agnie-sia80 14.12.08, 15:51 ciekawa jestem jakiej muzyki słuchacie bedac w "stanie błogosławionym". myslicie, ze muzyka spełnia jakias role w zyciu płodowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quelquechose Re: muzyka w ciazy 14.12.08, 18:25 Ja slucham tego, co zawsze. Na porod tez wybralam sobie cos, co lubie (duzo bebnow, rytmiczne, ale rowniez troche spokojnej muzy, jakby mi sie nastroj zmienil). Odpowiedz Link Zgłoś
mama.79 Re: muzyka w ciazy 14.12.08, 22:58 ja przez 3/4 ciąży byłam na zwolnieniu, siedziałam sama w domku i jakos nie miałam weny na muzyke rczej telewizja, a wieczorami gdy moj mężunio wracał z pracy katował mnie i nasze jeszcze nie narodzone dziecko muzyką elektroniczną (chyba tak sie onanazywa)a dokładnie Arminem i mam efekty moja cóka ma 1,5 roku i nie dociera do niej spokojna muzyka, nie lubi "wolnych kawałków", tylko rytmiczne i skoczne przy takich szaleje, skacze i takie tańce odchodzą ze ho, ho a mój dumny mąż twierdzi że to dzięki niemu córcia taka żywiołowa i nie potrafi wysiedzieć w miejscu przez minute wszędzie jej pełno tylko to ja z nią siedze w domu a nie on Odpowiedz Link Zgłoś
kania_08 Re: muzyka w ciazy 15.12.08, 09:20 A ja ostatnio na uczelni słyszałam ze słuchanie w ciąży i po urodzeniu muzyki mozarta czyni dziecko mądrzejszym i inteligetniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka79 koncert w niedziele 15.12.08, 09:35 jestem w 24tyg a w niedziele ide na koncert Coldplay. Bilety kupowane byly miesiace temu, kiedy jeszcze ciazy nic nie wiedzialam. cale szczescie ze to sa tzw miejsca siedzace Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_anula Re: koncert w niedziele 15.12.08, 11:48 Ja byłam na koncercie w 25 tygodniu, wykonawca zawsze był taki "klimatyczny" i spokojny (miałam nadzieję, że tym razem też tak będzie), ale było to w dużym obiekcie i nagłośnienie było takie, że wszystkie wnętrzności mi się wywracaly (no w sumie jak to na koncercie...) i mały zaczął tak kopać, że wyszłam po 30 minutach. Bałam się, że coś się może stać. Siedziałam na samym końcu i wydawałoby się, ze powinno być ok. Więc z własnego doświadczenia nie polecam imprez typu koncerty, szczególnie jak już dziecko zaczyna słyszeć co się dzieje na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: muzyka w ciazy 15.12.08, 13:01 Moje dziecko (jak już w końcu znajdzie się w brzuszku) będzie zmuszone słuchać muzyki indyjskiej bo takiej najczęściej słucham chodząc z Ipodem, a ogólnie to wszystkiego po troszku Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: muzyka w ciazy 17.12.08, 16:23 Z I-podem? To takie coś, co ma słuchawki, prawda? To dziecko raczej nie posłucha... Odpowiedz Link Zgłoś