magata.d 06.04.09, 10:29 Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie. Jutro mam monitoring, czy mogę dzisiaj kochać sie z mezem? Czy to nie będzie jutro w jakis sposób przeszkadzało w badaniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julimama79 Re: monitoring cyklu a starania 06.04.09, 10:46 Ty chyba żartujesz, a w jaki sposób współżycie może wpłynąć na USG? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: monitoring cyklu a starania 06.04.09, 12:06 właściwie tak, ale jeśli robicie w tym cyklu IUI a właśnie zbliżają się te dni to zaleca się abstynencję przed IUI min 2 dni, jeśli starania naturalne to życzę miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: monitoring cyklu a starania 06.04.09, 12:18 Dziękuję za odpowiedź. Ja właściwie chyba mało wiem, bo dopiero zaczynam badania związane z trudnościami z zajściem w ciąże. Dowoedziałam sie, że to usg cyklu jest przezpochwowe, więc pomyślałam sobie, że ze względów estetycznych nie nalezy przed badaniem współżyc (mogą przecież zostać jeszcze zostać wewnątrz resztki nasienia). Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: monitoring cyklu a starania 06.04.09, 12:35 resztki nasienia nie mają znaczenia, musi być takie usg żeby zobaczyć co dzieje się w środku, jak wyglada macica itp. a głównie po to aby zobaczyc czy rośnie ci jakiś pęcherzyk czyli czy masz własne owulacje, jeśli coś jest i małe to kolejne usg aby sprawdzić czy rośnie, ustalenie momentu na seksik i kolejne usg czy pękł, możesz też robić testy owulacyjne, ale one czasem kłamią (test wyznacza pik LH mówiący o zbliżającej się do 36 godzin owulacji) lub badanie z krwi hormonu LH, jest dokładniejsze to nie forum na takie sprawy, ale może ci się to przyda co napisałam, w każdym razie powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: monitoring cyklu a starania 06.04.09, 12:55 a co oznacza, że zaczynasz badania związane z trudnościami zajścia, jeśli mozna wiedzieć, ile się staracie? bo po pół roku można śmiało mimo, że lekarze karzą czekać rok lub nawet dwa Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: monitoring cyklu a starania 06.04.09, 13:05 Staramy sie 7 miesięcy, nie chce dłużej czekać z badaniami bo mam 35 lat. Dostałam skierowanie na badania hormonów tarczycy i własnie monitoring cyklu. Lekarz powiedział, że po tych wynikach dalsze badania hormonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: monitoring cyklu a starania 06.04.09, 13:11 hmmm to wiek poważny, poważnie mówię, nie ma na co czekać proponowałabym zrobić badanie nasienia partnerowi rozszerzone gdyż wykazuje również ilość plemniczków o złej budowie jeśli będzie ok. to znaczy że trzeba szukać u ciebie badania u kobiety trwaja miesiącami i jest ich cała masa więc jeśli jego wyniki odbiegają od normy to zyskasz na czasie bo leki dla faceta trzeba brać co najmniej 3 mce aby był efekt ps. wiesz że są fora o tematyce niepłodności 9delikatnie mówiąc) ? dużo byś się dowiedziała chociaż z drugiej strony czasem lepiej za dużo nie wiedzieć ... Odpowiedz Link Zgłoś