mon.ii 28.02.09, 09:16 ja taram sie juz ósmy cykl i nic zaczynam sie martwic... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mon.ii Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 09:17 staram sie miało byc. Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 09:20 u mnie za czwartym razem się udało głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula19862 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 09:26 u mnie za 7 razem niemartw się - będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
mon.ii Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 09:42 mam nadzieje ze bedzie ok,bo juz mam czarne mysli cykle mam 31 dniowe,ale regularne z objawami owulacji,zmiennym sluzem itp. zawsze staramy sie "wstrzelic" w najbardziej płodny okres i nic robie swiece zazywałam wiesiołek,próbowałam na jakis czas wyluzowac i bardziej na luzie podchodzic do tematu i nic wydaje mi sie to wrecz dziwne ze przy regularnym wspólżyciu w dni płodne,przez tyle miesiecy nic nie zakiełkowało tak sobie mysle czy z któryms z nas cos jest nie w porzadku moze ? pozdrawiam wszystkie ciezarne przeslijcie jakies zarazki Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:13 Ja tez tak mialam i przy badaniu hormonow wyszlo, ze ejdnak z owulacja nie do konca jest ok. Radze wizyte. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkluska Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 17:13 Za pierwszym razem. Tylko ja się nie starałam, po prostu ciach i już. Jednak metoda kalendarzyka nie jest skuteczna. Jeden raz pozwoliłam sobie na uniesienie, w dni niepłodne niby i za miesiąc będę mamą Odpowiedz Link Zgłoś
agulala Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 09:48 koło roku, zresztą z następnymi też koło roku, z trzecia nawet ponad rok. Tak to w życiu jest, że jak się chce to łatwo nie jest a jak nie myślisz o tym to wpadniesz Głowa do góry. Najczęściej okazuje sie, że jest ciąża jak nie myśli się o niej tak intensywnie. Wiem, że to trudne ale spróbujcie zająć się intensywnie innymi sprawami a nie skupiajcie sie na zajściu w ciążę. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agata.12345 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 09:54 Nie martw sie nam zeszlo 2,5 roku , robilismy wszystkie badanie bo martwilismy sie i wszystko bylo w porzadku, ale nietety swoje trzeba bylo odczekac Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 09:59 wcale sie nie staralam :0 Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:08 I ja tez wcale, a nawet wrecz przeciwnie, okazalo sie jednak, ze i w tzw. "bezpiecznym" momencie cyklu sie zachodzi No i dobrze, skoro tak mialo byc... Moze wiec warto nie skupiac sie tylko na tych najbardziej plodnych dniach, tylko "dzialac" z wiekszym rozmachem? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:10 pół roku pierwsze dziecko, za pierwszym razem - drugie Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:15 Na pierwsze dziecko czekaliśmy 5lat w tym 2lata leczenia u gina .Teraz o drugie staramy się już 23miesiące leczenia i nic chyba nam nie jest pisane Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:21 jeden cykl - od razu zaszlam, ale sie nie utrzymala ciaza kolejny cykl- znowu zaszlam i poki co jest ok, ale do usg i konca 3 trymestru udaje ze nic sie nie stalo Odpowiedz Link Zgłoś
daga_pl Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:22 My staraliśmy się jakieś 5 miesięcy. W końcu daliśmy sobie spokój. Stwierdziliśmy, że może to i lepiej - skończę studia, doprowadzę dom do porządku po remoncie, zrobię prawo jazdy, zmienię pracę, a potem się pomyśli. No i dwa miesiące po zaprzestaniu starań, gdy do spraw łóżkowych podchodziliśmy z pełnym luzem, a nie z poczuciem "tak, to teraz, to ten czas, musi się udać, bo jak nie to będzie kolejna załamka" - na teście pojawiły się dwie kreski Cała reszta rzeczy musi poczekać - teraz bobo jest najważniejsze. I nikt nie powie mi, że nic nie dzieje się bez przyczyny Powodzenia w staraniach, ale radzę wrzucić na luz. Nie myśl obsesyjnie o dziecku, zajmij się swoim życiem, może jest coś co chciałaś zawsze zrobić, a nie miałaś na to siły i ochoty. Wykorzystaj ten czas. A dziecko pojawi się wcześniej czy później Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:36 1 noc Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:39 Obie ciaze natychmiast. Nie sluchaj bzdur o "wyluzowaniu", jesli jeszcze pare miesiecy sie nie uda to idz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolenki25 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:49 osiem miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 10:55 w ogóle się nie starałam, stało się i już Odpowiedz Link Zgłoś
miska-moniska Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 11:05 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 11:22 równy rok kalendarzowy, a dokładniej 8 cykli, udało się w momencie gdy pogodziliśmy się z myślą o inseminacji (która miała być w kolejnym cyklu) lub innych metodach Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 15:43 udało się w 3 cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
karambatka Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 16:01 13 CYKLI zrdori, mlodzi, nie chcialo zalapac, ale sie udalo... Odpowiedz Link Zgłoś
aszkerson Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 16:26 Więc przestań się STARAĆ i po prostu zacznijcie się KOCHAĆ Miałam podobnie, prowadziło to do stresu, a stres to wróg brzuszka Podobny wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=91971227 Odpowiedz Link Zgłoś
sophie2202 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 18:22 pierwsze od razu, drugie od razu po odstawieniu od piersi półrocznej, trzecie-wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 19:29 Zaszłam w 1 ciąże odrazu po stosunku bez zapezpieczenia, muszę jednak zaznaczyc' że nidy nie stosowałam zabezpieczeń hormonalnych i pigułek. Z drugim dzieckiem staraliśmy się trochę dłużej. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kanaapka Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 19:38 12 cykl. pierwsze jedenaście na własną rękę, ten dwunasty pod kontrolą lekarza. jeśli masz regularne cykle i nic do zarzucenia "uczestnikom wydarzeń" 8 prób wystarczy. No chyba że masz 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sayen_mama Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 20:33 Ja przez ponad 4lata się starała i straciłam już nadzieję aż tu nagle Odpowiedz Link Zgłoś
balsamina-niecierpek Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 20:47 O pierwszą - wcale. Ale też niestety nie trwała długo Odpowiedz Link Zgłoś
tysia.w Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 21:37 18 cykli. Trzymam kciuki i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna jakieś 5 min n/t 28.02.09, 21:45 a o kolejne wcale... zaczęłam w końcu podejrzewać, że ciążę można złapać jak grypę Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek9876 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 21:47 Nam się udało bardzo fajnie bo ślub mieliśmy w lipcu a we wrześniu już byłam w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 28.02.09, 23:25 2 lata prawie Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 01.03.09, 00:24 w pierwszym cyklu zaszlam w pierwsza ciaze, ale bylam wtedy mloda, piekna i pachnaca)))))))))))))) a teraz jako juz stara baba czekalam az 3,5 roku (naturalnie) po 4 nieudanych inseminacjach i 1-dnym inV))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ivonka_79 Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 01.03.09, 08:04 Witam! Ja brałam dość dlugo tabletki antykoncepcyjne - prawie 3 lata,jak odstawiłam zaszłam w ciąże po 9 miesiącach, więc się nie przejmuj...wiem ze łatwo mówić a sama sie zamartwiałam ale jest super w czerwcu rozwiązanie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna_loyse Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 01.03.09, 10:15 Nie brałam nigdy tabletek antykoncepcyjnych, ale zaszłam w ciążę dopiero po 5 miesiącach, więc na to nie ma raguły. Najlepiej się zachodzi gdy nie myśli się z utęsknieniem że może w końcu się uda;D A potem taka fajna komplikacja wychodzi. Ja z tego całego starania przytyłam ostro i zaczęłam się właśnie ćwiczyć i dietować gdy dowiedziałam się o malutkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
semelka Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 01.03.09, 10:42 7 lat brania tabletek anty. Zaszłam w ciążę w 8 cyklu od ich odstawienia. (Jak wkurzona wyrzuciłam testy owulacyjne bo mi one nic nie pokazywały) Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 01.03.09, 11:26 u mnie osiem miesięcy - czyli 9 cykli, wyszło samo z siebie Odpowiedz Link Zgłoś
joanias Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 01.03.09, 18:11 6 lat brałam tabletki antykoncepcyjne- odstawiłam i na trzeci miesiąc To moja pierwsza ciąża i rodzę w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
izzzkaaa Re: jak długo sie starałyscie o pierwsza ciaze? 02.03.09, 10:12 ja brałam pigułki 6lat odstawiłam i sie nie starałam o dzidzie chciałam zrobic przerwe po roku(nie brałam pigułek)spontaniczna decyzja ze w tym miesiacu sie nie zabezpieczamy jak sie uda to sie uda jak nie to sie nie staramy.udało sietermin na 28marca Odpowiedz Link Zgłoś