Spróbujcie - może to metoda? Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: To dziś :) 20.12.08, 15:51 gratulacje kaamilka szczesliwych 9 miesiecy Boze jak ja chcialabym juz sie tak cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
jaroosi Re: Ja też mam prezent pod choinke ;-) 20.12.08, 16:08 Gratuluje Wszystkim przyszłym mamusiom i dopisuję się do listy. Moja fasolka też będzie prezentem od aniołka dla całej rodzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Ja też mam prezent pod choinke ;-) 21.12.08, 16:31 Gratuluje Wam wszytskim. Mnie za to dzis rano nawiedzil gosc ktorego wyjatkowo ze chciala widziec, mianowicie @. Co dziwnego, bo cale 2 dni wczesniej, a tym samym moj cykl skrocil sie do 25 dni. Czas sie przeniesc na styczniowe testowania... Smutno mi... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Ja też mam prezent pod choinke ;-) 22.12.08, 11:10 Ja też się przenoszę na styczeń Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Grudniowe testowania. 22.12.08, 19:44 Miałam zrobić test dzisiaj, ale wstrzymam się do jutra. @ brak więc jestem dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszton_kasia prezencik gwiazdkowy !!! 22.12.08, 20:12 cze, mam na imię kasia i się dopisuję: mamy prezencik gwiazdkowy. 2gi groszek w drodze. ale niespodzianka. pozdrawiam i życzę radosnych świąt Bożego Narodzenia i spokojnych 9ciu miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Grudniowe testowania. 23.12.08, 13:15 Rano zdążyłam załamać się negatywnym testem, a kilka godzin później @. Ech, przenoszę się na styczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
beatka34-1 Re: Grudniowe testowania. 22.12.08, 21:20 Ja też będę testowała ale 27 grudnia, na razie boli mnie brzuch tak jak na @. Nie wiem czy wytrzymam..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Grudniowe testowania. 27.12.08, 19:57 Hej laseczki! Ja co prawda już w styczniowym wątku siedze, ale póki co jeszcze grudzień a tu akcja utknęła na 23.12! Co am u was? Pomnożyły się kreseczki czy razem ze mna czeakcie na styczeń? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 28.12.08, 18:54 Witajcie, przez te Święta, niekończącą się wizytę teściów nawet nie miałam kiedy tu zajrzeć. Wczoraj zakończyłam branie luteiny - miałam ją brać 8 dni. Dziś jest mój 28 dc przy cyklach 28/29 dni. I zero objawów i na @ i na ciążę. Brzuch mnie tylko tak jakoś dziwnie muli od czasu do czasu ale pewnie to na zbliżającą się @. Jutro testuję. I jestem ciekawa jak diabli. Ale ani nie bola mnie piersi, ani często nie oddaję moczu tak więc sama nie wiem. No ale może będzie cud i zobaczę II kreseczki. Co u Was?? Odpowiedz Link Zgłoś
ania79-net Re: Grudniowe testowania. 28.12.08, 22:20 Witajcie. Jestem tu nowa. Chciałam sie komus pochwalić.. Zrobiłam dziś test i zobaczyłam dwie kreseczki. Jutro mamy z mężem drugą rocznicę slubu. Będzie miał prezent) Dodam, że już mamy 13 miesięcznego synka. teraz czekam na dziewczynkę. Ale się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Grudniowe testowania. 29.12.08, 13:58 Aniu serdecznie gratuluję dwóch kreseczek! Świetny prezent na rocznice Długo się starałaś? Ritta76 jaki wynik? 3mam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Grudniowe testowania. 29.12.08, 15:42 Aniu gratulacje a ja sie przenosze na styczniowe testowania @ bardzo regularna i w 28 dc przylazla ta wredota Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta777 Re: Grudniowe testowania. 29.12.08, 17:27 cześć! pozdrawiam wszystkie testujące w grudniu! ja dziś rano zobaczyłam 2 kreski - chyba jeszcze jestem w szoku! staraliśmy się ponad pół roku, pierwsza córeczka w styczniu skończy 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
beatka34-1 Re: Grudniowe testowania. 29.12.08, 18:39 Gratulacje, do mnie @ miała przyjśc 27.12 i jakoś jej nie widac. Jutro odbieram betę, ale dwa testy negatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
ania79-net Re: Grudniowe testowania. 29.12.08, 20:29 Dzięki.Ciężko wyczuć czy długo się starałam. Dopiero w sierpniu dostałam pierwszą @ po porodzie i wszystko było cały czas bardzo rozregulowane. A zaczeliśmy z mężem mysleć o drogim tak 2 m-ce temu.Ale się zdziwił Baetka u mnie dwa pierwsze testy też wyszły negatywne Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 30.12.08, 13:02 Gratulacje dziewczyny! Dwa dni temu, w 28 dc robiłam test i niestety negatywny. Dziś 30 dc i ani @ ani żadnych objawów. Sama już nie wiem czy nastawiać się na II kreseczki czy czekać na @ by zaczać już nowe staranka. Liczę w duchu, że może to jednak jakiś znak. Tym bardziej, że nie zawsze testy wychodzą...Jak nie przyjdzie, to po nowym roku lecę na betę.Tak bym chciała by ta @ nie przylazła..... Odpowiedz Link Zgłoś
73mama Re: Grudniowe testowania. 30.12.08, 15:20 Witam, jestem tu zupełnie nowa W ubiegłym tygodniu zrobiłem test- był negatywny, ale serce mówiło ni coś innego. Wczoraj pobiegłam zrobić betę i jestem w 3 tygodniu ciąży. Staraliśmy się od lipca kiedy poromiłam w czwartym tygodniu, bardzo się boję następnych dni, 3majcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
beatka34-1 Re: Grudniowe testowania. 30.12.08, 16:35 No i niestety beta <2,0. więc przenoszę się niestety na styczeń. To będzie 2cs. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
felice74 Re: Grudniowe testowania.73mama 31.12.08, 12:10 Hej....3-mam mocno kciuki,nie denerwoj sie,bedzie dobrzepozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lifka84 Re: Grudniowe testowania. 30.12.08, 17:48 Jakiś czas tu siedzę a tego wątku nie widziałam.. Też testowałam w grudniu- i pokazały się upragnione II Po 6 m-cach próbowania (ale bez żadnego "celowania", na zasadzie jak ma być to będzie) odwiedziłam od czasu testu 2 ginów i mam rozbieżność wieku ciąży 4 tygodnie!! jeden na podstawie miesiaczki ostatniej (a mam bardzo nieregularne i dlugie cykle)i wielkosci macicy przy badaniu stwierdził, że to jakiś 9 tydz, a drugi (z przejecia poszlismy prywatnie po drugim pozytywnym testowaniu-prywatnie) zrobil mi usg i stwierdzil ze wyglada mu na tydzien 5 (???????????) ciesze sie bardzo ale po czytaniu forum martwie sie ze moze byc jeszcze np.puste jajo,bo na usg nie bylo jeszcze widac zarodka martwie sie tez o mnostwo innych rzeczy...... ale mam nadzieje ze na wyrost Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 to jakiś cud... 31.12.08, 09:49 cześć. nie wiem czy pamiętacie moją historię. ostatnią @ miałam 19 października, w 32 dc robiłam test, wyszedł negatywny, 38 dc robiłam betę, wyszła mniej niż 5 czyli brak ciąży, w 43 dc poszłam do gina, on po zbadaniu mnie i zrobieniu usg powiedział to samo. zatrzymał się pani okres, trzeba wywołać, dostałam luteinę na wywołanie, przez pięć dni ją brałam ,miałam odstawić i dostać @. a tu do dziś nic. jakby tak chciał policzyć to dziś by był 73 dzień od ostatniej @. ale dziś, bo to dziś sylwester i jakoś mam ochotę na szampana postanowiłam dla pewności zrobić test, coby nie zaszkodzić wrazie jakiegoś cudu. i co zobaczyłam na teście II grube krechy. płakałam ze szczęścia, ale teraz jak trochę ochłonęłam to sobie tak myślę, a może to jednak nie to, są przecież jakieś dolegliwości inne, przy których jest wysoki poziom hormonu hcg, ale się nakręcam, poradzcie coś......... Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Re: to jakiś cud... 31.12.08, 11:22 Zrób jeszcze dziś betę. Ja z człego serca życzę Ci małej cudownej dzidzi Szczęśliwego nowego 2009 roku Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Grudniowe testowania. 31.12.08, 11:53 lifka84 to się nie martw, z doświadczenia wiem, że można sobie wielu rzeczy nawkręcać przez forum i niektóre wątki, nie panikuj, wszystko będzie dobrze i przestań o tych pustych jajach naprawdę, nie można od razu mysleć pesymistycznie i o najgorszym bo to bez sensu. Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 justynowiec - to naprawdę cud!!! 31.12.08, 12:34 Boże...to naprawdę niesamowite! Tak się cieszę ! W pełni zasłużona fasolka - tyle się nacierpiałaś... U mnie dziś 31 dc i leciutkie ni to plamienie rano ni to jakieś ciemniejsze upławy...ale znając życie to zbliża się @. Czekam, chyba na cud. Wszystkiego dobrego dziewczyny na Nowy Rok 2009! Oby był szczęśliwszy niż ten . Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: justynowiec - to naprawdę cud!!! 31.12.08, 13:23 cud, cud i jeszcze raz cud!!!! zrobiłam przed chwilą kolejny test dla pewności. i też II grube krechy. chyba mogę się cieszyć, oba by się nie pomyliły. Wszystkiego najlepszego dla Was w Nowym Roku!!! buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: justynowiec - to naprawdę cud!!! 01.01.09, 15:30 U mnie dziś 32 dc, plamienia ustały a podbrzusze mnie rano mocno zabolało. Sama nie wiem, czy to na @ czy na...cud. Czekam dalej, a Tobie raz jeszcze gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: justynowiec - to naprawdę cud!!! 01.01.09, 20:03 justynowiec ja bardzo dobrze pamiętam Twoją historię Bardzo Ci dopingowałam. Miałyśmy testować w tym samym czasie. Bardzo Ci gratuluję i trzymam kciuki za Nasze szczęśliwe 9m-cy (już odrobinkę mniej ) Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: justynowiec - to naprawdę cud!!! 02.01.09, 08:51 ritta 76 mnie też boli podbrzusze, bardzo często, raz tak leciutko, a jak czasami dopadnie mnie ból to nie mogę wytrzymać. dziewczyny, nie ma co tak na 100% gratulować, bo ja jeszcze nie do końca jestem pewna, 2 testy wyszły pozytywnie, jeden robiłam w sylwestra rano, a drugi po południu, ale cały czas nie dowierzam. byłam dziś w ośrodku zdrowia robiłam betę, wyniki są zazwyczaj na następny dzień, a że jest weekend to dopiero na poniedziałek. ale mój urok osobisty i błagalne spojrzenia załatwiły na dziś fax do ośrodka z wynikami, także dziś ok. 17 wszystko będzie jasne. ale kciuki możecie trzymać. pozdrawiam. 2green też życzę ci dużo dobrego i szczęśliwego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: justynowiec - to naprawdę cud!!! 02.01.09, 08:52 ritta 76 mnie też boli podbrzusze, bardzo często, raz tak leciutko, a jak czasami dopadnie mnie ból to nie mogę wytrzymać. dziewczyny, nie ma co tak na 100% gratulować, bo ja jeszcze nie do końca jestem pewna, 2 testy wyszły pozytywnie, jeden robiłam w sylwestra rano, a drugi po południu, ale cały czas nie dowierzam. byłam dziś w ośrodku zdrowia robiłam betę, wyniki są zazwyczaj na następny dzień, a że jest weekend to dopiero na poniedziałek. ale mój urok osobisty i błagalne spojrzenia załatwiły na dziś fax do ośrodka z wynikami, także dziś ok. 17 wszystko będzie jasne. ale kciuki możecie trzymać. pozdrawiam. 2green też życzę ci dużo dobrego i szczęśliwego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 01.01.09, 15:28 Dziś mój 32 dc, plamienia ustały, podbrzusze rano mocno zabolało i chyba coś mi się zdaje, że to na zbliżającą się @. Czekam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bufka27 Re: Grudniowe testowania. 02.01.09, 09:18 Cześć jestem nowa i to mój drugi cykl starań. W grudniu był pierwszy, ale miał prawo być nieudany z różnych względów. Teraz zaczynamy na serio ))) Mamy juz prawie 3 letnią córeczkę. Będę informowac na bieżąco. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ) Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: Grudniowe testowania. 02.01.09, 19:13 Witam WasU mnie dziś 33dc,termin @ był na 30-31grudzien,ale jak narazie do tej pory nie przyszlaBoje sie narazie testowac,korci mnie juz,ale nie chce sie nakręcać.O dziecko staramy sie juz 2,5rokuNajdłuzszy moj cykl to 33dni.Test planuje zrobic dopiero w poniedziałek,chyba,ze nie wytrzymam i zrobie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 andzia 02.01.09, 20:12 .O dziecko staramy sie juz 2,5roku - to straszne współczuje nikomu tego nie życzę na i tym razem nie udało się. spróbujemy w 2009 Nowy może będzie pod tym względem lepszy. pozdrawiam wasz wszystkie kobietki Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 ....... 02.01.09, 21:20 beta 32734,2 mlU/ml!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 lista!!! 02.01.09, 21:26 justynowiec84 131313a @ 2 green agmesz agnieszkahal 06.12 ang20 @ apara-gryfino b.d asia363 @ babsee bartemi 31.12 felice74 halohalohalo 06.12 iga.77 22.12 jesse_82 22.12 kaka-lina kala.online 28.12 kasia.only kasia-waga kawkaranna labretta @ lanselotka b.d lila111 luleko 05.12 magd.a84 majusik 11.12 mampka martiov @ Matusik 6.12 megi231 22.12 mejbi-beji 24.12 mmadziulek 10.12 mu144 22.12 myshha olkka1 16.12 pationiolek @ pkaneta ritta76 @ ruufinka 09.12 saramay 09.12 stelmaria 24.12 szcześciara08 31.12 uliss 06.12 vesper7 17.12 viktoria_84 :-):-):-) wepio b.d weronika6616 b.d whyata @ zabaaa198 :) :) :) poprawiajcie jak coś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: lista!!! 02.01.09, 22:01 justynowiec badzo Ci gratuluję. Jesteś dowodem na to, że cuda się zdarzają Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: lista!!! 03.01.09, 20:38 dzięki. tylko nie wiem jak obliczyć termin porodu, tak mniej więcej. bo tak: ostatnią @ miałam 19 października, pierwszą betę robiłam 5 grudnia i w ciąży wtedy nie byłam, bo wynik był mniej niż 5, a przecież nie mogło być pomyłki. a teraz 2 stycznia wynik ponad 32000, to norma dla 6 tygodnia. i co z tym fantem zrobić? jak to policzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: Grudniowe testowania. 04.01.09, 19:29 Witam w 2009 roku. Długo się nie odzywałam. Ostatni @ 23 listopada. 26 XII test negatywny. 31 XII także. Od wczoraj bolą piersi jak zawsze na okres czyli pewnie przyjdzie ok. 10 stycznia. Nawet nie potrafię ustalić kiedy owu była (jeśli była w ogóle). 15 XII śluz płodny (mało, ale taki jak zawsze), 23 XII śluz biały rwiący w ciągu dnia a wieczorem Mleczno-przeźroczysty rozciągliwy i ból brzucha jak na owu, następnie podobny śluz 25-26 XII na przemian z białym rwiącym. Od 23 grudnia pobolewanie brzucha. Po dwóch testach nie mam złudzeń. CYKLE ZAWSZE 32-35 DNI, A TEN WYJĄTKOWO DŁUGI. GRATULUJE ZACIĄŻONYM. Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: Grudniowe testowania. 05.01.09, 13:20 WitamDzis moj 36dc,@brak,test w 34dc niestety negatywny.Bylam dzis u ginekologa ktory po zrobieniu mi usg dopochwowego stwierdził,ze ciąży nie widzi,i,że na miesiączkę tez sie nie zapowiada.Mam poczekac 10dni i jak @ nie przyjdzie znowu isc na wizyte...a poza tym zadnych torbieliNajdłuższy cykl jaki kiedykolwiek miałam to 33dni,niewiem co zakłoca moj obecny cykl.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: Grudniowe testowania. 05.01.09, 17:18 Hej. A robiłaś może jakiś badania. Ja też nie rozumiem jak to możliwe, że mam tak rozwalone cykle. Nigdy nie wiem kiedy owu będzie, nawet temperatura mi za bardzo nie wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: Grudniowe testowania. 05.01.09, 17:20 A robiłaś jakieś badania. Ja nigdy nie wiem, kiedy będzie owu, kiedy okres, nawet temp. nie za bardzo mi wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: Grudniowe testowania. 05.01.09, 19:09 Ja etap badań(prolaktyna na czczo i po MTC,testosteron,Hsg,Ca- 125,badanie nasienia męża)mam juz za soba i jak narazie wszystko jest ok!Poza tym,ze ciąży brakJa mierze temp(NPR) od roku i tempka wzrasta mi ok 18-19dc,teraz skoczyła mi dopiero w 29dc,a co za tym idzie przesunie sie termin miesiączki.U mnie 7dzien wyzszych tempek,wiec zatestuje dopiero pod koniec tego tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: Grudniowe testowania. 05.01.09, 20:24 To życzę powodzenia. Mnie bolą coraz bardziej piersi, z godziny na godzinę mocniej, jak zawsze na okres. Także czekam i oby był jak najszybciej bo chcę zacząć następny cykl starań. Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: Grudniowe testowania. 05.01.09, 20:53 Ja tak naprawdę nie liczyłam na nic w tym cyklu,mimo,ze bardzo sie z mężem staralismy.W grudniu bylam na pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności i dostałam skierowanie na następne badana.Miałam je zrobic w tym cyklu miedzy 2-3dc,a tu jak na złość rozregulowany cykl i brak @.Jeśli jednak to ciąża,to będę bardzo szczęsliwa Odpowiedz Link Zgłoś