Dodaj do ulubionych

szanse czterolatka w Warszawie

24.03.10, 08:59
córka jest z 2006, w tamtym roku się nie dostała do żadnego
przedszkola na Ursusie. Zastanawiam się, czy w tym roku jako
czterolatek ma większe czy mniejsze szanse niż w ubiegłym roku jako
trzylatek. W niektórych przedszkolach są robione specjalne nowe
grupy dla czterolatków, więc teoretycznie nie powinno być tragedii.
Są tu mamy dzieciaków, które w tamtym roku nie dostały się, choć
startowały do przedszkola jako czterolatki? I nie piszcie, że ma
szanse w Śródmieściu smile, bo u nas w grę wchodzi tylko Ursus.
Obserwuj wątek
    • calosciowezaburzeniarozwojowe Re: szanse czterolatka w Warszawie 24.03.10, 10:49
      Moje dziecko 2 lata temu jako trzylatek dostalo sie dopiero do przedszkola
      13-tego z listy wyboru, ale nie skorzystalismy po udziale w dniach otwartych
      wink, w zeszlym roku jako czterolatek dostal sie do przedszkola pierwszego
      wyboru, do tego samego, do ktorego 2 lata temu nie bylo najmniejszych szans.
      Ale zeszly rok byl dla nas fartowny, bo zwolnily sie miejsca po
      szczesciolatkach, ktorych przeniesiono do szkol i powstawalo sporo nowych grup
      czterolatkow.
      Sytuacja, ktora opisuje dotyczy Ursynowa.
      • ewio Re: szanse czterolatka w Warszawie 24.03.10, 17:34
        Ja mam podobna sytuację. Złożyłam wniosek do 6 przedszkoli choć otrzymałam
        informację, że w 2-óch z nich nie ma dodatkowych grup dla 4- latków, pomimo, że
        system przyjął zgłoszenie więc szanse są chyba niewielkie. Ja jestem z Targówka.
        • setlersik Re: szanse czterolatka w Warszawie 24.03.10, 19:08
          My tez Targówek smile ... mielismy 9 na liscie ... wpuściło nas do 4 .. w reszcie
          pokazało brak miejsc .. akurat I wyboru nas przyjęło w systemie - czekamy
          • k.heil Re: szanse czterolatka w Warszawie 24.03.10, 22:42
            A gdzie w Środmiesciu jest latwiej? Najlepiej kolo stacji Metra?
            Bo na Bielanach to pewnie moge zapomniec o przyjeciu ;-(
            • aga_sama Re: szanse czterolatka w Warszawie 24.03.10, 23:12
              W śródmieściu nie ma problemu z miejscami dla 4-latków. Ja swojego szkraba przeniosłam miesiąc temu, od kilku dni chodzi do jego grupy jeszcze jeden nowy chłopczyk.
              Tu masz linka
              edukacja.warszawa.pl/index.php?wiad=2165
              z tej strony możesz ściągnąć wykaz wolnych miejsc, w wielu śródmiejskich placówkach są niepełne najmłodsze grupy dla dzieci z 2006 r
              • k.heil Re: szanse czterolatka w Warszawie 24.03.10, 23:33
                Ogromnie ci dziekuje, nawet nie wiedzialam, ze taka lista istnieje ;-(
                Jak zwykle za pozno sie zabieram do tego...
                • ewio do seltresik 25.03.10, 07:39
                  Wiesz co, a mnie wpuściło do 6 (najbliższa okolica), ale numer wyszedł, bo
                  zaniosłam do przedszkola a p. dyrektor mówi, że jest zdziwiona, że system
                  wpuścił bo u nich nie ma miejsca dla 4 -latków. Zadzwoniłam do drugiego na
                  liście- to samo- JAJA JAK BERETY. Podobno system sam wybierze.
                  mamy czekać cierpliwie
                  • iza.38 Re: do seltresik 27.03.10, 19:40
                    Dyrektor nie ma prawa odmówić przyjęcia karty zgłoszenia. Nie przyjmą dziecka tylko wtedy, jeśli będą miały wyczerpany limit miejsc przewidzianych na daną placówkę. Może jednak tak się stać, że dziecko trafi do grupy zróżnicowanej wiekowo.
    • stenimi-pl Re: szanse czterolatka w Warszawie 25.03.10, 08:25
      Ja sie ciagle boje ze jednak tutaj pozostanie wybór wsród prywatnych
      przedszkoli.
      • aga_sama Re: szanse czterolatka w Warszawie 25.03.10, 09:36
        W śródmieściu na pewno znajdziesz miejsce dla dziecka urodzonego w 2006r. Ja zabrałam się za to w połowie stycznia, miałam do dyspozycji ok. 20 miejsc w kilkunastu przedszkolach. Na początku lutego dogadaliśmy się z dyrekcją, młody chodzi od marca, do innej placówki mogłabym wcześniej, ale mi zależało akurat na tym konkretnym.
        Inna sprawa, że wozimy potomka z Białołęki...
        • k.heil Re: szanse czterolatka w Warszawie 25.03.10, 12:20
          A jakies przedszkole mozesz polecic - blisko Arkadii albo stacji
          Metra?
      • kumax Re: szanse czterolatka w Warszawie 25.03.10, 13:06
        ee nie ma się czego bać smile przedszkole prywatne to niejednokrotnie lepszy wybór
        i "inwestycja". Nie jest też aż taka duża różnica w kosztach a opieka
        najczęściej jednak lepsza. Nie chce oczywiście uogólniać - bo zdarzają się też
        prywatne placówki na bardzo niskim poziomie i człowiek się pożniej tylko wścieka
        że wydaje kase . Na szczescie ja mam dziecko w dobrym prywatnym na ursusie i nie
        narzekam smile
        • martowinka Re: szanse czterolatka w Warszawie 25.03.10, 16:15
          możesz napisać jakie to przedszkole w ursusie? mkarawacka@o2.pl
    • olinka733 Re: szanse czterolatka w Warszawie 15.04.10, 22:04
      ja tez nie wiedziałam że jest taka lista. Tylko jak to działa? Zanoszę podanie
      do przedszkola a tam mówią że miejsc nie ma a na tej liście widnieje że miejsca są.
      • aga_sama Re: szanse czterolatka w Warszawie 16.04.10, 09:22
        Po pierwsze lista jest nieaktualna - z lutego. Zadzwoń do biura edukacji,
        niewykluczone, że te wolne miejsca wrzucili do puli rekrutacji elektronicznej i
        dopóki ta się nie skończy nic nie da się zrobić.
        Jak na stronie są miejsca, a dyrektorka nie chce przyjąć, to niech to napisze na
        podaniu. Najczęściej wtedy miejsca się znajdują...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka