milucha 01.12.05, 01:16 No jest jeszcze troszke czasu, ale juz sie musze zastanowic... jakie macie pomysly na stroje? cz kupujecie czy wypozyczacie, czy moze szyjecie stroje?? No dobra, a jesli kupujecie to gdzie np w warszawie??? pozrawiam kama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolcia801 Re: strój na bal la przedszkolaka 01.12.05, 08:31 Ja spytałam swoją 3.5 latkę w co się chce przebrać na bal. Chce być: księżniczką, wróżką albo kotkiem.Dwie babcie to krawcowe więc z tym raczej niebedzie problemu....Tylko dokupię korone albo skrzydełka. Stroje można wypożyczyć, ale w tamtym roku było takie stoisko w Geancie i płaciło się kaucję chyba z 40zł+ ileś za wypozyczenie.Fakt bardzo ładne te stroje ale taki strój tygryska..hmmm..dziecko w tym by sie rozpusciło!!Niedość że w przedszkolu i tak jest b.ciepło i ten ciplutki strój..Niewiem czy by dziecko wytrzymało w tym paru godzin. Co do strojów to widziałam juz kilka na bazarku w budzie, w Kapp ahl'u chyba w H&M... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia wypożyczam 01.12.05, 09:03 bo: co roku jest inny, dziecko zmienia upodobania koszt - 15 pln (plus kaucja 50), czyli taniej niż uszycie i kupno nowego W Wawie jest wypożyczalnia np na Bazarze Szembeka (tzn oni mają "bazę" na ulicy Żółkiewskiego, przy Olszynce Grochowskiej)no i druga na Baśniowej, tylko tu jest chyba drożej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
msto05 Re: strój na bal la przedszkolaka 01.12.05, 09:45 My wypożyczamy - Wikusia była już księżniczką, wróżką i Tygryskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
imp9 Re: strój na bal la przedszkolaka 01.12.05, 10:34 A my kupujemy lub szyjemy. Stroje bowiem są używane cały rok, bo szkraby często wcielają się w różne role. Mają swoją skrzynię z różnymi szmatkami, przebierankami i często coś sobie organizują. W ubiegłym roku córka była przebrana za księżniczkę, a synek jeszcze nie przedszkolak miał strój rycerza. W tym roku pięciolatna wymyśliła, że będzie przebrana za Pippi, a trzylatek za strażaka. Sukienkę dla Pippi uszyję sama z resztek materiałów, zakolanówki w dwóch kolorach już mamy, jeszcze pozostanie nam fryzura. A strój strażaka kupię w firmie Godan na Globusowej (tam jest taniej niż np. w Godanie w Wola Parku. Wyniesie mnie taki strój ok. 40 zł, gaśnicę zrobię sama z butelki po dużej coli. Dzieciaki będą szczęśliwe, a zabawa będzie na cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś
imp9 Re: strój na bal la przedszkolaka 01.12.05, 10:34 A my kupujemy lub szyjemy. Stroje bowiem są używane cały rok, bo szkraby często wcielają się w różne role. Mają swoją skrzynię z różnymi szmatkami, przebierankami i często coś sobie organizują. W ubiegłym roku córka była przebrana za księżniczkę, a synek jeszcze nie przedszkolak miał strój rycerza. W tym roku pięciolatna wymyśliła, że będzie przebrana za Pippi, a trzylatek za strażaka. Sukienkę dla Pippi uszyję sama z resztek materiałów, zakolanówki w dwóch kolorach już mamy, jeszcze pozostanie nam fryzura. A strój strażaka kupię w firmie Godan na Globusowej (tam jest taniej niż np. w Godanie w Wola Parku. Wyniesie mnie taki strój ok. 40 zł, gaśnicę zrobię sama z butelki po dużej coli. Dzieciaki będą szczęśliwe, a zabawa będzie na cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś
milucha Re: strój na bal la przedszkolaka 02.12.05, 00:06 Dzieki z odpowiedzi, dla dziewczynki rzeczywisie wrozka czy ksiezniczka to nie taki problem ale dla chlopcow to wlasnie nie ma wyboru sa tygryski, puchatki, shreki albo spidermeny, myslalam o jeszcze czyms innym moze... Trzeba samemu kombinowac, ten pomysl ze strazakiem jest super.moje dziecko chcialo byc ninja zolwiem, ale teraz lubi smerfy, a ze smerfami to bybylo mniej kombinowania moze.... na globusowa moge podjechac a moze pamietasz jakie tam mieli stroje dla chlopcow? pozdrawiam kama mama mikolajka Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: strój na bal la przedszkolaka 09.01.06, 21:08 Zajrzałam na stronę firmy Godan - wszystkie stroje od rozmiaru na 116. A co z maluchami? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia801 Re: strój na bal la przedszkolaka 10.01.06, 08:15 ja kupiłam strój w Carrfur Arkadia na sklepie. Teraz to pewnie już wyboru nie ma ale córka chciała byc kotem..miałam jej sama strój zrobic ale przy okazji zobaczyłam jedyny, ostatni strój kota i kupiłam go.Super jest!Kosztował 30zł.i nie jest takie sztuczydło i taki zuzyty jak w wypozyczalniach.Jestem bardzo zadowolona.Było tam pełno strojów, dla chłopców, dziewczynek + duzy wybór gadżetów karnawałowych. W Biedronce też były stroje..nie wiem czy są nadal... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: strój na bal la przedszkolaka 10.01.06, 12:27 Super stroje są w wypożyczalni alledyn na Ochocie ( ul. Grójecka wjazd od Baśniowej ). Wypożyczalnia szyje stroje teatralne, wiec ich jakość i wygląd jest naprawdę na wysokim poziomie ( wypożyczenie stroju ok 40 zł, ale są rabaty dla stałych klientów, i nie trzeba samemu potem prać ). My tam wypożyczamy stroje już od trzech lat i dzieci są bardzo zadowolone. Numeracja od 98 cm w zwyż, również dla dorosłych. Stroje od księżniczek i rycerzy, po wszelkiego rodzaju zwierządka, postacie z bajek i jasełek. Pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: strój na bal la przedszkolaka 10.01.06, 15:07 Byłam w Leclercu. Mają tam trochę strojów firmy Godan (i inne jakieś też). Są jednak też mniejsze rozmiary. Ale wybór właściwie żaden (chodzi o chłopców). Głównie diabełki, batmany i nietoperze. Płaszczyk Zorro - 25zł - właściwie zwykły kawałek materiału z nadrukiem, kapelusza brak. Buuu... Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka1975 Re: strój na bal la przedszkolaka 10.01.06, 15:28 Mam do sprzedania strój strażaka z Godana, rozmiar 110/116. Może komuś sie przyda? U nas sprawdził sie znakomicie. Stan jest idelany, przebranie zostało użyte tylko raz podczas balu. Cena 20 zł. Mieszkam w Warszawie. paprotka Odpowiedz Link Zgłoś