szczesliwa_kobieta 12.12.08, 10:46 czy słyszałyscie moze o czyms takim,ze kobieta zrobiła sobie test i wyszedł negatywnie,a potem jednak okazało sie ze jest w ciazy.@ spóźnia mi sie 3 dni ,a dostaje @ bardzo regularnie co 28 dni.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maiwlys Re: Negatywny test a ciąża? 12.12.08, 11:13 Oj ja wiele razy słyszałam, nawet tu na forum dziewczyny częsti pisały, że najpier negatywny, a później jednak się okazywało, że były w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia__k Re: Negatywny test a ciąża? 12.12.08, 11:42 Ja tak miałam w pierwszej ciąży - pierwszy test negatywny, okresu brak. Tudzień później się źle czułam i zrobiłam drugi i wyszły dwie kreseczki Jednak dwa miesiące temu zrobiłam test w terminie i negatyw Misiączka przyszła po tygodniu spóźnienia - a ja już byłam przekonana, że się udało ((((( Więc nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwa_kobieta Do kasia_k 12.12.08, 13:01 Powiedz mi proszę w pierwszej ciąży jak miałaś taki przypadek z tym testem ,to urodziłaś chłopca czy dziewczynkę? Pytam się z czystej ciekawości Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia__k Córcia 12.12.08, 14:01 ale 7 dni po terminie - pewno owulka się przesunęła cykle zawsze jak w zegarku 29 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
opiumaa Re: Negatywny test a ciąża? 12.12.08, 12:30 Mi tez się spóźnia @kilka dni , dziś zrobiłąm test i wyszedł negatywnie, boje sie łudzic ze byc moze mi sie uda. 2 dni wczesniej miałam jakies dziwne niewielkie plamienia które dzis ustały stad ten test, niestety wynik nie za bardzo mi sie spodobał... Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_mama Re: Negatywny test a ciąża? 12.12.08, 13:09 Mi wyszly 3 negatywne.uparlam sie i poszlam do lekarza i wyszedl 11 tydz.badz dobrej mysli.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 12.12.08, 13:20 kurczę mam podobnie dziś mija 43 dzień cyklu ...zazwyczaj miałam okres bardzo regularnie co 35 dni ale ostatnio mi się totalnie rozregulował osiem dni temu powinnam mieć okres a nie mam, mam objawy typowo przedmenstruacyjne tzn jakieś tam dziwne uczucie w dole brzucha ale zrobiłam test i wyszła jedna kreska...chyba się załamię. Odpowiedz Link Zgłoś
mahti Re: Negatywny test a ciąża? 12.12.08, 15:02 ja mialam podobnie zrobilam 2 testy w odstepach i 2 negatywne ale czulam sie inaczej tzn bolaly mi cycuchy i dol brzucha i w dodatku czesciej siusialam i poszlam zrobic test z krwi i okazalo sie ze jednak ciaza Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: Negatywny test a ciąża? 12.12.08, 15:26 Ależ oczywiście, moje testy były negatywne, dopiero na USG pokazał się pęcherzyk ciążowy, tydzień później serduszko Dodam, że polecialam do lekarza i robiłam usg bo byłam pewna, że znowu szwankują mi leczone wtedy jajniki Teraz efekt śpi właśnie w wózeczku i jest zdrowym prawieczterotygodniowym Synkiem Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Negatywny test a ciąża? 13.12.08, 11:03 To wam powiem, że te testy są bez sensu i tylko nam stresów dostarczają...skoro i tak wychodzą negatywnie, jestem zł dzisiaj na testy bo tez wyszedł mi negatyw Odpowiedz Link Zgłoś
mejbibejbii Re: Negatywny test a ciąża? 13.12.08, 11:09 no u mnie tez negatywny wynik testu, a uzylam jeden z najczulszych, gdzie napisane jest, ze wykrywa ciaze juz 6 dni przed spodziewana @ .. a zla jestem, bo myslalam, ze w ciaze zachodzi sie latwiej widzac ile nas CZLOWIEKOW chodzi po swiecie hehhe Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Negatywny test a ciąża? 13.12.08, 16:47 Czy słyszałam? O takich przypadkach ciągle można na forum przeczytać. I sama jestem tego przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 15.12.08, 20:57 ja jutro robię ostatni test (10 - podobno najczulszy) ale tak czy siak idę do lekarza. to nienormalne, żebym miała...47 dniowy cykl ot tak gdy zawsze miałam 35. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Negatywny test a ciąża? 15.12.08, 21:07 Ech coś ty...może i normalne to nie jest, ale kilka lat wczesniej potrafiłam mieć takie 45 dniowe w standardzie Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 09:49 a może ja za bardzo chcę zobaczyć te dwie kreski ?? rano zrobiłam test i nic...jak wół jedna kreska. a okresu nadal niet... już 11 dzień opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 10:01 to leć kobitko zrobić betę!!! Moja kumpela swego czasu robiąc testy (w różnych cyklach) - zrobiła 2 które wyszły pozytywnie - ciąży nie było. Jak zrobiła kolejny w kolejnym miesiącu starać - wyszedł negatywny - i ma już 2-letnią córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 10:15 właśnie staram się dostać do lekarza jak najprędzej. a te badania krwi to po jakim czasie sa wyniki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 10:40 jak się nie mylę to na następny dzień ]http://pregnancy.baby-gaga.com/] Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 10:43 poza tym leć do pierwszego lepszego laboratorium na pobranie krwi i tyle, po co się będziesz dobijać do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 11:25 A po co do lekarza? lec do laboratorium na bete. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 12:35 zrezygnowałam z wizyty u lekarza bo z nfz dostać się praktycznie nie można do końca roku chyba, że uprosi się na kolanach chyba a na wizytę u prywatnego nie mam kasy pani w przychodni doradziła mi jak Wy, żeby zrobić badane w lab w przychodni ... no więc zrobiłam. w czwartek po 15ęj mam się dowiadywać wynik najpóźniej w piątek. oby.... trzymajcie kciuki bo moje już mi drętwieją od zaciskania. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 12:51 Co mnie denerwuje to to, że robisz takie badanie krwi we wtorek, płacisz za nie, bo nikt ci go za darmom nie wykona i jeszcze musisz czekać dwa dni na wyniki! Polska nigdy mnie nie przestanie zadziwiać... (mieszkam w Polsce dla ścisłości!) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 13:02 A co cie dziwi? Ze nie za darmo? I bardzo dobrze - litosci, gdyby bylo za darmo to chcialabys, zeby jakas bezmyslna panikara na koszt panstwa (czyli takze twoj) robila sobie co 2 dni test z krwi? A u mnie nie czeka sie dwóch dni tylko moge odebrac wynik po kilku godzinach. Laboratoria sa rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 14:03 u mnie na miejscu nie wykonują badań tylko pobierają i wysyłają...może dlatego tyle to trwa Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Negatywny test a ciąża? 16.12.08, 23:48 Ja też miałam regularne @, a w pierwszej ciąży pozytywny test mi wyszedłd dopiero w 8/9 tc. Testy są zawodne. Lepsze badanie krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 17.12.08, 14:03 nie ukrywam, że to co tu czytam podnosi mnie trochę na duchu. muszę jeszcze doczekać do jutra do godz 15ej i wszystko będzie jasne. to byłby najlepszy prezent świąteczny o jakim mogłabym marzyć Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Negatywny test a ciąża? 17.12.08, 14:16 I tego Tobie życzę. Ja miałam taki prezent Mikołajkowy dla męża. A teraz czekamy na Gwiazdkę żeby "dać" prezent rodzicom. 3mam kciuki i daj niezwłocznie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: Negatywny test a ciąża? 17.12.08, 14:25 Jestem w podobnej sytuacji.@ mi się spóźnia.Test wyszedł negatywnie. dziwnie się czuje,ale raczej wolę się nie nastawiać na ciążę.Gdy zaszłam w ciążę z córką test był pozytywny już przed @. Chociaż mojej koleżnace nawet w 3 mies.ciąży wychodził negatywnie!Drugiej też pierwszy test wyszedł negatywny,a była w ciąży.Oby nam się udało Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Negatywny test a ciąża? 17.12.08, 14:31 Dziewczyny, sorka że pytam ale jakie testy kupujecie? Ja testowałam na Bobo-test (żółte pudełko), podobno najczulsze. Test robiłam 1-3 dni po oczekiwanej @ (u mnie różnie bywało raz co 28 innym razem co 30 dni) i wyszły 2 grube krechy. Może spróbujcie te. A jak nie, to po prostu biegusiem do najbliższego labo i betkę sobie strzelić). Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: Negatywny test a ciąża? 17.12.08, 15:04 a ja mam dostać dzisiaj @ - narazie jej brak - test robiłam dzisiaj - wyszedł negatywnie. jutro jeśli nie dostanę @ idę zrobić bete.. mam nadzieję, że się udało Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 17.12.08, 15:42 ja zrobiłam dwa testy: pre-test i acon (podobno ultraczuły). niestety obydwa wyszły mi negatywne a spóźniam się już 2 tygodnie. dziwnie się czuję już od 3 tygodni, objawy zbliżającej się miesiączki: dziwne uczucie w dole brzucha, pobolewające piersi itp. jeszcze ok 23godziny 18 minut i będę wiedziała co i jak...mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Negatywny test a ciąża? 17.12.08, 16:44 Jeśli to Cię pocieszy to - ja do dnia spodziewanej @ nie czułam nic, w dzień kiedy miała przyjśc (a właściwie w pierwszy spodziewany dzień) zaczęły mnie boleć piersi, na następny dzień pobolewanie w podbrzuszu. No i efekt jest jaki jest. Organizm przechodzi pewne zmiany, ale generalnie na początku sam wariuje. Tak więc liczę że Twoja beta będzie jak najbardziej pozytywna. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 18.12.08, 14:44 hej, no i niestety beta nie jest pozytywna wyszło mi zaledwie 1mlU/ml jutro idę do lekarza na konsultację bo coś w takim razie jest nie tak. jestem załamana Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Negatywny test a ciąża? 18.12.08, 15:08 uuuuu... strasznie mi przykro, naprawdę byłam dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Negatywny test a ciąża? 18.12.08, 15:18 dzięki serdeczne za wsparcie. teraz to jestem ciekawa co mi jest w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbibejbii Re: Negatywny test a ciąża? 18.12.08, 19:58 czesc, Mi tez @ sie spoznia, co prawda dopiero kilka dni,ale strasznie boli mnie brzuch. Wczesniej pisalam tu, ze robilam domowy test,ale wyszdl negatywny, wiec wczoraj zrobilam bete i poszlam do doktorka. W ciazy nie jestem , bo beta tak jak u ciebie,ale faktycznie cos jest nie tak z jajnikiem i jutro kolejne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: Negatywny test a ciąża? 19.12.08, 13:50 @ nadal nie przyszła,więc zrobiłam dziś drugi test.Wyszedł negatywny.Jednak nie mam żadnych objawów zbliżającej się @.Ciąża to raczej nie jest W swoim życiu zrobiłam wiele testów i jakoś nigdy się nie myliły Byłam w ciąży dwa razy i test to od razu wykazywał. Gdybym jednak nie robiła tych testów to stwierdziłaym,że to ciąża(po samopoczuciu).Jeśli do poniedziałku nie dostanę @ to idę do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
magdabdg Re: Negatywny test a ciąża? 23.12.08, 19:53 powiem moja historia, bo sadze,ze jest ciekawa 3 dni po spodziewanej miesiaczce test, wyszla jedna kreska ale niewyrazna, polecialam od razu po drugi i wyszedł wyrażnie negatywny. Ok, to poszlam do gin zeby wyjasnic brak miesiaczki, zbadała mnie, wykluczyla ciaze, luteina. Po 7 dniach wciaz brak, luteina nie pomogla, w koncu ktoregos dnia rozpoczelam dzien wymiotowaniem... wkurzylam sie zrobilam kolejny test i tym razem pozytyw, ale juz w nic nie wierzylam, wiec poszlam do prywatnego gin na USG i dopiero wtedy uwierzylam, gdy zobaczylam na ekranie małe 5 tygodniowe "cos". Oczywiscie płacz, rozpacz itd, bo niedawno skonczylam 18 lat, ale teraz to samo szczescie i czekam rozwiazania w ciagu tygodnia )) pozdrawiam ;* Odpowiedz Link Zgłoś
mautkanb Re: Negatywny test a ciąża? 27.12.08, 21:53 Witam, ja mam troszkę inne pytanie.. Mianowicie, czy prawdą jest, że będąc w ciąży można też mieć miesiączkę? Przynajmniej na początku? Takie doszły do mnie informacje, nie wiem na ile są prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Negatywny test a ciąża? 27.12.08, 22:26 NIE! Bedąc w ciazy NIE MOZNA miec miesiaczki. Mozna miec natomiast plamienia lub krwawienie, ktore mozna pomylic z miesiaczką. Odpowiedz Link Zgłoś