Dodaj do ulubionych

MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś opinie

30.07.12, 11:08
Mam zamiar posłać dziecko do przedszkola. Mam na oku miniharvard, zastanawiam się że nie mają żadnych opini w necie a chwalą się że mają nagrody i osiągnięcia:
II miejsce (na 1300 przedszkoli) w konkursie "Wielki Bal Księżniczek" organizowanym przez Disney Polska w roku 2010
III miejsce (na 700 przedszkoli) w konkursie "Wielki Bal Księżniczek" organizowanym przez Disney Polska w roku 2011
Nagroda wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie "Mamo Tato Wolę Wodę"
I miejsce w konkursie organizowanym przez firmę Moje Bambino "Przygoda na Safari"
II miejsce w ogólnopolskim konkursie Rybki Mini-Mini organizowanym przez kanał TV Mini Mini
I miejsce w gminnym konkursie Chopinowskim (praca grupowa – fortepian z makaronu)
I miejsce w gminnym konkursie Braci Grimm

Co to za wynalazek?

adres: www.miniharvard.pl

Obserwuj wątek
    • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 30.07.12, 14:26
      A masz na oku coś jeszcze, czy tylko takie z osiągnięciami i bez innych opinii?

I chyba zapomnieli im powiedzieć, ze baśnie braci Grimm to krwawe horrory, prawie jak "Teksańska masakra piłą mechaniczną"big_grin
    • kanna Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 30.07.12, 17:45
      nazwę mają tak pretensjonalna, że na pewno mnóstwo snobów się nałapie :p
    • melancho_lia Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 31.07.12, 07:14
      Dla mnie skreśleni za samą snobistyczną i nadętą nazwę.
      Nie zainteresowałabym się czymś takim.
      • irima2 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 02.08.12, 14:21
        No i jeszcze dodatkowe punkty za te "osiągnięcia" smile
        • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 02.08.12, 17:25
          Oj czepiacie się. A jak się mieli nazwać? MiniPolibuda"?
          wink
    • kropkaa Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 08.08.12, 01:40
      Miniharvard jest już passe, teraz geniusze wybierają Midioxford. Sami native, nawet panie kucharki przeszkolone w fish&chips. Od września ruszają kajaki, co by wygrać na Wiśle z Maxicambridge.
      • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 08.08.12, 12:21
        A mają paddock do gry w polo na kicykach? I staw do treningów przed Wielką Pardubicką?
        • bj32 Errata 08.08.12, 12:21
          kucykach*
        • kropkaa Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 09.08.12, 16:07
          2 x w roku obóz w Janowie Lubelskim.
          big_grin
          • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 09.08.12, 17:52
            I minimum raz w miesiącu wypad do opery, coby się młodzież odchamiała. A na ferie obowiązkowo Alpy Szajcarskiebig_grin
            • nansiija Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 10.08.12, 00:07
              A co jest w tym zlego, ze raz w miesiacu idzie sie do opery, a na ferie w góry (nawet dwukrotniew ciagu jednego sezonu)?
              • kropkaa Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 10.08.12, 02:11
                Nic. Pod warunkiem, że jest to robione z rodzicami i może w wieku trochę większym, niż 3-5 lat. Sama lubię operę, ale nie każda jest dla każdego, a już odpowiedniej dla przedszkolaka nie znam. Ew. operetka może jakaś by uszła, pod warunkiem, że skrócona do 30 min.
                Im bardziej mam do czynienia z małymi dziećmi, tym bardziej jestem zwolenniczką zwykłego, przeciętnego przedszkola z normalną zabawą i niewydumanymi zajęciami. Pierwsze dziecko posłałam na wszystko, drugie - mam nieodpartą chęć nieposyłania kompletnie na nic.
                A już wszelkie MiniHarvardy czy inne Uniwersytety Małego Geniusza to wielka ściema i wyciąganie kasy od naiwnych rodziców pierwszego dziecka. Przy kolejnych zwykle poziom absurdu dociera i przemawia do rozumu. Porównując "troskę" przy pierwszym i drugim - niebo a ziemia. A róznicy w rozwoju jakoś nie widać...
                • nansiija Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 11.08.12, 22:59
                  Prosze bardzo - koncerty dla maluchow w Filharmonii Narodowej smile Godne polecenia smile
                  www.filharmonia.pl/abonamenty.pl.html;22
                  • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 12.08.12, 12:35
                    I taki zachwycony skrzypkiem czterolatek po kwadransie spyta: "Mamusiu, kiedy ten pan przepiłuje to pudełko? Ja chcę do moich misiów!".

Zlituj się, błagam.
                    • nansiija Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 12.08.12, 18:40
                      Oj zdziwilabys sie jak dzieci potrafia byc zafascynowane muzyka.

Nie mowiac ze koncerty trwaja nawet 2 godziny smile

Piotrek jest oczarowany. Zaczelam z nim chodzic jak mial troche ponad 3 lata i jest super. Nawet Kaja jeszcze przed 2 urodzinami byla juz z nami na koncercie i byla zainetersowana wszystkim dookola.

Szkoda, ze w taki sposob komentujesz cos, czego nie widzialas. Moze warto sie wybrac i sie przekonac? Wejsciowki kosztuja tylko 15zł.
                      • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 13.08.12, 01:00
                        Mam się wybrać do filharmonii, ze słabosłyszącą jedenastolatką? Zabije mnie po kwadransie.

Poza tym patrzysz przez pryzmat swoich dzieci. Większość maluchów w tym wieku nie skupia się na niczym dłużej, niż 20 minut. No owszem, moja mogła rysować 6 godzin i dalej może, ale to jej pasja i do głowy by mi nie przyszło, że to jakaś norma.

Więc masz rację: zdziwiłabym się. Co nie zmienia faktu, że statystyczny czterolatek w filharmonii zdechnie z nudów, a już "zajęcia z filharmonii w Mini Akademii Muzycznej" to dla mnie nieporozumienie nieco...
                    • cheetah11 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 10.04.13, 15:00
                      To przedszkole ma bardzo słabą ofertę dydaktyczną. Angielskiego uczą tam Ukrainki smile)))))))
    • modlaw Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 22.02.13, 09:23
      Świetne przedszkole dla nuworyszy co kupią każdą głupotę sprzedaną dla zaspokojenia ich prózności. Brakuje mi tutaj propozycji nauki jazdy na słoniu, basenu, wschodnich sztyk walki, gry w szachy, basenu i oczywiście tak po chamerykańsku dowozu 2 letnich dzieci autobusem przedszkolnym. Jak Ci wychowają dziecko tak po chamerykańsku to masz gwarancję że jak te chamerykańskie geniusze pytające mnie: z jakiego kraju przyjechałaś?, słyszące w odpowiedzi: from Poland , mówią : aaaaaaaaaaa Holand,Holand beautiful country.
      Żarty żartami, ale wkurza mnie to obrażanie ludzkiej inteligencji. Przecież tu chodzi o dzieci !!!.
      Nachalnym marketingiem chcą zdobyć jak największą liczbę dzieci (kasę) a gdzie mowa o bezpieczeństwie, troskiliwej opiece, minmum programowym i kindersztubie (nie niemieckiej ale polskiej czyli staranne wychowanie).
      Ja tu gagu, gadu a nuworysz zawsze się znajdzie. Montessori i Harvard lepsze niż lep na muchy. Więc graj w toto idioto.
      • marczello Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 23.02.13, 19:50
        W nazwie ma Harvard bo założyciele są absolwentami tej uczelni. I stosują jakieś amerykańskie programy. Dobre czy złe - nie znam się na tym ale przynajmniej je w jakiś sposób komunikują.
        Niektórzy to pewnie woleliby posłać swoje dzieci do MiniMacierewicza i na ferie zimowe wysyłać dzieci do Smoleńska w poszukiwaniu trotylu. wink
        • isa1001 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 25.02.13, 09:52
          Kolejna nieudolna kryptoreklama właścicieli przedszkola o wybitnie pretensjonalnej nazwie. Czyżby było za mało kandydatów i biznes zaczął kuleć? Jaka szkoda smile
          • mieszkanieak2 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 07.03.13, 11:07
            No Pani dyrektor nie podejrzewam o ukonczenie Harvardu (słabiutka i zakrecona, zero konkretów) , a personel z tego co uslyszałam podczas rozmowy w przedszkolu, ciągle rekrutowany...wiec tym bardziej nie po Harvardziewink
        • modlaw Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 25.02.13, 12:15
          Ponieważ pozwalasz Sobie na głupie żarty ze Smoleńska to zniżę sie do Twojego poziomu.
          Czy Józiek z Zadupia może poprowadzić przedszkole?. Może, bo to że pochodzi z Zadupia " to przynajmniej w jakiś sposób komunikuje".Dobre to czy złe - nie znam się na tym ale wyślij do Józka Swoje dziecko.
          PS.
          Na Harvardzie nie ma wychowania przedszkolnego, więc jest szansa że Józiek je w Polsce ukończył.
          • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 25.02.13, 17:44
            A myślisz, że Józek z Zadupia nazwałby placówkę MiniObora?
            • modlaw Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 02.03.13, 10:20
              Dobre !!!, z tą Mini Oborą.Sądze że Józek zrobiłby Stodołę Full Wypas.
              • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 02.03.13, 11:42
                I dwa razy w tygodniu pasanie owieczek big_grin
      • dobramama111 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 23.04.13, 18:40
        Czytając przepychankę na stronie między osobami, którym płacą właściciele Mini Harvad a tymi, którym płacą właściciele Akademii Uśmiechu ogarnia mnie smutek i jednocześnie oburzenie. Drodzy Rodzice: Czy tak wygląda edukacja w placówkach prywatnych na Wilanowie????? Jak będą wychowane nasze dzieci przez personel przedszkola, który pozwala sobie na takiego typu język, zachowanie i reprezentuje taki poziom kultury osobistej, pomijając poziom kultury edukacyjnej?????

Swoje dziecko wożę do przedszkola państwowego, gdzie opieka i edukacja jest na poziomie. Sprawy wychowawcze są pod kontrolą dyrektora z odpowiednim wykształceniem i doświadczeniem.

A do właścicieli przedszkola Mini Harvard mam pytanie: Czy płacicie “royalties” za korzystanie z nazwy “Harvard”? Instytucja Harvardu bardzo dba o swój wizerunek i nie pozwala na bezprawne korzystanie z tej nazwy byle komu. W każdej chwili ktoś to może zgłosić…..
        • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 23.04.13, 18:58
          Co?
    • ewa_mama_jasia Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 08.03.13, 11:29
      Nawet jeśli to reklama, to kilka uwag moze byc przydatnych. Z doświadczenia osoby która temat edukacji traktuje jak hobby oraz realizuje w praktyce. Minusy: nazwa pretensjonalna, mizerna strona internetowa (przydałyby się zdjęcia - sal, ogrodu, zabawek w tym ogrodzie itp), brak informacji o kadrze - kto, jakie ma kwalifikacje itp. Nie piszecie nic o ilości języka angielskiego (liczba godzin w ciągu tygodnia, zakres tematyczny). Zbyt duże nastawienie na kulturę amerykańską, nie każdy to lubi. Wolałabym, zeby więcej dbać o tradycję polską czy europejską. Nie doczytałam się czy kuchnia własna czy catering. To jest wazne dla rodziców.
      Plusy - chyba dogodna lokalizacja, w miarę sensownie opisane zajęcia, cena wysoka ale nie nadmiernie (szczególnie jesli faktycznie duzo zajęć w cenie i dobre wyżywienie).
      Życze powodzenia!
    • lukasz3355 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola - jakieś o 10.01.14, 20:44
      Fakt nie ma żadnych opinii a te co są to pisane przez ludzi którzy kompletnie nie mają pojecia o czym piszą. Tak się składa ze miałem tam dziecko więc mogę co nieco o nich napisać i chętnie podzielę się informacjami z innymi rodzicami (czyt. Ostrzegę ) ale zacznijmy od początku.
      Jeśli chodzi o nazwę to taka jak każda inna dla mnie to mogłoby być nawet „ kapcie babuni” to nie szyld sprawuje opiekę tylko kadra w przedszkolu. Założyciele reklamują się że są absolwentami Harwardu niestety nie można tego zweryfikować bo przy podpisywaniu umowy nikt ich dyplomów nie pokazuje zresztą ich nazwiska są owiane ścisłą tajemnicą dla zwykłego klienta nie ma szans żeby móc się z nimi skontaktować osobiście , co powinno dać nam do myślenia ale niestety nie dało, próba znalezienia ich w necie się nie powiodła .
      Jeśli chodzi o lokal owszem czysto kolorowo tak jak chyba powinno być w przedszkolu , co do kwalifikacji kadry to się nie wypowiadam bo nie mnie osądzać choć oczywiście mam jakieś swoje przemyślenia, panie są bardzo miłe w pierwszym kontakcie ale zresztą jakie mają być, w końcu to prywatna placówka i trzeba nęcić klienta. Posiłki chyba ok, mają bogatą ofertę edukacyjną ale jakoś ciężko jest im wprowadzić w życie wszystko to czym się reklamują, zajęcia niby są ale bardzo często odwoływane z różnych powodów.
      Jedno trzeba im dać na plus to to że bardzo dbają o dobrą opinię przedszkola (czyt. Przedszkola nie dzieci) do tego stopnia dbają ze jeśli pojawia się jakiś niezadowolony rodzic to błyskawicznie zostaje usunięty z przedszkola razem z dzieckiem, może to nie jest metoda godna XXI wieku ale za to jaka skuteczna, i nie ważne jak to odbije się na dziecku ważne że ci co pozostali u nich są zadowoleni. Podsumowując – jeśli jest komuś obojętne co dzieje się z jego dzieckiem w przedszkolu to jak najbardziej polecam Miniharvard ale jeśli słuchacie swoich pociech i macie zamiar reagować gdy dzieje się im coś złego to myślę, że lepiej jest chyba jednak pomyśleć o innej placówce, my już mamy inną i liczymy na to że w końcu dane nam będzie poznać co to jest prawdziwe przedszkole, mamy jedno dziecko i po ponad rocznym pobycie w miniharvardzie nadal nie znamy znaczenia tego słowa. Jeśli komuś może pomóc moja opinia i chciałby więcej szczegółów zapraszam pod adres mailowy lukasz3355@wp.pl

raptor8 napisał(a):

> Mam zamiar posłać dziecko do przedszkola. Mam na oku miniharvard, zastanawiam s
      > ię że nie mają żadnych opini w necie a chwalą się że mają nagrody i osiągnięcia
      > :
      > II miejsce (na 1300 przedszkoli) w konkursie "Wielki Bal Księżniczek" organ
      > izowanym przez Disney Polska w roku 2010
      > III miejsce (na 700 przedszkoli) w konkursie "Wielki Bal Księżniczek" organ
      > izowanym przez Disney Polska w roku 2011
      > Nagroda wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie "Mamo Tato Wolę Wodę"
      > I miejsce w konkursie organizowanym przez firmę Moje Bambino "Przygoda na S
      > afari"
      > II miejsce w ogólnopolskim konkursie Rybki Mini-Mini organizowanym przez ka
      > nał TV Mini Mini
      > I miejsce w gminnym konkursie Chopinowskim (praca grupowa – fortepian
      > z makaronu)
      > I miejsce w gminnym konkursie Braci Grimm
      >
      >
      > Co to za wynalazek?
      >
      > adres: www.miniharvard.pl
      >
      • szczepek2.dwa Re: MiniHarvard - właściciele 09.02.14, 20:27
        Jeden z właścicieli - to Łukasz Stanicki ('69). Jak się przedszkole otwierało jeszcze można było się z nim spotkać.... ale teraz raczej marne szansy...

lukasz3355 napisał(a):

> Założyciele reklamują się że są absolwentami Harwardu niestety nie można tego
        > zweryfikować bo przy podpisywaniu umowy nikt ich dyplomów nie pokazuje zresztą
        > ich nazwiska są owiane ścisłą tajemnicą dla zwykłego klienta nie ma szans żeb
        > y móc się z nimi skontaktować osobiście , co powinno dać nam do myślenia ale ni
        > estety nie dało, próba znalezienia ich w necie się nie powiodła .
        > Jeśli komuś może pomóc moja opinia i chciałby więcej szczeg
        > ółów zapraszam pod adres mailowy lukasz3355@wp.pl
        >
        >
        > >
        > > adres: www.miniharvard.pl
        > >
      • merci245 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola 25.04.14, 10:43
        To skoro lukasz3355 wyraził swoją negatywna opinie na temat przedszkola, ja wyrażę swoją. Rozumiem ze jest jednym z rodziców którego dziecko "zostało usunięte" z przedszkola wraz z nim...znam przypadek rodzica niezadowolonego ze wszystkiego co się działo w tym przedszkolu. Była to mama 3latka która miała ciagle pretensje o wszystko...w końcu zabrała dziecko po roku z przedszkola i dzieci z grupy tego chłopca zaczęły się od razu lepiej zachowywać... Na zebraniach juz nikt nie robi awantur...jak widać czasami rodzice potrafią być tymi przewrazliwionymi. Ale do rzeczy. Moja córka chodzi do tego przedszkola od 2,5 roku. Ma 2swietne Panie. Uwielbia to przedszkole. To czy nazywa się Harvard czy kolorowe kredki faktycznie nie miało dla nas znaczenia przy wyborze przedszkola. Program jest normalny jak w większości przedszkoli prywatnych, są tance raz w tyg, rytmika, angielski kilka razy w tyg plus jedna z wychowawczyn mówi cały czas po ang. Moja 4 latka śpiewa i zna dużo słówek dzięki temu w tym języku. Maja zwierzątka w ogródku, chodzą czasami na wycieczki 2razy w semestrze. Myśle ze nazwa nie powinnismy się sugerować i uważać od razu ze to dla snobów. Ja snobem nie jestem a moje dziecko tam chodzi smile Kadra jest naprawdę ok. Pani Dyr się teraz zmieniła. Jedzenie jest zdrowe. Ja nie mam nic do zarzucenia. Rozmawiam z innymi rodzicami i maja podobne zdanie. Ale na forach najcześciej lubią udzielać się frustraci szukający sensacji, zazwyczaj mający oczekiwania z księżyca. Oczywiście każdy ma prawo do opinii. Moja opinia jest taka.
        • lukasz3355 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola 20.06.14, 12:28
          akurat przypadek "Rodzica niezadowolonego ze wszystkiego" mnie nie dotyczy bo problem mieliśmy tylko jeden z którym przedszkole nie potrafiło sobie poradzić , nie dotyczył on ani zajęć ani wyżywienia , na zebraniach też nie robiliśmy awantur bo raptem byliśmy na jednym ale jak po Twoim wpisie Merci245 widać nie jesteśmy jedynymi rodzicami niezadowolonymi z tego przedszkola, w obecnym jest naprawdę super a z tego co wiem sporo rodziców dzieci z miniharwardu dopytuje się o wolne miejsca. Każdy ma inne oczekiwania i każdemu co innego sie podoba, ja oczekuje od placówki żeby dziecko nie było głodne i czuło się bezpiecznie jeśli to zbyt wiele to faktycznie jestem frustratem. Rzeczywiście, na forach każdy może się wypowiedzieć, i zadowoleni bądź niezadowoleni rodzice i konkurencja chcąca podważyć kompetencje przedszkola jak również jego pracownicy ratujący dobrą opinię placówki i własne miejsca pracy a my kim jesteśmy merci?.......... Piszesz że znasz przypadek usuniętego dziecka , to chyba niezbyt dobrze świadczy o placówce skoro opowiadają postronnym osobom o problemach innych dzieci , problemach które powinny być zachowane jedynie do wiadomości zainteresowanych osób, nie jest to dla mnie zaskoczeniem bo mnie również udzielono informacji o stanie zdrowia psychicznego nie mojego dziecka, wydaje mi się ze tego typu wiadomości powinny być tajne czyż nie?. Osobiście jest mi wszystko jedno kto gdzie pośle swoje dzieci, jak dla każdego rodzica moje dziecko jest dla mnie najważniejsze, mam niemiłe wspomnienia z tej placówki więc o nich pisze a czy będzie to dla kogoś istotne czy nie jest mi wszystko jedno.
          • bj32 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola 20.06.14, 12:49
            "wydaje mi się ze tego typu wiadomości powinny być tajne czyż nie?"
            Dobrze Ci się wydaje. GIODO nie powstał dla draki.
            • zenene Re: MiniHarvard - co to za przedszkola 07.09.16, 22:23
              Również nie polecam tej placówki. Mieliśmy wątpliwą przyjemność korzystania z jej usług przez mniej niż rok. Zabraliśmy nasze dziecko, ponieważ placówka jest nastawiona wyłącznie na zarabianie pieniędzy. Dziecko jest mniej istotne. Pani Dyrektor miła, ale nie ma przełożenia ani na kadrę nauczycielską ani na właścicieli.
              • yloco Re: MiniHarvard - co to za przedszkola 10.09.16, 14:38
                Oglądałam to przedszkole, gdy było 30C na zewnątrz. W środku na pewno cieplej, do tego niektóre dzieci przykryte do spania. Z tego powodu dla mnie odpada
                • aniamama07 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola 12.10.16, 19:09
                  Mamy niespełna 1, 5 roczne doświadczenie z MH i jesteśmy zadowoleni. Trafiliśmy do przedszkola z polecenia innych rodziców. Najważniejsze dla mnie jako mamy jest to, że córka nie chce wychodzić z przedszkolasmile Panie są kochane, nie mam zastrzeżeń do organizacji. Zgłosiłam jedną uwagę, ale p. dyrektor zadziałała. Nie można być zadowolonym ze wszystkiego, więc jak komuś nie odpowiada opieka to jest wiele przedszkoli w miasteczku. Dla nas klimat w Mini Harvard jest super, ale warto się przespacerować i wyrobić własne zdaniesmile
                  • merci245 Re: MiniHarvard - co to za przedszkola 24.01.17, 13:39
                    Moje dziecko tam chodziło 4 lata. Skonczyla przedszkole i poszła przygotowana do 1 klasy jako 6 latka wzrorowo. W zerówce została nauczona literek cyferek, miała angielski 4 lata i teraz mówi komunikatywnie w tym języku. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Mielismy swietną Panią Kasię ktora byla super pedagogiem. Dzieciaki mialy codziennie urozmaicane zajęcia rytmikę, Native Speakera, wyjscia do teatru kina, wycieczki. Ja nie moge zlego slowa powiedziec. Ale wiem ze to bardzo zalezy od nauczyciela. I od wymagan rodzicow...a kazdy ma inne. Moje dziecko tęskni za tym przedszkolem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka