Dodaj do ulubionych

Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje

19.02.14, 21:16
Mam pytanie czy ktoś wie co się dzieje w tym przedszkolu? Kadra zmienia sie dzieciom kolejny raz w tym roku szkolnym ( mamy dopiero luty) co chwile ktoś odchodzi, panie zamieniają sie grupami.
Dyrektor wymaga zapłaty 400zł za deklaracje chodzenia na nowy rok a nie potrafi powiedzieć czy nie zmienią sie panie/sale itp.
To sa jednak dzieci które sie bardzo przywiązują - najlepszy przykład maluchów które potrafią płakać w domu bo 3 dni nie ma ich ukochanej Pani.
Zerówkowicze smutni podrzucani co chwile do grupy żłobkowej, jedza w jakiejś kanciapie, sale mają z widokiem na plac zabaw gdzie bawią sie inni - coś jest nie tak.
750 zł co miesiąc a nawet nie ma z kim pogadać - bo jak się nie podoba to na Twoje miejsce jest kolejka chętnych...
Jak tu podjąć decyzję żeby dziecko zostało jak nic nie wiadomo...
Obserwuj wątek
    • malami115 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 21.02.14, 19:46
      No jeżeli nauczycielki odchodzą to znaczy, ze pensja marna, zła atmosfera albo inne ,,cyrki" . Nie dowiesz się tego nigdy.
      • magda800 Wołoska jesli juz a nie WołoWska:)))))))) 21.02.14, 21:56
        Jakos głupio nie wiedzieć na jakiej ulicy miesci się przedszkole naszego dziecka.
        • kt2007 Re: Wołoska jesli juz a nie WołoWska:)))))))) 22.02.14, 08:44
          Moje dziecko chodzi na WołoWską!! Droga PANI.
          To taka ulica we Wrocławiu,na niej mieści się przedszkole Bajkowe Nutki o ktorym mowa powyzej.
          • owianka Re: Wołoska jesli juz a nie WołoWska:)))))))) 25.02.14, 16:10
            Ale wpadka Magdy big_grin
      • iza455 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 25.02.14, 09:48
        Nie zauważyłam złej atmosfery wręcz przeciwnie, a poza tym młode nauczycielki czasem też szukają swojego miejsca, więc może nie koniecznie odchodzą bo coś jest źle w przedszkolu,
      • bumba2 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 25.02.14, 14:05
        Świetne przedszkole dobrze wyposarzone ,panie miłe i dbające o dzieci .Dyrektorka rzeczowa i również miła bardzo dbająca o dzieci najłatwiej to swoje niepowodzenia przelewać na forum i wyżywać się na innych oj brzydko .
        Ja polecam świetne przedszkole i chyba najlepsza przedszkolna baza techniczna we Wrocławiu
    • iza455 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 25.02.14, 09:43
      a nie przyszło Pani do głowy, ze jest mniej kadry bo są FERIE ZIMOWE i pracownikom tez należy się urlop?
      Najlepiej, żeby każda Pani była 12 godzin w pracy. !!!
      Ja mam dziecko w grupie zerowej i nie narzekam na przedszkole, dzieci maja największą salę w całym przedszkolu, z tego co wiem to nikt z zerówki na to nie narzeka.
      Wystarczy pójść do Pani Dyrektor i wszystkiego można się dowiedzieć. Jakoś nie zauważyliśmy kolejnej zmiany kadry. Może zbytnie przewrażliwienie?!
      • aklima Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 25.02.14, 10:15
        gdyby moje dziecko miało jedną Panią od początku- tak jak grupa zerówkowa to też bym nie widział problemu.
        Moje dziecko jest drugi rok w tym przedszkolu i ma co chwile inne panie. W poprzednim roku było OK ale w tym... od września co chwilę kto inny sie nimi zajmuje. Chociaż sali nie zmieniają, ale Panie nawet nie wiedzą kto po kogo przychodzi.
        Ferie nie mają nic do rzeczy - tak jest cały ten rok szkolny.
        A to, że grupa Pani dziecka jest codziennie od obiadu w żłobku Pani nie przeszkadza?

Dla mnie koszmarna jest ta temperatura w przedszkolu, dzieci wychodzą mokre, kaszlą całymi miesiącami, śluzówki nie dają rady w tak ciepłym miejscu.

W sumie najważniejsze żeby się dzieciom podobało i krzywda im nie działa. Ale czy zostawię w zerówce..... większość naszej grupy zabiera dzieci do zerówki w szkole bo nie są zadowoleni.
        • iza455 Super przedszkole 25.02.14, 10:38
          Z tego co się orientuję to wróciła do was Pani ze żłobka, więc powinniście być zadowoleni, poza tym zerówka łączy się nie po obiedzie a ok 15.30, więc nie widzę problemu.
          Skoro tak jesteście niezadowoleni to dlaczego nie zmienicie przedszkola? Dziecko mokre bo trudno, żeby siedziało na dywanie i się nie ruszało.
          Co winno przedszkole, że ktoś chce zmienić pracę, nikt nikogo nie jest w stanie zmusić do pozostania.
          Co do szkoły, to jeśli myślisz, że tam jest tak super to się mylisz, większość klas powyżej 30 dzieci, jeden nauczyciel i zmianowość, pogratulować ministerstwu.
        • bumba2 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 25.02.14, 16:04
          Moje śluzówki nie dają rady jak czytam te brednie .Dziecko ma co chwile inne panie ? ale ktoś ma tupet .Zaraz bedzie źle jak alę zmienią ,świtlówkę wymienią czy ręczniki na inne kolory .
          Cały rok mają miejsce zmiany ? No tak są pory roku ,słońce Koszmarna temperatura ?A może dziecko za grubo ubierasz ,może dziecko ie po prostu dobrze czuje i szaleje w przedszkolu .a jak się poci to mam nadzieję ,że nie przyprowadzasz chorego dziecka do przedszkola kótre się poci ,żeby moje się nie zaraziło .Opanuj się kobieto dzieci to dzieci ,pocą się jak dorosłe .wypowiadaz się za wszystkie dzieci ,ze nie są zadowoone ?I ty wiesz za wszystkie dzieci ? No nie paranoja albo twoja obsesja !
          • katku20 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 26.02.14, 09:21
            Podobają mi się słowa bumby, jak ktoś ma problem ze sobą, to wszędzie znajdzie pretekst do marudzenia. mam porównanie tego przedszkola z innym, ponieważ pierwsze dziecko maszerowało do przedszkola państwowego. cóż, opłaty niższe, ale za to w ciągu roku musieliśmy co chwilę do czegoś dopłacać, panie również zmieniały się co jakiś czas, w tym nie mamy zawołań o zapłatę za teatrzyki, spotkania muzyczne itp. jeśli chodzi o Bajkowe Nutki, jesteśmy bardzo zadowoleni, mają świetną kadrę, dziecko wychodzi zadowolone, my nie mamy problemu, żeby dowiedzieć się czegokolwiek od Dyrekcji czy Pań. współczuję trochę aklimie, ponieważ posyłając do szkoły dopiero zauważy, jaka była różnica w tym przedszkolu. tam nie będzie już takiej opieki nad naszymi maluchami... tam na lekcjach będą częściej otwarte okna, dzieci na przerwie nie będą grzecznie siedziały w kąciku, tylko będą ganiać i dopiero się spocą..... i do kogo wtedy uderzysz z pretensjami??
            polecam Bajkowe Nutki z całego serca. to naprawdę dobre przedszkole smile
            • bumba2 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 26.02.14, 09:36
              Zgadzam się z tobą katku 20 w 100 % marudy znajdą się wszędzie i tacy kótrzy szukają dziury w całym .Polecam również .Nie rozumiem jednego co takiej matce daje wpis na forum -odgrywa się czy co ? Przecież na bieżąco mam kontakt z przedszkolem wsyscy ze mną rozmawiają są mili ,rozwiązują i wspomagaja jak mam jakies dylematy .Przecież bazgranie na forum nic nie pomoże ,żeby dziecko przestało się pocić może zamiast bazgrać lepiej pójść z dzieckiem do lekarza .
              Szkoda dziecka moze to jakieś niepokojące objawy uncertain
              • katku20 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 26.02.14, 09:53
                dokładnie tak - najłatwiej jest marudzić. w każdym miejscu znajdzie się taki ktoś i będzie czepiać się wszystkiego. a my pracujący w korporacjach nigdy nie mamy kłopotów ze spojówkami czy potliwością? wink a wchodząc do dużego sklepu, nigdy nie pieką nas oczy?... wink
                najważniejsze jest zadowolenie naszych dzieci. i gdyby dopytać rodziców, to wydaje mi się, że spora, spora grupa chwali to przedszkole. niech sobie marudy marudzą, a my się cieszmy z takiego przedszkola. smile
                • bumba2 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 26.02.14, 10:02
                  Ja w ogóle jestem zdziwiona ,bo nigdy nie słyszałam w przedszkolu ze strony rodziców ani złych opinii ani uwag ,komnetarzy negatywnych ,więc mam watpliwości czy to nie są jakieś bzdury wyssane z palca .Ja osobiście jestem wdzięczna i dyrekcji i nauczycielkom przedszkola za to ,że moje dziecko ma miejsce gdzie czuje się bezpiecznie ,dużo się uczy i jest akceptowane -bo w sumie idealne to nie jest -tak jak ja wink
                  Włascicielce współczuję ,ze spotyka się z takimi rodzicami ,kótrzy zamiast słowa dziękuję odwdzieczają się w ten sposób takimi wpisami ,a przeciez widzę ile wysiłku ją to kosztuje i to dla kogo ? dla mojego dziecka ! W sumie to żal mi takich osób wiecznie niezadowolonych i umilających innym życie mam wrażenie ,że zupełnie bez wyraźnego prowodu
                  • aklima Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 26.02.14, 10:17
                    A te wszystkie opinie to ja mam raczej od mam z szatni a nie od dziecka bo dziecko zadowolone.
                    I to powinno byc podstawą.
                    Mamy narzekają że za 750 zł powinny mieć lepiej....
                    Te z grupy Biedronek właśnie powodują taki zamęt w mojej głowie a dyrekcja nie uspakaja tylko dolewa oliwy do ognia.

A dziecko nie jest mokre od potu - to jakieś źle przeczytane.
                    Tam jest ukrop w salach (ogrzewanie podłogowe ale nawet jak jest wyłączone jest zaduch) i tego nikt nie podważy bo same wychowawczynie to podkreślają i nie mają co zrobić, bo okien nie chcą otwierać.
                    Dziecko ma cały rok krótki rękaw i nie jest spocone - jest przegrzane.
                    • iza455 Super przedszkole 26.02.14, 10:33
                      Przedszkole czynne od 6.30 - 18.00, rytmika, gimnastyka, angielski, taniec, teatr, co miesiąc teatrzyk przyjezdny, w świecie ciszy i dźwięku, super wyposażenie i zabawki. Idź do publicznego to może będziesz bardziej zadowolona. Skoro dziecko jest szczęśliwe, nie widzę problemu.
                      • aklima Re: Super przedszkole 26.02.14, 10:52
                        Szczęśliwy.
                        masz rację.
                        Nie dać sie wkręcić w aferowe mamusie w szatni.

Człowiek by chciał mieć czasem na coś wpływ w tym przedszkolu - tyle. Zdjęć teraz nie chcą zgrywać bo nagle nie można.
                        A państwowe znam - zdjęcia córki dostawaliśmy na maila w dniu zrobienia - tu dyrektor mówi że nie będzie po pracy się takimi rzeczami zajmować - to chyba nie jest miłe zdanie do rodziców z których ona żyje.
                        • iza455 Re: Super przedszkole 26.02.14, 11:25
                          To bardzo ciekawe co piszesz, bo już kolejny rok dostaliśmy zgrane zdjęcia z całego roku i nie widzę w tym żadnego problemu. Zdjęcia z zabaw, które się odbywają w grupie z ogólnych imprez itp. A z tego co wiem to dyrekcja słucha i jest otwarta na różne propozycje. Może spróbuj i po prostu idź porozmawiać.
                          • aklima Re: Super przedszkole 26.02.14, 11:37
                            byłem nic z tego
                            podobno teraz inni rodzice mają pretensje że obcy ludzie dostają zdjęcia ich dzieci i wstrzymane rozdawania....
                            może lepiej z pania z grupy pogadac....
      • aklima Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 25.02.14, 10:19
        Z tego co wiem to odkąd istnieje to przedszkole to właśnie tylko grupa Pani dziecka ma ciągle jedną i tą samą Panią.
