Dodaj do ulubionych

Niepubliczne przedszkole Robus.......

18.10.06, 19:02
znajoma polecila mi to przedszkole,nie bylam tam, widzialam tylko strone
internetowa i szczerze mowiac nie jestem zachwycona, ale... no wlasnie byc
moze ocenilam zbyt pochopnie wyglad przedszkola. Czy na tym forum jest choc
jedna mama przedszkolaka z Robusia, ktora moze polecic to przedszkole z
czystm sumieniem....
Obserwuj wątek
    • mamaprzedszkolaka Re: Niepubliczne przedszkole Robus....... 25.10.06, 10:56
      Witaj! Jestem mamą byłego przedszkolaka tej placówki jesteśmy juz
      zerówkowiczami!jednak nie polecę Ci tego miejsca z czystym sumieniem, poprostu
      nie dałabym drugi raz dziecka do tego przedszkola! Otóż strona internetowa może
      jest ładna i kolorowa ale nie przekłada sie na rzeczywistość!Dziwna osobowość
      pani właścicielki zdaje się odpychać od tego miejsca jest tak częsta zmiana
      kadry że ja ja ko rodzic nie mogłam sie w tym połapać a co dopiero dziecko
      któremu pani wychowawczyni zmienia sie kilka razy w ciągu roku (w tym ulubiona
      pani mojego synka) to samo z dyrektorką i kucharkami! Pani właścicielka wciąż
      szuka podporządkowanych sobie osób ma kilku ulubionych rodziców z którymi żyje
      w komitywie! Reszta nie bardzo ją interesuje z wyjątkiem dnia kiedy należy
      zapłacvić za przedszkole! Wiele do życzenia ma także wyżywienie w tej placówce
      (zmuszanie do jedzenia a także mizerne porcje np.jeden racuszek dla pięciolatka
      na drugie danie)
    • mama1234564 Re: Niepubliczne przedszkole Robus....... 30.10.06, 18:20
      Zawsze miałam jak najleprze zdanie o tym pszedszkolu.Wspaniali właścićele
      ,wspaniała kuchnia,a i do opiekunek nie miałam zastrzeżeń.Ale w tym roku moją
      grupę średniaków przejeła Pani K.zpoczątku było dobrze, ale teraz gdy jest rano
      jest brdzo dziwna i ten zapach,powiękrzone żrenice .naprawdę zaczynam się
      martwić.Czy właścićel nic nie widzi, czy tak się interesuje personelem.Jestem
      pewna że kilka razy zpod ostrej wanili czułam coś więcej.Może przesadzam, ale
      kocham moje maleństwo.SORY ZA BŁĘDY I LITERÓWKI.
      • iwona371 Re: Niepubliczne przedszkole Robus....... 31.10.06, 10:01
        Tja... zatroskana mamuśka, hmmm (to ironia, wyjaśnienie dla mało lotnych
        umysłów). jak tak kochasz swoje maleństwo, to może powinnaś jednak oświecić
        właścicieli, a przynajmniej dyrekcję, co się dzieje z panią K. (a tak na
        marginiesie, co się dzieje?). Nie każdy ma tak przenikliwy wzrok i wyostrzony
        węch jak ty. Skoro tak się troszczysz o dziecko...
      • madamek1 Do mama1234564 06.11.06, 22:40
        Droga mama1234564,
        ja również mam nadzieję, że porozmawiasz OSOBIŚCIE o swoich spostrzeżeniach z
        właścicielami lub z p. dyrektor tego przedszkola.
        I mam nadzieję, że nas o tym poinformujesz, ponieważ jako matki posyłające
        dzieci do Robusia jesteśmy bardzo zainteresowane tą sprawą.

Ponieważ zasiałaś w nas ziarenko niepokoju pisząc o tym na forum publicznym to
        również na forum nas uspokoisz albo poprosisz o wsparcie.
        Pamiętaj tylko, że wypisywanie takich niesprawdzonych opinii jest bardzo
        krzywdzące i dlatego niecierpliwie będziemy czekały na przynajmniej krótki
        komentarz.

Jesteś kobietą, więc wiesz że podrażnienie oczu bardzo często może spowodować
        uczulenie na jakiś kosmetyk np. cień do powiek, tusz do rzęs albo krem.
        Zwykłe zmęczenie lub wysuszone powietrze również zmienia nasze spojrzenie.
        A źrenice przystosowują się do każdej zmiany intensywności światła.

Jeśli jesteś mamą zaangażowaną w życie przedszkola i interesujesz się tym kto
        prowadzi grupę Twojego dziecka to pewnie wiesz, że pani K. jest osobą, która
        się ciągle dokształca (co chyba dobrze o niej świadczy?).
        Być może miała sesję egzaminacyjną i była najzwyczajniej w świecie zmęczona, bo
        do późna się uczyła a od 07:00 rozpoczęła dyżur?

A perfumy?
        No cóż, zapach jest bardzo indywidualną sprawą.
        Tobie nieodpowiada zapach wanilii a być może jest to ulubiony zapach pani K.
        Czy nie zadrzyło Ci się nigdy przesadzić z zapachem?
        Ja przyznam, że osobiście używam mocnych perfum i nie dlatego, że chcę ukryć
        przed światem jakiś nałóg tylko po prostu je lubię.
        Oczywiście nie każdy musi to akceptować.
        Wolałabyś czuć od opiekunki swojego dziecka nieprzyjemny zapach potu i to z
        samego rana?

Jeśli nie masz odwagi osobiście porozmawiać o tym z właścicielami, którzy
        zapewniam Cię, że bardzo interesują się personelem, to może zwróć się z prośbą
        o pomoc do przedstawiciela rady rodziców, przecież mamy w przedszkolu bardzo
        prężnie działających przedstawicieli każdej z grup i każdy rodzic posiada
        zarówno numery telefonów jak i adresy mailowe do tych osób.

Skoro piszesz, że opiekunka "rano jest bardzo dziwna" "kilka razy..." i"kochasz
        swoje maleństwo" to dziwię się, że jeszcze nie zainterweniowałaś.

Serdecznie pozdrawiam i niecierpliwie czekam na wyjaśnienie tej sprawy.
    • judytatoja Re: Niepubliczne przedszkole Robus....... 31.10.06, 19:28
      moje dziecko tez chodzi do Robusia co prawda do starszej grupy ale jestem
      przerazona tym co przeczytalam.... grupe mojego dziecka prowadzi nowa pani a co
      do opiekunki sredniej grupy to zupelnie nie jestem w temacie ale mysle ze skoro
      ty zauwazylas iz dzieje sie cos niedobrego to chyba najlepszym wyjciem byloby
      powiadmoic dyrekcje lub wlascicelke przedszkola. Mam nadzieje ze twoje obawy
      okaza sie bezpodstawne. pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka