kara30 27.06.09, 11:38 Witam. Podejrzewam,że będzie dzidzia. Czy ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only_margorzata Re: Marzec 2010 27.06.09, 14:11 Hmmm a po czym podejrzewasz??????? Ja tez czekam z niecierpliwoscia na termin spodziewanej miesiaczki...Nie wytrzymałam i zrobilam juz jeden test, ale negatywny - albo za wczesnie albo nie udało sie. Ostatni okres 4 czerwca... Ale tez mi cos mówi..... Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: Marzec 2010 27.06.09, 14:59 heheh ja tez soboe moge podejrzewac....no coz pobozne zyczenia. Czekam na @-ostatni był 5czerwca. Ale nie mam nic przeciwko marcowemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenie78 Re: Marzec 2010 27.06.09, 15:25 Ja tez licze ze sie udałoChociaz wczoraj zrobilam Bete i wyszla negatywna ale to było 10 dni po owu wiec moze zbyt wcześnie?? ostatnią @ miałam 5 czerwca wiec czekam z WAMI Odpowiedz Link Zgłoś
madziatd Re: Marzec 2010 27.06.09, 15:31 Też czekam na 2 kreski na teście. Okres miałam 9.06 ale owulacja przesunęła mi się na 9 dzień cyklu z 12 I nie wiem czy nie przegapiliśmy tego ale trzymam kciuki może się uda. W czwartek jak nie dostanę @ to będę testować ale nie wiem czy wytrzymam do czwartku Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Marzec 2010 27.06.09, 16:11 dziewczyny-wszystkiego najlepszego....rok temu bylam na waszym miejscu,po dwoch latach udalo sie Odpowiedz Link Zgłoś
kara30 Re: Marzec 2010 27.06.09, 16:20 Ostatni okres miałam 31.05 a mam co 25 dni. Test robiłam wyszedł negatywnie,ale okresu dalej nie mam... więc sobie podejrzewam Odpowiedz Link Zgłoś
only_margorzata Re: Marzec 2010 27.06.09, 16:47 My probowalismy po raz pierwszy - wiec byloby wielkie szczescie gdyby sie udalo Wlasciwie nigdy specjalnie nie obserwowalam swojego organizmu - ale teraz po polowie cyklu bylo chyba jakos inaczej. Po pierwsze bole owulacyjne mialam jakos ok 13 czerwca - czyli wczesniej niz zwykle - no i o dziwo zaraz przed i po - potwornie mnie "wypryszczylo" - a nie mam na co dzien raczej problemow z cera - jesli juz to przed okresem jakies drobne krostki - nie wiem czy to mógl byc jakiś wyrzut progesteronu? Potem mialam kilka dni z bardzoooooo wrazliwymi piersiami - sutki sterczaly mi nawet przez stanik - co mi sie tez nie zdaza normalnie -wiec tak sobie dywaguje.. no ale okaze sie niebawem! trzymam za wszystkie kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Marzec 2010 28.06.09, 23:45 Ja po raz pierwszy od kilku lat kochalam sie bez zabezpieczenia w 14stym dniu cyklu pare dni temu, chcialabym zaciazyc ale moze to potrwac bo jestem swiezo po wyjeciu Mireny. Jesli jednak sie udalo (pierwsze dwie ciaze byly jakby na zawolanie) to bedzie ostatni tydzien marca 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1978 Re: Marzec 2010 29.06.09, 11:24 Witam testowałam 23 czerwca i II kreski ale jedna bladziutka, beta pozytywna to był nasz 1sc więc tym bardziej się cieszę, że się udało,czekam więc na pozostałe dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze II kreski i życzę pozytywnych myśli Odpowiedz Link Zgłoś
ninka.1 Re: Marzec 2010 29.06.09, 12:12 Cześć dziewczynki Ja testowałam wczoraj i udało się, i to już w 2cs. Śmieję się że w zeszłym miesiącu miałam więcej "objawów ciążowych" niż teraz kiedy naprawdę jestem w ciąży. Ale z poprzednim dzieckiem było to samo, w ogóle ciąży nie czułam na początku (mam 6-letniego synka). Kiedy wybieracie się do lekarza ? Tak żeby bez problemu mógł potwierdzić ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1978 Re: Marzec 2010 29.06.09, 12:39 Ninka gratuluję!!!!!!z całego serca ja dopiero dziś się umówię na wizytę do gina, chciałabym już zobaczyć bijące serduszko więc się nie spieszę, maleństwo moje ma dopiero 20 dni(licząc od zapłodnienia) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zabolix Re: Marzec 2010 29.06.09, 14:51 no ja tez bym sobie zyczyła marcowego dzieciabardzo bardzo i tak sobie po cichutku pragne zeby to było to, żeby te bolace od kilku dni sutki to wlasnie progesteron ciązowy,ostatnia @ byla 3.06 cykl 30 dni wiec jeszcze chwilke.Trzymajcie kciuki no i gratuluje juz zaciazonym Odpowiedz Link Zgłoś
rafka37 Re: Marzec 2010 29.06.09, 16:43 to ja się też tak po cichutku wpisuję na listę/3 testy pozytywne , beta 1300/ boję się zapeszyć - bardzo na to maleństwo czekałam.Moje dzieciątko według obliczeń od dnia zapłod. ma dopiero 24 dni.Oczywiście popędziłam do lekarza to powiedział że za wcześnie ale według niego chyba tak, dostałam listę badań do zrobienia.Termin około 03.03.2010!!! Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia79 Re: Marzec 2010 30.06.09, 07:28 Dolaczam do czekajacych. Ostatnia @ byla 6.06, za kilka dni zrobie test. Odpowiedz Link Zgłoś
becia-3 Re: Marzec 2010 30.06.09, 07:47 to może i ja sie przyłączę!u mnie też @ była 06.06.Pelagia masz jakieś przeczucia?objawy że mogło sie udać? Odpowiedz Link Zgłoś
pelagia79 Re: Marzec 2010 30.06.09, 17:40 Czesc. Mialam na poczatku dosc mocne bole podbrzusza, trwaly przez kilka dni, teraz mnie nic nie boli, jest normalnie, ale caly czas mam nadzieje, ze moglo sie udac. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia.2003 Re: Marzec 2010 30.06.09, 08:20 Wczoraj zrobiłam test II HURRA. Ostatnią @ miałam 1.06. Bardzo się martwię, czy wszystko będzie ok., bo w styczniu tego roku poroniłam, ale teraz musi być dobrze. Pozdrawiam marcóweczki, narazie do lekarza się nie wybieram, chyba że coś będzie nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: Marzec 2010 30.06.09, 09:38 Tosia gratuluje Ja wiem co czujesz po tez poroniłam0w lutym.Czekam na swoj @ badz jego brak.Do 5czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka.1 Re: Marzec 2010 30.06.09, 11:41 Weronika, Rafka i Tosia gratuluję bardzo To jest nas już czwórka na marzec Trzymam mocno kciuki żeby było nas o wiele więcej, w grupie raźniej co nie ? Jak tam Wasze samopoczucie? Ja mam dość wrażliwe piersi. No i jak za dużo chodzę to takie lekkie napięcie brzucha. Staram się jak najwięcej leżeć bo poprzednią ciążę miałam zagrożoną i już od początku występowało u mnie takie lekkie twardnienie brzucha. Tak więc wsłuchuję się w swój organizm i leżę kiedy tylko przyjdzie mi na to ochota Co nie jest takie łatwe przy moim synku Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
ani-a79 Re: Marzec 2010 01.07.09, 14:17 a ja (nie zapeszając), prawdopodobnie też dołączam do Waszej czwórki . wczoraj zrobiłam 2 testy i oba pokazały 2 kreski!!!! Jak do tej pory bolą mnie tylko piersi i mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze . planowany termin - początek marca! trzymam za nas kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
ninka.1 Re: Marzec 2010 01.07.09, 15:23 Witaj ani-a79 Gratuluję i cieszę się, że jest nas już tyle Myślę, że marzec to super miesiąc na rodzenie dzieci Koniec zimy, święta wielkanocne, początek wiosny... A jak już dojdziemy trochę do siebie po porodzie to zacznie się robić cieplutko i będzie można chodzić na spacerki Odpowiedz Link Zgłoś
kara30 Re: Marzec 2010 30.06.09, 17:56 Gratuluję wszystkim 2 kresek. Moje podejrzenia się nie sprawdziły. Życzę Wam wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zazita Re: Marzec 2010 01.07.09, 12:00 u mnie też dwie kreski termin na 1 marca. wiecie, że mamy juz swoje forum "marcowe mamy"? Odpowiedz Link Zgłoś
rafka37 Re: Marzec 2010 01.07.09, 12:24 Witam wszystkie nowe mamy!! Napiszcie mi jak to jest z tym 1 usg?? Jak poszłam do mojego lekarza to powiedział że około 11 tyg. pierwsze - i ja mam tyle czekać i myśleć czy ciąża np. pojedyńcza czy mnoga? lub nie daj Boże pozamaciczna no i oczywiście czy z dzieckiem jest wszystko dobrze??? Jak poprosiłam czy nie dało by się troszkę wcześniej to i tak dalej twierdził że najlepiej około 11tyg. Nie wiem czy iść do innego lekarza - czy jednak mój ma rację? Proszę napiszcie jak to jest u Was. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka.1 Re: Marzec 2010 01.07.09, 13:20 Zazita gratuluję Mnie termin wychodzi na 7 marca, chociaż jeszcze nie wiem jak to będzie wg obliczeń lekarza. Rafka, wg mnie chyba można zrobić usg wcześniej chcociaż ja w pierwszej ciąży też miałam tak koło 12 tygodnia dopiero. Mój synek miał już wtedy ok.6 cm i pięknie do mnie machał Moja siostra która dopiero co urodziła miała na pewno robione wcześniej pierwsze usg (wewnętrzne), gdzieś tak koło 6-7 tygodnia. Ale myśle, że to od lekarza zależy. Wiem że są tacy co zalecają tylko 3 usg w czasie ciąży. A mój gin zrobił mi tyle usg że już nie pamiętam, prawie na każdej wizycie. A np. nie posłał mnie na badania krwi i moczu. Myślę, że nie ma co się oglądać na lekarza i jeśli dla swojego spokoju chcesz mieć wcześniej usg to przejdź się gdzieś indziej i zrób je. Będziesz mogła już chyba zobaczyć serduszko swojej fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1978 Re: Marzec 2010 01.07.09, 20:41 Gratuluję dziewczyny II kresek!!! Proszę powiedz mi Zazita gdzie to forum"marcowe mamy" bo ja nie znalazłam, ja testowałam 23 czerwca, w tym samym dniu co ty a czy może już widziałaś serduszko? czy to za wcześnie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzenie78 dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.09, 21:56 Bolał mnie dzis baaardzo brzuszek, poszlam znowu zrobic test ( mimo ze wczoraj zrobilam i byl negatywny) i DZIS JEST BALADA KRESKA!!!!!!!!jestem tak roztrzęsiona!test zrobiłam o 17!!!co mam myśleć???jak myslicie udalo sie.????to moj 27DC na 32!!!!!!!!!!jestem w szoku!!!!!!!!!!! odezwę się jak ochłonę Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 01.07.09, 22:26 hehe Marzenia chyba mozesz sie pomału cieszyc Jak Ci wyszła bledziocha o tej godz tyle przed terminem @ to superancka wiadomosc Ja dzis tez jestem w 27dc na cykle 30.I twardo czekam,chociaz jeden test mam w domu i az mnie skreca by go uzyc.Ale poczekam jeszcze.Mam za soba przezycia nie chce kolejnego rozczarowania. Gratuluj e Odpowiedz Link Zgłoś
ninka.1 Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! 02.07.09, 00:11 Marzenie ! Gratuluję Pewno, że się udało Mnie też na początku wyszedł cień cienia a po kilku dniach powtórzyłam i druga kreska jest mocniejsza. Super, że do nas dołączyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
marzenie78 Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 02.07.09, 08:15 i juz nie wiem...?? Z rana zrobiłam test zby zobaczyc wyraźniejszą kreske a ona tez taka słabiutka i pojawiła sie po chyba wiecej niz 3 minutach....i co sądzicie o tym??dwa testy i dwie słabe kreseczki....ale M ja widzie i mowi juz dzis ze na 1000% jestem...ale ja ....SIE BOJE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ninka.1 Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! 02.07.09, 09:43 Marzenie, bo jest jeszcze bardzo wcześnie. Mnie też pierwszy i drugi test wyszedł ledwo widoczny. Powtórz za kilka dni, zobaczysz, będzie wyraźna krecha Zresztą czytałaś na pewno instrukcję na teście i wiesz, że nie ma znaczenia jaką intensywność ma ta druga kreska. Jeśli jest (nawet bardzo słaba) to ciąża musi być Odpowiedz Link Zgłoś
marzenie78 Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 02.07.09, 09:48 wiem moze panikuje...ale tak sie martwie słuchajcie-a czy WAs tez boli doł jak na @??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ani-a79 Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 02.07.09, 10:06 Marzenie78, najważniejsze to nie stresuj się - na tą chwilę najważniejszy jest spokój!!! moja siostra miała na samym początku takie same objawy jak Ty, czuła się jak przed @, a w finale jej kochany synek ma już 6 lat! będzie dobrze, trzymaj się cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenie78 Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 02.07.09, 10:35 dziekuję za słowa wparcia brzuch mnie pobolewa jak na @ ale po waszych słowach jestem silniejsza i sie wiecej usmiecham Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 02.07.09, 10:38 mnie w kazdej ciazy brzuch bolał jak na @.Teraz tez boli wiec to moze oznaczac wszytsko i nic.Dzis 28dc.Marzenie ciesz się,jestes w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
marzenie78 Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 02.07.09, 10:46 to jest cos tak niesamowitego zawsze jak czytałam takie posty to czułam jak wielkie uczucia sa w nich zawarte!jak wiele radosci ,łez szczęścia ale i starchu i całej tej burzy uczuć!!teraz ja tak mam kochane ..nie dziwcie sie tym pytaniom , i roznym emocjom!!To jest jak wodospad..wali niezle po glowie hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 02.07.09, 10:49 nikt sie nie dziwi-ja byłam juz w ciazy dwa razy i przed druga tez miałam mnostwo watpliwosc-kazda ciaza jest inna nawet u tej samej osoby.Sciskam! Odpowiedz Link Zgłoś
zabolix Re: dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 02.07.09, 12:37 marzenie serdecznie ci gratuluje! tez chciałabym juz sie cieszyc. dzis moj 30dc zazwyczaj to ostatni, od wczoraj tez boli mnie brzuch jak na @ ale jakos delikatniej i czasem jakby cos mnie kłuje raz po jednej raz po drugej stronie, nie chce myslec za wiele bo moze to oznaczac cos albo nic wiec czekam cieprliwie!~Marbus widze ze i Ciebei korci ten tescik jak mnie! ja na szczescie dzisiaj rano sie opanowalam pozdrawiam i powodzenia nam wszytskim! Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Marzec 2010 08.07.09, 17:53 rafka37 pierwsze usg miałam 4.07 - to był ostatni dzień 6tc. Jestem po inseminacji, więc obowiązują mnie inne procedury. Na takim wczesnym usg widać jedynie czy zarodek ma odpowiednią wielkośc i czy serduszko bije. Widać też czy to nie pozamaciczna - to ważne! Faktycznie ok 11go tygodnia robi sie przegląd wszystkich ważnych narządów. Poszukuje sie też markerów ewentualnych uszkodzeń i wad genetycznych. Takie usg wart zrobić u genetyka prenatalnego, nie u zwykłego gina. Może moje postrzeeganie jest trochę spaczone leczeniem niepłodności, ale będę sprawdzać co się da! Odpowiedz Link Zgłoś
aniasamosia Re: Marzec 2010 02.07.09, 11:49 Cześć dziewczyny, jestem tu pierwszy raz. Ostatnią @ miałam 6 czerwca, cykle mam róóóóżne, 23-27 dni. Wczoraj zrobiłam test, wyszły dwie kreski!!!, ale ta druga jaśniutka. Dziś rano robiłam badanie HCG, wieczorem odbieram. Mam nadzieję w marcu zostać mamusią )) Czy wiecie jak interpretować ten wynik HCG? Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie)) Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1978 Re: Marzec 2010 02.07.09, 12:09 Marzenie będzie dobrze! tylko nie stresuj się bo jesteś w ciąży! jestem z Tobą myślami i wiem co przechodzisz, to wszystko normalne jest,ja latam na betę, wczoraj byłam 3-ci raz bo nie mogę uwierzyć! pozytywna na szczęście a pozostałym dziewczynom gratuluję i cieszę się, że będziemy mamami już w marcu dołączajcie się ze swoimi wątpliwościami i radościami) Odpowiedz Link Zgłoś
niusiowamama zapraszam Was na Marcowe mamy 2010 02.07.09, 12:25 na forach rówieśniczych. daję link dla chętnych do dołączenia do grona mam zaciążonych i starających się o dzidziusia na marzec 2010 roku forum.gazeta.pl/forum/f,90026,Marcowe_mamy_2010.html i powodzenia życzę sobie i Wam Odpowiedz Link Zgłoś
rafka37 marzec 2010 02.07.09, 12:54 Ja też już drugi raz byłam na becie - bo nie mogę w to uwierzyć!!! a tym bardziej że nie mam żadnych objawów a jestem w połowie 6 tyg. Ja na zrobienie testu czekałam dosć długo/po poprzednich nie udanych miesiącach jak @ opóżniała mi się 2 dni już testowałam a tu nic, ale teraz jak spóżniała się ponad 3 dni to zobaczyłam 2 grube zcerwone kreski!! czasem warto czekać.Pozdrawiam wszystkie marcowe mamay!!!I życzę nam wszyskim i naszym maleństwom dużo, dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
only_margorzata Re: marzec 2010 03.07.09, 10:55 Dziewczyny, a ja już zupełnie nie wiem co myślec o tym wszystkim. Testowałam pierwszego lipca rano - wynik negatywny. Dziś 3 lipca- okremu nadal brak - mam bóle w podbrzuszu jak na okres no ale to już trwa 4 dni - czuję że szyjką macicy jest rozpulchniona i nisko , i w ogole czuje sie kiepsko. Rano zrobilam quick express - test wyszedl znów negatywny - z tym, że w miejscu gdzie powinna pojawic się 2 kreska, pojawiła się linia, dośc wyrażna, jakby wypukła i biała- nie wiem czy taka uroda tego testu? Czy on ma tak oznaczone fabrycznie to pole? Sama nie wiem co robić: jeśli do poniedziałku nie dostane okresu to pójde na bete - ale wydaje mi się , że test powinien już mi wyjśc pozytywny jeśli bym była w ciąży - dziś to mój 30 dzien cyklu - przy 27-28 dniowych normalnie.... Co robic, co robić? Myslicie ze jest sens sie jeszcze łudzić???????? Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: marzec 2010 03.07.09, 12:48 mnie test z cora wyszedł pozytywnie dopiero tydz po terminie @.Wczesniej wychodził negatywny.Takze dopoki nie ma @ to nadzieja jest Odpowiedz Link Zgłoś
madziatd Re: marzec 2010 03.07.09, 17:50 Właśnie zrobiłam test!!!!!!!!!!!!!!!! Są II kreseczki tylko ta 2 jest bladziutka. Jak się cieszę! Jeśli będę w ciąży jest to kompletnie małżeńska wpadka. W życiu bym nie przypuszczała że owulacja przesunie mi się z 14 na 9 dzień cyklu Mam już jednego malucha 3-letnią Oliwkę więc będzie niewielka różnica wieku. Wyliczyłam termin na 11.03.2009 W poniedziałek pójdę na betę. Gratuluje wszystkim przyszłym ciężarówką i radości oczekującym. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia2780 rok temu o tej porze ??? 04.07.09, 00:43 tez testowałam a było to tak 8 msc starań miesiąc po msc testy aż t 3 lipca za namowa koleżanki z forum za testowałam i zobaczyłam cień kreseczki i oszalałam ze szczęścia potem w 6 tyg zaczęłam krwawic i wylądowałam w szpital dziś jestem szczęśliwą mamą 4 msc córeczki udało się!!mam swoja wymarzoną córcie która urodziła się 2.03.2009 trzymam za was dziewczyny kciuki nie poddawajcie się jak nie teraz to później wiem że pewnie myślicie że tak łatwo się mówi sama to przeszłam ale jestem z wami ps. ja zaszłam w 16 dni cyklu przy cyklach 30 dniowych całuski dla starających się i dla zafasolkowanych Odpowiedz Link Zgłoś
natazuch Re: Marzec 2010 05.07.09, 22:02 witam, jestem tu po raz 1-szy.tesst dwukrotnie z dwoma kreskami, termin wyliczony na 9 marca 2010.witam serdecznie miło wiedzieć że jest ktoś kto w tym samym momencie ma podobne dolegliwosci probvlemy stresy............takze uwazam ze marzec to idealny czas na rodzenie....oby tylko do marca wytrzymać,nie pęknąć przed lutym, w koncu tylko 5% dzieci rodzi sie w terminie... czy wiecie kiedy mozna dokladnie ocenic czy ciąża jest pojedyncza czy mnoga????pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
becia-3 Re: Marzec 2010 06.07.09, 14:14 dziewczyny, w 28 dc robiłam test(sobota)i II piękne krechy,nie mogłam uwierzyć jestem taka szczęśliwa .dodam że @ ostatnio miałam 06.06 . Odpowiedz Link Zgłoś
pulenka Re: Marzec 2010 06.07.09, 17:51 Ostatnia @ 30 maja,dzis test pozytywny,wiec wszystko wskazuje na marzec 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: Marzec 2010 06.07.09, 20:03 moje przeczucie tez sie spr.Narazie ciesze sie ostroznie. Odpowiedz Link Zgłoś
trika13 Re: Marzec 2010 06.07.09, 20:48 I ja dołączam do marcowych mam. Termin na 7 marca Odpowiedz Link Zgłoś
mloda2008 Re: Marzec 2010 07.07.09, 12:15 I ja przeszczęśliwa dołączam do Waszego Grona - Marcowych Mamuś Ostatnia @ 7 czerwca przy 25-dniowych cyklach (od 3 miesięcy) zrobiłam próbę B HCG dzień przed spodziewaną @, czyli 1 lipca. Wynik - DODATNI!!! Teraz czekam na piątkową wizytę u lekarza. Kontaktowałam się z moim gin. telefonicznie ponieważ rok temu miałam już w tak wczesnym momencie w ręku dodatni wynik HCG. Na drugi dzień byłam na wizycie i usg jeszcze nic nie wykazało bo było za wcześnie. Niestety tydzień później zaczęłam krwawić - to było jak normalna @ i już było po wszystkim Teraz podczas rozmowy tel. lekarz kazał mi przyjść 10 lipca i zacząć od razu brać Accard i kwas foliowy. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze i spotkamy się na wirtualnej porodówce w marcu 2010 roku Według kalkulatora w ciąży jestem od 30 dni (leci 5 tydzień) a wiek Dzidziusia to 19 dni (3 tydz.) Termin - 10 marca 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
mybaby20 Re: Marzec 2010 07.07.09, 12:16 Tak nieśmiało dopisuję się. Ostatnia @ 8.06. Dzisiaj na teście ujrzałam bladziutką kreskę i jeśli dobrze wyliczyłam termin - około 14.03.2010 Odpowiedz Link Zgłoś
a.march Re: Marzec 2010 08.07.09, 11:35 Hey. Chciałam pochwalić się Wam, że jestem w 6 tyg ciąży. Ostatnia @ 29.05.2009. 02.06.2009 robiłam dwa teksy ciążowe. Wynik oczywiście pozytywny. W poniedziałek byłam u mojej Pani ginekolog, która potwierdziła ciąże. Jutro mam USG i mam nadzieje, że już zobaczę fasolkę. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
natazuch Re: Marzec 2010 08.07.09, 19:53 hej dziewczyny jak tam wasze samopoczucie???czy macie jakieś niemiłe dolegliwości? ja z powodu tyłozgięcia mam bóle kręgosłupa i w dole brzucha.lekarz kazał mi brac duphaston, dziś zaczełam.brałyscie to kiedyś??czy po tym leku są jakies efekty uboczne-jesli tak to jakie?pozdrawiam marcóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
rafka37 Re: Marzec 2010 09.07.09, 15:02 Natazuch - mi lekarz powiedział że mam przesuniętą w lewą stronę macicę-co troszkę mnie zdenerwowało ale powiedział że nie mam się co martwić że tak to u niektórych kobiet bywa - a u Ciebie tyłozgięcie - zawsze coś musi być inaczej - a potem tylko my mamy stasznie się martwimy ale pewnie wszystko będzie DOBRZE!! Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Marzec 2010 09.07.09, 15:21 ja też mam tyłozgiecie póki co nie mam żadnych dolegliwości chyba,ze te troche czestrze bóle kregosłupa w odcinku lędźwiowym są od tego. Do tego czesto ciągnie mnie dół brzucha, ale to chyba normalne mam taką nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
a.march84 Re: Marzec 2010 10.07.09, 10:52 natazuch naprawde nie martw sie niczym. Ja tez mam tyłozgiecie macicy. Kazda z nas jest inna , ale nie znaczy gorsza. Moja kolezanka tez ma tylozgiecie. Nie miala zadnych problemow z zajsciem w ciaze a tym bardziej z donoszeniem i urodzeniem. Wiec glowa do góry. Bedzie wszystko dobrze. Nie warto się stresowac. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda2008 do Natazuch 10.07.09, 15:26 Natazuch Ja też mam tyłozgięcie macicy i nawet nie wiedziałam, że może to mieć jakieś powiązanie z bolącym mnie kręgosłupem i podbrzuszem. Czy to właśnie powiedziała Ci twoja doktor? Ja idę na wizytę dopiero dziś ale powiem o tych bólach mojemu lekarzowi i mam nadzieję, że też coś zastosuje. kurczę do tej pory myślałam że tyłozgięcie może nieco utrudniać zajście w ciąże - niektórzy twierdzą że tylko w wybranych pozycjach można zajść. Tymczasem piszesz, że Ty z tego powodu dostałaś już leki... Ciekawe co powie mi mój gin ? Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Marzec 2010 11.07.09, 23:17 No a u mnie WIELKIE NIC. Ostatnia @ 11go czerwca, dzis 31 dzien cyklu (przed Mirena 28-mio dniowe), nie ma @, nie ma tez ciazy (test wczoraj) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.z9 Re: Marzec 2010 12.07.09, 07:09 To tak jak u mnie, ostatnia @ 8 czerwca, cykle30-32 dniowe. A do dzisiaj @brak a test w piątek wyszedl negatyny chyba trzeba próbować dalej tylko żeby chociaż @ przyszła... Odpowiedz Link Zgłoś
kaat24 Re: Marzec 2010 13.07.09, 12:30 hej ostania @ 25.05, termin na 1.03 pierwszy test - dzień po planowanej miesiaczce negatywny. jestem po "przejściach" więc dostałam z miejsca L-4 i leże pobieram luteine, dufaston oraz folik czekam na 8 tydzień oby tym razem był to 8 tydzień szcęsliwszy myśle pozytywnie a własciwie staram się nie mysleć wcale co do usg miałam robione od razu, ale wiem że lekarze chętnie ograniczją się do 3 usg podczas ciązy. i jakoś to argumentują. ale ja nie mogłabym wytrzymać tak długo bez kontrolnego usg. mnie ze względu na tyło zgięcie lekarz kazał spać na brzuchu do 16 tygodnia- podobno to bardzo pomaga pozdrawiam Was serdecznie i marze żeby zgościć tu przez kolejne 34 tygodnie K. Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Marzec 2010 14.07.09, 15:27 witajcie.dołączam sie do was. wczoraj robiłam test i wyszły dwie grube krechy. do gina ide 16 w czwartek.ale z moich obliczen wynika ze porod na marzec. mam corke 14miesieczna,wiec bedzie druga dzidzia.pozdrawiam Monia Odpowiedz Link Zgłoś
natazuch Re: Marzec 2010 14.07.09, 16:53 hej,dawno tu nie zaglądałam...dziekuję Wam za słowa otuchy. niestety tyłozgięcie daje juz mi sie we znaki, bóle kregosłupa w odcinku krzyzowym sa niestety bardzo upierdliwe. a duphaston doał mi gin profilaktycznie na zapobieganie poronieniu tak na wyrost, bez podstaw do tego ze co,ś nie tak. a poza tym dopadły mnie(jestem w 7 tygodniu) juz nieprzyjemne dolegliwosci-nudności i tak potworne oslabiebie ze nie moge wstać z łóżka rano przez jakies 2-3 godziny.poza tym zero apetytu, dramat. w poprzedniej ciazy tez tak mialam(to moj drugi dzidzius), i trwało to az do 15 tygodnia...fatalnie.bylam twarda i nie chcialam brac L$ ale po wczorajszym poranku poddałam sie i tylko czekam kiedfy przestanie mi byc niedobrze. a jak u was?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szaula123 Re: Marzec 2010 15.07.09, 19:58 Witam to bedzie nasz pierwszy dzidziuś ale jak na razie czuje się dobrze jestem w 6 tyg nic mi nie dolega no tylko czuje sie taka ociężała i ciągle bym jadła. Odpowiedz Link Zgłoś
agi226699 Marzec 2010 15.07.09, 23:06 Hej Dziewczyny, jestem bardzo szczesliwa. Dwa tygodnie temu zobaczylam w koncu moje upragnione "Pregnant" po zrobieniu testu. Z moich obliczen Male przyjdzie na swiat poczatkiem marca 2010. Jestem bardzo podekscytowana bo to nasze pierwsze baby. Mieszkam w UK, jestem po pierwszej wizycie u GP, ktory wyslal moje dane do poloznej. Mam czekac na jej kontakt okolo 5 tygodni i wtedy dopiero zaczna mi sie badania. Czy ktoras z Was jest w podobnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
zizi770 Re: Marzec 2010 16.07.09, 09:14 Dołączam się do marcówek. Wczoraj byłam u ginekologa i potwierdził, że jestem w 6 tc, termin na 17 marca 2010. Na razie za dużo nie widać - maleństwo ma 4 mm. Wiem, że I wizyta jest wskazana ok. 8 tc, ale mój lekarz właśnie wyjeżdża na dwutygodniowy urlop. Zalecił mi brać duphaston 2 x dziennie. W I-ej ciąży (5 lat temu) miałam krwiaka w macicy i być może stąd taka decyzja. Na szczęście wszystko zakończyło się pomyślnie i dziś mam cudownego synka. Pozdrawiam wszystkie oczekujące i życzę nam szczęśliwego rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera22 Re: Marzec 2010 16.07.09, 15:50 dopisuję się do grupy marcowych mam, właśnie zrobiłam test i wyszły 2 wyraźne kreski - jestem cała w nerwach, uśmiecham się do siebie...mój mąż będzie miał dzisiaj niespodziankę )..udało nam się za pierwszym razem )Trzymam kciuki za mamy i czekamy do marca ) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilorek23 Re: Marzec 2010 16.07.09, 21:53 Ja tez sie dopisuje, Jestem w 5 tygodniu ciazy. 2 testy pozytywne a teraz czekam do 8 tygodnia i ide do ginka. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy Odpowiedz Link Zgłoś
milagros20 Re: Marzec 2010 17.07.09, 05:18 Hej ja też nareszcie jestem w ciąży.U gina byłam w 32 d.c , widział już pęcherzyk płodowy na 9mm i ciałko żólte Oby tak dalej.Z wyliczen wynika ze termin mam na 20 marca.Jestem w 5 tygodniu.Pozdrawiam mamuski Odpowiedz Link Zgłoś
cherrie Re: Marzec 2010 17.07.09, 13:15 Witajcie Kobietki! Ja rowniez dolaczam do Was, termin 18.marca! Troche sie martwie, poniewaz nie mam absolutnie zadnych objawow - troszeczke bola mnie piersi - wieczorem jak sciagam stanik. Poza tym nic! Czy to normalne, czy u Was tez tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
szpilorek23 Re: Marzec 2010 17.07.09, 13:41 Ja trochę objawów mam: mdłości, ból piersi,czasami krzyża, zmęczenie oraz senność. Odpowiedz Link Zgłoś
zizi770 Re: cherrie Marzec 2010 17.07.09, 20:07 Ja mam termin na 17 marca i również nie mam żadnych objawów (oprócz nabrzmiałych piersi i częstszego biegania do łazienki) i cieszę się z tego. Normalnie funkcjonuję i za wszelką cenę nie muszę udawadniać sobie i innym, że jestem w ciąży - bo jestem. Przy pierwszej ciąży (5 lat temu) również nie miałam żadnych dolegliwości typu zachcianki, nudności (parę razy pod koniec 3 miesiąca) itp. Twój stan jest jak najbardziej normalny i ciesz się z tego póki co! Jeszcze nie raz maleństwo da ci odczuć ,że za parę miesięcy będziesz mamusią (kopniaki, zadyszka pod koniec ciąży, czkawka maleństwa). Trzymaj się dzielnie, a ja z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
kaat24 Re: Marzec 2010 17.07.09, 14:41 u mnie różnie raz są młdłości raz nie ma a ja ciesze sie jak są, przynajmniej wyraźniej czuję jak jestem w ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
podkowianka Re: Marzec 2010 17.07.09, 15:51 No to i ja dołączam. Termin: 22 marca. Po 4 miesiącach starań (poprzednio po 8) udało się. Poleciałam do mojej Pani dr (oczywiście za wcześnie) i zobaczyłyśmy 4 mm pęcherzyk. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
natalinka.londyn Re: Marzec 2010 19.07.09, 20:56 ja jeszcze nic nie widziałam oprócz 2 kresek na kilku testach, od razu poleciałam do lekarza na usg, ale jeszcze nic nie bylo widac bo to byl dopiero 3tc... date wyliczylam tez na koniec marca albo poczatek kwietnia.teraz czekam kilka tygodni z nastepna wizyta, moze tym razem cos bedzie widac... a z waszego doswiadczenia, kiedy juz bylo widac płód? w którym tygodniu pójsc na usg, aby nie nie uniknąc rozczarowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
nilem Re: Marzec 2010 20.07.09, 01:23 W 5/6 tygodniu już spokojnie powinno być coś widać. A najlepiej to w ogóle w 7/8 (jak wytrzymasz) Odpowiedz Link Zgłoś
zizi770 Re: natalinka.londyn Marzec 2010 20.07.09, 21:06 Witaj! W pierwszej ciąży na wizycie byłam pod koniec szóstego tyg. i wówczas było widać zarodek, tym razem się pośpieszyłam (lekarz wyjeżdżał na urlop) i byłam pod koniec 5 tyg. - było widać tylko pęcherzyk. Czytałam, ze w piątym tyg. najczęściej widoczny jest tylko pęcherzyk, a żywy zarodek w tydzień później. Najlepiej poczekaj do 7/8 tygodnia z wizytą u lekarza. Pozdrawiam i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoznan Re: Marzec 2010 19.07.09, 22:43 Moje pierwsze Termin- 23 III. Bedzie początek 6vtygodnia we wtorek. Denerwuje mnie to,ze jeszcze nic konkretnego się nie mogę dowiedzieć o naszym Maleństwie! Mam tylko 2 testy pozytywne i slowa pani doktor, ze dopiero po 6 tyg. testy sa wiarygodne. Ale ja tam wierzę w testy i mam nadzieję, że Maleństwo będzie fajniutkie i słodziutkie jak ciasteczko z wisienką Odpowiedz Link Zgłoś
podkowianka Re: Marzec 2010 20.07.09, 08:11 Testy raczej się nie mylą. Niestety, rzeczywistość jest taka, że żaden lekarz nie chce epatować optymizmem, bo do końca 3 miesiąca czasem mogą się zdarzyć różne złe rzeczy. Znam lekarkę, która powiedziała, że do końca 3 miesiąca wstrzymuje się z gratulacjami (mało to profesjonalne, ale cóż...). Trzeba polegać też na innych objawach. I bardzo dbać o siebie, szczególnie w pierwszym trymestrze, zanim na dobre dzidzi się zagnieździ. A tymczasem polecam Wam fajną stronkę: mediweb.pl/forums/viewtopic.php/t=14982.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoznan Re: Marzec 2010 21.07.09, 12:33 eee...nikt nie pisze... U mnie wczoraj było wieczorem ciemnobrązowe plamienie i nad ranem dzisiaj bardzo delikatne jasnobrązowe, trochę się martwię, jutro chcę iść do lekarza. Mam też prawie od początku takie bole jak przed okresem, ale teraz trochę bardziej... Trzymajcie kciuki, żebym nie musiała leżeć i nic nie roić, bo mam za 2,5 tygodnia swoje wesele i co my zrobimy....... Odpowiedz Link Zgłoś
zizi770 Re: mamapoznan Marzec 2010 22.07.09, 11:01 Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i obyś mogła bawić się i cieszyć na swoim weselu. Daj znać, jak będziesz po wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoznan Re: Marzec 2010 20.07.09, 09:18 hej dziewczyny w badaniu moczu wyszły mi b.liczne bakterie, muszę iśc dzisiaj coś z tym zrobić. Za tydzień będę już po połowie pierwszego trymestru, nie mogę się doczekać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoznan Re: Marzec 2010 23.07.09, 07:46 jednak odłożyłam wizytę, bo w sumie plamienie było raz i bardzo skąpe, więc nie będę panikować i pójdę parę dni przed weselem, jak planowałam Narazie wszystko w normie w moim samopoczuciu Tylko ciągle myślę, żeby Maleństwo było tam w środku całe i zdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
buziak1003 Re: Marzec 2010 23.07.09, 22:48 Heja jestem w ciązy. wiem to juz 25 czerwca (ostatnia miesiaczka 30.05). Termin "internetowy" 10.03.2010 - bardzo mi sie podoba bo to dzien moich urodzin smieje sie, ze zobaczymy czy urodze przed czy juz po 30!!! Wg. reguly Naglego termin 07.03.10. Zobaczymy. Jestem juz po pierwszej wizycie u ginekologa i badaniach - all ok. USG (ze wzgledu na nie zbadany do konca wplyw na dziecko) planuje ok. 12 tygodnia. Na razie udalo mi sie przejsc juz potworna infekcje!! Ale przezylismy to Zobaczymy co dalej... Czuje sie srednio, odpycha mnie od niektorych pokarmow, a mimo to przytylam juz 3kg, ale podobno to ok. przy niskim BMI. Ale i tak jestem tym przerazona... I w ogle mam hustawki nastroju!! ciaza planowana ale i tak jest caly czas na "nie". Najgorzej ze lekarz chece mnie wyslac na L4!!! Pozdrowionka dla all mam i dzidzisow! Odpowiedz Link Zgłoś
florka78 Re: Marzec 2010 24.07.09, 15:29 Witam! Dołączam do was. mam termin na 25 marca. Czekałam na ta chwilę rok. Jestem juz po pierwszej wizycie,dostałam karte ciązy i skierowanie na mnóstwo badań. Oprócz senności nic mi nie dolega Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulab84 Re: Marzec 2010 24.07.09, 21:56 Ja już wiem, że będzie Ostatni okres miałam 30 maja. To 8 tydzień mojej pierwszej dzidzi. Dziś widziałam ją na usg. Ma 12,6mm Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia_84 Re: Marzec 2010 26.07.09, 23:52 Witam! I ja dołączam do was termin mam na 21 marca pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoznan Re: Marzec 2010 27.07.09, 13:46 jak się macie Mamuśki? a jak tatusiowie? są szczęśliwi? nasz bardzo w następny wtorek lub środę nareszcie pójde na usg i zobaczymy nasze Maleństwo które już będzie miało kilkanaście mm, mam nadzieję, bo to już będzie 8 tydzień A potem weselicho (po roku przygotowań, nareszcie będzie po wszystkim...) i nad morzeeeeeee!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1978 Re: Marzec 2010 27.07.09, 22:06 gratuluje Mamie z Poznania) i pozostałym przyszłym mamom teżna pewno już zobaczysz Maleństwo na usg,czego Ci życzę z całego serca, napisz prosze jak było już po wizycie, ja byłam w 6 tc i mój mały cud miał około 7 mm, i biło już serduszko, więc kruszynka jest, trzymaj sie dzielnie na weselu i odpoczywaj między tańcami)) ja na swoim weselu byłam w 9tc i wtedy ogłosiliśmy wszystkim tą nowinę)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaat24 Re: Marzec 2010 28.07.09, 14:47 ja po wczorajszym usg nareszcie jestem uspokojona bo widziałam serducho i że wszytko jest ok. czy miewacie pobolewania brzucha? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoznan Re: Marzec 2010 28.07.09, 21:48 mnie brzuch pobolewa cały czas, ale nie myślę, że to coś groźnego, bo czuję to od momentu zagnieżdżenia Maleństwa w macicy Ostateczne- lepsze to niż nudności i bolące piersi, których na szczęście nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
natazuch Re: Marzec 2010 31.07.09, 12:20 hej marcówki, ja juz zaczelam 10 tydzien. Codzien niestety wymiotuje i biore czopek torecan zeby sie czuc lepiej i pomaga!!!!!!dzidzia na USG (bylam wczoraj) ma 2 cm, widzialam serducho i slyszalam je, widzialam juz uklad komorowy mózgu i jak dzidzia machała raczkami.Cos pieknego. a poza tym to stanik rozmian wiekszy i bole brzucha i krzyza(tylozgiecie).trzymajcie sie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natalinka.londyn Re: Marzec 2010 31.07.09, 12:39 ja jeszcze dzidzi nie widziałam, ale mimo to nieźle daje mi się we znaki obalam tezę porannych nudności- ja mam je przez cały dzień poza tym bolące piersi (rosną w zastraszającym tempie hihi ) i pobolewanie w dole brzucha, co potwierdziła moja Pani doktor, że są normalne. poza tym senność i siusianie co pół godziny... taki mały szkodnik a już robi tyle zamieszania czekam na usg jeszcze jakieś 6 tyg, bo w anglii robią dopiero od 12 tyg. póki co muszę się uzbroić w cierpliwość... pozdrawiam wszystkie marcowe mamuśki ps. niesamowita Wielkanoc przed nami co? zawsze czekałam na Boże Narodzenie, w tym roku zmieni się to diametralnie Odpowiedz Link Zgłoś
czula_b Re: Marzec 2010 31.07.09, 13:56 cześć dziewczyny! ja też z radością dołączam do tego forum wg usg mamy teraz 8 tc, a wg kalendarza juz 9 na razie jest mi niedobrze, chce się spać, ale znoszę to z godnością pozdrawiam wszystkie marcowe mamy (mozemy mowic o sobie marcowe kotki ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamina Re: Marzec 2010 01.08.09, 16:55 witam i ja przylaczam sie do marcowych mamusiek,aktualnie jestem w 6tyg,widzialam juz bijace serdusko termin mam na 24 marca a wiec niemalze na sam koniec, mam nadzieje,ze nie zostane ostatnia mam prawie 2 letniego synka i teraz czekam na drugiego dzidziusia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaturek0409 Re: Do kasiamina 02.08.09, 13:32 Ja też mam termin na 24 marca tylko u mnie ginekolog 28.07 powiedział, że to 4-5 tydzień i nie było widać jeszcze bijącego serducha. Teraz więc jestem w 5-6 tygodniu. 4.08 idę na kolejne USG i już nie mogę się doczekać. Mam już siedmioletniego synka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
emika80 Re: 13.08.09, 18:39 witam wszystkie marcowe mamusie , ja tez mam to szczęście i mogę do Was dołączyć termin na 6 marca , teraz mam 11 tc i widzieliśmy już maluszka na usg kilka razy (z powodu krwiaka jakiego miałam przez 6 tygodni w końcu się wchłonął i już chyba najgorsze za nami)ostatnie wczoraj i dzidziuś ślicznie się przemieszczał - pływał odpychając się nóżkami SUPER widok po prostu piękne. niestety jeszcze muszę leżeć ale wiem że warto . GRATULUJE nam wszystkim i piszcie jak rosną Wasze dzidziusie no i brzuszki . Ja mam kolejne usg za 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
monika673 Re: 17.08.09, 12:20 hej! Dużego miałaś tego krwiaka? Ja jestem w 11 tygodniu, mój krwiaczek to ledwie 1 cm, a dostałam 1 m-c zwolnienia, zakaz robienia czegokolwiek, w tym wyjazdu na koncert pearl jam do berlina na który czekałam z pół roku, zakaz wyjazdu na wakacje do grecji na które czekałam 2 lata Wszystko wydarzyło się parę dni temu więc może dlatego humor mi nie dopisuje... Pewnie zaraz przejdzie Ten krwiak jest aż tak groźny? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaa_g Re: Do kasiamina 13.08.09, 22:22 Ja zostanę mamą 12 marca... pierwszy raz i w sumie może zdaniem niektórych za szybko bo mam 19 lat, ale sie cieszę i życzę wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
emika80 Re: Do kasiamina 14.08.09, 15:49 ważne że tego chcecie nie ważny jest wiek - po za tym juz jesteś pełnoletnia hiiiihiiii. Powodzonka życzę i spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
a.march84 Do monikaaa_g 17.08.09, 08:41 monikaaa_g ja tez mam termin na 12.03.10 (wedlug USG). Bo liczac od ostatniej miesiączki termin wypada na 05.03.10. jak sie czujesz??. mnie jeszcze niestety mecza mdlosci i wymioty. jutro powracam do pracy po 1,5 miesiecznym zwolnieniu. masakra. TRZYMAJCIE SIE CIEPLO WSZYSTKIE MARCOWECZKI Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaa_g Re: Do a.march84 23.08.09, 20:59 Witam... no termin 12.03.10 też jest według USG Muszę przyznać, że ja wogóle nie odczuwam jak dotąd, że jestem w ciąży nie licząc lekkich skurczów brzucha na początku. Tobie życzę wytrwałości szczególnie w pracy bo ja na szczęście mam wakacje do października Pozdrowienia dla Ciebie i reszty oczekujących Odpowiedz Link Zgłoś
maniamore Re: Marzec 2010 19.10.09, 14:33 Ja mam termin na 11 marca... Czuję się już całkiem dobrze, tylko plecy mnie bolą i w okolicy bioder. Mam też ciągle nudności, ale przynajmniej awersja do większości pokarmów już minęła.Pozdrawiam wszystkie mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
a.march84 Re: Marzec 2010 19.10.09, 19:37 Witam marcoweczki Jestem juz po polowkowym USG. Poznałam płec... bede miala synka.Nie bylo to dla mnie zaskoczenie, bo od momentu zrobienia tesu ciazowego wiedzialam ze nosze w sobie sunusia Ale co najwazniejsze dzidzius rozwija sie prawidlowo A jak tam u Was?? Wiecie juz co nosicie pod serduszkiem?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maniamore Re: Marzec 2010 20.10.09, 20:51 Wizytę mam w pierwszym tygodniu listopada i przy odrobinie szczęścia dowiem się jaką dzidzia ma płeć. Na początku czułam, że to dziewczynka, teraz już sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
maniamore Re: Marzec 2010 28.10.09, 19:48 Wizytę miałam wcześniej- USG zrobione- wg lekarza to dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
agatka9082 Re: Marzec 2010 28.10.09, 23:41 06.03.2010 rodzę na Ujastku w Krakowie może któraś z was też dziewczyny ) mój maluszek jest strasznym śpiochem na usg cały czas ziewa ) waży 454g to chłopczyk ) Odpowiedz Link Zgłoś
ifalalka2009 Re: Marzec 2010 29.10.09, 14:27 hey wam wszystkim. Moj babelek urodzi sie 31,03,2010.dzisiaj sie moze dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka,jak sie nie schowa.Juz sie nie moge doczekac mojego malenstwa,tym bardziej ze moja pierwsza ciaza skonczyla sie tragicznie.mialam synka ktory urodzil sie w 26 tygodniu i niestety nie dalo sie go uratowac.dbajcie o siebie kobietki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaczufka Re: Do kasiamina 23.09.09, 14:54 Witajcie, ja też się dołączę. Termin na 26.03. Gratuluję wszystkim i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anitawiatr Re: Do kasiamina 06.10.09, 17:05 Witajcie dziewczyny ja tez mam termin na 24 03 2010 i jest to moja trzecia pociecha mam syna 6.5 lat i córcia 2 latka ja już czuję ruchy i w ogóle jest super.Powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zebra_80 Re: Marzec 2010 16.09.09, 15:02 Cześć Ja również z przyjemnością dołączam do marcowych mamusiek ) Jestem 16 tc. i już czuje delikatne ruchy mojej kruszyny Termin mam na 04/03/2010 Pozdrawiam Was gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
szukajacbociana Re: Marzec 2010 02.08.09, 17:24 Witam Was Dziewczyny Chcialabym dolaczyc do waszj grupy- jestem marcowa kobitka i mam termin wyznaczony na dzien wlasnych urodzin Caly czas drze z niespokoju o to dzieciatko ( poczatek 10 tc), mam za soba 2 ciaze pozamaciczne i jedna stracilam w 7 tyg. Mam nadzieje,ze pieknie nam sie to forum rozwinie i bede tu mogla z Wami analizowac moje ciazowe schizy i cieszyc sie z kazdego tyg , ktory przybliza nas do tego wymarzonego dnia. Moje samopoczucie jest ogolnie nienajgorsze- niestety mam na jajniku torbiel, ktora napedza mi strachu i zmusza mnie do siedzenia a raczej lezenia w domu. Poza tym nie jest zle- mam jednak ciezkie wieczory- regularne bole glowy i mdlosci . Jem na sile, bo apetyt mnie opuscil, sporo spie i to chyba wszystko. Pozdrawiam was , szczegolnie mamuski z Poznania ! Asia Odpowiedz Link Zgłoś
preike Marzec 2010 03.08.09, 21:20 Czesc Dziewczyny, dołaczam do Marcowek. JEstem w 7tc czyli koncowka marca CZuje sie jak nie w ciazy. TYlko pracowac sie nie chce kompletnie. MObilizacji zero - a zawsze bylam hiper zdyscyplinowana. Wkurza mnie to niemozliwie a jak sie wkurzam to sie denrwuje jeszcze barziej bo przeciez denerwowac sie nie powinnam. Niby wiem ze jestem w ciazy ale jakos to tak nie dociera. Widziala bicie serduszka ale to jakby zupelnie obok mnie na co dzien, gdzie sa terminy, sprawy do zalatwienia itp. Macie cos takiego czy to tylko mnie padlo na mozgowie? JAk sobie radzicie z mobilizacja? PRzeciez pracujecie? Trzymam kciuki za wszystkie pierwsze trymestry Odpowiedz Link Zgłoś
czula_b Re: Marzec 2010 04.08.09, 17:06 no ja tez sie troche martwie, bo poza mdlosciami i zepsuta cera nie mam zadnych objawow, a to juz powinien byc 10tc. w 6tc bylo usg, wszystko niby ok, ale jakos sie niepokoje, ze tej ciazy nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaat24 Re: Marzec 2010 05.08.09, 11:54 ja jestem na zwolnieniu i nie pracuję. miałam juz poronienia i teraz dmucham na zimne. dużo odpoczywam i w ciągu dnia leżę. Odpowiedz Link Zgłoś