        Pozazdrościć.
        A z tym dowiedzieć się od dyrektora to daaaaaleko daaaleko pojechane - od dyrekcji tego przedszkola nie można dowiedzieć się NIC.
        • iza455 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 25.02.14, 10:40
          To ciekawe, ja zawsze mogę się dowiedzieć poza tym miła kompetentna i dbająca o dobro dzieci
          • aklima Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 25.02.14, 11:03
            dbająca o dobro dzieci - owszem
            a miła to tylko v-ce. bardzo sympatyczna.
            właścicielka - wręcz niegrzeczna i niemiła dla rodziców.
            • iza455 Super przedszkole 25.02.14, 11:11
              To ciekawe, zawsze miło się z nią rozmawia, może mieliście zły dzień?
              • bumba2 Re: Super przedszkole 25.02.14, 14:06
                Zgadzam się i potwierdzam dyrekcja jest ok a ktoś chyba zwariował wink
                • voxpopuli3 Re: Super przedszkole 02.03.14, 22:25
                  ....ale wazeliniarskie cud zachwalanie na wyścigi ,aż śmierdzi fałszywą reklamą...
                  • kt2007 Re: Super przedszkole 02.03.14, 23:15
                    wszystkim zachwalaczom napisze ze kolejna - 4 ta pani odeszla z biedronek
                    • kt2007 Re: Super przedszkole 02.03.14, 23:49
                      2 lata sa dzieci w przedszkolu, mieli co chwila zmianę
                      Pani Ania odeszla - logopeda
                      kolejna osoba poszla do publicznej placowki.
                      • katku20 Re: Super przedszkole 03.03.14, 09:21
                        drodzy rodzice, mam propozycję dla wszystkich marudzących - załóżcie sami przedszkola i utrzymajcie je na wysokim poziomie... zatrudnijcie nauczycieli i będziecie mogli zbierać tylko pochwały na forum.
                        ja byłam, jestem i będę zadowolona z tej placówki, mimo wszystko polecam i tyle. potraficie tylko marudzić i narzekać - sami spróbujcie opanować grupę przedszkolaków - podziwiam wszystkie panie tam pracujące, ponieważ moja dwójka potrafi mi dać do wiwatu, więc nie wyobrażam sobie dużej grupy.
                      • iza455 Re: Super przedszkole 03.03.14, 09:43
                        A nie przyszło Wam do głowy, ze nauczycielki mają dosyć marudzących rodziców, roszczeniowych, czepiających się o wszystko. Poza tym stwierdzenie, że Pani Ania poszła do publicznej placówki, najpierw trzeba sprawdzić, a nie pisać bzdury, dla podjudzania innych. Każdy w życiu ma swoje sprawy i od tego niestety jest też uzależniona praca zawodowa. Zastanówcie się co piszecie i czemu to ma służyć, każdy ma wolny wybór. Nich ci wszyscy co wypisują niepochlebne rzeczy o kimś, o czymś zastanowią się nad dzisiejszymi czasami, jak łatwo w internecie jest kogoś wynieść na piedestał, ale również bardzo łatwo zniszczyć. Pomyślcie o tym co byście powiedzieli, gdyby ktoś was obrzucał błotem na okrągło. Dlaczego piszecie anonimowo ? Ujawnijcie się, to wówczas będzie konstruktywna opinia dzięki której będzie można coś zmienić. A nie tylko krytykować, krytykować, krytykować, samemu kryjąc się.
                        Takie są dzisiejsze czasy zniszczyć anonimowo. Gratuluję
                        A przedszkole super i polecam wszystkim, pewnie, ze być może komuś coś może nie odpowiadać, ale od tego jesteśmy ludźmi aby rozmawiać
    • kt2007 Re: Bajkowe Nutki Wołowska - co sie dzieje 27.02.14, 21:42
      Dziękuję wszystkim za opinie - zgadzam się z aklima - matki snują ferment w szatni i się nakręcają.
      Dziecko zadowolone i bezpieczne.
      Fajnie byłoby mieć coś do gadania jednak to nie są małe pieniądze więc dbałość o szczegóły byłaby mile widziana.
      Nie czepiam się.
      Ale popieram zdanie o ukropie w salach zimą ( tylko na górze jest normalnie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka