kaska733 27.09.06, 08:32 Czy to konieczne i czy w innych przedszkolach też tak karmią : kaszka kukurydziana na mleku, kasza jęczmienna na mleku, zacierka na mleku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewaktw Re: zupy mleczne 27.09.06, 08:54 Nie, u nas są płatki raz w tygodniu, czasem kasza manna na mleku (grysik) i to akurat moje dziecko lubi. A normalnie to są serki, twarożki - na słodko z owocami albo na słono, pasty jajeczne, albo kanapki z szynką i warzywami. Mleko dzieci dostają do popicia - raz w formie czystej, czasami kakao albo kawa zbożowa z mlekiem. Dość urozmaicone są śniadania i zawierają (jak sądzę) tę ilośc mleka, która wynika z przepisów dotyczących zywienia przedszkolaków. A moje dziecko poza tym pije mleko w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: zupy mleczne 27.09.06, 09:11 Sporo jest u nas zup mlecznych. Dla mojego dziecka - dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kerstink Re: zupy mleczne 27.09.06, 09:18 U nas karmia podobnie, ale moje dziecko ma zaswiadczenie, ze mlecznych potraw nie moze. K. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: zupy mleczne 27.09.06, 09:30 U nas są takie i inne i to zabwienie dla moich dzieci, które niespecjalnie przepadaja za kanapkami. Ja też nie mam nic przeciwko, bo w domu też na śniadanie zawsze zupa mleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
magaol Re: zupy mleczne 27.09.06, 10:00 W naszym przedszkolu pod nazwa zupa mleczna kryje sie: mleko +platki,raz sa czekoladowe,raz cynamonowe a innym razem miodowe, a jeszcze innym kukurydziane.Moja corka takim sniadaniem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: zupy mleczne 27.09.06, 11:00 u nas zupa mleczna 1x w tygodniu (grysik, płatki), mały uwielbia, zresztą jest wymóg spożycia iluś tam ml mleka na dziecko (sprawdza sanepid) Odpowiedz Link Zgłoś
agusek22 Re: zupy mleczne 27.09.06, 13:40 U nas też codziennie zupka mleczna, ale do tego są jeszcze kanapki... Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: zupy mleczne 27.09.06, 14:21 u nas kluski lane na mleku nawet raz byly na obiad. Jednak dla mnie najwieksza zmora jest nutella.Stara sie by corka ni ejadla sniadan - ewentualnie z wlasnym chlebem i maslem oraz stronimy od podwieczorkow nutellowych z bułą. Mimo wszystko musze wyrazic zadowolenie , bo Panie bardzo sie staraja-Aniela nie je mleka, przetworow ani pszenicy i mimo to nie wychodzi głodna. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9920 Re: zupy mleczne 28.09.06, 13:42 U nas codziennie zupa mleczna i kanapki - tak, ze dzieci które nie moga lub nie lubią jeść mleka maja kanapki (widziałam je ostatnio - takie malutkie, cudne - z pastami, albo serkiem wedlinka + pomidorek, albo rzodkiewka) M Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: zupy mleczne 28.09.06, 20:56 U nas również codziennie jakas zupa mleczna i do tego wymyślne kanapkiplus do popicia jakies herbatki owocowe czy ziółka. Zupy mleczne tez wymyślne - ostatnio np. była kasza manna na mleku z przetartą dynią. Mojej córce bardzo to smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś